Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4850 / 4870 (kiemelt téma)

(#351) Brumi˘ válasza Májsztró (#326) üzenetére

Brumi˘
(őstag)
LOGOUT blog

Meg lett a hiba. Sikerült szerválni egy molex-express táp átalakítót. És így megy a kártya. Holnap kimérem majd multiméterrel hogy ad-e le egyeltálán valami feszt a táp az express csatin, és ha nem akkor megy garba.

Elado cuccok --► http://href.hu/x/d7en

(#352) FoBCRaistlin válasza Djuree (#305) üzenetére

FoBCRaistlin
(őstag)

az kemény! én is idegbajt kaptam volna. viszont mint sok esetben itt is a legegyszerűbb dolog volt a gond. ;]

Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu

(#353) somasz válasza D1Rect (#312) üzenetére

somasz
(senior tag)

én tisztában vagyok a a gta4 bugosságával, de az előző gépemen azért legalább ment E7200+3870, ezen meg most nem is nagyon akaródzik.
lehet, túl magas a beállítás, amit a játék alapból beállít? ill. magasabb, mint az előző gépnél volt?

Gigabyte 6850OC több, mint két év garral eladó: http://tinyurl.com/6vhu8m4

(#354) Májsztró válasza Brumi˘ (#351) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

Na , az a lényeg ,hogy pöpecül megy :) Írni kéne egy összefoglalót ,hogy ha nem megy valami , miket nézz végig Mert most kb. mindent leírtunk ami lehetséges ,hogy segít :DDD

(#355) ALONSO11

ALONSO11
(senior tag)

Énis beszállok a klubba és a zöld szemüveget pirosra váltom. :DDD

Holnap érkezik a GAINWARD 4850 Golden sample 512MB-m.

Ezzel a karival meg úgy az ATI val kapcsolatba kérdeznék pár dolgot tőletek.
Addig OK hogy ajánlott minden hónapban a legújabb drivert feltenni de van minden hónapban új Catalyst Control Center is amit szintén mindig frissítenem kell??? :F

Melyik operációs rendszeren érényesül jobban a kártyám erőfölénye.Azért látható javulást várok a jelenlegi 8800GT-mhez képest.

És a 3ik egyben utolsó kérdésem ennem a túlhajtott kártyának körülbeül mekkora a hátránya egy 4870hez képest??

Elnézést amiért elég hosszú voltam de ez lesz az első radeonom és még sok dologgal nem vagyok tisztába :B :R

[ Szerkesztve ]

Soha többé nv-t!!!

(#356) C.Brigante válasza ALONSO11 (#355) üzenetére

C.Brigante
(PH! addikt)

1. nem kell mindig frissíteni csak ha akarod. /nem biztos, h a legújabb a legjobb/
2. Windows 7. /of kórsz/
3. a hátrányt nem fogod érzékelni ebben biztos vagyok, de ez függ a monitorod felbontásától, ha nagy moncsid van kevés lesz az 512, a 1280x1024 /17"/ akkor nem lesz külünbség. Ja, nem tudom milyen procid van de rántsd meg a lelkét, hogy a vga-ból kijöjjön a maximum

puszi :)

[ Szerkesztve ]

uɐqoɔsǝʇ ɐ ʇǝʇǝznʎʇuǝllıq ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqoʇ / Stock LPF

(#357) FoBCRaistlin válasza ALONSO11 (#355) üzenetére

FoBCRaistlin
(őstag)

van különbség, de tényleg kell húzni a cpu-n. win7 tényleg gyors nagyon, de XP-n is látszani fog. CCC-t sztem nem kell frissíteni, de legegyszerűbb driverrel együtt szedni.
húzással sztem be kell érnie a 4870-et, de ez is sok mindentől függ.

Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu

(#358) C.Brigante válasza FoBCRaistlin (#357) üzenetére

C.Brigante
(PH! addikt)

természetesen különbség van közöttük de nem lesz látható ezt szögezhetjük! :) erre értem - - 4850 512 - 4870 512 ahol megakad a 4850 ott a 4870 sem fog lavírozni! az, hogy 80 fps vagy 200 az tökkk mindegy

[ Szerkesztve ]

(#359) killer1203

killer1203
(senior tag)

Sziasztok

Jelenleg 3.2ghz-en megy az E6400am e mellé tennék be egy HD4850-et, ha 3.4ghz en járatnám a procit akkor a játékokba lenne sebesség növekedés? 1440be használnám.

Xsara 1.6 16v | Motorola Defy

(#360) FoBCRaistlin válasza C.Brigante (#358) üzenetére

FoBCRaistlin
(őstag)

ok, persze igaz! bár én elfogult vagyok, látva mit mennek a 4770-ek. bár kíváncis lennék mit tudnék kezdeni egy 4870-el a vizemmel. ;]

(#361) FoBCRaistlin válasza killer1203 (#359) üzenetére

FoBCRaistlin
(őstag)

egyértelmű igen. kell neki a 3200mhz, hogy meghajtsa rendesen. :K

(#362) fagy53 válasza ALONSO11 (#355) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Zöld-piros, közel a 3D-hez. :DDD
Ezt nézd meg, a régi és az új kártyád közötti különbség szempontjából. Találsz itt tesztet az 512MB/1GB vmem összevetésről is.

(#363) vergilx válasza killer1203 (#359) üzenetére

vergilx
(őstag)
LOGOUT blog

Minnél magasabb a felbontás,annál jobban használja a vga-t,és a prociból kevesebbet.
Azért megpróbálhatod,de sztem nem lesz látható javulás.

(#364) C.Brigante válasza killer1203 (#359) üzenetére

C.Brigante
(PH! addikt)

minimális.

(#365) killer1203

killer1203
(senior tag)

Köszönöm mindenkinek a gyors választ :) :R

(#366) ALONSO11

ALONSO11
(senior tag)

NAgyon szépen köszönöm mindenki segytségét. :R :R :R
A procim nem egy izomagy egy AMD5200+ de húzással megy 3 gigaherzen.
A monitorom natív felbontása 1440*900.

És lenne mégegy kérdésem :D
Valahol olvastam h van olyan tuningprogram az ATI-khoz amelyet ha elindítok autómatikusan húzni fogja a kártyámat a maximum túlhajthatóságig.
Melyik ez a program??
Hogy működik??
Mennyire megbízható???

Soha többé nv-t!!!

(#367) riolobo

riolobo
(tag)
LOGOUT blog

Hello! Nekem is ugyanaz a problémám amit Jayjay a 345. hozzászólásban ecsetel. Pár órája szereltem be az új 4870esem,még nem volt ati kártyám,gyári driver frankón felment(9.1-es) viszont a legújabbat is leszedtem és azt bizony nem bírom feltenni.Érdekelne hogyan kell :))

Amúgy ez a Powercolor 4870es valóban hangos((:

[ Szerkesztve ]

Goodbye, cruel world, Im leaving you today. Goodbye, goodbye, goodbye. Goodbye all you people, Theres nothing you can say, To make me change my mind. Goodbye.

(#368) C.Brigante válasza ALONSO11 (#366) üzenetére

C.Brigante
(PH! addikt)

rivatuner a legjobb

(#369) ALONSO11

ALONSO11
(senior tag)

Köszönöm.Meggyőző a 4850 fölénye :D
Bár remélem a gainward 4850 golden samplék megbízhatóak.Mert eddig csak nvidiáim voltak.Nincs tapasztalatom a gainwardos 4850-ekről? :F
A GOLDEN SAMPLÉK tényleg válogatott GPU-kból és válogatott vuvvokból készülnek vagy ez csak marketing duma??

Soha többé nv-t!!!

(#370) ALONSO11 válasza C.Brigante (#368) üzenetére

ALONSO11
(senior tag)

Ok.De én hülye vagyok a tuninghoz:S
Nem ismered azt a progit ami autómatikusan felhúzza a vga-t tűréshatárig??

Soha többé nv-t!!!

(#371) fagy53 válasza killer1203 (#365) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Mindkét hsz igaz, annyit tennék hozzá a számok nyelvén, hogy ha érvényesülne a proci ereje 1:1-ben, akkor 6% körül nőne a sebesség. Ez azt jelenti, ha eddig 32 FPS volt, most 34 FPS lesz. Nagy az esélye azonban, hogy ilyen alacsony FPS-eknél a VGA már korlátoz rendesen, tehát ez a 6% nem teljes egészében érvényesül. Döntsd el ezekután érdemes-e feljebb húzni a procit! :)

ALONSO11: pl a CCC ilyen és van még más is, de mint mindenben az automatizmus nem a legszerencsésebb megoldás. :K

[ Szerkesztve ]

(#372) C.Brigante válasza ALONSO11 (#369) üzenetére

C.Brigante
(PH! addikt)

ha az én sima gainwardommal halonlítjuk össze a GS-t akkor azt kell mondanom a GS "talán" válogatott lehet mert az vígan elmegy 700 fölött viszont az enyém 680-on nem stabil!

nem ismerem, de nem is akarom :DDD

[ Szerkesztve ]

(#373) ALONSO11 válasza C.Brigante (#372) üzenetére

ALONSO11
(senior tag)

A tiéd is marha jó kártya.
Szerintem jvő őszig nem kell sürgetnünk a vga cserét. :D

Egyébként tudtok ajánlani itt olyan fórumot ahhol elmagyarázzák hogy hogyan tuningoljam a vga-t anélkül h kiüssem??

Soha többé nv-t!!!

(#374) killer1203 válasza fagy53 (#371) üzenetére

killer1203
(senior tag)

+2-3 FPS-ért szerintem nem érdemes feljebb húzni :)

(#375) C.Brigante válasza ALONSO11 (#370) üzenetére

C.Brigante
(PH! addikt)

te figyusz, én úgy vagyok ezzel a húzással /vga/ hogy szvsz nincs értelme, legalábbis nem sok. rengeteg vga-m volt, mindet szénné húztam, nem sorolom fel milyenek voltak de sok.... aztán arra jöttem rá, hogy amire alapon nem elég a kari, arra nem elég húzva se! rosszul optimalizált játéknál mindegy mid van, szarul fog menni /GTA4, krájzisz/ aminek normális motorja van /unreal, source/ azok menni fognak alapon is és nem kell húzni. szal ez a véleményem róla a végét természetesen minden karimnak megnézem :) ez pl ami most van egy nagy hoki!!! :DDD de így is elég amit nyújt!

az előző 8800GT-m az csúnyán ment, 750/1950/2150-en stabil volt mint a Deák Bill

[ Szerkesztve ]

(#376) fagy53 válasza ALONSO11 (#373) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Nem tudod kiütni mindaddig, amíg a fesz-hez nem nyúlsz, ahhoz meg nem fogsz! ;]Legrosszabb esetben lefagy az egész, vagy újraindul magától stb., de minden reverzibilis. :K

killer1203: így igaz, a mai kétmagos procik 3.0-3.2GHz között minden játékot elvisznek, a kivétel a négymagos procikra írt játékok, de ez olyan mint a fehér holló! :DDD

ALONSO11: ezt sejtettem! ;]

[ Szerkesztve ]

(#377) ALONSO11 válasza fagy53 (#376) üzenetére

ALONSO11
(senior tag)

Eszembe sincs a feszt megpiszkálni. :D

Soha többé nv-t!!!

(#378) ALONSO11 válasza C.Brigante (#375) üzenetére

ALONSO11
(senior tag)

Igazad lesz.
Csak olyan hülye vagyok,hogy valami azt súgja,hogy a 4870 a mérce.Egy körülbelül olyan erejű kártya kellene nekem,hogy jövő év végéig aránylag kompromisszum mentesen játszak.
De 4870re nincs pénzem.

Amúgy lehet h hülyeség de lehet h azért megy gyengébben a te 4850ed mert a kizárólag ATI gyártók kapják az igazán jó GPU-kat a többiek meg a mardékot.....

Vagy ez hülyeség? :F

[ Szerkesztve ]

Soha többé nv-t!!!

(#379) C.Brigante válasza ALONSO11 (#378) üzenetére

C.Brigante
(PH! addikt)

az! :)

mivel a Nokiában dolgozom van fogalmam ezekről a dolgokról.

[ Szerkesztve ]

(#380) Májsztró válasza C.Brigante (#372) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

ref 4850-es meg tudja nálam a 720-at is :P

(#381) C.Brigante válasza Májsztró (#380) üzenetére

C.Brigante
(PH! addikt)

mázlista Májsztró :DDD

(#382) Dj Dekko! válasza ALONSO11 (#378) üzenetére

Dj Dekko!
(őstag)

4870 se csúcs modell. Egy két játék igazán már meg zabálja... persze ha azt nézzünk milyen beállításon akkor semmi gond... de ha komoly erőt akarsz használni a gépedben a GTX 295 / HD4870X2 ne felejtsük el... most jönnek nyár végén az új nagy ágyúk mind1 oprendszerben mind játékban... és hát a CryEnigne 3.0 (ami persze már full konzolos) nem fog meg elédgeni szerintem egy mai középkategóriás darabbal *FULLON!

(#383) Májsztró válasza C.Brigante (#381) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

Ez nem mázli ... van akinek 800-as is megy. Egyébként én sem óverlokkolva hajtom a kártyát :) Bőven elég alapon is. Meg 1280-as felbontásra inkább a procit érzem egy kicsit kevésnek. De annak meg nem akarok + feszt adni :N

(#382) Dj Dekko! : Ez mindig is így volt. Az új motor általában brutálisabb az előzőnél. Pont azért ,hogy megvedd alá a vasat. De ha nem megy teljesen full beállításokkal röccenésmentesen akkor nem kell fullon tolni. Én sem legmagasabb grafikai beállítással nyomtam végig a Crysis-okat , mert úgy kb. lenne 10 FPS-em ... Ha meg valaki fullon akarja tolni , akkor az vegyen alá sok ca$h-ért gépet. Akinek meg nincsen rá , az egyszerűen nem "hűdekurvajó" grafikára teszi hanem csak "húdekurvajólenne" szintre :) Persze ez egy idegesítő dolog , de ezt tényleg nem lehet kivédeni. Ezért is a legjobb motor a mai napig a Q3 motorja. Minél több proci meg vga van alatta , annál több az fps :) Csak az meg már egy kicsit csúnyácska :DDD

[ Szerkesztve ]

(#384) vzsryl válasza Májsztró (#383) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én besz@rok, ha egy Phenom II-es proci 3,4Ghz-en nem elég 1280-as felbontásra.

[ Szerkesztve ]

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/ Tápajánló táblázat: http://jotapok.atw.hu/ (bővítés alatt áll)

(#385) ALONSO11 válasza Dj Dekko! (#382) üzenetére

ALONSO11
(senior tag)

Ha azt nézem,hogy x-boxon is futnia kell a crysis2 nek akkor valahol valamit butítani kell.
A cryengine 2 a büdös életben nem futna változtatások nélkül x-boxon........
Semmi olyat nem hallottam,hogy PC más motort kapja.Ugyanazt a motort fogja kapni mint a box,ps3 bár lehet,hogy kicsit fel lesz turbózva.
Ezt szeritem optimalizácóval tudják csak elcseszni.
Szerintem egy 5870nek és egy normális quad procinak lazán vinnie kellessz a crysis 2-t.

Soha többé nv-t!!!

(#386) ALONSO11 válasza Májsztró (#383) üzenetére

ALONSO11
(senior tag)

HA a crysis pc exkluzív maradna igazad lenne.......
De az összes konzol főleg az xbox füstölne ha a cryengine 2-t kellene munkára bírni.......
Egy x-boxot meg egy közepes tudású pc lazán megkajál.........
Finomítani kell a motoron,hogy xboxon is megfelelő sebességet tudjon produkálni.
El tudom képzelni hogy minimálisan visszalépés a cyengine 3 az elődhöz képes.......

Soha többé nv-t!!!

(#387) FoBCRaistlin válasza ALONSO11 (#366) üzenetére

FoBCRaistlin
(őstag)

anno Atitools-al lehetett ilyen find max mem, find max gpu-val játszani. az tezstelgette mit megy.

(#388) Dj Dekko! válasza ALONSO11 (#386) üzenetére

Dj Dekko!
(őstag)

Persze. Természetesen mind a két profilnak van előnye és hátránya...
Megjegyezném hogy a CrySis anno *amikor kijött, emlékezzünk a 8800 GTX korszakra. Akkor a már a *konzolosok vakaróztak hiszen az a beállítás az a hardver igény felemésztette a konzolt.... így hát a crysis nem hiába volt rá nagyon sokáig stornó...
Nem akarom fikázni a konzolt... nincs is hozzá elegendő indokom... konzolon az én *élet világom elemi dolgaim anyagaim nehezen férnének el... egy *dzsojsztikon*
Viszont tény ami tény néha kényelmesebb konzol elé lecsücsülni mint pc..(pffu menni fog * ram .. uhh driver hiba... egyéb... )
NE FELJETSÜK EL!!!!! PC MINDIG IS lesz. Hiszen nagyon sokan ezen dolgoznak ... ha dolgozunk is rajta miért ne játszanánk?!!!
Amúgy lényegében az ANYAGIAK VEZÉRLIK a gyártókat...
Pffu *öcsém csináljatok egy Brutál jó grafikus motort de úgy hogy zabálja meg azt meg azt meg azt a gépet is... ---» válassz... mi majd csinálunk hozzá 200 ezeré kártyát... a *hüle meg megveszi mert kb 10% jobban nézki...
Erről szól a konzol is.. már...REKLÁM PÉNZ!

(#389) fagy53 válasza FoBCRaistlin (#387) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Anno... a régi szép időkben, de amióta nem fejlesztik, vége. :O

(#390) ALONSO11 válasza Dj Dekko! (#388) üzenetére

ALONSO11
(senior tag)

Nemcsak erről.......
Gondolj bele egy közepes asztali gépet meg tudsz venni monitor nélkül durván 100ezerért.
Ez 5éven keresztül tökéletesen elég irodai célokra netezésre és egy jó idg játékra.

ÉS ott egy xbox360
Megveszed újonnan mármint mikor megjelenik persze 100zerért 5-7évig ha nem romlik el nincs gondod gépfejlesztésre....
Csak egy normális tv kell hozzá....
És ott a pc minden másra.
Ja és xboxra is van warez.

Soha többé nv-t!!!

(#391) FoBCRaistlin válasza fagy53 (#389) üzenetére

FoBCRaistlin
(őstag)

szép is volt az az idő! amikor ráeresztettem a HIS9800 pro karira aztán bőven túlhúzta az XT órajeleken... :D ment is rá az XT bios :)

[ Szerkesztve ]

(#392) Djuree válasza FoBCRaistlin (#391) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

mekkora kari volt az anno. a fél f*szunkat odaadtuk volna érte :DDD :C

▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ 気剣体一

(#393) FoBCRaistlin válasza Djuree (#392) üzenetére

FoBCRaistlin
(őstag)

így is lehet fogalmazni :D isten kari volt, nem kicsi árral. ment is mint a barom. a nem 1-2 évvel újabb 6600GT-vel is pariban volt szinte. :K imádtam. :C

jk2 ben csak lestek a sebzésemre... sok FPS nagy sebzés... csak az avatarodról jutott eszembe. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#394) Májsztró válasza vzsryl (#384) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

És milyen érdekes ,hogy tovább nő az fps ha emelem a proci órajelét :DDD

(#395) gooool

gooool
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
A Dual Slot-os Sapphire-nak is olyan rövid a nyák-ja mint a HD4830-nak?

Kösz a a segítséget! :R

¤¤¤ Üdv: Balázs ¤¤¤ "Miért zuhanunk a mélybe? Hogy megtanuljunk kimászni belőle." by Batman: Begins ¤¤¤

(#396) FoBCRaistlin válasza Májsztró (#394) üzenetére

FoBCRaistlin
(őstag)

szal cpu limit... :F

(#397) Májsztró válasza FoBCRaistlin (#396) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

így is lehetne mondani. Nem azt mondom ,hogy játszhatatlan , de még kúszna feljebb a képkockák száma. Ahol meg sok a fizika , ott jóval folyamatosabb , legalábbis én azt vettem észre. Bár csak egy ilyen részt néztem meg.

(#398) vzsryl válasza Májsztró (#394) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát nekem már a 2,5Ghz-es alapórajel is elég volt 1680x1050-es felbontásban (mondjuk azt csak Crysis-ban néztem), de a 3,3Ghz mégis csak jobban néz ki. :DDD A trémárk természetesen sokkal több pontot adott, de csak azért, mert 1280-ban futtattam.
Minnyá megnézem nagyobb felbontásban ezt a sz@r progit. :D

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/ Tápajánló táblázat: http://jotapok.atw.hu/ (bővítés alatt áll)

(#399) loki22

loki22
(tag)

Sasoljátok meg most az árakat ,kicsit lejjebb mentek!!

(#400) FoBCRaistlin válasza Májsztró (#397) üzenetére

FoBCRaistlin
(őstag)

ejjj, egyre ocsmányabbul írják meg a game-eket. kíváncis lennék pl a Crysis-t is ha totál gamer szemszögből és nem vaedd meg paraszt a drága vga-t+cpu-t szemszögből optimalizálták volna, akkor milyen cokfig kéne hozzá... sztem nagy lenne a pofáraesés :U

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4850 / 4870 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.