Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4890

(#251) KDavid17 válasza PowerBuldog (#250) üzenetére

KDavid17
(fanatikus tag)

:R Köszönöm a választ!

(#252) pszihó válasza Arkar (#224) üzenetére

pszihó
(fanatikus tag)

Én egyiket sem vegyél inkább 4870X2-őt

Konfig eladva 2011 03 21 TT Armor 6000bws;Corsair TX650;Asus P6T Deluxe V2;Core I7 920 (D0)+Prolimatech Mega Shadow;Corsair 3X1Gb DDR3 TR3X3G1600C8D+Dominator Airflow; Scythe Kaze Master Pro;Sapphire HD5870 1GB DDR5;Kingston ssd v series 30GB; samu400GB 2db; samu1T; WD 500GB; seagat 500GB; AsusVW223

(#253) pszihó

pszihó
(fanatikus tag)

4890X2 mikorra várható :F

Konfig eladva 2011 03 21 TT Armor 6000bws;Corsair TX650;Asus P6T Deluxe V2;Core I7 920 (D0)+Prolimatech Mega Shadow;Corsair 3X1Gb DDR3 TR3X3G1600C8D+Dominator Airflow; Scythe Kaze Master Pro;Sapphire HD5870 1GB DDR5;Kingston ssd v series 30GB; samu400GB 2db; samu1T; WD 500GB; seagat 500GB; AsusVW223

(#254) PowerBuldog válasza pszihó (#253) üzenetére

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ATi szerint nem lesz. [link]
"AMD azonban hivatalosan is cáfolta, hogy terveznének bármilyen, két darab RV790 chipre épülő szörnyeteget."

[ Szerkesztve ]

(#255) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

Increasing Voltages & Extreme OC HD 4890 Using RivaTuner
asus bios msi kartyara, es megy a szoftveres vmod. ;)

[ Szerkesztve ]

(#256) rocket

rocket
(PH! kedvence)

Asus’s Revolutionary Formula Series Cooler Detailed

F1 rajongok elonyben :)
Kivancsi leszek kiadjak-e a HD4890-et ezzel a hutessel.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#257) rocket válasza gyiku (#255) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Felre ertelmezted a cikket, arrol van szo benne, hogy ASUS BIOS, es az ASUS Voltage Tweak programja nelkul, hogy lehet megemelni szoftveresen a feszultseget mas kartyakkal, ehez nem kell mas mint a Rivatuner 2.24, a GURU3D konfig fileja amivel felismeri a HD4890 kartyakat, VT1165 plug-in, es a M$ Visual C++ 2008.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#258) gyiku válasza rocket (#257) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

1 szoval sem mondtam, hogy voltage tweakkel :P
ja igen, nem rakta fel asus biost, ezen atfutottam :B
akkor 1:1 :D

[ Szerkesztve ]

(#259) rocket válasza gyiku (#258) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Alapbol miert akarta volna felrakni az ASUS BIOS-t a MSI HD4890-ra, ha nem a Voltage Tweak program miatt? ;)
Szoval inkabb 2:0 ide :DDD

Viccet felreteve, 2-3 liter LN2-vel -40 fokon 1130mhz-ig jutott 1.425volton, ez nem tul extreme eredmeny, viszont irja, hogy volt akinel szarazjeggel ment 1200mhz-et a GPU, normalis mennyisegu LN2-vel -100 fok kornyeken lesz ez meg sokkal jobb :)

(#260) Chaser válasza zuchy (#201) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

"A 450W-os Chieftec el fogja vinni ezzel karival a gépedet." Csak nehogy szó szerint így legyen ;]

New world...old thinking...IBM T60;)

(#261) leviske válasza Chaser (#260) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:DDD

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#262) wednesday

wednesday
(őstag)

Nem tudom volt e 4890 CF teszt linkelve.
Elég durva ez a kártya, a GTX 295-öt is többször megveri. (főleg Crysisnál, soha nem gondoltam volna, hogy ATI fölény lesz ott egyszer :U )

Mondjuk nem olcsó még 2 ilyen kártyába beruházni, meg nem is lehet csendes. :)

(#263) olizsoli válasza wednesday (#262) üzenetére

olizsoli
(kvázi-tag)

nem, de olcsóbb mint egy 295 XD

Az élet csak egy szar játék jó grafikával...

(#264) olizsoli válasza wednesday (#262) üzenetére

olizsoli
(kvázi-tag)

végignézegetve a tesztet van benne pár érdekes dolog:D
pl: left4deadben 4890 minden felbontásban és AA, AF beállítással elveri a CF verzióját(?)
TF2-ben a 4870 1280*1024-ben ver mindent(?):D
UT3 9800GX2 ver mindent?:D

[ Szerkesztve ]

(#265) zuchy válasza Chaser (#260) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Ne tessék kiforgatni szavaim ;] :DDD

PC-STYLE.hu

(#266) olizsoli válasza olizsoli (#264) üzenetére

olizsoli
(kvázi-tag)

ja és még azt nem értem sőt nem is értettem soha
a tesztben a tesztgépben egy 800W-os táp van és a legtöbb energiakihasználás a 4870X2-vel volt 441W(teljes gépkonfig), de akkor minek hozzá 800 W-os táp?

(#267) Speed(R) válasza olizsoli (#266) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha figyelembevesszük, hogy a teljes terhelés nagy része a 12Von van jelen, máris érthető minek 800Wos táp. ATX szabvány szerint 12Von áganként max. 20A folyhat. ebben az esetben ugye a két 4890es simán lefog egy-egy ágat a maga 16A felvételével, és még kell ugye a procinak is kakaó, meg a többi periféria.

Más kérdés, hogy valszeg egy korrekt kisebb táp is elbírná, de nem baj ha kicsit túl van méretezve a rendszer szvsz. Nyílván egyszeri júzernek 1 VGAval simán megfelel egy 12Von ~30At tudó táp, ld. CX400\VX450 és hasonlovak.

[ Szerkesztve ]

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#268) wednesday válasza olizsoli (#264) üzenetére

wednesday
(őstag)

Valószínű left4deadben nem működött se a CF se az SLI. Ha megnézzük egyik dupla magos kártya se hagyta le a magányos párját.

TF2-nél az összes kártya ugyan azt produkálja szinte. Az a pár FPS mérési hiba is lehet. Most vagy CPU limit van vagy pedig frame korlátozás van és nem engedi 90 fölé.
Mellesleg szerintem az a jó multi FPS, ahol korlátozva van a FPS :D szint. Van egy felső határ.
UT3-nál csak alacsony felbontásnál jobb a GX2.
Aki egy 17"-os CRT monitor mellé vesz 2 ilyen kártyát, hogy mit megy 1024*768-ban az meg is érdemli, hogy kikapjon egy GX2-től. :D

4890 CF abszolút felső kategória szerintem, minimum full HD felbontással kell őket etetni. Ott pedig nagyon jól teljesít.

[ Szerkesztve ]

(#269) olizsoli válasza wednesday (#268) üzenetére

olizsoli
(kvázi-tag)

na ja:) azért kiváncsi lennék belőle egy X2re hogy az mit tolna:)
és a tesztben ha jól emlékszem nem volt 10.1es játék se:) arra azért kiváncsi lennék:D szerintem előnybe jelente még pár %ot ha lenne 150ezrem vga-ra biztos h nem egy gtx295öt vennék140ezerért hanem 120-130ért 2 4890-et:) olcsóbb, jobb:D
Tényleg ha CFX-ben vagy SLI-ben van 2 kari akkor hogy kell húzni? úgyértem ha 2 ugyan olyan karim van mondjuk 2 4890 akkor mind2t hasonló órajelekkel kell ellátni?(10-20mhz eltéréssel(?))vagy az tök mind1? a jobb teljesítmény érdekében

[ Szerkesztve ]

(#270) Csiborbogár

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tudjátok, mikor lesz PH-s 4890 teszt?
Már nagyon kiváncsi vagyok rá, mert a külföldiek nem nagyon taglalták a felépítésbeli változtatásokat, a PH viszont azt is meg szokta vizsgálni.

Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit

(#271) Csiborbogár

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Láttátok már ezt:4890 Extreme OC
1130MHz-t ért el a GPU-val... :Y
1,415V-on. Őrület.

Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit

(#272) Ari18 válasza Csiborbogár (#271) üzenetére

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

Nem semmi :Y
Kíváncsi lennék rá, hogy meddig bírná így a kari. Szerintem nem sokáig.

(#273) zuchy válasza Csiborbogár (#271) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Az szép! :C És alapórajele 880MHz volt. Jönnek még a 900-950MHz-esek is. ;]

PC-STYLE.hu

(#274) drakkar11 válasza KDavid17 (#248) üzenetére

drakkar11
(kvázi-tag)

Szia!

Nem tudom, hogy így van-e az összes sapphire-nál.
PowerBuldog-nál álitolag müködik.
Mint látod nálam sem müködik!

Itt látszik hogy levan tiltva a tulhajtási lehetöség.

ÜDV

(#275) drakkar11 válasza rocket (#249) üzenetére

drakkar11
(kvázi-tag)

Szia!

Windows XP PRO 32bit.

ÜDV

(#276) drakkar11 válasza PowerBuldog (#250) üzenetére

drakkar11
(kvázi-tag)

Szia!

Leírás szerint nálad müködik az overdrive funkció.

Szeretném ha VGA bios-od WINFLASH lementenédwinflash és elküldenéd az e-mail cimemre a bios-od.

drakkar1974@gmail.com

Elöre is köszönöm a segitséged.

ÜDV :R

[ Szerkesztve ]

(#277) Csiborbogár válasza drakkar11 (#276) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Mükszik is az Overdrive, de "csak" GPU 1000MHz-ig. :K

(#278) gyiku válasza Csiborbogár (#271) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

latom rendesen olvasod a topikot [link] :DDD

(#279) drakkar11 válasza Csiborbogár (#277) üzenetére

drakkar11
(kvázi-tag)

Szia!

Ha szerinted müködik az overdrive, akkaor nálam miért nem müködik?
Leszetem a régi illessztöprogramot kitakaritottam rendszerleiroadatbázist,
Drivercleanar-el a fájl töredékeket.
A method 2 - No hash szerintem azt jelenti hogy nem müködik az overdrive.
HD4870-nél tökéletesen müködik az overdrive, és ott a method 1- hash van kijelölve.
Neked van Sapphire HD4890-esed?

ÜDV :R

(#280) HSM

HSM
(PH! addikt)

Csinálta meg már valaki az itt [link]-elt cikkben leírt Rivatuner-modot?
Ha igen, a legújabb furmark-al 1024*768 0XMSAA, extreme burning módban meddig melegedtek a VRM-ek? Én az enyémet picit sokallom, bár bőven normális érték... De azért kíváncsi lennék, másnál mennyi.... :DDD [link]

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#281) hegti válasza zuchy (#242) üzenetére

hegti
(kvázi-tag)

szia
akkor nekem sem kell tápegységet cserélnem?
már egy ideje le szeretném cserélni a mostani vgat (inno8600gt 256mb)
csak nem tudok dönteni :F
gépem: p35-ds3, E6420, 320gb, 2*1 gb, 1 db dvd iró, tv tuner kártya, fsp 400w
különbség kb mekkora a két vga között? teljesitmény
még kellene 15" crt-t is lecserélni egy 22"samsungra tft-re
válság van :(

Állítólag tíz év múlva véget ér a hét, szűk esztendő.

(#283) P00By válasza gyiku (#282) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Alapvetően ez volt a cél, nem? :F

[ Szerkesztve ]

(#284) Csiborbogár válasza P00By (#283) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Érdekes...
260-t még a 4870 is ütötte sok tesztben. Nem értem miért is akarna még egy karit ugyanazon NVidia ellen. :F
Valszeg csak szerénykedik kicsit.

(#285) P00By válasza Csiborbogár (#284) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

De most még jobban ütik, há nem érted? :D

(#286) leviske válasza Csiborbogár (#284) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hivatalosan a HD4850 a 8800GT/GTS ellen, a HD4870 a 9800GTX/GTX ellen, a HD4870X2 pedig a GTX280 ellen szól. Az már egy másik kérdés, hogy ezt az árak nem tükrözik egy ideje. :DDD

Marketing, nem szerénység. Ha szóban beállítják egy átlagban 30%-al gyengébb kari mellé, mint ellenfél, akkor még szép, hogy mindenki elájul. :)

Megjegyzem, eddig a HD4850X2 volt a GTX260 hivatalos ellenfele, tehát, még mondhatjuk, hogy mertek kockáztatni... ;]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#287) Csiborbogár válasza leviske (#286) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Aham...
Nem nagy dolog egy simán gyengébb kártya mellé pozícionálni.
De legalább így nem csap be senkit sem. ;]

(#288) zuchy válasza hegti (#281) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

A 8600GT-hez képest jelentős teljesítménynövekedést hozna egy HD4890. Kb 4-5X.
Meg 15" hoz nem érdemes venni ezt a karit, de 22"-hoz már ajánlott. 24"-hez is bőven jó.
Le tudnád írni e tápod pontos nevét? Mert 400-as FSP-böl van pár és nem ismerem őket annyira. :)

PC-STYLE.hu

(#289) RyanGiggs

RyanGiggs
(senior tag)

Én nem értek vmit.
Azt olvastam erről az új kariról, (4890)
hogy a PowerPlay miatt ugy visszaveszi
nyugalmi állapotban a fogyasztását hogy az
szinte forradalmi. (60W)
Akkor az hogy lehet hogy többet eszik
nyugalomi állapotban mint a 4850??
Ugyanis egy tesztoldalon amit olvastam mind a két karit lemérték,és
a 4850 - 181.8W-ot evett,
a 4890 - 207.7W-ot.
Természetesen a 4870hez képest kevesebbet eszik mert az 214W-ot.
Én azt hittem hogy ez a komoly PowerPlay miatt
még a 4850nél is kevesebbet eszik,persze
kizárólag nyugalmi állapotban.
De ezek szerint tévedtem!?? :F
Tud vki erre vmi magyarázatot?
Előre is Thx. :R

(#290) HSM válasza RyanGiggs (#289) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Igen, a 4850 le tudja csökkenteni a memóriájának is az órajelét, mivel csak GDDR3-as. A GDDR5 valamiért villan egyet csökkentéskor, ezért a 4890 tervezői úgy alkották meg a karit, hogy mindig maxon megy a ram rajta, gyanítom, ezért a magasabb üres fogyasztás. :K (Mivel a GPU amúgy szépen visszaveszi mind az órajelét, mind a feszültségét üresben....)

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#291) leviske válasza RyanGiggs (#289) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha jól gondolom, akkor ez a GDDR5 memóriák miatt van. A HD4870-nél is ha jól emlékszem ez volt a gond... Nem nagyon szereti az alacsony órajeleket, így nem nagyon lehet alulfeszelni.

De lehet, hogy valaki többet tud és biztosabb választ tud adni... :)

MOD: Látom, lassú vagyok. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#292) gyiku válasza P00By (#283) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

de, csak a zoldek erdekes modon a 275-hoz merik. :D

(#293) PowerBuldog válasza drakkar11 (#276) üzenetére

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hello!

valamikor este leszek a gépemnél, akkor küldök majd BIOS-t.

(#294) Keldor papa válasza leviske (#291) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Elvileg csak a Qimonda 60nm GDDR5 ilyen és a Samsung új 50nm-es memóriái már nem fognak villani és menni fognak 300MHz-en is szépen.
Remélem az RV740 olyan kerűl majd.

(#295) PowerBuldog válasza PowerBuldog (#293) üzenetére

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mégsem küldök semmit.
Megnéztem, és nálam is a No Hash van kiválasztva :F :

(#296) gyiku válasza Keldor papa (#294) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

annak nagyon orulnek en is :K

(#297) HSM válasza Keldor papa (#294) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Ez is megy szépen 300Mhz-en, csak egy másodpercre megrándul a kép, mikor frekitvált.... :DDD

(#298) olizsoli

olizsoli
(kvázi-tag)

sry hogy ennyire offot írok, csak egyrészt nem találtam ehhez topicot hogy hova írhatnám ezt az újabb eszement hülyeségem, másrészt itt vannak okos emberek akik megválaszolják kérdésem:D

Na maga az ötlet/kérdés az lenne, hogy manapság a játékokba dx 10/10.1 esetleg majd 11 segítségével és a fejlett programozási kódokkal meg lehetne(-e?) csinálni néhány hangvezérelt parancsot úgy értem pl egy fps-ben lenne mondjuk 5 parancs amik arra a pontra mutatnak ahol éppen célkeresztünk van pl.:
move -> csapatod mozgásának irányítása
attack -> csapatod megtámadja az adott célpontot
defend -> adott célpont védése
support -> fedezet tűz kérése
cover -> fedezékek keresése és behúzódás azokba

ezek a tájszólások és egyéb félreértések elkerülése végett megváltoztathatóak lennének a controlls menüben, mint a billentyűzetkiosztás is, és a vletlen "parancsosztást" elkerülendő mondjuk le kéne nyomni hozzá egy gombot amit szintén mi állíthatunk be.
Ez igen feelingessé tehetne egy-egy fps-t

(#299) leviske válasza Keldor papa (#294) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha a Qimondát nem vásárolták fel, akkor gondolom lassan a HD4870-eseken és a HD4890-eseken is meg fognak jelenni a Samsung chipek. Arra pedig én is mérget mernék venni, hogy a HD4770 már azokkal érkezik.

MOD: off

[ Szerkesztve ]

(#300) RyanGiggs

RyanGiggs
(senior tag)

Tehát valszeg majd a következő kari lesz az
ami igazán vissza tudja majd venni
a rendszer fogyasztását??
De vhol olvastam én 40nm-es gpu gyártásról is.
Az vajon mikor jön?
Az talán majd mégjobban környezetbarát lesz?
Mert majd akkor akarom lecserélni a 4850esemet.
Igy már nekem nem is annyira érdekes a 4890 :(((

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4890
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.