a rivatuner monitorozo resze nagyon hasznos tud lenni, ha az ember ki akar "merni" dolgokat.. ezen a kepen nagyon sok hasznos informacio lathato.. megprobalom (erthetoen) vegigmagyarazni a dolgokat..
1. jelzes: ez a gep ujrainditasat kovetoen keszult.. jol latszik a felig mukodo power saving mod.. (790/500mhz - core0 1.264v, core1 1.059v).. meg az is lathato, hogy a ventilator 3072rpm-en porog, es folyamatosan csokken a sebessege.. a gep post-olasa utan egybol maximumon(!!) porog a venti, es csak akkor kezd el lassulni, amikor teljesen betoltodik a windows.. esetleg pont a driver veszi kezelesbe a ventit, nem tudom..
2. jelzes: itt van az a pont, ahol a ventilator a minimalis sebessegre lassult..(half power saving modban).. ehhez majdnem pontosan 6 percre volt szukseg..
3. jelzes: itt a legmelegebb a gpu half power saving modban.. (790mhz, es ehhez tartozo kb. 1.26v ami ugye a 3d performance profil, pedig meg nem is futott semmifele 3d-s alkalmazas!)
4. jelzes: itt inditottam el a canyon flight tesztet, es itt lett legmagasabb (89 fok) a gpu homerseklete 3d performance modban.. (tudom, hogy van meg egy 89 fokos jelzes is, de az nem amiatt keszult).. egyebkent a tesztek alatt folyamatosan 89 fokos volt a gpu..
5. jelzes: ezt a jelezest azert csinaltam, mert itt volt a venti sebessege a legalacsonyabb.. jol lathato, hogy az elso canyon flight lefutasa utan a bios tenyleg full power saving modba kapcsolta a kartyat (507/500mhz - core0 1.064v, core1 1.061v)
6. jelzes: az utolso bejegyzesnel az lathato, hogy 93 fokos volt a legmelegebb allapotaban a vrm resz..
erdekes meg az is, hogy amig nem lepett a kartya full 3d performance modba, addig folyamatosan 0.0% volt a gpu terheltsege, viszont miutan atlepett full power saving modba, rendszeres idokozonkent felugrik egy pillanatra a gpu terheltseg 40-60%-ra..
azert futtattam ket canyon flight tesztet, mert kozben folyamatosan mertem a ket mag minimalis es maximalis feszultseget.. core0 1.2671v - 1.2719v, core1 1.2620v- 1.2643v..
a legrosszabb az, hogy ezt megint vegig fogom csinalni a sapphire bios-al

I'm out.