jó, reggel várunk mester

Az autónak 3 betűből áll a neve: BMW!!!!! BMW E36 M3 3.2 a PRODUKCIÓ :P

jó, reggel várunk mester

Ez érdekes, még sosem HDMI-zni.
Akkor légy boldog ezentúl!
Tehát leírtál a tapasztalatodat, köszi. 
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók! STEAM: bolic002reloaded (http://href.hu/x/dkny)
Ha tuningolni is akarsz, én sztem is kell egy 550-600W-s táp, a biztonság kedvéért..
over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

úgy vok most vele hogy megvárom a nehalemeket, nem tom azok mennyit fognak fogyasztani 

ahogy elnezem, a sapphire, es gigabyte kartyakon levo bios-ok a szabvanyosnak tekintheto bios-ok.. mhz-ek, profilok, es fan profil tekinteteben teljesen megegyeznek.. valoszinuleg az asus az (de lehet, hogy mas gyartok is), aki modositotta a referencia bios-t..
[ Szerkesztve ]
I'm out.

megcsinaltam a rivatuneres vizsgalatat a referencia bios fan profiljanak is (mint ahogy az asus top bios-anak is).. velemenyem szerint ez a profil sokkal jobb, mint az asus top profilja.. post utan nem porog a ventilator kb. 4000rpm-en, amig eljut a windows-ig.. nem csokken a venti sebessege kb. 6 percen kereszul, mig eleri a "nyugalmi" allpotot.. latszik, hogy ezzel a "gyengebb" profillal is csak kb. 2 fokkal voltak melegebbek a magok (es a vrm resz is), mint az asus profiljaval.. annyit erdemes meg megjegyezni, hogy full power saving modban 1315rpm-en porog a venti, igy a magok csak 76 fokosra hevultek fel, ellentetben az asus 1145rpm-es sebessegevel, ahol egeszen 81 fokig melegedtek a magok.. nem mintha ez az 5 fokos kulonbseg barmit is szamitana 
[ Szerkesztve ]
I'm out.
Jól értem, hogy akkor a drivertől függetlenül marad minden jelenség (hő és zaj) olyan szinten, mint jelenleg? Reménykedtem, hogy az újabb driverek ilyen téren is hozhatnak (majd) változást...
A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívűl másra is lőhetnek!

tudomasom szerint a fan sebesseget kizarolag a bios-ba irt profil szabalyozza.. semmi koze a driverhez.. ez nem egy olyan dolog, amit driverrol driverre optimalizalni lehetne.. vagyis valoszinuleg megoldhatnak ugy is, de egy profil kialakitasa kb. 3 ertekbol all, aminek kalibralasa nem egy nagy kihivas
en azt mondom, hogy jelen allas szerint az asus top biosa a legjobb, a referencia bios fan profiljaval 
I'm out.
No én nem erőltetem a Bios cserét, szóval marad a gyári, legalábbis jelenleg.... 
Van driver-ből is, jól mondja Cifu kolléga..link . Kérdés X2-nél működik-e, nálam a 4850-nél se akart működni, de egyeseknek megy..
over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

..akkor meg nem fogalmaztam eleg egyertelmuen.. ugy ertettem, hogy az automatikus vezerlest (alabol!) mindig a biosban tarolt profil hatarozza meg.. termeszetesen van par program, amivel bele lehet ebbe avatkozni, de pl. egy feltelepitett catalyst (+cc) nem fogja megvaltoztatni a fan profiljat.. Cifu pedig pont ugy ertette (legalabbis ha jol ertettem), hogy van egy alap profil, amit catalystrol catalystra optimalizalnak, es a felhasznalonak csak annyi a dolga, hogy feltelepitse a drivert (manualisan nem kell semmit sem allitania)..
[ Szerkesztve ]
I'm out.
Az XML átírásról tudok, én ebből próbáltam azt leszűrni, hogy a driverből be lehet lőni, hogy mikor hogyan pörögjön a venti. Én eredetileg azt szerettem volna megtudni, hogy elképzelhető-e, hogy a driver verzióknál beavatkoznak-e ebbe, tehát lehetséges-e az, hogy a későbbi driverekben mondjuk a jelenleg 90°C-nál eléggé felhangosodó kártya esetleg csendesebb legyen. Csak egyértelműen kifejezni nem sikerült magam... 

nah megnéztem ezek a power save dolgokat már énis...
Asus 4870x2 TOP win inditas utan: 790/500, venti 1800 körül pörög már a win töltés alatt is, bőven elég halk, valami 3d futtatás alatt folyamatosan erősödik ahogyan melegedik a kártya, de nem éri el az 50%-ot sztem, mert nem zavaró, load 70 fok körül van, ami meglep, mert eddig nem nagyon teszteltem nem 100%-on járó ventivel
gondolom az as5-öt értékeli a gyári vacak helyett a gpu 
szóval 3d után beáll 507/500-ra mint másoknak...
3D powersave
restart
hangosan indul, csak win alatt halkul le, 790/500-on indul, folyamat ismétlődik 
feszeket még nem méregettem de fogok majd...
••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

3d powersave? olyan nincs
3d performance, meg (2d) power saving profil van csak
szamomra az furcsa, hogy a hallottak alapjan nalad nem porog a venti post utan kb. 4000rpm-en, es nem is teszi ezt a windows felallasaig (amikor is elkezd lassulni)..
[ Szerkesztve ]
I'm out.

jovan 2d powersave nah, tokmind1 
hát tény és való hogy kicsit másképp viselkedik ez a bios a te kártyádon sztem...
meg érdekes, hogy neked miért megy fel 90 fok fölé az elvileg jobb venti szabályzással...
átpasztáztad?

nem, meg nem pasztaztam at.. le fogom szedni a burkolatot is, es rateszek egy (vagy ket) 8 centis sunon ventit.. ha tenyleg referencia kartyakrol beszelunk, akkor elmeletileg nem lehetne kulonbseg ket kartya kozott.. mar ugy ertem, hogy ha ugyanazt a biost irom bele egy masik kartyaba, akkor ne viselkedjen mar maskeppen.. mar csak azert sem, mert elmeletileg a biosban levo fan profilnak kellene meghataroznia a sebessegeket..
I'm out.
Van egyébként arra valami mód, hogy lássa az ember, hogy megy mind a két GPU játék alatt? Nem mintha zavarna a dolog, de azért jó lenne tudni, mely játékoknak van gondja a CF-el.

az jo lenne.. en meg nem lattam olyan monitorozo progit, ami mindket magot kezelte volna.. remelem azert van ilyen 
I'm out.

ebben csak reménykedni lehet, mivel ez nem 3870x2 ahol külön be kell kapcsolni a 2. gpu-t CCC-ben, itt állandó kapcsolat van a magok között ami nem megszüntethető tehát sztem reálisan is kevesebb probléma lehet a CF-el játékok alatt mint eddig bármikor... egyébként pedig leméred fraps-al és összehasonlítod más tesztek alapján mennyi lenne a reális mihez képest és már meg is van a válasz...
Akkor más kérdés: mi van a forced AA-val? A Guru3D fórumában sok embernek van vele baja, és sajnos én se nagyon tudom beüzemelni. A "nagy" 48x0 topicban érdeklődtem, hátha van az nHancerhez hasonló segédprogram az ATi-hoz is, de egyenlőre vakvágány van ilyen téren.

Az új Everest monitorozza.

1080p-n hajtottál? Hány méter hosszú a noname kábeled? Érdeklődöm a HDMI kábel vásárlásban, de csak legkorábban októberben tudnék venni. Hol vetted? Megköszönnék, sokféle 1080p támogatú kábeleket találtam és mindegyikük kb. 27 ezer Ft-nál drágább. 
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók! STEAM: bolic002reloaded (http://href.hu/x/dkny)
Természetesen 1080p-n. Van összesen per pillanat 5 HDMI-HDMI kábel a házban, ebből ez a noname 2m-es kábel már az isten se tudja honnan került ide, talán egy HDMI-s DVD lejátszóhoz adhatták talán. Van 2m-es HAMA kábelem kettő, egy "sima", és egy aranyozott "hi-fi", mindkettő a Media Marktból van (PS3 volt kölcsön, de kábel nem volt hozzá, ezért gyorsan kellett vennem). Egy 5 méteres Profigold kábel, netről rendelve (AVPlanet) és egy 2,5 méteres, maDrics feliratú kábel, ami a Budaörsi MM-ben a PS3 kellékek között volt, 5e Ft-ért vesztegetve. Ez utóbbi hozta rám a frászt, mert fehér pöttyök jelentek meg a képernyőn, mintha szemetelne a kártya.
Nézz körül a webboltokban, ha olcsóbbat akarsz, Profigold és HAMA, ha komolyabbat, de nem elszálltan, akkor még esetleg a Kácsa-Audióval próbálkozhatsz. Vannak persze direkt kábellekkel foglalkozó boltok is.
[ Szerkesztve ]

a 4.60- os everest tenyleg kijelzi mindket mag homersekletet (raadasul mindegyik magban 3 senzor van, nem pedig egy)
[ Szerkesztve ]
I'm out.

...és még a magonkénti terhelést is. ezt figyelve 3dmark alatt az volt a fura, hogy a canyon flight kivételével úgy 55-80% között használta csak a vga-t. játék alatt - GRID - ez 96-99%.

hali!! pici help kellene!! Az eszközkezelöben nagy sárga felkiáltó jel van az eggyik x2-ön! 10-es hibakodot ir ki,és nem tom életre lehelni4 mi lehet ez pls help!!!!!
Friss videókari? Nem szórakoztál biossal vagy ilyesmi?
Driver eltávolítás, újratelepítés megvolt? Ha rákattintasz, és kézzel feltelepíted hozzá a drivert mi történik?

Melyik oprendszered van? Olvastad, hogy melyik az ajánlott oprendszeren érdemes használni? 

Köszönöm, mások is ajánlanak a Kácsat. 

kijott az rbe 1.15-os verzioja, amivel mar valszeg tenyleg lehet gpu feszt allitani.. a problema csak az, hogy 1.250 volt utan 1.300 volt a kovetkezo lepcso.. a kerdes az, hogy a +0.05 volt mennyire sok pl. egy gyari leghutessel 
[ Szerkesztve ]
I'm out.

Várni kell egy kicsit, valaki úgyis megnézi, aztán kiderül 

fan mod mellett belefér
••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

Az lenne a kérdésem hogy kapott-e valaki a kártyája mellé DVI-HDMI átalakítót? Ha igen milyen típusú volt?
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy be kell rúgni

nem is tudtam, hogy van több féle 
••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

annyira nem is jo a 8.9? 
I'm out.

Nekem ez van a Sapphire zacsiján:
ATI:6140063501G
WST: G8246C219-010H
REV.A 0828
Remélem segítettem, de azért megkérdezném mire kell ez neked?
When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

VAn egy bug a gépemmel ami sajna a 8.9-es driverrel is előjön... A nagy r700-as topikban már linkeltem de akkor senki nem tudott értelmes magyarázatot.
Az a durva hogy win betöltéskor indítottam egy Crysist majd kiléptem és be is állt a gpu 507 MHz-re.
Kicsit később megint indíottam egy CCC-t és ez fogadott. Újabb Crysis menü betölt majd kilép után normális GPU terhelést írt és szépen el is kezdett csökkenni a hőmérséklet. Most 73 fokos. Valakinek van valami 5lete hogy mi lehet ez? 
When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

A Crysis benchmarknál nem valami jó. 

Olvass a #11 bekezdésemet.
Igen, ez powerplay bugos vagyis minden win induláskor nem veszi vissza az első GPU órajeleit, miközben a második GPU csökkentett órajelein pihen. Egyik tűzforró gpu és másik kézmeleg gpu van a nyákon.
Rövidebbre összefoglalva:
Win indulás után az első gpu továbbra is 750/500, második gpu pedig 507/500, viszont 3D program alkalmazás után máris leveszi az első gpu órajeleit 507/500-re, kézmeleg lesz és a ház hűvösre vált.
Valami kis 1 másodperces "vak" 3D progit be kell rakni az indítópultba vagy feladatütemezőbe.
Ha van ilyen pici 3D progid, légyszívess ossz meg nekem!
Ui.: úgylátom, hogy a 8.9 sem segít...
[ Szerkesztve ]

Végigolvastam a topikot, fel is fogtam amit írtál...
Ellenben ha már egyszer volt 3d progi futtatva, mi a rákért kapcsol később megint vissza win desktopba 3d módba? Ez volt a kérdésem. Meg nézd meg a linkelt képemen a gpu használatot...

Várjon csak?! Megint visszakapcsol?
Nekem csak win induláskor van a bug a Catalyst 8.8 szerint, egyszeri 3D futtatás után végleg lepihen. Ha ez igaz, hogy még mindig visszakapcsol, akkor majd meggondolom hogy tartsak-e meg a kártyát...
De majd 2-3 hónap múlva dönteni fogok, addig trükközni kell. Ez mekkora szégyen, pofozzak az Atinak vagy mi?

Szerintem csak nálam van valami bug a catalyst és az oprenszer között...
311%-on se nagyon értem hogy tekerhet egy GPU...

Nálam nem szokott újból visszakapcsolni, csak a Windows betöltése után csinálta, amíg nem futtattam egy 3D-s alkalmazást, viszont ez a bug még a legújabb Catalyst 8.9-ben is javítatlan maradt
Talán majd egy hónap múlva, a következő driverrel kijavítják... Egyelőre a mellékelt Gigabyte-driverrel használom a kártyát, amiről fogalmam sincs, hogy melyik verzió, nem is WHQL, de érdekes módon egyből 507 MHz-en megy terheletlenül mindkét GPU, és az eddigi tapasztalataim alapján nincs is benne több hiba, mint akár a WHQL-es 8.8-ban vagy 8.9-ben. A CCC ezt írja erről a driverről: "Driver Packaging Version: 8.52-08078a-066515E-ATI
Catalyst Version: 08.9" - talán egy 8.9-es béta lehet... 

Kigondolná, hogy egy VGA miatt is kell frissíteni a BIOS-t? Legalábbis nekem kellett... (de processzoromat még mindig nem "ismeri" fel normálisan a lap.
Másfelől, ha minden igaz, nem sokára megérkezik, a vízhűtő blokk rá. EK megoldása révén. Ami hátrány volt a 3870X2 (ill. 2900XT) esetén ez ennél a kártyánál fokozottan igaz. Ezt mindkét oldalon elhelyezett memóriát el kellene már felejteni. Olyan, mintha egy fűtőszál lenne a CPU+RAM+NB alatt...

Az már jobb, akkor mindössze csak a kis 3D programra van szükségem.
Azt hiszem meg kéne érdeklődnöm bátyám felől, hátha ő tudná szerezni vagy programozni. 

Utánanéztem most, még mindig nem kapott új BIOS-t a laphoz. 

Nekem ma kerül fel az EK blokk, majd írok hőfofokat.
Remélem az instabilitás is megszűnik, merrt jelenleg az alsó pci-e slotban van a kari és itt nem is egy sebességbajnok... de majd mától...véééégre 

Annak kifejezetten örülnék. Egyedi hátsó borító lemezt adnak hozzá, vagy az marad a gyári? XSPC-nél ilyen van az 3870 X2-höz KÉP

Ez lesz az, csak még nem ért ide vele a "Tata" pedig délre igérte. Nem baj, a Nyugdíjas mint tudjuk nem gyorsvonat... 

csak a #4-est kellet volna elvolvasnod, es marit tiszta lett volna a dolog.. en meg mindig azt vallom, hogy ez nem driver hiba..
ja, es azok szamara, akik ccc-vel, vagy rivatunerrel tuningoljak a kartyajukat, van egy rossz hirem, de ezt majd kesobb.. most nincs kedvem leirni 
[ Szerkesztve ]
I'm out.