Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4850 / 4870 (kiemelt téma)

(#4001) Pepe87 válasza danilla (#3998) üzenetére

Pepe87
(tag)

Hat gondolom nem utod meg a kritiriumot h elojojjon a problema. Nekem is az elso kartyam amivel problemaim vannak. Akkor mindenki a WINDOWS 7 szamlajara irja a dolgot? Ne cserejem le? Es rakjak-e melle meg1-et?

Gigabyte X38-DS5 deszka ,Intel C2q q9450 2,66 Ghz ,4X1GB Kingmax kit 1066Mhz ,Palit GTX 580 3GB,500w Chieftech táp ,LG +-dvd rw,1db Samsung 400GB SATA winyó ,1db 400GB-os Hitachi HDD SATA2

(#4002) Pepe87 válasza yaya (#4000) üzenetére

Pepe87
(tag)

Erdekes modon minel lejebb veszem a grafikat kevesebb a problema de ugye aki ilyen kartyat vesz az nem akar a grafikan sporolni...

Gigabyte X38-DS5 deszka ,Intel C2q q9450 2,66 Ghz ,4X1GB Kingmax kit 1066Mhz ,Palit GTX 580 3GB,500w Chieftech táp ,LG +-dvd rw,1db Samsung 400GB SATA winyó ,1db 400GB-os Hitachi HDD SATA2

(#4003) owen23

owen23
(lelkes újonc)

sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy van egy thompson 21SCN360-as TV-m és olyan gond van vele hogy jobb sarokban a kép kicsit el van hajulva azaz elcsuszott kicsit a kép!
valaki tudja e hogy ez milyen probléma lehet és milyen megoldások vannak rá?
össze van kötve a gép a számítógéppel és T-home tv-nk van de máshol is behajlik a kép.
Valaki valami ötlet miért lehet?Radeon HD4850van a gépbe
Sziasztok!

http://hardverapro.hu/apro/elado_egy_uj_logitech_x-530-as_hangfalszett/hsz_1-50.html

(#4004) yaya válasza Pepe87 (#4002) üzenetére

yaya
(kvázi-tag)

Hát ja,ha az ember 1 ilyen karit vesz,akkor biztos nem képeket akar vele nézegetni. Azt aláirom a Win7 még nincs kiforrva,de hogy az xp alatt is ezt műveli. Vagy az sem passzol az atinak ezek szerint? pld probáltam win7-et,ott gondol egyet,hibaüzi:bocs de az ati driver nem válaszolt,de már válaszolt,közben megállt minden fél percre..és semmi játék,csak simán bambultam a gépet..ok ezt tudjuk be a win7-nek,de a többi op rendszeren is??

[ Szerkesztve ]

""Szerintem..:)""

(#4005) lsc válasza yaya (#4004) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mondjuk pepe-nek és neked is 4x1 giga ramod van, az sem mindig túl stabil megoldás . De lehet gond akár egy vidokodek vagy hasonló megoldás is, az ATT és a ccc sem szereti egymást hogy még egy példát írjak . Az sem mindegy mekkora a felbontás, 4870 512-nek már lehet gond az 19xx felbontás magas szűrőkkel .

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#4006) yaya válasza lsc (#4005) üzenetére

yaya
(kvázi-tag)

2x2 giga ram van. A monitor felbontás meg max 1280x1024.

(#4007) lsc válasza yaya (#4006) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor még egy pár tipp : Nv után a régi drivert leszedted/valakinél csak egy friss oprendszer volt a megoldás/, friss drivert a régi ati driver eltávolítása és újraindítás után kell felrakni, valakinél a lap bioszát kellett frissíteni, valahol meg kellett a legújabb directx 9 /xp/. Xp-nél az sem árt ha az sp3 van fent .

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#4008) yaya válasza lsc (#4007) üzenetére

yaya
(kvázi-tag)

Ezek már mind megvoltak. Uj telepités xp sp3.al. legfrissebb bios. 9.7 es driver.

(#4009) Pepe87 válasza lsc (#4007) üzenetére

Pepe87
(tag)

PL ilyen problemak vannak... Remelem lathat a hazak festes nelkul olyan mintha lemezekbol lennenek osszallitva...Hasznaltam 64bitet is ua jott elo szal nem memoria lesz es op rendszer telepites is volt...

[ Szerkesztve ]

(#4010) lsc válasza Pepe87 (#4009) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Amennyiben csak ennél a játéknál van gond akár a játék hibája is lehet, amire újabb patch megoldás lehet, de volt már hogy nem eredeti játék okozott gondot .

Az élet kegyetlen .

(#4011) Pepe87 válasza lsc (#4010) üzenetére

Pepe87
(tag)

Nem tudnek onlinon jatszani ha nem lenne eredeti.

(#4012) der_

der_
(kvázi-tag)

No nem csak az everest hanem az ATT is hibásan detektálja az órajeleit a 4850-emnek. Ugyanazt a baromságot írja ki mint everest.

Keresek: Oakley Crosshair szemüveget !!!

(#4013) lsc válasza Pepe87 (#4011) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Írod hogy 9.3-mal nem volt gond, akkor fel kell rakni azt, nekem pl még mindig a 9.1 van fent, semmi gondom nincs vele .

Az élet kegyetlen .

(#4014) bozont

bozont
(PH! addikt)

Nálam szerencsére nem volt semmi gond a 4850-es kártyámmal (mint később kiderült az alaplapom miatt jött elő sokszor a vpu recover) pedig 1920x1200 felbontáson tolom és szinte minden maxon. 8.11-9.5 catalyst-ig mindegyik fent volt a gépen és nem volt semmi problémám velük, xp 32bit volt a redszer. Most mondjuk sok mindent cseréltem a gépben, de remélem ne lesz majd gond. Ez ugye mindig kiszámíthatatlan sajnos, hogy egy konfig hogyan fog működni, mennyire férnek meg egymás mellett az alkatrészek.

[ Szerkesztve ]

ELadó egy AMD Athlon II X2 250 processzor (AM2+/AM3): http://hardverapro.hu/apro/elado_amd_athlon_ii_x2_250_processzor/friss.html#msg1

(#4015) danilla válasza yaya (#4000) üzenetére

danilla
(őstag)

Bocsánat nem úgy érettem, hogy vicces, hogy jó más kínján nevetni, hanem úgy, hogy érthetetlenül vicces, hogy van akinél rossz az ati driver valakinél jó. Ha van akinél jó, akkor ebből az szűrhető le, hogy a driverrel nincs semmi gond.

bozont: hát igen ez a kiszámíthatatlanság... :((( remélem az új lapomba (DFI DK X48) már működni fog a 4 giga Dominator ramom (4x1gb), sajna a Giga P35 nem komálja.

[ Szerkesztve ]

XBL/WP7: daniLLa HUN

(#4016) Agyas válasza der_ (#4012) üzenetére

Agyas
(tag)

Nekem is. Nem tom ezek az újabb kártyák mér problémáznak. Azért az kemény, hogy az ATT is szar....

szerk.: Atitool 0.27b4 fel sem ismeri de ez nem meglepő. Én ha rivatunerrel húzom mindig hibázik, még azon az órajeleken is amin ha ccc-ből lövöm be jó.

[ Szerkesztve ]

(#4017) yaya válasza danilla (#4015) üzenetére

yaya
(kvázi-tag)

Semmi gond,csak a problémákról beszélgetünk itt,és igy jutunk előrébb ha megvitatjuk.Most törlöm a win7-et,szépnek szép,csak még kicsit car :N

(#4018) Kloss válasza Pepe87 (#4009) üzenetére

Kloss
(őstag)

Én is W7-et (RC 7100) használok 9.3-as driver van fent. Ez vált be, ez a leggyorsabb azzal a játékkal, amivel játszom. A legújabbat nem próbáltam, nem is fogom, a 9.6 se volt jó.
Rakd vissza a 9.3-at, ha azzal jó, vagy próbáld ki, hogy kikapcsolod az AI-t, nekem az bevált.

yaya: a tavaszi RC kiadás óta ezt használom fő oprendszernek, bár megvan a régi XP is, de teljesen átálltam erre, mert semmi hibát nem találtam. 1-2 progi nem kompatibilis, ez tény, de egy új rendszer esetén előfordul.

[ Szerkesztve ]

PI 166MMX(!) - S3 Virge DX/GX

(#4019) 1269

1269
(kvázi-tag)

Sziasztok!
A kérdésem a következő:
Mi van akkor, ha nem akarom használni sem a CCC, sem az ATT beállításait?
Ha az említett progik nincsenek fent a gépemen, lessz valami hátrányom belőle?
A túlhajtás csak próba képpen volt az említett progikba sose állítottam semmit.
Ha csak a driver van fent mik azok a szolgáltatások amik nem fognak menni?
Üdv:
Ottó

(#4020) vergilx

vergilx
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Érdemes lenne az 512 es 4870 emet,1Gb os ra cserélni?(esetleg 4890re?)
FullHD hoz kellene,és félek kevés lesz az az 512Mb VRAM.(sokat fog zuhanni az FPS)

(#4021) bim válasza vergilx (#4020) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

Érdemes. ;)
Én az itt leírtakkal szemben (bőven elég mindenre az 512vram) minden játéknál megéreztem a váltást még 1600x1200-nál is. Kisimultak a mikroakadások szépen.... :K
4890. Hááát. Nekem megy 825/1100-at a kártyám stabilan és onnan már nincs messze a nagytesó. Árban viszont igencsak távol esik tőle. Nyilván az meg megy 950-et amivel ráver az enyémre. Én nem bántam meg...

[ Szerkesztve ]

(#4022) vergilx válasza bim (#4021) üzenetére

vergilx
(őstag)
LOGOUT blog

Értem,akkor lehet beruházok egy 1gigás 4870 be.
köszi :R

(#4023) wiggen123

wiggen123
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

4850-re milyen stress test program ajánlott? Olyan kéne, ami a memóriát is fullra teszteli, mert annak a hibájára gyanakszom.
Szőrös fánk tudtommal csak fűteni jó, a memókat nem használja ki fullra. Ajánljatok valamit pls!

Sometimes you win, sometimes you learn.

(#4024) cszn válasza wiggen123 (#4023) üzenetére

cszn
(őstag)

Én eddig azt hittem, hogy a furmark a legjobb erre a célra, persze lehet is hogy így van. Mindenesetre az én rossz kártyám most furmarkkal semmilyen hibát nem csinál, játék alatt meg 5 perc alatt nyekk... :F De azért ajánlott

[ Szerkesztve ]

(#4025) patyik75 válasza wiggen123 (#4023) üzenetére

patyik75
(tag)

(#4026) wiggen123 válasza patyik75 (#4025) üzenetére

wiggen123
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Lefutott a legújabb verziója végig. Lehet csak megpróbálom a Futuremarkot, de nekem is pont az volt mit a másik kollégának, hogy az hiába fut le hiba nélkül játékok alatt véletlen időpontokban mégis kifagy, bekockásodik a játék. (Dead Space, Prototype)

(#4027) hahajdu

hahajdu
(fanatikus tag)

sziasztok!
vga vasarlas elott vagyok, egy 9600gt-t tervezek lecserelni egy 120-130 euros karira.
a kovetkezok kozul tudok valogatni:

(az arak ne tevesszenek meg, ado nelkuliek)

eddig glaciatoros asus 9600gtm volt es a huto jol teljesitett, de ez a vaporx nagyon meglepett.
Erdemes 1gb-s karikat nezegetni, vagy maradjak, az 512nel? esetleg varjam meg a 4860-at?

barmilyen jellegu tanacs jol jonne a temaban, addig is olvasgatok meg itt
:R

[ Szerkesztve ]

hunpad.com

(#4028) killer1203

killer1203
(senior tag)

Sziasztok!

Pár hét mulva lecserélném a mostani 3870-em valami 4870-re, Milyet érdemes venni 30k körül(Áfa nélkül hozzájutok).

Jelenleg 1440be használnám de később lehet lessz monitor csere nagyobbra 20 vagy 22" ra, 512 elég vagy inkább legyen 1gb ?

[ Szerkesztve ]

Xsara 1.6 16v | Motorola Defy

(#4029) Qru válasza killer1203 (#4028) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Magasabb felbontásra inkább 1GB-osat, amúgy is jobban tartja az árát mint az 512, és később (is) jól fog jönni a dupla ram.
A ref hűtősök elég hangosak de ha magad állítod a ventiszabályozást és jól szellőző házad van akkor azért be lehet állítani hogy ne is legyen iszonyat hangos de ne is olvadjon le a cucc.

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#4030) sith7 válasza Pepe87 (#4001) üzenetére

sith7
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem is kilép a COH alatt, 2 perc alatt :W

Talán majd a következő cata megoldja... vagy egy régebbit kell visszatenni :F

(#4031) patyik75 válasza wiggen123 (#4026) üzenetére

patyik75
(tag)

nem lehet hogy túlhúztad a karidat?

killer 1203 : egy jól szellőző házba ajánlanám-4870-vapor-x

[ Szerkesztve ]

(#4032) wiggen123 válasza patyik75 (#4031) üzenetére

wiggen123
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nincs túlhúzva 100%, GPU-Z, meg semmi más szerint se. Lehet hogy az alaplapom rakoncátlankodik :S Azt viszont elég nehéz lesz tesztelnem.

(#4033) fagy53 válasza hahajdu (#4027) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Üdv!
Írd már meg, hogy milyen felbontásban játszol! A RAM mennyiség ami az adataidnál van mai játékokhoz már kevés, tehát a VGA vásárlás mellett erre is gondoljál! :K

wiggen123: az ATiTool 0.27 béta 4 az utolsó verzió még ismeri a 4850-et és ez biztosan kimutatja a memóriahibákat.

[ Szerkesztve ]

(#4034) Pala

Pala
(PH! kedvence)

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Powercolor PCS 4870-el? Megbízható gyártó / kártya ez? erre gondolok itt

[ Szerkesztve ]

(#4035) lsc válasza Pala (#4034) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igaz 1 gigás de [link].
Ez nem neked szól, de ha még lenne vélemény még jobb lenne .

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#4036) Free04 válasza sith7 (#4030) üzenetére

Free04
(tag)

Nekem nincs gond a CoH-al.
9.7 catalyst+xp sp3.

(#4037) wiggen123 válasza fagy53 (#4033) üzenetére

wiggen123
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

10 perc scan for artifacts és semmi hiba. Akkor valszeg nem a vga a hibás, de jó :) Csak tudnám akkor mi?

(#4038) Pimpuszka

Pimpuszka
(újonc)

Sziasztok!

Új vagyok itt, de sajnos most adta meg magát az új sapphire radeon HD 4850 512 mb karim, és gariban kérhetek másikat is, mi a véleményetek az XFX 4870 512 Mb kariról. Az órajaelei sokkal jobbak mint a másiknak, de ezt az XFX-et nem naon ismerem, véleményeket kérnék szépen róla. Köszi.

(#4039) sith7 válasza Free04 (#4036) üzenetére

sith7
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem is 9.7 catalyst, meg win7 van fenn , 7100 - as... lehet ott a gond ? :F

(#4040) sith7 válasza Pimpuszka (#4038) üzenetére

sith7
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"de ezt az XFX-et nem naon ismerem, véleményeket kérnék szépen róla"

:Y :( :Y

Olvass vissza pár oldalt, akinek ilyen van, szinte mindenkinek rossz, gariban van, ilyet ne vegyél

(#4041) Pala válasza sith7 (#4040) üzenetére

Pala
(PH! kedvence)

Ezt én is olvastam már, de mitől lehet? NV-oldalon meg úgy tudom, hogy az XFX a legjobbak közé tartozik, de hogy dobhatnak piacra olyan Radeonokat, amelyek sorra behalnak? :F

(#4042) Pimpuszka válasza sith7 (#4040) üzenetére

Pimpuszka
(újonc)

Ajaj, akkor inkább hagyom aszem, azt olvastam hogy még nincs egy éve hogy az xfx gyárt ati kártyákat.

és ugyanez csak asus-ban, ehhez mit szólsz? /persze ez drágább is 4 rugóval/

(#4043) fagy53 válasza wiggen123 (#4037) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Ha a hibázásod véletlenszerű, akkor a 10 perc kevés. Ha a kocka forog akkor jobban melegszik és a GPU-t terheli, teszteli jobban. Esetedben, ha a memóriára vagy kíváncsi, az álló kockával kell tesztelni és legalább félórát. Ez melegíti is a kártyát és hibát is kimutat. Amennyiben jó, akkor valószínű nem a VGA a gond, lehet szoftverhiba driver összeférhetetlenség, stb.

(#4044) sith7 válasza Pala (#4041) üzenetére

sith7
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"még nincs egy éve hogy az xfx gyárt ati kártyákat."

Talán emiatt van..., NV bejött, ez nem :F

Ki tudja... ezért nem bizom a tömeggyártókban
Pl. amikor hangfalat akartam venni, mondták vegyek Panasonicot, mert jó... lehet, de a pana csinál: fényképezőt, tv - t, kamerát, erősítőt, egy csomó mindent
ezzel szemben ott volt a pl. Wharfdale, aki csak hangfalakat gyárt évek óta, akkor ott talán jobban értenek hozzá

Asus - t nem tudom, nekem mindig, most is Sapphire van... :U

[ Szerkesztve ]

(#4045) Pimpuszka válasza sith7 (#4044) üzenetére

Pimpuszka
(újonc)

Sajnos nekem is eddig mindig sapphire kártyám volt, de a mostani 4850 6 óra használat után behalt teljesen. Van akkora különbség a 4850 és a 4870 között hogy ráfizessek 12 rugót? xfx csak 8 különbözet lett volna.

(#4046) Pala válasza sith7 (#4044) üzenetére

Pala
(PH! kedvence)

Elég gáz, de nem is az a legfájóbb, hogy rosszak, hanem hogy miért dobják őket így piacra? Ezeket a kártyákat nem vetik alá egy alapos tesztelésnek, mielőtt egyáltalán kikerülnek a gyárból? :f Szóval fura. Egyik ismerősömnek szereltem össze nemrég gépet, és hajszál híján ilyen karit vettem bele, még szerencse, hogy az utolsó pillanatban rábukkantam a figyelmeztető szövegre.

(#4047) Pala válasza Pimpuszka (#4045) üzenetére

Pala
(PH! kedvence)

Hát attól függ..4870-ből inkább az 1 gigás jobb, kiegyensúlyozottabb, amúgy meg a sima 512-es kb. 20-30%-al erősebb átlagban (alkalmazásfüggő). Az sem mindegy, hogy milyen hűtő van rajta.

(#4048) vzsryl válasza Pimpuszka (#4038) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szia!

"mi a véleményetek az XFX 4870 512 Mb kariról"
A 4870-esről nem hallottam még rosszat, csak a 4850-esről. Ha tényleg 4870-et kapsz helyette, akkor egyértelmű, hogy arra cseréld.

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/ Tápajánló táblázat: http://jotapok.atw.hu/ (bővítés alatt áll)

(#4049) Pimpuszka válasza vzsryl (#4048) üzenetére

Pimpuszka
(újonc)

Sajna nem egy az egyben cserélik hanem a különbözetet ki kell csengetni, csak gondoltam ha már csere akkor nagyobbat kérek, de sajna nem tudnak sapphire-t hozni csak asus-t vagy powercolort :F

(#4050) lsc válasza sith7 (#4040) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, a 4850 XXX verzióval voltak gondok, itt 4870-re vonatkozott a kérdés .

Az élet kegyetlen .

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4850 / 4870 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.