Köszönöm a választ!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
KDavid17
(fanatikus tag)

pszihó
(fanatikus tag)
Én egyiket sem vegyél inkább 4870X2-őt
Konfig eladva 2011 03 21 TT Armor 6000bws;Corsair TX650;Asus P6T Deluxe V2;Core I7 920 (D0)+Prolimatech Mega Shadow;Corsair 3X1Gb DDR3 TR3X3G1600C8D+Dominator Airflow; Scythe Kaze Master Pro;Sapphire HD5870 1GB DDR5;Kingston ssd v series 30GB; samu400GB 2db; samu1T; WD 500GB; seagat 500GB; AsusVW223

pszihó
(fanatikus tag)
4890X2 mikorra várható 
Konfig eladva 2011 03 21 TT Armor 6000bws;Corsair TX650;Asus P6T Deluxe V2;Core I7 920 (D0)+Prolimatech Mega Shadow;Corsair 3X1Gb DDR3 TR3X3G1600C8D+Dominator Airflow; Scythe Kaze Master Pro;Sapphire HD5870 1GB DDR5;Kingston ssd v series 30GB; samu400GB 2db; samu1T; WD 500GB; seagat 500GB; AsusVW223
ATi szerint nem lesz. [link]
"AMD azonban hivatalosan is cáfolta, hogy terveznének bármilyen, két darab RV790 chipre épülő szörnyeteget."
[ Szerkesztve ]

gyiku
(PH! kedvence)
Increasing Voltages & Extreme OC HD 4890 Using RivaTuner
asus bios msi kartyara, es megy a szoftveres vmod. 
[ Szerkesztve ]

rocket
(PH! kedvence)
Asus’s Revolutionary Formula Series Cooler Detailed
F1 rajongok elonyben 
Kivancsi leszek kiadjak-e a HD4890-et ezzel a hutessel.
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

rocket
(PH! kedvence)
Felre ertelmezted a cikket, arrol van szo benne, hogy ASUS BIOS, es az ASUS Voltage Tweak programja nelkul, hogy lehet megemelni szoftveresen a feszultseget mas kartyakkal, ehez nem kell mas mint a Rivatuner 2.24, a GURU3D konfig fileja amivel felismeri a HD4890 kartyakat, VT1165 plug-in, es a M$ Visual C++ 2008.
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

gyiku
(PH! kedvence)
1 szoval sem mondtam, hogy voltage tweakkel 
ja igen, nem rakta fel asus biost, ezen atfutottam
akkor 1:1 
[ Szerkesztve ]

rocket
(PH! kedvence)
Alapbol miert akarta volna felrakni az ASUS BIOS-t a MSI HD4890-ra, ha nem a Voltage Tweak program miatt? 
Szoval inkabb 2:0 ide 
Viccet felreteve, 2-3 liter LN2-vel -40 fokon 1130mhz-ig jutott 1.425volton, ez nem tul extreme eredmeny, viszont irja, hogy volt akinel szarazjeggel ment 1200mhz-et a GPU, normalis mennyisegu LN2-vel -100 fok kornyeken lesz ez meg sokkal jobb 
"A 450W-os Chieftec el fogja vinni ezzel karival a gépedet." Csak nehogy szó szerint így legyen ![;]](/dl/s/v1.gif)
New world...old thinking...IBM T60;)

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

wednesday
(őstag)
Nem tudom volt e 4890 CF teszt linkelve.
Elég durva ez a kártya, a GTX 295-öt is többször megveri. (főleg Crysisnál, soha nem gondoltam volna, hogy ATI fölény lesz ott egyszer
)
Mondjuk nem olcsó még 2 ilyen kártyába beruházni, meg nem is lehet csendes. 

olizsoli
(kvázi-tag)
nem, de olcsóbb mint egy 295 XD
Az élet csak egy szar játék jó grafikával...

olizsoli
(kvázi-tag)
végignézegetve a tesztet van benne pár érdekes dolog
pl: left4deadben 4890 minden felbontásban és AA, AF beállítással elveri a CF verzióját(?)
TF2-ben a 4870 1280*1024-ben ver mindent(?)
UT3 9800GX2 ver mindent?
[ Szerkesztve ]
Ne tessék kiforgatni szavaim

PC-STYLE.hu

olizsoli
(kvázi-tag)
ja és még azt nem értem sőt nem is értettem soha
a tesztben a tesztgépben egy 800W-os táp van és a legtöbb energiakihasználás a 4870X2-vel volt 441W(teljes gépkonfig), de akkor minek hozzá 800 W-os táp?
Ha figyelembevesszük, hogy a teljes terhelés nagy része a 12Von van jelen, máris érthető minek 800Wos táp. ATX szabvány szerint 12Von áganként max. 20A folyhat. ebben az esetben ugye a két 4890es simán lefog egy-egy ágat a maga 16A felvételével, és még kell ugye a procinak is kakaó, meg a többi periféria.
Más kérdés, hogy valszeg egy korrekt kisebb táp is elbírná, de nem baj ha kicsit túl van méretezve a rendszer szvsz. Nyílván egyszeri júzernek 1 VGAval simán megfelel egy 12Von ~30At tudó táp, ld. CX400\VX450 és hasonlovak.
[ Szerkesztve ]
★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

wednesday
(őstag)
Valószínű left4deadben nem működött se a CF se az SLI. Ha megnézzük egyik dupla magos kártya se hagyta le a magányos párját.
TF2-nél az összes kártya ugyan azt produkálja szinte. Az a pár FPS mérési hiba is lehet. Most vagy CPU limit van vagy pedig frame korlátozás van és nem engedi 90 fölé.
Mellesleg szerintem az a jó multi FPS, ahol korlátozva van a FPS
szint. Van egy felső határ.
UT3-nál csak alacsony felbontásnál jobb a GX2.
Aki egy 17"-os CRT monitor mellé vesz 2 ilyen kártyát, hogy mit megy 1024*768-ban az meg is érdemli, hogy kikapjon egy GX2-től. 
4890 CF abszolút felső kategória szerintem, minimum full HD felbontással kell őket etetni. Ott pedig nagyon jól teljesít.
[ Szerkesztve ]

olizsoli
(kvázi-tag)
na ja
azért kiváncsi lennék belőle egy X2re hogy az mit tolna
és a tesztben ha jól emlékszem nem volt 10.1es játék se
arra azért kiváncsi lennék
szerintem előnybe jelente még pár %ot ha lenne 150ezrem vga-ra biztos h nem egy gtx295öt vennék140ezerért hanem 120-130ért 2 4890-et
olcsóbb, jobb
Tényleg ha CFX-ben vagy SLI-ben van 2 kari akkor hogy kell húzni? úgyértem ha 2 ugyan olyan karim van mondjuk 2 4890 akkor mind2t hasonló órajelekkel kell ellátni?(10-20mhz eltéréssel(?))vagy az tök mind1? a jobb teljesítmény érdekében
[ Szerkesztve ]
Nem tudjátok, mikor lesz PH-s 4890 teszt?
Már nagyon kiváncsi vagyok rá, mert a külföldiek nem nagyon taglalták a felépítésbeli változtatásokat, a PH viszont azt is meg szokta vizsgálni.
Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit
Láttátok már ezt:4890 Extreme OC
1130MHz-t ért el a GPU-val...
1,415V-on. Őrület.
Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit
Nem semmi
Kíváncsi lennék rá, hogy meddig bírná így a kari. Szerintem nem sokáig.
Az szép!
És alapórajele 880MHz volt. Jönnek még a 900-950MHz-esek is. ![;]](/dl/s/v1.gif)
PC-STYLE.hu

drakkar11
(kvázi-tag)

drakkar11
(kvázi-tag)
Szia!
Windows XP PRO 32bit.
ÜDV

drakkar11
(kvázi-tag)
Szia!
Leírás szerint nálad müködik az overdrive funkció.
Szeretném ha VGA bios-od WINFLASH lementenédwinflash és elküldenéd az e-mail cimemre a bios-od.
drakkar1974@gmail.com
Elöre is köszönöm a segitséged.
ÜDV 
[ Szerkesztve ]
Mükszik is az Overdrive, de "csak" GPU 1000MHz-ig. 

gyiku
(PH! kedvence)
latom rendesen olvasod a topikot [link] 

drakkar11
(kvázi-tag)
Szia!
Ha szerinted müködik az overdrive, akkaor nálam miért nem müködik?
Leszetem a régi illessztöprogramot kitakaritottam rendszerleiroadatbázist,
Drivercleanar-el a fájl töredékeket.
A method 2 - No hash szerintem azt jelenti hogy nem müködik az overdrive.
HD4870-nél tökéletesen müködik az overdrive, és ott a method 1- hash van kijelölve.
Neked van Sapphire HD4890-esed?
ÜDV 

HSM
(PH! addikt)
Csinálta meg már valaki az itt [link]-elt cikkben leírt Rivatuner-modot?
Ha igen, a legújabb furmark-al 1024*768 0XMSAA, extreme burning módban meddig melegedtek a VRM-ek? Én az enyémet picit sokallom, bár bőven normális érték... De azért kíváncsi lennék, másnál mennyi....
[link]
Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

hegti
(kvázi-tag)
szia
akkor nekem sem kell tápegységet cserélnem?
már egy ideje le szeretném cserélni a mostani vgat (inno8600gt 256mb)
csak nem tudok dönteni
gépem: p35-ds3, E6420, 320gb, 2*1 gb, 1 db dvd iró, tv tuner kártya, fsp 400w
különbség kb mekkora a két vga között? teljesitmény
még kellene 15" crt-t is lecserélni egy 22"samsungra tft-re
válság van 
Állítólag tíz év múlva véget ér a hét, szűk esztendő.

gyiku
(PH! kedvence)

P00By
(PH! nagyúr)
Alapvetően ez volt a cél, nem? 
[ Szerkesztve ]
Érdekes...
260-t még a 4870 is ütötte sok tesztben. Nem értem miért is akarna még egy karit ugyanazon NVidia ellen.
Valszeg csak szerénykedik kicsit.

P00By
(PH! nagyúr)
De most még jobban ütik, há nem érted?

Hivatalosan a HD4850 a 8800GT/GTS ellen, a HD4870 a 9800GTX/GTX ellen, a HD4870X2 pedig a GTX280 ellen szól. Az már egy másik kérdés, hogy ezt az árak nem tükrözik egy ideje. 
Marketing, nem szerénység. Ha szóban beállítják egy átlagban 30%-al gyengébb kari mellé, mint ellenfél, akkor még szép, hogy mindenki elájul. 
Megjegyzem, eddig a HD4850X2 volt a GTX260 hivatalos ellenfele, tehát, még mondhatjuk, hogy mertek kockáztatni... ![;]](/dl/s/v1.gif)
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
Aham...
Nem nagy dolog egy simán gyengébb kártya mellé pozícionálni.
De legalább így nem csap be senkit sem. ![;]](/dl/s/v1.gif)
A 8600GT-hez képest jelentős teljesítménynövekedést hozna egy HD4890. Kb 4-5X.
Meg 15" hoz nem érdemes venni ezt a karit, de 22"-hoz már ajánlott. 24"-hez is bőven jó.
Le tudnád írni e tápod pontos nevét? Mert 400-as FSP-böl van pár és nem ismerem őket annyira. 
PC-STYLE.hu

RyanGiggs
(senior tag)
Én nem értek vmit.
Azt olvastam erről az új kariról, (4890)
hogy a PowerPlay miatt ugy visszaveszi
nyugalmi állapotban a fogyasztását hogy az
szinte forradalmi. (60W)
Akkor az hogy lehet hogy többet eszik
nyugalomi állapotban mint a 4850??
Ugyanis egy tesztoldalon amit olvastam mind a két karit lemérték,és
a 4850 - 181.8W-ot evett,
a 4890 - 207.7W-ot.
Természetesen a 4870hez képest kevesebbet eszik mert az 214W-ot.
Én azt hittem hogy ez a komoly PowerPlay miatt
még a 4850nél is kevesebbet eszik,persze
kizárólag nyugalmi állapotban.
De ezek szerint tévedtem!?? 
Tud vki erre vmi magyarázatot?
Előre is Thx. 

HSM
(PH! addikt)
Igen, a 4850 le tudja csökkenteni a memóriájának is az órajelét, mivel csak GDDR3-as. A GDDR5 valamiért villan egyet csökkentéskor, ezért a 4890 tervezői úgy alkották meg a karit, hogy mindig maxon megy a ram rajta, gyanítom, ezért a magasabb üres fogyasztás.
(Mivel a GPU amúgy szépen visszaveszi mind az órajelét, mind a feszültségét üresben....)
Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************
Ha jól gondolom, akkor ez a GDDR5 memóriák miatt van. A HD4870-nél is ha jól emlékszem ez volt a gond... Nem nagyon szereti az alacsony órajeleket, így nem nagyon lehet alulfeszelni.
De lehet, hogy valaki többet tud és biztosabb választ tud adni... 
MOD: Látom, lassú vagyok. 
[ Szerkesztve ]

gyiku
(PH! kedvence)
de, csak a zoldek erdekes modon a 275-hoz merik. 
Hello!
valamikor este leszek a gépemnél, akkor küldök majd BIOS-t.
Elvileg csak a Qimonda 60nm GDDR5 ilyen és a Samsung új 50nm-es memóriái már nem fognak villani és menni fognak 300MHz-en is szépen.
Remélem az RV740 olyan kerűl majd.
(#295) PowerBuldog válasza PowerBuldog (#293) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)
annak nagyon orulnek en is 

HSM
(PH! addikt)
Ez is megy szépen 300Mhz-en, csak egy másodpercre megrándul a kép, mikor frekitvált.... 

olizsoli
(kvázi-tag)
sry hogy ennyire offot írok, csak egyrészt nem találtam ehhez topicot hogy hova írhatnám ezt az újabb eszement hülyeségem, másrészt itt vannak okos emberek akik megválaszolják kérdésem
Na maga az ötlet/kérdés az lenne, hogy manapság a játékokba dx 10/10.1 esetleg majd 11 segítségével és a fejlett programozási kódokkal meg lehetne(-e?) csinálni néhány hangvezérelt parancsot úgy értem pl egy fps-ben lenne mondjuk 5 parancs amik arra a pontra mutatnak ahol éppen célkeresztünk van pl.:
move -> csapatod mozgásának irányítása
attack -> csapatod megtámadja az adott célpontot
defend -> adott célpont védése
support -> fedezet tűz kérése
cover -> fedezékek keresése és behúzódás azokba
ezek a tájszólások és egyéb félreértések elkerülése végett megváltoztathatóak lennének a controlls menüben, mint a billentyűzetkiosztás is, és a vletlen "parancsosztást" elkerülendő mondjuk le kéne nyomni hozzá egy gombot amit szintén mi állíthatunk be.
Ez igen feelingessé tehetne egy-egy fps-t
Ha a Qimondát nem vásárolták fel, akkor gondolom lassan a HD4870-eseken és a HD4890-eseken is meg fognak jelenni a Samsung chipek. Arra pedig én is mérget mernék venni, hogy a HD4770 már azokkal érkezik.
MOD: off
[ Szerkesztve ]

RyanGiggs
(senior tag)
Tehát valszeg majd a következő kari lesz az
ami igazán vissza tudja majd venni
a rendszer fogyasztását??
De vhol olvastam én 40nm-es gpu gyártásról is.
Az vajon mikor jön?
Az talán majd mégjobban környezetbarát lesz?
Mert majd akkor akarom lecserélni a 4850esemet.
Igy már nekem nem is annyira érdekes a 4890