Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5670

(#301) mgzsolt válasza No-kia (#293) üzenetére

mgzsolt
(fanatikus tag)

nah, szóval csak azt akartam mondani h sztem ez lesz a megoldás ... ha még nem próbáltad ...

working as designed

(#302) No-kia válasza mgzsolt (#301) üzenetére

No-kia
(PH! addikt)
LOGOUT blog

cd-sel is próbáltam, meg az ati oldaláról töltöttel is, ha hazamegyek, akkor majd megnézem még több-el, köszi :R

C35i->3510i->6230i->N73->5800XM->N93->6610->6230->7610->K550i->Blade->5310XM | Ford Sierra 2.0i

(#303) Brekkk válasza lsc (#296) üzenetére

Brekkk
(fanatikus tag)

Köszönöm, remek a táblázat. :R

(#304) Brekkk válasza Silentfrog (#297) üzenetére

Brekkk
(fanatikus tag)

Köszi a választ. :R

10 W nem kevés, ha 24/7 ben hajtod a gépet :D

(#305) Silentfrog válasza Brekkk (#304) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

300 forint per ho.
De a táblázat szerint a mit belinkeltek még 10watt sincs.
Aki meg 24 orán át hajtja a gépet,mondjuk letöltés céljábol annak megéri egy atomos lapot venni,bele a 2.5" vinyot egy giga ramot és hajt kocsis!! :DDD
Házastol lapostol ramostol vinyostol 35 k. kérdés mikor jön vissza az ára a fogyasztásbol...

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#306) torzsa007

torzsa007
(lelkes újonc)

Hello,
Tegnep vettem egy Sapphire HD 5670 512Mb-os kártyát. Rákötöttem a 17" TFT monitoromat hagyományos kábelle és az LCD tv-met HDMI-MDMI kábelle. Kiterjesztett módban a másodlagos kijelzőn ha megcserélem a sorrendet akkor is a másodlagos kijelzőn, video betöltésekor és lejátszó program bezárásakor a kijelző egy pillanatra becsíkosodik, és ha áthúzom a másodlagos kijelzőre a lejátszót akkor pedig a háttér csúszik.
Mi lehet a gond? A videokártyával van gond vagy esetleg a kábelekkel?
Előre is köszi!
Szerk: előtte az alap integrált HD3200-as nem volt semmi ilyne problémám.

[ Szerkesztve ]

(#307) leyo76 válasza torzsa007 (#306) üzenetére

leyo76
(senior tag)

hasonló képen jártam, csatlakozz vissza a hd3200 -re majd eszközkezelőből távolítsd el (nem kell letiltani, csak eltávolítani) majd térj vissza az új kártyára és telepítsd újra az illesztő progit

(#308) torzsa007 válasza leyo76 (#307) üzenetére

torzsa007
(lelkes újonc)

kipróbáltam de MPC-HC-nál a probléma továbbra is fent áll

[ Szerkesztve ]

(#309) Airedhyal

Airedhyal
(kvázi-tag)

Üdv all.

A SAPPHIRE HD 5670 -es kártyán a hűtés elfoglal +1kártyahelyet?

(#310) leyo76 válasza Airedhyal (#309) üzenetére

leyo76
(senior tag)

igen, fentebb van egy kép a gépemről

(#311) Airedhyal válasza leyo76 (#310) üzenetére

Airedhyal
(kvázi-tag)

Köszi.
Már látom. Asszem bajban leszek, ha ilyet veszek. :)
Nekem is 2pci, és 1pci-x van az alaplapon.
HD 4670 van a pci-x -ben, mellette egy tuner kártya, és +1 hangkártya.

Fenébe. :D

(#312) RaiDani válasza Airedhyal (#311) üzenetére

RaiDani
(tag)

Akkor az XFX referencia 5670 kell neked.[link] :)

[ Szerkesztve ]

(#313) leyo76 válasza Airedhyal (#311) üzenetére

leyo76
(senior tag)

a kártya engem mindenért kárpótol, jó nekem az integrált hang is, ezenfelül meg maradt egy hely, bár közel van a hűtőhöz, de belefér ami kell...

mod : referencia hűtő meg az ac hűtő két külön világ!

[ Szerkesztve ]

(#314) Airedhyal válasza leyo76 (#313) üzenetére

Airedhyal
(kvázi-tag)

Hát igen, valamit valamiért. :D
Nekem is a 2. hangkártya csak a füles miatt van.
De asszem mellőzöm a kövi alaplapig. :)

(#315) robert02@12

robert02@12
(lelkes újonc)

Sziasztok ez a HD5670 512MB PowerColor melyik kártyával egytudású ?
Játékra jó?
A 3870 és a 4670-nél erősebb?

A hangya egész nyáron dolgozott. A tücsök pedig egész nyáron hegedült. Télen mindketten megdöglöttek.

(#316) EarL 007 válasza robert02@12 (#315) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az 5670 a 3870 és a 4830 között van félúton, 3870/4670-nél erősebb, 4830-nál gyengébb. Játékra minden kari jó, csak attól függ milyen felbontás, milyen játékok. Manapság még a 4670-es is jó teljesítményt nyújt, a 3870 erősebb, az 5670 mindkettőnél erősebb, nagyon jó kari, bár az ára elég magas.

Airedhyal: Az nem PCI-X, hanem PCI-E, a PCI-X teljesen más.

[ Szerkesztve ]

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#317) robert02@12

robert02@12
(lelkes újonc)

Az király mert én vagy egy 3870 és 4670 vásárlásán gondolkozom.
De ez az 5670-es nagyon szimpatikus csak egy kicsit drágább.

A hangya egész nyáron dolgozott. A tücsök pedig egész nyáron hegedült. Télen mindketten megdöglöttek.

(#318) leyo76 válasza robert02@12 (#317) üzenetére

leyo76
(senior tag)

segítek dönteni, én lecseréltem egy 4670 -et 5670 -re, drámai különbség van kettő között a gddr5 meg a dx11 támogatással simán elviszi a pálmát... megéri azt a néhány ezer forintot!

(#319) RaiDani válasza robert02@12 (#317) üzenetére

RaiDani
(tag)

Nekem 15000-ért sikerült az 5670-et két hónaposan, garival kifogni. Nézelődj esetleg hardveraprón hátha találsz jó áron.

(#320) robert02@12 válasza RaiDani (#319) üzenetére

robert02@12
(lelkes újonc)

Akkor te nagy mázlista vagy.

(#321) Airedhyal

Airedhyal
(kvázi-tag)

Holnap megrendelem én is a magam kis HD 5670 -es kártyámat.
Jövő hét közepére meg is fog érkezni.
Már alig várom.
A HD 4670 -e kártyámmal se lenne bajom, csak melegszik.
Nem értem mért, de van mikor felmászik tartósan 66fok fölé is.
Pedig rendesen van portalanítva. Cseréltem hővezető pasztát is a gpu, borda közt, de nem lett jó.

(#322) RaiDani válasza Airedhyal (#321) üzenetére

RaiDani
(tag)

Egyáltalán nem sok a 66 fok. Az 5670 is 60 fok körül, vagy felette van terhelve.
Gondolom nem volt még refhűtős 4850-ed ami csapkodja a 100 fokot. :)

(#323) Airedhyal válasza RaiDani (#322) üzenetére

Airedhyal
(kvázi-tag)

Nekem sok ez a 66 fok is.
Még 1hónapja terhelve csak 52fok volt max, alapjáraton meg 32fok.
Most lehet(ne) arra fogni hogy tél volt, de a gépem a kályhától kb 2méterre van, és igen csak lehet érezni mikor az fűt. :)

(#324) leyo76 válasza RaiDani (#322) üzenetére

leyo76
(senior tag)

mindenesetre egy ac hűtős 5670 -el amúgy is jobban jár..

(#325) Free04 válasza leyo76 (#324) üzenetére

Free04
(tag)

S1 Rev2 rámegy az 5670-re?

(#326) leyo76 válasza Free04 (#325) üzenetére

leyo76
(senior tag)

hivatalos oldal szerint nem, de hidd el amit a sapphire gyárilag rárak ac-t, semmi hangja és hatékonyan hűt..

(#327) lacos001 válasza RaiDani (#322) üzenetére

lacos001
(fanatikus tag)

Ne riogassad az embereket,sok mindenen múlik a hője....( szép szó:- hője :D )
NFS shift,crysis,bad company 2,stb alatt még sosem láttam 45 C fölött a kártyámat.Lehet bennem van a hiba......

Ha nem dolgozik a kártya,úgy 35 fokos...

[ Szerkesztve ]

(#328) leyo76 válasza lacos001 (#327) üzenetére

leyo76
(senior tag)

Azért ne essünk túlzásba, egy aero cool aeII házban használom ahol elég nagy a kereszthuzat, a kártyán ac hűtő van és a következő a kép nyugalmi állapotban. Kíváncsi lennék nálad mitől lesz 35 fokos és arra meg legfőképp hogyan marad 45 fokos...

(#329) Lord Vader

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sziasztok, ha valaki esetleg úgy érezné, hogy nem váltotta be az 5670 a hozzá fűzött reményeket és gyenge játékba, annak lenne cserébe egy 9800GTX+-om.

lúzer sport club

(#330) leyo76 válasza Lord Vader (#329) üzenetére

leyo76
(senior tag)

még nem találkoztam azzal a játékkal ami nem fut vele, bár busz szélességben kevesebb a tiédnél, memó attól függetlenül gyorsabb, és dx11 -et is támogat, többi paraméterről nem is beszélve.

mod: bár egyébként ténylegesen komoly kártyáról van szó, tesztek jobban hajlanak az nvidia felé, személyes tapasztalatból inkább ati-t választom...

[ Szerkesztve ]

(#331) V!ck válasza leyo76 (#328) üzenetére

V!ck
(kvázi-tag)

Szia!

Nálad valami gond van... az 5670 órajele 2D-ben 157/300 kell hogy legyen. Legalábbis van nálam egy Sapphire 512-es próbára, az ennyin megy. Ha 1080p-t nézek, akkor 400/900. Mondjuk mikor feltelepítettem és újrainditottam, nálam nem akart 400/900-ról feljebb kapcsolni, de mégegy restart megoldotta. Szóval csak annyi, hogy a harmincpár fokos hőmérséklet nem elérhetetlen, nálam 24fokos szobában 38 fokos, persze nyugalmi állapotban.

mod: #330 leyo76: Azt ne felejtsd el, hogy a GPU-Z tévesen adja meg a ROP-ok számát, ugyanis nem 16, hanem 8db van a redwoodban, így a pixel és texel fillrate-et szigorúan el kell osztani 2-vel :) ezzel már elég tekintélyes a lemaradás pl a 8800GT-hez képest, ami nekem van, de csak papíron! Ugyanis amikkel játszom, dettó ugyanúgy mennek.... szóval elégedett vagyok, lassan csere lesz... kisebb fogyasztás, okosabb és lesz rá gari...

[ Szerkesztve ]

Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.

(#332) lacos001 válasza leyo76 (#328) üzenetére

lacos001
(fanatikus tag)

Na jó,átvertelek 2 fokkal,persze ez nyugis állapot,és amint láttam,nfs közbe 47-48 volt.
Jobban figyelek,meg kicsit nyúzom holnap,lesz rá időm. :K

Lehet vmi nem is stimmel vele,felteszek vmi új cuccot a kártyának,mert ez a 10.2 kataliszt.

[ Szerkesztve ]

(#333) leyo76 válasza V!ck (#331) üzenetére

leyo76
(senior tag)

rop-ok száma téves, de miért kellene felezni a többit?

kíváncsivá tett a hőmérséklet/órajel dolog, utána járok...

[ Szerkesztve ]

(#334) leyo76 válasza lacos001 (#332) üzenetére

leyo76
(senior tag)

nem, nálam is a 10.2 van fenn, de magasabb órajelen ment, a venti meg kisebb fordulton, itt jött a különbség

(#335) V!ck válasza leyo76 (#333) üzenetére

V!ck
(kvázi-tag)

Abu85 vagy fless el tudná magyarázni, én ehhez hülye vagyok, de azt tudom, hogy a texel és pixel fillrate kiszámításához a ROP-okat is figyelembe kell venni, ezért számol tévesen a GPU-Z.
Mellesleg ATI oldlaán is ez van:
Texel fill rate (bilinear filtered): 15.5 Gigatexels/sec (ez 850MHz-en 17)
Pixel fill rate: 6.2 Gigapixels/sec (ez 850MHz-en 6.8)

Ha a zárójeles értékeket beszorzod 2-vel, meg is van az, amit a GPU-Z nálad is írt.

Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.

(#336) leyo76 válasza V!ck (#335) üzenetére

leyo76
(senior tag)

ezek szerint érhetnek meglepetések, bár ha jobban belegondolunk, ennek ellenére nem marad el a fent említett nvidia-tól (legalábbis nem sokkal)

(#337) leyo76

leyo76
(senior tag)

Azt tudja valaki hogy van e rá mód és hogyan lehet azt kivitelezni, hogy színház módban a második képernyőre küldjem ki a játékot az elsődlegesen meg maradjon az asztal ahogyan van?

mod:remélem érthető :S

[ Szerkesztve ]

(#338) Stirbi válasza RaiDani (#322) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

4850röl váltottál 5670re?

(#339) stevve válasza V!ck (#335) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A ROP a raszterező, ami a shader processzorok munkája eredményét (vagyis a számítások eredményét) a képernyőre teszi. Így jön ez a kitöltéshez.

(#337) leyo76:
Ilyet nem lehet, ez csacskaság. Hogy menne egy játék színház módban vagy akárhogyan kiterjesztve? gondolkodj már. :D Mire gondoltál? Majd áthúzod az egeret és közben lapozol a prohardver fórumán, miközben a tévén meg megy a gyilok? :DDD :U

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#340) leyo76 válasza stevve (#339) üzenetére

leyo76
(senior tag)

Lehet hogy böszmén fogalmaztam :D , de a lényeg valóban az lenne hogy a tv-n játék, moncsin meg akár prohardver. Az teljesen lényegtelen hogy milyen módban, egy régebbi játéknál, nem emlékszem melyiknél volt olyan lehetőség hogy választható volt melyik kimenetet választom a játéknak, gondoltam hátha van egyéb lehetőség, prog vagy vmi megoldás..

De hogy a csacskaság teljes legyen, NFS shift, működik ablakos módban és áthúzható a tévére, ebből indultam ki, azaz gondolkodtam... :U

(#341) stevve válasza leyo76 (#340) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ez nem így működik. Az ablakos mód más, de akkor sem tudsz mellette netezni, ha elindítasz egy játékot. Azt is megkockáztatom, hogy a többség hibát is dob, ha kiterjesztett képernyőt érzékel.

PH semleges

(#342) leyo76 válasza stevve (#341) üzenetére

leyo76
(senior tag)

Nem tudom hogyan magyarázhatnám meg neked hogy működik, de ha nem hiszel benne akkor vedd úgy hogy a kérdés nem neked szólt. Működik, nem dob hibát, egyszerűen csak a többi játéknál is szeretném valahogyan elérni ezt, ennyi...

(#343) sos456 válasza leyo76 (#342) üzenetére

sos456
(tag)

Nem tudom, hogy segít-e, de win7-nél, ( gondolom a többi op. rendszernél is ) kiválaszthatod, hogy melyik legyen az elsődleges képernyő. Kiválasztod a tv-d. Azon fogja futtatni a játékot. A másikon pedig előre megnyitsz egy böngészőt. Sztem így működne.

http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU -ha vki még nem látta volna

(#344) stevve válasza leyo76 (#342) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Én értem, hogy működik, de csak ablakos futtatásnál. Kapisch? :D Teljes képernyősnél nem várhatod el, hogy mellette még legyen egy aktív képernyőd. Kipróbáltam a Halo játékkal, aminek nincs ablakos módja és dobja is a hátast kiterjesztett képernyőnél. Ez nem olyan, mint filmeknél a színház mód.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#345) sos456 válasza stevve (#344) üzenetére

sos456
(tag)

Nem akarok vitába szállni veled, de működik a dolog, és nem csak ablakban futtatott, játéknál, hanem teljes képernyőn is. Most próbáltam ki, DIRT2 a 2. számú képernyőn, ami elsődlegesnek van kijelölve, a gép saját képernyőjén pedig megy a böngésző, szv. lehetséges beállítani.

[ Szerkesztve ]

http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU -ha vki még nem látta volna

(#346) stevve válasza sos456 (#345) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Akkor lehet, hogy csak túl régi játékokkal próbáltam. Bocs, akkor visszakozok. :R

PH semleges

(#347) leyo76 válasza sos456 (#345) üzenetére

leyo76
(senior tag)

na tulajdonképpen ez már egy használható megoldás :R

(#348) NuMuN

NuMuN
(senior tag)

Szerváltam én is egy Asus EAH5670-1gb ddr5 kártyát. Xfx lett volna 512-es, de elfogyott, ezt hozták majd 4k-val drágábban...
Sajnos az accelero S1 nem ment rá, túlságosan balra van a gpu ezért kilógna a bordázat a házból (ha kiférne nem zavarna :) )
A gyári cooler elrakva emlékbe, egy swif-801 a helyére így idle 36, load 62 fok. (hangszigetelt ház, +külső szigetelés, +bútorba építve, csak a hátsó rész szabad félig)
(A sapphire-t tesztekben láttam, hogy majd 15 fokkal hűvösebb alap hűtéssel. )
Lehet a gyári hűtővel hűvösebb lenne, de nem 11dba. Mindegy, tesztekben is 35-65 fokot nyomnak átlag.
A 4670-től idle-ben +6-7w a fogyasztás. Ahogy olvastam gyártótól is függ a fogyi (+- 4w).
No ennyi, majd tesztelem én is, de arról nem firkálok, semmi extra nem lesz...

[ Szerkesztve ]

(#349) leyo76 válasza NuMuN (#348) üzenetére

leyo76
(senior tag)

Asus-al szerintem jobban jártál, főleg ha asus lapra rakod, akkor egy szimpla asus util-al is vezérelhetnél teljesítményt. Egyébként ha ac hűtős Sapphire-t vettél volna akkor mindenféle hűtő csere nélkül is zajtalan lenne...

(#350) stevve válasza NuMuN (#348) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ilyen zárt házba kell is a jó hűtés. :Y :C

PH semleges

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5670
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.