Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5670

(#201) Chaser válasza lajafix (#175) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azt érdemes tudni, hogy a cache is magórajelen jár, tehát minél magasabb az órajel annál gyorsabb a cache, annál gyorsabban dolgozik és annál hamarabb végez, ergo kevesebbel is jó eredményt produkál, ismerek olyat aki 4850 mellett használja 3.5G-n teljes megelégedettséggel:) Ha van lehetőséged cseréld e3200-re, pár k különbség, 45nm azt már lehet rángatni hogy ne zabáljon, én azt 4850 mellett 3ghz-en használtam, nem éreztem hogy bárhol kevés lenne.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#202) DeFranco válasza Integrator (#200) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A hozzá kapott driver CD-vel akkor is mennie kellene. Ha támogatja a 7-et és a 64 bitet. Lehetőleg egyszerre. De egy ilyen ropogós kártyánál ennek alapnak kellene lenni. Sőt, nekem csak azzal hagyta abba a nyavalygást a beépített hangkártya meg minden lófütty miatt.

(#203) lajafix válasza Chaser (#201) üzenetére

lajafix
(PH! addikt)

én is így gondoltam. őszintén szólva nem nagyon értem a cache méret hajhászást PCs szinten, de ha emiatt jóval olcsóbb a kis cache-el rendelkező jól tuningolható processzor, akkor örülök neki! :)

(#204) Chaser válasza lajafix (#203) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Alacsonyabb órajelen még sokat számít, fentebb már nagyon alkalmazásfüggő, akinek van fölös zsetonja vegyen drágát, akinek nincs az meg vegyen tuningolható cpu-t:) Én utóbbiakat erősítem...illetve erősítettem.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#205) lacos001

lacos001
(fanatikus tag)

Hi all

Ezzel a Powercolor kártyával működik a ventivezérlés?
Van erről vhol infó?Mi a kütyü neve? :D
Azthiszem csak 2 pines a csatija,igy nem vagyok benne biztos.......
kösz

[ Szerkesztve ]

(#206) Integrator válasza DeFranco (#202) üzenetére

Integrator
(fanatikus tag)

Épp ez az, hogy azzal sem megy Win 7 alatt. XP alatt volt még lehetőségem kipróbálni, úgy megy...

(#207) lsc válasza lacos001 (#205) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sapphire megoldotta a 2 pines venti vezérlését is, ez nem tudom milyen. Csak azért írtam hogy nem lehetetlen.

Az élet kegyetlen .

(#208) joi29 válasza joshua7 (#183) üzenetére

joi29
(őstag)

Annál inkább, alacsonyabb felbontáson előbb kiütközik a proci limit,
egyébként az órajel még nem minden sőt manapság és a közeljövőben egyre
inkább sokasodnak a többszálú alkalmazások, játékok és még ha a vga jelen
esetben egy 5670 még meg is tudja jeleníteni 1280x...-on a játékot, egyre
többször nem miatta fog akadni a játék hanem a proci erőtlensége miatt.
Igen egy 5800-as kártyához nem kell 3ghz-nél nagyobb proci amennyiben az
3~4 magos. :K

[ Szerkesztve ]

(#209) lajafix válasza joi29 (#208) üzenetére

lajafix
(PH! addikt)

ez csak egy 5670, a jövő játékaiban milyen funkció lesz még több szálú? Egy jó AI sem több pár százaléknál.

(#210) kisza25 válasza lajafix (#209) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a proci az csak annyit számít alacsony felbontásnál pl. 1280*1024, hogy nekem GTA4, NFS Shift... HD4670+ Athlon X2 5400+ BE@3,2Ghz 20-25FPS
Phenom II x3 710@2600Mhz+ HD4670 25-45Fps
tehát nem csak az órajel, számít és azért a cach sem jön rosszul főleg játékok alatt :)

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#211) lajafix válasza kisza25 (#210) üzenetére

lajafix
(PH! addikt)

nekem 1680x1050 kell :U és mivel sok pénc 58xx-re nincs, így a vga limit garantálva. (lehet hogy a 4850 jobb választás lenne)

most nézem hogy e3200 már 7,5 kért van hirdetve. de előbb videókártya kell

(#212) joi29 válasza lajafix (#209) üzenetére

joi29
(őstag)

Hát a fizika, mert biza még a Physx-es kártyák igen nagy része sem
képes önmagában megfelelő sebességgel gyorsítani ezt a funkciót,
holott a Physx-es fizika gyorsítása reájuk lett írva.
Pl ha egy játék nem csak a papír foszlányok mozgását gyorsítja mint a
denevér csávóban akkor biza a GTX260-nál kisebb kártyák önmagukban
igen csak szenvednek.
Épp ezért az Nvidia-val nem szimpatizáló játék fejlesztők annak érdekében,
hogy minél több fogyjon a majdani játékokból, a programot úgy optimalizálják,
Nv Physx-et nélkülözve, hogy a benne lévő fizikai effektek a processzor
+1, +2 magját felhasználva látványosabbak legyenek, így pl az AMD kártyáit
használók sem esnek el a fizikai effektek egyes látnivalóitól.
Gondolom ezért is van az hogy ha már késik a HAWOK és nincs kihasználva
a Radeonok eme tulajdonsága, az AMD olcsó több magos procikkal árasztja el
a piacot amik kiegyensúlyozzák a kártyáik effajta hiányosságait ezen játékokban.
Persze a világért nem akarlak félre vezetni vagy + kiadásba hajszolni,
de a játékok különböző féle motorjai különböző féleképp terhelik meg a procit.
Míg egyikben egy e3200@3GHz-en abszolút szépen elvan egy 5670-el
addig egy másikban bizony olykor maga proci lehet az ami miatt a kártya
nem képes x fps-nél nagyobb értékekre. :)

(#213) kisza25 válasza joi29 (#212) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

pont erre gondoltam én is, csak nem volt kedvem ennyire részletesen kifejteni, azért hoztam fel példának a GTA4-et és NFSshift-et, mert ott is a fizikát a proci számolja :K

[ Szerkesztve ]

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#214) lajafix válasza joi29 (#212) üzenetére

lajafix
(PH! addikt)

Amíg ezt működőképesen megcsinálják és elterjed teljesen, addig eltelik még 2 processzor generáció.
(off jó kis elméleti vita lehetne hogy minek a látványt ennyire fokozni? mert ha a látványt nézem akkor hamar jön a gameover :) , ha meg játszom, akkor a látványra nem tudok koncentrálni. )

(#215) DeFranco válasza lajafix (#214) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez mennyire igaz... a ME-nél például próbálok gyönyörködni benne, hogy hú de szép ez vagy az, de nem nézelődök, mert menni kell, csinálni kell, küldetésem van. Pedig az tényleg egy szép és látványos játék.

Ennyi erővel lehetne doom2-es is a graf.

(#216) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nézelődtem kicsit és a legújabb elhatározásom szerint Azhlon II X3 435 lesz HD5670-el párban, szerintem ezek nagyjából pariban lesznek, nem semmi milyen jó áron van ez a proci :Y 17,8K-ért hozza Phenom II X3 720 szintjét :K egy 20-ast rászánok erre a VGA-ra és dobok alájuk valami jó kis lapot, azon még agyalok, hogy AM3 legyen, vagy AM2
elég jó áron lehet manapság egy ütőképes gépet összerakni

(#217) DeFranco válasza kisza25 (#216) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csakis AM3. Mi szólna az AM2 mellett? Az már azért erősen múlt idő.

(#218) Lavad

Lavad
(kvázi-tag)

Üdv mindenkinek!
Pénteken beszereztem egy Powercolor 5670-es kártyát.
és gondoltam meg is nézem A DIRT 2 hogyan muzsikál alatta, de sajnos nem megy a program, elindul, de szó szerint sötét képet kapok. Az átvezető animok lemennek.
+ visszajelző feliratokat látok de egyebet nem, hang okés-ezen kivül kilöni tudom feladatkezelöböl.
Mi lehet a gáz? Oprendszer Win7x64- ma reggel ujratelepitettem de nincs változás.

(#219) Lavad

Lavad
(kvázi-tag)

Elnézést kérek az OFF-ért, ha vkinek természetesen kérdése van a Powercolor irányában szivesen válaszolok. :R

[ Szerkesztve ]

(#220) lacos001 válasza Lavad (#219) üzenetére

lacos001
(fanatikus tag)

Én ugyanilyen kártyát vettem ( powercolor 5670 ) és minden fut rajta eddig.Persze az emlitett dirt2 nem lett próbálva,de hamarosan felteszem,és nyilatkozom.Nekem w7 32-bit van és 10.2 catalyst a gépen.

(#221) Gyuri27 válasza DeFranco (#217) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Mondjuk az, hogy ha van már nem kell lapot cserélni, meg az a 4 giga ram amit az ember nem akar sz.rért-h.gyért eladni, hogy utánna vegyen 2 giga standard ddr3-t.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#222) DeFranco válasza Gyuri27 (#221) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Relatív. Ha volna rá keret, inkább még most elpasszolnám a DDRII-t és az AM2-t, ha már proci csere úgy is lesz. Szerintem inkább lefelé fog menni az ára. De ez tényleg magánvélemény. :R

(#223) stevve

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Beálltam én is a sorba egy 512 MB-os Club3D 5670-nel. Nagyon jó kártya. A 4670-emnél kb. 20%-kal valóban többet hoz játékok alatt, ahogyan az a legtöbb tesztben is kijött és halk, hűvös, keveset eszik. Más nagyon nem is kell.

Illetve még egy dolog kellene... RivaTuner konfigba nem tudja valaki, mit kell beírni, hogy felismerje a kártyát? MSI afterburner is monitorozza, de nem tudni, mikor jön az új Riva.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#224) lacos001 válasza stevve (#223) üzenetére

lacos001
(fanatikus tag)

Nem ismerte fel nekem se a rivatuner,lehet van vmi trükk,de eddig nem találtam meg.......

(#225) stevve válasza lacos001 (#224) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az új kártyáknak a vendor értékeit vagy nem is tudom mijét bele lehet írni a konfigba, csak ilyet még nem csináltam. Utoljára a 4000 sorozat érkezésekor láttam ilyen átírást. :)

Ha belenézel a konfig fájlba, láthatod, mit is kellene, csak az értékeket nem tudom.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#226) Stirbi

Stirbi
(PH! addikt)

császtok

egy érdeklödö kérdés:

van olcsobb és drágább 5670 es sapphire ,azonos ramokkal szerelt, namost a drágábbnál van vmi hyper memory , ami nemtudom mit jelent? és mire jo ? :F

(#227) DeFranco válasza Stirbi (#226) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Babinéni csőő :)

nem a kimenetek különböznek? van külön D-Sub-os, és anélküli verzió.

[ Szerkesztve ]

(#228) Stirbi válasza DeFranco (#227) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

nem, nem abban különböznek, de most nézem, hogy az áruk ugyan az sima , hypermemory ,nemtudom ,hogy mi aza hypermemory, lényegében az lenne a kérdésem lényege :DDD

(#229) DeFranco válasza Stirbi (#228) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ATI HyperMemory™ is ATI's innovative technology that enables a reduction in the amount of on-board memory on a graphics card without compromising its overall performance.

Google 1. találat :)

(#230) Stirbi válasza DeFranco (#229) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

ámen :R , látod gugli barátom eszembe se jutott :W

(#231) Lavad válasza lacos001 (#220) üzenetére

Lavad
(kvázi-tag)

Sikerült megnézned? szétturtam a netet de nem igazán találtam semmi használható infót, igaz hogy x64 win7-em van ,de megelözöleg egy GTS250-el müködött rendesen :W

(#232) kisza25 válasza DeFranco (#217) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ahogy Gyuri27 kolléga is írta van 4GB ramom ami mellékesen 1200Mhz-en ketyeg 6-6-6-24-ben
amúgy van egy AM2+ os lapom is csak azt faternak szánom a kétmagositott sempron 140-el
meg kapna bele egy 2GB ram-ot az ölég lesz neki :DDD
az 10k, ha meg veszek DDR3-mat az 26-30k

[ Szerkesztve ]

(#233) DeFranco válasza kisza25 (#232) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Persze, Te tudod, mid van készleten, és mennyi rááldozható pénzed. Amit írtam, az az alapeset.

Jól tudom, az AM2+-ba is DDRII megy? Mert akkor az még egy lehetőség, hogy 2 GB-ot elpasszolsz neki a tiédből (minusz 10k költség) eladod a maradék 2-t (nem ismerem az árakat, de értelemszerűen még egyszer -10k) Ekkor van +6-8k befektetéssel egy újabb, időtállóbb rendszered.

De ez csak egy kósza gondolatfutam, nem akarlak rábeszélni semmire.

(#234) stevve válasza DeFranco (#233) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Jól tudom, az AM2+-ba is DDRII megy? "
:K

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#235) kisza25 válasza DeFranco (#233) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ja erre már én is gondoltam, de húsvétig még itt kint vagyok(Ausztria)addig meg még biztos mozognak az árak remélem addigra, már úgy dobálják utánam a DDR3 RAMokat :DDD
amúgy AM3-mas lapot olcsóbban láttam, mint AM2+- ost ott is megmaradna 1-2 ezres
itt kint is figyelem, minden héten van valami akció saturnban+media marktban, éppen most készülök venni egy 1TB-os külső vinyót 69€-ért~18500.-Ft
itthon 25-27eFt lenne :Y

(#236) lacos001 válasza Lavad (#231) üzenetére

lacos001
(fanatikus tag)

Sajnos még odaáig nem jutottam el.....
Amiket feltettem,minden megy hiba nélkül,és elég jól fut.Tetszik ez a kártya,pláne ennyiért:)
( hiba nélkül fut a GTR evolution,sims 3,half life meg sok sok game,de ha feltettem megirom mi van a dirt 2 vel )

(#237) mickemoto

mickemoto
(fanatikus tag)

Üdv!
Az volna a kérdésem hogy mennyire fontos az 1 GB megléte, illetve mennyire veszi vissza az 5670-es teljesítményét ha csak 512MB ram van a kártyán?

"Szövőgyárban kelmét szőnek: fent is lent meg lent is lent. Kikent kifent késköszörűs lent is fent meg fent is fent."

(#238) Lavad válasza lacos001 (#236) üzenetére

Lavad
(kvázi-tag)

OK, köszönöm elöre is ! egyenlöre nekem is minden más hibátlan.
:R

(#239) DeFranco válasza mickemoto (#237) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Általában elég az 512MB. Ahol kellene a több memória, ott már a teljesítmény kevés. Esetleg jelenthet pluszt pár memóriaigényes játéknál, de annyit nem, amennyivel többe kerül.

(#240) mickemoto válasza DeFranco (#239) üzenetére

mickemoto
(fanatikus tag)

OK! Köszönöm, akkor a befutó az 512mb-os lesz :R

"Szövőgyárban kelmét szőnek: fent is lent meg lent is lent. Kikent kifent késköszörűs lent is fent meg fent is fent."

(#241) leyo76

leyo76
(senior tag)

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni döntésemhez.

SAPPHIRE HD 5670 512MB GDDR5 PCIE ezt a kártyát tervezem megvenni, a kérdés hogy mennyire jó döntés.

Ha valakinek van ilyenje akkor azt kérném írjon le minden jót és rosszat, tudom teljesítmény alapján bőven elégnek kell lennie egy házi pchez, de azért mégis jó lenne tudni mire számítsák. Mennyire zajos a ventije, játékban mennyit tud teljesíteni, mondjuk dirt2, gta4 viszonylatban.

A válaszokat előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#242) Stirbi válasza leyo76 (#241) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

szia, nagyon jo döntés ez a vga,ha én most vennék vga-t tuti ezt venném, kicsi fogyasztás/nagyon jo teljesitmény, ár/érték/tejesitmény-ben viszi a pálmát :R

és a gyári hűtése is nagyon jo :K

[ Szerkesztve ]

(#243) leyo76 válasza Stirbi (#242) üzenetére

leyo76
(senior tag)

Köszi a választ, éppen ezeket vettem figyelembe és tényleg nem drága, egyedül a ventiről nem vagyok bebizonyosodva hogy nem lesz hangos, amellett hogy biztosan jól hűt.

(#244) DeFranco válasza leyo76 (#243) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én speciel nem hallom. Nem vagyok vájt fülű, de ha leveszem a proci hűtőjét, akkor nem hallok semmi zajt nyugalmi állapotban. Játékok alatt meg nem figyelem :) Kb 1 hónapos lehet a kártya.

(#245) leyo76 válasza DeFranco (#244) üzenetére

leyo76
(senior tag)

Na ez az ami tulajdonképpen érdekel, mondhatsz még egy két dolgot róla, ha érzel kedvet hozzá. Melyik op rendszer alatt használod?

(#246) pszihó

pszihó
(fanatikus tag)

hd 5670 powercolor 512 es
alaporajeles
2001 se 49410 pöty
03 33986 pöty
05 17178 pöty
06 11366 pöty

driver gyári lemezről

OP szét hajtott xp 32 bit rögöt nvidia csere után :R

Konfig eladva 2011 03 21 TT Armor 6000bws;Corsair TX650;Asus P6T Deluxe V2;Core I7 920 (D0)+Prolimatech Mega Shadow;Corsair 3X1Gb DDR3 TR3X3G1600C8D+Dominator Airflow; Scythe Kaze Master Pro;Sapphire HD5870 1GB DDR5;Kingston ssd v series 30GB; samu400GB 2db; samu1T; WD 500GB; seagat 500GB; AsusVW223

(#247) DeFranco válasza leyo76 (#245) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sorry, 3 napra nagyon eltűntem... :B Egyelőre XP alatt, de nyilván tervben van a Seven.

Mire vagy kíváncsi? Pár dolgot már írtam lentebb/fentebb.

(#248) leyo76 válasza DeFranco (#247) üzenetére

leyo76
(senior tag)

topikot végig olvastam, teszteket is olvastam, inkább egy általános véleményt, bevált vagy sem, megbántad vagy sem, esetleg valami amiben jobbra számítottál (vagy éppen rosszabbra), megéri az árát vagy nem, hát így abszolút saját tapasztalat..

(#249) DeFranco válasza leyo76 (#248) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nincsnenek nagy igényeim, ezt előre leszögezném. Olyan kártyát kerestem, amivel az MX440 miatt kimaradt játékokkal tudok játszani, és árban nem lépi át a 20k-t. Ebből először 4670-re gondoltam, aztán hirtelen beesett az 5670, és pár hét után már elfogadható szintre esett az ára. Nekem a felbontás nem szempont, most 1024-ben játszom, és nem szándékozok 1280 fölé menni. Ez nagy előny, ha olcsóbb kártya kell.
Amire kellett, arra abszolút bevált, Half Life 2 (több száz FPS @ episode2 full-full beállításon) és Mass Effect (60 FPS full-fullon, de ez szerintem limites) gyönyörű, valószínűleg a Borderlands is az lesz, meg a Mass Effect 2 is. Azt lehet mondani, ahogy figyelem a gépigényeket, hogy a mai játékok még elfutnak vele szépen, vagy magas beállításokkal, vagy magas felbontáson.
Előnye lesz a DX11, én úgy gondolom, bár tény hogy oda már vékonyabb lesz, de biztosabb, ha tudja.
Keveset fogyaszt, nem kell neki külön tápcsati, kevésbé melegszik. Van rajta minden kimenet (D-Sub, DVI, HDMI)

Egyelőre jó vételnek tűnik, nem bántam meg. Tény, hogy 30 éves vagyok, de szeretek játszani. Ez a kártya most kibővíti a kínálatot annyira, hogy ezzel évekig elleszek. Utána már nem tudom mi lesz, lehet időm sem lesz, és ha folytatódik a trend, akkor akkor már érdemesebb lesz konzolt venni. Tény, hogy nem egy jövőálló, maximalista kártya, de szerintem teljesen korrekt, ha valaki hozzám hasonlóan gondolkodik.

(#250) leyo76 válasza DeFranco (#249) üzenetére

leyo76
(senior tag)

:R :R :R

Erre gondoltam, köszönet érte!

33 vagyok és hidd el még nem múlt el a játékos kedv, igaz idő az kevesebb rá, de még mindig szeretem az igényes hardvert. Én is pont a 4670-el szemeztem addig hogy feltűnt hogy az 5670 alig kerül picivel többe, viszont sokkal többre képes, nem beszélve a dx11-ről. Ezzel akkor el is dőlt, ma megveszem!

Köszönöm! :R

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5670
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.