Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#2001) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

(#2002) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

(#2003) G^zC^mp€r

G^zC^mp€r
(őstag)

sziasztok, most raktam be a gépbe a 4870 x2-met, és elég hangosnak tünik. A kérdésem, hogy accelero s2, meg gfx chilla, ehhez hasonló hűtések léteznek x2-re? :F

Xbox Live Gamertag: FEARush R0kHaRD (azottegynullanempedigObetű)

(#2004) budo82 válasza G^zC^mp€r (#2003) üzenetére

budo82
(kvázi-tag)

Pedig kezdheted szoktatni magad a hanghoz. :DDD Megnyugtatásul: a nyári melegben még hangosabb lesz...
Ha jól tudom, csak ez az egy hűtés való rá: AC Accelero XTREME 4870X2
Bár szerintem iszonyat drága és nem igazán lehet itthon beszerezni... Vegyél inkább füldugót, olcsóbb :))

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...

(#2005) Erdei88 válasza P00By (#2001) üzenetére

Erdei88
(őstag)

:C Remélem baráti ára lesz

Origin -> Erdei88

(#2006) budo82 válasza P00By (#2001) üzenetére

budo82
(kvázi-tag)

Mondjuk az OC-s váltzatok 2x8pin-es áramellátása (+PCI-E sín) kicsit durvának tűnik... :Y

(#2007) P00By válasza budo82 (#2006) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Kicsit??? :D

(#2008) Erdei88 válasza P00By (#2007) üzenetére

Erdei88
(őstag)

Még szerencse hogy időben befektettünk egy ilyenre :))

Origin -> Erdei88

(#2009) DroneZ^

DroneZ^
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt irtam az LCD TV topikba:

Hi all. Lenne egy Samsung LE40R71B 40 colos HD Ready (1360x768) monitor.
Sehogy sem tudok értelmes képet varázsolni PC-n, RGB-n nem ismeri fel: Szabványos pnp monitor. Próbálkoztam a HDMI-vel, borzalmas torz homályos képe van. RGB-vel majdnem jó, csak pár program és játék, driver hiányában nem működik vele fényesen.
Samsung.com-on semmi támogatás/szoftver/driver nem létezik, de még google-ben sem találtam. Mit javasoltok? (HDMI-vel felismeri hogy valamilyen Samsung monitor, szerintem egy driver nagyon kéne neki) A segítséget előre is köszönöm

HDMI-s részében tudtok segíteni? Lehet szoftverből orvosolható a kép élessége/minősége, csak nem értek hozzá :B

Aki tud munkát, írjon! Minden jöhet.

(#2010) DroneZ^

DroneZ^
(őstag)
LOGOUT blog

catalyst a HDMI-n csak FullHD-ban tud jelet adni? Rosszul felismerte hogy fullhd monitor és erőlteti az 1920x1080-at akármit állítok :(((

(#2011) SzlobiG válasza DroneZ^ (#2009) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

HDMI-vel pedig mennie kéne rendesen állísd be a felbontást 1366X768-ra és a scaling optionsnál tudod a képméretet állítani közelről nézve ne várd, hogy szép képe lesz. Nekem 37-es full hd samu tv-vel semmi gondom nincs ha klónozva van a kép ha csak a tv van rákötve.

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#2012) G^zC^mp€r

G^zC^mp€r
(őstag)

van egy kis problémám :-/ 4870 x2-rő van szó, és az a baj ,hogy ccc-ben a tuningnál felvan téve a core 800-ra, ehelyett 507mhz-t mutat... everest szintén 507 mhz, és a gpu-z is, és érzem ,h lassabb is, és nem mozdul az orajele 507-ről terhelés alatt sem. Memók meg 500-on :F mi lehet a baja? :(((

(#2013) G^zC^mp€r válasza DroneZ^ (#2009) üzenetére

G^zC^mp€r
(őstag)

annó ugyanez a gondom volt... rgbről váltottam hdmi-re, és először hdmi átalakito ,és 2 ropis kábel, és hullaszar képe volt... nekem 32r84 van, aztán a megoldás egy ham home theater kábel 9 ropiért, ami rögtön dvi-hdmi, és olyan a képe, h besz*rsz :D

szal nemtom milyen kábelt használsz, de sajnos egyszer kell megvenni egy jó kábelt, és utána zsír lesz :))

(#2014) TESCO-Zsömle

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Itt is egy csokor Pletyka 4890x2-ről.

2x1GHz GPU + 4GB GDDR5...

Officially, AMD has so far declined to comment on it, and it’s likely that such a card would be difficult to manufacture when you consider that a single 4890 has a quoted TDP of 190W.

[ Szerkesztve ]

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#2015) DroneZ^ válasza SzlobiG (#2011) üzenetére

DroneZ^
(őstag)
LOGOUT blog

hát az RGB tű éles a HDMI mellett. Nem azzal lenne baj, a catalyst mindenképpen FULLHD felbontásunak ismeri fel a monitort és nembirom 1360x768-ra állítani :(((

(#2016) SzlobiG válasza DroneZ^ (#2015) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Van olyan a Display managerbe, hogy Force azon belül lehet eröltetni a felbontást azt próbáltad már? Esetleg a Hz nem játszik közre a dologba?

(#2017) No-kia válasza TESCO-Zsömle (#2014) üzenetére

No-kia
(PH! addikt)
LOGOUT blog

most akkor ennek 400W körüli TDP-je lesz? a gtx295nek mennyi? :F

C35i->3510i->6230i->N73->5800XM->N93->6610->6230->7610->K550i->Blade->5310XM | Ford Sierra 2.0i

(#2018) TESCO-Zsömle válasza No-kia (#2017) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez vagy nem lesz, vagy: HD4870CF = HD4870x2 < HD4890x2 < HD4890CF felállást láthatjuk. Viszont itt lesz benne annyi potenciál, hogy vízzel megfussa a CF teljesítményét.

Vagy tényleg annyi és vízhűtés olny.

Más elképzelést nem tartok valószínűnek.

[ Szerkesztve ]

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#2019) DroneZ^ válasza SzlobiG (#2016) üzenetére

DroneZ^
(őstag)
LOGOUT blog

1360x768-ban csak 30i-t engedi a Hz-eknél, ahogy Force 60Hz-et állítok átugrik egy másik listára a mező ahol a felbontásokat lehet állítani, ahol csak 1280x720ig vannak a lehetőségek... :(((

(#2020) SzlobiG válasza DroneZ^ (#2019) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Ez nálam is így volt az előző hd ready tv-mel igaz ott csak akkor volt 30i ha 1366X768 feletti felbontást állítottam be neki lehetett még 1920X1080-at is be is állította csak épp 30Hz-el.

(#2021) baki_00

baki_00
(újonc)

sziasztok! lenne egy kis problémám. bepakoltam a gépbe a 4870x2-t és hangerőm amit az alaplapi hangcsip(Realtek ALC888/1200 @ ATI SB600 - High Definition Audio Controller) produkál jelentős mértékben csökkent. Valaki tapasztalt már ilyet és esetleg tud megoldást a problémámra? előre is köszönöm

(#2022) Egzee

Egzee
(őstag)
LOGOUT blog

sok probléma van ezekkel a karikkal??? Mert akkor nem veszek! :DDD Most gondolkodom, hogy lehet eladom a 4850cf-em... :U

(#2023) Invader HCA válasza Egzee (#2022) üzenetére

Invader HCA
(újonc)

Hali mindenkinek, gondolom nem vagyok egyedül ha azt mondom, fogjunk össze és 6 sötétített trabival, neki induljunk annak a gyárnak ahol ezt a VGA hűtőt gyártják:
ARCTIC COOLING Accelero Xtreme 4870X2! :R

Nem találom sehol sem! :W

Üdv.! :O

Az erősnek a szive parancsol, a gyengének meg mások! "Szophoklész"

(#2024) SzlobiG válasza Invader HCA (#2023) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Nem lehet kapni nálunk úgy tudom.:U

(#2025) Egzee válasza SzlobiG (#2024) üzenetére

Egzee
(őstag)
LOGOUT blog

sztem nincs is... én még életemben nem láttam, csak a gtx200 szérián eddig... de ott mindegyiken az van...

(#2026) budo82 válasza Invader HCA (#2023) üzenetére

budo82
(kvázi-tag)

Neten vadászott infó AC hűtéshez: [link]
Itt azt írja az érdeklődő levelére az AC (ha jól értelmezem :B ), hogy május elején kerül csak amerikai piacra. (Egyébként tényleg nem kapható sehol, semmilyen webshopban!)
Azt mondjuk nem tudom, hogy ott vagy itt, Európában szoktak-e előbb megjelenni - az egyébként svájci - AC termékei...

A lényeg: szerintem "elavul" a 4870X2, mire kis hazánkban is kapható lesz a hozzá passzoló egyetlen utángyártott léghűtés... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2027) for3l válasza budo82 (#2026) üzenetére

for3l
(senior tag)

hmmm.. ez tényleg nem valami jó hír.. :( én is gondolkozok egy cserén (4850->4870x2), de nálam a hangtalan működés prioritása nem sokkal marad el a perfomance-tól, szóval mindenképp lecserélném a gyári hűtést, és ez az ac nem is tűnik olyan rossznak, idleben, ha 1000rpm-en mennének a folyadék csapágyas ventik, annak akkora nagy hangja nem lehet..
mindenesetre vagy 2 hétet még legalább várni kell.. (bár nem akarok önző lenni, de én máj.2-án megyek vissza külföldre /hollandia/ hosszabb időre, aztán ott hátha könnyebben beszerezhető lesz a cucc :B )

• www.pc-style.hu •

(#2028) atish15 válasza for3l (#2027) üzenetére

atish15
(tag)

valaki tudna gigabyte 4870 x2 ről irni valamit?sapphire hoz képest hang,hütés...vagy ahhoz is uj biosz kellene?

(#2029) atish15

atish15
(tag)

senki? :(

[ Szerkesztve ]

(#2030) SzlobiG válasza atish15 (#2028) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Ugyanaz mivel referencia az is.

(#2031) kokoato válasza SzlobiG (#2030) üzenetére

kokoato
(senior tag)

Hali!

Valahol olvastam, hogy a hátulján lévő rács okozza a szélzajt! Elvileg ha leveszi az ember a rácsot, sokkal csendesebb! De ki meri babrálni, ugye ugrik agari, és egy 100k-s kártyánál nem mindegy! Ez ilyen hangos, együtt kell élni vele.

... tudok .sys fájlt javítani csavarhúzóval! /by cockerel/

(#2032) TESCO-Zsömle válasza kokoato (#2031) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én nem hiszem, hogy a rács az elsődleges zajforrás, bár kétségtelenül ott van. A bordák sokkal sűtűbben vannak lamellázva...

(#2033) SzlobiG válasza kokoato (#2031) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

A rács keltette zajt nem hallod mivel olyan hangos turbina hangot generál az a megoldás, hogy eltörpül mellette, ettől független max annyi előnye van levenni, hogy nem lesz a kiáramló levegő útjába.

(#2034) baki_00

baki_00
(újonc)

Az én problémámra valaki, valamit?[2021] Vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen? Sajnos még mindig nem sikerült hangerőt varázsolnom. Lécci segítsetek :R

[ Szerkesztve ]

(#2035) SzlobiG válasza baki_00 (#2034) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Szvsz összeakad az audió vezérlővel ami a vga-nak van nézd meg a hang beállításoknál, hogy az alaplapi hangkártya van-e kijelölve, vagy az ati-s. Mer szerintem arra küldi a hangot nem az alaplapira.

(#2036) gabipaci válasza Invader HCA (#2023) üzenetére

gabipaci
(őstag)
LOGOUT blog

Én ezt találtam:[link]
Lehet hogy megveszem...

Multi-Gaming.Hu - Logitech Season 12 hónapon át tartó nyereményjáték Battlefield3-ban.

(#2037) budo82 válasza baki_00 (#2034) üzenetére

budo82
(kvázi-tag)

Szedd le DriverSweeper-rel (v. hasonlóval) a Realtek drivert (ha nem akarsz szórakozni, akkor felül is installálhatod a régit; én megszoktam a DriverSweepert). Utána tedd fel a legújabb Realtek drivert hozzá és ha nem tenné utána alapértelmezetté, tedd azzá a hangbeállításoknál.

Megj.: nálam ilyen egyszer fordult elő; amikor win telepítés után előbb raktam fel soundcard drivert a catalyst előtt (elvileg a HDMI hang miatt van a kavarás). Ha fordítva csináltam - vagy újraintalláltam a hangét - akkor nem volt gond...

Szerk.: ha így se lenne jó, az ciki; jobb ötletem nincs... Vegyél egy használt Audigy-t; még hangminőségben is jobb, mint a Realtek :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2038) atish15 válasza gabipaci (#2036) üzenetére

atish15
(tag)

nagyon sokan várnak már rá.senki nem tudja magyarországon mikor lehet kapni.lehet már 4890 x2 vel fogjuk tolni mire ideér :DD az ára is kérdéses lesz.

(#2039) gabipaci válasza atish15 (#2038) üzenetére

gabipaci
(őstag)
LOGOUT blog

Írtam nekik, hogy elküldik-e nekem, mert eredetileg csak amerikán belül póstáznak.

Multi-Gaming.Hu - Logitech Season 12 hónapon át tartó nyereményjáték Battlefield3-ban.

(#2040) SzlobiG válasza gabipaci (#2039) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Készülj fel, hogy nem lesz olcsó mulatság.:D

(#2041) gabipaci válasza SzlobiG (#2040) üzenetére

gabipaci
(őstag)
LOGOUT blog

A probléma megoldódott.
Azt írták, hogy nem foglalkoznak nemzetközi csomagküldéssel.
Kéne valaki aki az usa-ban él, megvenné és elküldené...
Vagy elég csak várni 3 évet, mire megjelenik valahol nálunk is. :W

(#2042) TESCO-Zsömle válasza gabipaci (#2041) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link]

(#2043) gabipaci válasza TESCO-Zsömle (#2042) üzenetére

gabipaci
(őstag)
LOGOUT blog

azt mondják május közepe:((

(#2045) TESCO-Zsömle válasza gabipaci (#2043) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát, ha május közepéig nincs a boltban, akkor akár személyesen is odamehetsz, akkor se fogsz kapni...

(#2046) pszihó

pszihó
(fanatikus tag)

Arctic Cooling Accelero XTREME 4870X2 cooleren kivül van valami más alternativ hűtő az 4870X2-re :F

Konfig eladva 2011 03 21 TT Armor 6000bws;Corsair TX650;Asus P6T Deluxe V2;Core I7 920 (D0)+Prolimatech Mega Shadow;Corsair 3X1Gb DDR3 TR3X3G1600C8D+Dominator Airflow; Scythe Kaze Master Pro;Sapphire HD5870 1GB DDR5;Kingston ssd v series 30GB; samu400GB 2db; samu1T; WD 500GB; seagat 500GB; AsusVW223

(#2047) for3l válasza pszihó (#2046) üzenetére

for3l
(senior tag)

nemtudok semmi másról, de muszáj lesz vmit kitalálni, mert a referencia hűtő iszonyat.. tegnap érkezett meg a kari, ma bepattintottam tesóm gépébe (a sajátom közelébe majd csak hétvégén kerülök) és kicsit elszomorított a hűtő hangja (na meg ugye a teljesítményétől sem vagyok elájulva). azért a mókából nyomtam egy 3dmark06-ot a phenom-os rendszerrel:

:B

SzlobiG, persze, hogy tudom. a csirke teljesítményt nem is a karira értettem, az még a hűtőre vonatkozott :B azért idle-ben 30%-os venti mellett közel 70fokos az egyik mag.. ez minden csak nem jó

[ Szerkesztve ]

• www.pc-style.hu •

(#2048) SzlobiG válasza for3l (#2047) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Azt ugye tudod, hogy a proci miatt kaptál csak annyi pontot 06-ba?:U Szal ez a "kicsi" teljesítmény nem a kártya maitt van.:D

(#2049) kokoato válasza SzlobiG (#2048) üzenetére

kokoato
(senior tag)

Hali!

Nekem egy E8500-as proci van a gépben, amit 4200-on hajtok, az se kap többet, viszont én 1680x1050-ben néztem a 3Dmark06-ot, és 20000 pont volt, neki máshonnan fújhat a szél, mert ha jól láttam 1280x1024-ben nézte, az nagyon kevés! :(

... tudok .sys fájlt javítani csavarhúzóval! /by cockerel/

(#2050) for3l válasza kokoato (#2049) üzenetére

for3l
(senior tag)

najó, ne lovagoljunk már ezen annyira. nyilván egy c2d 4200mhz-en sokkal jobban kihajtja ezt a vga-t mint egy phenom1 3ghz-en, vagy ez nem nyilvánvaló!? (sm2, sm3 pontokról beszélek..)
de vasárnap dobok fel majd egy képet a saját konfigommal 3dm06-ról..

• www.pc-style.hu •

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.