Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4890

(#551) gyiku válasza tzsolesz (#549) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

"Crysis eredményeket sohasem szabad publikálni" .
ennyi.

(#552) Bluegene válasza HSM (#548) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sajnos nincs fent a crysis, de a hétvégén előreláthatólag fölrakok egy XP gaming edition-t(játékra kihegyezett és módosított XP, még nem próbáltam), azonfelül még végrehajtok rajta néhány módosítást amivel nyerhet vmi(speed disk, registry) plusz még kikapcsolok néhány háttérbe futó fost és felrakom a warheadet

én is kiváncsi vagyok :) nyílván gyorsabb lenne a gépem egy 4890-nel, de a jelenlegi hardverből próbálom kihozni a maxot hardveresen és softveresen

egyébként a fórumon gyakran látok olyat h 2 teljesen egyforma gép eltérő FPS értékeket ad, és csodálkozik h az nem lehet hisz nekem is ilyen gépem van... ez szerintem a windows számlájára írható :) , szerintem powerbulldog gépe hardveres szempontból kiváló, szoftveres szempontból gagyi(win7) és ezért szaggat neki :R

tzsolesz: abszolút nem értek egyet:[link] te látsz különbséget, mert én nem, de ha játszol jobb XP-vel a magasabb fps miatt(tudom erre az a válasz h a légnyomás messzebb repíti az embert vista alatt, vagy élethűbben :D , hajh az emberi hülyeség végtelen)

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#553) twine válasza gyiku (#551) üzenetére

twine
(őstag)

úgy-ugy..pontosan úgy :) ott a pont..... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#554) Bluegene

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

de h abszolút kivégezzem a vista+crysis-t és h panaszodnak ahelyett h föltolnák a bevált XP-t[link]

Vista:
All High Settings
169.09 BETA Drivers
Specs Below
1680x1050

AVG FPS: 20FPS gagyi

XP:
All High Settings
169.09 BETA Drivers
Specs Below
1680x1050

AVG FPS: 36FPS hmm majdnem 2X olyan gyors

What gives? I've really had to set the Vista settings down to medium and it still was choppy and laggy, hence the low FPS. In XP, the game boots up ultra fast and I get no lags or hiccups with 36FPS.

asszem ezzel végleg megsemmisítettem h vista alól érdemes tolni, nem igaz XP alól kell(tudom most jön az a rész h azóta fejlőtek a driverek), és még lehet fokozni az élményt ha optimalizálod, most már elhiszitek?

önök a mythbusters újabb epizódját látták :C

ezek alapján egy xp+4850 jobbat tud mint vista+4890, ugyanott vagy, nagyon markáns a különbség :K

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#555) tzsolesz válasza Bluegene (#552) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ember, nem ezt szajkóztam? :U

Úgy látom nem egy hajóban eveztünk. Kicsit félreértettél. :DDD

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#556) HSM válasza Bluegene (#554) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Akkor jönnek az eredményeim:

Processor: Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz @ 3640 Mhz
CPU ID: x86 Family 6 Model 26 Stepping 4
Operating System: Microsoft Windows XP Professional Szervizcsomag 2
Physical memory: 3,00 GB
Display adapter: ATI Radeon HD 4800 Series 1024 MB
Video Processor: ATI Radeon Graphics Processor (0x9460)
Driver version: Catalyst 9.4 (8.60-090316a1-078234C-ATI)
Motherboard: Gigabyte EX58-UD5

DirectX 9.0c ENTHUSIAST 3X @ Map: frost flythrough @ 8 1680 x 1050 AA 0x
==> Framerate [ Min: 21.44 Max: 39.59 Avg: 30.53 ]

Processor: Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz @ 3300 Mhz
CPU ID: Intel64 Family 6 Model 26 Stepping 4
Operating System: Microsoft® Windows Vista™ Ultimate 64-bit Service Pack 1
Physical memory: 6,00 GB
Display adapter: ATI Radeon HD 4800 Series 1024 MB
Video Processor: ATI Radeon Graphics Processor (0x9460)
Driver version: Catalyst 9.4 (8.60-090316a1-078303E-ATI)
Motherboard: Gigabyte EX58-UD5

DirectX 9.0c ENTHUSIAST 3X @ Map: frost flythrough @ 8 1680 x 1050 AA 0x
==> Framerate [ Min: 21.54 Max: 39.39 Avg: 30.33 ]

DirectX 10 ENTHUSIAST 3X @ Map: frost flythrough @ 8 1680 x 1050 AA 0x
==> Framerate [ Min: 18.96 Max: 32.19 Avg: 25.78

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a Vista friss volt, az XP viszont már picit korosabb, kb. fél éves volt, de nem érződik lassabbnak újkora óta, szóval nem hiszem, hogy a centire egyező eredmények emiatt születtek volna.....

Persze, ez Ati-val volt mindkét oprendszeren 9.4-es driverrel.Hogy NV-n hogy néz ki a Vista-XP driver viszonya, fogalmam sincs.... ;)

No akkor most mi van a mítosszal?

Szerk.: De én a Vistán, és DX9 módról beszélek. És azt is tegyük hozzá, hogy 2GB rammal sokkal rosszabb Vistán, mivel többet kér az OS, kevesebb marad. De ez a kevés ram baja, nem az OS-é. ;) A win7 meg lehet más miatt nem jó. És nálam teljesen jól is mentek a tesztek Vistán, semmi lag, vagy ilyesmi...

Ja, és nálad is 2GB ram van... Az még XP alatt is szűkös, nem hogy Vista alatt Crysis-hez....

[ Szerkesztve ]

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#557) Dark KillerX válasza tzsolesz (#555) üzenetére

Dark KillerX
(őstag)

Amúgy tök egyszerűen lehet a Crysist és Warhead-et is Vista/Win7[link] alól DX9-es modban futattni,és Warhead-nél ugyanúgy megmarad az Enhaust opció DX9 mod ellenére,de sokkal gyorsabb lesz. :K :B

Ja és ezt Vista alatt benchekkel is tudod bizonyítani,hogy van különbség Vista alatt DX9 és DX10-ban. :R

[ Szerkesztve ]

(#558) Bluegene válasza HSM (#556) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát nemtudom, sztem hagyjuk ezt a vitát, kicsit nálad is jobb az XP azért, de a 20 vs 36 fps lehengerlő különbség, meg írta h laggol vista alatt, nah mind1

én kipróbálom a gaming edition XP-t utána nyilatkozom :) , egyébként nálam is érezhetően lassabb volt vista 64 alatt a crysis, szaggatott mint állat, élvezhetetlenül, XP-n elindítottam és voilá jól ment 1280ba, mind1

azt mondom akinél szaggat a crysis és drága, erős gépe van vistával, tegyen egy próbát XP-vel ennyi, szerintem nagyon kellemes csalódásban részesül

többet nem mondhatok, kérem kapcsolja ki ;)

alapvetően XP alatt gyorsabb ez tény, kár mentegetni a winfos7-et, a régebbi bizonyos szempontok alapján jobb sztem(XP), nem maradi vagyok, de ha (sokkal)jobban fut akkó, miért ne használjam azt is?? legjobb ha mind2 fent van, crysisban xp nyer ennyi

[ Szerkesztve ]

(#559) twine válasza Bluegene (#558) üzenetére

twine
(őstag)

Ahoz a verzióhoz mit szolnál hogy alapvetőenDX9 alatt gyorsabb, mint dx10-ben ez tény? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#560) Bluegene válasza twine (#559) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen DX10 módban nagyon rossz(szaggat, lassú még a jelenlegi csúcsgépeken is, látványba sztem nem jobb a DX9nél, blamázs)
DX9 módban vistával jobb
DX9 módban XP-vel a legjobb

20 vs 36 fps, ezt mérni felesleges, annyira látszik, ezenfelül meg a szaggatás, brrr.. önkínzás, pláne egy 200K-s gépen, okos ember meg feltelepíti az XP-t azt csók, aki nem olyan okos belepumpál a gépébe néhány tucat szent istvánt és élvezheti a diavetítést az imádott vistával

egyébként ha van kedvetek egyszer próbaljatok ki egy linuxot kábé olyan a gépigénye mint a win98-nak és látványba leveri a win7-et, ennyit a winfosról és ahelyett h javulnának egyre gagyisodnak(talán a win7, talán...), de én még 1X vistát fel nem rakok :D

[ Szerkesztve ]

(#561) Dark KillerX válasza Bluegene (#560) üzenetére

Dark KillerX
(őstag)

Itt vannak a mérések,hogy mekkora különbség van Vista DX9/DX10 modban. :B Ja és ha lehet a kártya teljesítményétől függetlenül kell nézni a mérést.Köszike.Na szóval: [link]

[ Szerkesztve ]

(#562) Bluegene válasza Dark KillerX (#561) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

látom, mindegyik vistával van

XP-n próbáltad?? úgy látom nem, akkor miről is beszélünk?

én próbáltam mind2-n és én tudom h mi a különbség, úgyhogy engem feleslegesen győzködsz ;) :K ha kipróbálnád xp-n lehet kedved támadna újra végigtolni a magasabb fps értékek miatt, vagy a magasabb beállítások okán, de nem kötelező a disznótor ennyi

twine: 2 giga rammal+XP-vel nem zörgött a winyó nekem, azért mert kevesebbet fogyaszt alapból az xp, pont erről beszéltem most h fejlesztés helyett érdemesebb kipróbálni XP-n, de nem írom le még 10000x :)

[ Szerkesztve ]

(#563) twine válasza HSM (#556) üzenetére

twine
(őstag)

Utolsó OFF-om és belepofázásom a témába:
A "szerk:"-el tökéletesen egyet értek:
Sokat próbálgattam, és pont váltás közben voltam,,,mind memoria, mind pedig HDD ügyileg....
A minnél több RAM,,,és az "ahoz" szabott Lapozó a leggyorsabb HDD-re irányitva....ez a nyitja a Crysis "laggolás"-mentesitésének....
2 giga után beledobtam a másik 2-őt, és az akkor még melós "tárolómra" (még csak az volt akkor RAID0-ban.....) irányitottam a lapozót,,,,érezhetően jobb lett a játék....nem kimondottan fps-ben....hanem valahogy rugalmasabb, gyorsabb lett,,nem akadt meg stb....
rengeteget zörgeti szvsz. a crysis a HDD-t....

(#564) PowerBuldog

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nah, Crysis témát befejezve.
Kipróbáltam most Win7 alatt DX9 (itt ugye csak max High beállítás van) módban, és láss csodát! Több mint duplájára nőtt az FPS szám. Mostmár 50 körül megy. Gyors jelenetváltásnál le-le esik 30 körülire azért. Szóval én tartom magam ahhoz, hogy ennek a Crysisnak az optimalizálása egy hulladék.

(#565) Dark KillerX válasza Bluegene (#562) üzenetére

Dark KillerX
(őstag)

Egyáltalán nem gyözködlek :B ,ha úgy vetted le bocsi :B .Amúgy szerintem a legjobb,ha van Xp-d és Vistád a gépen,mert vannak játékok amik Xp-n gyorsabbak(GTA,Crysis) de vannak játékok amik speciel a Vistát szeretik(Hawk,Stromrise ennél eleve kizáró ok az Xp).Úgyhogy tényleg nem gyözködtelek,csak nem olyan lassú azért a Vista. :K

[ Szerkesztve ]

(#566) rocket

rocket
(PH! kedvence)

HIS and TechPowerUp present the “Design Your own HD 4890 Contest”

Vannak szep darabok, pl. a #32 tetszik nekem :)

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#567) rocket válasza rocket (#566) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Ez viszi a palmat eddig nalam :D

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#568) Zsubi válasza rocket (#567) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Nekem ez is nagyon tetszik :C

[ Szerkesztve ]

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#569) P00By válasza rocket (#567) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Ez nagyon jó! :K

(#570) Morden24

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Üdv!
Szeretnék lassan beruházni egy 4890-esre, és az érdekelne, hogy van-e a különböző márkák között lényegi különbség a meglévő tapasztalatok alapján.

Én egy Sapphire-ban gondolkodom. Van okom felülvizsgálni ezt az elképzelésemet, vagy hadd szóljon? :)

Sectumsempra - For Enemies

(#571) rocket válasza Morden24 (#570) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Szia!
Egyelore a kaphato kartyak mind a referenciara epulnek, igy a matricazason, es a bundlen kivul nincsenek kulonbsegek a kulonbozo markak kozott.

[ Szerkesztve ]

(#572) leviske válasza rocket (#567) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem ez, ez, és ez tetszik inkább... :DDD Bár mindenkinek más az ízlése. :)

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#573) Keldor papa válasza leviske (#572) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Első nekem is tetszik..:)

(#574) rocket válasza leviske (#572) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Az elso az mar tul AMD-s, akar referencia matricanak is elmenne :)

Kene PH-n is csinalni egy ilyen nyeremeny jatekot, "Pimp My Card" neven :D

(#575) rocket válasza Keldor papa (#573) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Tudtam, hogy lattam mar ezt a kepet Ruby-rol valamelyik kartyan, a jo oreg x1800XT volt az :)

[ Szerkesztve ]

(#576) Morden24 válasza rocket (#571) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Remek, mert akkor az áron, illetve a garancia időtartamán kívül nincsen különbség, a matrica meg nem érdekel :DDD
Köszönöm.

Sectumsempra - For Enemies

(#577) Rexcor

Rexcor
(tag)

Szeretnék venni egy hd 4890-et de nem tom hogy a pronim ami amd athlon 64 x2 5400+ blokkolni fogja-e a gpu teljesítményét. Előre is kösz a választ :) :)

(#578) rankesz válasza Rexcor (#577) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Egy kicsit cpu limites lesz, mindenképpen húznám a procit. Ha procit cserélsz idővel akkor sokat fognak még gyorsulni a játékok.

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#579) Rexcor

Rexcor
(tag)

Kösz az infót akk procira is kell gyűjtenem :)) :)) :))

(#580) Rexcor

Rexcor
(tag)

Melyik amd cpu lenne jó a hd 4890es hez amelyik am2,am2+?

(#581) gyiku válasza Rexcor (#580) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

720BE

(#582) drakkar11

drakkar11
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Egy kis hir :C

ÜDV

(#583) olizsoli válasza drakkar11 (#582) üzenetére

olizsoli
(kvázi-tag)

zsíííír:)
augusztusban 870 2010 Q1ben meg 890^^ dájó:D
várommár várommár várommár:D amúgy a DX11-es game-ek is fűalatt lesznek kiszórva mint pl 10.1 esetében hawx meg még ami lesz mert eddig csak arról nem tudtuk hogy az lesz vagy ez még nagyon a jövő zenéje?

[ Szerkesztve ]

Az élet csak egy szar játék jó grafikával...

(#584) kriszbon válasza leviske (#572) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Hát az elsőt nehéz űberelni :D Kár hogy nem találtam akkorát, amit háttérnek be tudnák rakni :O

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#585) jonner

jonner
(tag)

Szerintetek lesznek a 4890-hez is olyan hűtők, amikkel a referenciahűtőket le lehet cserélni? Van egy MSI OC verzióm és a HIS 4850 IceQ4 után rettenetesen hangosnak találom. Ráadásul nem is terheléskor, hanem alapjáraton (kerreg). Olvastam a különböző megoldásokat, meg segítettek is tanácsokkal (fesz csökkentés), de nem változott. Oda jutottam, hogy meghirdettem az apróban, de a teljesítménye nagyon lenyűgöző, kicsit sajnálnám, ha el kellene adnom.

Vagy esetleg tudtok valamit a kerregés megszüntetésére?

(#586) HSM válasza jonner (#585) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Hány %-on megy nálad a venti üresben?

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#587) jonner válasza HSM (#586) üzenetére

jonner
(tag)

Talán 20%, de nem esküszöm meg rá. Az a vicces, hogy amikor feljebb veszem a venti fordulatszámát, akkor a kerregés szinte eltűnik, de akkor meg kezdődik a sivítás. Ami terhelésnél nem zavar, de alapon azért ne sivítson.

Ezzel a kerregéssel visszavihetem szerintetek a kereskedésbe? Vagy kinevetnek? Igazából nem tudom, hogy normális-e, lehet, csak én vagyok ilyen háklis. Mindenesetre volt egy Giga 8800 GT-m anno, 100%-on ment a venti állandóan, az hangos volt, de nem kerregett.

(#588) HSM válasza jonner (#587) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Az én ventim 24-25%-on megy és nálam is van kis motorhangja sajnos, de nem igazán hallom ki a gépből.... :U Amúgy ha jó 4870-t veszel, akkor ne aggódj a sebesség miatt, nem sokkal gyorsabb a 90-es... (~10%) Aftermarket hűtők meg lesznek/vannak rá, ami elég erős és jó volt a 4870-re, az tudtomal erre is jó, csak a VRM hűtését kell megoldani. (Arra meg jó szerintem a Zalman külön kapható 4870 VRM hűtője)

(#589) jonner válasza HSM (#588) üzenetére

jonner
(tag)

Én sajnos hallom. Megpróbálom a kereskedésben, ennyit megér a dolog. Hűtőt még sosem cseréltem, nem hiszem, hogy ezzel a kártyával kellene megpróbálnom. Amúgy, ha cserélném, akkor talán egy Sapphire Toxic-ra. De ezt azért jó lenne elkerülni.

(#590) old gray válasza jonner (#587) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

U.ez a problémám az XFX 4830-al. 40%-os venti ford.szám mellett szélzaj nincs, de egy alap kerregő hangot lehet hallani. Ha "feltekerem" 70%-ra ford.számot akkor a kerregés megszűnik, de a szélzaj miatt hangos lesz a cucc.

4890: ~60k
2db 4830 crossfire: ~50k

Melyik az ütősebb megoldás? Mert egy 4830am már van, és május elején vagy boldog (remélhetőleg) crossfire tulaj leszek, vagy eladom és veszek egy 4890-et. Néztem a Hexus-féle 4830CF tesztet és meggyőző a teljesítménye a CF-nek, kérdés mennyire hiteles a tesztjük.

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#591) PowerBuldog

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én is amúgy valami ütős ThermalRight hűtőre várok. A TRad^2 -re a gyártó honlapja azt írja, hogy 4890-re nem jó, és Coming Soon az ehhez való. :K

(#592) jonner válasza old gray (#590) üzenetére

jonner
(tag)

Crossfire-ben nem vagyok otthon, ha visszaolvasgatsz a fórumokba sokan ódzkodnak tőle a problémás driverek miatt. Mondjuk ez sokat nem jelent.

A motorzajt én a szomszéd szobából is hallom, ezért gondolom, hogy nem normális a hangja. Mondjuk egy HIS 4850 IceQ4-ról váltottam, ami totális csendben működött.

(#593) jonner válasza PowerBuldog (#591) üzenetére

jonner
(tag)

Visszaviszem első körben szervizbe, megnézem mit mondanak. Szerintem nem normális, hogy ennyire zajos. Ha mégis az, akkor kíváncsian várom mire fogsz menni ezzel a "Coming soon" megoldással. :)

(#594) rocket

rocket
(PH! kedvence)

PowerColor Non-reference Radeon HD 4890 Spotted

980/1100, alakul a dolog :)

(#595) P00By válasza rocket (#594) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Szvsz bénán néz ki :(
Az órajelek

(#596) PowerBuldog válasza rocket (#594) üzenetére

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A GPU hűtője nem rossz, de a ramokon az a darab rézlemez elég gagyi hatást kelt. :U

(#597) Rexcor

Rexcor
(tag)

A 720 be am2,am2+?
Én csak am3-ba láttam
X3-as is jó?
Kb mennyi az ára?

(#598) zuchy válasza rocket (#594) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Nem rossz, nem rossz. És még nincsenek is itt a gyári tuningolt karik, szerintem tuti meg lesz a világ első kereskedelmi forgalomban kapható 1GHz-es videokártya.

PC-STYLE.hu

(#599) P00By válasza Rexcor (#597) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

A topikhoz sok köze nincsen :U
Keresd meg a megfelelőt!

(#600) Rexcor

Rexcor
(tag)

A 720 be am2,am2+?
Én csak am3-ba láttam
X3-as is jó?
Kb mennyi az ára?

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4890
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.