Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4890

(#101) R.Zoli válasza emmm (#98) üzenetére

R.Zoli
(őstag)

Abba senki nem gondolt még bele ,hogy az AMD RV (tehát nem felső kategóriába szánt) jelzésű chipje ami most ugye a 4890-es jelzésű kártyákon dorombol ergo alig van lemaradva DX9 alatt a másfélszer annyi tranyós , DX10.1-et nem tudó felső kategórába szánt legerősebb NV chip mögött... Ha meg ugye a játék tudja a dx10.1-et akkor csúnyán elveri az NV-t ez a "középkategóriás" chip... Ezért áll annyira gázul az NV és szerintem amíg a DX futószalag marad elég kemény pofonokat kap majd még az ATI-tól...

[ Szerkesztve ]

(#102) HERR Z válasza R.Zoli (#101) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez az RV dolog már annyira nem válja meg a helyét, mert a nem value = X2 (az volt az r680 -3870 x2, és az r700 -4870 x2)
ettől függetlenül jah, az rv570/670 gondolat és árvilágát viszi tovább, de sima R jelzésű 1 chipes kari már nem lesz

(#103) Bluegene válasza R.Zoli (#101) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem a tranzisztorszám fontos hanem a magméret a költségek szempontjából, ha így nézzük sokkal durvább, az rv790 260-270mm2 a gt200 576mm2, kisebb mint a fele(260X2=520), ez a gáz nem is beszélve az olcsóbb nyákról

ehhez képest a 4890 nincs olyan nagyon lemaradva(10-20%), köszönhetően a korszerűbb felépítésének, a magasabb órajelnek

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#104) Abu85 válasza zuchy (#99) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez nem +30 mm^2, hanem +10mm^2. Fizikailag a RV770 az 272 mm^2 csak az AMD a letiltott részeket nem számolja bele a chip hivatalos területébe. Ezért lett az az adat 256 mm^2. Ahogy az RV790 os 256 mm^2. :)

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#105) Bluegene válasza Abu85 (#104) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[link] lol itt rendesen elnáspángolja az nvidiát a 4890, Abu szted a 2009 es év játékai között sok ilyen lesz? mert akkor nem mondhatják az nvidiások h egyértelműen övék a gyorsabb gpu

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#106) tzsolesz válasza Bluegene (#105) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt kéne már tudni hogy lesz igazi húzó cím.

Például valamiért gyanús a Call Of Juarez 2 is, mint lehetséges DX10.1-es gamma. Gond az hogy nem lehet ezekről tudni semmit. :(

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#107) Abu85 válasza Bluegene (#105) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Lesz egy pár ... elindultunk a fejlődés útján.

tzsolesz: ;)

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#108) tzsolesz válasza Abu85 (#107) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Első vagy második mondatra? ;]

(#109) Abu85 válasza tzsolesz (#108) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az még titok ... de nemsokára kiderül. :))

Mondjuk ez érdekes lehet. [link]

(#110) tzsolesz válasza Abu85 (#109) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lecsekkoltam. :B Hát nem vagyok nagy angolos, de nagyjából értem miről is van szó.

Egyszóval: Náluk az AMD dirigál. ;]

(#111) Abu85 válasza tzsolesz (#110) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát az AMD nem dirigál senkinek, de segít ha egy mód van rá. Márpedig csak az AMD rendelkezik DX10 programozói gyakorlatokkal, hiszen a fejlesztői részlegnek éjjel nappal a tanulás a feladata.

(#112) tzsolesz válasza Abu85 (#111) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bocs, rosszul fejeztem ki magam. :DDD

Akkor Ő ad nekik tanácsot, hogy miként kellene megoldani bizonyos esetekben a grafikai megjelenítést.

[ Szerkesztve ]

(#113) olizsoli válasza Bluegene (#105) üzenetére

olizsoli
(kvázi-tag)

GTX260 minimum 1fps(L) XDDDD 55ezerért
HD4890 minimum 25fps 60ezerért ph-n:D
DX10.1 :C :R
bár sima dx10ben sincs lemaradva a 285től sőt stabilabb is
nvidia sucks... csak azt remélem h a gt300 nem lesz sokkal gyengébb az rv870nél...
nem mintha nagyon szívemen viselném nvidia sorsát csak azért verseny maradjon már meg :D
mer a gtx275el csak magukkal csesznek ki...

Az élet csak egy szar játék jó grafikával...

(#114) TTomax válasza Abu85 (#111) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Jótét lélek ez az AMD....milyen rendes fiuk....az ATI-t is azért vették meg mert csődbe akart menni ... :))

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#115) tzsolesz válasza TTomax (#114) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De az NV még jótétebb lélek. Egyem a drága szívüket. :DDD

(#116) emmm válasza Abu85 (#109) üzenetére

emmm
(senior tag)

Ez tényleg érdekes, a dátum szerint a közlemény 2009-es kiadású. Nem is tudtam, hogy Phenomokon tesztelték a "járgányt" :) Mindenesetre ebből tényleg az következne, hogy a második rész szintén a legfejlettebb technológiákra épít, amit ma a Radeon kártyák képviselnek. Ergo akkor DX 10.1 lenne...:)
Tényleg beindult a fejlődés...de mint ahogy a gazdaságban és a politikában, a "régi rendszer barátai" nem akarnak változást, mert az számukra csak bajt hoz. Pedig a változás megállíthatatlan és szükséges, hála az égnek :)

(#119) rocket válasza Bluegene (#103) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Jo ideje piacon vannak mar az 55nm-es GT200 GPU-k, ami mar "csak" 479mm², szoval az RV790-hez kepest az NV jobb helyzetben hozta magat meret/teljesitmeny aranyban, mint amiben volt a 65nm-es GT200-zal az RV770 ellen.

Ettol fuggetlenul az AMD meg mindig jobban all gyartasi koltseg, es GPU meret/teljesitmeny aranyban, csak a pontossag kedveert jegyeztem meg ezt a tenyt ;)

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#121) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Vajon lesz olyan kártya aminek gyárilag 1000 MHz-es lesz a gpu órajele? :U :D

(#122) olizsoli válasza P00By (#121) üzenetére

olizsoli
(kvázi-tag)

HOOOGYNEEE
A euro airlines fogja gyártani böingekre való légturbinákkal :D

[ Szerkesztve ]

(#123) P00By válasza olizsoli (#122) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Jól hangzik ;)
:D

(#124) olizsoli

olizsoli
(kvázi-tag)

Most nézem iponba a saphire 4890ét 68ért adják(nettó 56!) úgy látszik komolyan gondolták azt az árcsökkentést már csúszott is 3-4 ezret...
Aztán majd ha jön a gtx275... akkor lesz csak az igazi árháború:D legalábbis remélem :K
Asszem várok én még azzal a karivásárlással 1-2 hetet annyit még kibírok pár ezres plusszért:D

[ Szerkesztve ]

(#125) zuchy válasza P00By (#121) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Referencia hűtővel ellátott kártyákon nem hiszem, hogy lesz 1GHz-s kari.
De talán egy komolyabb hűtős kari..., de ennek is kis esélyét látom.

(#104) Abu85:Értem, köszi :)

(#124) olizsoli:Csak ne lenne ilyen szar a forint. :( Nyári árakon sokkal olcsóbbak lennének. :(( De azért remélem az RV870 megjelenésére normalizálódni fog...

[ Szerkesztve ]

PC-STYLE.hu

(#126) leviske válasza P00By (#121) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Diamondból kinézem. Ő volt az egyetlen gyártó, aki a HD4870X2-t ki merte adni 800MHz-es core órajellel. Ős ő aszem az egyetlen gyártó, aki 925MHz-es core órajellel indította a HD4890-est. :)

(#125) zuchy: Ne becsüld alá a gyári hűtő erejét. :DDD

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#127) zuchy válasza leviske (#126) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

:DDD

Neem, nem becsülöm alá a gyári hűtőt. :D Az tökéletesen végzi a dolgát. Egyetlen hátránya, hogy hangos. Viszonylag. Csak nem hiszem, hogy sokan szeretnének egy 5000-el süvitő turmixgépet. Persze valaki el tudja viselni, de én nem tartozok közéjük :D

[ Szerkesztve ]

PC-STYLE.hu

(#128) olizsoli válasza leviske (#126) üzenetére

olizsoli
(kvázi-tag)

Hm lazák:DD
mondjuk ha 925el indították akkor egy OC felmehet sztem 980ig (v tovább talán)?
légturbina 4ever

zuchy: na ja:S ha a forintunk 240/€ környékén lenne már már a boltok fizetnének nekünk h vigyük de most komolyan 52800ra jönne ki ha jól számoltam:D álomálom édes álom

[ Szerkesztve ]

(#129) leviske válasza olizsoli (#128) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ne érts félre, a 925MHz-es is OC változat. Csak egyszerre jelent meg a ref kártyájukkal, ami ugyan úgy 850MHz-en ketyeg, mint a többi gyártó-é. :)

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#130) olizsoli válasza leviske (#129) üzenetére

olizsoli
(kvázi-tag)

jahm sry akk megin hülyevagyok XD bár már kezded megszokni sztem...

[ Szerkesztve ]

(#131) zuchy

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

A Shapphire már 200 dollár alatt adja a HD4890-t.

PC-STYLE.hu

(#132) Izzé válasza zuchy (#131) üzenetére

Izzé
(senior tag)

Szerintem 200€-t akartál írni, ami viszont már brutál jó ár! :)

[ Szerkesztve ]

(#133) PowerBuldog válasza zuchy (#131) üzenetére

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

200$ nálunk = 200€ ~ 59k
Azon még nincs se áfa, se céfa se tréfa.
Szvsz Dubmaster ára verhetetlen. 65k-ért

(#134) zuchy

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Ja igen, euro nem dollár :W SRY
Szép is lenne dollárban :DDD

PC-STYLE.hu

(#135) PowerBuldog

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

RV790-nél ez a kapacitor gyűrű eltudná nekem valaki magyarázni, hogy működik? Azt értem, hogy jobban húzható lesz tőle, meg hőleadást segíti stb, de mégis hogy? Milyen módon?

[ Szerkesztve ]

(#136) BMW001

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mit tudhat egy Asus EAH4890TOP 1Ghz -s GPU -val? ;] Most azon vagyok, hogy egy olyat beszerezzek. :K GPU v-mod -al nagyon biztató, csak már jönne meg. ;]

MPower // BVB Borussia Dortmund ist Deutscher Meister 2012!!!

(#137) BMW001

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Am, Diamond kártyákat forgalmaznak kis hazánkban? :U

(#138) rocket válasza BMW001 (#137) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Nem, hivatalosan csak Eszak-Amerikaban forgalmazzak.

Regebben meg forgalmaztak, nekem megvan meg a mai napig a Diamond Viper V770 kartyam :)

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#139) rocket

rocket
(PH! kedvence)

Powercolor working on a non-reference HD 4890

(#140) gyiku válasza rocket (#139) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

szep az a gyari 950/1100 :K

(#141) BMW001 válasza rocket (#139) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak nem tetszik, hogy nem a ref. hűtés van rajta. Mert a GPU -t lehet jobban hűti, meg csendes, de a a többi kiegészítőt nem tudja normális hőfokon tartani. :(

(#142) rocket

rocket
(PH! kedvence)

Overclocking the Radeon HD 4890

Utmutato azoknak akik meg sose tuningoltak VGA-t :)

(#143) olizsoli válasza PowerBuldog (#133) üzenetére

olizsoli
(kvázi-tag)

nem olyan biztos az:D
Wild_boynál 60k az összes 4890

Persze Dubmasternek is upup:)

[ Szerkesztve ]

(#144) Kecuhun válasza olizsoli (#143) üzenetére

Kecuhun
(senior tag)

Most már Dubmaster-nél is 60K-nál kezdődnek a HD4890-ek. :C

Origin: Kecu77 | BF: BC2: Kecuhun

(#145) olizsoli válasza Kecuhun (#144) üzenetére

olizsoli
(kvázi-tag)

na ja de wildboynál OC is annyi :D
de ettől függetlenül mind2en áralatt adják őket:)

[ Szerkesztve ]

(#146) Real Ghoost

Real Ghoost
(tag)

Sziasztok
A Sapphire 4870 Vapor-X es változatain, ugye egy sima analóg vga , egy dvi és egy hdmi kimenet van, az lenne a kérdésem, hogy ezt akkor hagyományos tv-vel hogyan lehet összekötni?
A honlapján 500W-os tápot ajánlanak neki, de szerintem egy 450es Corsair is elvinné egy C2d processzor mellett, jól gondolom?

(#147) zuchy válasza Real Ghoost (#146) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Azt szerintem nem lehet összekötni, de egy sima Tv-n nagyon csúnya lesz...Inkább használd sima monitoron. Még a régebbi karikon szokott lenni egy TV kimenet. Azzal lehetett összekötni a TV-vel a gépet. HDMI meg HDTV-hez jó. A táp elég lesz neki.

(#135) PowerBuldog: A hőleadást a nagyobb magméret miatt jobb ugye..., de hogy miképp segítit a tuningpotenciált, azt sajnos nem tudom. Elvileg nagy frekin megőrzi a chip stabilitását. De szerintem ez titok hogy miképpen és mi módón. :)

[ Szerkesztve ]

PC-STYLE.hu

(#148) Real Ghoost válasza zuchy (#147) üzenetére

Real Ghoost
(tag)

Értem, köszi szépen. Most látom hogy ráadásul rossz helyre is írtam, sorry.
Néha filmet nézni azért jó lenne a TV-n is, lehet akkor le kell tennem a vaporXről :(
Vagy 4890 :) Azokon még van Tv out.

(#149) zuchy válasza Real Ghoost (#148) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Ja, de ne várj csodát a képminőségtől ;)
Mert nálam amikor TV-re kötöttem iszonyat ronda volt, el volt csúszva az egész olyan volt mintha kettős látásod lenne. Meg vibrált. De ez lehet hogy csak nálam volt :F

[ Szerkesztve ]

PC-STYLE.hu

(#150) PowerBuldog válasza Kecuhun (#144) üzenetére

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tök jó, tegnap rendeltem meg tőle 65k-ért :O

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4890
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.