Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4890

(#201) zuchy válasza bmwsan (#180) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

A HD4890-s karinak a maximum fogyasztása 190W. De ez a csúcs fogyasztás, ezt ritkán éri el. A 450W-os Chieftec el fogja vinni ezzel karival a gépedet.

(#184) joshua7:
Szép tunnigos példány ;]

(#198) Dead_slow: A tuning a szerencsén is múlik, ugyanis nem mindegy hogy a wafer melyik részéről származik a kártya. ;)

[ Szerkesztve ]

PC-STYLE.hu

(#202) HSM válasza zuchy (#201) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Így van, az enyém pl. 900 körül elhasal, de kis plusszfesz se segíti tovább 930-nál.... :U Igaz, még 800-on is untig elég minden játékhoz....

[ Szerkesztve ]

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#203) PowerBuldog

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hallottatok már esetleg valami külső hűtőről? Ennek a gyárinak valami brutál hangja van. :U
TT Trad^2 nem kompatibilis ezzel sajnos. :(

HSM: Az enyém is 900-at megy maximum. :U

[ Szerkesztve ]

(#204) HSM válasza PowerBuldog (#203) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Tök jól meg lehet oldani... Leviszed 800mhz-re, picit leveszed a feszt, (nálam 1,2V elég neki 3d-ben, a 2d-3d váltás miatt azonban 1,225V kell :D ), és máris jóval halkabb és hűvösebb....
A feszállításra én az Asus smartdoki progiját használtam, de lesznek még erre progik szép számmal.... Vagy esetleg 850mhz 1,237V körül is megy... Gyári fesze a karimnak 1,312V.....

Hűtésre elvileg jó rá minden 4870 hűtő, az egyebek hűtésére meg jó a gyári alaplemez, bár én nem nyúlnék hozzá... Vagy esetleg a Zalmannak van VRM hűtője 4870-re, az is elvileg jó ide. De mondom, én nem bontanám meg....

[ Szerkesztve ]

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#205) PowerBuldog válasza HSM (#204) üzenetére

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem Sapphire van, itt nincs ilyen minden féle program sajnos.

(#206) HSM válasza PowerBuldog (#205) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Hamarosan lesz rá progi, tuti.... ;)

(#207) zuchy

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

HD4890 €200 alatt.

[ Szerkesztve ]

PC-STYLE.hu

(#208) BMW001

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Asus TOP 4890 kapható már valahol?

MPower // BVB Borussia Dortmund ist Deutscher Meister 2012!!!

(#209) lavorka

lavorka
(lelkes újonc)

Üdv!

Én is beneveztem a mai nappal egy Sapphire 4890 karival. Eddig minden faja csak az a gond hogy hogy CCC-ben nincs overdrive. Ez normális vagy nálam nem jó valami? ( Sztem utóbbi) :F

Chuck Norris mikor belép egy szobába nem fényt kapcsolja föl, hanem a sötétséget le...

(#210) HSM válasza lavorka (#209) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

A 9.4-es catalyst-ben kell lennie..... :K

(#208) BMW001: Itthon még csak MSI-ből láttam OC-t.... Mondjuk érdekes kari... Mivel az AMD-nek elvileg van 900Mhz-es OC 4890-e és 850Mhz-es standard.... Akkor ez most mi fán termett a 880Mhz-ével? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#211) lavorka válasza HSM (#210) üzenetére

lavorka
(lelkes újonc)

De akkor sincs :W Próbálkozok még, töltök le más forrásból és újrarakom a drivert. Hátha...

Chuck Norris mikor belép egy szobába nem fényt kapcsolja föl, hanem a sötétséget le...

(#212) KDavid17 válasza lavorka (#211) üzenetére

KDavid17
(fanatikus tag)

Nem arra a lakat szerűségre kéne menni az overdrive fül alatt? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#213) lavorka válasza KDavid17 (#212) üzenetére

lavorka
(lelkes újonc)

az a gond hogy nincs olyan fül...[link]

Jah közben újratettem a Catalystot driverestül mindenestül és semmi :W

[ Szerkesztve ]

(#214) HSM válasza lavorka (#213) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

:Y Eltűnt!

(#215) lavorka válasza HSM (#214) üzenetére

lavorka
(lelkes újonc)

Na ilyen se vót még :DDD

Nem kinlódok vele, megleszek nélküle. A köv. verzióval talán előjön. Hőfokot meg tudok nézni pl. GPU-Z vel.

[ Szerkesztve ]

(#216) KDavid17 válasza lavorka (#215) üzenetére

KDavid17
(fanatikus tag)

ha most nincsen akkor nem fog előjönni. Próbáld rendesen leszedni a drivert, aztán utána tedd fel az újat.

(#217) lavorka válasza KDavid17 (#216) üzenetére

lavorka
(lelkes újonc)

Leszedtem rendesen, vagy te mire gondolsz "rendes" alatt?

(#218) PowerBuldog válasza lavorka (#217) üzenetére

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

DriverCleaner pl. Az aztán minden nyomát eltünteti a gépről az ATi-nak. Aztán lehet egy teljesen friss installt csinálni.

(#219) GuB3Ra válasza lavorka (#217) üzenetére

GuB3Ra
(senior tag)

Be van dugva mind a 2 tápkábel? :DDD

MiNiMaL+TeChNo^ Ati FTW! BC2_NaMe: M0ZiLLA+ Lg Optimus+Android<3

(#220) lavorka válasza GuB3Ra (#219) üzenetére

lavorka
(lelkes újonc)

Be. Tövig... :DDD

PowerBuldog: Talán majd egyszer, nem non szeretek belenyúkálni a rendszerbe ilyenekkel.

[ Szerkesztve ]

(#221) GuB3Ra válasza lavorka (#220) üzenetére

GuB3Ra
(senior tag)

:DD
Akkor nics ötletem :(

[ Szerkesztve ]

MiNiMaL+TeChNo^ Ati FTW! BC2_NaMe: M0ZiLLA+ Lg Optimus+Android<3

(#222) PowerBuldog válasza lavorka (#220) üzenetére

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pedig nem csinál mást a program, mint törli a driverrel kapcsolatos fileokat, és a registry hivatkozásokat. Én is azt használom. Pl most nVidia kártyám volt, aztán ezzel távolítottam el, és raktam fel az ATi drivereket.

(#223) KDavid17 válasza lavorka (#217) üzenetére

KDavid17
(fanatikus tag)

törlésre( tudod driver sweeper, újraindítás)

(#224) Arkar

Arkar
(fanatikus tag)

Ipon teszt GTX275vsHD4890 :C

Előbb utóbb minden szerszámból kalapács lesz! CPU HQ Tuning listák: Intel, http://cpu-tuning.joruska.com #... AMD: http://www.cpu-tuning.joruska.com/amd.htm

(#225) olizsoli

olizsoli
(kvázi-tag)

hm Palit gtx275 iponban 68ezer
Saphire hd4890 70ezer
KEZDŐDHET AZ ÁRHÁBORÚÚÚÚ!:D
(hajrá ATi :B )

Nincs nagy különbség az árak között kb annyi mint ami a teljesítményben is:DD
Kiváncsi vagyok h az nV meddig fogja bírni az árcsökkentést remélem jó sokáig:D

Az élet csak egy szar játék jó grafikával...

(#226) Speed(R) válasza Arkar (#224) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Anyám, ekkora baromságot rég olvastam..fogyasztás résznél:
"Ahogy az várható volt, az 55nm megtette hatását, és a kártya terhelés alatt nem sokkal eszik többet, mint a GTX260. 2D-ben valószínűleg azért van a GTX285 felett, mert a második ventilátort is hajtani kell."
Ja, valószínűleg azért eszik 15Wal többet, mert egy ventivel több van rajta :W :N

4870ek kiszórása után biztosan lekerül a 4890 az ~55ks sávba..lehet versenyezni.

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#227) Arkar válasza Speed(R) (#226) üzenetére

Arkar
(fanatikus tag)

Azért ez sem rossz "A World in Conflict is azon játékok sorát gyarapítja, amely az nV-nek kedvez és a GTX275 elég komolyan befogja benne a GTX275-öt."
Ezek szerint utolérték önmagukat! :D

Előbb utóbb minden szerszámból kalapács lesz! CPU HQ Tuning listák: Intel, http://cpu-tuning.joruska.com #... AMD: http://www.cpu-tuning.joruska.com/amd.htm

(#228) rocket válasza olizsoli (#225) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Sok szerencset a Palit/Gainward nem referencia kartyajaval, azert kaphatok a Gainward/Palit kartyai nehany helyen mar napok ota, mert kihagytak a minoseg ellenorzest, es a stabilitasi teszteket, persze ez automatikusan nem jelenti azt, hogy el is fognak romlani ezek az elso szerias kartyak, majd az ido eldonti megerte-e hazardirozni. (mondjuk normalis garancia eseten nincs nagy gaz, de azert nem lesz egy alom a felhasznaloknak, ha hullanak majd a kartyak mint a legyek.)
Jol mutatja azert a helyzetet ez a tortenet is, kenytelenek ilyen lepeseket tenni, hogy tudjanak valamit villantani, es legyen egy kis hirveres.

A GTX275 neve osszefort a Palit/Gainward parossal itt a megjelenes utani elso hetben, mert a tobbi gyarto kartyainak csak a hirekben a szep szines kepeken volt nyomuk :)

Ha a nem referencia Palit GTX275 68k nalunk, es a Sapphire referencia HD4890 70k, akkor egy referencia GTX275 75k kornyeken indul majd.

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#229) olizsoli válasza rocket (#228) üzenetére

olizsoli
(kvázi-tag)

De az a felhasználóknak egyáltalán nem éri meg
miért vennének egy olyan kártyát 6-7ezer ft-al drágábban ami gyengébb a 4890-es vetélytársánál?jó nem sokkal gyengébb(kb2-3%) de akkor se éri meg:D és ha most vki el kezd dobálózni az idle fogyasztásbeli 25W-os előnyével ami havonta ha napi 24h-ban megy a gép minden nap(csak idle-ben) akkor 450ft... jó ez úgy kb 2 év alatt behozza a plusszt...
na de nem csak idlebe megy a gép és akkor má gáz van mert 23W-al többet eszik a Radeonnál és így már egálba is van a 2kari fogyasztásban.
Szóval az nV-nek muszály lesz lejjeb vinni az árait 1-2 héten belül ha nem akarnqak mégjobban lecsúszni

(#230) soll58 válasza lavorka (#213) üzenetére

soll58
(újonc)

advanced??

Örülök, hogy stabil a gépem..., még.....

(#231) rocket válasza olizsoli (#229) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Nem tudom te milyen tesztet neztel, de a tesztek tobbsege szerint inkabb a referencia GTX275 gyorsabb ~5%-kal a referencia HD4890-nel.
Azt majd ok eldontik mi eri meg nekik, tobb dolog is letezik ami prioritast elvezhet a felhasznaloknal, nem csak a teljesitmeny.
A nagy HD4890 1000mhz tuning hype megbukott, naprol napra tobb a HD4890 felhasznalo, es bizony eddig normal korulmenyek kozott (tehat nem 100%-os venti fordulattal az Airbus 320 hajtomuvehez hasonlito hanggal :) ) 900, es 950mhz kozott elhasalnak a GPU-k, es meg a 100%-os venti fordulat se segit a kartyak tobbsegenel, szoval ugytunik szepen kivalogattak az AIB partnerek a tesztelesekre kikuldott kartyak tobbseget ;)

"ha most vki el kezd dobálózni az idle fogyasztásbeli 25W-os előnyével ami havonta ha napi 24h-ban megy a gép minden nap(csak idle-ben) akkor 450ft... jó ez úgy kb 2 év alatt behozza a plusszt...
na de nem csak idlebe megy a gép és akkor má gáz van mert 23W-al többet eszik a Radeonnál és így már egálba is van a 2kari fogyasztásban."

Amit irsz ahoz az kene, hogy ha valakinek 24 orat megy a gepe, akkor naponta 12 orat kene menjen idle, es load alatt is, ami meg hardcore jatekosoktol is szep teljestmeny lenne, aki meg napi 8 orat dolgozik valamilyen alkalmazassal amivel load alatt megy a gep, utana nem valoszinu, hogy meg 4 orat fog jatszogatni :)

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#232) HSM válasza rocket (#231) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Az AMD a gyári OC, 900mhz-ről induló 4890-ről ígérte, hogy jó arányban tudni fognak 1Ghz-et is. Ehhez képest teljesen érthető, hogy a sima, nem OC változatok alapfeszen 900-950Mhz között elhasalnak, pláne az első eresztésből... NV-nél se volt túl rózsás az első pár adag GT200, aztán picit pofoznak a gyártósoron, és növekszik majd a kihozatal, javul majd a tuningpotenciál is.... :K

És ahhoz képest, hogy itthon még egyedül egy OC változat kapható (MSI, valami 880Mhz kókánylás, szóval elvileg házituning, nem AMD tuning) elég jó eredmény a 930-950, sőt, már 1Ghz-et is elérték páran.....

(#233) rocket válasza HSM (#232) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

[link]
Persze ez csak egy PR slide, es sok fele keppen lehet ertelmezni, de az egyertelmu, hogy a hype kreator nagy "hir" oldalak rosszul ertelmeztek.

En felhasznalotol csak joshua7-tol lattam kepeket, hogy elerte az 1000mhz-et "Airbus 320" modban :), es lefutott a 3dmark, de automata venti beallitasokkal meg nem irta mennyit megy a kartya.

Eddig a felhasznalok tobbsege azt irta, hogy bizonyos GPU orajel szintnel elkezd szemetelni a kartya, de stabil marad (tehat nem fagy), ami azt valoszinusiti, hogy csak a feszultseg keves, es a GPU meg birna a strapat, egy program amivel szoftveresen lehet allitani a GPU feszultseget lehet atfesti majd a kepet, legalabbis addig amig nem jonnek ki a koltsehatekony nyakkal verziok :)

(#234) olizsoli válasza rocket (#231) üzenetére

olizsoli
(kvázi-tag)

hm:)
Jó akkor a kedvedért vegyünk 5 órát, abból 2 órát netezgetsz mondjuk azaz idle és 3órát játszol/dolgozol load-ban.
Na akkor nézzük:
idle(2óra)
4890: 260W
275: 210W

itt az nV kari nyer 50W-al

Load(3óra)
4890: 765W
275: 834W

itt az ATi nyer 69W-al

Össz.:
4890: 1025W
275: 1044W

Az ATi előnye nagyobb load idővel jön elő az nV előnye magas idle idővel, de nincs túl sok fogyasztásbéli különbség a 2 kari között, de am szerintem aki muunkára használja a gépét az ATi-t vesz amúgy is a töpp számolóegység miatt, de 10-20 W-okon nem nagyon érdemes összeveszni szerintem

Az Ati 2-3%os előnyét azipon tesztjéből vettem ahol a tesztprogik között volt a 3dmark vantage is és pár "nV párti" játék, viszont nem volt benne egy dx10.1es game se amivel az ATi előnye tovább nőne a 275el szemben:) de abban igazad van h mindenki maga dönt a választásáról

[ Szerkesztve ]

(#235) olizsoli válasza olizsoli (#234) üzenetére

olizsoli
(kvázi-tag)

illetve volt benne 1 a HAWX ahol az nV győzött nem tudom h csinálták vszeg nem engedélyezték 10.1et a játék beállításaiban

(#236) rocket válasza olizsoli (#234) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Mibol gondolod ez egy atlagos felhasznalasi forma?, es nem mondjuk napi 1 orat megy felhasznalok 80%-nak a gepe load alatt, es 2 orat idleben?;)

"Az Ati 2-3%os előnyét azipon tesztjéből vettem ahol a tesztprogik között volt a 3dmark vantage is és pár "nV párti" játék, viszont nem volt benne egy dx10.1es game se amivel az ATi előnye tovább nőne a 275el szemben de abban igazad van h mindenki maga dönt a választásáról"

Ipon tesztjeben szerepel az egyik nagy DX10.1 ATi remenyseg a HAWX, bar erdekes eredmenyeket produkalt a jatek naluk. (latom mar eszre vetted te is amig irtam a hozzaszolast :) )
Nehany tesztbe a kapott atlag framek alapjan elfert volna siman a 8xAA hasznalata, amivel a merleg nyelve mozgasba lendult volna az AMD iranyaba.

Egyebkent ezt a fogyasztasi dolgot nem nekem kell magyaraznod, engem nem nagyon erdekel, csak tudom, hogy slager tema a felhasznalok tobbsegenel miota ebben jobb az NV, ami nem jelenti azt egyebkent az ATi rossz, csak azt, hogy az NV jobb, ez a Powerplay nem mukodik baromsag is unalmas mar, mukodik, ennyit tud, a GDDR5 memoriakkal onhibajukon kivul nem tudnak mit kezdeni, az adja az idle fogyasztasi kulonbseget, nem a GPU orajele, es feszultsege.

[ Szerkesztve ]

(#237) olizsoli válasza rocket (#236) üzenetére

olizsoli
(kvázi-tag)

Akinek napi egy órát megy loadban a gépe egy 4890el vagy gtx275-el és 2 órát idleben az meg is érdemli :D
na ja jobb benne az nV idle-ben de egyébként elég elenyésző a kül a 2 kari között mind teljesítménybe mind fogyasztásban szóval itt már tényleg csak az árak döntenek:)

[ Szerkesztve ]

(#238) pH érték

pH érték
(tag)

Ez a csodakártya elmegy egy 400 wattos táppal?

(#239) P00By válasza pH érték (#238) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

A "Cuccok" részt az adatlapodon jó lenne, ha kitöltenéd! Ugyanis nem mindegy milyen táp, az hogy 400 w nem mond semmit :N

(#240) Bluegene válasza Arkar (#224) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

tyű sztem nyer a 4890!!! :R

Hawx-ba pedig be kellett volna kapcsolni a DX10.1-et egyből más a képlet

én a kettő közül egyértelműen a 4890est venném, és a DX10.1 :C

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#241) pH érték válasza P00By (#239) üzenetére

pH érték
(tag)

Gigabyte EP35-DS3, E8200, 2 giga ram, 2db 500 Mb hdd, 1 dvd író.
A kiszemelt táp pedig Corsair CX 400.

(#242) zuchy válasza pH érték (#241) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Azzal a táppal simán elviszi a gépedet a HD4890-el eggyütt :)

PC-STYLE.hu

(#243) rup1u5 válasza pH érték (#241) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

:K

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#244) pH érték

pH érték
(tag)

THX all

(#245) P00By válasza pH érték (#241) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Lemaradtam, de így van! :K :D

(#246) HSM válasza rocket (#233) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Hát nem tudom, nálam 880-900Mhz megy alapfeszen, szemetelés nélkül, automata ventivel... (Asus, picit magasabban pörgeti, mint a többi, de nem sokkal...)
Ha a gyári 1,312V-ról adok neki 1,35V-ra, akkor megvan olyan 925-930Mhz furmark szemetelés nélkül. Efölé nem mertem menni fesszel... :DDD Memória bírja olyan 1100-ig nálam.

(#247) drakkar11 válasza lavorka (#209) üzenetére

drakkar11
(kvázi-tag)

Szia Lavorka!

Sem a VGA-val, sem a felrakott driver-el nincs baj.
Még a drivert is jól raktad fel. :C
Nekem is SAPPHIRE HD4890-esem van,és szintén nem müködik túlhajtási opció.
Egyszerüen a biosban nincs engedéjezve.
De modositható!

ÜDV :R

(#248) KDavid17 válasza drakkar11 (#247) üzenetére

KDavid17
(fanatikus tag)

Ez mindegyik sapphire-nál így van? Mert akkor lehet, hogy nem azt fogok venni :((

[ Szerkesztve ]

(#249) rocket válasza drakkar11 (#247) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Milyen op rendszer van fent?

(#250) PowerBuldog válasza KDavid17 (#248) üzenetére

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem Win7 alatt Sapphire 4890-el van OverDrive funkció. :U

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4890
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.