nah, szóval csak azt akartam mondani h sztem ez lesz a megoldás ... ha még nem próbáltad ...
working as designed

nah, szóval csak azt akartam mondani h sztem ez lesz a megoldás ... ha még nem próbáltad ...
working as designed
cd-sel is próbáltam, meg az ati oldaláról töltöttel is, ha hazamegyek, akkor majd megnézem még több-el, köszi 
C35i->3510i->6230i->N73->5800XM->N93->6610->6230->7610->K550i->Blade->5310XM | Ford Sierra 2.0i

Köszönöm, remek a táblázat. 

Köszi a választ. 
10 W nem kevés, ha 24/7 ben hajtod a gépet 

300 forint per ho.
De a táblázat szerint a mit belinkeltek még 10watt sincs.
Aki meg 24 orán át hajtja a gépet,mondjuk letöltés céljábol annak megéri egy atomos lapot venni,bele a 2.5" vinyot egy giga ramot és hajt kocsis!! 
Házastol lapostol ramostol vinyostol 35 k. kérdés mikor jön vissza az ára a fogyasztásbol...
Aki másnak vermet ás az sirásó!

Hello,
Tegnep vettem egy Sapphire HD 5670 512Mb-os kártyát. Rákötöttem a 17" TFT monitoromat hagyományos kábelle és az LCD tv-met HDMI-MDMI kábelle. Kiterjesztett módban a másodlagos kijelzőn ha megcserélem a sorrendet akkor is a másodlagos kijelzőn, video betöltésekor és lejátszó program bezárásakor a kijelző egy pillanatra becsíkosodik, és ha áthúzom a másodlagos kijelzőre a lejátszót akkor pedig a háttér csúszik.
Mi lehet a gond? A videokártyával van gond vagy esetleg a kábelekkel?
Előre is köszi!
Szerk: előtte az alap integrált HD3200-as nem volt semmi ilyne problémám.
[ Szerkesztve ]

hasonló képen jártam, csatlakozz vissza a hd3200 -re majd eszközkezelőből távolítsd el (nem kell letiltani, csak eltávolítani) majd térj vissza az új kártyára és telepítsd újra az illesztő progit

kipróbáltam de MPC-HC-nál a probléma továbbra is fent áll
[ Szerkesztve ]

Üdv all.
A SAPPHIRE HD 5670 -es kártyán a hűtés elfoglal +1kártyahelyet?

igen, fentebb van egy kép a gépemről

Köszi.
Már látom. Asszem bajban leszek, ha ilyet veszek. 
Nekem is 2pci, és 1pci-x van az alaplapon.
HD 4670 van a pci-x -ben, mellette egy tuner kártya, és +1 hangkártya.
Fenébe. 

Akkor az XFX referencia 5670 kell neked.[link] 
[ Szerkesztve ]

a kártya engem mindenért kárpótol, jó nekem az integrált hang is, ezenfelül meg maradt egy hely, bár közel van a hűtőhöz, de belefér ami kell...
mod : referencia hűtő meg az ac hűtő két külön világ!
[ Szerkesztve ]

Hát igen, valamit valamiért. 
Nekem is a 2. hangkártya csak a füles miatt van.
De asszem mellőzöm a kövi alaplapig. 

Sziasztok ez a HD5670 512MB PowerColor melyik kártyával egytudású ?
Játékra jó?
A 3870 és a 4670-nél erősebb?
A hangya egész nyáron dolgozott. A tücsök pedig egész nyáron hegedült. Télen mindketten megdöglöttek.
Az 5670 a 3870 és a 4830 között van félúton, 3870/4670-nél erősebb, 4830-nál gyengébb. Játékra minden kari jó, csak attól függ milyen felbontás, milyen játékok. Manapság még a 4670-es is jó teljesítményt nyújt, a 3870 erősebb, az 5670 mindkettőnél erősebb, nagyon jó kari, bár az ára elég magas.
Airedhyal: Az nem PCI-X, hanem PCI-E, a PCI-X teljesen más.
[ Szerkesztve ]
STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

Az király mert én vagy egy 3870 és 4670 vásárlásán gondolkozom.
De ez az 5670-es nagyon szimpatikus csak egy kicsit drágább.
A hangya egész nyáron dolgozott. A tücsök pedig egész nyáron hegedült. Télen mindketten megdöglöttek.

segítek dönteni, én lecseréltem egy 4670 -et 5670 -re, drámai különbség van kettő között a gddr5 meg a dx11 támogatással simán elviszi a pálmát... megéri azt a néhány ezer forintot!

Nekem 15000-ért sikerült az 5670-et két hónaposan, garival kifogni. Nézelődj esetleg hardveraprón hátha találsz jó áron.

Akkor te nagy mázlista vagy.

Holnap megrendelem én is a magam kis HD 5670 -es kártyámat.
Jövő hét közepére meg is fog érkezni.
Már alig várom.
A HD 4670 -e kártyámmal se lenne bajom, csak melegszik.
Nem értem mért, de van mikor felmászik tartósan 66fok fölé is.
Pedig rendesen van portalanítva. Cseréltem hővezető pasztát is a gpu, borda közt, de nem lett jó.

Egyáltalán nem sok a 66 fok. Az 5670 is 60 fok körül, vagy felette van terhelve.
Gondolom nem volt még refhűtős 4850-ed ami csapkodja a 100 fokot. 

Nekem sok ez a 66 fok is.
Még 1hónapja terhelve csak 52fok volt max, alapjáraton meg 32fok.
Most lehet(ne) arra fogni hogy tél volt, de a gépem a kályhától kb 2méterre van, és igen csak lehet érezni mikor az fűt. 

mindenesetre egy ac hűtős 5670 -el amúgy is jobban jár..

S1 Rev2 rámegy az 5670-re?

hivatalos oldal szerint nem, de hidd el amit a sapphire gyárilag rárak ac-t, semmi hangja és hatékonyan hűt..

Ne riogassad az embereket,sok mindenen múlik a hője....( szép szó:- hője
)
NFS shift,crysis,bad company 2,stb alatt még sosem láttam 45 C fölött a kártyámat.Lehet bennem van a hiba......
Ha nem dolgozik a kártya,úgy 35 fokos...
[ Szerkesztve ]

Sziasztok, ha valaki esetleg úgy érezné, hogy nem váltotta be az 5670 a hozzá fűzött reményeket és gyenge játékba, annak lenne cserébe egy 9800GTX+-om.
lúzer sport club

még nem találkoztam azzal a játékkal ami nem fut vele, bár busz szélességben kevesebb a tiédnél, memó attól függetlenül gyorsabb, és dx11 -et is támogat, többi paraméterről nem is beszélve.

mod: bár egyébként ténylegesen komoly kártyáról van szó, tesztek jobban hajlanak az nvidia felé, személyes tapasztalatból inkább ati-t választom...
[ Szerkesztve ]

Szia!
Nálad valami gond van... az 5670 órajele 2D-ben 157/300 kell hogy legyen. Legalábbis van nálam egy Sapphire 512-es próbára, az ennyin megy. Ha 1080p-t nézek, akkor 400/900. Mondjuk mikor feltelepítettem és újrainditottam, nálam nem akart 400/900-ról feljebb kapcsolni, de mégegy restart megoldotta. Szóval csak annyi, hogy a harmincpár fokos hőmérséklet nem elérhetetlen, nálam 24fokos szobában 38 fokos, persze nyugalmi állapotban.
mod: #330 leyo76: Azt ne felejtsd el, hogy a GPU-Z tévesen adja meg a ROP-ok számát, ugyanis nem 16, hanem 8db van a redwoodban, így a pixel és texel fillrate-et szigorúan el kell osztani 2-vel
ezzel már elég tekintélyes a lemaradás pl a 8800GT-hez képest, ami nekem van, de csak papíron! Ugyanis amikkel játszom, dettó ugyanúgy mennek.... szóval elégedett vagyok, lassan csere lesz... kisebb fogyasztás, okosabb és lesz rá gari...
[ Szerkesztve ]
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.

Na jó,átvertelek 2 fokkal,persze ez nyugis állapot,és amint láttam,nfs közbe 47-48 volt.
Jobban figyelek,meg kicsit nyúzom holnap,lesz rá időm. 
Lehet vmi nem is stimmel vele,felteszek vmi új cuccot a kártyának,mert ez a 10.2 kataliszt.
[ Szerkesztve ]

Abu85 vagy fless el tudná magyarázni, én ehhez hülye vagyok, de azt tudom, hogy a texel és pixel fillrate kiszámításához a ROP-okat is figyelembe kell venni, ezért számol tévesen a GPU-Z.
Mellesleg ATI oldlaán is ez van:
Texel fill rate (bilinear filtered): 15.5 Gigatexels/sec (ez 850MHz-en 17)
Pixel fill rate: 6.2 Gigapixels/sec (ez 850MHz-en 6.8)
Ha a zárójeles értékeket beszorzod 2-vel, meg is van az, amit a GPU-Z nálad is írt.
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.

ezek szerint érhetnek meglepetések, bár ha jobban belegondolunk, ennek ellenére nem marad el a fent említett nvidia-tól (legalábbis nem sokkal)

Azt tudja valaki hogy van e rá mód és hogyan lehet azt kivitelezni, hogy színház módban a második képernyőre küldjem ki a játékot az elsődlegesen meg maradjon az asztal ahogyan van?
mod:remélem érthető :S
[ Szerkesztve ]

4850röl váltottál 5670re?
A ROP a raszterező, ami a shader processzorok munkája eredményét (vagyis a számítások eredményét) a képernyőre teszi. Így jön ez a kitöltéshez.
(#337) leyo76:
Ilyet nem lehet, ez csacskaság. Hogy menne egy játék színház módban vagy akárhogyan kiterjesztve? gondolkodj már.
Mire gondoltál? Majd áthúzod az egeret és közben lapozol a prohardver fórumán, miközben a tévén meg megy a gyilok?

[ Szerkesztve ]
PH semleges

Lehet hogy böszmén fogalmaztam
, de a lényeg valóban az lenne hogy a tv-n játék, moncsin meg akár prohardver. Az teljesen lényegtelen hogy milyen módban, egy régebbi játéknál, nem emlékszem melyiknél volt olyan lehetőség hogy választható volt melyik kimenetet választom a játéknak, gondoltam hátha van egyéb lehetőség, prog vagy vmi megoldás..
De hogy a csacskaság teljes legyen, NFS shift, működik ablakos módban és áthúzható a tévére, ebből indultam ki, azaz gondolkodtam... 
Ez nem így működik. Az ablakos mód más, de akkor sem tudsz mellette netezni, ha elindítasz egy játékot. Azt is megkockáztatom, hogy a többség hibát is dob, ha kiterjesztett képernyőt érzékel.
PH semleges

Nem tudom, hogy segít-e, de win7-nél, ( gondolom a többi op. rendszernél is ) kiválaszthatod, hogy melyik legyen az elsődleges képernyő. Kiválasztod a tv-d. Azon fogja futtatni a játékot. A másikon pedig előre megnyitsz egy böngészőt. Sztem így működne.
http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU -ha vki még nem látta volna
Én értem, hogy működik, de csak ablakos futtatásnál. Kapisch?
Teljes képernyősnél nem várhatod el, hogy mellette még legyen egy aktív képernyőd. Kipróbáltam a Halo játékkal, aminek nincs ablakos módja és dobja is a hátast kiterjesztett képernyőnél. Ez nem olyan, mint filmeknél a színház mód.
[ Szerkesztve ]
PH semleges

Nem akarok vitába szállni veled, de működik a dolog, és nem csak ablakban futtatott, játéknál, hanem teljes képernyőn is. Most próbáltam ki, DIRT2 a 2. számú képernyőn, ami elsődlegesnek van kijelölve, a gép saját képernyőjén pedig megy a böngésző, szv. lehetséges beállítani.
[ Szerkesztve ]
http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU -ha vki még nem látta volna
Akkor lehet, hogy csak túl régi játékokkal próbáltam. Bocs, akkor visszakozok. 
PH semleges

na tulajdonképpen ez már egy használható megoldás 

Szerváltam én is egy Asus EAH5670-1gb ddr5 kártyát. Xfx lett volna 512-es, de elfogyott, ezt hozták majd 4k-val drágábban...
Sajnos az accelero S1 nem ment rá, túlságosan balra van a gpu ezért kilógna a bordázat a házból (ha kiférne nem zavarna
)
A gyári cooler elrakva emlékbe, egy swif-801 a helyére így idle 36, load 62 fok. (hangszigetelt ház, +külső szigetelés, +bútorba építve, csak a hátsó rész szabad félig)
(A sapphire-t tesztekben láttam, hogy majd 15 fokkal hűvösebb alap hűtéssel. )
Lehet a gyári hűtővel hűvösebb lenne, de nem 11dba. Mindegy, tesztekben is 35-65 fokot nyomnak átlag.
A 4670-től idle-ben +6-7w a fogyasztás. Ahogy olvastam gyártótól is függ a fogyi (+- 4w).
No ennyi, majd tesztelem én is, de arról nem firkálok, semmi extra nem lesz...
[ Szerkesztve ]

Asus-al szerintem jobban jártál, főleg ha asus lapra rakod, akkor egy szimpla asus util-al is vezérelhetnél teljesítményt. Egyébként ha ac hűtős Sapphire-t vettél volna akkor mindenféle hűtő csere nélkül is zajtalan lenne...