Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

sziasztok..

rocket jovoltabol itt megtalaljatok azokat az infokat a kartyarol, amiket az eredeti 4870 x2-es topikba leirtak.. remelem ez a legtobbeknek eleg, de ha megsem, akkor nyugodtan ki lehet egesziteni.. az ok, amiert pedig kulon topikot nyitottam ezeknek a kartyaknak, itt olvashato.. remelem nem haragszik meg ezert senki :B

I'm out.

(#2) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

tobb erdekes dolgot is eszrevettem, az egyik ezek kozul a ventilator sebessegenek alakulasa (kulonbozo bios-oknal)..
az elso kepen egy asus top kartya ventilatoranak a beallitasait lathatjuk, a masodik kepen pedig egy sapphire ventilatoret..
jol lathato, hogy az asus top-nal alapbol 25%-on porog a venti, majd amikor a magho eleri a 40 fookot, akkor elkezd emelkedni, es 65 foknal mar 100%-on porog a venti.. a sapphire-nal viszont alapbol 27%-on porog a venti, de csak 70 foknal kezd el emelkedni a fordulatszam.. a maximalis (100%-os) fordulatot 114 foknal eri el a ventilator, amit azert egy kicsit magas erteknek tartok.. (vagy megsem olyanmagas :F )

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#3) dokar válasza westlake (#2) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a gpu -ra nézve nem magas, de a többi komponensre igen

extra

(#4) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

egy masik dolog, amit nem ertek..
ezen a kepen egy restart utani (default) allas lathato.. a legtobb ertek rendben van, viszont a gpu sebessege 790mhz.. ez azert furcsa, mert jelen esetben a power saving modnak kellene ervenyesulnie a bios profilok kozul (az 500mhz-es vram sebesseg rendben is van), ami 507mhz-es gpu sebesseget ir(na) elo.. ezert nem ertem, hogy barmifele 3d-s alkalmazas futtatasa elott miert porognek a magok maximumon..

#3: gondolom (feltetelezom/remelem), hogy a sapphire muhelyeben igy terheltek a kartyakat, es meg 114 fokos maghomersekleteknel sem szalltak el az egyeb komponenseg.. persze az is feltetelezheto, hogy nem fel even keresztul stresszeltek igy a vga-kat..

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#5) Achill3uS válasza westlake (#1) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

támogatom. :)

#2. és mindezek módosulnak ha az Asus TOP bios-t kipróbálod a Sapphire kártyán? mivel ezt bios-bol vezérli, muszáj lenne neki... no meg az is érdekelne, órajelben is segít-e neked...

••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

(#6) Achill3uS válasza westlake (#4) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

érdekesen kezeli a profilokat valóban, ált. csak a 3. vagy 4. gpu megy 507mhz-en magától 2d-ben, le kell raknod default-ra a többit is ha azt akarod, hogy mind annyin menjen, gondolom ez valami bios feature hiba, vagy nem is akarták soha megcsinálni, nem tudom...

(#7) Achill3uS válasza westlake (#4) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

ezek a nyákok hihetetlenül ellenállóak a magas hővel szemben, valami 140 fokot is kibirnak (asszem vr-zone-on volt erről szó), csak éppen a pcie slot nem bírná meg a lap amire visszamelegít szvsz...

nah, bizonyítandó az Asus (TOP) kártyák tuning potenciálját, a legnagyobb órajelem ahol még 3D leteszt futott (persze ne számítson mindenki ilyen példányra, de 850+ a legtöbbnek nem okoz gondot):
100% fan speed, stock kártya
3Dmark05 - GT2 @ 892/990 ;)
mérőpontokat meg fogom nézni azért, de 99% hogy 1.25v ugyanugy az alapfeszük mint a többi márkának, egyszerüen válogatott gpu-król lehet csak szó... de persze láttam már 830-840-en kifeküdni Asus-okat, viszont Sapphire-ok nem nagyon jutnak már el odáig...

[ Szerkesztve ]

(#8) westlake válasza Achill3uS (#5) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

a vantilator szabalyzas tenyleg a bios szerint valtozik... miutan beirtam a kartyaba az asus bios-t, teljesen mashogy viselkedett a ventiszabalyzas..
a tuningrol meg nem nagyon tudod nyilatkozni, mert eleg gazul ellenoriztem le (eddig) a kartya stabilitasat.. annyit aszrevettem, hogy az asus bios-al, a memoriat 550mhz-rol (sapphire bios) 580mhz-ig tudom stabilan emelni..
#6: ezt a profilos dolgot tenyleg nem ertem.. foleg azert, mert ugye van egy master, es egy slave bios.. viszot ez a ket bios teljesen megegyezik (profilok, es mhz-ek tekinteteben).. ebben az esetben viszont nem csak a core1-nek kellene power saving modbakapcsolni, hanem a core0-nak.. a hab a tortan meg tenyleg a vram sebessege, amit viszont visszavesz..

I'm out.

(#9) Achill3uS válasza westlake (#8) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

még szép hogy változik, kiváncsi vagyok ha leteszteled gpu-ban hoz-e bármi változást.

nem értem én sem a profilok miért nem müködnek csak manuálisan, holott ez lenne a power save lényege, egyből megérzed ha visszaveszi az órajeleket (legalábbis nekem a lábamra kevésbé jön a meleg :) )
btw meg lehet próbálni rabit-al csinálni saját bios-t hozzá, hátha azzal kezeli rendesen, majd ránézek ha lesz időm... ja igen és pasztázd át as5-el a karid ha tudod, hálás lesz...

(#10) westlake válasza Achill3uS (#9) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

akkor egy kis feszmeres..
meg kell elmitenem a profilokat.. power saving modba a magoknak 1.05 voltot kellene kapniuk, 3d performance modban pedig 1.25-ot (az eleg egyertelmuen kiderul a bios-okbol.. sapphire, asus ugyanazok az ertekek.. gondlom az osszes "gyartonal")
power saving modban a core0 1.262 volto, a core1 pedig 1.059 voltot kap.. ismet nem ertem, hogy a core0 miert a 3d performance feszt kapja, ha power saving modban van a kartya.. jelen allas szerint nem sok ertelme van a profiloknak :U
update: futtattam egy canyon flight-ot (3dmark06), szerintem ez terheli le legjobban a kartyat.. nekem pl. ennel a tesztnel jottek elo a gpu hibak, mikor tul volt huzva a gpu sebesseg.. a lenyeg az, hogy miutan a teszt lefutott, a kartya tenyleg atlotte magat full power saving modba.. 507/500mhz - core0 1.064v, core1 1.061v.. ez mind szep, es jo, csak azt nem ertem, hogy miert kell a kartyat 3d performance modba atkuldeni ahhoz, hogy utana tenyleg full power saving modba kapcsoljon :F
mod: a vram veszultsegek kimereset nem is eroltettem (nem is tudom, hogy kell kimerni oket)

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#11) bolic

bolic
(senior tag)

Hát igen, 3D játékot futattam és kiléptem és a gpu máris visszaveszi az órajelét, igaz? Szerintetek ebből mennyi lett a gép fogyasztásom? Imádni fogtok! :C :Y :R :DD :))

Katt a képre: (vagyis 150W-ot nem éri el)

Azt hiszem, szükségem van a picike 3D progira és 1-2 másodperces késeltett indítással. Akkor máris visszaveszi? :B Én úgy tudom, hogy létezik vak 3D futtatás, azaz semmit nem mutat a képernyőn.

A ventiszabályozásra no comment. Gondolom, 40% helyett 60% lenne az optimálisabb szabályozás. De meddig bírná a venti? :U

[ Szerkesztve ]

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók! STEAM: bolic002reloaded (http://href.hu/x/dkny)

(#12) bolic

bolic
(senior tag)

Ui.: Neki gratulálok a külön topik megnyitásához. :) Megkönnyebülést jelent! :B

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók! STEAM: bolic002reloaded (http://href.hu/x/dkny)

(#13) Achill3uS válasza bolic (#11) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

azt hiszem, jó, hogy ezt nem a tápos topicba írtad, ott ezért levennék a fejed :D
szóval software-s fogyasztás mérés értéke zéró... ezzel a kártyával legalább 400w körül kell ennie egy szimpla core 2-es konfignak is 3d-ben, nekem 2db 4870x2-vel és e8600-al extrém tuningnál kevés az 1KW (ráadásul egyágas - single rail - táppal) is - illetve helyesebb megfogalmazás, hogy limitál ;)

[ Szerkesztve ]

(#14) Achill3uS válasza westlake (#10) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

érdekes... holnap énis méregetek...
full gpu terhelésre pedig valóban 05/06 canyon a legjobb, vagy atitool de az már olyan mint a cpu-nak egy prime, én még nem is próbáltam x2-n :)
de ez, hogy csak 3d után áll power save mod-ba, felettébb különös, engem annyira nem izgat, de mint home user kellemetlen hiba lehet, de ha minden kártya ezt csinálja, tervezési hiba lehet, vagy egységes bios probléma passz

(#15) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

a rivatuner monitorozo resze nagyon hasznos tud lenni, ha az ember ki akar "merni" dolgokat.. ezen a kepen nagyon sok hasznos informacio lathato.. megprobalom (erthetoen) vegigmagyarazni a dolgokat..
1. jelzes: ez a gep ujrainditasat kovetoen keszult.. jol latszik a felig mukodo power saving mod.. (790/500mhz - core0 1.264v, core1 1.059v).. meg az is lathato, hogy a ventilator 3072rpm-en porog, es folyamatosan csokken a sebessege.. a gep post-olasa utan egybol maximumon(!!) porog a venti, es csak akkor kezd el lassulni, amikor teljesen betoltodik a windows.. esetleg pont a driver veszi kezelesbe a ventit, nem tudom..
2. jelzes: itt van az a pont, ahol a ventilator a minimalis sebessegre lassult..(half power saving modban).. ehhez majdnem pontosan 6 percre volt szukseg..
3. jelzes: itt a legmelegebb a gpu half power saving modban.. (790mhz, es ehhez tartozo kb. 1.26v ami ugye a 3d performance profil, pedig meg nem is futott semmifele 3d-s alkalmazas!)
4. jelzes: itt inditottam el a canyon flight tesztet, es itt lett legmagasabb (89 fok) a gpu homerseklete 3d performance modban.. (tudom, hogy van meg egy 89 fokos jelzes is, de az nem amiatt keszult).. egyebkent a tesztek alatt folyamatosan 89 fokos volt a gpu..
5. jelzes: ezt a jelezest azert csinaltam, mert itt volt a venti sebessege a legalacsonyabb.. jol lathato, hogy az elso canyon flight lefutasa utan a bios tenyleg full power saving modba kapcsolta a kartyat (507/500mhz - core0 1.064v, core1 1.061v)
6. jelzes: az utolso bejegyzesnel az lathato, hogy 93 fokos volt a legmelegebb allapotaban a vrm resz..

erdekes meg az is, hogy amig nem lepett a kartya full 3d performance modba, addig folyamatosan 0.0% volt a gpu terheltsege, viszont miutan atlepett full power saving modba, rendszeres idokozonkent felugrik egy pillanatra a gpu terheltseg 40-60%-ra..
azert futtattam ket canyon flight tesztet, mert kozben folyamatosan mertem a ket mag minimalis es maximalis feszultseget.. core0 1.2671v - 1.2719v, core1 1.2620v- 1.2643v..

a legrosszabb az, hogy ezt megint vegig fogom csinalni a sapphire bios-al :O :D

I'm out.

(#16) Overlocker válasza westlake (#10) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem tudom mi lehet a magyarázat, de azt mindenképpen megjegyezném, hiába látjuk úgy nem teljesen ugyanaz a core0 és a core1 biosa. Volt szerencsém felcserélni őket, és hát...mit is mondjak..fekete képernyő fogadott boot-kor..:D Ha két core0-as vagy két core1-es bios volt a kártyákon, tehát egyező, nem ment köztük a crossfire :D
Szval mindig szem előtt tartani hogy core0-ra , core0-as moddolt biost (PN***100) a core1-re, pedig core1-es moddolt biost rakjuk (PN****101), ha készítünk, nem felcserélni!!

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#17) Overlocker válasza westlake (#15) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nice :)

Itt megjegyezném hogy az Asus 110C felett már képhibákat generált 2D-ben is..Szval nem tudom a Sapphire-k hogy gondolják azt a ventivezérlést..

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#18) westlake válasza Overlocker (#16) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

teljesen jogos amit irsz, en nem fogalmaztam eleg konkretan.. amikor azt mondtam, hogy a ket bios megegyezik, termeszetesen ugy ertettem, hogy profilok, es mhz-ek szempontjabol ugyanaz!.. pl. a techpowerup! fele rbe elso reszeben jol lathatoak a bios-ok kozotti kulonbsegek..

#17: nekem van egy sanda gyanum.. en kimernem a gpu feszultsegeket (achi ki is fogja, mert nem birja ki, hogy ne tegye meg :D).. szerintem hiaba van a a bios-ban 1.25 volt allitva a magoknak 3d performance modban (mint a sapphire-nal is), szerintem nem annyit kap.. szerintem ezert is huzhatoak jobban az asus kartyak gpu-i..

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#19) Overlocker válasza westlake (#18) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Értem, csak úgy gondoltam muszály itt megjegyezni ;)

Btw, próbáld már ki hogy az overdrive limit-et ki tudod-e tolni!? Én próbáltam ,de sehogy se akart aktivizálódni, bár én még RBE 1.12 és 1.13-al próbáltam.. :U

Elvileg le kell törölni, majd újrarakni a CCC-t és csak úgy "mehet".

mod: Meglássuk én is kíváncsi vagyok a mérésekre..

[ Szerkesztve ]

(#20) westlake válasza Overlocker (#19) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

az rbe-ben siman at lehet irni, csak elegge veszelyes (allitolag).. en uninstallaltam a ccc-t, mert idegesitett (legalabbis a rivatuner-rel egyutt hasznalva).. hmm.. azert en probaljam ki, hogy az en karyam szalljon el??? miert nem achi-nak, vagy jugeen-nek mondod ezt? :D

I'm out.

(#21) bolic válasza Achill3uS (#13) üzenetére

bolic
(senior tag)

Majd holnap lemérem teljes terhelésen. :U Asszem 430W körül állhat meg, de pontosítani fogok. ;)

Dehogy, nagyon pontosan mutat a fogyasztási érték, már többször le lett ellenőrízve. 7800GTX-val kb. 100W az üresjárati fogyasztás, terhelésen kb. 200W.

Igen tudom hogy 2db 4870 X2-hez kell legalább 1kW táp, már többször olvastam. A gombcomp is 1kW tápja van.

[ Szerkesztve ]

(#22) westlake válasza westlake (#15) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

hoppa-hoppa
az elobb futtattam egy canyon flight-ot, es eszrevettem, hogy a power saving profilban levo 500mhz-es vram sebesseg, nem kapcsolt fel 3d performance modba! ezen a kepen teljesen jol latszik a dolog.. amikor csinaltam a mereseket, nem is tunt fel.. csak akkor kapcsolt fel a 3d performance profilban szereplo 915mhz-re, mikor mar masodjara inditottam el a canyon flight-ot.. azert ebben az asus bios-ban nem keves bug van.. most mar nagyon kivancsi vagyok, hogy sapphire-nal is vannak-e ilyen baromsagok :U

mod: hiaba szerepel a rbe-ben a voltage ertek, es hiaba is allitom at, sajnos a kartya valodi gpu feszultsegere ez nincs kihatassal.. mar ertem miert kell vmoddal szenvedni :(

mod: azert mindezekhez az informaciokhoz az is hozzatartozik, hogy esetleg a 8.8-as catalyst (64bites), vagy a 64bites xp hibaja az egesz.. ezt sem szabad elfelejteni.. jelen allas szerint meg korai az asus bios-t szidni.. mondjuk az sincs am kizarva, hogy gyarilag ilyen szarok a 4870 x2-k, es ezekre a hibakat meg az ati mernokei sem vettek eszt (ha-ha :D)

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#23) westlake válasza Achill3uS (#14) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

felesleges is kiprobalnod x2-n az atitool beta4-et, mivel rohadtul nincs felkeszitve a kartyara.. hiaba inditod el a show 3d view-t, vagy a scan for artifacts-ot, csak a venti sebesseget emeli meg, a kartyat nem loki at 3d performance modba.. :(

I'm out.

(#24) Cifu

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ave!

Most pakoltam be a gépbe egy Sapphire Radeon 4870 X2-őt, de win telepítés alatt egyből artifactokat látni... találkozott már valaki ilyesmivel, vagy sanszos, hogy selejtes a kártyám? :U

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívűl másra is lőhetnek!

(#25) westlake válasza Cifu (#24) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

erdekes, hogy mostanaban mennyi embernek van baja a sapphire kartyakkal.. nincs kizarva, hogy hibas valamelyik memoria a kartyan, de en a garanciaztatas elott kiprobalnam egy masik konfigban is.. esetleg nem tul alacsony a tapod teljesitmenye? (eleg hulye otlet :B )

I'm out.

(#26) Cifu válasza westlake (#25) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vadnatúj Corsair TX650W, tehát a tápot kizárnám. Ettől függetlenül van itt egy másik gép, tehát átpakolni... nem lesz egyszerű, mert abba a házba nem fér el a vinyóktól a kártya.

Ettől függetlenül megvárom, amíg feltelepül a win, felrakom a drivereket, és megvizslatom alaposan, kipróbálom másik kábelekkel, hátha...

A kártya teljesen ref., szerintem ez is ugyanolyan "gyári" ATi kártya, amit csak átmatricáztak, ahogy a legtöbb gyártó X2-ese, nem ref. X2-est még eddig nem láttam, bár lehet, hogy már van...

(#27) westlake válasza Cifu (#26) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

persze, hogy ref. kartya.. kizarolag csak ref. 4870 x2 nyak letezik ;) csak a huto, es rajuk ragaszott matrica valtozik

I'm out.

(#28) Cifu válasza westlake (#27) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem úgy van már, hogy vannak a BBA (Build By ATi) kártyák, és a csúcs kártáyák minden gyártónál ilyenek, csak a matrica más rajtuk? Most már megkapják a ref. nyákokat, a GPU-t, és a többit a gyártók szereltetik össze azzal, akivel akarják. olyan alkatrészből, amiből akarják?

BTW win feltelepült, artifactot maradtak....

[ Szerkesztve ]

(#29) westlake válasza Cifu (#28) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

mar nincs bbt, es pbt.. minden kartyat az ati gyart/gyartat.. a "gyartok" pedig csak felmatrizazzak es dobozoljak a kartyakat.. (legalabbis en iyg tudom)

I'm out.

(#30) Cifu válasza westlake (#29) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Amit eddg sikerült elérni:

Jelenleg már alig-alig látni artifactot, az AMD GPU Clock Tool szerint:

GPU 1.: 85°C, 750MHz core, 500Mhz memory
GPU 2.. 48°C, 506Mhz core, 500Mhz memory

Ahogy nálad, nálam is egy kalap hulladék az egész. Most azzal próbálkozom, hogy belövöm azonosra a GPU-kat a Clock Toolal...

(#31) Cifu válasza Cifu (#30) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Eddig demók és játékok alatt nincs probléma. Amúgy a jelenség ugyanaz, mint Westlake-nél, windows elindul, az egyik GPU 750, a másik 506Mhz-en, futtatok egy 3D alkalmazást, erre utána visszaáll mindkettő rendesen 506Mhz-re...

(#32) bolic válasza Cifu (#26) üzenetére

bolic
(senior tag)

Ez a táp mint egyágyas 12V, nem lehet artifact. :( Amúgy kitől vetted? :F

(#33) bolic

bolic
(senior tag)

Nahh leteszteltem izgulva (mint tudjátok volt végzetes artifact az előző 4870 X2-m) a Crysis benchmarkot 4 fordulatig, a fogyasztása 394W-nál nem több (peak). Akkor most fellélegezhetek, de nem lehet. :D

(#34) Cifu válasza bolic (#32) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Giannitól, ő kipróbálta, neki semmi artifactja nem volt. Nekem van. Vista 32bit és 64bit alatt is.

(#35) bolic válasza Cifu (#31) üzenetére

bolic
(senior tag)

Azért keresem mini Direct3D néhány másodperces progit a minden win indulásra, csak töröm a fejemet hogy honnan szerezzünk be. :) Csak az a gond, hogy az amint eszembe jutottam tegnap éjfélkor a 4k intro techdemóról, az a bökkenő hogy ezek nem D3D-ban futtatnak. Van valami kis 3D progid? :)

[ Szerkesztve ]

(#36) bolic válasza Cifu (#34) üzenetére

bolic
(senior tag)

Lehet erős űtésnek van kitéve vagy elektromos töltést kapott a kártya, még sorolnám fel. :( Vidd vissza, és nézesd meg az ő gépénél. Ha ő nála mégis nem jelentkezik az artifact hiba... Akkor fogalmam sincs.

Hoppá, az adataidnál nincs feltűntetve a konfigod leírás (Cuccok), pedig tudnom kéne. :)

Nehéz eset a csúcskártyák megbízhatósága, stabilitása. :(

[ Szerkesztve ]

(#37) ferbazs

ferbazs
(tag)

Sziasztok!

Sapphire a drága és nálam is ugyanúgy 750/507-el indul..
Az normális, hogy játék közben az 1-es mag 90, a 2-es 62 fok?
Everest-el monitorozva.
...idle 62/44

(#38) bolic válasza ferbazs (#37) üzenetére

bolic
(senior tag)

Ez teljesen normális, de az nálam picivel magasabb... :D

(#39) bolic

bolic
(senior tag)

Na megtaláltam a mini 3D progit [Gravity 3D], letöltöttem és leteszteltem. Bár jó lenne ablak nélküli D3D_blank, de majd valaki megcsinálhatja ezt. :R

Feladatütemezőbe raktam be. Minden bejelentkezéskor 30 másodperces késleltetéssel indított. Csak kicsit nehézkes mert néha nem éppen az aktív ablakok vagyok, ilyenkor klikkelni kell a programra és lenyomni az ESC gombot. Máris lemegy a hőmérséklet, violá.

Csak a D3D_blank progira van szükségünk, a feladatütemező szerkesztés óvodás dolog! :R

Kezdésnek nem rossz! :DD

[ Szerkesztve ]

(#40) Cifu válasza bolic (#36) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az adott gép:

Gigabyte GA-EP45-DS3
Intel E8500 @ 3,8Ghz
4 Gbyte Kingmax DDR2 ram @ 1066Mhz
Corsair TX650W táp
CoolerMaster CM590 ház
4 vinyó és egy DVD író
és ugye a Sapphire Radeon HD 4870 X2

Próbálva: vadonatúj Vista 64bit SP1, és egy régebbi Vista 32bit. Mindkét kimenet, DVI-HDMi és DVI-HDMI átalakító plusz HDMI-HDMI is. Cataclyst 8.8-as driver.

Korábban a gép tökéletesen működött egy G92-es Gf8800GTS-el.

Most azon filózom, hogy átpakoljam-e a másik gépbe a kártyát (MSI K9N deszka A64X2 4400+, 2 Giga ram, Chieftec 500W táp, stb), csak azt akkor teljesen szét kell bombázzam, hogy beleférjen....

Kezdem nagyon megbánni ezt, hajdan a Radeon 9800 vs. GeForce FX érában mosolyogtam azon, hogy mennyi probléma volt az nV kártyákkal, utána mégis nV kártyáim lettem (holott azelőtt megszállott Radeon őrült voltam). Most itt van ez a kártya, amitől úgy odavan mindenki, és a pokolba kívánom, annyi bajom van vele...

[ Szerkesztve ]

(#41) Cifu válasza ferbazs (#37) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha megnézed a hűtő működési elvét, rájössz miért. A kártya egyik végén szívja be a hideg levegőt, és a kártya másik végén megy ki, miután elhaladt egymás után a két GPU felett. A második magnak viszont már csak az első mag által felmelegített levegő jut, tehát ő mindenképpen melegebb lesz. Nem a legszerencsésebb, de ez van.

Engem inkább az zavar, hogy ha eléri a 90°C-ot a kártya, akkor olyan hangja lesz, hogy csak na... :S

(#42) ferbazs válasza Cifu (#41) üzenetére

ferbazs
(tag)

...igen én is így gondoltam, de pont fordítva van, az egyes mag a melegebb - nálam - , bár lehet az Everest írja rosszul.

(#43) Cifu válasza Cifu (#34) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nos, én reménytelennek minősítem a saját kártyámat. Videólejátszás közben is tele van fehér pöttyökkel az egész... :W

Használhatatlan hulladék...

[ Szerkesztve ]

(#44) Overlocker válasza ferbazs (#37) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szarul monitoroz, sztem.. A GPU-Z is olyan szépen tud stimuláln ventilátor fordulatokat, mikor nincs is bekötve a vezérlő.. szval kitudja mi van a hőfokkokal.. :U

Holnap én is megnézegetem a dolgokat, egy Asus 4870X2 TOP kiséretében..

(#45) Overlocker válasza Cifu (#43) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Próbáld ki másik alaplapban, anno 6600GT-vel volt hasonló esetem..egyes lapokban hibátlanul ment, másokban 2d-ben hibázott..Bár én azért visszagariznám..

(#46) Cifu

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A jelek szerint egy "Madrics" márkájú, amúgy igényesen kinéző HDMI-HDMI kábel tehető felelőssé azért, hogy 10 órája szívok mint egy torkos borz. Ezt a kábelt most vettem, és ez volt az erősítő és az LCD TV között, amit monitornak használok. Körülötte szinte minden más cserélve volt, ez nem. Hogy 100%-ig biztos legyek, ezt is lecseréltem egy másik, totál noname, gagyi HDMI-HDMI kábelre. Tökéletes azóta a kép, sehol semmi fehér pötty, se 64bites, se 32bites Vista alatt. Az előbb emiatt akkorát anyáztam, hogy a cirka 60kg-os Macika "kis"kutyám is sebtiben kimenekült a számítógépszobából. Ha továbbra sem jön elő artifact, akkor még a végén nagyon is boldog leszek.

De ennyit szívni, egyetlen elátkozott, istenverte, macskarúgta kábel miatt.... :W

[ Szerkesztve ]

(#47) Produkció

Produkció
(senior tag)

egy 4870 x2 és egy E8400(esetleg q9450) mellé mekkora táp ajánlott?....tom nem tápos topic de az x2 se 1 elterjedt példány még:D....ezt néztem ki

Az autónak 3 betűből áll a neve: BMW!!!!! BMW E36 M3 3.2 a PRODUKCIÓ :P

(#48) Produkció válasza Cifu (#46) üzenetére

Produkció
(senior tag)

cifu várlak az lcdtv topicba :DDD

Az autónak 3 betűből áll a neve: BMW!!!!! BMW E36 M3 3.2 a PRODUKCIÓ :P

(#49) Cifu válasza Produkció (#47) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem ma egy Thermaltake 500W-os, egy Chieftec 500W-os és egy Corsair 650W-os vitte el az X2-őt. A Thermaltake-nél viszont a kártya hátán, végén lévő ledek közül az egyik égett. Nem tudom mit jelent (tényleg, nem tudja valaki? :F ), de amúgy működött, igaz túl sokat nem próbálgattam. Szerintem egy ekkora (600W-os) Chieftec gond nélkül elviszi (nálam E8500 @ 3.8Ghz van mellette).

LCD témával majd délelőtt. Most aludnom kellene... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#50) westlake válasza westlake (#22) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

bocs, az elso bekezdes vaklarma volt, mivel ujratelepitettem a 8.8-as catalyst-ot, es most mar minden 3d-s alkalmazas atloki a kartyat 3d performance modba :B

[ Szerkesztve ]

I'm out.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.