Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5670

(#101) vikcsi válasza El Kebir (#100) üzenetére

vikcsi
(senior tag)

Menj akkor a megfelelő topikba és kiokosítanak... látom rádférne ;)
Egy 580-as táp nem csak 300-at fog tudni leadni, mert akkor elég nagy bajok lennének... Persze nem tökéletes az ágak pontos kihasználása, viszont nagyságrendileg úgy van kitalálva, hogy a mai viszonyoknak kielégítő legyen - pl régi tápok a kiebb feszültségű águkon adták le a teljesítményük jelentős részét...
"Az meg, hogy negyed terhelésen megy és értelemszerűen a negyedét adja le..." no ez kicsit sántít, mivel attól, hogy felvesz mondjuk egy 400-as táp 100w-ot, nem biztos, hogy annyit le is ad a gépnek. Tudod itt jön közbe a hatásfok :K egy gyengébb táp pl csak 60w-ot ad ebből a gépnek, jobbak már itt is 80-85w-ot adnak le.

Akinek van 5670-es kártyája, csinálhathatna néhány kiadósabb tesztet, meg én speciel kíváncsi lennék, hogy mennyire melegszik... mondjuk egy ac s1 passzívon vinné-e, ha jó rá :U

ELADÓ: href.hu/x/7wd7 ; Samsung P2450 FULLHD monitor, erősítő+hangfalak, Nikon digi fényképező, Nokia 6020, Panasonic FULLHD kamera, stb... csere ON; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!

(#102) zoltanz válasza El Kebir (#100) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

580 W -os noname táp lead 300 Watt -ot a márkás meg 650 Watt-ot. :K Nem az számít igazán milyen matricát raktak a (ott mennyit írnak) berendezésre.

[ Szerkesztve ]

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#103) El Kebir válasza vikcsi (#101) üzenetére

El Kebir
(senior tag)

mivel még a hozzászólásomat se tudtad értelmezni (csak félreértelmezni), ezért nehezen tudom elképzelni, hogy jól lásd, hogy mi férne rám! :D

TN panelekből nem lehet várat építeni, még akkor se, ha LEDes háttérvilágításúak...

(#104) vikcsi válasza El Kebir (#103) üzenetére

vikcsi
(senior tag)

Úgy látom még 1. osztályba kellene visszamenned, nem a tápos topikba... :K :DDD

ELADÓ: href.hu/x/7wd7 ; Samsung P2450 FULLHD monitor, erősítő+hangfalak, Nikon digi fényképező, Nokia 6020, Panasonic FULLHD kamera, stb... csere ON; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!

(#105) flanki válasza zoltanz (#102) üzenetére

flanki
(lelkes újonc)

OFF:

Igazad van fönök...nemtudom hogy egyesek honnan szerezték ismereteiket e téren!?de úgynézem igencsak félre lettek tájékoztatva...(Én suliban tanultam a szakmát csak hogy félre ne értsük egymást... :P )
Mondjuk a tápomon annak ellenére h gagyi felvan vázolva hogy kb. 360W lehet az effektív teljesítménye...(12V-os ágon) akár le is fényképezhetném... :DD
No mind1 egyébként nem értem miért nem elég az h ha ez a gyenge táp(a márkás nagy teljesítményű tápokhozk képest) elviszi ezt az immár 4 magos rendszert ezzel a kártyával akkor úgy kb. be lehet határolni hogy egy 400-450 W-os táp elég lehet átlagos felhasználás melett...
vikcsi barátomnak üzenem hogy nincs 100%-os hatásfokú tápegység legalábbis én még nem találkoztam ilyennel...az enyémen is felvan tüntve hogy kb 75%-os lehet...(amit igencsak megkérdőjelezek...)

ON:

Azért én örülök hogy az AC hűtéssel legalább ennyit is elvisel a kártya (Catalyst-ból) bár sztem azért több is van benne...gondolom nemsokára felhúzza valaki egy semleges programmal...kíváncsi leszek...! :U :C (ha legalább az 5750 sarkában lenne az már szép eredmény lenne...)

[ Szerkesztve ]

(#106) vikcsi válasza flanki (#105) üzenetére

vikcsi
(senior tag)

Megkaptam az üzid :D
Sosem mondtam, hogy van 100%-os hatásfokú tápegység.
Nekem most 2 van itthon, egyiket tesztelem csupán... Mindkettő 80-85% között hatásfokkal rendelkezik és ez nagyon jónak mondható :K

(#107) flanki válasza vikcsi (#106) üzenetére

flanki
(lelkes újonc)

szó szerint nem írtad csak épp azt írtad hogy az 580-as le is ad 580-at...
no de mind1...nekem aztán 8 hogy te így gondolod...
koncentráljunk inkább a kártyára...nemsoká rakom fel a Win7-et és tesztelek ill. posztolok...
;)

(#108) andras888

andras888
(tag)

#95 re senki se tudja a választ?

"Soha nem akartam olyan klubhoz tartozni, amelyik elfogadott volna tagjának."

(#109) vikcsi válasza flanki (#107) üzenetére

vikcsi
(senior tag)

No azért még ezt ideírom, ha valaki idetévedne és ezen múlna az élete, akkor nehogy ne tudja már meg :D
Szóval leadja az 580-at. Viszont sokkal többet vesz fel a konnektorból. Tehát ha mondjuk 80%-os a hatásfoka, akkor az 580w számít 80%-nak és ezt kell még 1,25-el felszorozni, így megkapjuk mennyit "eszik".
Ami a matricákon van az az ágankénti maximum, amit képes leadni, persze nem mehet egyszerre minden maximumon, mert az áramerősség ekkor lecsökken és kifullad a táp, vagyis kevés lesz meghajtani az adott eszközt. Ezért nem bírják a gyengébb tápok a nagyobb vga-kat, procikat, mert egyik ág elszívja az amperkét, másiknak nem marad és kakukk.

mod: #95-ös kérdésre nem tudom a választ... régen a hyper memory-s vga-k a rendszermemóriához nyúltak, mert általában kevés volt nekik, jelen esetben nem tudom hogy kell értelmezni.

[ Szerkesztve ]

(#110) andras888 válasza vikcsi (#109) üzenetére

andras888
(tag)

Én is ilyesmire gondoltam, de nem tartom valószínűnek, ezért kérdeztem meg, de kiderítem :W

"Soha nem akartam olyan klubhoz tartozni, amelyik elfogadott volna tagjának."

(#111) sp@rtan

sp@rtan
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok
Ti tudok valamit a kártya CfX képességeiről?512mb-hoz nem kell híd?Nem látok rajtuk csarlakozókat.Viszont az 1gb igen.Hogy is van ez? :F :U

(#112) Aggregátor válasza sp@rtan (#111) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem tudok, de látatlanban megmondom hogy felesleges. Mivel ez egy felezett 5770 leszámítva a memória vezérlőt. Így jó esetben is csak maximum 5770 teljesítményed lenne drágábban. 5770 35-40e FT, 5670 CF: kb. 44e FT. :U

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#113) jenei92 válasza sp@rtan (#111) üzenetére

jenei92
(senior tag)

Sose értettem ezt a cf mániát,minek 2 kártyát összekötni?
Ha nem elég a teljesítménye a kártyádnak vegyél egy jobbat.
Ha nem elég teljesítményben egy 5670 akkor vegyél egy 5770et vgy 5850et.
Bocsánat de ezt sose értettem.

(#114) zoltanz válasza jenei92 (#113) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Gondolom költséghatékonysági megfontolásból van értelme a 2-3 esetleg 4 kártyás rendszereknek. :K (valamint kevesebb hulladékot termelünk)

A HD 4650 teljesítményét tudja a Radeon HD 5570 is egyébként.

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#115) Chaser válasza flanki (#105) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jól megtanultad a szakmát, azért kicsit bővíteném az ismereteidet. Hatásfoknak semmi köze ahhoz, hogy x teljesítményű táp le tudja-e adni az x-et, esetleg kevesebbet, többet...350-es PNF elhiheted lead 400W-ot is ha kell, bár hatásfoka kicsi, de mivel ez nincs összefüggésben a teljesítményével nem érdekli. Hatásfok=tényleges teljesítmény/felvett teljesítmény. Esetünkben ha 400W kell a konfignak, akkor konnektorból kb 533-at mérünk. Átlagfelhasználásra 300W körüli táp bőven elég, én 250-es alatt hajtottam tuningolt 3200-est meg 4850-et, konnektorból 200W-ot nem érték el loadon, a valós igénye meg a kb 85%.os hatásfok miatt 170W volt. Ami érdekes lehet hogy milyen védelmek vannak a tápban, de az már egy másik történet....olvasgass ha már itt vagy:)

New world...old thinking...IBM T60;)

(#116) jenei92 válasza zoltanz (#114) üzenetére

jenei92
(senior tag)

Költséghatékony?4kárytás rendszer? -->költséghatékony hogy 3 kártya zabalja az áramot amikor teljesítménybe sehol sincs egy fejlettebb architektúrájú kártyával szemben?
Kevesebb hulladékot termelünk?-->veszel 4 szar kártyát és összekötöd vagy veszel ugyan ennyiért egy darab csúcskategóriásat.na melyik a kevesebb hulladékot termelő?

[ Szerkesztve ]

(#117) sp@rtan

sp@rtan
(senior tag)
LOGOUT blog

Most szeretnék egy 5670-et venni.Csak gondoltam esteleg később bevágnék mellé mégegyet.Abban teljesen igazatok van,hogy jobban megéri egy 5750/5770/5580.
Akkor lehet inkább egy 5750 lesz.
De azért köszönöm:R
Nem akartam ezzel vitát indítani..

[ Szerkesztve ]

(#118) kisza25 válasza jenei92 (#113) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

és ha két HD5890-est kötünk CF-be annak sem látod értelmét, mondjuk azt nehéz 1db kártyával kiváltani, mondjuk munkához,pl. rendereléshez, video szerkesztéshez képszerkesztéshez...3D animációhoz ;)
esetleg akkor van még értelme CF-nek, ha pl veszel most 5750-est-5770-est és amikor már kevés lesz 1-2év mulva mellé dobsz egy használtan Kb féláron egy másikat
bár valóban régebben játékoknál is volt értelme

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#119) zoltanz válasza jenei92 (#116) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Miert az jobb, hogy kijön valami és elfogadható árban is lesz ami 50% gyorsabb, a régit eldobod. Ha többkártyás renszerben gondolkozol kifutó áron veszel mellé mégegyet és ráér fejleszteni egy generációval késöbb. :K

Ui: Nem vennék rá mérget, hogy pl 2 alsókategóriás kártya többe t fogyaszt mint egy középkategóriás, ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#120) jenei92 válasza kisza25 (#118) üzenetére

jenei92
(senior tag)

Én nem használok ilyen programokat, de kétlem hogy egy 5890 vagy egy 5970
ne állná meg a helyét egy kis turinggal meg i7-el egy videószekeztés vagy 3D animációhoz..
önmagában..

"amikor már kevés lesz 1-2év mulva mellé dobsz egy használtan Kb féláron egy másikat"
Mit választanál most 2db 4850-et cfbe vagy egy 5850-et?

(#121) kisza25 válasza jenei92 (#120) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

igazad van :R

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#122) jenei92

jenei92
(senior tag)

Szerintetek ez okés bolt?[link]

(#123) kriszbon válasza jenei92 (#122) üzenetére

kriszbon
(őstag)

:N Tudtommal ha gariztatni kell nagy gondban leszel velük(meg talán még a gari idő sem stimm náluk, de ez nem biztos). :B

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#124) jenei92 válasza kriszbon (#123) üzenetére

jenei92
(senior tag)

Pedig ez nem lett volna rossz.. :O
Mindenképp várok míg megbízható helyen 20k körül lesz a Sapphire kártyája..

(#125) Chaser válasza jenei92 (#122) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Innen ne vegyél semmit.

(#126) vikcsi válasza jenei92 (#122) üzenetére

vikcsi
(senior tag)

Garis ügyintézés elég gatya, legalábbis az olvasottak alapján... pl volt akinek Franciaországba kell kiküldeni gariztatni a cuccot. De tényleg vannak jó árak...

(#127) jenei92

jenei92
(senior tag)

(#128) kisza25 válasza jenei92 (#127) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

lehet inkább 5750-lesz ebből +5k-ért lehet kapni

(#129) jenei92 válasza kisza25 (#128) üzenetére

jenei92
(senior tag)

Nekem meg 14kért 4670.. :DDD

(#130) kriszbon válasza jenei92 (#124) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Talán kicsit jobb üzlet, és van náluk PowerColor (21250-ért). :F
Mod: Egyébként már alig várom hogy mikor lesz 5650 1GB DDR2 rammal. :DDD

[ Szerkesztve ]

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#131) Gyuri27 válasza kriszbon (#130) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Jobb? Nézz utánna ennek a shopnak is. ;)
Ráadásul van egy olyan sejtésem, hogy nem a magyar disztribuciós csatornákon szerezték be.

[ Szerkesztve ]

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#132) kriszbon válasza Gyuri27 (#131) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Azért a másiknál egy picit jobb, és olvastam én is pár dolgot róluk. :D

(#133) Konflikt

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na most vettem

- Ati Radeon PCI-e HD5670 512Mb PowerColor: 21.500,-

amit emlitettem par napja h lesz gianninal. szval van nala es 3 evet adott ra! (ja aztmondta en vagyok az elso aki vett nala 5670-et)
nemreg ertem haza, jelenleg meg foliazott a doboz is, de mindjart bekerul a gepbe.

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!

(#134) kisza25 válasza Konflikt (#133) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ennyire jól futnak a játékok, vagy mi :DDD nagyon eltűntél :)
mesélj- mesélj :R

[ Szerkesztve ]

(#135) Konflikt válasza kisza25 (#134) üzenetére

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jam, nemnagyon volt meg idom rendesen meg mindig tesztelni, igy nemnagyon tudok mit irni. par aprosag:

doboz: kis egyszeru csomagolas, kartya egy antizacsiban van, semmi egyeb kabelt nem adtak hozza, csak egy driver cd, es egy rovid qucik install guide. x nyelven.

kartya: ezek a ph-s tesztben is voltak: kis meret, nincs kulos 12v-os tapcsati. a huto eleg nagy, a venti szinten, de lassan forog, halk, alig hallani, - (3d-ben 43%on, es mindossze 46 fokos a gpu, emelett szinte hangtalan a katya) - koszonheto ez a 40nm-es csikszelesegnek es a kismeretu gpu feluletnek.

jatekok: hl2, ep1, ep2: mind maxon megy, ep2-nel azert az elsimitast vissza kell venni, mert leeseik 30-40 fps ala/kore. red alert 3 fut minden high-on, 2-3 dolgot lehet very high-ra rakni, akkor visszaesik, neha beeakad. de highon nagyon szep. massal nemporbaltam (nem is nagyon jatszom, ill nincs is fent mas) ph cikkben vannak jatektesztek boven.

hd video: ez volt az egyik nyomos ok, amiert valtottam 7300GT-rol, a hw-es hd. (24"-es 1920x1200 as tft-m van) szval ugye az 5670-ben mar van avivo (uvd2). dxva-t probaltam ki mhc-val. eddig (e6300, 1,86 GHz) a 720p ment 40-50% cpu-val, az 1080p pedig 90% felett. most ezek rendre 7-9% on tekerik a cput. (jo, ez ment volta egy olcsobb uvd2-es kartyaval is)

tuning: nemprobaltam meg.

szval akinek kicsit jatekos, hd videos, kisfogyasztasu, halk, huvos katya kell annak tudom ajanlani. (jo, vannak erosebb alternativak ezen az aron hasznaltan: 8800/9800GT, 4850, stb, de ezek melegek, tobbet fogyasztanak, de a jatekok jobban mennek rajtuk. kinek mire kell/mi a fontos)

elso korben azt tudom mondani h 3 evvel 21,5-ert nagyon megerte. elegedtett vagyok. :)

(#136) DeFranco

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[link] Erre tudtok valami szépet/csúnyát mondani? A bolt megbízható? Mit lehet tudni a garanciáról? Ha nem írják külön, akkor az általános egy év, vagy ez gyártófüggő, és egységesen mondjuk 2 minden boltnál?

(#137) Tökmindegy válasza DeFranco (#136) üzenetére

Tökmindegy
(senior tag)

Én sokat vásároltam ,vásárolok náluk. Abszolút megbízhatóak,az áraik korrektek,és az áruik is jók.
Egyszer volt garanciális problémám (pontosabban meggondoltam magam és másnap visszavittem a terméket) szó nélkül visszaadták a pénzt.
A garancia 1 év ha külön nem írják.

Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"

(#138) vikcsi válasza Konflikt (#135) üzenetére

vikcsi
(senior tag)

Mostanában még lehet nem jön a passzív hűtűős változat... megtudnád mérni a furattávolságot? :U
Venti nélkül passzívan elmenne - persze nem játék közben. Sima borda van rajta, vagy hőcső is megbújhat alatta?

(#139) stevve válasza vikcsi (#138) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Venti nélkül passzívan elmenne"

Kizártnak tartom, hacsak nem direkt passzív hűtőt teszel rá. Ha a gyáriról leveszed, az más, mint egy erre készült hűtő (pl.: S1)

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#140) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ilyet sem láttam még kiskerben rendre olcsóbban találok mindent, mint ipon-on :Y
23.300.- ért 5670-es és 31.600.- ért 5750-es
nem semmi, végre nem kell netről rendelnem :))

(#141) vikcsi válasza stevve (#139) üzenetére

vikcsi
(senior tag)

Azt gondolom, de pl az asus 4670 passzívan is eldöcög... elég nagy borda van rajta és a házikó is szellős a ventiknek hála.
De a furatos dolgot pont az S1 miatt kérdeztem... :K

iponban pedig mostanság én is elég sok cuccot találtam, amit a helyi kiskerben olcsóbban megkapok...

(#142) stevve válasza vikcsi (#141) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Akkor már biztosabb egy pár ezres passzív hűtőt tenni rá. Remélem, a furattáv megfelel a "mddoláshoz". HA esetleg meglépsz egy ilyet, majd azért számolj be róla. :))

PH semleges

(#143) vikcsi válasza stevve (#142) üzenetére

vikcsi
(senior tag)

Egyelőre csak az S1 van meg a művelethez :))

(#144) Konflikt válasza vikcsi (#138) üzenetére

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha jol mertem (egy ikeas papirmeroszalagom van csak) akkor ugy 60mm lehet a 4 furat altal alkotott negyzet atloja.
a borda egy eleg nagy darab, de egy sima aluminium, hocsovek nelkul. passziv kerdeskor erdekes, szerintem ennel nagyobb bordat igenyelne. bar 2d-ben sztem elvinne, de eleg meleg lenne.

(#145) Chaser válasza Konflikt (#133) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Gianni garival 1 baj van...vagy bejön vagy nem, nem 1 embert tudnék innen mondani akinek 1 év alatt se garizta le bedöglött cuccát.

(#146) Konflikt válasza Chaser (#145) üzenetére

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

kb 5 eve nala vasarolok, volt garis cuccom nemegy. nekem (es a kornyezetemben levoknek) csak pozitiv tapasztalatunk van vele. (volt h egy uj lap be se indul, visszaadta a kp-t is)

aztan persze lehet, h ilyen nagy szamu vevotaborban akad 1-2 elegedetlen. (talan a "bedoglott cucc" lehet nemis tartozik gar ala egyeb okok miatt, de ezt nem az en dolgom eldonteni.)

(#147) DeFranco válasza Konflikt (#146) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[link]
Erről van valami tapasztalatod? Melyik catalystet használod?

(#148) stevve válasza DeFranco (#147) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ott van a cikkben: 5700 és 5800 kártyákra jellemző.

PH semleges

(#149) DeFranco válasza stevve (#148) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

OK, csak azt nem láttam leírva, hogy 5600 nem. És ha jól tudom, akkor azok később jöttek ki, tehát lehet még nem érte el a hibás kártyák száma a kritikus tömeget, így nem említették meg. Így logikáztam, ezért kérdeztem.
Nem tudom van-e olyan alapvető különbség, ami miatt ezek kizárhatóak lennének.

(#150) stevve válasza DeFranco (#149) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Na ez igaz... főleg, ha szoftveres a dolog.

PH semleges

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5670
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.