Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#101) rankesz válasza westlake (#100) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

link...

Mi az a rossz hír? kíváncsian hallgatlak, illetve olvaslak. :R

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#102) bigdigit

bigdigit
(őstag)

én is beneveztem egy Gainward 4870x2-be.
egyenlőre olvasok de már most is gyűlnek a kérdések. :B
főleg a hdmi-s hang és egy + x-fi platinium összelövése terén...

(#103) rankesz válasza bigdigit (#102) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Üdv a klubban.

HDMI hang... pff, passz, kérdezd cifu-t nekem is ő segített csak még nincs meg a megfelelő hosszú hdmi-kábel

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#104) gr.bence

gr.bence
(fanatikus tag)

sziasztok.

segítséget szeretnék kérni szeretnék venni egy gépet és nemtudom eldönteni milyen viedókárty legyen benn gtx280 vagy 4870x2................

illetve mekkora táp kell 4870x2-nek

Q9550 3.0Ghz, 4Gb memo,500Gb vinyo,stbstb

AZ ORSZÁG GAZDASÁGA A SZAKADÉK SZÉLÉN ÁLL, DE JÖVŐRE EGY NAGY LÉPÉST TESZ ELŐRE...

(#105) bigdigit

bigdigit
(őstag)

ez így normális?
graphics hardver information:

Primary Adapter
Graphics Card Manufacturer Built by ATI
Graphics Chipset ATI Radeon HD 4870 X2
Device ID 9441
Vendor 1002

Subsystem ID 2542
Subsystem Vendor ID 1002

Graphics Bus Capability PCI Express 2.0
Maximum Bus Setting PCI Express 2.0 x16

BIOS Version 011.007.000.000
BIOS Part Number 113-B50902-100
BIOS Date 2008/07/14

Memory Size 1024 MB
Memory Type GDDR5

Core Clock in MHz 750 MHz
Memory Clock in MHz 900 MHz
Total Memory Bandwidth in GByte/s 107 GByte/s

Disabled Adapter
Graphics Card Manufacturer Built by ATI
Graphics Chipset ATI Radeon HD 4870 X2
Device ID 9441
Vendor 1002

Subsystem ID 2042
Subsystem Vendor ID 1002

Graphics Bus Capability PCI Express 2.0
Maximum Bus Setting PCI Express 2.0 x16

BIOS Version 011.007.000.000
BIOS Part Number 113-B50902-101
BIOS Date 2008/07/14

Memory Size 1024 MB
Memory Type GDDR5

Core Clock in MHz 750 MHz
Memory Clock in MHz 900 MHz
Total Memory Bandwidth in GByte/s 107 GByte/s

miért disabled?valahol be kell kapcsolni?
sose volt atim bocs a láma kérdésekért.

gpu1 ráadásul 80-90 fokos míg a gpu2 csak 50 körül...
minden terheletlenül.

[ Szerkesztve ]

(#106) bigdigit

bigdigit
(őstag)

utolsó problémám egyenlőre:
47-es lcd-én hiába teszem a felbontást 1920x1080-ba nem tölti ki a kép teljesen a képernyőt.
pedig nem méretezetten van az lcd.
nvidiánál lehetet húzni/beállítani ilyenkor ati-nál viszont nem találok semmi ilyesmit.

(#107) gr.bence

gr.bence
(fanatikus tag)

ja és még annyi érdekelne hogy 4870x2 hogy teljesít crysiséknál?(a 2 részben) fps?

jól megy neki fullon 1680x1050-ben?minden nyakon van?és igy az fps?

köszi

csak azért kérdezek ennyit mert szeretnék egy ilyen karit majd a jövöbeni gépembe mert most adom el a laptopom és veszek egy asztali pc-t

AZ ORSZÁG GAZDASÁGA A SZAKADÉK SZÉLÉN ÁLL, DE JÖVŐRE EGY NAGY LÉPÉST TESZ ELŐRE...

(#108) bolic válasza gr.bence (#104) üzenetére

bolic
(senior tag)

Szia!

Az adataimnál lévő konfigom szerint kb. max. 400W-ot mért utoljára a Crysisnál. Neked kb. 600W tápra lenne szükséges, de figyelj arra is hogy különágas vagy együttágas-e a +12V! Ha különágas tápot akarsz, legalább 18A +12V legyen mindegyik kábelen.

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók! STEAM: bolic002reloaded (http://href.hu/x/dkny)

(#109) bolic válasza bigdigit (#105) üzenetére

bolic
(senior tag)

Melyik oprendszert használod? Az ilyen kártyával legalább 64bites oprendszerre van szüksége, sajnos.

A terhelt hőmérsékletei stimmelnek, hát ez van. :K Teljes üresjáratban akár 64 °C lehet az első GPU a hüvős szobahőmérsékleten.

[ Szerkesztve ]

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók! STEAM: bolic002reloaded (http://href.hu/x/dkny)

(#110) bolic válasza gr.bence (#107) üzenetére

bolic
(senior tag)

A Crysis Warhead még mindig bugos, várj az első patchig vagyis a memória elosztásnál lépett fel a probléma, ott 4GB rendszermemóriával sem lehet akadásmentesen játszani.

Hát sztem még mindig 20-30fps-re kell számítani. :D

(#111) Zap-Em

Zap-Em
(lelkes újonc)

Hi!
Megszeretném kérdezni, hogy érdemes-e venni pci express 2.0 -as alaplapot a kártyához, vagy a sima pcie x16-on is ugyanugy megy-e? Tehát hogy pl. a 2.0 -nal több lessz az fps egy adott játékban?!

köszi!

(#112) bigdigit válasza bolic (#109) üzenetére

bigdigit
(őstag)

xp-én néztem eddig csak.amiket írtam hőfokokat NEM terheltek.

(#113) bolic válasza bigdigit (#112) üzenetére

bolic
(senior tag)

Felejtsd el az XP-t, hogyha nem terheltek a hőmérsékleteid, legalább futtasd valamelyik néhány másodpercig a 3D játékot és vissza a windózba, akkor hüvös lesz. Már írtam korábban, olvashatnál vissza...

(#114) bolic válasza Zap-Em (#111) üzenetére

bolic
(senior tag)

Bármelyikkel kompatibilis, akár felfelé, akár lefelé is. De a teljesítményben más lesz, és nem tudok elmondani hogy hány százalékban van a különbség. Ha ki akarod használni a rejlő lehetőségeket és a sebességet, vegyél 2.0-ás lapot. Pl. 7800GTX PCI-E 1.x-ás volt a 2.0-ás lapomban, azzal nincs probléma és persze észrevehető a gyengébb teljesítmény.

[ Szerkesztve ]

(#115) bigdigit válasza bolic (#113) üzenetére

bigdigit
(őstag)

köszi igazad volt.kicsit szét vagyok még esve.
nyomtam egy 3dmark06-ot 19xxx pöttyöt kaptam.nem tudom reális-e egy 3.6-ra húzott q6600-al.
mivel engem még mindig aggaszt,hogy a CCC-ben azt látom a második gpu ki van kapcsolva.
ezzel most akkor mi van?

(#116) rankesz válasza bigdigit (#115) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

3d alatt összekapja magát a 2. GPU is, no para ;)

Ami meg a fullhd tv problémát illeti, én úgy csináltam hogy ccc-ben dvi 3 vagy 4 alatt(amelyik az LCD-TV) van egy olyan almenü hogy scaling options vagy mi(most nem látom mert a tv ki van pacskolva) na ott a csúszkát állítsd 0%-ra és sarokig fog érni a kép.
Remélem segítettem, emlékezetből írtam.

(#117) bolic válasza bigdigit (#115) üzenetére

bolic
(senior tag)

Hoppá, mégiscsak nem kapcsolta ki a második gput a 3dmark alatt! :) Már nem foglalkozom a 3DMarkokkal, jobb ha teszteld meg a 3DMark Vantaget, az első jelenetnél a hullámzó vízból zuhataggá válik. :U Jó a procid, amint olcsóbb lesz a Quad procik, le fogok cserélni, mostanában a QX9650 elég drága. ;)

Azért váltottam Vistára, mert az XP szeret véletlenszerűen kékhalálozni. :o

(#118) bigdigit válasza bolic (#117) üzenetére

bigdigit
(őstag)

jobb ha teszteld meg a 3DMark Vantaget, az első jelenetnél a hullámzó vízból zuhataggá válik

ez normális?
egy bughalmaz még vantage esetén is?írtam a vantage topikba is ez miatt.majdnem kivágtam a kártyát.

(#119) bigdigit

bigdigit
(őstag)

újabb kérdés.az ati overdrive nálam nem inverz.van valami trükkje vagy direkt ilyen?
mod:unlockolni kell de hogy?erre még nem találtam választ.látszik nem vagyok egy atis:)

[ Szerkesztve ]

(#120) bolic válasza bigdigit (#118) üzenetére

bolic
(senior tag)

Mondjuk az hogy az nVidia fizetett a 3DMarknak, ez csak a feltételezésem. :) Jobb ha nem foglalkozol a 3dmárkozással, a játékok tökéletesen mennek a Crysisen kivül.

Másik: Katt a kulcs szimbólumú ikonra, akkor tuningolhatsz, de csakis a felelősségeddel.

(#121) bigdigit válasza bolic (#120) üzenetére

bigdigit
(őstag)

nálam a crysis tökéletesen fut.sőt vista64 alatt mintha gyorsabb is lenne.bár a 8000gtx-hez viszonyítok.minden csúcson és 8x simítással játszható.igaz a monitor csak 1280x1024.

(#122) rankesz válasza bigdigit (#121) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

sok embertől hallottam már ezt hogy vista x64 alatt gyorsabb a crysis. Lassan tényleg el is hiszem

westlake: elárulod mi a para a tuninggal végre?

(#123) westlake válasza rankesz (#122) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

nagyvonalakban:
miutan barmilyen oc progival emeljuk a sebesseget (gpu/mem), a program egybol berakja a kartyat 3d performance modba (mintha pl. egy jatek futna folyamatosan), es amig a gepet nem inditjuk ujra, sosem megy vissza 2d power saving modba.. csak ennyi :U magyarul marad a bios atiros tuningolas..
mod: persze az is igaz, hogy a magok nem mennek 100%-on, de ez akkor is gaz..

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#124) bigdigit

bigdigit
(őstag)

első kékhalál vista alatt.
kiterjesztett képernyőn volt az lcd tv.majd áttettem egy tv csatornára mire kékhalál lett a jutalmam.sucks ati :W

(#125) rankesz

rankesz
(PH! addikt)

x2

Ma végre felkerült a blokk a kártyára!!!
Köszi Nyugdíjas :R

Most babafürdetés, de utána mérek terhelt fokokat

(#126) rankesz válasza rankesz (#125) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Ennyire nem népszerű ez a kártya, hogy nem pörög a topik? Vagy csak minden x2 tulaja nagy r700as topikba megy a kérdéseivel?

Mértem terhelt hőfokokat: a kártya 800/1000-re húzva ccc-vel, crysis minden maxon és így is 36-7 fokos a legmelegebb érték... :D

[ Szerkesztve ]

(#127) zso73 válasza bolic (#120) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Crysis-sel sincs baj A warhead rendesebben meg van írva, mint az elődje. Stailabban fut, és állítólag egy szinttel feljebb lehet húzni a grafikai szintet ugyanazzal a vassal.

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#128) SzlobiG

SzlobiG
(PH! félisten)

Lecseréltem a 2Db 4870-est egy 4870X2-re halkabbnak halkabb, de mellé nagyon forró, van valamilyen módosított bios hozzá? Vagy egyáltalán érdemes foglalkozni vele?

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#129) bigdigit válasza SzlobiG (#128) üzenetére

bigdigit
(őstag)

így télvíz idején még jól jön ez a forróság:)
én még mindig ott tartok miért írja ez a tetű ati panel,hogy a 2. gpu ki van kapcsolva. :W

(#130) rankesz válasza SzlobiG (#128) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Szerintem ne foglalkozz vele,nem lesz baja. Ha meg mégis beokádna, akkor ott a 2 év gar

Kicsit tesztelgettem mit bír a kártya az új hűtéssel. Magok 830-on, memória 1000MHz, Crysissal toltam, nem is volt hiba, csak mikor el kellet mennem a gép mellől és képernyővédővől visszaléptem akkor kezdett bebugosodni 1-2 objektum meg az égen tipikus cikcakk vonalak lettek . Hőfokkal nem volt gond, max 38 fok.

(#131) bigdigit

bigdigit
(őstag)

körülbelül minimum 4x említem ezt a 2. gpu disabled feliratot a kontrol panelon de még soha senki nem írta vissza ugyanmár te láma azt mindenkinek úgy írja ki.

kezdek aggódni valami gyárihibás kártyát vettem...

(#132) rankesz válasza bigdigit (#131) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Ugyanmár te láma már szerintem priviben is írtam hogy ne aggódj met mindenkinél azt írja ki. :D Működik 3d-ben? Hasít? Mert ha igen akkor np.

MOD: itt

[ Szerkesztve ]

(#133) bigdigit válasza rankesz (#132) üzenetére

bigdigit
(őstag)

hááát a hasítástól még messze van:)
időközben megnéztem ph-ás 3dmark06 4870-es eredményeket és nem estem hasra.van olyan sima 4870-es eredmény ami jobb mint az én 4870x2-őm....

valahol be lehet állítani ne detektálja folyamatosan a kártya a megjelenítőket?
rá van dugva hdmi-n az lcd tv-re is és ugye az nem megy állandóan.minden ki-be kapcsolás esetén villog a monitor is.ráadásul hiába hagyom extended-be ilyenkor mindig átteszi klónba.

érdekes nv-nél ezzel sem volt szarakodás.be volt állítva és kész.

[ Szerkesztve ]

(#134) rankesz válasza bigdigit (#133) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Ez nálam is így van,hiába van akár letiltva a 2. megjelenítő, klón módba kiteszi

Még a post is ki ven téve mind2 megjelenítőre

(#135) SzlobiG válasza bigdigit (#129) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Igen-igen az valóban jól jön ha nem kell felcsavarni a fűtést.:D Amúgy a 2.GPU közel se dolgozik annyit mint az első látni is a hőfokon, hogy jóval hűvősebb, így volt nekem a CF esetén is a 2. VGA mindég hűvösebb volt, de ahol van multi GPU-s támogatás bekapcsolódik az is pl Crysisba. :K

Nekem is rávan kötve LCD TV-re és nálam is ezt csinálja mindég klónozza a képet, talán az ATI Tray Tools-al belehetne konfigolni, de engem nem zavar...

Rankesz: Hát igen gyárilag így van kitalálva nekem még is megdöglött egy 4870 tápellátása.:D A másik meg az, hogy csak 3hó gari van rá, nem bolti a cucc.:D Pontosan melyik blokkot vetted rá? A proci hőfok mennyivel növekedett a vga blokk beszerelése után? Mert ha nem sokat és beválik a VGA, akkor lehet veszek rá én is egyet.:)

(#136) rankesz válasza SzlobiG (#135) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

X2-n az egyik GPU azért sokkal melegebb, mert ahogy tolja kifelé a házból a meleg levegőt úgy az egyik GPU hőjét ráfújja a másikra. Sajnos ez ilyen, elég hülye tervezés. CPU hőfokot 1-2 fokkal dobta meg, de előtte is vizes 8800GTX volt.Mondjuk nem nagyon izgat a dolog mert elég jó kis blokkok vannak a gépben, meg az oldalán egy MO-RA 2 radi 5 leszabályozott 12esventivel.

Ja. az x2-re EK x2 acetat blokkot vettem,Nyugdíjas azt monta a legjobbat szerezte ami van

(#137) SzlobiG válasza rankesz (#136) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Igen, meg az is igaz amit írtam, hogy nem dolgozik annyit a 2. GPU hogy a kártyán melyik az elsődleges azt nemtudom.:)

Jah értem, akkor 5fokot biztos rászámolhatok, de nekem csak egy 3X12-es radim van azért a mora az komolyabb.:)

Egy-két képet dobnál róla még is hogy néz ki?

[ Szerkesztve ]

(#138) rankesz válasza SzlobiG (#137) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Most melóba vagyok, nézz be este. A kártyáról rakjak fel képeket vagy a konfigról mindenestől?

(#139) SzlobiG válasza rankesz (#138) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Mind2 jól jönne az elrendezés miatt is kíváncsi vagyok, hogy vannak nálad a csövek. Nekem csak a proci van jelenleg vizevze azért néznék egy képet, hogy néz ez ki pontosan ezzel a VGA-val.:)

(#140) pisti88+

pisti88+
(senior tag)

Sziasztok beszállnék a csapatba én is egy x2 vel... csakhogy lenne egy kis problémám vele...
Egyszerűen nem megy a kari... Már mindent megcsinálltam 8.9-es driver van fennt látja everest is gpu-z is és az eszközkezelő is a 2db x2-őt...
A kari mégis olyan halványan teljesít mint a harmat gridben pl 28fps + hasonlók...
xp 32bitet használok többen mondják hogy ez a baj lehet de gondoltam ide is beírom hátha tudtok segíteni :O :R

Pisti -(*_*)-™

(#141) rankesz válasza pisti88+ (#140) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Szerintem próbálj meh egy friss oprendszert telepíteni

Én vista 64bitet javasolnék

(#142) gombcomp válasza pisti88+ (#140) üzenetére

gombcomp
(senior tag)

Az Xp csak 2db GPU-t tud lekezelni,ezért csak 1-1 magot használ kártyánként. :K
Ehhez VISTA kell (elég a 32bites is) ott nincs ilyen korlát,csak a processzor fog gyengébben teljesíteni.

[ Szerkesztve ]

"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

(#143) bigdigit válasza gombcomp (#142) üzenetére

bigdigit
(őstag)

3dmark06-ban tökmindegy nálam xp vagy vista64.szinte pöttyre ugyannyi az eredmény.

(#144) gombcomp válasza bigdigit (#143) üzenetére

gombcomp
(senior tag)

Teljesen normális a jelenség!
Azt írtam,hogy csak 2 GPU-t kezel,tehát mindegy milyen OPrendszer.Ha 2dB X2-ről
beszélünk akkor már van különbség.

[ Szerkesztve ]

"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

(#145) bigdigit válasza gombcomp (#144) üzenetére

bigdigit
(őstag)

a #142) -ben azt írtad nem mindegy most meg mindegy:)
na én elvesztettem a fonalat. :B

(#146) gombcomp válasza bigdigit (#145) üzenetére

gombcomp
(senior tag)

Na mégegyszer... :R
Az XP max 2GPU-t kezel,a VISTA többet,tehát ha 1 db 4870 X2 van a gépben (az két mag) tehát 1 VGA (X2) esetében mindegy az operációs rendszer.
Ha 2 db 4870 X2 van a gépben (az négy mag) csak a VISTA használja mindegyiket,de az XP csak kettőt tud tehát kártyánként 1 GPU-t (azaz kettőt),tehát itt az oprendszer is beleszól a végeredménybe.Bocs,hogy kicsit "szájbarágósan" írtam de ez a lényeg! :K

[ Szerkesztve ]

(#147) pisti88+

pisti88+
(senior tag)

Ma szűz xp-n lesz tesztelve a kari, remélem minden oké lesz vele... :O

Pisti -(*_*)-™

(#148) bigdigit válasza gombcomp (#146) üzenetére

bigdigit
(őstag)

szerintem ott mentünk el egymás mellet,hogy 2db x2-őt is képbe vettél holott erről szó sem volt:)
pisti88+ -nak szerintem nem 2db x2-je van...lehet ő fogalmazott rosszul...

(#149) gombcomp válasza bigdigit (#148) üzenetére

gombcomp
(senior tag)

pisti88+:"Egyszerűen nem megy a kari... Már mindent megcsinálltam 8.9-es driver van fennt látja everest is gpu-z is és az eszközkezelő is a 2db x2-őt..."
Nekem 2db X2 az két darab kártyát "sugallt"! :K

[ Szerkesztve ]

(#150) pisti88+ válasza gombcomp (#149) üzenetére

pisti88+
(senior tag)

Nem nem 2db van, csak a win látja annyinak... :R Mellesleg kiprobálltuk xp 32 bites teljesen szűz rendszeren itt már alap orajalakkal 205xx pötty jütt ki ;]
Visztont egy 280-as AMP elverte crysisban fps számban nemértem de nekem igy is tetszik kicsit megtartom! :K :R

Pisti -(*_*)-™

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.