Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5670

(#451) Pala1 válasza amdni (#450) üzenetére

Pala1
(újonc)

Sajna el kell hogy szomoritsalak nem támogatja! Nekem ugyan ilyen karim van és átalakitom is van de sajna nem birtam sehogy müködésre! :((

(#452) amdni válasza Pala1 (#451) üzenetére

amdni
(tag)

Fura, utána néztem, a gyártó oldalán azt találtam hogy támogatja a tv-t.

The 15-pin VGA connector is common to most monitors and high definition television.You can connect your LCD or CRT monitor / TV with D-sub VGA connector.

Itt külön megemlítik a tv-t is. Viszont van olyan tv ami nem támogatja az rgb bemenetet azaz a vga-t.
A te tv-d támogatja? Lehet hogy az a gond? A scart vga átalakítót ismered? Nekem most ilyen van de nem működik.

(#453) Pala1 válasza amdni (#452) üzenetére

Pala1
(újonc)

Elméletileg támogatja! Probáltam S-videon scart vga átalakítón de nem sikerült!
Vagy is valamilyen hagyás képet kaptam de nem birtam kitisztitani!

(#454) RaiDani válasza amdni (#450) üzenetére

RaiDani
(tag)

Szia.
Szerintem nem fog menni.
Itt se nagyon akar összejönni senkinek.

Ha nincs s-video kimenet a vga-n, akkor aktív konvertert kell beszerezni hogy menjen a tv-out.

(#455) Trebron09

Trebron09
(tag)

Segítséget kérnék, jelenleg egy 4670-em van, de szeretnék váltani, hogy később ne legyen gondom. Szerintetek megéri az 5670 vagy vegyek 4830-at? Illetve nézegettem még az 5750-et is. A tápomra (FSP 350W) azt mondták, hogy bírná mind a 3 kártyát, tehát ez nem gond, a proci mellete egy E5400-as lenne 3.33Ghz-en.

Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!

(#456) Stirbi válasza Trebron09 (#455) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

ha teheted hd5750-et vásárold meg :)

(#457) csucsbicep válasza Stirbi (#456) üzenetére

csucsbicep
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

+ szavazat a HD5750-re, ami jóval erősebb, mint a hd5670.

Hogy miért nem ragadnak ránk a csajok? Mert a zsebünkbe csak levegő van...

(#458) Trebron09

Trebron09
(tag)

A proci bírni fogja az új vga-t? :D :)

(#459) kriszbon válasza Trebron09 (#458) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Igen. :K

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#460) Petelf

Petelf
(újonc)

SOS!
Sziasztok!
Nagy bajban vagyok.. Tegnap vettem egy Gigabyte HD5670 1GB GDDR5-ös kártyát, mert a régi kártyámon behalt egy sor memó behalt..(becsíkozott)
Nos beraktam az alaplap egyik 16*os Pcie buszába, és nem indul el ..
Csak püttyög.. és nincs kép.
Viszont ha a 8*os busba teszem be, akkor pedig elindul szépen.
De a régi kártyával megy a 16*os busz, tehát ennek hibáját kizárhatjuk talán.

Alaplap: GigaByte GA-M59SLI - S4
450-es chieftec táp van, elvileg annak elégnek kéne lenni..
Azért a biztonság kedvéért lehúztam vinyót, stb fogyasztókat, de úgy se indul el a 16*os busban :(
BiOs frissítés megvolt..
Még esetleg az fontos lehet h. ez a kártya Pcie 2.0-ás és az alaplap asszem még 1-es..

Szóval várok ötleteket, hogy szerintetek miért nem megy a 16*os buszban?
Esetleg a kártya rossz, vagy az alaplap nem bírja?
még 1 napom van visszavinni és esetleg kicserélni..
Előre is köszönet minden hozzászólásért, ötletért.. (én sajna kifogytam belőlük)

(#461) Petelf válasza danih (#447) üzenetére

Petelf
(újonc)

ugyanez a problémám, arra viszont már rájöttem h. nálam a 8*os Pcie-ben viszont elindul..

(#462) nixx-21 válasza Petelf (#460) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

Minden alaplapnak megvan a maga "nyelve" az a püttyögés amiről beszélsz gyártó oldalon lehet fent van és akkor be tudó azonosítani a problémát.:U

mellesleg ha az a típus biztosan amit mondtál akkor 3 PCI-E slotodnam kell lenni ebben a felállásban :
- x16 slot
- x8 slot
- x16 slot

Tedd bele a legalsó slotba frissen vásárolt kari általában nem hibás :U

[ Szerkesztve ]

Ati VGA tulajok baráti klubja topik.  Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3

(#463) Petelf válasza nixx-21 (#462) üzenetére

Petelf
(újonc)

Végigpróbáltam mind a 3 slot-ot.. csak a középső narancssárga 8*osban hajlandó elindulni :(
és most kipróbáltam a 16 os slot-okat egy régebbi (kölcsön ) Ati kártyával, és mennek..
Váááá kezdek kiakadni ezen :(:(:(
Lehet, h. mégis az új kártya a rossz?
Még kipróbálom majd valakinél, h. ott mit produkál, de nem hiszem el, h. nálam nem kéne mennie..
Am. köszi a segítséget.. esetleg ha valami még eszedbe jut, azt is köszi :)

(#464) Petelf

Petelf
(újonc)

SOS!
Sziasztok!
Nagy bajban vagyok.. Tegnap vettem egy Gigabyte HD5670 1GB GDDR5-ös kártyát, mert a régi kártyámon behalt egy sor memó behalt..(becsíkozott)
Nos beraktam az alaplap egyik 16*os Pcie buszába, és nem indul el ..
Csak püttyög.. és nincs kép.
Viszont ha a 8*os busba teszem be, akkor pedig elindul szépen.
De a régi kártyával megy a 16*os busz, tehát ennek hibáját kizárhatjuk talán.

Alaplap: GigaByte GA-M59SLI - S4
450-es chieftec táp van, elvileg annak elégnek kéne lenni..
Azért a biztonság kedvéért lehúztam vinyót, stb fogyasztókat, de úgy se indul el a 16*os busban :(
BiOs frissítés megvolt..
Még esetleg az fontos lehet h. ez a kártya Pcie 2.0-ás és az alaplap asszem még 1-es..

Szóval várok ötleteket, hogy szerintetek miért nem megy a 16*os buszban?
Esetleg a kártya rossz, vagy az alaplap nem bírja?
még 1 napom van visszavinni és esetleg kicserélni..
Előre is köszönet minden hozzászólásért, ötletért.. (én sajna kifogytam belőlük)

(#465) Petelf

Petelf
(újonc)

véltlen megint kitettem az eredeti üzenetet, pedig ezt akartam:

Ez lenne az alaplap... amibe valahogy bele kéne varázsolnom még ma, mert ha nem megy, akkor esetleg holnap még kicserélik, de az is lehet h. nem, csak bevizsgálják és azt mondják h. ez a kártya jó.. :(
http://www.giga-byte.hu/products/mb/specs/ga-m59sli-s4_10.html

(#466) Dark KillerX válasza Petelf (#465) üzenetére

Dark KillerX
(őstag)

Próbáld meg itt megkérdezni.[link]

(#467) Donko

Donko
(lelkes újonc)

szerintetek ez a vidi kari vinnié max-on az NFS: Shift féle játékokat?
http://www.pcland.hu/shop+Sapphire-PCI-E-HD5670-1GB-GDDR5-PCI-E-DP-DVI-HDMI-11168-00-20R_80086_110207

(#468) kriszbon válasza Donko (#467) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Azt nem tartom valószínűnek hogy maxon vinni fogja. Amit eredetileg akartál venni és haverod szerint fullon viszi a játékot, egyszerűen lódít szerintem.
Ez meg ennyiért sok, és én akkor inkább (ezt) próbánám ki.
De ha ragaszkodsz a 5670-es kártyához akkor (itt) találsz olcsóbban 512MB-os verziót, mert 1280-ban az is elég, persze ha nem tervezel mostanában nagyobb monitort(mondjuk oda meg a kártya kevés már).
A procidról az írtad hogy 2 magos P4-es, ez milyen pontosan?
Egy Cpu-z képet tegyél fel az adatairól.
Mod: Ahogy olvasgattam az a játék inkább Nv kártyákat szereti jobban, de újat értelmeset nem igen kapsz 25-ér, esetleg a 240GT kártya ami szóba jöhetne.
(tesztek)

[ Szerkesztve ]

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#469) Donko válasza kriszbon (#468) üzenetére

Donko
(lelkes újonc)

én láttam játszani azt elítram bocsi 5570-es az övé
a pociról csak ennyi tok.....
képet most nem tok feltenni....

(#470) kriszbon válasza Donko (#469) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Tudom hogy az övé olyan, mert néztem a másik topikokban, egyébként linkeltem tesztet róluk(csak az oldal most valahogy lassan tölt be náluk, pár perc is van néha).
Pedig a proci nagyon fontos lenne, mert P4 kétmagos nem igen van, csak Pentium D Dual core.

[ Szerkesztve ]

(#471) Donko válasza kriszbon (#470) üzenetére

Donko
(lelkes újonc)

tudnál segíteni?
1280X1024 ennyit tud a gépem sajna felbontásban
25ezer lenne a max amit rá szánnék. de inkább ha lehet Radeon azokba jobban megbízok pl:
http://www.pcland.hu/shop+Sapphire-PCIe-HD4670-1GB-DDR3-11138-01-20R_64222_110207
http://www.pcland.hu/shop+Sapphire-PCIe-HD5570-1GB-DDR3---DirectX--11--ATI-Eyefinity-11167-00-20R_78761_110207
most ez a 2. érdekel de nem tom mienek ha tudsz jobbat várom ötleted de télleg NFS szintű játékra kéne nem akna keresőre hanem pl FIFA10-re hasonlókra....
használt nem érdekelne....

(#472) Belalli

Belalli
(újonc)

Donko haverja vagyok akiről beszélt. Itt a teljes konfig a gépről kb 1 hetes :DDD .

Intel Dual Core E6500 2.93GHz 2MBL2/1066 45nm BOX
MSI P41-C31 ATX skt775 (Intel® G41+ICH7, 2xDDR2/1066(OC), 1xPCI-E, GbE, 4xUSB)
KingMax 1GB DDR2 1066Mhz memória (2 darab)
MSI PCI-E Ati HD5570 (1024MB, DDR3, 128bit, 650/1600Mhz, DX11, DVI/D-SUB/HDMI, Aktív)
Samsung HD103SJ 1TB 3,5" Desktop 7200rpm, 8,9 ms, 32 MB puffer, SATA-300+NCQ, 500GB/P - F3 DT
Samsung 22x SATA DVD író (SH-S223C/BEBE) Fekete BULK SuperMulti
Antler Supercase PC-373 400W BigFan fekete ház
BenQ Wide(16:9) 23" G2320HD LCD (Glossy Black, FULL HD, DCR 40.000:1, 5ms, D-sub/DVI/HDMI, Senseye+Photo)
Gigabyte GK-KM6150 Fekete multimédiás USB KIT (billentyűzet+ opt.egér)
Trust 15418 SP-3150 2.1 Speaker Set

Ezzel futtaom 1980x1020-as felbontásban FullHD-ban és semmit sem szaggat. És ha már látta akkor nem lódítok ;]

(#473) kriszbon válasza Belalli (#472) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Lelketek rajta, ha olyan jó az a kártya hogy akkora felbontásban fullon megy a Shift akkor vegyétek azt. :R

(#474) Belalli

Belalli
(újonc)

Nem azt mondom hogy ezt vegye mindenki csak eddig 1 olyan hozzászólást nem láttam(más fórumokon se) ahol azt mondanák ez vinni fogja Shiftet. És ímé itt van :P

Úgy vettem ki hogy általában a 4850-t és a 4670-et ajánlják. Ez ígyvan?

(#475) Petelf válasza Dark KillerX (#466) üzenetére

Petelf
(újonc)

köszi a linktippet, most úgynézki 240-es Nvidiára kicserélik a boltban jobb híjján, mielőtt késő lesz :(
Hát sajnálom, hogy nem megy :(:(

(#476) kriszbon válasza Belalli (#474) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Szerintem nem azt írtam hogy nem viszi egyáltalán, csak azt a kártyát nem igazán ilyen játékokra találták ki. Butítva persze hogy elballag rajta.
A 4670-et a fogyasztás halkság végett, meg régebben olcsó volt az új is(most használtan érdemes), és (ezzel) a hűtéssel javallott csak(volt nekem is GDDR4-es). Ezekből a kártyákból elég az 512-es is.
A 4850/512-es is csak 26k volt újan, és a teljesítménye elég elfogadható, hűtése meg (ennek) nagyon jó. Most ezt is használtan érdemes valamennyi garival, mert egy 512-es 17-18k az 1GB-os meg 20-22k. A 4870/512-őt használtan meg 23k környékétől lehet kapni.
Most pedig nézd meg amit linkeltem teszteket, hogy melyik mit tud és mennyiért. :R
A procija meg ha jól gyanítom akkor nem egy vagány cucc, még a közelében sincs a tiédnek(nem sértés/fikázás akar lenni).

[ Szerkesztve ]

(#477) joi29 válasza Petelf (#475) üzenetére

joi29
(őstag)

Hát ha előbb kérdeztél volna, akkor nincs ez a huzavona mert,
nForce 4-es és 5-ős lapokba a NEM VESZÜNK HD5000-es Radeont. :N

(#472) Belalli
Megy ám egy nagy ló ku.it a 4670 jó 10% erősebb az 5570-nél és
még neki is gondot okoz a full grafikás futtatás.
Az átlag 25fps kanyarokban, forgalomban le esik 15-re ami eléggé gáz.
Vagyis sem a kártya sem a proci nem jó arra amire használni akarja. :N

[ Szerkesztve ]

(#478) Belalli

Belalli
(újonc)

Pedig megy :P Csináltam videót csak nem tudom hova felrakni :DDD Igaz ha elinditottam a fraps-t akkor lement 20ra :D De ha lejárt a 30mp akkor már 30 fps volt. Tudom az is nagyon kevés de nem szaggat semmit se 30 fps-en. Csak nem tudom megmutatni me ha elinditotam fraps-t egy nagyon picit szaggat max úgy ha átjössz :D :P

(#479) nixx-21 válasza Belalli (#478) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

Elég pár képet is csinálni verseny közben;)

Ati VGA tulajok baráti klubja topik.  Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3

(#480) Donko válasza nixx-21 (#479) üzenetére

Donko
(lelkes újonc)

emberek le van tudva ez a vita miatta tört ki tudatom veletek hogy 4830-at fogok venni és kész nem kell macerálni egymást sztem ez tökéletes lesz a shift-hez és más hasonló játékokhoz annyi véleményt olvastam már hogy brrr..... van aki szerint a ferrari se jó autó :D

(#481) leyo76 válasza kriszbon (#476) üzenetére

leyo76
(senior tag)

Már előre elnézésed kérem, de nyugodtan hidd csak el hogy megy a shift, még akkor is ha te nem hiszed, nálam is megy - nem butítva, hanem ahogyan illik, azt a kijelentést hogy ez a kártya nem erre van kitalálva nyugodtan vissza vonhatod..

Lehet dobálózni tesztekkel, meg különböző gémer kártyákkal, de ha nem próbáltál 5670-et (márpedig nem próbáltál, mert akkor nem ez lenne a véleményed) akkor ne tegyél felelőtlen kijelentéseket, köszi!

(#482) kriszbon válasza leyo76 (#481) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Tudod hogy egyáltalán miről volt szó eredetileg? Full HD maxon egy 5570-es kártyával. Így nem értem mit problémázol.

(#483) leyo76 válasza kriszbon (#482) üzenetére

leyo76
(senior tag)

én kérek elnézést hogy ez egy 5670-es topik... :U

(#484) kriszbon válasza leyo76 (#483) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Nem csak ebben a topikban vetette fel fel a dolgot, hanem vagy 6-ban. Már arra sem emlékszem hogy melyikben kezdte a még nem létező géphez a Vga kártya keresést, de minden áron olyant akart. ;)

(#485) harcos22 válasza Trebron09 (#455) üzenetére

harcos22
(lelkes újonc)

5750.. :R

(#486) Stirbi

Stirbi
(PH! addikt)

Üdv

van itt két kártya: ez és ez, a másodikban található olyan ,hogy hyper memory, valaki leirhatná,hogy mi ez, mire jó, hátrányos e ha van e a kártyán ilyen technologia... köszönöm előre :R

(#487) sos456 válasza Stirbi (#486) üzenetére

sos456
(tag)

Ha jól tudom a hyper memory azt jelenti, hogy tud még ( konkrétan ennél 1GB ) lecsípni a rendszermemóriából, ha szükséges.

http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU -ha vki még nem látta volna

(#488) Stirbi válasza sos456 (#487) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

Üdv, és ez automata funkció, vagy manuálisan állitható?

(#489) Aydan

Aydan
(kvázi-tag)

Sziasztok! Ezt a kártyát néztem ki:

GIGABYTE HD5670 GV-R567D5-512I ATI, 512MB, DDR5

A kérdésem az lenne, hogy érdemes e megvennem (játszani szeretnék vele) vagy tudtok ugynilyen árban jobbat ajánlani?Köszi

[ Szerkesztve ]

(#490) Stirbi

Stirbi
(PH! addikt)

Üdv, ma váltottam vga-t 7100gs-t egy sapphire hd5670 512mb-ra, amikor betettem a kártyát már első indittáskor is kaptam error: Could not load the device driver(lelehetett ok -zni és ennyi) feltettem az ati ccc-t az oldalrol letöltött legujabb verziot, és ugyan az, a kártyát kiprobáltam game közben jól müködik, powerplay is jól müködik, ati ccc ben az orajeleket is jol mutatja(2d/3d) venti fordulatot és hőmérsékletet is jól mutatja a ccc, everest nem mutat az érzékelőknél a kártyáról semmit.Lehuztam az ati oldalárol még külön a display drivert is,de az sem segitett, felhuztam uj rendszert is és az sem.a konfig: ep35-ds3 e5200 2x2gb kingston 1066 és persze hd5670+WIN 7 64BIT
valaki nemtalálkozott még ilyen problémával? talán az lenne a gond, hogy a lapom csak pci-e 1.0ás ?
gpu-z ben pedig ez a helyzet:

[ Szerkesztve ]

(#491) Stirbi válasza Stirbi (#490) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

leszedtem az easy tune nevü programot és egyből eltünt az error(mivel nem ismeri a hd5xxx vga-kat), egyik rendes kolléga/barát sgergi segitett nekem ebben :R :R :R

gpu-z is már jól mutat mindent :C

[ Szerkesztve ]

(#492) Trebron09 válasza kriszbon (#459) üzenetére

Trebron09
(tag)

Tegnap vettem egy ilyen kártyát nednez -től:

XFX HD 5750 XXX, 512Mb 4800MHz GDDR5, GPU 740MHz, 720Cores, 2x DL DVI-I/ HDMI/ DP

(HD-575X-YHDA)

(várhatóan hétfőre fog megérkezni)

;)

(#493) sos456 válasza Trebron09 (#492) üzenetére

sos456
(tag)

És ezt mér ide írod? Hm.. ? :F

http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU -ha vki még nem látta volna

(#494) Trebron09 válasza sos456 (#493) üzenetére

Trebron09
(tag)

eltévedtem picit, de amikor már szerkeszteni akartam nem engedte, de off-ba van :R

(#495) redaizoltan válasza sos456 (#487) üzenetére

redaizoltan
(lelkes újonc)

Pontosan:)Hasonló mint az integrált kártyáknál,de a lényeges különbség ebben rejlik:
-Dinamikusan változika memória mérete
-És csak akkor használja a renszer memóriát ha szükség van rá(pl: játékok alatt).Ha nincs rá szüksége a kártyának akkor visszadja azt a rendszernek.

A számítógép nem az élet,csak az életünk egy része... http://mesterszerviz.hu

(#496) Stirbi válasza redaizoltan (#495) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

no, köszönöm a választ, megvettem a sima verziot nos kész , ez is tökéletes választás volt!

van itt olyan aki s1 el hüti az 5670es kártyáját?

(#497) mmcc02

mmcc02
(kvázi-tag)

Üdv!

Fog menni egy ASUS 5670 512MB, amelyik PCI-E 2.1es, egy Biostar G31D-M7-ben, aminek PCI-E 16x bővítőhelye van (azt hiszem PCI-E 1.0a)? A kártyánál azt írják, hogy PCI-E 2.1es, az pedig csak 2.0val kompatibilis (az 1.xel nem, de a 2.0s az 1.xel igen), vagy rosszul tudtam? Vagy hogy van ez? :O

Előre is köszönöm,
mmcc02

Gondolkodom, tehát vagyok, ez a kérdés, válasszatok! Avagy röviden: Gondolkodom, tehát válasszatok!

(#498) Stirbi válasza mmcc02 (#497) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

Üdv , fog menni, én lapom is csak pci-e1.0 és megy benne a kari gond nélkül

(#499) mmcc02 válasza Stirbi (#498) üzenetére

mmcc02
(kvázi-tag)

Köszönöm :DD !
Nem voltam biztos benne, elkezdtem keresgélni a neten, s összekeveredtem...Csak nem akartam fölöslegesen vid.karit venni :N .

mmcc02

Gondolkodom, tehát vagyok, ez a kérdés, válasszatok! Avagy röviden: Gondolkodom, tehát válasszatok!

(#500) Stirbi válasza mmcc02 (#499) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

én is féltem elején :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5670
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.