Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
G^zC^mp€r
(őstag)
sziasztok, most raktam be a gépbe a 4870 x2-met, és elég hangosnak tünik. A kérdésem, hogy accelero s2, meg gfx chilla, ehhez hasonló hűtések léteznek x2-re? 
Xbox Live Gamertag: FEARush R0kHaRD (azottegynullanempedigObetű)

budo82
(kvázi-tag)
Pedig kezdheted szoktatni magad a hanghoz.
Megnyugtatásul: a nyári melegben még hangosabb lesz...
Ha jól tudom, csak ez az egy hűtés való rá: AC Accelero XTREME 4870X2
Bár szerintem iszonyat drága és nem igazán lehet itthon beszerezni... Vegyél inkább füldugót, olcsóbb 
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...

Erdei88
(őstag)
Remélem baráti ára lesz
Origin -> Erdei88

budo82
(kvázi-tag)
Mondjuk az OC-s váltzatok 2x8pin-es áramellátása (+PCI-E sín) kicsit durvának tűnik... 

P00By
(PH! nagyúr)
Kicsit??? 

Erdei88
(őstag)
Még szerencse hogy időben befektettünk egy ilyenre

Origin -> Erdei88
Ezt irtam az LCD TV topikba:
Hi all. Lenne egy Samsung LE40R71B 40 colos HD Ready (1360x768) monitor.
Sehogy sem tudok értelmes képet varázsolni PC-n, RGB-n nem ismeri fel: Szabványos pnp monitor. Próbálkoztam a HDMI-vel, borzalmas torz homályos képe van. RGB-vel majdnem jó, csak pár program és játék, driver hiányában nem működik vele fényesen.
Samsung.com-on semmi támogatás/szoftver/driver nem létezik, de még google-ben sem találtam. Mit javasoltok? (HDMI-vel felismeri hogy valamilyen Samsung monitor, szerintem egy driver nagyon kéne neki) A segítséget előre is köszönöm
HDMI-s részében tudtok segíteni? Lehet szoftverből orvosolható a kép élessége/minősége, csak nem értek hozzá 
Aki tud munkát, írjon! Minden jöhet.
catalyst a HDMI-n csak FullHD-ban tud jelet adni? Rosszul felismerte hogy fullhd monitor és erőlteti az 1920x1080-at akármit állítok 

SzlobiG
(PH! félisten)
HDMI-vel pedig mennie kéne rendesen állísd be a felbontást 1366X768-ra és a scaling optionsnál tudod a képméretet állítani közelről nézve ne várd, hogy szép képe lesz. Nekem 37-es full hd samu tv-vel semmi gondom nincs ha klónozva van a kép ha csak a tv van rákötve.
Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

G^zC^mp€r
(őstag)
van egy kis problémám :-/ 4870 x2-rő van szó, és az a baj ,hogy ccc-ben a tuningnál felvan téve a core 800-ra, ehelyett 507mhz-t mutat... everest szintén 507 mhz, és a gpu-z is, és érzem ,h lassabb is, és nem mozdul az orajele 507-ről terhelés alatt sem. Memók meg 500-on
mi lehet a baja? 

G^zC^mp€r
(őstag)
annó ugyanez a gondom volt... rgbről váltottam hdmi-re, és először hdmi átalakito ,és 2 ropis kábel, és hullaszar képe volt... nekem 32r84 van, aztán a megoldás egy ham home theater kábel 9 ropiért, ami rögtön dvi-hdmi, és olyan a képe, h besz*rsz 
szal nemtom milyen kábelt használsz, de sajnos egyszer kell megvenni egy jó kábelt, és utána zsír lesz 
Itt is egy csokor Pletyka 4890x2-ről.
2x1GHz GPU + 4GB GDDR5...
Officially, AMD has so far declined to comment on it, and it’s likely that such a card would be difficult to manufacture when you consider that a single 4890 has a quoted TDP of 190W.
[ Szerkesztve ]
Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.
hát az RGB tű éles a HDMI mellett. Nem azzal lenne baj, a catalyst mindenképpen FULLHD felbontásunak ismeri fel a monitort és nembirom 1360x768-ra állítani 

SzlobiG
(PH! félisten)
Van olyan a Display managerbe, hogy Force azon belül lehet eröltetni a felbontást azt próbáltad már? Esetleg a Hz nem játszik közre a dologba?
most akkor ennek 400W körüli TDP-je lesz? a gtx295nek mennyi?
C35i->3510i->6230i->N73->5800XM->N93->6610->6230->7610->K550i->Blade->5310XM | Ford Sierra 2.0i
Ez vagy nem lesz, vagy: HD4870CF = HD4870x2 < HD4890x2 < HD4890CF felállást láthatjuk. Viszont itt lesz benne annyi potenciál, hogy vízzel megfussa a CF teljesítményét.
Vagy tényleg annyi és vízhűtés olny.
Más elképzelést nem tartok valószínűnek.
[ Szerkesztve ]
Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.
1360x768-ban csak 30i-t engedi a Hz-eknél, ahogy Force 60Hz-et állítok átugrik egy másik listára a mező ahol a felbontásokat lehet állítani, ahol csak 1280x720ig vannak a lehetőségek... 

SzlobiG
(PH! félisten)
Ez nálam is így volt az előző hd ready tv-mel igaz ott csak akkor volt 30i ha 1366X768 feletti felbontást állítottam be neki lehetett még 1920X1080-at is be is állította csak épp 30Hz-el.

baki_00
(újonc)
sziasztok! lenne egy kis problémám. bepakoltam a gépbe a 4870x2-t és hangerőm amit az alaplapi hangcsip(Realtek ALC888/1200 @ ATI SB600 - High Definition Audio Controller) produkál jelentős mértékben csökkent. Valaki tapasztalt már ilyet és esetleg tud megoldást a problémámra? előre is köszönöm
sok probléma van ezekkel a karikkal??? Mert akkor nem veszek!
Most gondolkodom, hogy lehet eladom a 4850cf-em... 

Invader HCA
(újonc)
Hali mindenkinek, gondolom nem vagyok egyedül ha azt mondom, fogjunk össze és 6 sötétített trabival, neki induljunk annak a gyárnak ahol ezt a VGA hűtőt gyártják:
ARCTIC COOLING Accelero Xtreme 4870X2! 
Nem találom sehol sem! 
Üdv.! 
Az erősnek a szive parancsol, a gyengének meg mások! "Szophoklész"

SzlobiG
(PH! félisten)
Nem lehet kapni nálunk úgy tudom.
sztem nincs is... én még életemben nem láttam, csak a gtx200 szérián eddig... de ott mindegyiken az van...

budo82
(kvázi-tag)
Neten vadászott infó AC hűtéshez: [link]
Itt azt írja az érdeklődő levelére az AC (ha jól értelmezem
), hogy május elején kerül csak amerikai piacra. (Egyébként tényleg nem kapható sehol, semmilyen webshopban!)
Azt mondjuk nem tudom, hogy ott vagy itt, Európában szoktak-e előbb megjelenni - az egyébként svájci - AC termékei...
A lényeg: szerintem "elavul" a 4870X2, mire kis hazánkban is kapható lesz a hozzá passzoló egyetlen utángyártott léghűtés... 
[ Szerkesztve ]

for3l
(senior tag)
hmmm.. ez tényleg nem valami jó hír..
én is gondolkozok egy cserén (4850->4870x2), de nálam a hangtalan működés prioritása nem sokkal marad el a perfomance-tól, szóval mindenképp lecserélném a gyári hűtést, és ez az ac nem is tűnik olyan rossznak, idleben, ha 1000rpm-en mennének a folyadék csapágyas ventik, annak akkora nagy hangja nem lehet..
mindenesetre vagy 2 hétet még legalább várni kell.. (bár nem akarok önző lenni, de én máj.2-án megyek vissza külföldre /hollandia/ hosszabb időre, aztán ott hátha könnyebben beszerezhető lesz a cucc
)
• www.pc-style.hu •

atish15
(tag)
valaki tudna gigabyte 4870 x2 ről irni valamit?sapphire hoz képest hang,hütés...vagy ahhoz is uj biosz kellene?

SzlobiG
(PH! félisten)
Ugyanaz mivel referencia az is.

kokoato
(senior tag)
Hali!
Valahol olvastam, hogy a hátulján lévő rács okozza a szélzajt! Elvileg ha leveszi az ember a rácsot, sokkal csendesebb! De ki meri babrálni, ugye ugrik agari, és egy 100k-s kártyánál nem mindegy! Ez ilyen hangos, együtt kell élni vele.
... tudok .sys fájlt javítani csavarhúzóval! /by cockerel/
Én nem hiszem, hogy a rács az elsődleges zajforrás, bár kétségtelenül ott van. A bordák sokkal sűtűbben vannak lamellázva...

SzlobiG
(PH! félisten)
A rács keltette zajt nem hallod mivel olyan hangos turbina hangot generál az a megoldás, hogy eltörpül mellette, ettől független max annyi előnye van levenni, hogy nem lesz a kiáramló levegő útjába.

baki_00
(újonc)
Az én problémámra valaki, valamit?[2021] Vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen? Sajnos még mindig nem sikerült hangerőt varázsolnom. Lécci segítsetek 
[ Szerkesztve ]

SzlobiG
(PH! félisten)
Szvsz összeakad az audió vezérlővel ami a vga-nak van nézd meg a hang beállításoknál, hogy az alaplapi hangkártya van-e kijelölve, vagy az ati-s. Mer szerintem arra küldi a hangot nem az alaplapira.
Én ezt találtam:[link]
Lehet hogy megveszem...
Multi-Gaming.Hu - Logitech Season 12 hónapon át tartó nyereményjáték Battlefield3-ban.

budo82
(kvázi-tag)
Szedd le DriverSweeper-rel (v. hasonlóval) a Realtek drivert (ha nem akarsz szórakozni, akkor felül is installálhatod a régit; én megszoktam a DriverSweepert). Utána tedd fel a legújabb Realtek drivert hozzá és ha nem tenné utána alapértelmezetté, tedd azzá a hangbeállításoknál.
Megj.: nálam ilyen egyszer fordult elő; amikor win telepítés után előbb raktam fel soundcard drivert a catalyst előtt (elvileg a HDMI hang miatt van a kavarás). Ha fordítva csináltam - vagy újraintalláltam a hangét - akkor nem volt gond...
Szerk.: ha így se lenne jó, az ciki; jobb ötletem nincs... Vegyél egy használt Audigy-t; még hangminőségben is jobb, mint a Realtek
[ Szerkesztve ]

atish15
(tag)
nagyon sokan várnak már rá.senki nem tudja magyarországon mikor lehet kapni.lehet már 4890 x2 vel fogjuk tolni mire ideér
az ára is kérdéses lesz.
Írtam nekik, hogy elküldik-e nekem, mert eredetileg csak amerikán belül póstáznak.
Multi-Gaming.Hu - Logitech Season 12 hónapon át tartó nyereményjáték Battlefield3-ban.

SzlobiG
(PH! félisten)
Készülj fel, hogy nem lesz olcsó mulatság.
A probléma megoldódott.
Azt írták, hogy nem foglalkoznak nemzetközi csomagküldéssel.
Kéne valaki aki az usa-ban él, megvenné és elküldené...
Vagy elég csak várni 3 évet, mire megjelenik valahol nálunk is. 
azt mondják május közepe
Hát, ha május közepéig nincs a boltban, akkor akár személyesen is odamehetsz, akkor se fogsz kapni...

pszihó
(fanatikus tag)
Arctic Cooling Accelero XTREME 4870X2 cooleren kivül van valami más alternativ hűtő az 4870X2-re 
Konfig eladva 2011 03 21 TT Armor 6000bws;Corsair TX650;Asus P6T Deluxe V2;Core I7 920 (D0)+Prolimatech Mega Shadow;Corsair 3X1Gb DDR3 TR3X3G1600C8D+Dominator Airflow; Scythe Kaze Master Pro;Sapphire HD5870 1GB DDR5;Kingston ssd v series 30GB; samu400GB 2db; samu1T; WD 500GB; seagat 500GB; AsusVW223

for3l
(senior tag)
nemtudok semmi másról, de muszáj lesz vmit kitalálni, mert a referencia hűtő iszonyat.. tegnap érkezett meg a kari, ma bepattintottam tesóm gépébe (a sajátom közelébe majd csak hétvégén kerülök) és kicsit elszomorított a hűtő hangja (na meg ugye a teljesítményétől sem vagyok elájulva). azért a mókából nyomtam egy 3dmark06-ot a phenom-os rendszerrel:

SzlobiG, persze, hogy tudom. a csirke teljesítményt nem is a karira értettem, az még a hűtőre vonatkozott
azért idle-ben 30%-os venti mellett közel 70fokos az egyik mag.. ez minden csak nem jó
[ Szerkesztve ]
• www.pc-style.hu •

SzlobiG
(PH! félisten)
Azt ugye tudod, hogy a proci miatt kaptál csak annyi pontot 06-ba?
Szal ez a "kicsi" teljesítmény nem a kártya maitt van.

kokoato
(senior tag)
Hali!
Nekem egy E8500-as proci van a gépben, amit 4200-on hajtok, az se kap többet, viszont én 1680x1050-ben néztem a 3Dmark06-ot, és 20000 pont volt, neki máshonnan fújhat a szél, mert ha jól láttam 1280x1024-ben nézte, az nagyon kevés! 
... tudok .sys fájlt javítani csavarhúzóval! /by cockerel/

for3l
(senior tag)
najó, ne lovagoljunk már ezen annyira. nyilván egy c2d 4200mhz-en sokkal jobban kihajtja ezt a vga-t mint egy phenom1 3ghz-en, vagy ez nem nyilvánvaló!? (sm2, sm3 pontokról beszélek..)
de vasárnap dobok fel majd egy képet a saját konfigommal 3dm06-ról..
• www.pc-style.hu •

![;]](/dl/s/v1.gif)