Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5670

(#351) proci985 válasza leyo76 (#342) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem kell semmit állítani játékoknál.

a TVt kell beállítani elsődleges monitornak, a monitort pedg a másodlagosnak, így a játékok a tvn fognak menni. egyetlen probléma, hogy a tálca is átkerül oda, de azt is talán meg lehet vlaahogy oldani.

általában játékoknál fixen mindig az első monitor lesz használva.

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#352) atesss

atesss
(őstag)

Üdv !
Létezik olyan HD5xxx szériás kártya, amin van S-Video TV-Out ?

(#353) lacos001

lacos001
(fanatikus tag)

Hi

Van már esetleg vmi kütyü,pl rivatuner ami felismeri ezt a szériát?
Jó lenne már a ventivezérlés.Nem mintha nagyon kellene,csak megszoktam a zöld kártyáknál...... :N

(#354) leyo76 válasza lacos001 (#353) üzenetére

leyo76
(senior tag)

catalystban is állítható a venti, az nem jó?

(#355) leyo76 válasza atesss (#352) üzenetére

leyo76
(senior tag)

mivel már a referencia kártya is hdmi-s meg dvi-s, így szerintem ezekben már nem létezik...

(#356) lacos001 válasza leyo76 (#354) üzenetére

lacos001
(fanatikus tag)

nem ;]
az nekem nem elég,rivatunert akarok,de még akkor várni kell......

(#357) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Elég ebből a kártyából az 512 megás "sima" HD felbontásra? Gondolom igen, 4670-ből is elég volt, 1-2 extrém esetet eltekintve. Hátha 1xcsak lemegy az ára és veszek egyet:)

New world...old thinking...IBM T60;)

(#358) leyo76 válasza Chaser (#357) üzenetére

leyo76
(senior tag)

Most viccelsz? Bőven elég! vista vagy w7 alol számít és több mint elég, xp alol meg nincs túl nagy szerepe.

(#359) Chaser válasza leyo76 (#358) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem viccelek, csak érdeklődtem :R , az 1 gigásoknak olyan felára van ami nálam kizáró ok, 512-eseknek ha finomodik az ára akkor csak-csak...

(#360) kriszbon

kriszbon
(őstag)

A fenébe azt hittem eltévesztettem a topikot, de látom csak itt is pingvin invázió van és a nevek csak részben egyeznek. :DDD

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#361) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A PC-nak már van passzív verziója..gyors volt:) /ha még nem lett volna róla szó/

(#362) Stirbi válasza Chaser (#361) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

legalább nem kell külön passziv hütöt venni ;)

(#363) dunc

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok 4670 vs 5670 jelenleg a két kártya egy árba van színte melyiktől várható komolyabb teljesitmény a Dx11 term,. kizárva.

(#364) Izzé válasza dunc (#363) üzenetére

Izzé
(senior tag)

Az 5670 átlagban 20%-al erősebb a 4670-nél. ;)

(#365) dunc: Felbontásfüggő, 1280*1024-en meghálálna +200-300mhz-t.

[ Szerkesztve ]

(#365) dunc válasza Izzé (#364) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kösz az infot,egy Athlon II X2 245 am3 kihajtja? (2900mhz def.)

(#366) CPT.Pirk válasza dunc (#363) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hol találtad egy árban őket? Pl. Giannynál 5K különbség van köztük, ami nagyjából megfelel a 20%-os teljesítménykülönbségnek. (512mb-s karikat néztem)

Én szívesen cserélném a 4670-emet 5670-re, mert 1360*768-ra (ez nálam a tv natívja) elég többnyire a 4670 is, és mert elmegy ventilátor nélkül is a passzív bordámmal, mint most a 4670 tuningolva.

Már csak a cserét kellene megoldanom lehetőleg kis ráfizetéssel. 5750/70 még tetszik, de az már túl drága nekem.

szerk: szerintem is kihajtja, de ettől még nyugodtan húzd fel, 3300MHz-et simán vinni fogja szerintem, vagy még többet is, meg fogja hálálni. Annál jobbat már csak PhenomX2-vel kapnál, mert a játékok szeretik a nagy méretű cache-t, de annak az ára nem éri meg a többletet, nagyon jó a kis athlon2-k ár/teljesítmény aránya, én is azért vettem olyat.

[ Szerkesztve ]

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#367) leyo76 válasza dunc (#363) üzenetére

leyo76
(senior tag)

Én sapphire 4670 ultimateről váltottam saphhire 5670 re, egyértelműen megérte! Procid simán jó hozzá.

(#368) dunc válasza leyo76 (#367) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megvan akari 512 mb Shapphire,egyenlőre a gyári cd-n lévő illesztőt dobtam fel,de felrakom majd a frissebbet,melyik verzió a jó hozzá ? Mert olvastam az ati oldalán,hogy a legujabb valami béta,és valami update....

(#369) dunc válasza CPT.Pirk (#366) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Pécsi boltokba 2K volt köztük árba,ezért vettem meg a 5670 et CC-ba,nekem nem a teljesitmény,hanme inkább a halksága volt szempont.

(#370) leyo76 válasza dunc (#368) üzenetére

leyo76
(senior tag)

egyenlőre a 10.2 -es verzsönt használom, mivel a 10.3 -as a két képernyős módban nem volt hajlandó korrekt felbontással dolgozni. Elvileg van már 10.4 is, de azt még nem próbáltam..

mod egyébként hangja alapjáraton gyakorlatilag semmi, de szerintem előbb utóbb a teljesítményre is kíváncsi leszel

Nálam gta 4 full felbontással pörög, igaz phenom procival, de ott a dirt2 w7 alol dx11-ben káprázatos...

[ Szerkesztve ]

(#371) dunc válasza leyo76 (#370) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ass. Creed 2 remekül fut rajt a Metro 2033 gondolom elvérezne alatta ? :U

(#372) DeFranco válasza CPT.Pirk (#366) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Miért akartok passzívat? Nem kötözködöm, komolyan kérdezem. Nekem egy sapphire modell van, de egyáltalán nem hallom a hangját.

A mellette levő FSP táp elég halk, a ref. proc. hűtő pedig le van szabályozva. Ezzel, és két 8 cm-es házventivel alig hallom, hogy be van-e kapcsolva a gép.

(#373) dunc válasza DeFranco (#372) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Shapphire van nekem is igaz csak ma vettem,de szószerint semmi hangja nincs alapba 36 % fut a ventije.

(#374) CPT.Pirk válasza DeFranco (#372) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sapphire 4670-em gyári ventije elég hangos, 2 perc használat után rá is tettem helyette egy AC-VM103 bordát, ami tökéletesen lehűti zaj nélkül még tuningolva is. Jó ideig úgy volt használva a gép, hogy terhelés nélkül még a prociventi sem forgott, szal nem kell nekem venti, ezek a karik nem kazánnak készültek, venti is csak azért van rajtuk, mert olcsóbb a fémnél.

dunc: 4670-et kicsit drágán mérik, ha azt vennék, akkor használtan venném. 5670 kapható most annyiért, mint mikor 2600XT-ről váltottam 4670-re. Csak az a váltás kvázi 100% gyorsulást hozott, nem 20-at, mint a 4670->5670 váltás

[ Szerkesztve ]

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#375) dunc válasza CPT.Pirk (#374) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem most nem volt semmi ezért vettem 5670-et,és nem 4670 et ,mert valóban jelenleg a 4670 Pécsen vicces árba van,az 5670 et vettem 22 be ,nekem ennyit megért.

(#376) leyo76 válasza dunc (#371) üzenetére

leyo76
(senior tag)

kedvedért rápróbáltam a metro 2033 -ra, simán viszi

mod: Árán kár aggódni én még 25-ért vettem, ez úgy is amolyan szórakozásból pénz pazarlás, ára nem jön vissza, de legalább ámulunk egy ideig rajta...

[ Szerkesztve ]

(#377) dunc válasza leyo76 (#376) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kiprobáltam a gta 4 et ,és jobban megy nállam mint a 4850 el !!!
Igaz akkor a proci gyengébb volt,és 800 as ram volt a gépembe(most1066 os van)
Viszont kicsit aggodok a táp miatt ,mert 420 wattos van benne,egy 45nm x2 athlon II 245,2 ram modul,1 winyo,egy optikai meghajtó,és a vga....müködik minden csak félek,hogy ezzel maxon járatom a konfigom ....majd hozok egy fogyasztásmérőt és megnézem mennyi az annyi....

[ Szerkesztve ]

(#378) leyo76 válasza dunc (#377) üzenetére

leyo76
(senior tag)

igen, a gta4 is sima ügy (max felbontással nyomatom, igaz proci is van hozzá)

Ha minőségi tápról van szó akkor bőven megteszi, nekem chieftec 450w van...

(#379) dunc válasza leyo76 (#378) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem minöségi tápról van szó,viszont megnéztük max üzemben 227 watt volt a fogyasztása,monitorral együtt !!! GTA4 EFLC-t néztem,nem tudom milyen az alappal !?

(#380) DeFranco válasza dunc (#379) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az adatlapomon szereplő vasgépsárkányt egy 350-es FSP bőven, és szépen halkan kiszolgál. Nem lesz ott sem semmi gond.

(#381) leyo76 válasza dunc (#379) üzenetére

leyo76
(senior tag)

Persze nincs szükség, bazi nagy tápra, nem erőművet üzemeltetünk, de én azért valami minőségit raknék alá (10rugó alatt már találsz)

Sima GTA4 -el pörögtem, maga a játék nem kötött le, de nagyon szépen pörgött 1280*1024, max felbontással...

(#382) mang0o0 válasza dunc (#373) üzenetére

mang0o0
(kvázi-tag)

Nekem PowerColor HD5670-m van, azt hiszem azon Arctic Cooling hűtés pörög. Iszonyú halk, miután kicseréltem az X1950promat mintha nem is menne a gép. Ráadásul nagyon pici, így végre elférek a házban.

(#383) toldy

toldy
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tudom ebből mennyi igaz, de remélem az egész. :DD

[ Szerkesztve ]

Az élet nem habostorta. / Hírdetéseim : http://href.hu/x/hn43

(#384) káen

káen
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Természetes, hogy a Gigabyte HD5670 1Ghz-s videókártyám jelenleg, alapjáraton 62 C hőmérsékletű? Játék közben, teljes terhelésen 80-82-re kúszik fel. A magas hőmérséklete okozhat-e játék közben pixel-villogásokat a képernyőn? A monitor nem hibás, több tesztprogrammal is átnéztem.

(#385) RaiDani válasza káen (#384) üzenetére

RaiDani
(tag)

A terheletlen hőmérséklet kicsit magas, de ez nagyban függ a ház szellőzésétől is.
Terhelve a 80 C hőmérséklet normális a Gigabyte 5670-eknél. Itt írják is, kb 10-15 fokkal melegebb mint a többi gyártóé.

A pixel villogások viszont nem jelentenek jót. Ha húzva van a kari akkor lehet csak az OC miatt.
Ha nincs húzva akkor nagyobb gond van, lehetséges hogy memória hibás a kártyád.
Próbáld meg csökkenteni a memória órajelét fokozatosan, amíg nem hibázik. Ha így sikerül megszüntetni akkor ez a probléma. Ha ez a probléma vidd vissza, ha még van rá garancia.

Esetleg valahogy birkózd lejjebb a hőmérsékletét (venti 100%, vedd le a ház oldalát), hogy úgy hibázik-e.

[ Szerkesztve ]

(#386) káen válasza RaiDani (#385) üzenetére

káen
(lelkes újonc)

Köszönöm!

A ház valóban nem túl szellős, már gondolkodom is az extra hűtésen. A kártya nincs húzva, viszont a villogás csak olyan játékoknál áll fenn, amik 100%-on használják. Egy WoW például tökéletesen, hiba nélkül fut alatta.

Megpróbálom az általad javasoltakat!

(#387) HeavyToys

HeavyToys
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Tudom, hogy nem feltétlenül ide kellene írnom, de ti talán illetékesek vagytok a témában. Szval van egy x2 6400+os amd procim, ami eddig egy 8800gt-vel együtt üzemelt. A videókártyám azonban memória hibás lett. Szóval most ugye új kártya után kell néznem. Eddig az 5670 és az 5750 között vaciláltam. A kérdésem az lenne hogy ez a proci képes kihajtani az 5750-et? Lenne érezhető különbség a két kártya között? Gondolok itt, hogy lehet a proci miatt nem lenne érezhetően gyorsabb az 5670-től. Köszi a választ!:)

(#388) leyo76 válasza HeavyToys (#387) üzenetére

leyo76
(senior tag)

Tudom nem illik kérdésre kérdéssel válaszolni, de mond már meg nekem mi az a számottevő különbség (az árán kívül) a két kártya között?

Szerintem egy 5670 bőven kiszolgál.

(#389) HeavyToys válasza leyo76 (#388) üzenetére

HeavyToys
(fanatikus tag)

Tehnikailag nem tudom, csak a tesztekben elért eredményekre hagyatkoztam. Egyébként most az a helyzet hogy 1 gigás 5750-et kínálnak nekem 28 ért, 5670 meg ugye 20 körül kapható, tehát ezért is vetettem fel a kérdést.

(#390) Lord Vader válasza HeavyToys (#389) üzenetére

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az 5750 valamivel gyorsabb lenne mint a 8800GT-d volt, 5670 valamivel (nem sokkal) lassabb. Egy 3 GHz-n futó 2 magos proci mindkettőnek elég.

lúzer sport club

(#391) leyo76 válasza HeavyToys (#389) üzenetére

leyo76
(senior tag)

Ha 28-ért újat garival kapsz akkor érdemes.

(#392) dunc

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok a 10.5 CCC vel már faszán müködik a manuális venti vezérlés !!!

(#393) RaiDani válasza dunc (#392) üzenetére

RaiDani
(tag)

Nekem az eddigiekkel is működött a Sapphire-on. :)

(#394) dunc válasza RaiDani (#393) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Win 7 alatt nállam nem volt jó szintén Sapphire.

(#395) leyo76 válasza dunc (#394) üzenetére

leyo76
(senior tag)

nekem 10.2 -vel megy még most is akár xp akár w7 alatt.. (sapphire szint)

(#396) dunc válasza leyo76 (#395) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehet ment nállam is de most ellenőriztem,hogy tényleg változik-e a fordulat,és változott,de hang továbbra is halk maradt (100% on is )

(#397) lyzzard

lyzzard
(fanatikus tag)

no, én ma vettem egy Sapphire kártyát, az eddigi 4670-em meg eladtam 17-ért, így 6 ezret fizettem rá. Végül is így megéri VGA-t upgradelni :) Klasszisokkal halkabb, mint a gigabyte 4670, és ha lehet mondani, és és föld a kettő között a különbség. Najó, annyira nem, de érezhetően jobb, egy - másfél évig biztosan elég lesz, akkor meg megintcsak cserélek.

Szerintem az ilyen "ingaberuházóknak", mint nekem, bőven jó ez a kártya, ha nem hosszú időre tervezek, akkor tökéletes.

SEria.hu - A Magyar Sony Ericsson Fórum - Smoothwall 3.0 Running on VIA C3 800 -

(#398) leyo76 válasza lyzzard (#397) üzenetére

leyo76
(senior tag)

szerintem ebben az árban még sokáig nem kapsz majd jobb kártyát, ami a viszonylatot illeti egy 4670-hez (nekem is volt) később rájössz majd hogy mégis csak ég és föld a különbség...

(#399) wittman

wittman
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Van egy Sapphire HD5670 512MB-os vga-m. Valaki használ Ati Tray Tools-t Windows XP 32bit mellett?

www.vmh59.hu

(#400) leyo76 válasza wittman (#399) üzenetére

leyo76
(senior tag)

Kipróbálás céljából már fenn volt, de nem vettem különösebb hasznát. Mit szeretnél vele konkrétan?

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5670
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.