Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4850 / 4870 (kiemelt téma)

(#2001) kriszbon válasza KDavid17 (#2000) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Úgy is próbáltad hogy a drivert és a ccc-t utána telepíted fel?

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#2002) KDavid17

KDavid17
(fanatikus tag)

úgy még nem, köszönöm szépen a tippet! mindjárt kipróbálom. :R

(#2003) keke69 válasza danilla (#1997) üzenetére

keke69
(senior tag)

Az a helyzet,hogy a His iceq 512-es nem sokkal olcsóbb mint az 1 gb-os :F és persze nem kapható sehol.
A toxicnak a hűtése nem tetszik,a vapor meg talán nem annyira elterjedt!
Különben meg tiszta tanácstalan vagyok! :W :W :W Nem szeretnék pár ezer forintos külömbség miatt olyan kártyát venni amit később megbánnék!
Köszönöm a hozzászólásaidat,és az észrevételeidet! :R :R :R

Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!

(#2004) KDavid17 válasza KDavid17 (#2002) üzenetére

KDavid17
(fanatikus tag)

így se jó :(

(#2005) danilla válasza keke69 (#2003) üzenetére

danilla
(őstag)

Hát ha az 1GB-os nem sokkal több akkor érdemes azt, annak a hűtője nagyon jó. Viszont érdemes lenne elgondolkoznod a 4770-en is, 40nm-es, DDR5-ös, és a teljesítménye is nagyon jó. Biztos, hogy az egyiket sem bánnád meg, mert nagyon jól járnál velük.
Nincs mit. :R

KDavid17: valamit akkor átállíthattál a biosba, vagy olyan bios-t, telepítettél ami nem fekszik az xfx kártyának.

[ Szerkesztve ]

XBL/WP7: daniLLa HUN

(#2006) Dj Dekko! válasza KDavid17 (#2000) üzenetére

Dj Dekko!
(őstag)

Hm.? Próbáltad újra rakni a Drivert.
Nálam falshelés után ugyan úgy bejött a Katalizátor és minden jó volt! (Csak hát nállam a vga fesz volt kevés így hibázott 2D-ben.)

(#2007) KDavid17 válasza Dj Dekko! (#2006) üzenetére

KDavid17
(fanatikus tag)

Természetesen, próbáltam több módon is.

(#2008) fagy53 válasza keke69 (#2003) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Milyen procid és tápod van, a monitorod 1280x1024?

(#2009) vergilx válasza danilla (#1971) üzenetére

vergilx
(őstag)
LOGOUT blog

18k,ha 5ghz re huzod a procit+voltmod,akkor simán:D
amugy én is e8200+4870 el tolom :))
de én 3,8 on hajtom a procit,biztos ami biztos alapon :DDD

a print screen es dologra:nálam még sosem jött elő ilyen,kivéve Lineage2 be,ott elsőre a gombok valamiért nem látszanak :DD :DDD

(#2010) athomi válasza fagy53 (#2008) üzenetére

athomi
(PH! kedvence)

ehün van ni

Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van!

(#2011) Dj Dekko! válasza keke69 (#2003) üzenetére

Dj Dekko!
(őstag)

Szerintem érdemes elgondolkozni hiszen a 4770 kariból a 4850/4830-as tempó simán kijön.
Más felől a 4770 nem ajánlom hiszen pár ezer ft különbséggel egy teljes értékű HD 48xx vehetsz.
4850 avagy 4870!
A Téma adott ... hosszú távon egyikkel sem fogod megbánni. Az nem mind1 mekkora felbontásban akarsz játszani. 1600 fölött érdemes 1G verziókban gondolkozni alatt fölösleges az 1G ott inkább a GPu ereje fog dominálni, abban pedig a 4870 512M a győztes. (bár magas felbontásban is szépen muzsikál.)
Ha a 4850 en játszhatatlan lesz egy játék, akkor a 4870 esen is. Így nem értem a kérdésed?! ( a két kártya nem olyan sokkal gyorsabb egymástól)

[ Szerkesztve ]

(#2012) fagy53 válasza athomi (#2010) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Kösz, akkor minek a 4850? :F Talán a konfigot kellene masszírozni előbb, nemcsak a játék miatt. :D

Dj Dekko: 1280x1024-nél felesleges erőltetni a 4870-et, az 1GB-ot meg pláne! :DDD
Gondolj az A64 6000+ ra is! :K

[ Szerkesztve ]

(#2013) danilla válasza vergilx (#2009) üzenetére

danilla
(őstag)

Hát igen, szal a 18k ugrott :DDD inkább nem erőltetnem. 3,2 vagy 3,8 szerintem mindegy, játékokban nem szembetűnő a gyorsulás szerintem, meg nem is szívesen használom 3,8-on, mert nem teljesen stabil, mivel a lapom kicsit alulfeszeli a procit, de majd ha nyár végén meg lesz az új lap, akkor majd magasabb órajelen fogom használni 24/7-be.
Minden játéknál jó a printscreen csak a crysisnál nem :))

(#2014) KDavid17

KDavid17
(fanatikus tag)

Na hát ebből ennyit tudtam kihozni :D
xfx 4870 xxx 1gb + e8200@4ghz
Ja és rivatunerbe a feszt 1.3v-ra állítottam.

[ Szerkesztve ]

(#2015) danilla válasza KDavid17 (#2014) üzenetére

danilla
(őstag)

Nekem E8200 3,2ghz xfx 4870 1gb xxx 800/1000 14200point :))

(#2016) kriszbon válasza danilla (#2015) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Nekem is annyi a pontom E5200@3.6Ghz, csak nem 70-es kártyával :P Tom senkit nem érdekel, de mivel unatkoztam ezért írtam meg :DDD :))

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#2017) Ulquiorra

Ulquiorra
(újonc)

Sziasztok!
Feszt szeretnék emelni a 4870 emen,és hallottam arról h egy rivatuner plugin segítségével lehet is.
meg is szereztem,nem is dob hibaüzit a riva,elvileg van rajta vt1165,de allul a more ra,ahol tudnám állítani,nem lehet kattintani
[link]

"Az élet szép,az élet jó,ha van papír és van klotyó,az élet hatalmas rábaszás,ha rosszkor jön rád a szarás..."

(#2018) Dj Dekko! válasza KDavid17 (#2014) üzenetére

Dj Dekko!
(őstag)

Elég kevés a Cpu pont. 4.0 Ghz nállam a core2duo 3950 - 4000 pont. :U

(#2019) Dj Dekko!

Dj Dekko!
(őstag)

Ne Vicceljetek! Lehet szoftveresen feszültséget emelni?! :Y
Ha igen. Már esek is neki! :Y ;] ;] ;]
De én úgy emlékszem mint ha páran azt mondták, csak csökkenteni! :F :F Bios Móddal!

(#2020) Vasinger!

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehet túl hűteni egy 4850-es karit? Tehet kárt benne, hogy 30 fok vagy az alatt van idle-ben?
Azért kezdtem el izgulni, mert sokan azt mondják, hogy a winyónak 35 fok az egészséges hőmérsékletük, az alatt nem ajánlott. Nos? :F

Dj Dekko!: Lehet emelni és csökkenteni az ATT nevű progival. :K

[ Szerkesztve ]

Eladó AM össztelós kerékpár itt ----->http://href.hu/x/hovj

(#2021) KDavid17

KDavid17
(fanatikus tag)

csak azon lehet amelyiken volterra 1165 feszültségszabályozó van.

(#2022) Tomate válasza Vasinger! (#2020) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt a hülyeséget is te súgtad a srácnak? Szerinted mi történik egy folyékony nitrózott VGA-val? Te meg izgulsz h idle 30C :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2023) Vasinger! válasza Tomate (#2022) üzenetére

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem én súgtam neki. Több topikban is visszahallom több embertől. Ezért kezdett el idegesíteni. Ha egy ember mondja le se sz@rom.

Köszi a helpet. :R

Eladó AM össztelós kerékpár itt ----->http://href.hu/x/hovj

(#2024) KDavid17 válasza Dj Dekko! (#2019) üzenetére

KDavid17
(fanatikus tag)

Ezzel is lehet amúgy.

(#2025) Tomate válasza Vasinger! (#2023) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát de én most akkor most egyedül mondtam, hogy ez hülyeség. :) Többen viszont azt állították, h baja lesz ha túl "hideg" :DDD De garantálom neked a többek tévednek. A birkák mennek egymás után. Kivéve ha ez történik. :D

[ Szerkesztve ]

(#2026) finest válasza Tomate (#2025) üzenetére

finest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A 6/7xxx-es NV sorozatnál elvileg volt olyan, h cold bug, valami VGA BIOS hülyeség volt, de 32 fok alatt nem mentek rendesen a karik. Aki nem hiszi járjon utána! :D

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#2027) Tomate válasza finest (#2026) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nv... :( :D Hát az már rég volt. Intel prociknál is van cold bug valami -60 fok alatt, bár ezt procija válogatja melyik hol "sül" be. (AMD-nél nincs ilyen :P )

[ Szerkesztve ]

(#2028) finest válasza Tomate (#2027) üzenetére

finest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Abban egyetértünk, h elég furcsa para az alacsony hő miatt stresszelni. Van, akiknek semmi sem elég jó, se a hűtés, se a fűtés. :DD

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#2029) Tomate válasza finest (#2028) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:)) Jah. Van aki meg lesz@rja és boldogan működik mindene, nem agyal ilyen hülyeségeken, hogy most fázik-e az a winyó vagy épp melege van.

(#2030) Dj Dekko! válasza KDavid17 (#2024) üzenetére

Dj Dekko!
(őstag)

Köszönöm ezt megnézem.
Nagyon pici feszt lehet csak neki adni vagyis hogy 810mhz még megy a gpu 820 már nem igazán, hibázik... (pár ezrelék a vga nak és teszt?)
Csak a gpu-nak ad feszültséget a progi?! :U
Az ATi Tray Tools nem megy vista alatt. Nem üzemel, erre hivatkozik.:
nincs digitálisan aláírva a program. :(

[ Szerkesztve ]

(#2031) Dj Dekko!

Dj Dekko!
(őstag)

Sikerült megcsinálnom az ATi Tray Tools-t egy loaderel. :B
www.google.hu segítségével! :D

(#2032) yodee_ válasza KDavid17 (#1980) üzenetére

yodee_
(fanatikus tag)

fixálva van 100ra. a másik slotba meg sem próbáltam, de oda nem is kéne beletennem vagy egy próba erejéig mehet?

(#2033) kriszbon válasza yodee_ (#2032) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Most a sötétkék vagy a világoskék slotban van(ha az a szín)? Amúgy miért ne kellene kipróbálni azt is :F

(#2034) Pepe87

Pepe87
(tag)

Hi all!!!

Van egy HD4870-es kartyam ugy fel eve nem tudom h minek kovetkezteben a kari allandoan befagy illetve a bugreport driver hibat eszlel. Ma meg mar nem tudok jatszani se mert ossze vissza csikokban van a kep. problemam csak jatekok alatt van kulonosen Company of Heroes . 9.6-os driver van fent.

Gigabyte X38-DS5 deszka ,Intel C2q q9450 2,66 Ghz ,4X1GB Kingmax kit 1066Mhz ,Palit GTX 580 3GB,500w Chieftech táp ,LG +-dvd rw,1db Samsung 400GB SATA winyó ,1db 400GB-os Hitachi HDD SATA2

(#2035) Dj Dekko! válasza Pepe87 (#2034) üzenetére

Dj Dekko!
(őstag)

Másik gépbe bele kell tenni, és ha ott is ezek a hibák jelentkeznek, akkor valószínű végét járja a kari. Érdemes a FurMarkot végig tolni* rajta hogy biztos ami biztos alapon legyen.
Nincs tuningolva a kártya?!
Nem melegedik túl?!
Mindegyik driverel ezt csinálja?!
Teljes rendszer tisztítás megvolt?!
Ha ezeken a kérdéseken végig jártál és még mindig hiba van akkor a végét járja a Kari. Gari lesz. :U

Valaki tudna segíteni?! ATT ben pontosan hol tudom beállítani a feszültséget hogy * kicsit túlhajtsam a karit... Volt móddal, szoftveresen.

[ Szerkesztve ]

(#2036) siriq válasza Tomate (#2027) üzenetére

siriq
(őstag)

Amd-nel is volt/van biz szerianal.

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#2037) and1ao

and1ao
(tag)

Sziasztok! Remélem valaki tud segíteni!? Nekem is ugyebár van Radeon HD 4850-em a Gainward műhelyéből nincs is vele semmi gond faszán mükszik nem az a gond hanem afelől érdeklődnék hogy az Overdrive-ot valahogyan működésre lehet e birni rajna vagy nincs semmilyen mód??? :F :F
Azt naon megköszönném ha vki vmit mondana!!!

(#2038) jagada válasza and1ao (#2037) üzenetére

jagada
(őstag)

tuningolni szeretnél? arra ott van az ATT:

Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült...XD

(#2039) keke69 válasza Dj Dekko! (#2011) üzenetére

keke69
(senior tag)

:R Köszönöm szépen a felvilágosítást! :R

Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!

(#2040) keke69 válasza fagy53 (#2008) üzenetére

keke69
(senior tag)

1280x1024-ben,High Power 460-as táp,AMD 6000+proci! :F

(#2041) lsc válasza and1ao (#2037) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha a ccc-re gondolsz akkor kattints a lakatra .

Az élet kegyetlen .

(#2042) Pepe87 válasza Dj Dekko! (#2035) üzenetére

Pepe87
(tag)

Furmark szepen vegig megy rajta. Es az a baj h csak a COH-nal instabil ennyire es ott is egy ido utan amikor jon a hibauzenet h az ati valamelyik resze okozza a problemat es frissitsek uj driverra. Nincsen egyebkent huzva. Nem melegszik altalaban 60-70-en a max. Driverekkel l voltak problemak mindig de nem fagyot ki ilywen gyakran a kari. Ujra raktam a rendszert
WIN 7 megy rajta. Probaltam 32-64 bites WIN 7-et is.

Gigabyte X38-DS5 deszka ,Intel C2q q9450 2,66 Ghz ,4X1GB Kingmax kit 1066Mhz ,Palit GTX 580 3GB,500w Chieftech táp ,LG +-dvd rw,1db Samsung 400GB SATA winyó ,1db 400GB-os Hitachi HDD SATA2

(#2043) Baboon

Baboon
(senior tag)

Szervusztok!
Melyik a jobb? 4870 1 giga toxic vagy vapor-x? (és miért)
köszi

''Bocsánat, hogy ilyen közel megyek Ön elött''

(#2044) Dj Dekko! válasza Pepe87 (#2042) üzenetére

Dj Dekko!
(őstag)

Értem.
Lehet butaságot mondok, de nem igazán használnák egy megjelenés előtti windows 7 operációs rendszert, hiszen köztudott hogy még béta és kezdeti stádiumban van.
Majd okt 23-fele lehet megnézem én is.
Vagyis nem Win7 el tesztelném hanem egy SP1 Vistával vagy Xp vel. :K :U

(#2045) katt777 válasza LamaCube (#1979) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nálam nem indult el semmilyen módban, PCI-E2.0x16 slotban annyi volt neki. Minden másban ment, de az én lapomon meg csak az van.

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#2046) DerStauner

DerStauner
(senior tag)

sziasztok!

lassan lepotyog 2 ramsüni a kártyámról. szeretnék helyettük újat feltenni rá. milyet ajánlatok? és hol tudnám beszerezni? kaphatók ilyenek egyszerű mezei számtech boltokban?

(#2047) Dj Dekko! válasza DerStauner (#2046) üzenetére

Dj Dekko!
(őstag)

Természetesen kapni lehet. Én Zalmi* süniket ajánlok rá. Pesten bármelyik számítás technikai boltban kell hogy legyen, ha nem is mindbe többségükben tuti van.
A rajta lévő tapasz eszméletlen erős volt nekem, úgy kellett letépni a memoria chipekről! :B :K
ZM-RHS1

[ Szerkesztve ]

(#2048) DerStauner válasza Dj Dekko! (#2047) üzenetére

DerStauner
(senior tag)

és ez vajon elfér egy ac twin turbo alatt?

egyébként már megkérdeztem itt, de szerinted mindenképp kell ramsüni a memóriákra? valaki itt azt írta, hogy a tokozás 65-75 fokot elbír. na de a memóriasüni nem a tokozást hűti, hanem a memória felületét, nem? a tokozás hőfoka attól függ, hogy maga a nyák milyen meleg, nem? és ráadásul a kék nyákos toxic kártyán sincs ramsüni.

ja, és még egy: miért kell ennél a süninél a kártya mindkét oldalára? hiszen szellő csak a memória felőli részét éri.

[ Szerkesztve ]

(#2049) Dj Dekko! válasza DerStauner (#2048) üzenetére

Dj Dekko!
(őstag)

Véleményem szerint igen befolyásolja hogy az adott memória felület le e tudja adni a hőt, biztos vagyok benne hogy igen jótékonyan hatnak a sünik a kártya memóriáira.
Lehet hogy csak a memória felületét hűti, de akkor is, közvetlenül a ddr-től nyeli el a hőt, szerintem. Igen is számít a dolog.
Bár én is kíváncsi lennék egy olyan tesztre ahol lemérték *sünikkel és csupaszon egy Hd 4870 en vagy ilyesmi típusú kártyán mennyit számít a memória KÖZVETLEN hűtése.

(#2050) yodee_ válasza kriszbon (#2033) üzenetére

yodee_
(fanatikus tag)

a sötétkékben.

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4850 / 4870 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.