Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#851) TTomax válasza rankesz (#850) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Én nem akarok senkit elkeseriteni,de felénk kb 15 fonttal olcsob a 4850X2 mint a legolcsobb 4870X2...
ez cirka 5ezer forint...nem nagyon lesz a 4850X2 "jó árasítva"...
HD4850X2 337font
HD4870X2 352font
Ilyen árakkal nem lesz túl kelendő az biztos...

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#852) prime_adam

prime_adam
(kvázi-tag)

Nem rég én kérdeztem, h ha egy HD4870x2höz rákapcsolok még egy HD4870-et is ako lesz-e sebességnövekedés. A teszt amit küldtetek igent mutatott, de valaki légyszíves magyarázza el nekem h ez ilyenkor h működik pontosan? :D

Annyit tudok, ha crossfireben van valami, akkor megosztják egymás közt a dolgokat, pl valahol azt olvastam egyik az egyik képkockán, a másik a másik képkockán dolgozik, vagy a monitort kis négyzetekre osztják fel és úgy képezik a képet. De akkor az X2 az nagyon gyorsan leképzi az egyiket, a simára meg akkor várnia kellene nem? de akkor meg nem sebességnövekedés hanem csökkenés van. Akkor mégis ebből hogyan lesz növekedés? :F

(csak kíváncsiságból)

Eladó Norton 360 6.0

(#853) g50v válasza rankesz (#850) üzenetére

g50v
(lelkes újonc)

Nem nem akarok tuningolni, hanem nemtudok :O
Különben úgy jövő nyárra szeretnék venni egy gamer gépet amibe egy erős videókártyát szeretnék.Szerintetek addigra lejjebb mennek az árak?Ha igen akkor lehetséges-e hogy hd4870x2 100k körül lehet majd kapni?Ja és ezekhez a brutál kártyákhoz milyen hűtés ajánlott?A tuningra visszatérve a tuning miatt nem fog hamarabb meghalni a proci?És például milyen nehéz egy e8500 procit 4GHz-ig felhúzni?

[ Szerkesztve ]

ez a fránya gazdaságiválság...

(#854) rankesz válasza prime_adam (#852) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

az x2 gyakorlatilag 2 kártya 1 nyákon, szóval az számol 2.t a sima 4870 meg minden 3-at.
De kérdezd meg Abu85-t ő keni vágja a témát.

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#855) rankesz válasza g50v (#853) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Szerinted itt a ph!n aki tuningol az úgy született hogy kisujjában volt a tuning minden csinja-bínja? Mi is kérdeztünk, próbálkoztunk, utánaolvastunk. Jövő nyárra szerintem simán lesz 100 alatt, mondom én helyi kiskerben 92ért vettem néhány hónapja egy kis hátszéllel.
Lehet amúgy hogy jövő nyárra már a 4890x2-ket fogják dobálni ennyiért, ez a baj ezzel, gyorsan "avuló" teknika... :(((

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#856) simlisgumis

simlisgumis
(kvázi-tag)

Megnéztem én is árakat!
Sapphire 4850x2 2Gb 93000 1GB 86000
Powercolor 4870x2 106000
Elképzelhető a 100 alatti ár,de nehezen!

[ Szerkesztve ]

(#857) prime_adam

prime_adam
(kvázi-tag)

Ti milyen véleménnyel vagytok az MSI R4870x2 OC-ról? Milyen tapasztalatotok van róla?

Félig ide tartozik: És MSI-s vidikártya alá MSI-s deszkával jobban járnék, vagy inkább maradjak a gigánál?

Eladó Norton 360 6.0

(#858) rankesz válasza prime_adam (#857) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

dupla :U

[ Szerkesztve ]

(#859) rankesz válasza prime_adam (#857) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Felesleges az OC.

Teljesen mindegy hogy milyen márkájú karit veszel, jól fog menni, ez nem márkafüggő hál'istennek

(#860) rankesz

rankesz
(PH! addikt)

Rászántam magam és feltettem a 8.11-es drivert, és nagyon meglepődtem hogy win induláskor nem ciripel a kari mikor az ikonok felett elhúzom a kurzort. Vagyis végre valahára működik a powerplay

(#861) prime_adam

prime_adam
(kvázi-tag)

Ako lehet marad az OC, csak azért mert azt láttam eddig a legolcsóbban.

Eladó Norton 360 6.0

(#862) Chalez

Chalez
(senior tag)

Akinek 4870 x2-je van, plz írja már le mellé, hogy milyen háza van...ugyanis az X2 videókarihoz vadászok valami normálisabb 30k körüli házat.

THX!

Telón hamarabb elértek! LUXUS és feromonos parfümök verhetetlen árakon, hívj vagy írj!

(#863) GuB3Ra

GuB3Ra
(senior tag)

Helló!
Mi a teendő ha a játék nem jelenik meg full képernyőn tv-n??
Samsung le656 full hd.
Thx

[ Szerkesztve ]

MiNiMaL+TeChNo^ Ati FTW! BC2_NaMe: M0ZiLLA+ Lg Optimus+Android<3

(#864) peterxyxx

peterxyxx
(újonc)

Sziasztok!

Van egy nagy problémám egy Asus 4870x2-es VGA karival!

A Samsung CRT monitorom maximális felbontása 2048x1536 80 Hz-en...

Néhány régebbi játékkal már megszoktam hogy hogy ezen a felbontáson illetve frissítési frekvenica mellett játszok azonban az új VGA karim nem hajlandó az 65 Hz fölé menni bármit próbálok tenni. Próbáltam már RefreshForce-ot, Powerstrip-et, de egyik segédprogi se vált be, ahogyan maga az ATI driver sem hajlandó ezt a frekvenciát biztosítani. Szóval bármit teszek csak 65 Hz-et kapok ezen a felbontáson. :(

A régebbi VGA karimmal simán ment fullon a monitor tehát nem az gond.

Mivel először van ATI Radeon kártyám ezért gondoltam elfelejtettem beállítani valamit a CCC-ben, de akárhányszor néztem illetve állítgattam dolgokat a probléma nem múlt el..
Természetesen a legfrissebb 8.11-es drvier van fent.

Írtam az ATI supportnak is ezzel kapcsolatban, ezt válaszolták:

"From the information provided, the issue appears to be related to the way that the Catalyst 8.x driver is initialized. Check that the monitor is properly detected under Catalyst Control Center -- adjust Vertical and Horizontal Synchronization. Confirm that you have the latest driver installed from asus.com. Update your motherboard chipset drivers and monitor drivers (if applicable) and check that your MS EDID Report displays all the listed resolutions available. "

Minden driverem legfrissebb (tegnap tettem újra a rendszert 0-ról), Win XP 32 bit SP3 van fent.

Ha valaki tud légyszi segítsen, mert 65 Hz-et nem valami kellemes CRT-n :(

Köszönöm!

(#865) peterxyxx válasza peterxyxx (#864) üzenetére

peterxyxx
(újonc)

Még csak annyit szereték kérni hogy aki tudja (s bírja a monitorja) tesztelje le, hogy 2048-as felbontáshoz 65 Hz-nél nagyobb frissítési frekvenciát betud-e állítani? Thx :R

[ Szerkesztve ]

(#866) deicide válasza peterxyxx (#865) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De ha CRT monitorod van és valamiért a kártya nem tudja, akkor nem olyan nagy gond kisebb felbontással használni, mint amekkora probléma ez egy TFT esetében lenne...sajnos segíteni viszont nem tudok...

When one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion.

(#867) bigdigit válasza GuB3Ra (#863) üzenetére

bigdigit
(őstag)

overscane

[ Szerkesztve ]

(#868) Marked

Marked
(kvázi-tag)

A 4870 X2 ára a közelmúltban nagyon felugrott. :( HIS-től 1 hónapja 110-120-ért lehetett venni, most meg 150 a legolcsóbb helyen. Szerintetek ez a 'világválságnak' és/vagy karácsonynak tudható be? Remélem Januárba lejjebb megy az ára mert akkor lehet nekem is lenne egy. :))

Multiplatformer: PC, PSP 3004, PS3 Slim 250GB | PSN ID: Marked33

(#869) polo493 válasza Chalez (#862) üzenetére

polo493
(fanatikus tag)

udv
gigabyte 3d aurora van nekem, épp hogy befér

[ Szerkesztve ]

http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=polo493&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#870) Chalez válasza polo493 (#869) üzenetére

Chalez
(senior tag)

A régi Aurora? Mert újba lenne, talán abban kicsit nagyobb a hely.

Telón hamarabb elértek! LUXUS és feromonos parfümök verhetetlen árakon, hívj vagy írj!

(#871) polo493 válasza Chalez (#870) üzenetére

polo493
(fanatikus tag)

ez [link]

http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=polo493&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#872) rankesz válasza polo493 (#871) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Ilyen házban van az enyém is csak a winyó keretet már az előző tulaj kiszedte mert állítólag berezonál. Az meg egy kussolós vizes gépbe nem kóser... :(

(#873) Chalez válasza polo493 (#871) üzenetére

Chalez
(senior tag)

Ez a régi Aurora, a vinyó hely nekem is ki van szedve, de a mostani 2 új gépbe nem szívesen állnék neki barkácsolni, hogy beférjen az X2-es kari...Remélem az új Aurora kicsit tágasabb mint a régi!

(#874) polo493 válasza rankesz (#872) üzenetére

polo493
(fanatikus tag)

nekem tökéletes ,nem rezonál ot semmi,csak kellet a hely a pumpának gondolom ,azért let kiszedve.

[ Szerkesztve ]

(#875) polo493 válasza Chalez (#873) üzenetére

polo493
(fanatikus tag)

nem kell barkácsolni ,épp hogy befér,és még ki is lehet szedni.
melyik az ujj aurora 57 valami?nézd meg a konfigom az mind elfér benne.

[ Szerkesztve ]

(#876) james008bond válasza Chalez (#862) üzenetére

james008bond
(őstag)

Tsunami Thermalteke-től. Éppen elfért a winyó keret mögött.

Life's Good!/HTC One X Black/Xears TD III Blackwood/Sony LX900

(#877) Chalez

Chalez
(senior tag)

4870 X2 + 4GB Ram combohoz melyik oprendszert érdemes használni? Gondolom Pista 64bit...

(#878) deicide válasza Chalez (#877) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

vagy XP 64 bit, a 32bit értelmetlenné tenné a 4GB ramot.

When one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion.

(#879) Lizard01

Lizard01
(kvázi-tag)

Üdv!

HD 4870X2 vásárlása előtt vagyok, de nem tudom eldönteni, hogy érdemes-e a 3 slotos hűtést választani a 2 slotos helyett. (Láttam videókat youtubeon a 2 slotos hangjáról, és 50 % fölött már lejebb kellett vennem a hangerőt (tudom a valóságban nem ilyen hangos)). Csendes gépet szeretnék, (ami erős is) emiatt néztem ki ezt.

Itt a kiszemelt "áldozat":

http://www.ipon.hu/webshop/product/gainward_9771_bliss_hd4870x2_2gb_ddr5_pcie/34846

U.I.: Ha hülyeséget írok javítsatok ki.

Plz help! Előre is Thx! :)

(#880) Chalez válasza deicide (#878) üzenetére

Chalez
(senior tag)

Ahamm, de akkor már inkább a Vista nem?

(#881) deicide válasza Chalez (#880) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, 4GB-vel már inkább a vista.

(#882) Lizard01

Lizard01
(kvázi-tag)

Oops! Elcsesztem a linket. :W

[link]

[ Szerkesztve ]

(#883) deicide válasza Chalez (#862) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nekem Thermaltake Shark házban van, elfér kényelmesen.

(#884) TTomax válasza deicide (#881) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Jó dolog a 64 bit,meg a 64 bites vista is,és használtam sokat de végül mégis a 32bites mellett döntöttem.Az ok egyszerű.A 64bitnek csak akkor van értelme ha nativ 64bites játékokat,alkalmazásokat használsz,ha nem akkor tulajdonképpen minta 32 bitet használnál,a 64 bit nyűgjeivel...amíg a pl játékokból mondj a két crysis támogatja ( warhead is igen,de csak az 1.1-es patchel),vagy pl egy natív 64 bites firefoxhoz nincs flash player,ezért gyakorlatilag a 32bitest kell használni,addig nincs értelme a 64bitnek... Szóval én az egésszel azt akartam irni,hogy 4G rammal nem feltétlen a 64bites Vista a legjobb megoldás...jelenleg még mindig a 32bites vista a legproblémamentesebb minden téren... a 64bites XP-t meg egy rémálom....

[ Szerkesztve ]

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#885) Chalez válasza TTomax (#884) üzenetére

Chalez
(senior tag)

De a 4870 X2 ami 2Gb-os, mennyi memóriát hagy még a rendszernek? Nem tudnám kihasználni a 32bites memóriacímzési korlát miatt a 4GB ramot.

(#886) eladohardver

eladohardver
(senior tag)

lol. Ha 2 gb rendszermemóriád van ... akkor is 64-bites os-re van szükség a 4870x2 kihasználásához... tök mind1 h melyik xp or pista

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤ Használjatok DropBox-ot, mert nagyon jó (2Gb tárhely): http://db.tt/xYfvl0TD ¤

(#887) deicide válasza eladohardver (#886) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ezt azért kifejthetnéd, hogyszerinted miért, ugyanis a 32bites XP 4GB memóriát tud megcímezni és ráadásul a címzést a VGA-val kezdi, ergo a 2GB ramot a VGA-ról mindenképpen megcímzi, utána jön a rendszermemória, ami 2GB esetén szintén teljes egészében címzésre kerül.

[ Szerkesztve ]

(#888) TTomax válasza Chalez (#885) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Na most igen ez a 2G-s VRAM az határeset...itt arra kell gondolni,hogy ugye 2G-t tud adni alkalmazásonként a rendszermemóriából...ugye hát pontosan 4G-t tud megcímezni,azt nem tudom,hogy ugye ilyenkor lejön belőle amit a rendszer kér...
Na de az egésznek csak akkor van értelme ha tényleg natív 64bites az alkalmazás...most nem akarom már itt a topicot offolni, a téma is csak azért van itt tárgyalva mert ugye az x2-es 2G VRAM-mal van vértezve.
A lényeg ha 64 bites OS-en 32bites alkalmazást futtatsz akkor ugyanannyi memóriát kap,mint egy 32bites OS-en,hiába van a 64 bit miatt ming megcímezve ha az alkalmazáshoz 2G-t tud társitani...
Én amúgy előnyét a 64bites Vistának Crysis alatt éreztem...kisimult... a min és a max fps között határ leszűkült (ez amúgy 4850CF-el) persze ehhez a 64bites könyvtárban levő indítóikonnal kellett indítani...

[ Szerkesztve ]

(#889) Chalez válasza TTomax (#888) üzenetére

Chalez
(senior tag)

Na még egy utolsó érv...ha nem rakom fel a 64 bites os-t, akkor aztán véglegesen lemondhatok a 4GB rendszer, és a 2GB vram előnyéről...az oké, hogy nagyon sok progi nem használja ki a 64 bit lehetőségeit, de amelyik igen, ott azért meg is látszik.

(#890) TTomax válasza Chalez (#889) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

a VRAM-rol nem kell lemondanod,viszont az tény felesleges a maradék 2G a gépedben ,egy 32bites OS-el esélyed sem lehet a a kihasználására...viszont sajnos a 64bites vista nem olyan stabil mint 32bites társa....

(#891) Marked

Marked
(kvázi-tag)

Most jól összekavartatok :DD Ha lenne egy 32 bites gépem benne egy 4870X2-vel ami 2GB-os VGA és még hozzá 2GB RAM-al, akkor azt még teljesen kihasználja, de 4 GB RAMot már nem tud megcímezni a 32 bit? A VGA beleszámít? :F

[ Szerkesztve ]

Multiplatformer: PC, PSP 3004, PS3 Slim 250GB | PSN ID: Marked33

(#892) deicide válasza Marked (#891) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen, beleszámit.

(#893) Lizard01

Lizard01
(kvázi-tag)

Válaszolna valaki az én kérdésemre is plz? :F

(#894) deicide válasza Lizard01 (#893) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Játékok alatt 40%-on működik a venti nálam és az bőven elviselhető, de ha nem bánod, hogy drágább, akkor érdemes, mert valamivel biztosan halkabb és gyorsabb is.

(#895) Lizard01

Lizard01
(kvázi-tag)

Kicsit szétnéztem PH-n, hátha valaki árul hasonló kártyát. Találtam is, sőt még "olcsóbban" is jövök ki vele mint ha iponon venném.

Bolt: Sima Gainward 4870x2: 137.815 Ft
Kereskedő: Gainward 4870x2 GS: 133.056 Ft

[ Szerkesztve ]

(#896) deicide válasza Lizard01 (#895) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én 132.000ért tudnám adni, de arra várni kellene pár napot :)

(#897) eladohardver

eladohardver
(senior tag)

émmeg 130

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤ Használjatok DropBox-ot, mert nagyon jó (2Gb tárhely): http://db.tt/xYfvl0TD ¤

(#898) deicide

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

versenyezhetünk, legyen 129 :)

[ Szerkesztve ]

(#899) eladohardver

eladohardver
(senior tag)

lol nyertél

(#900) Lizard01 válasza deicide (#898) üzenetére

Lizard01
(kvázi-tag)

Három slotosat újonnan?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.