én úgy tudom hogy ilyenkor már károsodik, de talán javítható, de majd a szakik segítenek 
ha esetleg nem válaszolok, akkor dobj nyugodtan még egy üzit! - telón jobban szeretem megbeszélni a dolgokat.

én úgy tudom hogy ilyenkor már károsodik, de talán javítható, de majd a szakik segítenek 
ha esetleg nem válaszolok, akkor dobj nyugodtan még egy üzit! - telón jobban szeretem megbeszélni a dolgokat.

Hőmérséklet függvényében szabályozza a ventifordulatot amennyiben a Dual slot hűtős kártyáról van szó
Az enyém is kéteres, és az asztalon 36%-on forog a venti. Fordulatzámot azért nem tudok mondani, mert a harmadik vezeték ennek a kiolvasására szolgálna, de ugye itt nincs 

üdv
Ha csak már csíkoz akkor ott bibi van. Terhelésre csinálja csak? vagy már az "asztalon" is.
Szerintem ez a hiba javítható 1-2 ezerből egy szakemberrel.

+1

Szia!
A csíkozás sajnos eddigi olvasásaimból memóriahibát írtak sokan.... szerintem nem a hűtés.. 

A csíkozás nem csak terhelésre jött elő, volt, hogy egy kis járatás után már egyből ahogy belépett a winbe, mintha túlmelegedett volna. Elég hangos a venti és "cicereg" is, a srác aki használta azt mondta volt olyan is, hogy nem is ment.
Itt helyben az a nagy problémám, hogy senkit sem ismerek, aki javítana ilyet, meg hát meg kellene határozni először, hogy hol a gubanc. Talán a legolcsóbban első körben egy venticserével járnék, aztán azzal lehetne tesztelni.
Eladó cuccaim: http://href.hu/x/ff07 Folyamatosan Frissítve! ; )

jaja én is úgy tudom hogy memóriahibára utal... én barom meg anno egy 8800gts-t a kukába dobtam ki(szó szerint) mert csíkozott, pedig javítható volt szerintem...
Hőfokokat eddig nem néztél?
Hogy miért nem ragadnak ránk a csajok? Mert a zsebünkbe csak levegő van...
támogasd meg egy ventivel - de nem a hőmérséklet okozza sztem
reball kell neki.. aztán talán jó lesz mgé egy darabig
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

Nincs bennt a gépemben, haveromé volt, az ő gépe volt nálam két napig. Holnap bepattintom egy másik gépbe és akkor tudok nézni értékeket. Mennyi a normális ennél a kártyánál nagyságrendileg?
Amúgy 7cm átmérőjű venti van benne, Iponon 6cm-es a legnagyobb, amit találtam, keresgéltem itt aprón is, de nem jártam sikerrel.
@(#22009) shteer: reball alatt mit értünk?
(közben megtaláltam, Youtube csodákra képes.
)
[ Szerkesztve ]

mi lenne ez a +1? 

Igen, nekem is ez van, szabályozza a fordulatszámot

nekem is Sapphire 4850 Dual Slot van 2 eres kábellel, és mégis vezérli a ventit.
##################Kérdés előtt olvasd el az első hsz-t!##################

"Hőmérséklet függvényében szabályozza a ventifordulatot amennyiben a Dual slot hűtős kártyáról van szó
Az enyém is kéteres, és az asztalon 36%-on forog a venti. Fordulatzámot azért nem tudok mondani, mert a harmadik vezeték ennek a kiolvasására szolgálna, de ugye itt nincs
" Pontosan így van. Kéteres kábel esetén %-ban megadva tudja szabályozni a ventit.
A feszültség csökkentés - növeléssel éri mind ezt el.

Sztem felejtős, esetleg próbáld a vram órajelét csökkenteni, az szokott még segíteni néha.
(#22012) hatter : Ugyanilyen karim van, nekem se forog rajta a venti rajta, habár a VRM-ek fölé raktam egy 8-as ventit 5V-on. Oda azért kell.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles! ---- steam : amadeus1980 --- origin : FeZo_HUN --- Hirdetése(i)m : http://href.hu/x/hhyb

A képet meg kihagyom.
[link]
H2O über alles! ---- steam : amadeus1980 --- origin : FeZo_HUN --- Hirdetése(i)m : http://href.hu/x/hhyb

Most szétszedtem, újrapasztáztam, letisztítottam, megégve nincs, szét volt terülve rajta a gyári paszta és teljesen szét volt száradva. A memóriákra lehet jó lenne egy nagyobb borda nekem is, az szerintem oda elég lenne, gondolom annak nincs sok értelme, hogy a borda tetejére ragasszak még egy bordát. Vagy?

A vramok nem termelnek sok hőt, nézd meg jó néhány 4850-esen nincs is gyárilag borda. Ha csíkoz a kártya, akkor az VRAM hiba lesz, lehet nem bírja már adott órajelet sem azon a feszültségen, amit kap. A bordára bordát, sztem felejtős dolog. A GPU újrapasztázása sosem árt, minőségi pasztával 5-6 fokot is nyerhet az ember.

Ezen az ujjnak nagyon forró a borda használat mellett. 
Sztem is Vram hiba. A ref 4870ek is elég magas hőmérsékleten üzemeltek, nem hinném, hogy a túlmelegedés miatt csinálná.

Dobj a vramok alá egy ventit, nézd meg akkor is hibázik-e a kari.

közben megint kérdeznék tőletek... most reggel csinálgattam a gépem, és arra lettem figyelmes hogy ez a bizonyos 4850es kártya "zörög". mármint valami statikus zörejt ad ki néha magából... jelenthet ez valamit? lehet ez valami hibának az előjele?

Vramok alatt a memóriákat értitek a nyákba forrasztva ugye? Azoknak az órajelét a gyári progival lehet is szabályozni. Vedd le szerintem és nézd meg úgy.

Sziasztok!
Nemrégiben gyakorivá vált, hogy a sapphire 4870 (512) VGA kártyám merev képet produkálva fagyást okozott. Csak gyanítom, hogy ő volt a hunyó, mert azóta kitakarítottam, újrapasztáztam és porszívóztam a gépemet.
Jelenleg nincs fagyi, de úgy érzem (tapintva), hogy elég forró a fém keret (ami a gyári hűtést összefogja).
Kérdésem a következő lenne: mit javasoltok, hogyan tudnám rávenni a rendszert, hogy huzamosabb ideig használva se legyen melegedés, illetve probléma?
Starcraft 2-t szoktunk időnként játszani, 3v3, vagy 7+ fővel, gondolom ez már elég számításigényes feladat a rendszernek és ezért jött elő épp akkor a hiba, de ez elkerülhető a jövőben?
Olvastam az ATi Tray Tools-ról.. [link], újabb driver esetén is megfelelőek a korábbi beállítások, esetleg kérhetek néhány álltalános tanácsot a programmal kapcsolatban (rém sok beállítás van, gőzöm sincs, mihez fogjak először..)?
Várom megtisztelő válaszotokat amit előre is köszönök!
Németországban dolgozok, emailben keressetek! ★nézz szét a hegyek között: www.sikfo.try.hu ★ olbaidhun.blogspot.com

Hát ha játék közben jön elő a gond, akkor meg kéne nézni, hogy egyáltalán mennyire melegednek az alkatrészek a gépben ilyenkor ( VGA, CPU, főleg ).
Esetleg lefuttathatsz még egyéb teszteket is a VGA és a CPU terhelésére ( Furmark, Prime95, stb ), így láthatod, hogy mi az ami nagyon melegszik és emiatt hibát okoz.
Egyébként a melegedés kb 90 fok környékén és fölötte jelentős, ha ezen érték alatt marad, akkor még nem vészes, hosszabb távon sem. De nyilván az a jó, ha minél hűvösebb.
Ha valami nagyon melegszik, akkor esetleg egy újrapasztázás jól jöhet vagy végső esetben hűtés csere, egy komolyabbra ami jobban hűt...
Hőfokmérésre: Aida64, MSI Afterburner, Fraps, ATT.
[ Szerkesztve ]

a starcraft 2 megjelenését követően volt egy hír arról, hogy rossz hatással van a vga-kra. pontosabban a vrm részleget terheli furmark szinten. van 2 parancs, amit érdemes beírni a variables.txt fájlba:
frameratecapglue=30
frameratecap=60
nekem a megjelenés másnapján már kinyírt egy 8800gtx-et.
[ Szerkesztve ]
mielőtt üzletelnél valakivel: www.phmegbizhatosag.atw.hu

Én végigvittem az SC2-t, de nekem nem volt ilyen gondom vele, amúgy ezt már javították egy peccsel, nem? Esetleg új driverrel a kártyához.
Érdekes sztori.. de van alapja, hiszen a játékkal huzamosabb időt játszottunk, többet mint egy átlag single player kampány..
A paszta csere már megvolt, az ati tray toolz-s-t bűvölgetem. A gép most lett újratelepítve. Ha elkészültem a beállításokkal, felrakom az sc2-t is.. és megírom, hogy mi lesz az előrelépés.
Németországban dolgozok, emailben keressetek! ★nézz szét a hegyek között: www.sikfo.try.hu ★ olbaidhun.blogspot.com
Sziasztok!
Csak egy egyszerű kérdésem lenne:
A következő konfiggal 1280x1024 es felbontáson játszom, és a játékok (f1 2010, fifa 2011) olykor beszaggatnak. mi lehet ennek az oka? Valami CCC beállítás hibádzik? Vagy a winyó nem elág gyors? Másra nem nagyon tudok gondolni...
A konfig: Asus m2n-x, Amd phenom 8450x3, 4gb ram, Sapphire HD4850. (Hipro 450W táp.)
A kártya a GPU-z szerint 60 fok felé nem megy.
[ Szerkesztve ]
blog: http://miakeresztenyvalasz.blogspot.com/
Az lehet, hogy valami régebbi CCC működik tökéletesen? Most ugye a 11.7-et rakta fel hozzá.
blog: http://miakeresztenyvalasz.blogspot.com/
Talán próbáld meg. Nekem sikerült megoldanom a problémát, az ati tray tools-t mindenkinek csak ajánlani tudom. Kb 15-20C° al lett hűvösebb a kártyám(terheletlenül még többet is lehet faragni), természetesen játék esetén is agresszívabbra vettem a referencia hűtést és így minden klappol.

A játékhoz tegyél fel HA megjelent pach-ot.
Régebbi drivert próbálj ki. Mondjuk egy 10.7 vagy 10.10.

Na megjött ma a VGA-ám

Egy sörrel jövök Neked bástya! Feltettem a progit és lás csodát be tudtam állítani 1%-ra a venti fordultát, ami NAGYON kellett mert 16-20%-on túl hangos volt! Köszi!!

Azért ellenőrízd gyakran a hőfokokat is, nehogy gond legyen. StarCraft II közben nekem mindig nagyobb teljesítmény szükséges.. de természetesen ott a venti is odateszi magát. Nem mindig a csend a fontos..
11.7-et használok, minden stabil.
[ Szerkesztve ]

Leállítottam majd 1óra után benyomtam újra gépet és ez jött ki: CAn not connect to low lewel driver. Please reinstall Ati Tray Tools under aministration rights with UAC dissabled 
Ja és pörög 19-22%-al az 1% helyett.... 1.7.9.1557 verziót tettem fel
Persze figyelem, meg ha játszanék akkor átállítom automatikusra a ventit 
[ Szerkesztve ]
Ezt olvasd el figyelmesen!

"Fontos, hogy ne telepítsük fel a Catalyst Control Center-t, vagy ha már elkövettük ezt a hibát, távolítsuk el az alkalmazást. Ha mégis volt már a rendszerünkön, akkor összemosódik az OpenGL és a D3D fül a grafikai profilok beállításánál....."
jha, itt a baj, fent van a Catalyst Control Center....
Mindig van csak szimpla driver is a letöltések között, javaslom inkább azt töltsd le! És telepítsd újra az egészet.
A gyári Catalyst Control Center tényleg elég nagy hiba, még mai szemmel nézve is, érdekes, hogy egy ilyen kis alkalmazás mennyivel többet segít.
3D-re <---> 1.263V-on 750/900MHz (GPU/memória - egyébként ez a gyári órajel, gyári feszültségen)
Illetve HD filmekhez, Photoshophoz, régebbi játékokhoz: 1.023V-on 450/500Mhz
Venti szabályozást szerintem a következőre érdemes hangolni (nállam korrekten bejött, pedig melegedős a kicsike)
0°C - 25%
40°C - 30%
45°C - 35%
50°C - 41%
55°C - 48%
60°C - 55%
70°C - 70%
80°C - 85%
[ Szerkesztve ]

Nem rossz
jónak hangzik főleg az alján tetszenek a hőmérséklet mellé ki írt fan speed
ilyet valaki írhatna 4850 1gb ra Asusba
Asus EAH4850
Üdv, Baryka :)

15 perc alatt magad is rájöhetsz
Egyébként ha hasonlóan forog a te kártyát ventije mint a kollégáé akkor ezek a %-k teljesen használhatóak nálad is. Esetleg ha van még rubrika akkor egy hőmérséklethez hozzá lehet rendelni a 100%-s arconpörgést is 

Nálam nem
nekem még az a Catalyst Control van fent amit adtak a kártyához 2008 ban ha jól emlékszem, sajnos azért mert a monitorom egy furcsa felbontást használ és az új driverrel nem lehetett neki beállítani illetve homályos volt vele a kép és nekem ennyit nem ér meg az új driver illetve a CCC hogy homályos legyen a monitor 
De ha tudtok segíteni benne állok elébe!
igaz pár hónappal ezelőtt is rákérdeztem semmi sem jött be akkor le írom a kövi hsz be mik a tünetek
[ Szerkesztve ]

Na azért azt megnézem hogy a legfrissebb ATT nem csinál neked olyan felbontást amilyet akarsz
Próbáltad vagy csak mondod ,hogy nem megy ?
szerk: írd 
[ Szerkesztve ]

1680x1050 felbontás kell a monitornak (drivert nem adtak hozzá) Amúgy Acer v223w http://www.youtube.com/watch?v=t52zWnqiIPk << Rövid videó róla ha érdekel
És a tünetem az ami csak Windows 7 nél jelentkezett amúgy xp nél nem de arra meg nincs új catalyst ................ -.- nah szóval egyik tünete az hogy az új CCC vel >>>CSAK 1600X1200 ra tudtam beállítani a felbontást a monitoron nem tudtam kényszeríteni se az 1680x1050 egyszerűen nem lehet! De 1600x1200 al meg az a gond hogy homályos a képernyő akkor 1440x900 ba jó volt de annál meg tud nagyobbat is ezért nem akarom olyan kicsire én már 9féle monitor drivert raktam fel meg hat féle ccc-t meg video kari drivert sehogy sem volt jó nah szóval ezeket figyelembe véve várom a válaszokat 
Üdv, petya

CCC leszed , csak driver és ATT telepít. Egészen biztos vagyok benne ,hogy lesz normális felbontásod.

CCC nélkül?!?!? Sokkal csúnyább lesz a gépem 3D világa 

Már miért lenne csúnyább ?