Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4850 / 4870 (kiemelt téma)

(#20001) Sir81

Sir81
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Ati radeon HD4850-em van.
Tisztogatás után minden visszakerült a helyére, eddig nem is volt semmi gond ilyen akciók után, de most baj van! :(
Mikor előszöt benyomtam a gépet már furán viselkedett.
Felajánlotta a csökkentett windows módot.
Beléptem normálba, de kikapcsolt, újraindult, én pedig kinyomtam a cuccot.
Na aztán már hiába nyomtam be, csak no signal feliratot kaptam az arcomba.
A piros led a kimenetekhez közeli végén ti-ti tá ba villog???
Ez mi lehet?

(#20002) Mateosz válasza Sir81 (#20001) üzenetére

Mateosz
(kvázi-tag)

A 6 pines tápcsatiját visszadugtad a helyére? Jól illeszkedik, kattant a pöcök?

Be prepared! Ha szeretnéd a legjobb pénzügyi döntéseket meghozni, főleg ilyen nyugdíjhelyzetben, keress PÜ-ben.

(#20003) Mateosz válasza katt777 (#19987) üzenetére

Mateosz
(kvázi-tag)

Pont egy hónapja járt le a 2 éves gari... :O

Be prepared! Ha szeretnéd a legjobb pénzügyi döntéseket meghozni, főleg ilyen nyugdíjhelyzetben, keress PÜ-ben.

(#20004) Sir81 válasza Mateosz (#20002) üzenetére

Sir81
(lelkes újonc)

Szerintem rendesen bele van húzva.
Az mit jelenet kattan-e.
Nekem egy hosszabítós van, vagyis a a tápból jön ki egy normál és arra kell rádugni azt amit a kártyához mellékeltek.
Mellesleg ha áramellátási probléma van, azt nem egy másik led jelzi közel a csatihoz?

(#20005) Mateosz válasza Sir81 (#20004) üzenetére

Mateosz
(kvázi-tag)

Elvileg másik led jelzi, de olvastam már fórumokon, hogy ez (is) volt az oka a rakoncátlankodásának

(#20006) Sir81 válasza Mateosz (#20005) üzenetére

Sir81
(lelkes újonc)

Ezekre 2 év gari van igaz?

Nézegettem, de már sehol sem kapni ezt a frankó kártyát...
Ha ma a boltban kiderül, hogy vele van a baj akkor állítólag 2-3 hét is mire lesz valami...

Baromira nem hiányzott ez most karácsony előtt!!!
Max veszek egy asus radeon HD5750-et, de csak ha nagyon nincs más.

(#20007) Mateosz válasza Sir81 (#20006) üzenetére

Mateosz
(kvázi-tag)

A gari márkától és eladótól függően változó, én megkerestem a számlám és 2 év volt rajta. (Sapphire)

Ha visszaolvasol kicsit, akkor láthatod, hogy én is hasonló problémával küzdök.
Most odaadtam egy srácnak, aki mindenféle hardvert javítgat, hátha meg tudja csinálni. Ha nem, akkor 5770-ben gondolkodom (így hasraütésre).

(#20008) Sir81 válasza Mateosz (#20007) üzenetére

Sir81
(lelkes újonc)

Nekem is Sapphire csak Vapor-x-es!

Én nem akarok tökölni vele sokat...egyébként is röhej hogy ennyi ideig tart valaminek a javítása aztán meg ki tudja mit hoznak ki belőle...
Ha az álltalam említett 5750 ugyanúgy hozza a szintet mint a 4850 (főleg HD filmek) akkor inkább vásárlás!

(#20009) katt777 válasza der_ (#19995) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

AVIVO pack-et nem felejtetted el feltenni? :F
Megnézted, hogy hardveres lejátszáskor milyen órajeleken megy a VGA?
Lapozófájlt használsz?
Valami normális videolejátszóval próbáltad? Nálam pl. MC alacsony órajelekkel zöldül, négyzetesedik, ergo kellett neki egy videó profil, míg GOM Player simán lejátszik mindent hibamentesen.

lacika0926: 575(7)0-et v. GTX460-at, :DDD GPU-t ÉS CPU-t is nézned kell, mert gyönge procival cseszheted az izmos VGA-t, és vice versa.

Mateosz: Hát, a műszaki cuccok jó ideje vhogy mindig a gar. lejárta után pár héttel mennek tönkre. Ezért célszerű alapos és tartós tesztnek (értsd: gamelj át egy teljes hétvégét) alávetni őket.
Az árak, de főleg a tuningolhatóság tekintetében erősen javallott egy GTX460, azok ált. HD5850 szintjéig húzhatók. Nem rossz az 40k-ért.

Sir81: Rendesen illeszkedik a slotba? Soxor ez a hiba szét és összeszerelésnél. Célszerűbb porszűrőzni a házat.

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#20010) lacika0926

lacika0926
(kvázi-tag)

hy! melyiket vegyem meg 4850 vagy a 3870x2-t? melyiket ajánlanátok játékra..

(#20011) lacika0926 válasza katt777 (#20009) üzenetére

lacika0926
(kvázi-tag)

amd BE 555-em van

(#20012) Mateosz válasza katt777 (#20009) üzenetére

Mateosz
(kvázi-tag)

Igen, valami gari után döglik meg, valami évekkel utána... Ez a kártya nem a nyúzástól ment tönkre, szerintem.

(#20013) fs-zsoci

fs-zsoci
(senior tag)

Sziasztok. Csak 2 kérdésem lenne.

-Jól tudom, hogy nincs a WinXp-ben DX10? :)
-A 4870 tudja a pixel/vertex shader 4.0-át?

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

(#20014) Tothgera30 válasza lacika0926 (#20010) üzenetére

Tothgera30
(PH! kedvence)

Már másodjára kérdezed... :U

>>> http://xhref.com/11745b <<< "Az élet szívás, aztán meghalsz" - Stephenie Meyer

(#20015) Májsztró válasza fs-zsoci (#20013) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

Jól tudod hogy nincs és tudja :) Sőt 4.1-et is , legalábbis az everest szerint :DDD

(#20016) fs-zsoci válasza Májsztró (#20015) üzenetére

fs-zsoci
(senior tag)

Köszönöm.

A Shader felől azért érdeklődöm, mert canyourunit.com-on nézelődtem, hogy mi menne a gépemen, és a videokártyám alatt mindenhol csak Shader 3.0 van. Ezt is az XP "korlátozza"?

...és az utolsó, aztán befejeztem :) Mi a különbség a 3.0 és a 4.0 között?

(#20017) der_ válasza katt777 (#20009) üzenetére

der_
(kvázi-tag)

A Total Media Theater-nél normálisabb blu-ray lejátszó nincs. Ezzel menüvel extrákkal megy a film. Mkv-kat nem nagyon szoktam nézni, inkább blu-ray-t.
Igen van lapozófájl 4 gb.
Megnéztem 500/750-en megy ha bekapcsolom a "hardveres gázt" :)
AVIVO pack-ot nem telepítettem (nem is tudom mi az). De most letöltöttem és felraktam. Semmi jó hírem :(

Keresek: Oakley Crosshair szemüveget !!!

(#20018) katt777 válasza Mateosz (#20012) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem is azt mondtam, hanem, hogy egy új kártyát nyúzni kell, hogy kiderüljön, bírja-e a strapát, nem csak élvezni, hogy ott egy erős kari a gépben.

lacika0926: 5770 oda jó lesz, egy barátomnak is az van mellette.

der_: Kapcsold ki a lapozófájlt (4GB RAM fölött fölösleges), vagy töredezettség-mentesítsd a vinyót. Talán. AVIVO csomagban vannak az AMD kártyákhoz szükséges codec-ek videó lejátszáshoz és kódoláshoz.

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#20019) Mateosz válasza katt777 (#20018) üzenetére

Mateosz
(kvázi-tag)

OK, értem, igazad van.
csak azt nem értem, hogy ez hogy kapcsolódik hozzám? 2 éve ezt a konfigot használom... most csak vinyót cseréltem a gépben, és akkor jöt elő a gubanc a vga-val... amúgy amikor megvettem nyúztam is, volt tuning is, és bírta.

(#20020) Ger_man

Ger_man
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Fent van az új 10.12es Catalyst.
Gondoltam szólok.

(#20021) Másik Zé

Másik Zé
(kvázi-tag)

Srácok,Lányok!

Extra sürgősen kellene egy kicsi help!

HD 4870-re nagyon halk hűtőt tudtok ajánlani?

Előre is köszi!!

Samsung Galaxy S I9000,nem olyan rossz... (így jó? :D )

(#20022) RootRulez válasza Másik Zé (#20021) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

S1rev2 ventivel megtámogatva. :K

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#20023) Másik Zé

Másik Zé
(kvázi-tag)

Köszi a gyors választ!

S1 mit takar?

:F

(#20024) Másik Zé válasza Másik Zé (#20023) üzenetére

Másik Zé
(kvázi-tag)

Rákerestem!!

Meg van!

(#20025) Bandeee válasza Ger_man (#20020) üzenetére

Bandeee
(tag)

Valaki fel dobta már 10.12-es csoda drivert? Ezt a legújabbat?? Van értelme fel rakni? vagy szaggat mint állat???

(#20026) Winne válasza der_ (#20017) üzenetére

Winne
(PH! kedvence)

Közben megtaláltam, ha segít valamit, akkor örülök, ha nem, akkor nem változik semmi. :)

[link]

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/ff07 Folyamatosan Frissítve! ; )

(#20027) tyotyo

tyotyo
(újonc)

sziasztok nekem van egy msi 4870 512mb oc!!

szerintetek az már baj hogy olyan zizgö hangot atki de csak játék alat de amugy rendszerben semi!!!!help mi :(

(#20028) fs-zsoci válasza tyotyo (#20027) üzenetére

fs-zsoci
(senior tag)

Én arra gondolnék, ha nekem lenne ilyen problémám, hogy játék közben nagyobb fordulatszámon megy a venti, és azon már ilyen a hangja, de én nem értek igazán hozzá :)

Bandeee: Honnan lehet tudni, hogy a 10.12-est tettem-e fel? Csak mert a Contol Center Help/About-nál a verziószám mellett nekem az van, hogy 2010 1026 2246 39002, de ebből nekem nem következik semmi :)

(#20029) Gery15

Gery15
(őstag)
LOGOUT blog

Felraktam ma a 10.12-es driver-t, hogyha valakit érdekel Sapphire 4850-en szinte semmi változás eddig 3D Markkal teszteltem ot még kevesebb pontot kaptam mint eddig 10.9-es driver-rel. Később megnézem még egyszer, mert valószínűnek tartom, hogy futhatott valami a háttérben.

(#20030) MZsoltee válasza Gery15 (#20029) üzenetére

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem kell itt már új drivereket rakni itt a hd6k nem írnak már a hd4kra semmit, majd egy éve!

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#20031) katt777 válasza MZsoltee (#20030) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ahhoz képes 10.11-gyel elég szépen nőtt a teljesítmény az előzőekhez képest.

tyotyo: Ha elektronikus zaj, akkor a lakk engedett a tekercseken, ha mechanikus, akkor koszos a venti.

(#20032) fs-zsoci válasza MZsoltee (#20030) üzenetére

fs-zsoci
(senior tag)

Ez nagyon nem valószínű :)

(#20033) Gery15 válasza katt777 (#20031) üzenetére

Gery15
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor mondhatni, hogy a 10,11-es driver a legjobb? Vagy nézegessem végig mindet? (ahhoz nincs kedvem)

MZsoltee: Tudom, hogy már régóta nem foglalkoznak vele, de eddig mindig volt egy kis-kis javulás és sok kicsi sokra megy. :DDD Na jó csak poén volt. :DDD

Amúgy váltanék is már 6850-re csak ott nem a legfényesebb a driver... nem is értem, hogy lehet így ki adni valamit? :((( Abba bízok, hogy megtudják oldani majd újabb driverek-kel és tudok váltani majd.

(#20034) MZsoltee válasza katt777 (#20031) üzenetére

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Érdekes, mindig te voltál az aki hangoztatta, hogy felesleges updatelni, de akkor úgy látszik változott a dolog... Lehet felrakom én is.

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#20035) Gyuri44

Gyuri44
(fanatikus tag)

A 4870-hez melyik a legjobb driver?
Vagy mindegy melyik van fent?

(#20036) CoolMan81 válasza Gyuri44 (#20035) üzenetére

CoolMan81
(őstag)

Amennyiben jól működik a BF game akkor szvsz ne cserélj drivert. :D
Meg ha nincs vele gondod akkor sem kell piszkálni szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#20037) Gyuri44 válasza CoolMan81 (#20036) üzenetére

Gyuri44
(fanatikus tag)

Most mintha nem ugrálna annyira az fps,de van mikor leesik.

(#20038) Másik Zé

Másik Zé
(kvázi-tag)

Sajna nem lehet most S1-et kapni.

Tudnátok mondani egy másik halk hűtőt?

(#20039) fs-zsoci válasza Másik Zé (#20038) üzenetére

fs-zsoci
(senior tag)

Van egy ismerősöm, akinek épp az előző héten adtam egyet :) Ha gondolod írj rám privátban.

(#20040) tyotyo válasza katt777 (#20031) üzenetére

tyotyo
(újonc)

nem tudom mert nem mertem szétszedni de mondom csak akor halhato mikor megy a játék!!!

(#20041) Benjamin1976

Benjamin1976
(újonc)

Nekem volt egy 4870 asus dirk nigth kiadás mag 815mhz-en ment memoria 925mhz (3700) nekem is zizget valami de soha nem volt gond vele,jah és az órajelek nem húzva voltak.

(#20042) Tyca válasza Másik Zé (#20038) üzenetére

Tyca
(fanatikus tag)

(#20043) katt777 válasza Gery15 (#20033) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mindenképpen az a leggyorsabb, 10.12-est nem volt időm tesztelni.

Gyuri44: De sokat kellett volna visszaolvasni! :Y :B

Benjamin1976: Rengeteg kártya zizegett a rossz lakkozás miatt, és ritkán okozott hibás működést, de a nem széria zaj miatt garban cserélni szokták.

(#20044) Benjamin1976 válasza katt777 (#20043) üzenetére

Benjamin1976
(újonc)

Addig zizget mig ma beadta az unalmast még jó hogy garis igy megy vissza cserére.

(#20045) Gery15 válasza katt777 (#20043) üzenetére

Gery15
(őstag)
LOGOUT blog

Hát nekem azzal elég sokszor volt mikro laggom így nálam a 10.9-es a legjobb, de eddig nem volt bajom a 10.12-vel se remélem nem is lesz. ( eddig bevált)

(#20046) Gyuri44 válasza katt777 (#20043) üzenetére

Gyuri44
(fanatikus tag)

Pont a 10.11alatt volt a kevesebb fps battlefieldben ezért kérdeztem........

(#20047) -FreaK-

-FreaK-
(őstag)

Nem tudna valaki konkrét linket adni HIS IceQ4 4850 512mb bios-hoz? Gondok adódtak a monitor képfrissítésével (U2311 72,75Hz-en) ezért megpróbálnám a bios-t és a drivert is frissíteni csak nem igazán találtam eddig semmit.

(#20048) lsc válasza -FreaK- (#20047) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Itt [link] nézted ?

Az élet kegyetlen .

(#20049) -FreaK- válasza lsc (#20048) üzenetére

-FreaK-
(őstag)

Köszönöm! nem ezt nem találtam meg, bár az oldalon jártam.. :)
Ezek gyári bios-ok, vagy ilyen felhasználók által feltöltöttek különböző órajelekkel?
Furák mert az enyém gyári órajelei 690/998.

(#20050) lsc válasza -FreaK- (#20049) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor a tieden nem gyári a biosz vagy szerkesztett, az iceq az 625/993-on ment. A turbox-en volt 685 a gpu órajel, az volt a legmagasabb, viszont a ramok nem 993-on mentek. Elméletileg gyári bioszok.

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4850 / 4870 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.