Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4890

(#851) fanti válasza HSM (#850) üzenetére

fanti
(senior tag)

Köszönöm az infót, ki fogom próbálni így is!
Gondolom egy 10 perc futás elég lesz hogy hibázzon ha sok a GPU-naki a freki.

(#852) HSM válasza fanti (#851) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Nálam a hőfokok beállása után olyan 10-20 másodperc is elég volt, tehát már 2-3 perc elég lehet.... ;)

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#853) schwartz válasza HSM (#850) üzenetére

schwartz
(őstag)

Miert az ETQW.EXE-vel? (az fut alapbol). Inkabb az eredeti exe-t, nem?

Fuck yourself Jay Wilson

(#854) HSM válasza schwartz (#853) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Nem-nem... Az eredeti exe-t detektálja a catalyst, és felezett sebességen futtatja. Ezt a védelmet azért rakták bele anno a driverbe, hogy a béna tuningolók ne nyírjanak ki annyi 4850/70-et... :W Ha viszont etqw.exe, vagy ati.exe, vagy valami hasonlóra átnevezed, kapásból 2X-es FPS 8és terhelés) lesz a jutalom. :U Ezért van az, hogy az 1.6.5-ös furmark alapból létrehoz egy átnevezett furmark.exe-t, és arra is rakja a shortcut-okat. Azért írtam külön, hogy ezt indítsa, hátha valamiért direktbe a furmark.exe-vel nyomta. ;)

[ Szerkesztve ]

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#855) schwartz válasza HSM (#854) üzenetére

schwartz
(őstag)

Igy mar vilagos... Thx.

Fuck yourself Jay Wilson

(#856) Rexcor

Rexcor
(tag)

Érdemes az XFX-től 4890-et venni?
köszi :)) :)) :)) :)) :)) :)) :))

(#857) IreN!CuS válasza Rexcor (#856) üzenetére

IreN!CuS
(senior tag)

XFX-ről eddig jókat hallottam(nekem is XFX karim van,tökéletes),amúgy én inkább ilyet vennék[link] :)

[ Szerkesztve ]

Egyre keményebb hely ez a PH:) Aki beperelte magát és nyert/Senki nem azt kapja amit "érdemel"/

(#858) Overlocker válasza Keldor papa (#843) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Thx! :R

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#859) ko-ko82

ko-ko82
(senior tag)

Sziasztok!tudnátok egy hőfokot írni Pl: 1 óra játék alatt?Ja és a Venti auton legyen,mert én nem szoktam állítgatni.A mostani kari 74C° szokott lenni 1 óra játék alatt.(érdemes lecserélni szerintetek a Shapphire 4870 Toxic 1 Gb os karim 4890-re?)

(#860) Keldor papa válasza HSM (#846) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Huh, ezeket holnapra! :R Ablakba rakjam a gépet? Minek? Inkább kapcsolok klímát 16°C-ra rakom, többet ér...

(#861) HSM válasza Keldor papa (#860) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Jajj, nem úgy ablakban.... :B A Furmark legyen Windowed módban. :D Tehát ablakban, nem fullscríín. :DD

THX! ;)

Szerk.: Rosszul írtam a felbontást.. Legyen 1024*768... :B

[ Szerkesztve ]

(#862) Zoli1222

Zoli1222
(őstag)

Sziasztok

Tudnátok nekem mutatni egy összehasonlító tesztet 280gtx-szel?

////////// Battlefield 3 - xXZee78Xx /////////// Nokia Lumia 800 Cyan

(#863) Zsubi válasza Zoli1222 (#862) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Ebben a teszteben megtalálsz elég sok fajta kártyát: [link] :R

Egy kis ínyencség: ASUS EAH4890 TOP w/ Super ML Capacitor :C

[ Szerkesztve ]

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#864) Zoli1222 válasza Zsubi (#863) üzenetére

Zoli1222
(őstag)

Köszi a linket. Ahogy nézem nagyon faja kis kártya. :K Csak sajna hangosak. Vagy van vkinek személyes tapasztalata? Megérheti lecserélni a 280gtx-et egy ilyenre?

(#865) Zsubi válasza Zoli1222 (#864) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Kérdezd meg pl. Keldor papa-t szerintem, neki van ilyen karija :K

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#866) ATtIs_80 válasza Zsubi (#863) üzenetére

ATtIs_80
(fanatikus tag)

Remek kis teszt lett! Egészen részletesre és átfogóra sikerült, már majdnem kísértésbe estem! :) De azt hiszem, a váltás még várat magára egy kicsit!

(#867) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

(#868) P00By válasza Zsubi (#863) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Elég komoly! ;)

(#869) ko-ko82

ko-ko82
(senior tag)

Sziasztok!tudnátok egy hőfokot írni Pl: 1 óra játék alatt?Ja és a Venti auton legyen,mert én nem szoktam állítgatni.A mostani kari 74C° szokott lenni 1 óra játék alatt.(érdemes lecserélni szerintetek a Shapphire 4870 Toxic 1 Gb os karim 4890-re?)

(#870) PPSH válasza ko-ko82 (#869) üzenetére

PPSH
(őstag)

olyan esetben erdemes lecserelni ha nem kell radobni szinte semmit :K
bird ki azzal a 4870-essel az 5870 erkezeseig.boven kiszolgal meg addig :R

Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W

(#871) ATtIs_80 válasza ko-ko82 (#869) üzenetére

ATtIs_80
(fanatikus tag)

Szia! Véleményem szerint a 74 fok 1 óra játék után rendben van, sőt egész jónak mondható! Nálam a Catalyst néha ennél magasabb értéket mutat játék után, pedig nincs annyira húzva, mint a Toxic!

(#872) P00By válasza Zsubi (#863) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Mondjuk jó sokat fogyaszt idle-ben, emellett rohadt hangos is :(

(#873) Zsubi válasza P00By (#872) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Nem baj raknék rá vizet és kész :D Fogyasztás meg nem igazán érdekel engem, egye az áramot csak menjen mint állat a többi nem érdekes :B :R

(#874) P00By válasza Zsubi (#873) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Az oké. Csak számomra meglepően magasak ezek az értékek! Ha játszanék engem se érdekelne, mert fülessel tolom.

(#875) rocket válasza gyiku (#867) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Szep, jo nagy venti megy majd oda a kozepebe :)

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#876) Beowulf_78

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Holnap délelőtt már 4890 CF tulaj leszek ha minden igaz. :B ;]
MSI PCIe R4890-T2D1G-OC
Asus is lenne, de az nem jönne ki a 295 árából, ráfizetni pedig nem szeretnék. Holnap délelőtt mehetek értük, szóval így leendő ATi tulajként elég furán érzem magam. :B :DDD
A Profi szervíz inkorrektségéről, és az Expert Computer maximális korrektségéről, logout-os cikket fogok írni, természetesen a 4890 CF teszt mellett. :DDD

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#877) lsc válasza Beowulf_78 (#876) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ahhoz képest amiket irkáltál elég meglepő lépés, de sok sikert az atikhoz .

Az élet kegyetlen .

(#878) HSM válasza Beowulf_78 (#876) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Hát nem kicsit vagyok kíváncsi a tapasztalatokra! :B Mindenesetre üdv a klubban! ;)

(#879) Beowulf_78 válasza lsc (#877) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elhiheted...nem volt szándékomban ezt a lépést meglépni. :U Nem volt más választásom. :( Most ebben a helyzetben kell örülnöm, és a maximumot kihozni a CF-ből.
Aztán meglátjuk mennyire leszek elégedett. De a monitor miatt nV oldalról meg van kötve a kezem amíg "csak" G200 chip kapható a felső szegmensben.

HSM: Köszi. :R Biztos lesz majd kérdésem a felhasználói szinten, mert 3870 X2 óta, amit több mint 1 éve vettem, nem volt ATi-m. ;) Kijöttem a gyakorlatból na! :B De azért mert ATi tulaj leszek, ettől még a Stormrise kula játék marad. :DDD :DDD

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#880) Beowulf_78

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Első kérdésem...Vista X64 driverből a 9.4 a legfrissebb, vagy a most kiadott Win7-re való 8.612 is felmegy Vista alá?

(#881) HSM válasza Beowulf_78 (#879) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Ne aggódj, külön öröm TWIMTBP logós játékot Ati-n tolni, full zsír graffal! ;)

Nem volt más választásod? A monitor miért köti meg a kezed? :F

(#880) Beowulf_78:Nemtudom, vista64-re felmegy-e a Win7-es, de a sima 9.4-es Vistás nekem bevált. :K Amúgy elvileg Win7-re is 9.4-ként jött ki.... :F Vajon ugyanaz a driver?

(#882) TTomax: Hát elvileg 190W max a TDP-je. Szóval 380W max a kettő. Ahhoz ha nem gyilkolod agyon a procit, elég lehet egy HX520....

[ Szerkesztve ]

(#882) TTomax

TTomax
(PH! kedvence)

Valószinü én is csatlakozok... 4890Cf-el gondoltam ami megállithat hogy nem tudom mit fogyaszt...a HX520-at nem szeretném cserélni... :U

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#883) Beowulf_78 válasza HSM (#881) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A monitor azért kötötte meg a kezemet, mert hogy cserélem le bukó nélkül? Sehogy. Használt 1,5 garis 24-es monitor M-VA panellel. Ha eladnám abból csak új Tn panelosat kapnék, az meg nem kell. Ráfizetni meg nem tudnék egy másik S-IPS, H-IPS panelú monitorra. Ez volt jelenleg a legjobb választás amit megléphettem...a guru3d szedtem le a Win7 driver-t. Nem írták hogy 9.4 csak azt a hosszabb számot. Ettől persze még lehet hogy 9.4. :DDD

(#884) HSM válasza Beowulf_78 (#883) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Minek guru3D? :F Itt a hivatalos, első WHQL-es Win7 driver: [link] :P ;)

Vagy mégsem? Hmmm. Ezt nemértem... "Note: The Windows 7 driver is not final and is provided "as is." Pedig valahol azt olvastam, hogy WHQL.... :F Lehet, hogy így volt olyan jó, hogy WHQL-es legyen? :D

Amúgy ezt még mindig nem értem, mi köze a monitornak a VGA-cseréhez??? :D

[ Szerkesztve ]

(#885) Keldor papa válasza Beowulf_78 (#883) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát kiváncsi leszek a tapasztalataidra... szvsz nem fogsz csalódni.
Én meg közben szereztem egy jóprocit a 4890 mellé.

(#886) schwartz válasza Beowulf_78 (#883) üzenetére

schwartz
(őstag)

Fater, te lazas lehetsz... :DDD Mennyiert adtad el a GTX295-ot?

[ Szerkesztve ]

Fuck yourself Jay Wilson

(#887) Beowulf_78 válasza schwartz (#886) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Olvass nV topikot is...ne csak az ATi-t. ;] ;) A többi nV-s topikban leírtam mi történt konkrétan. 1 az 1 ben csere a 4890 CF-re. ;)

(#888) schwartz válasza Beowulf_78 (#887) üzenetére

schwartz
(őstag)

Minumum egy tizest meg kipreseltem volna az urgebol... :DDD :P (na megyek szetnezek a zodeknel is)

Fuck yourself Jay Wilson

(#889) Zoli1222 válasza Keldor papa (#885) üzenetére

Zoli1222
(őstag)

Tudnál nekem 1 kis élménybeszámolót tartani a kártyádról? Nagyon kíváncsi vagyok rá, h milyen. :R

[ Szerkesztve ]

(#890) HSM válasza Beowulf_78 (#887) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Megvan a monitor válasz, THX.... :D [link]

(#889) Zoli1222: Nem kéne sokat visszaolvasni pedig, és a kereső is csodákra képes.... :W [link]

[ Szerkesztve ]

(#891) Keldor papa válasza Beowulf_78 (#876) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ugyanilyen MSI-m van, elég tuningos. :K

(#892) Beowulf_78 válasza Keldor papa (#891) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Zsír! ;] Mennyit megy nálad fater? Lehet hogy CF-ben nem fog tudni annyit. Majd jön Abu, aki mától a barátom kell hogy legyen :DDD :DDD, és megmondja hogy a CF csorbítja e az egyes kártyák tuningját. ;)

(#893) Keldor papa válasza Beowulf_78 (#892) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Adataim... ;)
Módosítsd rajta a BIOS-t, átírod az órajeleket és menni fog a CF tuning is szvsz.

(#894) Beowulf_78 válasza Keldor papa (#891) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egyébként azért döntöttem így, mert ha már neked is tetszik, akkor nekem is fog. Egyezik az izlésünk. :K :DDD Bár a CF nem kis bevállalás azért. :U

mod: minek módosítsak rajta bios-t? :F Te már ezt megcsináltad? :Y Melyiket dobtad rá? Nekem ha csak 950Mhz fog menni CF-be nem fogok kést szúrni a szivembe. ;]

[ Szerkesztve ]

(#895) Keldor papa válasza Beowulf_78 (#894) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azért, mert programmal két kártya tuningja nem mindig mehet jól, de ha az "alapórajel" már 980MHz lenne, akkor nem kellene progival szarakodni... érted...

HD4870-en cseréltem BIOS-t ezen fölösleges, Catalystban tuningoltam és kész.

Dos alatt kell ATiFlash nevű progival, egyszerű...

(#896) HSM válasza Keldor papa (#895) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Najó, de ennél a karinál odáig húzod CCC-ben, amíg nem szégyelled, és akkor tökéletes marad a 2D/3D/DXVA üzemmód is és a BIOS-al se kell vacakolni.... :U Teljesen jó. Mondjuk azért ne lovagoljátok bele magatok abba a 980 meg hasonlók... Inkább 900-950 a reális alapfeszen, alap ventivezérlésen.... Neked szerencséd volt azzal az MSI OC-val. ;) (De nekem pl. az Asus nemhogy alap 1,312V-on de még 1,365V körül se viszi a 950-et.... alapon 900Mhz, 1,35V körül olyan 930 stabilan a vége. Memók 1100-ig jók nálam.) Én hagytam amúgy alapon... Bőven elég úgy is mindenre, amire kell... ;]

[ Szerkesztve ]

(#897) Keldor papa válasza Beowulf_78 (#894) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Egyszer lehet ütközni kéne, és ki kéne próbálni a 3-as CrossFire-t. ;] Bár minek végülis... engem a 3DMark meg egyéb faszságok nem érdekelnek... Crysis-t mondjuk lehetne nézni...

(#898) Abu85 válasza Beowulf_78 (#892) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

CF tuningnál rá kell kötni a karira mindkét CF hidat. A lényeg, hogy bármit állítasz, mindig a kisebb órajelű kari lesz a főnök. A nagyobb órajelű kari vissza lesz szabályozva.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#899) Beowulf_78 válasza Abu85 (#898) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Értem. Azt már lecsekkoltam, hogy az MSI OC-hez és az Asus-hoz is van CF híd. Ezt a "tuningolva mindkét CF hidas dolgot" viszont nem tudtam, mint ahogy azt se hogy a gyengébbik magot veszi alapul. :B Sok szívástól kíméltél meg ezzel az info-val. :R Pü-ben dobhatnál nekem egy tel. számot, ha valami nagyon nem fog menni holnap az összeszerelésnél ill. szoftveresen, hogy mindenképp megoldjuk. :B :R

[ Szerkesztve ]

(#900) Beowulf_78 válasza Keldor papa (#897) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én se vagyok "papírkutya gémer" aki a bencmarkokkal játszik. :DDD Crysis nem hinném hogy sokat gyorsulna tőle. Tudod hogy ott CF problma is volt még nemrégiben...a CFX biztos anomáliázna Crysis alatt. :U

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4890
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.