Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5670

(#501) dokee78

dokee78
(PH! kedvence)

300Wattos tápegység elegendő-e az Ati 5670 VGA-hoz?

Milyen proci kell a kihajtásához AMD/Intel oldalon?

Xperia Mini ExMIUIv4 2.5.11-r1 Lotus F1 Team <---> Kimi Raikkönen

(#503) csucsbicep válasza dokee78 (#501) üzenetére

csucsbicep
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha minőségi, akkor elég 300w szvsz.

Hogy miért nem ragadnak ránk a csajok? Mert a zsebünkbe csak levegő van...

(#504) Müszi válasza debug (#502) üzenetére

Müszi
(tag)

Szevasz
Nem mértem le, de szerintem nincs olyan kicsi gép, amibe nem férne bele. A rövidebb kártyák közé tartoznak. Persze gyártó/ tipus függő is a dolog.

(#505) Stirbi válasza dokee78 (#501) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

elég a 300w os tápegység, egy 3ghz-s kétmagos proci intel/ amd elég alá

a konfigom(E5200+f7pro/ep35-ds3/hd5670/2x2gb 1066mhz cl5 hyperx T1/500gb+1tb/BSII 400W) full laodba 154W ot vesz fel a konnektorbol!

[ Szerkesztve ]

(#506) Müszi válasza dokee78 (#501) üzenetére

Müszi
(tag)

Szevasz!
300W-os jó minőségű táp már elég neki/ lásd konfigom/, persze ha egyéb hardverek nem túl régiek és nincs mondjuk mellette 4db HDD, 3db DVD író stb. Procit AMD oldalról kb 13000ft-tól, Intelből pedig kb 16000ft-tól kapsz megfelelőt főlé. Típust nem írnék, mert hosszú lenne a lista, az árszintjük meg durván egyezik a tudásukkal.

(#507) Ł-IceRocK-Ł

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Egy 5 éves gépbe akarok új vidkarit a régi radeeon x1300 pro helyett.
Nem vagyok fps vadász, és a gépem gyenge az új csúcskarik kihajtásához.
Ezeket a szempontokat figyelembe véve kellene egy új kari, az újabb gémek menjenek 1024x768 ban lehetőleg közepes minőséggel. Így jutottam az 5670 hez.
A vtx3d féle 5670 lenne számomra kedvezőbb , vagy egy gt240?

[ Szerkesztve ]

"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

(#508) Müszi válasza Ł-IceRocK-Ł (#507) üzenetére

Müszi
(tag)

Hello!
A két kártya kb ugyanazt tudja. Körül kell nézni melyiket lehet olcsóbban megszerezni. Ősszességében az 5670 tesztekben pár százalékkal jobban teljesít nomeg DX11-et támogat, de vannak játékok amik az Nvidiát jobban komálják. Egy biztos , a HD5670 meglehetősen hüvös keveset fogyasztó és számomra meggyőző teljesítményű kártya így inkább ezt ajánlom, kérdés hogy a régi konfigod kihajtja-e rendesen.

(#509) Ł-IceRocK-Ł válasza Müszi (#508) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Biztos vagyok benne hogy a teljes kihajtáshoz kevés.
Nekem elég hogy fusson a játék, nem kell 5 millió fps, elég ha szaggatás nélküli minimumon megy. A részletmegjelenítés mennyire függ attól hogy a Gpu mennyire van kihajtva? vagy ez lehet úgyvan hogy hozza a tűrhető fps-t amit tudok hogy cpu függő, de a részletekért már lehet hogy a kártya képességeitől függ?

neked milyen típusú kártya van? gyártó és hűtés érdekelne, bár nem tuningolok.
vtx3d ről kéne info nekem...

[ Szerkesztve ]

"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

(#510) Stirbi válasza Müszi (#508) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

gt240(gddr5) gyengébb, mint a hd5670!

a gt240(gddr5) a hd4670 és a hd5670 között van

[ Szerkesztve ]

(#511) Ł-IceRocK-Ł

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Említették hogy az Ati kártyáknak sokkal jobb a színkezelése. Teltebb színek, kontrasztosabb kép. Nos ebben a témában nemsok tapasztalatom van, ugyanis kb 5 éve már hogy Ati kártyám van... előtte 3 évig egy Geforce 4 esem volt, és már nagyon nem emlékszem rá milyen volt a kép...

[ Szerkesztve ]

(#512) Müszi válasza Ł-IceRocK-Ł (#509) üzenetére

Müszi
(tag)

Szerintem a te esetedben elég lenne használtan egy HD2600XT, vagy egy 8600GT avval a felbontással az olcsóbb 256Mb rammal is. Felesleges, hogy ott virítson a gépben egy viszonylag komoly kártya kihasználatlanul, ha nem tudod kihajtani, nem vagy elöbbre vele. Ráadásul 10000ft alatt megúsznád a beszerzést, a nevezett kártyák meg igen csak 20000ft felett vannak most. A választott példányodról én sokat nem tudok, esetleg egy linkkel elöbbre volnánk.Mellesleg nekem ez a tipus van: [link]

(#513) Müszi válasza Ł-IceRocK-Ł (#511) üzenetére

Müszi
(tag)

Lehet hogy az Ati kártyái alapértelmezett beállításoknál harsányabb szineket produkálnak, viszont az Nvidiák meg közelebb vannak szerintem a valósághoz és a kontrol panelen /driver/ meg úgy állítod be ahogy neked tetszik. Ebben a kérdésben lehet hogy itt többet tudnak segíteni: [link]

(#514) Müszi válasza Ł-IceRocK-Ł (#509) üzenetére

Müszi
(tag)

Közben találtam egyet, gondolom erről lenne szó: [link] Szerintem ugyanazt tudja, mint az enyém, legfeljebb a hűtése lehet picit hangosabb, viszont olcsóbb. Mellesleg jó szine van, lehet hogy az fogott meg? :DDD Mondjuk bent a házban úgysem látszik sok belőle.

(#515) Ł-IceRocK-Ł válasza Müszi (#514) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A Sapphire féle megoldás 2 e huffal drágább, és annyival nem teccik jobban, a hűtést szerintem meg majd megmondom milyen. A közeljövőben gépfejlesztést tervezek, és akkor már nem lesz baj ha egy elfogadható karira már számíthatok. Addig meg elrotyog itt nekem. Am plexis házam van szóval látszik, de ez nem fő szempontom. Ami vicces hogy most is piros kártyám van, asus féle radeon, hatalmas hűtőbordával. Jól néz ki, csak a játékok már megfogják elég régóta.

(#516) Müszi válasza Ł-IceRocK-Ł (#515) üzenetére

Müszi
(tag)

Én ezeket a kütyüket legkevésbé a kinézetük alapján választanám ki, bár te tudod. Az én házam is plexis, De a kártyából nem sokat látni, ugyanis a nyák oldallal van felfelé, hacsak nem tenném magasra, bár ez nem lenne túl praktikus. A Sapphire megoldásán Artic Cooling hűtés van, ami szerintem extra halk, ráadásul a névvel kötelező jelleggel jár némi minőség is így nem biztos, hogy nem ér meg két ropival többet. Erről a VTX3D-ről viszont még nem sokat hallottam, ettől még persze gyárthat jó cuccokat. Legyen szerencséd vele. :K

(#517) Ł-IceRocK-Ł válasza Müszi (#516) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Félreértettél.:) Nem a kinézetük alapján választok, bár azért nem elhanyagolható. Beveszik a régi kártyámat, ma volt megkérdezni, szóval lehet hogy még Sapphire lesz belőle, meglátom hogy alakul a dolog. Elvileg készül egy beszámoló a VTX3D ről, kíváncsi vagyok már nagyon. A hely ahol vásárolok, nagyon rendesek, vettem már ott pár cuccot, ismernek, és ha nagyon tré lenne ez a VTX3D, kicseréljük a Sapphire féle radeonra. Szóval szerintem nem nagyon lessz gond vele. Am lehet webáruházban olcsóbb, de ott ilyet nem olyan könnyű eljátszani. Am köszi a jókívánságot, remélem szerencsém lesz vele.
És azért a gariztatás is könnyebb, hogy helyben van :)

[ Szerkesztve ]

(#518) csontnélkül

csontnélkül
(újonc)

Üdv,

A napokban cseréltem erre a grafikus kártyámat: Gigabyte GV-R567D5-512I 512 Mb.

Nem volt vele gondom, feltettem a CCC-t is.
Egyik alkalommal azonban egyszínűbe ment át a képernyő (fagyásközeli állapot) hirtelen, majd kis idő után feléledt a rendszer és a VPU jelezte hogy nem adott választ a grafikus kártya. (ez megismétlődött 1-2X)

Van valakinek valami ötlete hogy mi lehet ez?

(#519) Müszi válasza csontnélkül (#518) üzenetére

Müszi
(tag)

Szia. Csak általánosságban tudok hozzászólni, mivel nekem ilyen problémám nem volt. Ilyenkor hogy állhatnak a hőmérsékletek, esetleg túlmelegedés, bár ezekre nem jellemző, legfeljebb ha a ventijével lenne probléma. Esetleg másik CCC-vel, mondjuk ami a gyári lemezén van? Akár hiba is lehet, sajnos a Gigák nem a tartósságukról voltak híresek, bár lehet, hogy már javult a helyzet e tekintetben. Ha van gar, akkor semmi gond.

(#520) csontnélkül válasza Müszi (#519) üzenetére

csontnélkül
(újonc)

Próbáltam több variációt is, minden videó irányú drivert, progit leszedtem, cseréltem a CCC-t, alaplap biost, pci-e slot-ot és semmi sem segített sajnos. Végül már sűrűbben jött az akadás és tegnap este már be sem indult. :(
Gariztatom és meglátom mi lesz az újabbal.

(#521) dokee78

dokee78
(PH! kedvence)

Valaki tudna linkelni egy Furmark benchmarkot 1024 vagy 1280-as felbontáson?

(#522) Müszi válasza dokee78 (#521) üzenetére

Müszi
(tag)

Parancsolj:

(#523) dokee78 válasza Müszi (#522) üzenetére

dokee78
(PH! kedvence)

Kössz :)

(#524) badbandi

badbandi
(újonc)

Sziasztok!
Asus EAH5670 1GB DDR5 ilyen videokari van az új gépemben.
Olyan problémám van vele,hogy sötétebb képnél pl.háttérkép vettem észre hogy egy halvány vonal vagy szellemkép szerüség vándorol jobbrol balra.
Ha a frissítést leveszem 75-ről 60 -ra akkor alig észrevehető 1680*1050-es felbontáson˙(javasolt)
Amugy faszául viszi a játékokat.
A monitor másik géppel nem csinálja.
Driver ati8751_Win7Vista64 10.10es
Őtleteket javaslatokat előre is meg köszönöm. :)

ASRock 870 Extreme3,AMD Phenom(tm) II X4 955 Processor.Asus EAH5670 1GB DDR5,4GB DDR3 1333,Hanns.G Hi221.Windows 7 64

(#525) Boryszka

Boryszka
(kvázi-tag)

Üdv!

Ilyen kártyája van valakinek?
[link]

Melegedés, zajszint, fogyasztás érdekelne elsősorban! Aztán jöhet a többi, de csak röviden!

Üdv!

AMD ATHLON X2 250, MSI 785G-E51, 3GB DDR3, 500GB SAMU, ATI HD5670

(#526) Stirbi válasza Boryszka (#525) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

fogyasztása brutálissan alacsony, 76W idle a gépem és full load 154W (e5200@3,33ghz,2x2gb,ep35-ds3,hd5670) még kevesebbet fogyaszt az 5670es,mint a 4670 ;]

hangjárol nemtudok mit mondani, mert nekem sapphire verzio van, az hangtalan és idle 38fok full load 59fokos a karim.szerintem az álltalad mutatott kártyának is halk a hűtése :K

tessék itt egy video itt tesztelik az álltalad mutatott hütéssel rendelkező kártyát igaz ez 5750, de 5670 esen is ugyan ez van :)

[ Szerkesztve ]

(#527) Tappancs2001

Tappancs2001
(fanatikus tag)

Sziasztok! Egy Sapphire HD5670 512 MB DDR5 karit szeretnék venni a meglévő videokarim helyett. A procim jelenleg egy Core2 Duo E6550 2,33 GHz. Ez a proci képes kihajtani ezt a karit 1280*1024 felbontáson egy Neovo F-417 monitoron? Ha nem, akkor ennek mik a látható jelei?

(#528) meakín válasza kriszbon (#50) üzenetére

meakín
(újonc)

5770 sokkaljobb mint 5670?mert nem érzek tul sok különbséget árban mégis több.

(#529) kriszbon válasza meakín (#528) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Hmm elég régen írtam már azt a hozzászólást, de sajnos az 5670-es az eltelt idő alatt sem lett gyorsabb/jobb mint az 5770-es [link]. :D
Az hogy te hogyan érzed, a kártyák teljesítményét nem igazán változtatja meg. :P

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#530) Ł-IceRocK-Ł válasza Tappancs2001 (#527) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sztem bírni fogja. Látható jel? terhelés közbe megnézed a cpu-és a vga használatot. ha a cpu 100%on van pl és a kártya 40%en akkor nem, de ha a cpu 50% on és a vga 100%on akkor már jó (ezek csak példák.)
Gondolom van mellette legalább 2 g ramod.

(#531) Stirbi válasza Tappancs2001 (#527) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

jó páros lesz a proci a vga- val :K

(#532) Tappancs2001 válasza Stirbi (#531) üzenetére

Tappancs2001
(fanatikus tag)

Szia! Jövőre lenne a gépben egy alaplap és egy proci csere. Ha addig nem játszom a gépen komolyabb játékokat 1280*1024 felbontáson, akkor ki tudja hajtani a kártyát a procim?

(#533) meakín

meakín
(újonc)

milyen procid van?

(#534) Stirbi válasza Tappancs2001 (#532) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

simán kihajtja

meakín: ,,A procim jelenleg egy Core2 Duo E6550 2,33 GHz. ,, ;)

[ Szerkesztve ]

(#535) meakín

meakín
(újonc)

azjó proci. nekem e7600-am van 5770 hez szerintem ennek is elégnek kell lennie : )

(#536) Phili

Phili
(tag)

Sziasztok!
Jól láttam hogy a HIS HD 5670-es karin van egyedül VGA csati?

"Engem nem érdekel a piros-sárga gombafelhő-tedd össze a három újad és meditálj ájfon "mindent megoldunk" alkalmazás ömlengés. Úgyhogy N8".by Hagel

(#537) RaiDani válasza Phili (#536) üzenetére

RaiDani
(tag)

A Sapphire-nak is van VGA kimenetű HD 5670-se. Ugyan ilyen van nekem.

[ Szerkesztve ]

(#538) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

sziasztok, nem nagyon pörög ez a topik, pedig nem rossz kis kártya ez,
én egy HD4830 at cseréltem le, mert mini-ITX gépem van és nagyon befűtötte, meg hangos is volt,
igazából egy HD5570-re cseréltem, de GDDR5-ös így a különbség mindössze a GPU 650Mhz-en megy míg HD5670-ben 775Mhz,
de ezt simán átlehet hidalni, egy kis tuninggal,
eddig 850/4400Mhz -ig jutottam, kb itt hozza HD4830 alap szintjét, bár a memória tuning nem sokat hozott, mert eleve nagy a sávszélessége
Phili: nekem DVI/HDMI/DP-van, de adtak VGA átalakítót
Sapphire kártyához

[ Szerkesztve ]

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#539) Ł-IceRocK-Ł

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Beléptem a clubba egy Vtx3d féle radeon 5670 el. Hűtése szuper, üresjáratban semmilyen hangja nincs, se zúgás, se rezonálás, végülis Arctic Cooling hűtés van rajta. Tesztelni még nem volt időm, majd vizsgaidőszak után.
Jó kis kari ez.

(#540) Stirbi válasza kisza25 (#538) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

ugyehogyelég az 5670 teljesitménye? ;) :K (én full hd ban játszogatok vele), ja és brutálissan alacsony a fogyasztása, még kevesebbet eszik, mint a hd4670 ;]

(#541) kisza25 válasza Stirbi (#540) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

igen, nem fogyaszt sokat, én is néztem,
nekem 57W alapon a teljes gép és 128W load everest stabiliti+ furmark,
850/4400Mhz-re bírtam húzni, ezzel elértem a HD4830 alap teljesítményét, fele akkora fogyasztással :))

[ Szerkesztve ]

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#542) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

HD4830 alapon:

HD5570 850/4400

[ Szerkesztve ]

(#543) Ł-IceRocK-Ł válasza kisza25 (#542) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez már valami!! :DDD :R

(#544) kisza25 válasza Ł-IceRocK-Ł (#543) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ja és fele akkora fogyasztás mellett :K
melegedésről és hangról meg ne is beszéljünk, mert az miatt váltam meg a HD4830-tól

[ Szerkesztve ]

(#545) Ł-IceRocK-Ł válasza kisza25 (#544) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát igen, azok a szériák nem éppen a az alacsony hőmérsékletről és fogyasztásról voltak híresek. Pedig amikor kijött azér nagy szám volt.
Egy 5670 es kb hol van? ha a húzott karid pariban volt az alap 4830 al?

(#546) kisza25 válasza Ł-IceRocK-Ł (#545) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez a beállítás kb. HD 5670 alapon:

[ Szerkesztve ]

(#547) Ł-IceRocK-Ł válasza kisza25 (#546) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem is rossz, gondolom húzva simán beéri a 4830 at.

(#548) kisza25 válasza Ł-IceRocK-Ł (#547) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

igen, mivel az 5570 az az 5670 DDR3 változata, de nekem DDR5 van, csak a GPU nem 775Mhz-en, hanem 650Mhz-en jár eredetileg, de ezt már mind leírtam :U

(#549) kriszbon válasza kisza25 (#544) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Hmm neked véletlenül nem XFX volt a 4830-as? Mert hogy nem Sapphire az fix [link]. :P
Mod: Jah, csak a melegedés/fogyi/hang végett írtam. :D

[ Szerkesztve ]

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#550) kisza25 válasza kriszbon (#549) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

de XFX-volt, a hangja ennek a Sapphirnak biztos jobb, de attól még ugyanannyi hőt termel,
az XFX-et is le tudtam hűteni, de úgy befűtött, hogy 60fokos levegőt/ gépházat mértem 1óra játék után,
fogyi ATT-vel levettem 165/300Mhz-re de akkor is 20W-ot evett idle, ez 10-et, full load 100-110W ez húzva 65W,
amúgy teljesítményre meg voltam vele elégedve, és most csak az alap teljesítményét tudom utolérni tuninggal és abban még volt 20%, de nekem a csend, alacsony fogyi és hűvös működés fontosabb :R

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5670
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.