Köszönöm a magyarázatot.

Csak meglepő volt, mert ezek melegedéséről a HD4xxx-ek kapcsán kezdtem először hallani, korábban soha szóba nem került, legalábbis sem itt a fórumon, sem máshol nem találkoztam evvel a kifejezéssel.

Köszönöm a magyarázatot.

Csak meglepő volt, mert ezek melegedéséről a HD4xxx-ek kapcsán kezdtem először hallani, korábban soha szóba nem került, legalábbis sem itt a fórumon, sem máshol nem találkoztam evvel a kifejezéssel.

Az lehet... de lehet bugosan gyorsabb lesz a játék
mint a 4870 essel... bár végül is... 1280x1024 be fogom használni...
nagyon erőlködnie nem kell majd az 5850 nek..
[ Szerkesztve ]

Szívesen!
Pedig ez már régi dolog, az alaplapoknál is így van. A HD4870 volt először az a kártya, ahol ez aktuális problémává vált, kicsit elméretezhették a fejlesztők, mert nagyon melegednek a FET-ek, ez elsősorban a GPU VRM-re vonatkozik. 100-120°C sem ritka, de a 120°C feletti FET hőmérséklet már a szakadék szélén való táncolást jelenti.

Üdv!
Lenne egy problémám, lehet itt tud vki vmi választ rá!?
Van egy 4850-esem aminek ugye 625/993mhz az alap órajelei.
Viszont mindig a Catalyst kezelőben be van állítva 700/1090mhz.
Már vagy két éve igy használom, és eddig semmi baja sem volt.
Most ezeken a mhz-eken elkezdett kifagyni, pontosabban becsíkozódni a kép.
Ezt egy pár napja kezdte.
Belépek egy játékba, és ahogy betölt, elindulok, azonnal csíkozódás, reset!!
Ez mitől lehet??
Viszont ha visszaveszem 650/1000mhz-re akkor semmi baja!!!
Szerintem melegedés kizárva, ugyanis FurMark-ban teszteltem 700/1090mhz-en
és 84°C a maximum! (az meg nudli FurMark alatt)
Tehát nem értem hogy eddig bírta, most meg már nem!?
2008 nyarán vettem, csak nem öregszik?
Mondjuk ez nem ember hogy 20évesen jobban bírja mint 40évesen! 
Gép azt kész. 
[ Szerkesztve ]
Minden alkatrésznél előfordulhat ilyesmi.

Bizony öregednek az alkatrészek.
PI 166MMX(!) - S3 Virge DX/GX
Milyen fajta?
LC-Power Tápok Topikja: http://href.hu/x/d1cd

Vagy az van mint amit előttem írtak, és már nem megy azokon az órajeleken, vagy még az is lehet hogy ha cseréltél drivert az nem kedveli ezt a beállítást.
Esetleg még megpróbálhatod alacsonyabb hőfokon elérni ezeket az órajeleket. 
Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

Adatlapján ott van, hogy MSI.
Hogy pontosan milyen, azt majd ő megmondja, de ha csak erre gondoltál akkor gondoltam megválaszolom én. 
Referencia vagy a dual-os? 
LC-Power Tápok Topikja: http://href.hu/x/d1cd

Tévedsz, tuning esetén előfordulhat ilyen. Később már csak a referenciaórajelen lesz stabil.

Vagy esetleg az alatt ... 
Köszi! Akkor inkább maradok a mostaninál... 
Kezd iPon szint lenni...
Ja, hát a túlbiztosítás sem rossz, ha nem kavar be a légáramlásnak (ház, VGA), mert akkor kontraproduktív lesz az egész.
hunfatal: TDU-val rég játszottam (bár 10.5-tel belenéztem), de mintha az rendben lenne kényszerített AF nélkül is.
Dj Dekko!: Csak told fel a szűrőket maximumra, az többet terheli a karit, mint a felbontás. Mondjuk az 1GB VRAM-ra nem lesz szükség.
Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com
Mondjuk az 1GB VRAM-ra nem lesz szükség.
Na igen, azon a felbontáson biztosan nem kell az 1GB.
Nagyon kíváncsi lennék már részletes elemzésre, hogy az újdonsült WIN7 valóban olyan vram takarékos ahogyan az már végül is be is bizonyosodott. De talán minden vram éhes játékra igaz ez?
Az XP-hez képest a WIN7 úgy működik, hogy ha egy 512MB-os VGA elvérzik egy bizonyos játékban az 1GB-os társával szemben XP alatt, az meg sem látszik a WIN7-en. Tehát itt egy nagy előrelépés is van.
kapcsolódó olvasmány (kiragadott példa)
[ Szerkesztve ]
=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

Jó reggelt!
Most telepiteném újra a win7 -et, hanyas drivert érdemes most felrakni 4870-hez? Maradjon a 9.12HF vagy van már ettől újabb ami ajánlott?
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy

Üdv.
hát sztem eddig a 9.12 viszi a pálmát, nálam is az van fent 
Osztom. nekem nem hoztak semmilyen teljesítmény javulást az azt követő driverek. Ráadásul szerintem az a legstabilabb HD4800-as driver.

Attól még, hogy megvan a DIRT2 nem biztos, hogy sokat játszottam vele. Codemasters pack-ban vettem meg, mert olcsó volt. Az esetek 95%-ban a cod4-5-6-al játszok.
H2O über alles! ---- steam : amadeus1980 --- origin : FeZo_HUN --- Hirdetése(i)m : http://href.hu/x/hhyb

AF-fel azért sokkal szebb, főként az út 

HF vagy a sima 9.12?
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy

Megpróbálok összefoglalón válaszolni a kérdéseitekre.
MSI T2D512 típusú a kari.
Nem cseréltem drivert, már nagyon régóta a Xtreme-G 9.8-ast használom,
mert tapasztalataim alapján ez a driver hajtja ki igazán a karit.
A 9.12-esnél is jobban. (1fokkal) ![;]](/dl/s/v1.gif)
Alacsonyabb hőfokokat már nem tudok, max talán ha levenném az oldallapot.
Ezt azért mondom mert a referencia hűtése a polcon van,
és egy GFX Chilla hűti már 1 éve!
Ja és van a ház oldalában 1 venti, ami közvetlen a hőcsövekre fújja a levegőt.
Tehát konkrétan 3 venti hűti a karit. 
Mondjuk ami a hőfokot illeti talán egy újrapasztázás biztos lejjebb vinné pár fokkal.
Csak sajnos (vagyis hogy nem sajnos) jelenleg külföldön vagyok,
és a pasztát amit a Chillához kaptam otthon hagytam. (a qrva életbe) 
Vagy esetleg van vkinek vmi tippje mit kenjek rá? (dzsem, vaj, zsír, ....??)
Szóval akkor azt mondjátok hogy öregszik?
Mikor fog kinyúvadni? 
A"nagyon régi gépem ami a haveromnál van,abban egy ATI9600Pro müxik 5 éve!
Abból kiindulva ez még "csak" 2 éves lesz.
[ Szerkesztve ]

én konkrétan hf es ati drivert még nem is használtam, nálam a sima van fent
tzsolesz- hát igen a 9.12 után elég bugos driverok jöttek ki 
[ Szerkesztve ]

Sziasztok! Pár napja vettem egy Gigabyte 4870 1GB videókártyát, de nem tudom feltenni még a driver-t sem.
Mi volt és van:
1. MSI 7900GTO 256MB (512MB?) volt eddig a gépben, valami tavalyi driver-rel
2. Win 7 Ultimate EN - eredeti, semmi módosítás (kb. 1 éves telepítés és eddig semmi baja nem volt és most is csak annyi, hogy nem tudom telepíteni az amd driver-t)
3. többi az adatlapomon
Mit tettem:
1. nvidia driver uninstall
2. reboot csökkentett módba
3. kártya törlése a hardver-ek közül
4. driver sweeper-rel leszedtem az ati és nvidia driver-eket
5. reboot normál módba
6. win7 sajna feltette a saját driver-ét
7. megpróbáltam feltenni az amd 10.7-es drivert (majd később vissza a 9.12-vel bezárólag mindet)
8. mikor az install gombra kattintok felugrik egy üres form/űrlap/stb és az install manager bibis üzenetet kapok 2x majd leáll a telepítés
9. 2-5. lépés, de nem engedtem feltenni a win7-nek a saját driver-ét
10. újra végigpróbáltam az összes driver-t 9.12-ig, de mindig a 8-as lépésben leírt módon (nem) működik. Még a cpu-t is visszavettem alapórajelre.
Tipp, hogy mit és hogyan kéne még próbálkoznom? A win7-et nem szeretném újrarakni, egyelőre.
ui: a win7 driver működik, de gondolom a catalyst nem csak ennyit tudna
[ Szerkesztve ]
Legyen szép napod!

Szia!
tippek:
- konkrét hibaüzenetet google-ba beírod, és vélhetően lesz rá 3-10 jó találat;
- catalyst driverek topicja PH-s topicban rákeresel a hibaüzenetre.
- Win7 topicban rákeresel.
-gigabyte kártyához kapott/ gyártó oldalán lévő drivert próbálod.
..segített valamelyik tipp?
..és ha írsz a topicba, akkor légyszi írd be a konkrét hibaüzenetet ide is: vagy rögtön tud segíteni valaki, vagy "csak" ismertté válik a hibád, ami másnak jöhet jól 
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT ( N E M POSTÁZOK!! ) Clavis/Windows rendszergazda állást keres, részletek pü-ben. _______>>> Szendi Bitch POWA <<<_______

Köszi! 
Majdnem minden tippet próbáltam tegnap és tegnap előtt.
Tudtam, hogy a "bibi" mint hibaüzenet nem áll meg!
Én is utállom, ha user csak annyit mond "hogy nem működik" vagy "feljön valami piros izé", de ki volt kapcsolva az otthoni gépem. Egy telefon és egy kis anyázás otthonról, hogy miért költöm fel és már be is lett kapcsolva 
Annyira egyszerű volt tegnap este az event viwer-ben a hibakód (0xc0000005), hogy arra meg sem próbáltam keresni. Gondoltam az 5-ös hibakód eléggé gyakran előjön, a "C"-t az elején tegnap este már nem láttam.
Ezt és a catalyst-os topikot átnéztem, de a gondomra nem találtam megoldást, ma persze a google első találata (igaz csak a fórum második oldalán) tartalmazta a megoldást. 
Úgy tűnik minden feltelepült, bár a catalyst nem indul el, de ez lehet a remote desktop miatt is, ha hazaértem megtudom.
Addig is összefoglalva:
windows 7 x64 -> nvidia -> ati -> Catalyst Install Manager has stopped working (InstallManagerApp.exe)
Megoldás:
First extract the drivers to c:ATI or wherever you want and abort the driver installation (or just wait until the error occurs then start a cmd as admin, and cd to the directory where you extracted all the stuff. Then cd to the "BIN64" directory (or bin directory for 32 bit) and start "ATISetup.exe -Uninstall -output screen" so the drivers are uninstalled. After that extract the new drivers, cd there to the "BIN64" directory (or BIN for 32 bit) and start "ATISetup.exe -Install -output screen" so the new drivers are installed with everything else (CCC). Restart windows and that's it. This is just fo x64 operating systems, if you have a x86 computer you have to cd to "BIN" instead of "BIN64"
Mondjuk ettől még mindig nem tudom, mi a gond, de végül is nem kell mindent tudnom és értenem.
[ Szerkesztve ]
Legyen szép napod!

Driver Sweeper-rel távolitsd el az nvidia driver-t.
H2O über alles! ---- steam : amadeus1980 --- origin : FeZo_HUN --- Hirdetése(i)m : http://href.hu/x/hhyb

Milyen benchmarkot használhatok, amivel tudom mérni, hogy melyik driver fekszik legjobban a kártyámnak?

3dmark06 és vantage
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
Legjobb, ha játszol és, úgy próbálod ki.
lúzer sport club/ A pohár már félig van.

Most kipróbáltam a Far Cry 2 különálló Benchmark Tool-ját és erre jutottam:
E5200@3GHz
HD4850 512MB (driver: 10.7)
2GB RAM 800MHz CL5
Elért eredmények:
625/993
A kérdésem, hogy létezik, hogy csak ennyit javul? Nincs proci limit, vagy valami? 
[ Szerkesztve ]
Leginkább a gpu-n kéne rántani, az többet hoz, mint a vram.
[ Szerkesztve ]

És ez mindegyik játéknál így van? 
Mert az én karim jobban megy mem-et, mint GPU-t amint láthatod. 
Ennyi a vége a gpunak?
[ Szerkesztve ]

Nem tudom, hogyan hozhatnám ki belőle a maximumot.
Mert gondolom az alapfesz-en van, de lehetne még felrakni 1.158-ra, vagy nem tom.
Nem ref a kártya, egyedi NYÁK/BIOS...
Akkor nem lehet feszelni... 660 fölött már hibázik?

BIOS-ból sem?
Attól függ, hogy melyik stabilitástesztelő progit használom, vagy játékot.
675-ön pl. elmegy MW2-be, 690-en kifagyogatott...
Hát, inkább játékra alapozz. Akkor tényleg ennyit megy. Esetleg nézhetnél hőfokot is, az is lehet akadályozó a tuningban. A mem nem rossz, de Gpu nekem kevésnek tűnik.
Nekem volt egy Vapor-X-em annak a Gpu-ja 760-at ment stabilan.
BIOS én nem piszkálnám. 
[ Szerkesztve ]
Nekem egyedi nyákos a 4850 dual slot, és hatásos a feszemelés szoftveresen. 
[ Szerkesztve ]

Milyen szoftverrel, vagy milyen módon?
Új bench:
680/1180
Nem javul, biztos, hogy nem proci limit van itt? 
[ Szerkesztve ]

Ilyen felbontás és részletesség mellet biztos nincs procilimit. Nézd meg fentebb a gpu-t, birja-e még? Természetesen figyeld a hőfokokat is.

Hát akkor én nem tom...
690/1190-en még épp, hogy lefutott 1 loop, aztán a második elején kifagyott, ebben a loop-ban is csak 46 avg fps...
Próbáltam egy 685/1150-et is, hogy nehogy a RAM hibája miatt ne menjen többet, de így is 45 fps...
Azon valóban lehet
Még hozza, azt hiszem 8 fázisban.

Stabilitás tesztet ne játék benchmark-kal csinálj. Használj Furmark-ot, s egyszerre csak egy dolgot húzz. Előbb nézd meg meddig stabil a GPU, csak utána nézd a VRAM végét. Ha kifagy a teszt, vegyél visszább. Hőfokokra pedig odafigyelni.
[ Szerkesztve ]
Pont nem. Furmarkkal nem érdemes órajelet stabilizálni... Az csak hőfokokra jó.
Inkább Grid, Dirt2. Ha ezek stabilak az órajelen, akkor gond nem lehet.

Stabilitás tesztelőkbe már rég kifagy ahol még játékban órákig stabil... 

De miért nem elég annyi, szaggat vagy mi a bánat van? 
Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

Nem, de zavar, hogy nem nagyon javul az OC ellenére, de majd kipróbálom máshol is. 

Ahha, szóval csak az e-pénisz szindrómáról van szó. 

Értem, hát szerintem se...mert még a 4870 es is nagyon jól muzsikált a maga 512M Vramjával 1280x1024be...viszont évig...másfél évig nem szeretnék kártyát cserélni... így időtállóbbnak gondolom az 5850 est 1 gigás megoldást...
ennyi pénzem van most csak rá... találkoztam egy két olyan játékkal ami alá kellett az 1 G ram..GTA4...(bár az egy BUg hegy)