Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#451) bolic

bolic
(senior tag)

Működik már a ventiszabályozás 4870 X2 alatt, csak akkor ha az Ati Overdrive funkció engedélyezésénél be van pipálva!!! :Y :Y :Y :R :R :R :C :C :C

Sajnos még mindig nem jól működik a powerplay win induláskor, viszont a TV skálázást tiltotta le, pedig ezt nem lett volna szabad!!! :((

Példaképek:

68C ~ 72C körül helyett végre:

Jól kib*szták ezt a lehetőséget:

Még valami, az elsődleges és másodlagos DVI-t felcserélték az nvidia csatlakozási sorrendsz szerint, akinél nincs ilyen TV-je van, jobb ha CCC install előtt felcserélni a csatlakozót! :Y Megijedtem, hogy csak a háttérképet mutat a TFT monitoron. :U

Akkor csak a powerplay idle és tv skálázás van hátra, hajrá ati csak így tovább! :C

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók! STEAM: bolic002reloaded (http://href.hu/x/dkny)

(#452) SzlobiG válasza bolic (#451) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Tehát érdemi javulás semmi nincs benne Riva Tunerrel ez szintén megoldható volt...Amúgy már a bétába is benne volt ez a kézi venti vezérlés 40%-ra én biztos nem fogom rakni, hogy azt halgassam a játék helyett.:( Sokat kell még atinak ezen dolgozni először is a powerplayen.:U

Nálam tökéletesen működik a TV skálázás és a DVI-ket se cserélte fel.

[ Szerkesztve ]

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#453) bolic válasza SzlobiG (#452) üzenetére

bolic
(senior tag)

Kiderült hogy fel lett cserélve, azért 1920x1080 helyett 1280x1024 a TFT monitor miatt, tehát a TV túlpásztázást kikapcsoltam és már 100%-os a képterület a plazma TV-n, csak nem tudtam a megváltozott felbontás miatt.

A 8.10 RC2-vel nem tudtam ventivezérléssel bírni a kártyát, azért most ennek örülök.

Kaphatott volna egy picike pofont a Rubynak, mivel egy gonddal kevesebb és így nem pofozok, egyelőre decemberig. ;]

Valóban elég kínos elindítani a 3D progit minden win induláskor a bugos powerplay miatt, olvastam a külföldi fórumon, egyelőre 8.11-ben vagy 8.12-ben fogják foglalkozni. :F Hogyha januártól nincs haladás, kénytelen leszek bevonni a 3D progfejlesztőt, hogy csináljon nekem ablakos 3D progit billérzékeléssel. Elég gáz a Galaxy 3D, mert csak full ablakban szeret futtatni, sehogy sem tudok kis ablakba bírni. :F

Véletlenül toltam 60%-ra a ventiszabályozást, úgy sűvit mint a tornádó. :DD

MOD: Igenis fel lett cserélve a kimeneti sorrendek, melyik verziót alkalmazol jelenleg? 8.10 RC2 bétán a korábbi sorrendet tartották meg utoljára.

[ Szerkesztve ]

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók! STEAM: bolic002reloaded (http://href.hu/x/dkny)

(#454) SzlobiG válasza bolic (#453) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Elvileg a végleleges 8.10-es van nálam fennt. 09.23. a driver dátuma.

(#455) My33r

My33r
(újonc)

Sziasztok!
V.kinek megy a Crysis warhead vista 32 alatt? ha igen melyik driverrel? (nekem 8.9-el nem megy, pontosabban kifagy betöltés közben) help meee;)

a configom:
Asus P5Q Pro, Intel E8500, 2 giga 1066mhz OCZ ram, és ugye 4870 x2, a táp corsair tx650

[ Szerkesztve ]

(#456) simlisgumis válasza rankesz (#450) üzenetére

simlisgumis
(kvázi-tag)

rankeszCsak vicceltem!
De az elgondolásod nem is olyan rossz!

(#457) twine válasza My33r (#455) üzenetére

twine
(őstag)

Bár nem X2 tulaj vagyok, de volt ilyen problémám! Nekem a PowerStrip zavart be! Azzal fixáltam a képfrissítési értéket,mert még mindig CRT-n nyomulok, és DX10 alatt hajlamos sok játékot 60hz-en inditani! Másnál olvastam hasonló hibát az Ati tray tools-al kapcsolatban! Én azt javaslom ha ilyesmi segéd-progit használsz...kapcsold ki, esetleg szedd le,, majd ugy próbáld meg....
üdv
twine

[ Szerkesztve ]

(#458) simlisgumis

simlisgumis
(kvázi-tag)

Felraktam a 8.10 es drivert én is.
Sokat javult de ugyanugy kilép csak most nem az elején hanem játék közben!
Viszont megfigyeltem hogy minél kissebb felbontásba megy annál tovább bírja!
Erre valami fájintos hozzászólás?!
Lehet hogy nem driver hanem vga?

(#459) rankesz válasza SzlobiG (#454) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Hol találtál végleges 8.10et? NE
em szoktam lámáskodni de én még mindig csak b2-t látok

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#460) hangyesz

hangyesz
(kvázi-tag)

ahoj! Kártya: Gainward 4870x2

Másnak is csak az 1ik gpu-t veszi vissza a 8.9-es catalyst? Honnan lehet a 8.10-est? Azzal ok?

(#461) SzlobiG válasza rankesz (#459) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Itt.

Hangyesz: Még a 8.10-be sincs javítva...

[ Szerkesztve ]

(#462) hangyesz válasza hangyesz (#460) üzenetére

hangyesz
(kvázi-tag)

yól látom?? 160 mega??? 8-10_xp32-64_dd_ccc_wdm_69563.exe ez a fájlnév ugye?

Mi 160 mega benne? Televan trojannal?

(#463) hangyesz válasza SzlobiG (#461) üzenetére

hangyesz
(kvázi-tag)

akkó biztos h ez driver gond? Én inkább vmi bios betegségre tippelek... ha rivatunerrel piszkálom akkó ok...

(#464) SzlobiG válasza hangyesz (#463) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Az...ha indítasz egy 3d alkalmazást, majd kilépsz akkor már jó.

(#465) hangyesz válasza SzlobiG (#464) üzenetére

hangyesz
(kvázi-tag)

háááááááttt nem úgy vettem észre... ráadásul 3d alatt fura hangok jönnek a kártyából... nemtudom mihez hasonlítani...

(#466) rankesz válasza hangyesz (#465) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

ciripel?

SzlobiG: THX

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#467) hangyesz válasza rankesz (#466) üzenetére

hangyesz
(kvázi-tag)

valami olyasmi... fura ufóhang... ez mé ilyen gááány?

[ Szerkesztve ]

(#468) Benyoo1

Benyoo1
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Nemtudom hova forduljak a problémával amire gyorsan választ szeretnék kapni!
3870X2 tulaj lettem(club3d), a kártya szuper csak ahogy elindítok egy-egy 3D játékot pl(COD4, Far Cry...akármi) egy ideig megy rendesen aztán minden OFF :Y leáll az egész gép...A kari hőmérsékleti jók, a táp egy nagy 23cm hosszú masszív nehéz 700W-os mondjuk nem márka annyira...egy db 8centis venti hátul...ami nagyon langyos levegőt fúj game közbe is...a tápra alig van kötve fogyasztó csak egy db vinyó és DVD a kártyán és a lapon kívül...
Szerintetek itt mi a gond? Minden alapon megy és most egy fél órát bírt a cod4...!
Winben minden ok...de 3d ben egy idő után minden leáll!

Előre is köszi a segítséget!

ABIT KN9 SLI, 6400+ X2@ 3,4Ghz, 2GB OCZ SLI 1066 @ 840 3-4-4-8, Club3d 3870X2 1GB, Chieftec GPS 450W 12cm..UnDeR CoNsTrUcTiOn..

(#469) SzlobiG válasza hangyesz (#467) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Kondik keltik ezt a hangot nem tudsz vele semmit csinálni.

(#470) hangyesz válasza SzlobiG (#469) üzenetére

hangyesz
(kvázi-tag)

mind ezt csinálja?

(#471) bigdigit válasza hangyesz (#467) üzenetére

bigdigit
(őstag)

nyugalom csak csúcs szuper ati ahogy megszokhattuk ;]bár kicsit megbékéltem vele.most már csak napi 2x akarom össze törni.

[ Szerkesztve ]

(#472) rankesz válasza bigdigit (#471) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Nekem a 8800GTX is ciripelt, nem kell vele foglalkozni, ez ilyen.

(#473) bigdigit válasza rankesz (#472) üzenetére

bigdigit
(őstag)

de ott más probléma nem nagyon adódot.remélem az nv lassan előrukkol egy full hdmi képes kártyával.

(#474) rankesz válasza bigdigit (#473) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Jót röhögtünk haverral, köszi :D
Nem tudom volt e már csúcskategóriás VGA-d, de tudhatnád hogy mind ezt csinálja a kondik sípolnak terhelt állapotukban,

Haver felajánlotta hogy elcseréli veled a GTX 280asát, gondolom nem visz át hangot HDMI-n de azért beírtam, hátha...

(#475) bigdigit válasza rankesz (#474) üzenetére

bigdigit
(őstag)

az én 8800gtx-em nem ciripelt.és elsősorban nem is erre gondoltam :P

(#476) mad1 válasza bigdigit (#475) üzenetére

mad1
(PH! kedvence)

Nekem mind2 gtx em ciripelt.es ugy tudom az osszes ezt csinallja.

[ Szerkesztve ]

Ne szemetelj ! / Steam..

(#477) SzlobiG válasza mad1 (#476) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Nekem még az X800-as széria is persze közel se ilyen hangosan.:)

(#478) Samanbacsii

Samanbacsii
(fanatikus tag)

Véleményeteket kérném: :R
Ha lenne kari (4870x2) Sapphire összes tartozékkal, 1 év garival, doboz nélkül megvennétek? :R

" ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "

(#479) Samanbacsii válasza Samanbacsii (#478) üzenetére

Samanbacsii
(fanatikus tag)

Persze,vadonat új... , a forrás megbízható.

(#480) simlisgumis válasza Samanbacsii (#479) üzenetére

simlisgumis
(kvázi-tag)

Az ár a lényeg!

(#481) simlisgumis válasza simlisgumis (#480) üzenetére

simlisgumis
(kvázi-tag)

Meg hogy ki milyen!
Én pl csak vadi új bontatlant veszek mindenből,nem érdekel ha drágább!
Akkor inkább kuporgatok még és megveszem később!

(#482) rankesz válasza Samanbacsii (#479) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Jól sejtem hogy ez az a bizonyos 80k-s kari? Hát én nem sokkal többért vettem a karim, nem csomagtartós biznic volt, de ez az ár jó. Ha nem tudsz áfát vissazigényelni, esetleg valahol nettó áron vásárolni akkor lehet szvsz megéri

(#483) mad1 válasza rankesz (#482) üzenetére

mad1
(PH! kedvence)

Aláirom :))

Ne szemetelj ! / Steam..

(#484) bigdigit válasza rankesz (#482) üzenetére

bigdigit
(őstag)

nekem lassan nics is olyan cuccom ami nem csomitartós biznisz lenne :B de figyelek kitől mit mikor és hogyan.

[ Szerkesztve ]

(#485) Samanbacsii

Samanbacsii
(fanatikus tag)

Kösz a véleményeket! :R

(#486) bolic válasza Samanbacsii (#485) üzenetére

bolic
(senior tag)

Szted megéri kb. 30%-al olcsóbban doboz nélkül 82k 3hó garival? Én igen, ez baromira nagyon megéri az ára miatt. Most sem bántam meg, remekül megy. Még jó hogy nem robbant le, az előző 4870 X2 sajnos kifeküdt. :DDD Ha esetleg lerobbanna néhány hónap múlva, veszek mégegyet vagy mittomén. :C

[ Szerkesztve ]

(#487) deicide

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Holnap egy 4870X2 birtokosa leszek, akkor ha jól olvastam, a 8.10-el már fogom tudni a ventillátort manuálisan szabályozni és a 3D-s program elindítása sem szükséges, hogy a powerplay működjön?

When one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion.

(#488) bolic válasza hangyesz (#460) üzenetére

bolic
(senior tag)

Talán 8.11-ben vagy 8.12-ben lesz bugfix. De ez csak pletyka. :U

(#489) bolic válasza deicide (#487) üzenetére

bolic
(senior tag)

Csak a powerplayt még mindig nem javították ki, továbbra is kell a 3D progihasználat minden win induláskor, ez legyen a legkisebb gond. A ventiszabályozás működik (Vista64 SP1). De vigyázz ne tekerd maximumra, úgy sűvít mint a tornádó. :DDD Nekem a 44% bőven elég, lehet hogy kevesebb is elég lesz, csak rezonanciát észleltem a 40% körüli értéknél, majd megnézem hogy hány %-nál lesz az ideális. De a 44% biztosan megfelel a nyári hőségben, de az alaplapom biztosan előbb-utóbb ki fog fagyni a hőségtől.

(#490) Syde válasza simlisgumis (#458) üzenetére

Syde
(kvázi-tag)

Igen ez nálam is így van. És ez mit jelent. Minél kisebb felbontást használsz, annál később tellik meg a VRAM Valószínűleg valami címzési, frissítési-felülírási hiba.

A RAMról jut eszembe. Elöző alaplapi BIOS-szal , a 2.8 GB-ot bírt megcímezni a 32bites XP. Amiből ki lehet következtetni, hogy a VRAMnak jutott 1 GB. Amióta frissítettem az alaplapi BIOSt (most októberi bétára) már 2GB foglal le VRAM-nak az XP és 4GB RAMból pedig értelemszerűen szintén 2GB-ot tud kiosztani. Summa-summarum, nem minden esetben az ATi a hibás ha valami nem megfelelően működik.

UI: Fenntebb írta valaki, hogy zavarja 40%-on a ventilátor hangja. Én fix 65%-on használom :) Ahogy az 3870 X2 is annó. És már kifejezetten furcsa amikor átülök a másik géphez ami nem ordít

[ Szerkesztve ]

(#491) bolic válasza Benyoo1 (#468) üzenetére

bolic
(senior tag)

"minden OFF leáll az egész gép"
"Winben minden ok...de 3d ben egy idő után minden leáll!"

Ezt hogy érted pontosabban? Hogyha a lefagyásra gondolsz, az természetes dolog. Ha valóban lekapcsolt, mintha megnyomnád a be-ki kapcsolót az elektromos elosztónál, az biza nem elég neki a táp vagy nem jó. Amúgy melyik márkás a tápod? Melyik típus? Sokat számít a tápegység. A 3D kifagyás az a régebbi játékoknál jelentkezik a probléma, én sem tudom pontosan miért, de ki lehet bírni. :D

(#492) bigdigit válasza Syde (#490) üzenetére

bigdigit
(őstag)

szerintem hamarabb fogjátok kinyírni a ventrit rajta mint a kártya megsülne.én bizony nem állítok rajta semmit.majd állít ő amennyit jónak lát.így legalább 2d-ben kussban van.

(#493) SzlobiG válasza Syde (#490) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

"Én fix 65%-on használom Ahogy az 3870 X2 is annó. És már kifejezetten furcsa amikor átülök a másik géphez ami nem ordít"

Úristen...:D Aki füldugóval ül gép mellé annak mind1.:D

[ Szerkesztve ]

(#494) Syde válasza SzlobiG (#493) üzenetére

Syde
(kvázi-tag)

Mivel ülök a gép elé? Bocs nem hallottam amit írtál :D

Egyébként már rég rajta lenne a vízes blokk, ha már beszerezhető volna az új CPU blokk. De addig nem bontom meg a jelenlegi rendszert amig nincs minden alkatrész meg.

(#495) deicide válasza bolic (#489) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

köszönöm, ugyan én XP-t használok, de remélem az alatt is működik...3D-s programnak elég pl az Atitool szőrös kockája?

When one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion.

(#496) SzlobiG válasza Syde (#494) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Nekem elvileg holnap jön meg rá a blokk pénteken lesz rá időm be is szerelem.:))

(#497) deicide

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az érdekelne még, hogy ha a 9800GX2 és Q6600@3.8GHz párost vitte a táp (650W enermax), akkor a 4870X2-t is fogja?

(#498) SzlobiG válasza deicide (#497) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Simán...

(#499) deicide válasza SzlobiG (#498) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

köszönöm, akkor már csak ki kell várnom a holnap délutánt...blokkot mennyiért lehet kapni, mennyiért vetted, ha nem titok?

(#500) SzlobiG válasza deicide (#499) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Innét lesz.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.