Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5670

(#401) wittman válasza leyo76 (#400) üzenetére

wittman
(fanatikus tag)

Szia!

Bármelyik Catalyst drivert teszem fel a HD5670-hez és a legutolsó beta ATT-t(ami 1.6.9.1486), akkor az Ati Tray Tools betöltésénél kék halál lesz. Ha a driver mellé CCC-t teszem, akkor úgy minden rendben van.

Az a baj, hogy én évek óta az ATT-t használom, de ezzel a vga-al nem megy. Minden más Ati vga-val megy, ami itthon van, de ezzel nem.

Régebbi ATT-t is próbáltam hozzá, de ugyanaz a hiba.

www.vmh59.hu

(#402) leyo76 válasza wittman (#401) üzenetére

leyo76
(senior tag)

Szerintem akkor úgy jártál ahogyan én.

Ha csak kártyát cseréltél, miközben op renszer maradt akkor feltételezem hogy a régi ATT fenn maradt. Úgy oldódott meg hogy leszedtem mindent ami a vga-hoz kapcsolódik, majd újra felraktam a hozzávalót. Azóta fut normálisan...

(#403) Chaser válasza leyo76 (#398) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Pár hete bruttó 20k alatt van az XFX 4830-a, bár többet eszik mint 4670 v 5670, de ott is hagyja őket:) Ráadásul olcsóbb mint egy 4670 jelenleg :C

New world...old thinking...IBM T60;)

(#404) leyo76 válasza Chaser (#403) üzenetére

leyo76
(senior tag)

Még jó hogy nem írtad hangosan ;) , ez akkor lesz mérvadó ha hosszútávon így marad és persze nem csak pest és vonzáskörzetében hanem mondjuk szegeden és környékén is.

Mellesleg nem pörög dx11-en mint ahogyan 5670 és AC hűtő sincs rajta ahogyan a sapphire modelleken van... szóval a kevesebb néha több...

(#405) Chaser válasza leyo76 (#404) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ez most is mérvadó annak aki most vásárol, országosan ennyi. 5670 b@szhatja a dx11-et te is tudod:) Hangban, fogyasztásban sokkal jobb, számomra is jó lett volna annyiért, mint a 4830, de 1ft-tal se többért. Ahol 20k-nál drágább ez a kártya ott még vagy árcsökkentés előtti készlet van, vagy élelmes magyar boltos ;] gyakorlatilag ez az egy 4830 amit lehet újan kapni és vagy a nagyker vagy az xfx kiakciózza. Szegedtől nem olyan messze van Szentes, 19200ft helyi boltban..Kmét-en is annyi, iponnál 18.5k, még futárral is 21k-ból megvan. Csúnya lenne ha Szegeden nem lenne 20k alatt:)

New world...old thinking...IBM T60;)

(#406) leyo76 válasza Chaser (#405) üzenetére

leyo76
(senior tag)

5670 b.hatja a dx11-et? fuu te aztán képben vagy! Próbáltad már :F

mod: vagy egyáltalán láttál már 5670-et? vagy csak vakon lövöldözöl?

[ Szerkesztve ]

(#407) ppal90

ppal90
(újonc)

hali lenen egy problémám nemrég vettem egy gigabyte radeon hd 5670 est megvagyok vele elégedve de az utóbbi napokba olyat csinál hogy pl cod 4 ben lemegy az fps em 250 körüliről 70 re :S

meg észrevetem hogy a ventillátora kicsit lasabban forog pl prociétol 2 szer lasabban.. :S

akinek van ötlete kérem írjon lehet hogy vmitn em kötöttme be rendesen mert csak a káryát pattintottam a gépre és a drivert raktam fel...

(#408) leyo76 válasza ppal90 (#407) üzenetére

leyo76
(senior tag)

ha jól emlékszem gigabyte-on is komoly hűtés van, nem kell csodálkozni ha lassan pörög, én inkább máshol keresném a hibát..

(#409) CPT.Pirk

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

No, beléptem a klubba, egy Powercolor HD5670-el. Összepárosítottam ezzel a passzív bordával: , és gyönyörűen megy. (AC VM-103)
Állítólag a Powercolor hűtése halk, de erről más véleményem van. Bár a Sapphire HD4670-em hangjától most megrettentem, mikor eladáskor visszaraktam rá a propellert a passzív borda helyett.

[ Szerkesztve ]

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#410) leyo76 válasza CPT.Pirk (#409) üzenetére

leyo76
(senior tag)

Nem rossz kis hűtés, bár az 5670-es ac hűtője sem kutya, nekem az van rajta és semmi hangja :D

(#411) 1hijjanhusz

1hijjanhusz
(őstag)
LOGOUT blog

Hali!

Szemezek a HD5750-el, de, ha nem jön össze, akkor HD5670 lesz. A kérdésem az lenne, hogy konkrét típus érdekelne, amit érdemes venni, illetve kerülni.

Köszi.

[ Szerkesztve ]

lúzer sport club/ A pohár már félig van.

(#412) leyo76 válasza 1hijjanhusz (#411) üzenetére

leyo76
(senior tag)

Szia!

Szerintem legtöbben itt az AC hűtős Sapphire-ra szavaznának, de az tuti hogy nekem bejött.

{erről lenne pontosan szó}

(#413) 1hijjanhusz válasza leyo76 (#412) üzenetére

1hijjanhusz
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi! Neked ilyen van?

(#414) leyo76 válasza 1hijjanhusz (#413) üzenetére

leyo76
(senior tag)

igen, pont ilyen, prímán teljesít, nem bántam meg a vételt

(#415) 1hijjanhusz válasza leyo76 (#414) üzenetére

1hijjanhusz
(őstag)
LOGOUT blog

1680-ban elég lehet, ha kicsit megrántom a száját?

(#416) leyo76 válasza 1hijjanhusz (#415) üzenetére

leyo76
(senior tag)

nem kell semmit megrántani, full hd-ben játszok vele gta4-et

(#417) kriszbon válasza 1hijjanhusz (#415) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Tudtam hogy valahol már lett írva [link]. :F

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#418) gbal65 válasza leyo76 (#416) üzenetére

gbal65
(tag)

GTA4-nek inkább a proci fontosabb ;) azért fut olyan jól :B

(#419) leyo76 válasza gbal65 (#418) üzenetére

leyo76
(senior tag)

ez azért nem teljesen igaz, phenom x2 proc-al és gyengébb vga-val nem boldogult viszont ugyan ez a proc és 5670 már problémamentes, tehát legalább annyira vga függő is az hogy simán fusson. Amúgy meg shift, dirt2 is simán megy vele

(#420) leyo76 válasza kriszbon (#417) üzenetére

leyo76
(senior tag)

igen, ott is nekem kellet megmagyarázni hogy jól megy... :U

bár egyeseknek az kevés, mert zéró volt a view distance :F

[ Szerkesztve ]

(#421) Pete87 válasza gbal65 (#418) üzenetére

Pete87
(tag)

Azért a videokarinak is kell egy kis erő, h eltudjon futni normálisan :U

/// http://href.hu/x/c3io /// Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. ...Szerintem Sanyi az!

(#422) amdni

amdni
(tag)

Üdv!

Megrendeltem egy sapphire 5670-et, de azon gondolkodom nem-e lett volna jobb választás egy 4850.
Szerintetek? Még változtathatok a megrendelésen. Arra kell a kártya hogy néha játszak vele, hd filmeket nézzek, stb tehát nem elsősorban game-ra kell.

(#423) Dark KillerX válasza amdni (#422) üzenetére

Dark KillerX
(őstag)

Pro és kontra.
5670 mellett szól:fogyasztás,hő,Dx11 míg a 4850 csak teljesítményben jobb.

[ Szerkesztve ]

(#424) leyo76 válasza amdni (#422) üzenetére

leyo76
(senior tag)

jó választás volt, sapphire-n AC hűtő van, nem hallom hangját, csendes, hűvős, keveset fogyaszt, játszani is rendesen lehet vele és hd filmet is nézni

(#425) leyo76 válasza leyo76 (#424) üzenetére

leyo76
(senior tag)

kicsit mélyebbre ástam magam pro és kontra ügyben

bár kár lenne tagadni hogy a 4850 jó kis kártya, de:

(#426) amdni

amdni
(tag)

Oké akkor, örülök hogy jól döntöttem, sajna eléggé leírták egy cikkben az 5670-et amit itt a prohardveren olvastam biztos ti is olvastátok.

(#427) leyo76 válasza amdni (#426) üzenetére

leyo76
(senior tag)

vannak ennél jobb kártyák, de minek? Ennyi pénzért ez pöpec vga..

(#428) kriszbon válasza leyo76 (#425) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Azért mégsem eléggé, mert 128bit GDDR5=256bit GDDR3-al. A GDDR5-ös rammal kompenzálják a 128bit sávszélességet mivel 4000-en mennek.
Mint láthatod az órajelek nagysága nem mindíg azt jelenti hogy jobban is megy, és néha azért jól jön az a (+35%) többlet. ;]
Persze jó kártyák ezek, csak ne ennyiért vesztegetnék őket, igaz hogy most mind elég drága. :F

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#429) leyo76 válasza kriszbon (#428) üzenetére

leyo76
(senior tag)

Nem is mondtam hogy jobban megy, de teljesen korrekt a teljesítménye, persze az ára már egy más kérdés (bár én nem vettem drágán). Nyilván amiit kiemeltem a 256bit nagy jelentőséggel bír, de annyira azért nem marad le az 5670, ahogyan írtad is kompenzáltak ezt-azt az ügy érdekében. Hát a 35%-ot illetőleg van némi kételyem, de a tPU-nak elhiszem.

mod: amúgy hőfok/fogyasztás/ár arányról nem szól a teszt, csak egy vég teljesítményről..

[ Szerkesztve ]

(#430) sutyi^

sutyi^
(fanatikus tag)

Gondolkodom rajt, lehet kéne venni egy ilyet az öregecske HD3850-em helyére.

Valaki cserélt HD3850-et, vagy HD4670 ilyenre? Kéne némi vélemény amellett hogy persze már az összes létező reviewt végig lapoztam. :))

[ Szerkesztve ]

fubar...

(#431) kriszbon válasza leyo76 (#429) üzenetére

kriszbon
(őstag)

De bizony szól, mert ezek teljes tesztek játékokkal mindennel együtt. A grafikonok alatt tudsz választani hogy mire vagy kíváncsi. :F :P
Mod:#430: Azért ennél már erősebbre kellene váltanod hogy megérje, mert a 3850 igaz hogy többet eszik, de alig valamivel gyengébb viszont igaz hogy régebbi konstrukció. :F

[ Szerkesztve ]

(#432) leyo76 válasza kriszbon (#431) üzenetére

leyo76
(senior tag)

jah már látom, node performance per dollar :F hát oké, egy amcsi ár érték arány a magyarhoz képest evidens? (bár fogyasztásban ugylátom 5670 mellet a pont)

ennyire azért kár elprózni..

(#433) sutyi^ válasza kriszbon (#431) üzenetére

sutyi^
(fanatikus tag)

A plusz lóerő annyira nem fontos, a lényeg a fogyasztáson van.

fubar...

(#434) stevve válasza sutyi^ (#433) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Én HD 3850-ről váltottam HD 4670-re és aztán HD 5670-re. Azért érezhető a sebességkülönbség is, de fogyasztásban is ég és föld, no meg hőmérsékletben is. Nekem egy Club3D van, de 55 fok fölött szerintem még nem járt. :)

A 4850 vs 5670 témához:
Azért elvitathatatlan a 4850 erőfölénye, akárhogy is nézzük. a grafikonok is ezt mutatják, de használat közben is van különbség bőven (csak a teljesítményre értem, fogyasztás, egyebek most nem volt téma :) ). :K

PH semleges

(#435) leyo76 válasza stevve (#434) üzenetére

leyo76
(senior tag)

én is 4670 -ről váltottam, valóban marha nagy a különbség...

(#436) amdni

amdni
(tag)

Üdv!

Most vettem meg a sapphire 5670-et, de nem működik. Asrock alive xfire e-sata2-es alaplap am2-es.
A boltban azt mondták hogy természetesen működik am2-es alaplapokban is. Semmi hangjelzést nem ad a pc ha benne van a kártya. Szerintetek rossz lenne vagy mi lehet a gond?

(#437) leyo76 válasza amdni (#436) üzenetére

leyo76
(senior tag)

Ez nem proci függő hanem vga foglalat függő. Megnéztem a lapod és teljesen megfelelő ennek a kártyának, hiba nem az Ön készülékében van :)

De ez egy picit furmányos, az alábbi képen látható módon tudod működésre bírni:

Installing single vga:

az alaplapod teljes manual-ja is megvan, 18 oldaltól magyarázza a dolgokat

(#438) amdni válasza leyo76 (#437) üzenetére

amdni
(tag)

Köszi, megvan a gond, bios frissítés kellett neki.

(#439) Papa Jo

Papa Jo
(újonc)

Sziasztok!

Nekem is hasonló problémám lenne. Vettem egy Gigabyte HD5670 1 gigás karit és mikor próbáltam indítani a gépet nem volt kép. Be sem kapcsolta a monitort. Visszaküldtem szervízbe és mondták hogy ott műxik rendesen. Próbáltam táp cserével is, 400-as helyett vettem egy 750W-osat de semmi. Bios gond lehet?

Alaplap: Asus A8R32 MVP-Deluxe SLI
CPU: AMD 3500+
Memória: 2 giga

Szerintetek mi a baj?

(#440) stevve válasza Papa Jo (#439) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Persze, általában egy régebbi lapnál ez az első, amit ki kell próbálni, ha új VGA kerül bele és rosszalkodik. Szerintem az meg fogja oldani.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#441) Papa Jo válasza stevve (#440) üzenetére

Papa Jo
(újonc)

Köszi!

Nem tudod esetleg milyen bios-t kell leszednem és hogy kell telepítenem?

(#442) stevve válasza Papa Jo (#441) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Dátum szerint a legfrissebbet, de az eredeti CD-jén kellene lennie egy updte-elő alkalmazásnak (link) vagy a terméknél az Asus oldalán.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#443) Papa Jo válasza stevve (#442) üzenetére

Papa Jo
(újonc)

Köszi!

Próbálkozok...majd re.

(#444) leyo76 válasza Papa Jo (#443) üzenetére

leyo76
(senior tag)

legjobban akkor jársz, ha próbálkozás helyett, gyakorlott emberre bízod...

amúgy meg: itt találsz meg mindent ami kell hozzá, letöltések menüpont alatt

[ Szerkesztve ]

(#445) danih

danih
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kérdésem az volna, tapasztalt-e itt valaki pillanatokra megjelenő fekete csíkokat XP alatt?!
Amikor betöltődik egy oldal, vagy mozgatok egy ablakot, random vízszintes fekete csíkok jelennek meg (leginkább egy overlay-problémához tudnám hasonlítani videólejátszás közben, de ez nem az). 10.7-es driverek, minden update fent...

[ Szerkesztve ]

Eredeti Steam (CoD MW3 + Collection 1, DiRT, RO2, SR3, stb), Origin (BF3, BC2, FIFA, NFS stb) a legjobb áron a neten - PÜ! <> http://goo.gl/5FTqt

(#446) Papa Jo

Papa Jo
(újonc)

Sziasztok!

Csináltam egy BIOS frissítést a lapomon de egyszerűen nem műxik vele a Gigabyte 5670-esem. Még a BIOS sem jön be az új kártyával. Még mivel lehetne megpróbálkozni? Vagy lapcsere?

Asus A8R32 MVP Deluxe SLI
AMD 3500+
2 giga 800Mhz ram
500 W-os táp (zsír új)
meg az új videókari ami nem akar működni.

(#447) danih válasza danih (#445) üzenetére

danih
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az én ügyem váratlanul, magától megoldódott.

Eredeti Steam (CoD MW3 + Collection 1, DiRT, RO2, SR3, stb), Origin (BF3, BC2, FIFA, NFS stb) a legjobb áron a neten - PÜ! <> http://goo.gl/5FTqt

(#448) sutyi^ válasza Papa Jo (#446) üzenetére

sutyi^
(fanatikus tag)

Lehet legalább PCIe 2.0 kell a kártyához, a deszkádon lévő ULi M1575 délihíd pediglen még 1.1 lehet és nemes egyszerűséggel nem ad elég delejt a slot így a kártya el sem indul.

fubar...

(#449) Stirbi

Stirbi
(PH! addikt)

van itt olyan akinek ep35 lapban van hd5670 :)?

(#450) amdni

amdni
(tag)

Üdv!

A sapphire 5670 támogatja a tv out módot vga (d-sub)-on keresztül?
Akarok venni egy vga s-video átalakítót, de azt írják hogy utána kell nézni hogy a videokártya támogatja-e ezt a módot.

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5670
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.