Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4850 / 4870 (kiemelt téma)

(#751) FoBCRaistlin

FoBCRaistlin
(őstag)

Elég rútul megy a kis4770-em :D

15660 pont
ja és ezt egy 2!!! magos e6600-al. :Y

[ Szerkesztve ]

Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu

(#752) AMD_ok válasza Nodi (#748) üzenetére

AMD_ok
(őstag)
LOGOUT blog

Hidd el, nem sokra mész az egésszel :( . Régi fejlesztés a proci, régi architektúra, nem fogja már megváltani a világot

[ Szerkesztve ]

Core i5-750@3,0 GHz, Zalman CNPS 10X Flex, Gigabyte P55M-UD2, Sap.Radeon HD5850+8600 GTS-Physics, 4x2 Gb DDR3 1600, Intel X25-M G2 80 Gb, Logitech G27, Logitech G5 Laser, LG 32'' TV, Chieftec ház, PS3

(#753) kriszbon válasza AMD_ok (#752) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Nade azért hogy 9500Gt szinten menjen csak, az azért túlzás nem?

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#754) vzsryl válasza Májsztró (#746) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

6000+ HD4830 rövid teszt
Ennek kb. a harmadát tudja egy 9500GT, tehát a HD4830-hoz nagyjából elég ez a proci 3,1Ghz-en is. Ennyi fps-t a 4870-essel is el kéne érni.

[ Szerkesztve ]

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/ Tápajánló táblázat: http://jotapok.atw.hu/ (bővítés alatt áll)

(#755) AMD_ok válasza AMD_ok (#752) üzenetére

AMD_ok
(őstag)
LOGOUT blog

Mondok valamit. Volt nekem egy 3200+os procim, ehhez volt egy rad. 9600XT kártya. Nagyon zsír volt,de ugye eljárt felette az idő, vettem hát egy Nvidia 6600 GT-t, ami akkor volt a best buy kategória, és a 9600XT-nél legalább 2x erősebb volt. Beraktam, és tulképpen érdemi változást nem értem el, egy picit volt jobb a helyzet, mikor lecseréltem később a procit a már említett 4200+ -ra, és azt is meghúztam. Ezért mondom, hogy nagy előrelépést ne várjon a kártyacserétől, a platform már elég avíttos hozzá :B

[ Szerkesztve ]

Core i5-750@3,0 GHz, Zalman CNPS 10X Flex, Gigabyte P55M-UD2, Sap.Radeon HD5850+8600 GTS-Physics, 4x2 Gb DDR3 1600, Intel X25-M G2 80 Gb, Logitech G27, Logitech G5 Laser, LG 32'' TV, Chieftec ház, PS3

(#756) bozont válasza kriszbon (#753) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

Attól azért jóval gyorsabbnak kéne lennie, még azzal a procival is. De én sem tudok mit mondani rá. Esetleg a win újratelepítésével próbálkoztál már?

ELadó egy AMD Athlon II X2 250 processzor (AM2+/AM3): http://hardverapro.hu/apro/elado_amd_athlon_ii_x2_250_processzor/friss.html#msg1

(#757) kriszbon válasza bozont (#756) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Nem az enyém, hanem Nodi kollégáé!
Itt 1 (Gamer gép) alul volt a hird. közt :DDD

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#758) bozont válasza kriszbon (#757) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

Ja, tényleg kicsit elnéztem a dolgot. :D

Az a "gémer" gép meg, asszondja hogy:
- Válogatott, márkás alkatrészek
- Minden összetevő egyedileg tesztelve
- Kiváló ár/érték arány

==> nVIDIA Geforce 9500GT 512MB DDR2 HDCP :DDD

Ahaaa...

[ Szerkesztve ]

ELadó egy AMD Athlon II X2 250 processzor (AM2+/AM3): http://hardverapro.hu/apro/elado_amd_athlon_ii_x2_250_processzor/friss.html#msg1

(#759) vzsryl válasza Nodi (#741) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Simán okozhatja, mert sz@r táp:[link]
De azt még mindig nem árultad el, hogy mind a 2db 6pines csatlakoztatva-e van.

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/ Tápajánló táblázat: http://jotapok.atw.hu/ (bővítés alatt áll)

(#760) Dj Dekko! válasza FoBCRaistlin (#751) üzenetére

Dj Dekko!
(őstag)

Nagyon aranyosan megy de látom nem egyszerű szinten van rántva a cucc! ;]
3DMark Vantaga mennyire értékeli a Gpu defaulton?! :U Arra kíváncsi lennék. :B :K

(#761) Nodi válasza vzsryl (#759) üzenetére

Nodi
(újonc)

Igen mindkét 6 pines csatlakozó rá van dugva,de xfx-től kaptam hozzá 6 pinesre átalakítót.Én a tápon lévő 6 pineseket dugtam rá.
Azt mondott lehetséges,hogy a táp miatt van?

[ Szerkesztve ]

(#762) FoBCRaistlin válasza Dj Dekko! (#760) üzenetére

FoBCRaistlin
(őstag)

kap a pofájára minden rendesen :D
lehet meccsek után vantage is felkerül az étlapra.

Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu

(#763) vzsryl válasza Nodi (#761) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát ez a hiba pedig pont olyan, mint amikor nem kap elég kraftot a kártya. Sztem egy tápcserén el kéne gondolkozni.
A 6000+ az egyik legtöbbet fogyasztó kétmagos, sok négymagos proci "elpirulhat" mellette. A 4870 meg szintén nagyon sokat tud zabálni, mivel nagy teljesítményű kártya. És mindketten a 12V-os ágat terhelik a tápon, ami a HKC esetében nagyon gyenge.
Sztem valamelyik haverodtól kérj kölcsön egy minőségi tápot (előtte kérdezz rá nálunk, hogy jó-e), aztán azzal is próbáld ki a rendszert.
Vagy esetleg vehetnél valami olcsó, de minőségi tápot:
CHICONY Hipro 400W 7.320Ft
FSP FSP350-60GLN 9.037Ft (Mielőtt elkezdenétek ajánlani az olcsóbb 350PNF-et, gyorsan leírom, hogy ez jóval erősebb a PNF-nél, mivel az valójában CRG.)
GIGABYTE Superb 460W 9.600Ft

[ Szerkesztve ]

(#764) Nodi válasza vzsryl (#763) üzenetére

Nodi
(újonc)

vga-t megnéztem játék közben ott nem veszít semmit.Lehetséges hogy ezért a proci teljesítményét kezdi el csökkenteni a gép,mert nem kap elég áramot?

(#765) Dj Dekko! válasza Nodi (#764) üzenetére

Dj Dekko!
(őstag)

Végig figyeltem a beszélgetést és tényleg nem mai darab a 6000+ X2 proci viszont ha számolgattok ahhoz képest brutális szinten kajál is... HD 4870 es többet vesz fel még terhelés mentesen is 2Dben mint egy HD 3870 X2.
Ott már a minőségi táp nagyon sokat számít és szerintem beleszolhat a teljesítménybe is hiszen ahogy nézem a HD 4870 esed még nem is alapon megy...
Tudni kell hogy egy 550W HKC*említett tápod és egy tegyük fel Corsair avagy hasonló minőségű FSP táp 550W között ... annyi a különbség mint ég és föld...bár sajnos árban is megszokott mutatkozni... de ez egy olyan elem amin nem érdemes sporolni.

[ Szerkesztve ]

(#766) C.Brigante válasza athomi (#713) üzenetére

C.Brigante
(PH! addikt)

a-ha, na ezt én nem tudtam, h ez lapul a fekete műanyag alatt, mert nekem is ilyen ugye csak más van alatta! :) az nagyon komoly kis hűtő, leszámitva azt a hoki ventit!

uɐqoɔsǝʇ ɐ ʇǝʇǝznʎʇuǝllıq ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqoʇ / Stock LPF

(#767) kriszbon válasza Nodi (#764) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Na azért jó lenne tisztázni ezt a dolgot, mert most azt írod hogy a játék alatt oké a kártya, viszont (Itt) nem azt írtad :F

(#768) C.Brigante válasza FoBCRaistlin (#751) üzenetére

C.Brigante
(PH! addikt)

ne haragudj biztos így van de nekem vmi nem tetszik ebben a tesztben.... :U

(#769) Nodi válasza Dj Dekko! (#765) üzenetére

Nodi
(újonc)

Igen gyárilag kicsit húzott

(#770) Dj Dekko!

Dj Dekko!
(őstag)

Valaki nem tud még mindig olyan programot amivel egyedileg állíthatom be melyik játék alatt milyen *3D Javító alkalmazásokat használok.
Élkezelőben hogy fesimítás, AiZona szűrés, egyéb szinkronizációk. Mint ami található az nvidia driver kezelőben is, ahol felsorolja az összes gámát és kész... én meg csak beállítgatom hogy mit használok rajta, mennyit... Hiszen ha az ATI CCC ben beállítom hogy 4 - 6 x élsmítás legyen minden játékot úgy fog elindítani és hát vannak olyan gámák ahol :d nem lenne egy nagy előny :D
az ATi TrayTools meg nem megy fel Vistára...se win7 re... valamiért letiltja hogy nincs dinamikusan aláírva a program .... :U

(#771) FoBCRaistlin válasza C.Brigante (#768) üzenetére

FoBCRaistlin
(őstag)

nem tudom mire gondolsz... :F
biztos csalok :U

(#772) ALONSO11 válasza Dj Dekko! (#760) üzenetére

ALONSO11
(senior tag)

Szia!
Olvastam a problémádat.
Egyik barátom pár napja nagyon hasonló problémába futott.
Ő is Atit vett NV helyett.
Neki egy windows újratelepítés megoldotta a problémáját.Mert neked is meglehet h a régi nv-s driverednek a maradvány fájlajai fenn maradtak a gépen és az bekavar a radeonodnak.
Formázd le a géped tegyél fel új windowst és a legújabb drivereket.
Egy próbát megér :K

A tápod meg tényleg cseréld le mert finoman szólva sem minőségi........... :R

Soha többé nv-t!!!

(#773) GuB3Ra válasza C.Brigante (#768) üzenetére

GuB3Ra
(senior tag)

Basic verziót használ amivel semmit nem lehet állítani szóval nem csal. :K

MiNiMaL+TeChNo^ Ati FTW! BC2_NaMe: M0ZiLLA+ Lg Optimus+Android<3

(#774) C.Brigante válasza GuB3Ra (#773) üzenetére

C.Brigante
(PH! addikt)

én csak azt nem értem, hogy egy gyengébb procival miért csinál SM2.0 és SM3.0-ba közel 2000 ponttal többet mint egy 4850? :F biztos logikus a dolog csak én nem értem. :DDD bár lehet nem az enyémhez kellene hasonlítani... gyengébb proci ponttal csinált 2000-el több vga pontot, csak kiváncsi vagyok, nem hitetlen!

[ Szerkesztve ]

(#775) Speed(R) válasza C.Brigante (#774) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Talán azért, mert BIOSmodos és 1GHz felett jár a GPUja? :K
Veszélyes kis kari a 4770, erősen gondolkodóba is estem :U

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#776) D1Rect válasza C.Brigante (#774) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Picit meg van rántva a kártya :D Közel 30% a GPU-nak. ;]

[ Szerkesztve ]

Milyennapvan?

(#777) FoBCRaistlin válasza C.Brigante (#774) üzenetére

FoBCRaistlin
(őstag)

ott a shoton minden adat...még játszunk is éppen a cuccal (egy kis finomhangolás)
lehet lesz még pár pont.

Speed(R) thx, jól látod :D

D1Rect sokaknak nem tűnik fel, hogy a GPU és a memo is brutálisan húzható. :N

[ Szerkesztve ]

(#778) Dj Dekko! válasza ALONSO11 (#772) üzenetére

Dj Dekko!
(őstag)

Mi a bajod a Gépemmel? ! :D Meg a Tápommal?!
:D 720 Hónap Garivan a TX 750W Corsair Tápomon! :C :C Bocsi nem tudom melyik problémámra gondolsz ! :C

ALONSO11
A tápod meg tényleg cseréld le mert finoman szólva sem minőségi........... :R ---» ? ! ! :U
Szerintem Nodi Kolágának akartad címezni a dolgot

[ Szerkesztve ]

(#779) FoBCRaistlin

FoBCRaistlin
(őstag)

megvan a Top10 :C :B

(#780) lacex

lacex
(újonc)

Valaki tudna mutatni olyan progit ami jól megizzasztja a gépet? elvileg 1 nap és kihozzák az új gépem és kiváncsi vagyok mit tud cserébe megmutatom az eredményeket : E5200 / shapphire hd4850 512mb editon pcie / 2gb ram . elöre is köszi :C :R

Alaplap : Gigabyte P31-ES3G CPU : E5200 ~ 2.933 Ghz VGA : Sapphire HD4850 512MB RAM : Kingstone 2048MB 1066 Mhz HDD : Samsung 320GB TÁP : Mercury 400W

(#781) Dj Dekko! válasza lacex (#780) üzenetére

Dj Dekko!
(őstag)

Komplett gépet ---» 3DMark 06 / Vantage!
Föleg a VGA ---» FurMark!
Cpu (tuningnál, ellenőrző progi) Prime / Orthos!
E5200 Ajánlom húzni picit...

[ Szerkesztve ]

(#782) Nodi válasza kriszbon (#767) üzenetére

Nodi
(újonc)

Én nem írtam azt ,hogy játék alatt minden oké ellenkezőleg ott van a hiba.

(#783) FloydRose

FloydRose
(újonc)

Sziasztok!
Lenne egy kis problémám hátha tudtok segíteni! Van egy Gainward Ati 4850-em és játék alatt pokolian magas a hőmérséklet. Windowsban 55 fok, 65%-on van a venti. De ha elkezdek játszani felmegy akár 105 fokra is. Olyan mintha nem is akarna megállni egy bizonyos hőmérsékleten. Fokozatosan megy felfelé. Ha jól tudom 80 fok még ok, de 105?!!!!!
Gépem:
Gigabyte P31 DS3L
Intel C2D E4500 2,6ra húzva
Kingmax 2*2Gb 800Mhz
Gainward Ati Radeon HD4850 512Mb
550W táp
Vista Home Basic 64bit SP1
Catalyst 9.6

Ötletek?
Előre is köszönöm a válaszokat.

(#784) FireKeeper válasza FloydRose (#783) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

már valamelyik topikban volt erről a problémáról szó, kapd ki a kis ventit a hűtő közepéről, és erősíts rá egy 8centist kábelszorítóval, vagy amivel akarsz, és kapsz egy nagyon hűs kártyát.

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#785) vzsryl válasza FloydRose (#783) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szia!
Íme a kép is arról, amit FireKeeper kolléga említett és C.Brigante kolléga csinált: [link]

[ Szerkesztve ]

(#786) FloydRose válasza FireKeeper (#784) üzenetére

FloydRose
(újonc)

Köszi a gyors választ!
Nekem csak azért volt furcsa mert régen így nem melegedett! 1 éves a kártya. :D

Hehe, durván néz ki!

[ Szerkesztve ]

(#787) Dj Dekko! válasza vzsryl (#785) üzenetére

Dj Dekko!
(őstag)

Durván néznek ki ezek a házi Tuning megoldások! :D de a Cél szentesíti az eszközt :D :DD

(#788) C.Brigante válasza FoBCRaistlin (#777) üzenetére

C.Brigante
(PH! addikt)

fasznya, grat!

(#789) FoBCRaistlin válasza C.Brigante (#788) üzenetére

FoBCRaistlin
(őstag)

thx! :R

(#790) Rushbácsi

Rushbácsi
(lelkes újonc)

Hali!

Egy kérdésem lenne. tegnap feltettem a 4850-emre egy accelero s1-et turbo modullal és a hőfok alapon 42-44 terhelve meg 70 körülre is felmegy:(:((:
mi lehet a probléma? paszta, rossz illeszkedés elképzelhető? tippet tudtok adni?

Noooormális vagyok... Azok a hangok is megmondták...

(#791) Nodi

Nodi
(újonc)

Na csináltam egy tesztet 3dmark06-ba:[link]
vzsryl kolléga azt mondta ez teljesen rendben van a proci visszafogja a vga-t,de játékok alatt akkor is gyorsulást kéne hoznia.Valamiért mégsem érzek semmiféle gyorsulást :(

[ Szerkesztve ]

(#792) Djuree válasza Rushbácsi (#790) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

a 70 fok az lehetséges ha nagyon gyilkolod a karit ;)
átlagban viszont 60 foknál nem szabadna feljebb mennie...

Nodi: én 4850-el kaptam ennyit, pedig a procim csak 2700-on megy. vagy ennyire gyenge lenne az x2 6000+ :F :U húzd fel a procid 3500-ra.

[ Szerkesztve ]

▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ 気剣体一

(#793) Nodi válasza Djuree (#792) üzenetére

Nodi
(újonc)

De ugye ahhoz már kéne vmi új hűtő is gondolom.(jól?)

(#794) szki válasza Nodi (#793) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

x2 6000+ procit aligha húzol fel 3,5 GHz-re jó hűtővel se..

(#795) Rushbácsi válasza Djuree (#792) üzenetére

Rushbácsi
(lelkes újonc)

terhelés alatt a furmark progit értem:
Stability test: xtreme burning módban
640*480 felbontásban

Noooormális vagyok... Azok a hangok is megmondták...

(#796) Dj Dekko! válasza Nodi (#791) üzenetére

Dj Dekko!
(őstag)

Ez nagyon kevés... 8800 GTS / még a GTX em is többet ért el... ennél... Proci ki ... Phenom ii be! ;) ;)

(#797) vzsryl válasza Dj Dekko! (#796) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Khm... Nehogy már egy Nvidia-t hasonlíts egy ATI-hoz trémárkban. Egy szénné húzott g92-es egy durva procival akár 20k pöttyöt is be tud hajtani trémárk06-ban.

Nodi: Milyen játékaid vannak, amiket ki tudsz most próbálni?

[ Szerkesztve ]

(#798) athomi válasza Nodi (#791) üzenetére

athomi
(PH! kedvence)

Ennyit pontot kaptam - vagy még picivel többet is - a HD4850-nel 2.8 Ghz-es E2180-as procival.

Esetleg megpróbálhatjuk a 3DMark06-ot 1680x1050-es felbontáson, max. beállítások mellett összehasonlítás gyanánt. Úgy már elméletileg több pontot kellene kapnod, mint nekem.

[ Szerkesztve ]

Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van!

(#799) Djuree válasza Nodi (#793) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

nem biztos. nézni kell a hőmérsékletet. 70-75-ig nyugodtan mehet terhelten, a proci nem melegszik annyira mint a vga.

szki: nincs benne 500 mhz tartalék? ennyi csak van, ez nem túl nagy túlhúzás lenne, 17 % csupán...

▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ 気剣体一

(#800) vzsryl válasza athomi (#798) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ne a végeredményt nézd, hanem külön az SM és CPU pontokat.

Az én 4850-em ennyit tudott a 3Ghz-en járatott E5200-m mellett: [link]
Ha ezt összehasonlítjuk Nodi eredményével, akkor tisztán látszik, hogy a VGA jobb pontokat kapott, a proci meg rosszabbakat.

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4850 / 4870 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.