Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4890

(#151) Bluegene válasza leviske (#126) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A 956 million-transistor processing powerhouse, a technology statement and dream come true for enthusiast gamers hungry for the fastest GPU ever made.

azt állítja a diamond h ez a világ leggyorsabb GPU-ja, hmmm lehet benne vmi
végülis számolási képessége 1,36 teraflops amivel lekörözi az nvidiákat, de azért nem ilyen egyszerű mert van T.W.I.M.T.B.P. program ;]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#152) leviske válasza Bluegene (#151) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha a valódi DX10-et nézzük és az arra építkező DX10.1-es játékokat, akkor nem állítanak hülyeséget. :)

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#153) olizsoli

olizsoli
(kvázi-tag)

Am nem igazán értem, hogy mért akarják a dx11-et már idén kiadni... ha megnézzük h a dx9 meddig bírta/ja(!) akkor nem igazán értem h mi ez a gyors váltás... inkább 10.1en csiszolgassanak szerintem:D

[ Szerkesztve ]

Az élet csak egy szar játék jó grafikával...

(#154) Bluegene válasza Bluegene (#151) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sőt mivel ez magasabb órajelű 1,4 teraflops felett van(+75mhz), ezt egyik egychipes kártya sem tudja semelyik gyártótól

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#155) leviske válasza olizsoli (#153) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bár ezt már régebben máshol kifejtettem (nem neked :DDD ), de azért leírom:

Az "elméletem" az, hogy mivel a DX11-es játékok kisebb/nagyobb kompromisszumok mellett hajlandóak lesznek lefutni a jelenlegi normálisabb DX10-es kártyákon, ezért a DX11 a DX10 egy nagyobb kiterjesztésének tekinthető. Tesszellátor, fizikai számolás, stb...
Mondvacsináltan a mi érdekünk, gyakorlatilag csak részben. Elvileg a lényeg az volna (a DX10-nél is az volt), hogy kisebb hardverigény mellett szebb látványban legyen részed. A visszaütője pedig az, hogy cserébe új "kisebb hardvert" kell venned... :)

Mivel ugrásszerűen úgysem fognak terjedni a DX11-es VGA-k, ezért várhatóan így is egy darabig a DX10(.1) csiszolt változatának fog tűnni, tehát a legutóbbi kívánságod azt hiszem részben teljesülni fog. :)

MOD: Bár kérdés, hogy Abu hol foglal állást... az sem lehetetlen, hogy a DX11 nem fog olyan irdatlan lassan terjedni, mint a DX10.1.

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#156) Bluegene válasza leviske (#155) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az a baj ezzel h nekik marhára nem érdekük h gyorsuljanak a játékok, az az érdekük h megvedd a legújabb geforce-ot vagy radeont

szal felejtsd el h gyorsabbak lesznek, inkább a régieken lesz lassabb(ami csak dx10-et tud)

(#158) BemApo válasza leviske (#155) üzenetére

BemApo
(senior tag)
LOGOUT blog

Én úgy tudtam hogy csak a DX10.1 -eseken fognak futni a DX11 es játékok, és a DX10 -eseken egyáltalán nem... :U

UpTheBruce!

(#159) tzsolesz válasza BemApo (#158) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én is. :U

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#160) olizsoli válasza leviske (#155) üzenetére

olizsoli
(kvázi-tag)

Aham köszi:D
Ezt tényleg nem nekem fejtetted ki legalábbis remélem h a memóriám legalább még jó XD

Am az szerintem is fura lenne h a sima dx10-et támogató karik bírnák 11-et, de ki tudja:D
ha tényleg grafikailag nem csinálnak vele túl sok mindent mint 10->10.1 de ennél ez nem is volt elvárás:D (legalábbis nálam) akkor talán megoldható, de annak megin nem, sok értelme lenne részükről, max h az NV ismét előnyt szerezne vele, kivéve ha... vagy talán mégse... de ez még a jövő amit csak ÓZ lát meg Merlin meg a zöldségeskosarunk fejesei, meg még biztos vannak egy páran...
na ezt aztán jólmegaszondtam-.-

[ Szerkesztve ]

(#162) gyiku válasza P00By (#157) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

(#163) - = Zk = -

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

sziasztok!

annyira tanakodtam, hogy gondoltam ink ideírok, nem a 4870es topicba (mivel elméletileg megvan a jelenlegi VGA-m utódja :)) )

Segítség kéne. Picit tudatlannak érzem magam. Jelenleg egy 3870 X2es VGA-t nyüstölök.(picit bánom) Pont azért vettem, merthogy 1GB memcsi van rajta. Namármost eléggé gáz, hogy nem nagyon kerül elő az az 1GB. Vagylegalábis nem veszem észre. A napokban elkezdtem filózni egy másik 1Gigás karin, de csakis 1GPU-sban! Első körben a 4870 1gigás változata jutott eszembe. De ismim javaslatára akkor már ink 4890! És valahol azért hallgatok rá. Csinált már nekem jó boltot:R

A lényeg: mennyire VALÓS a 4890-esben az az 1! GB memória? Azt nemis kérdezem, hogy hosszútávra megérné-e, mert ugyanezt gondoltam a jelenlegiről is. Ésmost ott tartok, hogy Iponon fennvolt egy meghibásodási táblázat, amin az Én VGA-m toronymagasan az elsők közé sorolható. Hurá :W
köszönöm
Zk

(#164) Skizz : köszönöm gyors válaszodat!:R
Értelem szerűen a játékokra gondolok. Ilyen VGA-t én pl arra vennék. De ezekszerint megfelkelő volna.
Érezhető lenne a különbség? Sejtem igen, mivel az enyém épphogy 512MB-ot kihasznál!

[ Szerkesztve ]

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#164) Skizz válasza - = Zk = - (#163) üzenetére

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A kártya mindenképp kihasználja, csak a felhasználástól függ hogy mennyire.

"Minek otthon, ha van székletzsákod?"

(#165) bozont válasza - = Zk = - (#163) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

Ugyan annyira valós a memória mint az 3870X2-n, csak annyi különbséggel hogy ott egy gpu-ra 512Mb memória jut. Vagyis hiába a 2x512Mb ha nem megosztott, akkor max fél gigát használ, kicsit becsapós a dolog.
Ahogy nézem full HD a monitorod natív felbontása és bizony oda már elkél a több memória. Az meg hogy 4870 vagy 90, neked kell tudni hogy megéri-e a különbözetet. Nézegesd a teszteket, de ha jól emlékszem kb 10% a 90-es előnye. Bár én még várnék egy kicsit, most jönnek a gyárilag húzott 90-es kártyák és van amelyik elég szép 925 vagy akár 950Mhz-es gpu órajellel érkezeik (850 ugye a referencia). Ha nem kérnek értük aránytalanul magas árat, én azok közül választanék egyet.

ELadó egy AMD Athlon II X2 250 processzor (AM2+/AM3): http://hardverapro.hu/apro/elado_amd_athlon_ii_x2_250_processzor/friss.html#msg1

(#166) emmm válasza - = Zk = - (#163) üzenetére

emmm
(senior tag)

Egyetértek az előttem szólókkal, ez a kártya biztosan tökéletes választás lehet neked :) Nézz csak körül az apróhirdetéseknél, van 60 k-ért mindenféle márka, közöttük gyárilag túlhajtott is. :) Ha most le kellene cserélnem a 4850-em, biztosan előjegyeztem volna egy ilyen kártyára, de egyelőre nekem megfelel :)

(#167) - = Zk = -

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

köszönöm a segítséget, Uraim! Lehet, hamarosan átszerződöm ebbe a topicba :B
:R

[ Szerkesztve ]

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#168) PowerBuldog

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hello!

Tudna nekem valaki segíteni, hogy Win7-re 64bites Ati Drivert hogyan nyomjak fel? Próbáltam a gyári telepítő lemezen lévőt, az felment, de nem indul el a CCC (és a kártyát sem ismeri fel), és a kártyát nem ismeri fel (HD4890), amit meg az Ati honlapjáról leszedtem 9.3-as Win7 kompatibilis drivert, az meg nem csinál semmi, nem ismeri fel szerintem a kártyát, ezért nem csinál vele semmit.
Pls Help!
THX

(#169) Bluegene válasza PowerBuldog (#168) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

töldtsd le a 9.4-est

[link]

(#170) PowerBuldog válasza Bluegene (#169) üzenetére

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi, ez megoldotta! :R

(#171) Bluegene válasza PowerBuldog (#170) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

csak kérdezz meg egy profit ;) :B

(#172) - = Zk = - válasza Bluegene (#171) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hopá! :Y
:R

[ Szerkesztve ]

(#173) Bluegene

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

így készül
video review
dx10.1

csak kérdezzetek bátran! :DDD ;)

(#174) zuchy válasza Bluegene (#173) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon érdekes volt, ahogyan gyártják a karit, kár hogy, többet nem mutatnak... :( :D

PC-STYLE.hu

(#175) KDavid17

KDavid17
(fanatikus tag)

(#176) - = Zk = - válasza KDavid17 (#175) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

..nekem a 9.3-at mutatja :U

(#177) KDavid17 válasza - = Zk = - (#176) üzenetére

KDavid17
(fanatikus tag)

pedig nekem már 9.4-t mutat, sőt le is szedtem... :F

(#178) - = Zk = - válasza KDavid17 (#177) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

már nekemis! :K
az ATI rendszergazdái nem javították át, a címsorban a típus számot :W

szerk: vmi változás?

[ Szerkesztve ]

(#179) bozont válasza - = Zk = - (#176) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

Igen, de ha tovább mész a letöltés szekcióba, ott már 9.4 szerepel és tölthető is, bár elvileg csak holnap kéne megjelennie. Viszont innentől kezdve hivatalos a win7 támogatás! :C

ELadó egy AMD Athlon II X2 250 processzor (AM2+/AM3): http://hardverapro.hu/apro/elado_amd_athlon_ii_x2_250_processzor/friss.html#msg1

(#180) bmwsan

bmwsan
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok
tudna vki mondani egy pontos adatot hogy mennyit fogyaszt a HD4890? - mivel nem nagyon találtan meg...
előre is köszönet.

Razer user... LOST <3 X-fire: lammbraten || ЯR

(#181) kriszbon válasza Bluegene (#173) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Hát tényleg elég keveset mutattak abból hogy hogyan készül, ráadásul az alkatrész rárakásnál is csak az IC fejet mutatták ahogy rakja a nagyobb alkatrészeket, ami elég lassan megy! Látni kellene amikor a többi apró alkatrészt rakja fel 1 óra alatt 60 ezret nyom fel 1 gép :D

[ Szerkesztve ]

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#182) Jocy válasza kriszbon (#181) üzenetére

Jocy
(fanatikus tag)

Régi szép idők.....jó volt látni egy kis nosztalgiát! Régeben mi is hasonló gépekkel dolgoztunk, ott még lehetett látni a folyamatot.....
Jelenleg ilyen szörnyekkel dolgozunk, ezek képesek akár 165 ezer alkatrészt is beültetni egy óra alatt!

[ Szerkesztve ]

(#183) - = Zk = - válasza Jocy (#182) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

...ez miez? :U :B

(#184) joshua7

joshua7
(PH! kedvence)

Én egy MSI OC-t próbálgatok, nem egy rossz darab. Gpufreki..khm... :D Ja, alapfeszen! :K

[ Szerkesztve ]

Semper Fi

(#185) Jocy válasza - = Zk = - (#183) üzenetére

Jocy
(fanatikus tag)

Ez egy chipbeültető masina......

(#186) kriszbon válasza Jocy (#182) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Ezeket én már nem ismerem, mert nem ezen a területen dolgozom már! Pár évig dolgoztam Siemens HS 50-60-as gépeken :B
Ja igen sokszor olvasom hogy a gyártósor végett csúszik valami, pedig ez tök hülyeség, mert pár óra alatt át lehet álni másik típusra egy sorral!

[ Szerkesztve ]

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#187) rocket válasza joshua7 (#184) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Hutest nem allitod manualisan ugy nem megy 1000mhz-et?:)

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#188) Jocy válasza kriszbon (#186) üzenetére

Jocy
(fanatikus tag)

Én is dolgoztam azokon, még mindig van a gyárban pár darab, de mostanában az új D4-X4 -es típusokat telepítették hozzánk.....Amúgy a képen egy Philips AX-501 látható.....

(#189) olizsoli válasza joshua7 (#184) üzenetére

olizsoli
(kvázi-tag)

alapfeszen?
gpu-z core clocknak 1000mhz-et ír default core clocknak meg 880-at
1ghz a gyári oc?

(#190) Jocy

Jocy
(fanatikus tag)

Amúgy az új drivert próbálta már valaki? Elvileg holnap jön meg az első Ati kártyám (4850 Vapor-x) ,kíváncsi vagyok, hogy jobb e a 9.3 nál....

(#191) - = Zk = - válasza KDavid17 (#175) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

vazz...!
felteszem a 9.4 katát CCC-vel, erre restart után kiírja, hogy az egyik VGA-t letiltotta a rendszer. hurá :W

(#192) joshua7 válasza olizsoli (#189) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

A ref hd4890 alapból 850Mhz-en megy. Az MSI oc alapból 880-on. Az 1Ghz az MSI oc túlhajtása 880-ról, ami user oc. :)

rocket: majd kipróbálom

Semper Fi

(#193) Tomate válasza - = Zk = - (#191) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ugyan ilyen fasza bug volt nekem az utolsó 4 driverrel mikor be akartam izzítani Vista alatt a 4850&4870CF-et.... :N

[ Szerkesztve ]

(#194) - = Zk = - válasza Tomate (#193) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:W

ezügyben PÜ!

(#195) PowerBuldog válasza KDavid17 (#175) üzenetére

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Próbálta ezt valaki Win7 alá felrakni? Nekem ez sem rak fel semmit. Csak a 9.4 Beta marad fent. :U Még mindig olyan, mintha nem ismerné fel a HD4890-et. :F

(#196) KDavid17

KDavid17
(fanatikus tag)

Valaki megtudná milyen gyártó mit ad a karihoz?(gigabyte,asus, sapphire)
Szerintetek melyiket vegyem? Igaz nincs különbség köztük, csak más matrica :DDD

(#197) twine válasza Jocy (#182) üzenetére

twine
(őstag)

"akár 165 ezer alkatrészt is beültetni egy óra alatt!"
Minket meg hetekig(már akit) szop@tott a mesterünk, a "ráccsal" hogy rendesen tanuljunk meg forrasztani! Elektroműszerész... :B Lehet hogy lassan ünnepélyes keretek között kishajót hajtogatok a bizonyítványomból és utnak eresztem a Dunán :DDD

(#198) Dead_slow válasza joshua7 (#184) üzenetére

Dead_slow
(tag)

Gratulálok, nem semmi ez a GPU órajel :Y , ha tényleg ilyen jók ezek a kártyák lehet még azelőtt eladom a 4850-et, hogy igazán használtam volna ;]

(#199) tzsolesz válasza joshua7 (#184) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na ez nagyon ott van. :C 1Ghz, szép, meg van amit akartál, egy tuningos ATI. Bár te 4850-est kerestél, nem rossz. :)

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#200) colin81

colin81
(tag)

Hali! ha valaki venni szeretne 4890 bitang jó ára van árak talán veszek ;)

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4890
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.