Nem tudom milyen a 4830é, de ennek a kék nyákos Dual Slot-os 4850nek, ami nekem van, tuti, hogy rövidebb a nyákja, mint a referenciának.
üdv: Szabolcs

Nem tudom milyen a 4830é, de ennek a kék nyákos Dual Slot-os 4850nek, ami nekem van, tuti, hogy rövidebb a nyákja, mint a referenciának.
üdv: Szabolcs
Na ilyen lett 1680x1050 4XAA-val: 9589 pont
Ha lesz kedvem, akkor lenyomom még 2,5Ghz-el is a tesztet. 
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/ Tápajánló táblázat: http://jotapok.atw.hu/ (bővítés alatt áll)

Valszeg az lenne , óriási pofáraesés
De nem úgy írták meg , sajnos ...

Sziasztok!
Meg tudnátok nekem mondani hogy régebbi catalyst drivert és catalyst control centert honnan lehet letölteni????
A 9.5-re lenne szükségem.
Soha többé nv-t!!!

Sziasztok!
Gigabyte 4850 em van ref hűtős volt, (csak aztán lecseréltem) kicsit tuningoltam ma, és arra lennék kíváncsi, hogy jók e az eredmények : 700/1125 csak a CCC ben húztam, elsőnek auto tune al csináltam, úgy 690/1120 ra állította, de így 700/1125 el is stabil, lefuttattam a 3dmark 06 ot, meg a CCC ben a Test Costum Clocks-ot és nem volt semmi probléma, a ramot nem nyúztam tovább, nem néztem, lehet hogy bírná még, majd holnap lehet megnézem mi a max ... ![;]](/dl/s/v1.gif)

nem rossz értékek. A ramot inkább hagyd a gyári 1 ghz-en. Ha azt húzod nem fogsz előrébb jutni semmivel. Inkább a magot hajtsd meg ha még engedi.

Igen, ezt már olvastam én is, hogy a mem húzásnak nincs szinte semmi haszna, a GPU-t majd holnap húzom még, de feszt nem akarok adni neki, ATT vel húzzam?

Helosztok !
Bocs,hogy csak így idepofátlankodok a kérdésem,de remélem tudtok segíteni !
Adott egy Sapphire 4850-Vapor-x kari,ami 37-38-fokos GPU hőfoknál "túlmelegedés " miatt kikapcsolja a gépet,míg le nem "hűti" magát. Ezt úgy 2-3-óránként eljátssza.....függetlenül attól,hogy csak netezgetek,vagy játékkal nyúzom! GPU Caps Viewer-rel tesztelve se tudom direktbe 70 foknál jobban "felfűteni" .
Szerintetek ?

Helló!
Lecseréltem a 4670est egy 4870esre és instabil lett a gép.
2900pro-val instabil volt,4670-nel stabil,4870 instabil.
Ugye a fogyasztás. 2180 1 vinyó 1 dvd író 4870 igy stabil a gép(alapon) de lassú a windows
ha 3ghz-re huzom a procit nem csak lassabb lesz hanem instabil is (random újra indulás , fagyás) ezért tápra gyanakszok ami 450w chieftech de kb már annyit se ad le mint egy 400w codegen mert havernek e5200 4850 4 vinyóval stabil
a lényeg nekem nincs pénzem minőségi tápra nekem csak kakaóra van szükségem
van egy Hypro 700W táp 7000ft-ért és meg vegyeme. Nekem csak olcsó táp jöhet szóba.
Mert 3GHz se hajtja meg a vga-t a proci nem hogy 2ghz-en.
vagy esetleg valami más táp? 7000ft van rá.
Nem a részvétel hanem a fontos!

Hali te most komolyan egy tápon sporolsz???
Inkább szarjon be a géped egy szar 7000ftos táptól?
Te tudod... én meg nem vennék olyan szar tápot föleg nem olyan vga-hoz amit te akarsz.
Windows Vista Home Basic 64bit Hu , Kaspersky Anti-Virus 2011 (11.0.1.400)a,b ,Windows tűzfal , Windows Defender , Opera 10.62

ez is elég undorító dolog. ennyire menni a profitra(felhasználók szivatására)
na mind1, felesleges ezen rágódni. 
Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu

De én nem akarok spórolni a tápon de nem tetszik hogy instabil.
Nem tudom hány hónapot kell eltöltenem egy döglődő táppal mire telik másikra.
Azt se akarom hogy a mostani tápom nyírja ki. 

Alapóra jelen meg kb 35% használom a 4870-nek játékokban is. Sok cucc 20-30 fpssel fut amikor 80-100fps-sel is tudna.
[ Szerkesztve ]

Ezek vannak még elfogadható árban. Vélemény?
OCZ 500W StealthXStream ActivePFC 14 700 Ft
LC Power 5550B 550W PFC V2.0 9 300 Ft
FSP SAGA 450 Passive PFC Retail 12 300 Ft
CM eXtreme 460W Passive PFC 15 000 Ft
Asus 450W A-45GA AktívPFC ATX2 12cm 12 200 Ft

Gép az adataimban.
A 450-es Chieftec simán kéne bírja a terhelést, mivel a géped 250W-nál nemigen zabálhat többet.
(#411) 19870820: A Hypro tápok jók...
(#415) Skiller: A "Milyen tápegységet vegyek?" topicban tedd fel ezeket a kérdéseket.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/ Tápajánló táblázat: http://jotapok.atw.hu/ (bővítés alatt áll)

bocsi akkor én vagyok tudatlan,nem hallottam még Hypro nevü tápról.
Windows Vista Home Basic 64bit Hu , Kaspersky Anti-Virus 2011 (11.0.1.400)a,b ,Windows tűzfal , Windows Defender , Opera 10.62

én ezt választanám: Asus 450W A-45GA AktívPFC ATX2 12cm 12 200 Ft

Sziasztok!
4870 crossfire-t hány GHz-es proci hajtana ki maximálisan? e8400-as prociról van szó. 4GHz elég?
Passz, nem GTA4-ezek. 
Milyennapvan?
Többet kellene a tápos topicot olvasd. 
(#419) 19870820: Az említett 5 db táp közül a 2. legrosszabbat választanád. Az LC Power rosszab, de nem sokkal.
Az OCZ-be 500-as FSP bél van, ami nagyon jó minőséget képvisel, és az ára is remek annak a tápnak.
Az FSP Saga sem rossz táp, de az OCZ jobb választás lenne.
Ezt a CM tápot konkrétan nem ismerem, de általában minőségi bél szokott bennük lenni.

Ugyan az a Delta bél van benne mint a 450-es Csifiben.....
(#422) vzsryl :Legrosszabb, még mindig jobb mint a CM Extrem....kakik benne a kondik nagyon
És vagy Topower vagy Enchance bél van benne.....típus függő.Bár elő fordul AcBel-el is azok már egész jók, de az áruk meg nem baráti.
[ Szerkesztve ]

Én megint csak a Gigabyte SuperB 460-t venném. Főleg ha pénz szűkében van a srác és olcsó de jó táp kell neki 

FullHDben szerintem már olyan 3,6GHz körül kihajtja,de mivel nincs 4870 cfem, ezért ezt te tudod legjobban letesztelni.
Emelni kell az órajelet, amíg látható erőteljes növekedés fps számban, akkor cpu limites lehettél.

Hali! Szerintetek SLI -s alaplapon menne a 2 db HD 4850 ?
"Az élet szar, mondta Jézus, és bedobta a tömegbe a keresztet!"

Köszönöm a választ!
Majd feldobok 1-2 eredményt, ha kész leszek vele. 

a dmarkot futtasd le 2-3x egymás után, ha akkor sem fagy ki akkor talán stabil. nekem 680-in lefutotta szépen 1x, 2x-ra a végén megfagyott.
uɐqoɔsǝʇ ɐ ʇǝʇǝznʎʇuǝllıq ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqoʇ / Stock LPF

Mivel nem igazán vok vga-s, gondoltam józan paraszi ésszel megnézem, értelmetlen-e (keveset hoz e a konyhára) a vga ram húzása. Procit direkt hagytam, s csak a vga ramokra mentem rá. Természetesen semmilyen Ati vackot (ccc, Tool ) nem tettem fel, csak a disp. driver, meg a ríva tuner.
Hát..Ezeket az eredményeket kaptam, lehet valakinek jól jöhet majd még. Most sajna nincs több időm, de majd visszaállítom alapra, és kezdem a gpu-val. Kíváncsi vok, melyik és mennyivel hoz többet, s mit érdemes beálldozni a tuning terén. Ami tuti: Gpu-nál régebben is észre vettem, hogy kell a fesz. Elvileg az lenne a jó ha a ventit rivával kiszedem auto-ból és 100%-ra teszem, mert jobban húzhatom. Gyakorlatilag..lószart. A venti sokat elvesz a gépu feszbők (ha a kártyáról kapja).Ott is érdemes a fix %-kokkal játszani. Vagy..ha tuning, az a lényeg , a venti a tápról vagy az alaplapról kapja a feszt, de a kártyáról, vagy ha igen..valahogy feszelni kell. Érdekes volt még, hogy 1190MHz felett csökkent az eredmény, hiába mentek a ramok 1203-on.
Ha valaki ért hozzá (sajna én tök hülye vok) nézze már meg, hogy a seb.különbség arányos -e a tuninggal.
.
Eredmények:
[minden alapon]
[minden alapon vga ram 1151]
[minden alapon vga ram 1190-en]
[minden alapon, vga ram 1203-on]
A gpuz-t nem kapcsoltam le a normal beállításoknál, ezért nem ment a sávszél, de a mem frekit mutatja, sez volt a cél..
Du. ha lesz időm, kezdem a gpu-t.
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

Vannak rá buherka driverek,de gyakorlatilag rendkívül bizonytalan ha véletlen elindul is... Nem...
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

Visszatérve a megdeglett Vapor-X-re, állítólag az új driver húzza túl (?) a karit a bolt szerint.
Nem lövöm, hogyan tudna ilyet tenni, hogyha - az én esetemben - az overdrive fül nem volt aktív, se a 9.5, se a 9.6 catalyst alatt. Ráadásul, a normál 750/900MHz értékekt mutatta. Mindezt pista és win7 RC alatt is prezentálta.
Azóta, gariba költözött a kártya.
wd40, mint portalanító eszköz...!!!!!? ¤ BattleTag: Deckwood#2527

Ezt a boltban mondták??? 
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

Igen. Miután kipróbálták egy XP-s gépbe, de már a gép el se indult a kártyával a hátán.
[ Szerkesztve ]
KisPista Bt?
Valaki írta még régebben hogy tudja szabályozni a 4850es GPU feszültségét, de nem találom, szóval nem tudja valaki megmondani mivel lehet?
Egyébként megvan az 1GB-os Vapor-x és nagyon tetszik, 98gtx+ után öröm volt beszerelni, az mindig beleakadt valamibe, meg a két pci-e táp...
Mondjuk az első bekapcsolás kicsit fura volt, eléggé szemetelt a kép, gondoltam driverhiány, beléptem az everestbe az meg valami 1GHzes GPU órajelet írt ki
Gyorsan felraktam a drivert azóta jól megy. 
off

Megnéztem ma, hogy kb. mi a vége a Sapphire 4870 1GB Toxicnak tuningban:
GPU: 780-> 822MHz
MEM: 1000-> 1040MHz
Nem egy nagy durranás 
Az X3 720BE@3,9GHz-vel ezt produkálta trémárkban (unalmamban mértem egyet): 16854pont
[ Szerkesztve ]
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

Mintha láttam volna ilyen opciót az ATT-ben
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült...XD

lefuttattam a Vantage-t 2x meg 1x a 3dmark 06-ot és nem fagyott ki, utána még 1 órát GRID eztem, meg egy másikat GTA V eztem. 64 bites Vistám van és amikor az Ati Tray Tools-s telepítem utána kiírja hogy nincs aláírva a tanusítvány, az baj? vagy attól jól fog működni? 

Én még a GTA IV-et se toltam, de jó neked!!! 
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült...XD

Hopp XD akkor GTA 4 

Köszi 

A pontszám tetszik, de a tuningpotencia..valóban nem egy nagy durranás. Lassan lesz időm, s megnézem a gpu-mat is.
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

Ehhez a tuningpotenciálhoz mit szólsz?
Kever úgy mint a 4850! 
ATT-szal, és elméletileg a RivaTuner új pluginjével (lásd cikkem), de nálam utóbbi sem a 4650-nel, sem a 4870-nel nem működött.
L4R$()n: Csak OK-zd le, és telepítsd a progit (nem árt rendszergazdi üzemmódban), működni fog gond nélkül. Pár embernek nem ment, de fogalmam sincs, miért, én ahány gépre feltelepítettem (XP/vista /32/64bit), egynél sem volt gondja.
lipi67: Most meg megint a modem rossz, vagy 0 a térerő, kezd a tököm tele lenni ezzel a djuice nettel.
Szóval még beugró-netezek.
[ Szerkesztve ]
Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

Anyám borogass
nem gyenge, mennyi feszt adtál neki? 
katt777.: a CCC maradhat megnyitva? gondolom akkor vissza default értékekre a CCC ben és utána mehet a tuning 
[ Szerkesztve ]

Megyeget
Várj, most néztem a gpu-t, 25MHz-enként, s majd látom, mit érdemes emelgetni. Kb 2:1 az arány, rögtön linkelem.
(#445) katt777 : Mindíg van valami arra! Gondolom melő meg 1000-rel...
Hát..Neked is oszt az élet rendesen, ez tuti. Holmás téren, hol meg VGA-NET. Erről is írhatnál egy könyvet! Vegyél engem is bele..Olyan lesz mint egy Zorán szám. Ha meghallom a vidámságát, keresem a kötelet rögtön
Se rá fütty, majd csak rendbejön, vagy megverjük Őket . Ok?
[ Szerkesztve ]

Hmm....Ez durva eredmény. 
Le is hagytál minden eredményem a cpu score-on kívül. Grat 

A 4850-nél nem lehet a feszt emelni csak amennyit "gyárilag"enged a BIOS.
A 4870-es bizonyos tipusokat lehet voltmoddolni, amelyiken az újfajta Voltera VT1165 chip szabályozza a feszültséget.
[link]
[ Szerkesztve ]
CORSAIR HX 650 GigaX48DQ6 INTEL Extreme Quad QX9650@3.6GHz 8GB OCZ Platinium 1066MHz Gigabyte GV-R695OC-1GD Philips 32PFL5625H Win7 ULTIMATE 64 bit AEROCOOL RS-9 Ház
(#450) dangerzone válasza dangerzone (#448) üzenetére

...le is hagytad* . "Mert magyarok vagyunk, nem?"