Az a helyzet, hogy itt ahol en elek minden kaphato. 
Ez mar csak egy ilyen hely...
A HIS-ek mennyire megbizhatoak?
Lenne itt egy 900 as OC valtozat...

Az a helyzet, hogy itt ahol en elek minden kaphato. 
Ez mar csak egy ilyen hely...
A HIS-ek mennyire megbizhatoak?
Lenne itt egy 900 as OC valtozat...

Vegyél XFX-et! Nálam van éppen 3db és mindegyik tudja az 1000/1200-at!
Igaz egy kicsit emeltem az alapfeszen 1.35v-ra. Alapfeszen mennek 980/1200-at 3DM06 stabilan.

XP Prof 32bit alatt meg lehet oldani, hogy 3 VGA-t lásson?

Na azért 3dmark06 alapfeszen lemegy 980/4400-on, de egyelőre alapon járatom, aztán ha valamihez kevés lesz(mondjuk mostanában nem hiszem
) akkor beállítom 950/1100-ra auto ventivel.

nekem a mostani giga lapnál volt hasonló de nekem a ram-al volt a gond,csak 1 ram-al(1GB) indul el.
Bár nálad a táp esélyes mivel az elején ugyebár minden felpörög megkapja a nagy terhelést és lehet h nem bírja,de mindenképp próbáld ki 1 ram-al
serito:hol van a vége,feszemelésel?1100? ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
Egyre keményebb hely ez a PH:) Aki beperelte magát és nyert/Senki nem azt kapja amit "érdemel"/

A te konfigoddal 64bites OP rakjál alá. 6GB memod van, azért kaptál 3DMarkban kevesebb pötyöt 3vga- val mint kettővel. A tápot is cseréld ki egy 1000-es corsair-ra.
De nagyon állat a kép az üvegpolcos konfigodról a 3DMark totyikban 
Konfig eladva 2011 03 21 TT Armor 6000bws;Corsair TX650;Asus P6T Deluxe V2;Core I7 920 (D0)+Prolimatech Mega Shadow;Corsair 3X1Gb DDR3 TR3X3G1600C8D+Dominator Airflow; Scythe Kaze Master Pro;Sapphire HD5870 1GB DDR5;Kingston ssd v series 30GB; samu400GB 2db; samu1T; WD 500GB; seagat 500GB; AsusVW223
Ráeresztették a kutyát... 
"Minek otthon, ha van székletzsákod?"

Köszi!
Van 64 bites Vsta is a gépen csak szerettem volna XP alatt futtatnia 3 VGA-t met Vista alatt kevesebb pontot kapok 3 VGa-val mint 2-vel.
Mint írtam délután linkelem a fogyasztást is ( külső Digitalis Clampmeterrel fogom mérni ) . Az az üveg meg plexi
de köszi . No offense. 

kösz ismét a segítséget. Olyasmire gondoltam még, hogy a VGA-hoz adtak 2 darab tápátalakítót (Y kábel ami 1 olyanba ágazik ami a VGA-nak kell). Namármost mivel nekem a tápomból 2 olyan jött ki ezért ezeket nem használtam fel, viszont ami fekete csati kijött a tápból azokban egyel több "tű" vagy foglalat van, mint ami átalakítókat a VGA-hoz adtak.
Hátha ez lesz a gond...
Ha ez sem akkor átrakom kettes VGA csatiba...
Ha az sem, akkor akkor visszateszem 7900 GT-t és megnézzük arra mit lép.
Ha a 7900 GTvel sem megy akkor a VGA csati(k) ha meg elindul akkor a táp lesz a ludas?
Köszönettel,
GaB
tehát hogy tisztázzuk még1x, amikor először próbáltam, el se jutott addig hogy pl. a winyót felpörgesse, a 4890 VGA hűtője gyorsult, lassult, gyorsult, lassult, folyamatosan. Ha nem kapcsolom ki a tápot akkor le sem lehet lőni a gépet. Jah és ahogy POWER ON van, a VGA ventije még nem pörög fel de a bekapcsolással 1 pillanatban már 1x felvillan a 3 piros led a VGA-n, utána pedig minden venti felpörgés után felvillan 1x a 3.
[ Szerkesztve ]

Kb igen, de még nem próbáltam 1000 felett. Ma kap majd 1.4v-ot azzal meglátom mit megy, talán benne van az 1100Mhz is egy teszt erejéig. Bár gyári hűtéssel ez már elég rizikós, de nem riadunk vissza sammitől.
Meló után nekiesem a cuccnak.

Ha üveg ha plexi. Ütös cucc 
Konfig eladva 2011 03 21 TT Armor 6000bws;Corsair TX650;Asus P6T Deluxe V2;Core I7 920 (D0)+Prolimatech Mega Shadow;Corsair 3X1Gb DDR3 TR3X3G1600C8D+Dominator Airflow; Scythe Kaze Master Pro;Sapphire HD5870 1GB DDR5;Kingston ssd v series 30GB; samu400GB 2db; samu1T; WD 500GB; seagat 500GB; AsusVW223

Nahh, kipróbáltam mindent eredmény semmi.
1. kicseréltem a kábeleket azokra a Y kábelekre amiket a VGA-hoz adtak (és eggyel kevesebb tű volt a csatlakozóikban mint ami az alaplai fekete tápcsatiban), ugyebár ez 2 Y kábel. Indulásnál 3 vörös led felvillan, ventillátor felpörög lepörög, felpörög stb. szokás szerint csak táppal lehet kikapcsolni. ez nemnyert.
2. Ati 4890 kivesz, betettem a helyére a a régi 7900GT-t, gép felpörög, indulni nem indul ez sem.
3. Fogtam a 7900GT-t, átraktam a 2. számú PCI-E csatiba, mert egy fórumozó írta hogy mindegy melyikben van a kártya, hátha a csati szar, eredmény ugyanaz, minden felpörög, monitor nem kapcsol be a régi VGA-val sem így sem.
4. Megfogadtam azt is hogy kiveszem a ramokat és csak 1et hagyok benne. Megnéztem azt is hogy sorrendben az elsőben legyen (DDR1) a proci mellett levő slotban. Eredmény ugyanaz, nem kapcsol be a monitor, de a prociventillátor és winyó pörög.
Totális letargia
Ha az új VGA van benne akkor a táp lehet(ne) kevés de mivel a régi VGA-val sem indul így meg az is lehet hogy mind2 PCI-E csati gyárilag szar?
(#463) gabrielarky válasza gabrielarky (#462) üzenetére

jah és kikerestem a tápegységemet:
http://www.argep.hu/product_536620.html

mivel tovább jutott a gép úgy h csak 1 modul volt benne én még mindig ram-ra gyanakszok,meddig csinálja ezt a felpörög leáll felpörög leáll,mert nekem anno 5-10perc után elindult a dolog,ezek mellett javaslok 1 TELJES NAGY BIOS resit,csodákra képes.
serito:Hajrá kiv lennék mit megy 1100körül,remélem összejön,gl hf 
[ Szerkesztve ]
Egyre keményebb hely ez a PH:) Aki beperelte magát és nyert/Senki nem azt kapja amit "érdemel"/

bocs, kérdés, mire érted hogy továbbjutott a gép ?
egyik esetben sem kapcsolt be a monitor.

3 opciót írtál le abból az első 2nél csak a vga led-ek "villogtak" amikor meg a ram-okal szórakoztál winyo és a proci hűtő is életre kelt.Ha meg ezt "..3 vörös led felvillan, ventillátor felpörög lepörög, felpörög stb.." ugyan úgy érteted a proci hűtőre és a winyora is akkor nem szóltam
[ Szerkesztve ]

Test - ATi Radeon HD4890 Crossfire
tesztkonfig:
- AMD Phenom X4 9850 BE @ 3.0 GHz
- ASUS M3A32-MVP Deluxe - ASUS M3A32-MVP Deluxe
- 4GB DDR2-800 RAM - 4GB DDR2-800 RAM

A ledek villogása az új VGA-ra érvényes, mivel csak azon vannak ledek, a régi 7900GT-men nincsenek 
Kipróbáltam ram és VGA nélkül is, meg sem szólal a speeker, proci hűtő pörög.
Csináltam CMOS clear-t is és utána átraktam PCI-E_2-be a 4890 VGA-t ram és HDD nélkül, ugyanaz a led villogás meg fel le hintázás, a proci ventije egyenletesnek tünt eddig is. csak a VGA hűtő pörög fel le.
Ma már elég időt csesztem el a gépre, most kivisszük az 1 hónapos kislányomat kicsit a babakocsival a faluban (egész a boltig, kell némi sör a stresszoldáshoz mostmár
) aztán utána kipróbálom a régi alaplappal amit lecseréltem ( MSI K9N Neo V3. ) és abba az új VGA mit produkál... Azzal talán kitudom zárni hogy az alaplap lenne a szar. A RAMok ebben az MSI alaplapban jók voltak amiket átraktam (meg vettem még hozzá egy ugyanolyan 2 gigás KIT-et)

Megnéztem mit fogyaszt a 3GPU + i7 @ 4095Mhz.
Hálózati feszültség 230 volt
Idle 1.6A az-az 230x1.6=368W
Load 3GPU 2.5A az-az 2.5x230=575W
Ezek szerint ha a 650TX le tud adni ( persze szálakra osztva ) összesen legalább 600W-nyi teljesítményt akkor lehet vele tesztelni.
Bár már elég határon táncolhat a táp ezért csak 2GPU-s teszteket fogok csinálni. Nagyobb tápom nincs. 
[ Szerkesztve ]

Hűh, komoly cucc!
Volt elég hely a 4890-ek közt, hogy a felső kettő hűtője elég levegőt szívjon be? Én mindig emiatt aggódtam néhány CF-es lapnál... 
Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

Sokszor jártam már hasonlóan és eddig egy kis kitartással még mindig sikerült jobb belátásra bírni a gépet. A leghatásosabb sorrend talán ez: vga és összes ram ki. bekapcs. Elvileg veszett sípolást hallasz (ellenőrizd hogy az alaplapra rá legyen kötve a ház csipogója). Kikapcs, majd BIOS-reset (lehetőleg elemkivétellel és a gép áramtalanításával), főleg ha az imént nem hallottál sípolást. VGA be, de ram még mindig kint. Bekapcs. Asszem most egy más ritmusú sípolás a jutalmad. 1 db ram be és ha csak a szokásos bios-megbolondulás volt a gond (ami tapasztalatom szerint a hasonló esetek 90%ában áll fenn) akkor már bootol is a gép.
Sok sikert!
A jó mérnök bármilyen problémára tud megoldást találni. Azért mérnök. Aki SEMMILYEN problémára nem tud megoldást találni, az elmegy politikusnak.

gyanitom azert te nem 100% ventinel nezted, es nem 3dmarkkal
igy komolyan mi ertelme? total hasznalhatatlan.
http://project-brian.blogspot.com/

furmarkkal tesztelj stabilitast, ne 3dmarkkal.
ha pedig fogyasztast nezel, akkor indits el egy x szalas prime95ot a hatterben, aztan utana johet a furmark. ugy mennyit mutat?
es ez meg mindig nem azaz ertek, ami nem lehetne tobb.
[ Szerkesztve ]

Na ja, a venti engem 60% felett már kizavar a szobából... De amúgy nálam nem is segített...
1Ghz-en pöccre kifagy nálam minden....
Nemhogy 3Dmark....
De olyan 950-en már adnék neki némi esélyt feszemelve, de így tényleg semi értelme, ha úgy nem lehet használni.... A 3Dmarkra meg nem gerjedek....

Hosszútávon nekem olyan max. 40%-os venti, amit tolerálok.... Nem véletlen használom a karit 1,225V-ra illetve 800Mhz-re "redukálva"... 
[ Szerkesztve ]
Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

Ha ezt mind futtatnám már lefeküdne a tápom! 
Én csak eredményeket szeretnék produkálni míg nálam vannak a kártyák. Ezeket a VGA-kat csak tesztelni hoztam ki a nagykerből. 
Csináltam 3DM2003-as tesztet : 105159 pontot kaptam. Sztem elég korrekt. 

persze vannak elteresek - nem nagyon lehet 50mhznel nagyobb a szoras azonos korulmenyek kozott. egy olyan 20-40mhzel "szigorubb" a furmark.

azert kivancsi lennek ra
max kikapcsol.

Atyaég....
Én ezzel notebookok integrált VGA-it teszteltem.... Öröm volt nézni, milyen szépen dupláz rá a radeon 3200 az intel X4500-ra....
De a duplázás is bőven 2jegyű FPS volt....
Nem ilyen 600-800.... De azért becsületes 3000 pontot megkapta a radír, ha jól emlékszem, az Inel meg olyan 1700 körül.... Az eddigi legjobb eredményem notival egy 3470-es volt, a maga 7300 pontjával.... 
(#479) arn: Van valami cosinus-fí dolog, amiért nem lehet mérni, plussz az áram is inog 210-230 között, bár ahogy tudom, APFC-s tápoknál nagyon magas a cosinus-fí, így lehet nélküle is használható eredményt kapni.... 
Ha baromságot mondtam volna, javítsatok ki, nem értek az elektronikához.... 
[ Szerkesztve ]

ize... meg lehet igy egyaltalan teljesitmenyt szamolni valtoaramnal?
elektronikabol mindig segg voltam, de mintha ugy remlene, hogy ennel komplikaltabb a dolog.

hol van amit ígértél?

Nem értem mi ez a cosinus-nemtommi, de gyanítom kevered a dolgokat
A konnektorból jövő sin-jel maximuma 325V mindkét irányba, vagyis összesen 650V. De ez a sin-görbe szerinti váltóáram akkora munkát végez, vagyis akkor a teljesítménye mint a 220-230V-os egyenáramnak, ezért hívják névlegesen "220volt"-nak.
A lényeg az hogy a számítás helyes, hisz eleve úgy számolunk mintha 22-230V-os egyenáramot fogyasztana az adott készülék.
A jó mérnök bármilyen problémára tud megoldást találni. Azért mérnök. Aki SEMMILYEN problémára nem tud megoldást találni, az elmegy politikusnak.

Na itt van egy jó kis vita erről a fórumban.... [link]
Szóvalhogy az a lényeg, hogy amit néztek itt, az a VA, és nem a W. De csak felszínesen vágom a dolgokat, szóval nem mondok többet....
Ja, és a cosinus-fi az a fázisszög-különbség, ahogy kivettem. A konnektoros fogyimérők tudják ezt is mérni, enélkül nincs pontos eredmény.
Bár nálam épp van fogyimérő, és 0.99-es COS-FI-t mér, tehát a valós és a látszólagos teljesítmény gyakorlatilag egyenlő, de ez nem törvényszerű, sőt.
[ Szerkesztve ]

igen erre gondoltam - nem lehet szimplan szamolni. elektronikabol jol megvagtak volna, ha szimplan osszeszorzod
viszonyszamnak jo (bar az olcso bolti teljesitmenyero se pontosabb).
[ Szerkesztve ]

Meg lesz az is de most 2 GPU-s teszteket futtatok. Még hátra van a 2005 DmarK utána jön a Vantage 2 GPU-s teszt és utánajönnek az 1 GPU-s tesztek, valszeg azok már holnap kerülnek sorra. Nyugi meglesz az is. 

Áááá, én azt sssimán elhanyagoltam mindig
Pár játékot felsorolnál a teszteltek közül, ahol látványosan gyorsul CF-ben? 

Csak Dmark-okat tesztelek nincs játék telepítve. Talán Vista alatt van pár azt hiszem:
DarkSector
FEAR 2
Wanted
Cryostasis
KB ennyi.

rendben,csak már kíváncsi vok nagyon,mek levezetem 1 buliban,sok sikert remélem meglesz a 1100
[ Szerkesztve ]

Hali!
Amire jutottam, CMOS reset meg ramok + VGA kivétele nem ér szartsem, speaker jól bekötve kussol tovább, ellenben minden ventillátor pörög.
Viszont.
Visszatettem a régi alaplapot a toronyba, 1 giga ramot a négyből mert az volt a gond vele hogy csak 1 slotot volt hajlandó látni ezért is vettem új alaplapot, 1 winyót rá (sata, 250) meg a 4890 VGA-t.
Láss csodát, a 3 led már nem villog hanem folyamatosan ég, prociventi pörög, winyó beindult, monitor továbbra sem kapcsol be, viszont most a 4890 ventije sem pörög.
totális sakkmatt.

"hoztam ki a nagykerből"
Hozz egy bikább tápot is ki oszt hajrá kend el a száját. 

Ez a táp is elég volt egy 3x4890 XFX Vantage teszthez. Végeredmény a Vantage topic-ban.
Igaz volt pillanat mikor 3.1A-t vett fel a hálózatból ami gyenge számolás után 230voltos fesz mellett 690W. 

az olyan ~590w lehet 

Valószínűleg kevesebb lehetett 650W-nál mert a táp nem ült le, tehát igazad lehet. 

szvsz full terhelesen mar nincs 80% hatekonysagu sem, igy 800w fole is mehetnel elvileg.

Így van, de amúgy 100%-on is 80% feletti a hatásfoka... Pontos értékek: [link]
[ Szerkesztve ]

Ez nagyon jó link el is mentettem magamnak.
Ezek szerint ha Procit tudnám magasabb órajelen járatni ( ami sajnos nem megy
) akkor is kibírná a táp 800W ( 3.4A ) Input feszültségig. 
[ Szerkesztve ]

Azért számold bele a mérési pontatlanságot is, és a legrosszabb esetet is, de a 3.2A-ig jónak tűnik mindenképp! 
Nekem nem a gyári hűtő teljesítményével van a legnagyobb bajom, hanem a hangjával. 50%-on sem vagyok hajlandó hallgatni azt az orkánt, nem hogy 100%-on. Szóval majd egy olyan hűtőt fogok venni ha lesz, ami olyan teljesítményt nyújt minimális hanggal, mint a gyári 100%-on. ThermalRight majd hamarosan ki is hoz valamire erre a kártyára. 
Bár nem mindent átfogó teszt, de a 4870 X2 ezek szerint jobb választás mint a 2 kártyás 4890 CF.
Iszonyat minimális a különbség, sőt! Crysis-ban minimálisan még jobb is 4870 X2.
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
Igen, végül is a nagyágyú a 4890X2 lesz, ha lesz. Jobban skálázódik az X2 mint a CF.
=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=