Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#901) deicide válasza Lizard01 (#900) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen, 4870X2 GS

When one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion.

(#902) Lizard01 válasza deicide (#901) üzenetére

Lizard01
(kvázi-tag)

Privi ment.

(#903) eladohardver

eladohardver
(senior tag)

Medal of honor Airborne csak 50 fps mind 2 gpu csak 25-30%-on dolgozik esetleg valakinek ötlet? Vertical Sync Kikapcsolva vagyon...

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤ Használjatok DropBox-ot, mert nagyon jó (2Gb tárhely): http://db.tt/xYfvl0TD ¤

(#904) janos80

janos80
(senior tag)

sziasztok

mivel most van eloszor atim egy 4870x2 szemelyeben,kerdeznem,hogy a venti szabalyozos problemat hogyan oldottatok meg? mert automatikusan nem megy... :O
8.11 catalystal...

a masik,hogy nem tudom mennyire vagytok jartasak a bios flashelesben? ehhez kellene segitseg. eloszor lementeni a biost,majd feltolteni :R

udv
Janos

proci polirozas: http://href.hu/x/h7s6

(#905) janos80 válasza eladohardver (#903) üzenetére

janos80
(senior tag)

mekkora felbontasban?

udv
Janos

(#906) sasha007

sasha007
(kvázi-tag)

Segítséget szeretnék kérni.. Szerintetek az normális hogy vista alatt 4870X2 nem veszi vissza a venti fordulatot és folyamatsan 50-55%-on hajtja a ventit driver telepítése után is?? Ez normális?

(#907) janos80 válasza sasha007 (#906) üzenetére

janos80
(senior tag)

ha csak nem allitottad at rivaval,vagy az ati catalyst centerrel,vagy ha nem piszkalt valaki bele a biosba,akkor nem termeszetes :(

udv
Janos

(#908) Kampone válasza sasha007 (#906) üzenetére

Kampone
(kvázi-tag)

merd meg mennyire melegszik

nem irok ala

(#909) janos80

janos80
(senior tag)

nekem viszont megoldodott a hutes problema bios flashel :)
2 in 1 :C
ha valakinek szuksege van flash infokra akkor nyugodtan kerdezzen :R

udv
Janos

(#910) sasha007 válasza Kampone (#908) üzenetére

sasha007
(kvázi-tag)

ÁááÁÁ elment a KEDVEM AZ EGÉSZTŐL.

ezt írja a gyártó oldala:

"high efficiency fan radiator comes with a heat-pipe, heat-sink and fans. The high-tuned and integrated 2-slot design implementation, not only decreases the GPU temperature rapidly, but also delivers whisper-quiet cooling and ensures quiet operation"

ez nekik quiet cooling??? a szomszédom átjött már kétszer, hogy meddig szárítom a hajamat..

[ Szerkesztve ]

(#911) sasha007 válasza Kampone (#908) üzenetére

sasha007
(kvázi-tag)

beszerzek majd vmi füldugót és akkro megnézem mennyi a hőmérséklet atu ventikkel.. viszont ami érdekes, hogy manuálra ha állítom, pl 26%-ra hogy halk legyen, akkor eléri a gpu a 77 fokot és 100%-on pörög mi lejebb nem megy.. na ez a nem semmi zaj..

Ezt bios frissítéssel meg lehet oldani??

[ Szerkesztve ]

(#912) Laraxior

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Tudna nekem valaki 4870 X2vel csinálni Crysis Benchmarkot...és Warhead benchmarkot?
1600x1200be kellene high-on szűrés nélkül.
Összehasonlításhoz kellene. Jó volna egy default értékes..és lehet egy 24/7 tuningos is. (proci,videokari) :R
Tesztoldalak nem érdekelnek :B :R

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#913) janos80 válasza Laraxior (#912) üzenetére

janos80
(senior tag)

hát hogyne tudnánk :C

(#914) Laraxior válasza janos80 (#913) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

;] :R

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#915) sasha007

sasha007
(kvázi-tag)

vki tudna segíteni, hogy a kártyám biosában, hogyan tudnám átírni, hogy ne 50%-on pörögjön a venti, hanem 28%-on?? Miylen progik kellenek hozzá, hogyan szedem ki a biost a kártyából és hogyan rakom vissza?

(#916) janos80 válasza sasha007 (#915) üzenetére

janos80
(senior tag)

szia

a bios kiszedeshez az atiflash nevu progit hasznald:

bios kimentes szigoruan csak DOS-bol:

atiflash -s 0 master.rom 20000
atiflash -s 1 slave.rom 20000

a bios modositashoz az RBE(Radeon Bios Editor) progit hasznald!
ott a "fan settings"-ben betudod allitani a kivant homersekleteket és venti fordulatot is.

majd mentsd el a bios valtozasokat egy uj file-ba ".rom" kiterjesztessel
az eredetieket tedd felre,biztos helyre :D
a venti szabalyozas a master-en tortenik csak,ugyhogy a slave biosban nem is aktiv ez a funkcio

az uj biost szinten DOS-bol kell csinalni,ami a kovetkezo:
atiflash -p 0 ujmaster.rom
atiflash -p 1 ujslave.rom

a "0" és az "1" a biosokat jeloli,mivel 2gpu-hoz 2 bios tartozik.

a fent irtakat csak saját felelősségedre hajtsd végre :DDD

Még annyi,hogy lehet win alol is flashelni,de azt nem ajanlom :( ,mert ha valami tortenik kozben a win-el,akkor a bios elszall,es csak egy masik vga segitsegevel tudod ujra tenni a biost. ezert kell az eredetit felretenni rendesen,hogy ha valami gond lenne,akkor az kéznél legyen :K

udv
Janos

[ Szerkesztve ]

(#917) sasha007 válasza janos80 (#916) üzenetére

sasha007
(kvázi-tag)

Megcsináltam de sajnos most sem úgy működik, mint ahogy azt szerettem volna..

Az megvan, hogy 50%-ról levettem 30%-ra. most már alig van hangj a kártyának, csak a következő baj azzal van, hogy 3d alatt, nem kezdi el fokozatosan emelni a venti fordulatszámát, hanem a barom, megvárja, mig 76 fokos lesz a kártya, és akkor ráküld egy 100%-ot... ezen lehet valamit tenni vagy nemm?? (A folyamatos 40db-nél csak egy rosszabb van, 20db, majd hirtelen 50db, 20db, majd hirtelen 50db, ...:)

(#918) eladohardver válasza janos80 (#916) üzenetére

eladohardver
(senior tag)

NEM LEHET WIN Alól flashelni!! Ne próbálja senki!

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤ Használjatok DropBox-ot, mert nagyon jó (2Gb tárhely): http://db.tt/xYfvl0TD ¤

(#919) deicide válasza Laraxior (#912) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sima Crysis benchmark, mert a warhead az nincs fent a gépen most:

2008.12.04. 7:11:18 - XP
Beginning Run #1 on Map-island, Demo-benchmark_gpu
DX9 1600x1200, AA=No AA, Vsync=Disabled, 32 bit test, FullScreen
Demo Loops=3, Time Of Day= 9
Global Game Quality: High
==============================================================
TimeDemo Play Started , (Total Frames: 2000, Recorded Time: 111.86s)
!TimeDemo Run 2 Finished.
Play Time: 33.58s, Average FPS: 59.56
Min FPS: 35.30 at frame 151, Max FPS: 73.95 at frame 1012
Average Tri/Sec: -49831172, Tri/Frame: -836609
Recorded/Played Tris ratio: -1.10
TimeDemo Play Ended, (3 Runs Performed)

2008.12.04. 7:16:07 - XP
DX9 1600x1200, AA=2x, Vsync=Disabled, 32 bit test, FullScreen
Global Game Quality: High
Play Time: 50.35s, Average FPS: 39.73
Min FPS: 26.89 at frame 144, Max FPS: 45.26 at frame 1018
Average Tri/Sec: -32470920, Tri/Frame: -817386
Recorded/Played Tris ratio: -1.12
TimeDemo Play Ended, (3 Runs Performed)

When one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion.

(#920) deicide

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ami kimaradt: VGA alapórajel, Proci E8400@4.2GHz

(#921) dokar válasza deicide (#919) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ebben a játékban csak egymagosként üzemel, ugye? vagy már javították a hibát?

extra

(#922) eladohardver válasza janos80 (#916) üzenetére

eladohardver
(senior tag)

Biost menteni gpuz-vel is lehet...

(#923) deicide válasza dokar (#921) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azt már javították, megy mindkét GPU 95-100%-on...

(#924) james008bond

james008bond
(őstag)

Hogyan tudjátok megnézni, a GPU-k hány %-on pörögnek játék közben? Nálam a CCC 8.11 nem igazán alkalmas erre...ha meg átállítom a mag és memória órajeleket, alul mindig az alapértékeket írja ki...nem igazán értem, mint ahogy azt sem, hogy alapjáraton 32 B Vistánál 84 C a proci, ha elindítok, majd bezárok egy 3D-s alkalmazást ( játék ) akkor utána képes visza"hűteni" magát kb 20 C-al, de ez sem mindig jön össze. Valaki írhatna már egy működő CCC-t, akár házilag is...
MÁS. Olyan videószerkesztő progit keresek, ami AVCHD-t tud szerkeszteni, és kihasználja a GPU erejét. És működik is Vistán. Sajnos nálam a Power Director / talán 7-es verziója / szerkesztés elején elszáll, mint egy győzelmi lobogó...Pinnacle 12 Ultimate meg tetű lassú, már a forrásfájl betöltésénél percekig gondolkodik, ráadásul a reklámmal ellentétben a proci folyamatosan 100%-on pörög, úgyhogy szerintem nagyon nem használja a GPU-kat. Olyan progi kellene, amelyikkel kamerával felvett Full HD ( AVC HD ) anyagot tudnék egyelőre DVD-re szerkesztve ( menüvel, effektekkel ) kiírni és PS3-an ( később talán "rendes" asztali BluRay lejátszón FullHD TV-n ) nézni. Ja és lehetőleg olyan, amihez nem kell "pilótavizsga"...hogy használni tudjam :-).

Life's Good!/HTC One X Black/Xears TD III Blackwood/Sony LX900

(#925) eladohardver válasza james008bond (#924) üzenetére

eladohardver
(senior tag)

Riva Tuner

(#926) Laraxior válasza deicide (#920) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

;] :R köszönöm
Ha húzod az x2-t az mennyi FPS-t jelent?
amúgy miért olyan kevés a második? :F

(#927) deicide válasza Laraxior (#926) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a 2xAA nagyon levesz a teljesítményéből...húzott VGA órajeleken +3-4 fps van, ezért nem is erőltetem.

(#928) janos80 válasza eladohardver (#918) üzenetére

janos80
(senior tag)

lehet win alol. megcsinaltam. az egy dolog,hogy nem biztonsagos

(#929) janos80 válasza eladohardver (#922) üzenetére

janos80
(senior tag)

meseld mar el hogy hol? :Y :W

(#930) GuB3Ra válasza janos80 (#929) üzenetére

GuB3Ra
(senior tag)

Abban a sorban ahol az van írva, hogy bios version(logo alatt) van egy chipen egy zöld nyíl.

MiNiMaL+TeChNo^ Ati FTW! BC2_NaMe: M0ZiLLA+ Lg Optimus+Android<3

(#931) janos80 válasza GuB3Ra (#930) üzenetére

janos80
(senior tag)

valoban :C
ezt eddig még nem is figyeltem :DDD

(#932) DreamProf

DreamProf
(újonc)

Sziasztok! Az én problémám független a kártya (hangkártya) részétől. A problémám a következő. Adott egy új gép: Asus P5E WS PRO alaplap, Core2Quad Q9500-as proc, 2 GB OCZ memória, Gigabyte 4870X2-es 2GB-os kártya, és egy 500W ModeCom táp. Friss XP SP2 telepítés, telepítés után SP3 és minden frissítés amit kb. 2 óra online munka után feldobott. Alaplap driverei telepítve, ismeretlen eszközként Audio High definition... "ez gondolom a vga hangkártyája". A lemezen lévő vga driver feltelepítése után a windows nem indul el hanem folyamatosan újraindul, kizárólag "legutolsó helyes konfiguráció" keretein belül indul el, azaz mire újra feláll a rendszer a vga driver törlődik. Gondoltam ahogy már sokszor biztos a cd-n lévő driver a hiba. Go to Ati support -> legújabb driver hozzá letöltve majd telepítve, de a hiba ugyanaz. A gépre nem akarnak Vista-t csak XP-t szóval így kéne megoldanom. Akinek van ötlete az legyen szíves írjon nekem mailt a dreamprofessor@freemail.hu-ra vagy PH-n privit. Nagyon szépen köszönöm előre is a tanácsokat vagy esetleg a konkrét megoldást. Üdv. mindenkinek

Hala Madrid

(#933) janos80 válasza Laraxior (#926) üzenetére

janos80
(senior tag)

vga alapon. proci 4.4
sima crysis

2008.12.04. 19:13:54 - Vista 64
DX9 1600x1200, AA=No AA, Vsync=Disabled, 32 bit test, FullScreen
Global Game Quality: VeryHigh
!TimeDemo Run 0 Finished.
Play Time: 41.91s, Average FPS: 47.72
Min FPS: 30.33 at frame 1950, Max FPS: 72.27 at frame 894
Average Tri/Sec: -42007672, Tri/Frame: -880245
Recorded/Played Tris ratio: -1.04
!TimeDemo Run 1 Finished.
Play Time: 34.08s, Average FPS: 58.69
Min FPS: 30.33 at frame 1950, Max FPS: 75.44 at frame 875
Average Tri/Sec: -51453980, Tri/Frame: -876746
Recorded/Played Tris ratio: -1.05
Play Time: 33.49s, Average FPS: 59.72
Min FPS: 30.33 at frame 1950, Max FPS: 75.68 at frame 924
Average Tri/Sec: -52340848, Tri/Frame: -876428
Recorded/Played Tris ratio: -1.05
TimeDemo Play Ended, (3 Runs Performed

[ Szerkesztve ]

(#934) janos80

janos80
(senior tag)

crysis warhead

TimeDemo Play Started , (Total Frames: 3502, Recorded Time: 92.69s)
!TimeDemo Run 0 Finished.
Play Time: 66.42s, Average FPS: 52.73
Min FPS: 24.71 at frame 79, Max FPS: 73.56 at frame 722
Average Tri/Sec: 18107104, Tri/Frame: 343408
Recorded/Played Tris ratio: 1.52
!TimeDemo Run 1 Finished.
Play Time: 58.90s, Average FPS: 59.46
Min FPS: 24.71 at frame 79, Max FPS: 74.36 at frame 2849
Average Tri/Sec: 22669020, Tri/Frame: 381249
Recorded/Played Tris ratio: 1.37
TimeDemo Play Ended, (2 Runs Performed)

(#935) Laraxior válasza janos80 (#934) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:C ez az jelenti hogy nem gyorsabb a GTX280amnál...köszönöm! :K :R :R

(#936) janos80 válasza Laraxior (#935) üzenetére

janos80
(senior tag)

alapon? :)
igazabol tudjuk,hogy a crysis az nvidia jateka :K abban nem is lehet versenyezni.
kivancsi lennek,hogy ha nem crysis.exe neven indulna el a crysis,akkor mennyi lenne az fps ;]

(#937) Petya2900XT válasza DreamProf (#932) üzenetére

Petya2900XT
(fanatikus tag)

A próbléma okát nem tudom....azért írtam,mert nekem is volt 3hónapig Mode Com tápom......megvettem baraktam az 500W-os FSP-s belselyűset és 3hónapig azt se tudtam,hogy van tápom....minden űberfaszályul ment aztán pukkk ingame közben és elszállt a táp.....kiderült bazinagy szerencsém volt,hogy nem szállt el a konfig.......aztán rájöttem,hogy nem árt megkérdezni az okos táptotyikosokat....egy Corsair ajánlottak..rájöttem,hogy mért......fél éve még annyire se tom,hogy van-e táp a gépembe és még megbízok is a tápba...igaz 20K-ért
Gondold meg,h ilyen konfig alá mit veszel! ;) :K

Asus-P8Z68-V/2500K-4,5GHz/Zalman-9700LED/G.Skill-8GB-DDR3-1800MHz Gigabyte-6870-1GB/Kingston-SSD-96GB+4.82TB/Corsair-HX520/Dell-U2311H Origin BF:BC2:Petya2900XT(HUN)//Xbox live:Petya2900XT

(#938) Kampone válasza Laraxior (#935) üzenetére

Kampone
(kvázi-tag)

Ezen most megleoödtem :Y

nem irok ala

(#939) Laraxior válasza janos80 (#936) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Persze..tudom más játékban nem éri el a szintjét,de azért ez is szép teljesítmény. Igaz nem nem alapórajelekkel,de egyezik a teljesítménye :C :R

(#940) Szatesz válasza Laraxior (#939) üzenetére

Szatesz
(őstag)

Hát én nem értem hogy lehet egyforma teljesitmény...Mert nekem 1920x1200 on 8aa vas sem ment 30 fps alá...és szentem a gtx nem tudja ezt..bar nekem 4500 on ment a cpum...Lehet igy jobban kihajtja...

>>> HUN eXtreme OC Team <<<

(#941) Laraxior válasza Szatesz (#940) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

látod..nekem meg csak 4240enment az e8600 :) nVidiás játék,a is közrejátszik,meg az 512bit ;] nem kell aggódni csak ebben az egy game-ben éri utol,és előzi meg, itt,ott,más játéknál lemarad..van ahol nem is kevéssel,de én erre is büszke vagyok :C

(#942) janos80

janos80
(senior tag)

majd kivancsi leszek ha meglesz a vga-mra a vizes blokk,akkor mennyit hoz majd tuningban az x2 :C :Y

(#943) Szatesz válasza Laraxior (#941) üzenetére

Szatesz
(őstag)

majd lefuttatom én is azt a bencset és akkor megnézzük mennyi nekem......... amugy a bencsre ne alapozzatok mert én néztem és probaltam 4ghzn meg 4200 on futtatni a crysis bencset és nekem a 4ghz nel volt tobb fps atlagom ezt nem értettem én sem de ez igy nemhelyes....

[ Szerkesztve ]

(#944) Kampone válasza janos80 (#942) üzenetére

Kampone
(kvázi-tag)

Lássuk :U

nem irok ala

(#945) Laraxior válasza Szatesz (#943) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

jaja...az csak a GPU-t nézi...de a robbanások meg a lövések a procit dolgoztatják...ezért nem adok a tesztoldalakra...
Amikor itt volt az X2-d akkor is erősebb volt a GTX280am,elmeséltem ezt az ati topikban..hát én voltam a világ legszemetebb embere :D Mert csak a Crysis..most mit csináljak ha csak ezzel gamelek :B :R

(#946) Szatesz válasza Laraxior (#945) üzenetére

Szatesz
(őstag)

Nemtudom..Nekem volt fél évig 9800gx2 esem ami 1-2% különbséggel ugyan olyan volt mint a 280gtx de ez a mostani 4870x2 esem szerintem gyorsabb a crysisban is...Dobj egy linket honnan szedjem le a benchet és melyiket és akkor megcsinalom én is...

(#947) Szatesz válasza Laraxior (#945) üzenetére

Szatesz
(őstag)

Visszatérve arra hogy amikor ottvolt az X2 esem akkor ti olyan P35 os lapba néztétek amibe csak PCI-E 1.0 van és itt mivel 2 GPU van itt sokat számit a PCI-E 2.0..És ott q6600 al csak 19000 et csinalt 3dmark06 ban a P35 os lap miatt nekem itthon E8600 assal mar 22000 et ..Csak ennyi különbség van PCI-E 1.0 és PCI-E 2.0 között...Mivel itt 2gpu van szükséges neki a PCI-E 2.0....Az igaz hogy ez a hütés rajta botrányos...De a vizet meg nem érdemli meg :DD

(#948) janos80 válasza Szatesz (#946) üzenetére

janos80
(senior tag)

nekem is volt gx2-om,es az ati x2 nalam szinte ég és föld a ketto kozott a kulombség :C :K

(#949) simi762

simi762
(tag)

halihó!
lenne gy kérdésem! a mellékelt kép alapján, elvileg a memóm csak 500-on megy, 900 helyett?

(#950) deicide

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Végre. Működik a powerplay a 8.12 bétával, már az első inditásnál visszaveszi végre mindkét mag órajelét.

A másik, hogy hogyan lehet feszt is adni a magoknak, hogy jobban birja a tuningot?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.