Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#51) Produkció válasza Cifu (#49) üzenetére

Produkció
(senior tag)

:((( jó, reggel várunk mester :P :R

Az autónak 3 betűből áll a neve: BMW!!!!! BMW E36 M3 3.2 a PRODUKCIÓ :P

(#52) bolic válasza Cifu (#46) üzenetére

bolic
(senior tag)

Ez érdekes, még sosem HDMI-zni. :) Akkor légy boldog ezentúl! :C Tehát leírtál a tapasztalatodat, köszi. ;)

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók! STEAM: bolic002reloaded (http://href.hu/x/dkny)

(#53) Overlocker válasza Produkció (#47) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha tuningolni is akarsz, én sztem is kell egy 550-600W-s táp, a biztonság kedvéért..

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#54) Produkció válasza Overlocker (#53) üzenetére

Produkció
(senior tag)

úgy vok most vele hogy megvárom a nehalemeket, nem tom azok mennyit fognak fogyasztani :U

Az autónak 3 betűből áll a neve: BMW!!!!! BMW E36 M3 3.2 a PRODUKCIÓ :P

(#55) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

ahogy elnezem, a sapphire, es gigabyte kartyakon levo bios-ok a szabvanyosnak tekintheto bios-ok.. mhz-ek, profilok, es fan profil tekinteteben teljesen megegyeznek.. valoszinuleg az asus az (de lehet, hogy mas gyartok is), aki modositotta a referencia bios-t..

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#56) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

megcsinaltam a rivatuneres vizsgalatat a referencia bios fan profiljanak is (mint ahogy az asus top bios-anak is).. velemenyem szerint ez a profil sokkal jobb, mint az asus top profilja.. post utan nem porog a ventilator kb. 4000rpm-en, amig eljut a windows-ig.. nem csokken a venti sebessege kb. 6 percen kereszul, mig eleri a "nyugalmi" allpotot.. latszik, hogy ezzel a "gyengebb" profillal is csak kb. 2 fokkal voltak melegebbek a magok (es a vrm resz is), mint az asus profiljaval.. annyit erdemes meg megjegyezni, hogy full power saving modban 1315rpm-en porog a venti, igy a magok csak 76 fokosra hevultek fel, ellentetben az asus 1145rpm-es sebessegevel, ahol egeszen 81 fokig melegedtek a magok.. nem mintha ez az 5 fokos kulonbseg barmit is szamitana ;)

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#57) Cifu válasza westlake (#56) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jól értem, hogy akkor a drivertől függetlenül marad minden jelenség (hő és zaj) olyan szinten, mint jelenleg? Reménykedtem, hogy az újabb driverek ilyen téren is hozhatnak (majd) változást...

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívűl másra is lőhetnek!

(#58) westlake válasza Cifu (#57) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

tudomasom szerint a fan sebesseget kizarolag a bios-ba irt profil szabalyozza.. semmi koze a driverhez.. ez nem egy olyan dolog, amit driverrol driverre optimalizalni lehetne.. vagyis valoszinuleg megoldhatnak ugy is, de egy profil kialakitasa kb. 3 ertekbol all, aminek kalibralasa nem egy nagy kihivas ;) en azt mondom, hogy jelen allas szerint az asus top biosa a legjobb, a referencia bios fan profiljaval ;)

I'm out.

(#59) Cifu válasza westlake (#58) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

No én nem erőltetem a Bios cserét, szóval marad a gyári, legalábbis jelenleg.... :DDD

(#60) Overlocker válasza westlake (#58) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van driver-ből is, jól mondja Cifu kolléga..link . Kérdés X2-nél működik-e, nálam a 4850-nél se akart működni, de egyeseknek megy..

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#61) westlake válasza Overlocker (#60) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

..akkor meg nem fogalmaztam eleg egyertelmuen.. ugy ertettem, hogy az automatikus vezerlest (alabol!) mindig a biosban tarolt profil hatarozza meg.. termeszetesen van par program, amivel bele lehet ebbe avatkozni, de pl. egy feltelepitett catalyst (+cc) nem fogja megvaltoztatni a fan profiljat.. Cifu pedig pont ugy ertette (legalabbis ha jol ertettem), hogy van egy alap profil, amit catalystrol catalystra optimalizalnak, es a felhasznalonak csak annyi a dolga, hogy feltelepitse a drivert (manualisan nem kell semmit sem allitania)..

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#62) Cifu

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az XML átírásról tudok, én ebből próbáltam azt leszűrni, hogy a driverből be lehet lőni, hogy mikor hogyan pörögjön a venti. Én eredetileg azt szerettem volna megtudni, hogy elképzelhető-e, hogy a driver verzióknál beavatkoznak-e ebbe, tehát lehetséges-e az, hogy a későbbi driverekben mondjuk a jelenleg 90°C-nál eléggé felhangosodó kártya esetleg csendesebb legyen. Csak egyértelműen kifejezni nem sikerült magam... :DDD

(#63) Achill3uS

Achill3uS
(PH! nagyúr)

nah megnéztem ezek a power save dolgokat már énis...
Asus 4870x2 TOP win inditas utan: 790/500, venti 1800 körül pörög már a win töltés alatt is, bőven elég halk, valami 3d futtatás alatt folyamatosan erősödik ahogyan melegedik a kártya, de nem éri el az 50%-ot sztem, mert nem zavaró, load 70 fok körül van, ami meglep, mert eddig nem nagyon teszteltem nem 100%-on járó ventivel :D gondolom az as5-öt értékeli a gyári vacak helyett a gpu :)
szóval 3d után beáll 507/500-ra mint másoknak...
3D powersave
restart
hangosan indul, csak win alatt halkul le, 790/500-on indul, folyamat ismétlődik :)
feszeket még nem méregettem de fogok majd...

••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

(#64) westlake válasza Achill3uS (#63) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

3d powersave? olyan nincs :D 3d performance, meg (2d) power saving profil van csak ;] szamomra az furcsa, hogy a hallottak alapjan nalad nem porog a venti post utan kb. 4000rpm-en, es nem is teszi ezt a windows felallasaig (amikor is elkezd lassulni)..

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#65) Achill3uS válasza westlake (#64) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

jovan 2d powersave nah, tokmind1 :D
hát tény és való hogy kicsit másképp viselkedik ez a bios a te kártyádon sztem...
meg érdekes, hogy neked miért megy fel 90 fok fölé az elvileg jobb venti szabályzással...
átpasztáztad?

(#66) westlake válasza Achill3uS (#65) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

nem, meg nem pasztaztam at.. le fogom szedni a burkolatot is, es rateszek egy (vagy ket) 8 centis sunon ventit.. ha tenyleg referencia kartyakrol beszelunk, akkor elmeletileg nem lehetne kulonbseg ket kartya kozott.. mar ugy ertem, hogy ha ugyanazt a biost irom bele egy masik kartyaba, akkor ne viselkedjen mar maskeppen.. mar csak azert sem, mert elmeletileg a biosban levo fan profilnak kellene meghataroznia a sebessegeket..

I'm out.

(#67) Cifu

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Van egyébként arra valami mód, hogy lássa az ember, hogy megy mind a két GPU játék alatt? Nem mintha zavarna a dolog, de azért jó lenne tudni, mely játékoknak van gondja a CF-el.

(#68) westlake válasza Cifu (#67) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

az jo lenne.. en meg nem lattam olyan monitorozo progit, ami mindket magot kezelte volna.. remelem azert van ilyen ;)

I'm out.

(#69) Achill3uS válasza Cifu (#67) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

ebben csak reménykedni lehet, mivel ez nem 3870x2 ahol külön be kell kapcsolni a 2. gpu-t CCC-ben, itt állandó kapcsolat van a magok között ami nem megszüntethető tehát sztem reálisan is kevesebb probléma lehet a CF-el játékok alatt mint eddig bármikor... egyébként pedig leméred fraps-al és összehasonlítod más tesztek alapján mennyi lenne a reális mihez képest és már meg is van a válasz...

(#70) Cifu

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor más kérdés: mi van a forced AA-val? A Guru3D fórumában sok embernek van vele baja, és sajnos én se nagyon tudom beüzemelni. A "nagy" 48x0 topicban érdeklődtem, hátha van az nHancerhez hasonló segédprogram az ATi-hoz is, de egyenlőre vakvágány van ilyen téren.

(#71) ferbazs válasza Cifu (#67) üzenetére

ferbazs
(tag)

Az új Everest monitorozza.

(#72) bolic válasza Cifu (#46) üzenetére

bolic
(senior tag)

1080p-n hajtottál? Hány méter hosszú a noname kábeled? Érdeklődöm a HDMI kábel vásárlásban, de csak legkorábban októberben tudnék venni. Hol vetted? Megköszönnék, sokféle 1080p támogatú kábeleket találtam és mindegyikük kb. 27 ezer Ft-nál drágább. :(

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók! STEAM: bolic002reloaded (http://href.hu/x/dkny)

(#73) Cifu válasza bolic (#72) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Természetesen 1080p-n. Van összesen per pillanat 5 HDMI-HDMI kábel a házban, ebből ez a noname 2m-es kábel már az isten se tudja honnan került ide, talán egy HDMI-s DVD lejátszóhoz adhatták talán. Van 2m-es HAMA kábelem kettő, egy "sima", és egy aranyozott "hi-fi", mindkettő a Media Marktból van (PS3 volt kölcsön, de kábel nem volt hozzá, ezért gyorsan kellett vennem). Egy 5 méteres Profigold kábel, netről rendelve (AVPlanet) és egy 2,5 méteres, maDrics feliratú kábel, ami a Budaörsi MM-ben a PS3 kellékek között volt, 5e Ft-ért vesztegetve. Ez utóbbi hozta rám a frászt, mert fehér pöttyök jelentek meg a képernyőn, mintha szemetelne a kártya.
Nézz körül a webboltokban, ha olcsóbbat akarsz, Profigold és HAMA, ha komolyabbat, de nem elszálltan, akkor még esetleg a Kácsa-Audióval próbálkozhatsz. Vannak persze direkt kábellekkel foglalkozó boltok is.

[ Szerkesztve ]

(#74) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

a 4.60- os everest tenyleg kijelzi mindket mag homersekletet (raadasul mindegyik magban 3 senzor van, nem pedig egy)

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#75) ferbazs válasza westlake (#74) üzenetére

ferbazs
(tag)

...és még a magonkénti terhelést is. ezt figyelve 3dmark alatt az volt a fura, hogy a canyon flight kivételével úgy 55-80% között használta csak a vga-t. játék alatt - GRID - ez 96-99%.

(#76) knochout válasza ferbazs (#75) üzenetére

knochout
(újonc)

hali!! pici help kellene!! Az eszközkezelöben nagy sárga felkiáltó jel van az eggyik x2-ön! 10-es hibakodot ir ki,és nem tom életre lehelni4 mi lehet ez pls help!!!!!

(#77) Cifu válasza knochout (#76) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Friss videókari? Nem szórakoztál biossal vagy ilyesmi?
Driver eltávolítás, újratelepítés megvolt? Ha rákattintasz, és kézzel feltelepíted hozzá a drivert mi történik?

(#78) bolic válasza knochout (#76) üzenetére

bolic
(senior tag)

Melyik oprendszered van? Olvastad, hogy melyik az ajánlott oprendszeren érdemes használni? :K

(#79) bolic válasza Cifu (#73) üzenetére

bolic
(senior tag)

Köszönöm, mások is ajánlanak a Kácsat. ;)

(#80) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

kijott az rbe 1.15-os verzioja, amivel mar valszeg tenyleg lehet gpu feszt allitani.. a problema csak az, hogy 1.250 volt utan 1.300 volt a kovetkezo lepcso.. a kerdes az, hogy a +0.05 volt mennyire sok pl. egy gyari leghutessel :F

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#81) P00By válasza westlake (#80) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Várni kell egy kicsit, valaki úgyis megnézi, aztán kiderül :D

(#82) jugeen válasza westlake (#80) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

fan mod mellett belefér

••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

(#83) medium84

medium84
(tag)

Az lenne a kérdésem hogy kapott-e valaki a kártyája mellé DVI-HDMI átalakítót? Ha igen milyen típusú volt?

Az élet olyan mint a motor, ha nem megy be kell rúgni

(#84) jugeen válasza medium84 (#83) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

nem is tudtam, hogy van több féle :U

••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

(#85) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

annyira nem is jo a 8.9? :U

I'm out.

(#86) rankesz válasza medium84 (#83) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Nekem ez van a Sapphire zacsiján:

ATI:6140063501G
WST: G8246C219-010H
REV.A 0828

Remélem segítettem, de azért megkérdezném mire kell ez neked?

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#87) rankesz

rankesz
(PH! addikt)

VAn egy bug a gépemmel ami sajna a 8.9-es driverrel is előjön... A nagy r700-as topikban már linkeltem de akkor senki nem tudott értelmes magyarázatot.

Itten van a hiba-e

Az a durva hogy win betöltéskor indítottam egy Crysist majd kiléptem és be is állt a gpu 507 MHz-re.
Kicsit később megint indíottam egy CCC-t és ez fogadott. Újabb Crysis menü betölt majd kilép után normális GPU terhelést írt és szépen el is kezdett csökkenni a hőmérséklet. Most 73 fokos. Valakinek van valami 5lete hogy mi lehet ez? :F

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#88) bolic válasza westlake (#85) üzenetére

bolic
(senior tag)

A Crysis benchmarknál nem valami jó. :U

(#89) bolic válasza rankesz (#87) üzenetére

bolic
(senior tag)

Olvass a #11 bekezdésemet. :U Igen, ez powerplay bugos vagyis minden win induláskor nem veszi vissza az első GPU órajeleit, miközben a második GPU csökkentett órajelein pihen. Egyik tűzforró gpu és másik kézmeleg gpu van a nyákon.

Rövidebbre összefoglalva:

Win indulás után az első gpu továbbra is 750/500, második gpu pedig 507/500, viszont 3D program alkalmazás után máris leveszi az első gpu órajeleit 507/500-re, kézmeleg lesz és a ház hűvösre vált.

Valami kis 1 másodperces "vak" 3D progit be kell rakni az indítópultba vagy feladatütemezőbe.

Ha van ilyen pici 3D progid, légyszívess ossz meg nekem!

Ui.: úgylátom, hogy a 8.9 sem segít...

[ Szerkesztve ]

(#90) rankesz válasza bolic (#89) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Végigolvastam a topikot, fel is fogtam amit írtál...
Ellenben ha már egyszer volt 3d progi futtatva, mi a rákért kapcsol később megint vissza win desktopba 3d módba? Ez volt a kérdésem. Meg nézd meg a linkelt képemen a gpu használatot...

(#91) bolic válasza rankesz (#90) üzenetére

bolic
(senior tag)

Várjon csak?! Megint visszakapcsol? :Y Nekem csak win induláskor van a bug a Catalyst 8.8 szerint, egyszeri 3D futtatás után végleg lepihen. Ha ez igaz, hogy még mindig visszakapcsol, akkor majd meggondolom hogy tartsak-e meg a kártyát... :( De majd 2-3 hónap múlva dönteni fogok, addig trükközni kell. Ez mekkora szégyen, pofozzak az Atinak vagy mi? :F :(((

(#92) rankesz válasza bolic (#91) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Szerintem csak nálam van valami bug a catalyst és az oprenszer között...
311%-on se nagyon értem hogy tekerhet egy GPU...

(#93) Szergei válasza bolic (#91) üzenetére

Szergei
(lelkes újonc)

Nálam nem szokott újból visszakapcsolni, csak a Windows betöltése után csinálta, amíg nem futtattam egy 3D-s alkalmazást, viszont ez a bug még a legújabb Catalyst 8.9-ben is javítatlan maradt :((( Talán majd egy hónap múlva, a következő driverrel kijavítják... Egyelőre a mellékelt Gigabyte-driverrel használom a kártyát, amiről fogalmam sincs, hogy melyik verzió, nem is WHQL, de érdekes módon egyből 507 MHz-en megy terheletlenül mindkét GPU, és az eddigi tapasztalataim alapján nincs is benne több hiba, mint akár a WHQL-es 8.8-ban vagy 8.9-ben. A CCC ezt írja erről a driverről: "Driver Packaging Version: 8.52-08078a-066515E-ATI
Catalyst Version: 08.9"
- talán egy 8.9-es béta lehet... :F

(#94) Syde

Syde
(kvázi-tag)

Kigondolná, hogy egy VGA miatt is kell frissíteni a BIOS-t? Legalábbis nekem kellett... (de processzoromat még mindig nem "ismeri" fel normálisan a lap.

Másfelől, ha minden igaz, nem sokára megérkezik, a vízhűtő blokk rá. EK megoldása révén. Ami hátrány volt a 3870X2 (ill. 2900XT) esetén ez ennél a kártyánál fokozottan igaz. Ezt mindkét oldalon elhelyezett memóriát el kellene már felejteni. Olyan, mintha egy fűtőszál lenne a CPU+RAM+NB alatt...

(#95) bolic válasza Szergei (#93) üzenetére

bolic
(senior tag)

Az már jobb, akkor mindössze csak a kis 3D programra van szükségem. :) Azt hiszem meg kéne érdeklődnöm bátyám felől, hátha ő tudná szerezni vagy programozni. :D

(#96) bolic válasza Syde (#94) üzenetére

bolic
(senior tag)

Utánanéztem most, még mindig nem kapott új BIOS-t a laphoz. :K

(#97) rankesz válasza Syde (#94) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Nekem ma kerül fel az EK blokk, majd írok hőfofokat.
Remélem az instabilitás is megszűnik, merrt jelenleg az alsó pci-e slotban van a kari és itt nem is egy sebességbajnok... de majd mától...véééégre :D

(#98) Syde válasza rankesz (#97) üzenetére

Syde
(kvázi-tag)

Annak kifejezetten örülnék. Egyedi hátsó borító lemezt adnak hozzá, vagy az marad a gyári? XSPC-nél ilyen van az 3870 X2-höz KÉP

(#99) rankesz válasza Syde (#98) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Ez lesz az, csak még nem ért ide vele a "Tata" pedig délre igérte. Nem baj, a Nyugdíjas mint tudjuk nem gyorsvonat... :D

(#100) westlake válasza rankesz (#87) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

csak a #4-est kellet volna elvolvasnod, es marit tiszta lett volna a dolog.. en meg mindig azt vallom, hogy ez nem driver hiba..
ja, es azok szamara, akik ccc-vel, vagy rivatunerrel tuningoljak a kartyajukat, van egy rossz hirem, de ezt majd kesobb.. most nincs kedvem leirni :B

[ Szerkesztve ]

I'm out.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.