625Mhz a GPU. A Memóriát nem tudom 
Most látom alapfesz kell 
Azt nem tudom
fáradt vook húzok aludni 
[ Szerkesztve ]
Eladó Intel Core I5 650-es gép: http://hardverapro.hu/apro/elado_2honapos_jatekra_epitett_gep_intel_core_i5_6/hsz_1-50.html KATT!
625Mhz a GPU. A Memóriát nem tudom 
Most látom alapfesz kell 
Azt nem tudom
fáradt vook húzok aludni 
[ Szerkesztve ]
Eladó Intel Core I5 650-es gép: http://hardverapro.hu/apro/elado_2honapos_jatekra_epitett_gep_intel_core_i5_6/hsz_1-50.html KATT!
Hopp
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Van egy Gainward 9382 HD4850 512Mb karim és azt tapasztalom így fél/1 év használat után hogy iszonyat hangos a venti. Volt takarítva rendesen és kentem a hűtő alá valót is, de nem segített. Olyan szint, hogy pl UFO Aftermath menüben felpörög és nem is áll le ha úgy hagyom. Amikor épp betölti az állást vagy váltom a képet építés/külső nézet között, akkor teljesen elhalkul és betöltés után újra pörög. Ezt csak azért írom, mert nem hiszem hogy annyira leterhelné egy ilyen szintű játék. Wow-ban halkabb ha leveszem az árnyékokat, de hasonlóan hangos(fülesen keresztül is).
[ Szerkesztve ]

Biztos hogy a vga csinálja?
Amúgy az árnyék elvileg a procit terheli, szóval nemtudom miért lesz halkabb ha azt veszed le. Nem lehet hogy a cpu venti hangos? Milyen meleg a kari?

Most csináltam FurMark tesztet 1280*1024-ben és 97-et írt.
Mindjárt megnézem mégegyszer h mi csinálja.
Hali!
Nálam 1.158V és tudomásom szerinte a többi 4850-nél is ennyi.
Bár nálam 1.12V-on megy 650/1000MHz-et.
...
ATT-ben állítottad? Ott nekem 1.158V a plafon.
lúzer sport club/ A pohár már félig van.

ugy ahogy mondod.most jónak tünik,de veszek rá egy titánt az halkabb.
Garantált fogyasztás csökkentő benzines és diesel autókhoz egyaránt, 150 napos pénz visszafizetési garanciával! (érdeklődj privátban)
Igen, 1.158V a plafon, innen gondolom, hogy az lenne az alapfesz. Viszont nekem szerencsére alacsonyabb feszen is megy gond nélkül, bár nem referencia kártyám van.
...
Nekem Vapor-X van, de nem engedi feszelni.

Bár nem találtam olyan progit így hirtelen ami vga hűtő fordulatszámát mutatná, de én a videókarit hallom hangosabbnak és a cpu venti fordulatszáma nem változik játék és árnyékállítgatás hatására.
A Vapor-X-et valószínűleg, akkor nem is lehet. Nekem Gigabyte karim van és a gyári GamerHUD szoftverrel még a memóriafeszt is lehet babrálni, bár ezzel még nem kísérleteztem.
Most 2D-ben 250/500@0.968V-on, illetve 3D-ben 650/1000@1.12V-on.
Én viszont még mindig a ciripeléshez próbálok hozzászokni 
Gyárfás: fentebb írtad a kártyád típusszámát, amiből arra következtetek, hogy referencia modellről van szó. Azokon viszont 4pin-es a venti csatlakozója, így a GPU-Z proginak elméletileg mutatnia kéne a fordulatszámot.
[ Szerkesztve ]
...

Sikerült rátalálnom a catalyst-ra, és low árnyék 39% fan speed 84 fok, egyel magasabb szinten 87-88 fok és 44-46% fan speed miközben a cpu fan 1112-1124 RPM.
De elvileg lehet... Csak nálam nem megy vmiért. Amúgy meg ATT sem megy. 

Dobj már egy képet, hogy hogyan tudod a ramok feszültségét állítani 
A memóriafeszültség "babrálás" azt jelenti, hogy 3 lépcsőben lehet a memóriának plusz feszültséget adni. (+0.03V , +0.06V , +0.09V)
ITT a kép is.
...
Neked mennyi a vége a 4850-ednek?
Még nem próbáltam, mert a gyári Zalman hűtő nem az igazi és a memóriákon sincs külön hűtés.
Ma-holnap szerzek egy AC S1-et és majd akkor megnézem, hogy mit tud a kártya.
...
biztos melege van. nekem is ref hutos van. en ugy tolom h leveszem a haz oldalat es a gpu fole raksz egy coolink ventit az lefujja rola a meleget. halkabb lesz sokkal a 8cmes coolink kb 1200 ft
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

Azt tudom ,hogy miről beszélsz. Csak még nem láttunk itt olyat ,hogy a ramokat külön lehet feszelni 
Én is csak a szoftverből indultam ki, nem tudom, hogy ténylegesen működik-e, bár tény és való, hogy elég hihetetlennek tűnik.
Mindenesetre, ha lesz egy normális hűtőm, akkor kipróbálom, hogy a ramoknak adott plusz feszültség hatására tényleg tovább lehet-e őket húzni. Ergo így kiderülhet hogy csak parasztvakítás vagy tényleg működik.
[ Szerkesztve ]
...
Sziasztok.
Gyors egyszerű kérdés...
Reggel még ment a gépem... COD6 indít... 5perc után kockásra fagyott a kép, majd nem adott képet ezek után.
VGA HD4850 + GFX Chilla
RAM Samsung DDR2 2Gb
Alaplap ASRock A770DE+
Proci Sempron140@Athlon II X2 440
Mivel kockásodott a kép én vga-ra gyanakszom... Tudjátok a hiba okát és lehetséges ennek a javíttatása?
Minden cuccomra van garancia... kivéve a vga-t.
Kb. 2hónapja vettem itt PH-n használtan.
Eddig semmi hasonlót nem produkált.
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.

Más játékban is kockásra fagyott a kép ? Lehet driverhiba is. Ha nem az akkor talán a vga memória feladta a harcot.
Bios-ig sem jut el. 
Akkor vga ram...
Ez javítható dolog?
Javítható, egy másik kártyával.
Az élet kegyetlen .
Köszi... 
Erre nem is gondoltam még... és az a baj egy darabig nem is fogok. Akkor kuka és szép álmokat. 

Sziasztok!
Nekem egy Sapphire HD4850 1GB Gddr3 Vapor-X-es kártyám van és egy Micro Stuttering (Dadogás) [késik a kép, mintha beakadna például a cod6ban a háttér miközben a fegyvert húzom] probléma áll fenn minden játékban. Valahol nagyon idegesítő a dolog, valahol pedig alig látszik, de leginkább a fordulásoknál tapasztalható legjobban.
Tud valaki valami megoldást erre a problémára, mert már hónapok óta nem jutottam előrébb... :S ???????
Google Nexus S

ki ne dobd
itt az aprókban ha keresel találsz egy kollégát aki letudja gariztatni
Már találtam... Udi kollégát.
Holnap telefonálok neki, aztán kiderül hogy sikerül-e valamit okozni vele.
De még éppen időben romlott el az okádék... holnap adtam volna el az egész géppel együtt.
Új tulajnál csinálta volna ezt le sem vakarhattam volna magamról hogy kutyagumit akarok rásózni. 
Viszont több mint valószínű hogy most ref hűtő vadászatot kell rendeznem.
És a legvalószínűbb hogy csere-bere... GFX Chilla vs. Giga Ref hűtés... mert pénzem az annyi van hogy másnak nem is maradt. 
De reménykedem egy kölcsön adási dologban is.
Minden estre jelzem errefelé hogy mire jutottam. 
[ Szerkesztve ]
Már alig várjuk .

═══════════════════════════════════════════════════════ Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/ ═══════════════════════════════════════════════════════

zservusztok. van egy 512-es hd4870 silent efficiency kártyám, és azon koldokozok hogy leveszem a hűtés műanyag burkolatát így nyárra.nem mintha gond lenne most, de ha azzal nyerek még pár fokot akkor már megérte. szóval szerintetek érdemes?
nagyon örülnék annak, ha valaki egy hirdetésem után érdeklődik, akkor melléírná azt is, hogy melyikre gondol...
Hát konkrétan meg kéne nézni, hogy nyersz-e vele vagy sem.
Valaki találkozott olyan jelenséggel, hogy új Catalyst-ek estében megnő a boot idő??
Kawasaki z750

erről van valakinek véleménye?
Tapasztalata?
titán
Garantált fogyasztás csökkentő benzines és diesel autókhoz egyaránt, 150 napos pénz visszafizetési garanciával! (érdeklődj privátban)

visszaléptem hozzátok egy sapphire hd4850 dual slot-al 
sziasztok
ennek a karinak lehet feszelni a gpu-ját? 
/// HP Elitebook 2530p /// Galaxy Note /// 4.0.3 LPY + SpeedMOD K3-1 ///
Titan Twin Turbo (nem jó a linked vmiért)? Coolink GFX Chilla klón, a takarólemezt lebontva valszeg ugyanolyan halk és jó megoldás. Itt egy teszt.
★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

egy sapphire dual slot tulajt szeretnék megkérni arra,hogy loadolja be a biosát a kártyájának Radeon Bios Editor-ba és nyomjon egy képet ide a fan settings fülröl, köszönöm 
Nekem 4830 dual slot van, ha megfelel, akkor kuldok...

jöhet az is 

Nekem működik a link köszönöm a tesztet.

Fene ez nekem nem is jó, nem lehet feltenni normálisan a 4850-re
Sziasztok!
Nagyon rég jártam erre és lenne egy kérdésem. Eddig ugye az adatlapomon látható VGA mellé egy E2180-as CPU volt 2Ghz-en ugye az kevéske volt szegény kártyának, kapott tehát egy E7500-at ~3Ghz és a kérdés itt vetődik fel, több FPS-t kéne tapasztalnom a játékokban
namost pl cod4-ben még kevesebb mint ami volt.. volt kb 220 fix most jó ha van fix 130-150
egy ismerősnek van egy i3-as procija meg egy HD4650-je és adott beállítások mellett 950!
FPS, na azt senki ne mondja, hhogy a proci dob rajta ennyit egy rosszabb kártyán 6x anyi FPS, legyetekszívesek néhány tanáccsal megdobni, mivel orvosolható a probléma.
Ja és a driverem elég régi én arra gondoltam hogy esetleg az de azelött is ez volt a másik procival.
"Cogito ergo sum" "Omnem dimittite spem, o vos intrantes!"
Az alaplapot alapra állítottad /cmos reset vagy hasonló/ procicserénél ?
Az élet kegyetlen .
Jéé! Egy régi név 
Na témára visszatérve nem nem volt reset.
"Cogito ergo sum" "Omnem dimittite spem, o vos intrantes!"
Miért nem? Furattávok stimmelnek és ref. piros nyákod van elvileg. Így nézne ki.
4850re rengeteg hűtő felmegy, szóval van bőven választási lehetőség..
Viszont VF7/900at ne vegyél, amit nézegettél kopy33nál..karcsúk a 48x0ekre.
Én (ha már 5öt rászántál volna a TTre) ezt nézegetném a helyedben megfele ;p
Kis légmozgással megtámogatva fagyit csinálna a 4850ből és jól néz ki, szvsz.
Ugyanennyiből kihozhatsz egy ACS1 + 12cm duót is, az sem rossz megoldás.

Proci driverezés és beállítás rendben van.
Össze van hangolva minden?
A haver hd 4870 ese kevesebb pontot adott az én 4850 esemnél, oka a rosszul beállított konfig volt.
Nem volt a memória normálisan beállítva.
Ez csak egy tipp de sok minden lehet még.
VGA driver is sokat számít, abból a legfrisebb van fent?

A furatok nem stimmelnek.
Csak két csavarral lehetne feltenni az meg nekem félő.
Egyébként a gyártói listában sincs benne a 4800 as széri.
Max 2600-ig.
Nézd meg a terhelt 4870es eredményeket..semmi gond a felfogatással