Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4890

(#651) Sz.Miki válasza rocket (#645) üzenetére

Sz.Miki
(őstag)

Csak az a vicc, hogy nincs feltüntetve sehol a Sapphire kártyáknál, hogy OC vagy nem oc. Járt a kezemben nagy dobozos, és kis dobozos 4890 is ugyan az volt ráírva mindkettőre. Nekem a kis dobozos van, úgy tudtam, hogy csak annyiban különbözik a nagy dobozostól, hogy nincs hozzá Powerdvd, 3dMark.

Barátnőm 4830-as vga-ja is sima egyszerű kisdobozos, és benne van az overdrive menü.
Elég szomorú....

[ Szerkesztve ]

"Aki éjjel legény az nappal alszik"

(#652) Rexcor válasza urdongo (#642) üzenetére

Rexcor
(tag)

Mennyiért vetted az xfx hd 4890-est?

(#653) Rexcor

Rexcor
(tag)

Az igaz hogy a pixmania-n a hd 4890 56000 FT??? :DD

(#654) zuchy válasza Rexcor (#653) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Csak a pixmániával vigyázni kell mert ha garis lesz akkor szívás.

PC-STYLE.hu

(#655) Rexcor

Rexcor
(tag)

Mért szívás? :DDD

(#656) zuchy válasza Rexcor (#655) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Mert az anyacég francia országban van, és ha gariztatni kell vissza kell küldeni oda és már sokan szívtak ezzel.

PC-STYLE.hu

(#657) rocket válasza HSM (#646) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

CCC-ben tuningolni atlagos felhasznaloknak is gyerek jatek, mig egy third party programmal bar nem sokkal bonyolultabb, de sokan nem vagnanak mar bele a tuningba.

Referencia ASUS HD4890 joval dragabb mint a Sapphire, tehat megfizetette veled az ASUS a felarat, amit a Sapphire a Overdrive eltuntetesevel probal meg, hogy gyari OC kartyakat vegyenek.
Termesztesen az ilyen lepesek nem felhasznalo baratsagrol tanuskodnak, de altalaban a Sapphire kartyai a legolcsobbak, szoval ertheto a reszukrol a lepes.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#658) rocket válasza Sz.Miki (#651) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Ha nincs feltuntetve egyiken se akkor azok sima referencia kartyak, a gyari OC kartyak dobozan van egy "overclock edition" logo.

Jol tudod, a referencia, es a gyari OC kartyak is vannak mindket (Lite Retail/Full Retail) verzioban.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#659) HSM válasza rocket (#657) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Na oké, de szerintem amennyivel drágább az Asus, az kb. a plussz 1 év gari. És akkor azokon ott a voltage tuner, CCC..... Kedves apróságok.... ;) A Sapphire viszont kezd ultra-fapados lenni, -1 év gari, 0 plussz, letiltott gyári opciók, és az ár? +3-5000Ft-al olcsóbb, mint az Asus. Megéri? Szerintem nem..... :N

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#660) Bluegene válasza HSM (#659) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

miért kevés a 2 év? nem kevés amit a sapp. ad, a 3 év a sok

most ősszel már rég 58xx lesz, ti meg szépen eladjátok a 4890-eseteket(akár 3 akár 2 év van rajta), mert az 5830 low edition is le fogja nyomni a 4890-t

voltage tuner, CCC CCC? :F feszt adni meg lehet a sapphire-nak

sztem a sapphire éri meg igazán[link][link], látható h 8K-val drágább az anus, adnak mellé néhány gagyi programot is amire nincs szükséged meg egy óriási dobozt amit sehova se tudsz tenni

lényeg: nekem azért jön be a sapphire mert jobb áron adja ugyanazt mindenféle gagyi sallang nélkül egy apró minimalista dobozba ami elfér otthon(inkább a dobozon spóroljanak), engem a kártya érdekel, a 3 év meg felesleges, addig tuti nincs meg egy gamernek

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#661) rocket válasza HSM (#659) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

A Sapphire az ilyen ceg volt mindig is, mar a jeloletlen 128bit-es 9800pro-kkal "nepszeruek" lettek a felhasznaloknal, de az ar erezkenyebb orszagokban (mint amilyen Magyarorszag) elsosorban az ar dominal, es abban osszesegeben verhetetlenek.

Nem tudom mennyi a kulonbseg most (lusta voltam utana nezni :D ), de megjeleneskor brutto 8000ft volt, annyit azert nem er a +1ev gari, meg ASUS Tweak programja.

En orulnek neki ha az AMD lecserelne a Sapphire-t (0 support/2 ev gari), az EVGA-ra (szuper support, 10 ev gari) ;]

(#662) HSM válasza Bluegene (#660) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Na arra én befizetek, mikor fogja az 5830 low edition lenyomni a 4890-t.... :W Ma lenyom egy 4350 egy 2900XT-t, vagy csak egy pro-t vagy GT-t? Ugye, hogy nem.... :U De még a 4670 is csak épp utoléri.... Majd kiderül meddig lesz elég, de én amíg lehet, megtartom.... ;) Nagyon bejön a kari minősége, sebessége. :K Mikor a 3870-t lecseréltem 4850-re, az is tök felesleges volt, ellettem volna vele bőven az 5xxx-es szériáig is akár..... Valahogy nekem mindig is jobban beváltak az erősebb Ati-k... 3870, 4890.... Az olcsósított modellek sose húzták nálam sokáig... :D

(#661) rocket: Maradjon csak a Sapphire, vannak mostanában egész jó nem refi kártyáik, jó áron, többé-kevésbé jó minőségűek is! :K

Amúgy változó... Asus 71K körül van, a Sapphire 65-68 mostanában... Ilyen magasságokban már annyira mind1 szerintem az a párezer.... :U Akkor már inkább nyugodtan használom, és eladom 2 év múlva, még mindig egy év garival valakinek, garantáltan többet fogok érte kapni, mint egy lejárt garis Sapphire-ért..... :U Ja, és ott a progi hozzá, amivel úgy tudom állítani a 3D profilt, ahogy akarom, pillanatok alatt... Nagyon hasznos kis cucc, kapásból le tudtam halkítani vele, mivel lehúztam a feszét 1,225V-ra, a GPU-t meg 800-ra.... ;) nem kellett összevissza barkácsolni hozzá.

[ Szerkesztve ]

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#663) Bluegene válasza rocket (#661) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

En orulnek neki ha az AMD lecserelne a Sapphire-t (0 support/2 ev gari), az EVGA-ra (szuper support, 10 ev gari) persze h 70 ezerért vehess 4850-est tíz év garival

most őszintén, ezek a kártyák nem örök dolgok, hamar elavulnak, nem jobb az ha olcsóbban veszel egyet és olcsóbban lecseréled? sztem másfél évente le kell cserélni h szinten maradjál, akkor mi a túrónak 10 év meg hatalmas felár? support: ott a fórum

úgyhogy maradjon csak a sapphire nem véletlen h ő ad el a legtöbbet, nem véletlen :K eddig 2 sapphire-om volt mind2 tunningos és hibátlan működésű volt/van, jah és olcsó(az óriás doboz hiánya pedig pont jó, lényegretörő)

Na arra én befizetek, mikor fogja az 5830 low edition lenyomni a 4890-t.... :W Ma lenyom egy 4350 egy 2900XT-t, v direkt gépeltél félre? a 4830 lenyomja a 2900XT-t meg a 3870-est, egyébként érdemesebb lett volna pár hónapot várni és venni egy 2 teraflopsos 5850-est 2000 körüli sp-vel 40nm-el, vagy 5870est ha más nem

lényeg h nagyot fog zuhanni a 4890 értéke és presztízse amikor augusztusban megjelenik az 58xx, lehet azt is mondani h az rv770 utolsó rugása ;]

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#664) HSM válasza Bluegene (#663) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Na ja, de eltelt közben 2 év.... :U És van olyan játék, amihez egy 2900XT úgy igazából kevés? Nem nagyon.... :N

(#665) Bluegene válasza HSM (#664) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a crysishoz, a far cry 2-höz a stalker clear sky-hoz már nem elegendő, de tuti h egy gyengített rv870 is lefogja nyomni a feltunningolt rv770-est, pár hónap és meglátod, max lecseréled... vagy 3 évig megtartod mert van rá gari oO:

(#667) Keldor papa válasza Bluegene (#660) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Látnok vagy, hogy állandóan kijelented a baromságaidat? Miért kell már előre 5830-ról, i5-ről, meg Bulldozer-ről beszélni? Ősszel jó eséllyel kijön az RV870, de mi az, hogy már "régen meglesz"? Gondolkozz már egy kicsit, hülyeségeket ne írj

(#663) Bluegene: Megint... :W 2TerraFlops? 2000SP? Hova rohansz ennyire előre? Miből veszed Te ezeket? Megint úgy be fogsz égni, mint az RV790 40nm, meg 960SP lesz szövegeddel!

Ne vedd beszólásnak, de már nagyon fárasztó amit művelsz, és nem csak én vettem észre! Tippelni lehet, mi is ezt tesszük, de ne jelents már ki olyan dolgokat, amikről fogalmad sincs! Nem mindig Neked van igazad!

[ Szerkesztve ]

(#668) leviske válasza Bluegene (#663) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Most őszintén... annak a szerencsétlen RV870-nek nincsen topicja? :) Mert nekem valahogy úgy rémlik, mintha vóna nekije...

(#667) Keldor papa: Elvileg az RV870 jó esélyekkel pályázik a 2,4-2,6TFLOPS teljesítmény elérésére, de ez, mint írtad is... még csak találgatás.

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#669) Bluegene válasza Keldor papa (#667) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jó nemrég volt egy hír h nyáron jön(augusztus tájékán), iskolakezdésre

de tényleg nem az a topique

(#670) rocket válasza Bluegene (#663) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Hidd el van akinel sokat szamit az, hogy mennyi a gari, megha tudja is jol, hogy 2 even belul lecsereli a kartyat.
Sapphirenak mar nincs foruma, es amig volt is csak a sok blablabla ment ott a moderatorok reszerol, akik egyebkent nem a Sapphire alkalmazottai voltak.

(#671) Anubis_9

Anubis_9
(őstag)

Hello!

Azt szeretném kérni, hogy akinek Artic Cooling Accelero TWIN TURBO hűtője van 4890-esen, legyen szíves leírni nekem, hány fokos a GPU terhelés nélkül és jól meghajtva, terheléssel!

Köszi! :R

GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 - i5-2500K + CM Z600+Noctua - A-DATA 8192MB AX3U1600GC4G9-2G DDR3 1600Mhz - CM RC-690 - Corsair TX650W

(#672) fanti

fanti
(senior tag)

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem mindenki felé, aki tud, segítsen.

A régi karimon (egy refhűtéses sapphire 4850 512MB) a craysis warhead csúcs beállítások mellett dx9 alatt 2x FSAA-val még megbírkózott éppen 1280x1024-ben, de pl. a 4xFSAA, vagy pláne a 8xFSAA totálisan kifektette.
Nemrégiben vettem egy sapphire 4890-es karit, és láss csodát, mind a 4x mind a 8x FSAA használata mellett is folyamatos a játék!

Ennyivel erősebb az új GPU?
Vagy ennyit számít az 1GB memória az 512MB-al szemben?
Vagy a kétszeres memóriasebesség okozza ezt?
Vagy ezek így mind együtt összességében?

De melyik leginkább?

Ja, az én sapphire 4890-emnél a CCC-ben ott van az Overdrive fül, és aktiválható is!
Ezt csak azért írtam le, mert fentebb azt olvastam, hogy a sapphire nem engedi a tuningot.

[ Szerkesztve ]

(#673) Keldor papa válasza fanti (#672) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

1GB, meg az alapból magasabb órajel.

(#674) HSM válasza fanti (#672) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Hát a kettő együtt, egyik se érne sokat a másik nélkül. :K

(#675) fanti válasza Keldor papa (#673) üzenetére

fanti
(senior tag)

már 1280x1024-nél is ennyit számít az 1GB vs. 512MB?

vagy maga a 8xFSAA eszik annyi memót pluszban?

(#676) schwartz válasza HSM (#664) üzenetére

schwartz
(őstag)

És van olyan játék, amihez egy 2900XT úgy igazából kevés? Nem nagyon.... :N

Jah jah... Az R600 az mindent ver... :DDD

[ Szerkesztve ]

Fuck yourself Jay Wilson

(#677) Keldor papa válasza fanti (#675) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

8xAA miatt számít(hat) sokat.

(#678) fanti válasza Keldor papa (#677) üzenetére

fanti
(senior tag)

Értem, köszi az infót!

És szerinted a Q6600-am alapon kihajtja a 4890-et?

[ Szerkesztve ]

(#679) HSM válasza schwartz (#676) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Nem mondtam semmi ilyesmit.... :P De ha most mindenhol bőven 30 feleti FPS-eket látok maxon, 1680*1050-ben, akkor minimálisan visszavett graffal ne mondd, hogy egy R600 nem lenne elég, ha nagyon össze akarnám húzni magam... Én 3870-en toltam végig a crysis-t is, 1680*1050-ben, minden maxon, AA nélkül, xp-n, és teljesen zsír volt... 18-25FPS között végig.... (Egyedül a jeges pályán esett le 14-20-ra, az picit rossz volt) Nem akkora móka, mintha 40-60 lett volna, de bőven élvezhető volt. És ha azt az egy játékot nem maxon tolom, abba se halok bele... :U
A Stalker CS-hez már lehet, nem lett volna elég, de az a játék egy kalap kutyagumi, képes az i7-en 100%-ra kiterhelt egy-magot produkálni, hiába húzom fel 4ghz-re, a többihez hozzá se nyúl.....És akad, rondán, ha maxra húzom.... (A 489+I7+tuning+6gb ram mellett is) Az FC2-höz is tuti elég lett volna....

(#680) HSM válasza fanti (#678) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Mivel a legtöbb játék jó, ha 2 magot tud kezelni, ezért nem. Érdemes 3-3,2Ghz-re felhúzni, az nekem már elég volt 4850 mellé.

(#681) fanti válasza HSM (#680) üzenetére

fanti
(senior tag)

olvastam itt a PH-n egy cikk kapcsán, hogy a catalyst a 9.3 verziótol valamelyest használni fogja vista alatt a 2 mag feletti magokat is (ha talál).

ez megvalósult már, vagy csak amolyan marketinges duma volt?

ja, amúgy voltemelés nélkül tudom hajtani 3Ghz-en a procimat, afölött még nem teszteltem, mert a gyári hűtéssel használom.

[ Szerkesztve ]

(#682) Keldor papa válasza fanti (#678) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Egy 3GHz azért kellene neki, főleg 1280×1024-ben.

(#683) KDavid17

KDavid17
(fanatikus tag)

Ti milyen órajelen használjátok(24/7-be) a karit és mekkora venti fordulatszámmal?

[ Szerkesztve ]

(#684) Sz.Miki

Sz.Miki
(őstag)

Sziasztok!!!

OVERDRIVE probléma megoldva :)
Újrahúztam a rendszert és már ott is van a fülecske!!!!!
Szerintem az előd 4870 zavarta meg a registryt.
Szóval nem biosból van letiltva, hanem csak megzavarodik a winfos, de most már minden ok!!!

Akik hasonló cipőben jártak mint én húzzák újra a rendszert és minden megoldódik :DD

"Aki éjjel legény az nappal alszik"

(#685) hoolla

hoolla
(kvázi-tag)

Hali!
Az a kérdésem, hogy a 4890 1gb-s elmegy 4850 512mb-s kártyával cf-ben? Nincs pízem egyszerre a kettőt lecserélni...

Two beer, or not two beer? *Shakesbeer*

(#686) Nikkel10

Nikkel10
(kvázi-tag)

Na ma végre megérkezett hozzám egy Gigabyte 4890-es :C
Vasárnap majd lesz is időm tesztelni :W

"Mert megtehetem" by Tirexi

(#687) tzsolesz válasza hoolla (#685) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mivel a gpu kódneve nem egyezik meg, így nem fog menni. :(

RV770 csak RV770-el, RV790 csak RV790-el megy párban.

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#688) hoolla válasza tzsolesz (#687) üzenetére

hoolla
(kvázi-tag)

Hát ez óriási! :W Gondolhattam volna...
Köszi!

Ja igen még annyi, hogy majd lesz idővel q9550, és az elég lesz ugye a két 4890-hez?
Na meg a 650-es Chieftec táp?

Two beer, or not two beer? *Shakesbeer*

(#689) Nikkel10 válasza hoolla (#688) üzenetére

Nikkel10
(kvázi-tag)

Szerintem procilimitbe fogsz ütközni.Bár két ilyen kártyát 100%-an kihajtani max valami extrém CoreI7 tudna.
A 650-es Chifi meg tuti elég lesz hozzá.

"Mert megtehetem" by Tirexi

(#690) zuchy válasza hoolla (#688) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Milyen felbontásban? Mert 1920x1200-ban nem lesz procilimited. Főleg AA-val mivel a karik bírják, mért ne használd ki? Egy 3,5 GHz körüli Quad jó neki.

[ Szerkesztve ]

PC-STYLE.hu

(#691) Rexcor

Rexcor
(tag)

Biztos nem éri meg a pixmaniánál venni mert igy kb 20 k-val olcsóbb??? :F :F :F

(#693) zuchy válasza Rexcor (#691) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Végülis te döntesz, lehet hogy nem lesz semmi gond se, még ha garis lesz akkor se...
Annyit mondjuk megérhet... :U

PC-STYLE.hu

(#694) urdongo válasza Rexcor (#652) üzenetére

urdongo
(tag)

65k-ért vettem. Wildboy-nál.

HSM: Nekem a Stalker CS szépen megy 3,0 GHZ-en 4890-es karival. 20-35 FPS között produkál. (Minden maxon és 1600*1200-ban).
A Crysis Warhead-nál pedig találtam egy erős bugot. Amíg be volt kapcsolva a V-sync 5-8 FPS-el lassabb volt a játék.

691: Nekem gyanús, hogy egy noname változatot vesztegetnek 55k-ért. A Sapphire pedig már rögtön 66-67k. Lehet érdemes megpróbálni. Aztán várjuk a tapasztalataidat. :D

[ Módosította: philoxenia ]

(#697) Rexcor válasza urdongo (#695) üzenetére

Rexcor
(tag)

Jó a kártya?
Crysis warhead maxon +16x élsimításon ugye nem akad?
kb itt mennyi az fps?
:)

(#698) urdongo válasza Rexcor (#697) üzenetére

urdongo
(tag)

Hát 8X meg 16X-es élsimítást én csak 1280*1024-ben használnék. :) Nagyobb felbontásokban azért ez a kártya sem művel csodákat. Én 1600*1200 ban használom "csúcs" beállításokkal így átlagban 30 körüli FPS számot kapok. De nekem úgy tűnik a 3,0 GHZ-es Quad mellett még van processzorlimit. Tehát erősebb procival minden bizonnyal emelkednek még az FPS értékek jócskán. Arról nem is beszélve, hogy én egyelőre még nem tuningoltam a 4890-et tehát a gyári 850 mhz-en megy a GPU. (ja és feltelepítettem vista ultimate-hoz a 64-bites patchet. így játszok.)

[ Szerkesztve ]

(#699) urdongo

urdongo
(tag)

Amúgy nekem annyi kérdésem lenne, hogy vajon az EVEREST ultimate miért nem jelzi ki a VGA hőmérséklet adatait...sőt semilyen infót sem mutat. Hogyan tudok ezen változtatni. Esetleg lehet valahol frissíteni az adatbázisát?

(#700) zuchy válasza urdongo (#698) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Nem hiszem, hogy processzorlimited lenne 1600x1200 ban AA-val maxon egy 3GHz es Quad mellett. :U 100%-osan VGA limited van. Főleg Crysis Warheadben, mely köztudottan irtó VGA limites játék. Esetleg 800x600 ban lowon lenne procilimited. :K

PC-STYLE.hu

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4890
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.