Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4850 / 4870 (kiemelt téma)

(#15001) hackeeeee válasza Stirbi (#15000) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nekem 3ghz-n 0,9V-vel ugyanannyit fogyasztott a gép idle-ben, mint autóra tett fesszel, meg 3825Mhz-n 1,1V-vel. 1,2V-n már kicsivel több az idle fogyasztás, de nem sokkal.

Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h

(#15002) RootRulez válasza hackeeeee (#14993) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mindegy, előbb legyen monitor... Majd ki lesz próbálva, ha nem kell, nem cserélek VGA-t is.

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#15003) hackeeeee válasza RootRulez (#15002) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nekem is ilyen karim volt a 4870 előtt. Végülis elég, csak lehet kicsit játszani kell majd a beállításokkal, vagyis úgymond ki kell tapasztalnod, hogy miket állíthatsz be, és milyen részletességeket használhatsz. Van olyan amiben elég lesz az 512-es kari is bőven, van amelyikben kicsit játszani kell majd.

Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h

(#15004) Májsztró válasza RootRulez (#15002) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

Milyen monitor lesz ha szabad érdeklődni ? Én is váltanék nagyobb felbontásra :)

(#15005) Dj Dekko! válasza Májsztró (#15004) üzenetére

Dj Dekko!
(őstag)

2500 x 1600 as felbontásnál lehet nem lenne elég az 512M Vram. :D :D

(#15006) Májsztró válasza Dj Dekko! (#15005) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

Azért a paint csak menne rajta :D Egyébként kollégához hasonlóan 1680-as felbontásra gondoltam így első körben. Ott biztosan kényelmesebben érezné magát a 4870 mint most 1280-on :)

(#15007) kriszbon válasza Májsztró (#15006) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Szerintem most érzi magát jól a kártyád, mert így legalább lógázhatja a lábát (vagy akármit). :DDD

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#15008) xXmartXx válasza kriszbon (#15007) üzenetére

xXmartXx
(kvázi-tag)

1680-as felbontás az jó! :R (szerintem.

Üdv. xXmartXx

(#15009) knorbert1992

knorbert1992
(tag)
LOGOUT blog

eze kjó kártyá kcf be naapírtanak.

Úgy vagyok a munka kedvel ,mint Egyszerű lány a szombati buli után ! "Vagy megjön v nem" :D

(#15010) Májsztró válasza kriszbon (#15007) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

Ez csak azért érdekes mert pl Metro 2033-ban ami amúgy elég jól meg ,vannak helyek ahol miközben semmi nem történik , érezhetően beszaggat a kép. :F A procin már ne mtudok mit húzni szóval maradt a VGA hack :DDD De nem hiszem ,hogy a 4870 kevés lenne 1280-ra. Mert érdekes mód minden más megy mint a szél. :)

(#15009) knorbert1992 :

Ez mi akart lenni ? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#15011) égimeszelő

égimeszelő
(újonc)

Figyeljetek. Mekkora egy 4870 X2 hőmérséklete terhelve?Már mint a személyes tapasztalotokból.

(#15012) vergilx válasza knorbert1992 (#15009) üzenetére

vergilx
(őstag)
LOGOUT blog

iszogatunk iszogatunk? :DDD

(#15013) kriszbon válasza Májsztró (#15010) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Ja szerintem sem a Vga a limitáló tényező a gépedben, hanem a másik összetevő, de ott sem az órajellel vannak a problémák. ;]
Egyébként gondolom nem értetted félre hogy miért írtam a 4870 vs 1280 felbontásra azt.
A mostaniért meg béke. :R

(#15008) xXmartXx: Azt hiszem te viszont félreértetted. :P

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#15014) Májsztró válasza kriszbon (#15013) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

Persze ,hogy béke van. De nem hiszem ,hogy egy 3,4ghz-es 3magos proci kevés lenne. Még az L2-re sem lehet fogni mert az is elég jól van a prociba. De végül is teljesen mindegy. Mert annyira nem foglalkoztat :D

(#15015) RootRulez válasza Májsztró (#15004) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Na ezt még én se tusom, de míg lesz rá pénzem, addig morfondírozhatok rajta... Egyébként Samsung fele kacsingatok... 2233BW vagy B2230W Ez elvileg ugyanaz, csak a második újabb... De még mire pénzem lesz rá változhat...

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#15016) RootRulez válasza RootRulez (#15015) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

persze bármikor becsúszhat egy alkalmi vétel, amivel jobban járhatok...

(#15017) hackeeeee válasza Májsztró (#15014) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Magasabb felbontásokra már nem árt az 1GB vram, ha szűrőket akar használni az ember, ha elvan ezek nélkül, akko vsz még eleg lehet, de nem 100%. Nekem a 2*AA alapkövetelmény volt mindig is, hogy annyira ne legyenek már szőrösek a vonalak, és ehhez már 1680-ban kevés volt az 512MB-s 4850. 4870-nél ez lehet más, mert ugye nagyobb a sávszél, dehát ha elfogy a vram, akkor elfogy. Sztem meg az a proci elég még, mondjuk annak idején megszeppentem, hogy mekkora ugrás volt az e5200-hoz képest az e8400-hoz, ugye 2 kontra 6MB L2 cache.. :)

Nah majd meglátjuk, hogy a 630-as Athlon 2 X4 mire lesz elég.. :)

(#15018) Májsztró válasza hackeeeee (#15017) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

Tesztekben ahogy néztem , az 512-es 4870 némi szűrővel is csak a 2xxx-res felbontásoknál fogy el. Szóval azért rendesen teszi a dolgát magasabb felbontáson is ahogy nézem [link]

(#15019) hackeeeee válasza Májsztró (#15018) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Azért is írtam, még régebben is, hogy ez eléggé alkalmazásfüggő. Van ahol röhögve elég lehet még akár 8szoros AA-ra is, van amiben meg már lehet 2szeressel kifexik...

(#15020) Májsztró válasza hackeeeee (#15019) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

Ez így is van. De egy következő monitorra még elégnek kell ,hogy legyen. Most nincs píz új vga-ra :D

(#15021) naksys

naksys
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Üdv!

Asus 4870 1G-m van(catalyst 10.3,win7 x32) és az a gondom vele, hogy alapórajelen kifagyogat játék alatt(borderlands).
Furmark-al még 800-on is elmegy 3-4 órát hiba nélkül. Ha visszaveszem alap alá(730mhz) akkor megy minden fagyi nélkül.

Kártyahiba lehet?

(#15022) hackeeeee válasza naksys (#15021) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Hát, ha csak az a játék fagy ki, akkor nem a kártya hibája. Ha jól értelmezem akkor furmark alatt tuningnál sincs fagyás, a játék pedig alap órajelen is fagy. Hát ez van, valszeg... Dx, esetleg kompatibilitás gondok? Tehát pl. xp/vista kompatibilis módban futtatva a játékot is fagy?

(#15023) Májsztró

Májsztró
(PH! addikt)

A 9.12 hotfixet hogy kell felnyomorítani Win7 alá ? Jelenleg a vinfos gyári megoldása fut :F

(#15024) hackeeeee válasza Májsztró (#15023) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nekem az volt, semmi gond nem volt vele, hasított, elvileg a 10.3 is jó...

(#15025) naksys válasza hackeeeee (#15024) üzenetére

naksys
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Kompatibilitást nem próbáltam, de hát ez egy új játék vagy mi :)
x32-x64 alatt is próbáltam.
9.12 hotfix-el is fagyott. 10.1-2-3-al is..

(#15026) hackeeeee válasza naksys (#15025) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Max azt próbáld meg, de ha csak az az egy játék fagy, akkor sztem vmi más, nem a kártya hibája. Esetlegesen DX-et frissíts, hátha az segít.

(#15027) Májsztró válasza hackeeeee (#15024) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

Szóval a winfos sajátja jól viszi a játékokat ? Nehéz elhinnem így elsőre :DDD

(#15028) hackeeeee válasza Májsztró (#15027) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ő, nem.. Én a 9.12 HF-re gondoltam, hogy az volt... :)

Manapság nem nagyon játszottam, szal 10.3-at nem teszteltem...

A Win-es az vmi 9.8 körüli, vagy lehet korábbi. katt azt mondta itt visszább, hogy a 9.9 tökéletes.

(#15029) belaazallat válasza Májsztró (#15027) üzenetére

belaazallat
(őstag)

Tanusíthatom, nálam az echte win7 driver a legjobb, legstabilabb. A 9.9 az már pár játékban hibát produkál.

"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

(#15030) Májsztró válasza hackeeeee (#15028) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

És hogyan telepítetted fel a 9.12HF-et ? Mert én próbáltam ,de a driver részét nem telepíti.

(#15029) belaazallat :

Majd megnézem játékban. De arra emlékszem ,hogy a 3Dmark Vantage végig akadt , 10 körüli fps-eket produkált. :N

(#15031) azoli09

azoli09
(tag)

Helló
lenne egy kérdésem ,mivel tudok feszt emelni a karimon ,meg szeretném nézni mit megy maximum ,és esetleg tudom e nagyobb orajelen hajtani ,jelenleg a 9.11 drivert használom ,előre is köszönöm a helpet :R

(#15032) hackeeeee válasza Májsztró (#15030) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Én friss OS-re raktam, de mondjuk az előtt is fentvolt, eltávolítottam az előtte lévőt, és utána meg telepítés. Felment minden gond nélkül.

@azoli09: Ati Tray Tools kell neked. :K

[ Szerkesztve ]

(#15033) azoli09 válasza hackeeeee (#15032) üzenetére

azoli09
(tag)

oké köszönöm a gyors választ :R
ja és még egy kérdés , mekora feszt adhatok neki 24/7 ,persze a melegedés figyelembe véve ,amugy most 35 fokos 2 óra dirt2 után 48 fokos nem melegszik :F

[ Szerkesztve ]

(#15034) -KP-

-KP-
(fanatikus tag)

Két kérdésem lenne.

Pár napja vettem meg egy ATI 4850 kártyát, és miután beraktam folyamatosan van egy sárga felkiáltójeles ismeretlen eszköz a windows eszközkezelőjében. Pár nap gondolkodás után sikerült kitalálni a windowsnak, hogy ez valami "ati function driver for high definition audio ati aa01" eszköz. meg tudja valaki mondani hogy ez mi a rák?

Második kérdésem az lenne, hogy aláírásomban szereplő proci mennyire hajtja ki körülbelül?

Gigabyte P35C-DS3R, Core Duo@2,66ghz, Sapphire HD4850 , 2*1gb kingmax ddr2 800, Chieftec BA-02, FSP-ATX-400-PNF

(#15035) belaazallat válasza Májsztró (#15030) üzenetére

belaazallat
(őstag)

Én csak 3dmark06-tal néztem, az jó volt,meg játékokkal. A BC2 illetve CoD4, B.I.A.3, és CoH-hal teszteltem.

A BC2 s a BIA3 érzékeny a driverekre, 9.9 fölött hibák jelentek meg.

-KP-:

google a barátod: [link]

[ Szerkesztve ]

"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

(#15036) Májsztró válasza hackeeeee (#15032) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

Friss OS-re akartam én is feltenni. De nem tudom lecserélni a winfos beépítettjét.....

(#15037) Bluegene :

Lassítja ? :Y Ez tetszett. Max nem hajtja ki :)

[ Szerkesztve ]

(#15037) Bluegene válasza -KP- (#15034) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát egy E5200 a jobb párosítás hozzá, de az E2140-el is elszalad, bár lassítja

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#15038) 1hijjanhusz válasza Bluegene (#15037) üzenetére

1hijjanhusz
(őstag)
LOGOUT blog

Még azt sem árt húzni :)

lúzer sport club/ A pohár már félig van.

(#15039) hackeeeee válasza azoli09 (#15033) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nah én a 4850-ről nem tudok nyilatkozni, hülyeséget meg nem mondok inkább. :) :B

@Májsztró: Akkor csináld azt, hogy tallózd be neki a drivert, aztán a többi cuccát meg felteszed külön.

[ Szerkesztve ]

(#15040) Májsztró válasza hackeeeee (#15039) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

Ezt a külön betallózást is próbáltam, de nem teszi fel. Azt írja ,hogy nem talált újabb drivert mint ami fent van. :F

(#15033) azoli09 :

Ez a MEMIO hőmérséklet ? Mert nyugodtan nyúzhatod akkor még. Gyári hűtővel ez a hőfok 100-110 körül lenne és probléma nélkül megy. Szóval adj csak neki. ATT-ben felteszed a legmagasabb feszre és mehet a tuning.

[ Szerkesztve ]

(#15041) Bluegene válasza 1hijjanhusz (#15038) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem árt, bár sok esetben nincs szükség az erejére, hisz túlnyomó többségben a videókártya ereje számít a játékokban, szal ennyi erővel maradhat az e2140 is

én e2160-ről váltottam E5200-ra nem sokat dob, legalábbis nem érzékelhető igazán

vidókártya csere az viszont látványos javulást hoz

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#15042) hackeeeee válasza Májsztró (#15040) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Úgy, hogy meg adtad neki az inf-et, és nem eszi meg? Ajaj, na ez nem jó... :U

Win7 topic-ban mintha valakinek lett volna ilyen baja, hogy semmmilyen driver-t nem tudott telepíteni, max less be oda, és kérdezz rá..

@Bluegene: Ez is csak képletesen igaz, me mondjuk megnézném, hogy egy HD5850 vagy HD5870 mellett mire lenne elég a 2140, vagy akár az E5200...Hiába van erős vga-d, ha limited van a proci miatt...

[ Szerkesztve ]

(#15043) -KP- válasza Bluegene (#15041) üzenetére

-KP-
(fanatikus tag)

jó de én 2,66on járatom a 2140-et, mintha ezt figyelmen kívül hagytátok volna. Az 5200 meg 2,5 alapba. szóval a kérdés továbbra is az, 2.66ghz-re húzott Core Duo proci mennyire hajtja ki a 4850et?

Gigabyte P35C-DS3R, Core Duo@2,66ghz, Sapphire HD4850 , 2*1gb kingmax ddr2 800, Chieftec BA-02, FSP-ATX-400-PNF

(#15044) Májsztró válasza -KP- (#15043) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

Ha 3,6Ghz-en hajtanád akkor talán elég lenne :) Mérlegelj. Lehet ,hogy magasabb felbontáson elég lenne a proci , mondjuk 1900x1200-on. De gondolom nem akkorán játszol. Meg akkorára már a vga is kevés lenne :D Szóval.

(#15045) -KP-

-KP-
(fanatikus tag)

Jól látod, 19es crt monitorom van és 1024-be tolom többnyire. esetleg 1152*864 mert azt még bírja 100hz-en, 1280at már csak 85hz-en bírja, az meg már nem kényelmes a szememnek annyira...

(#15046) belaazallat válasza -KP- (#15043) üzenetére

belaazallat
(őstag)

Mint korábban írták, sajna még 2,66GHz-en is kevés a procod a kari teljesítményéhez. Nekem a 4850 E5200-vel 2,5-ről 3,2GHz-re húzva átlag 15-20FPS-t gyorsultak a játékok. E7200-vel 400-as FSB-vel, megszüntek a lagok a netes játékokban. E8200-vel hasít minden, mint a szél.

(#15047) Silentfrog válasza Májsztró (#14999) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Még várok a házamra de itt az asztalon kifektetet alaplapon is látom hogy passziv hűtéssel bizony szalonnát lehet sütni a 4850 passziv kártyán.
Viszont gyorskötegelővel rányomtam egy 600 fordulaton üzemelő 12 centis ventit és igy a 18 fokos szobában 32 fokál nem megy feljebb a kártya.
A venti olyan lassan forog hogy át lehetne köpni rajta/ elnézés a vulgáris kifejezésért/ :D
Ennél kizárt,hogy jobban hütsön egy megoldás sem!

Stirbi.: egy érdekes adat az én 4850 em kicsit visszavett orajelekkel/gammer huddal/ 10 wattal fogyaszt többet mint a 4670 kártyám a konektoros árammérő szerint. pedig papirforma szerint majd 50w a két kártya fogyasztáskülömbsége...
X4 phenom 925 4850 kártya ide fogyasztása 77W csak az ide fogyasztással variálok,ugy megy sokat a gép.

[ Szerkesztve ]

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#15048) hackeeeee válasza Silentfrog (#15047) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

De, nitró. :DDD

(#15049) Májsztró válasza Silentfrog (#15047) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

Azért van ami jobban hűt. De azok a passzív csodák nagyon el lettek találva :) Egyébként ha nem tetted volna akkor javasoltam volna ,hogy tegyél rá valami lassan pörgő ventit , mert az sokat dob rajta. :)

(#15050) Silentfrog válasza Májsztró (#15049) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Mármint ugy értem,hogy nincs jobb megoldás.hogy a passziv kártyára ráhuzni bármilyen ventit.
Sokan azt mondják,hogy barkács,de nem tart 5 percig sem jol hüt csendes.
Szerintem nagyobb barkács egy szorzoszáras phenomot tuningolni. :DD

hackeeeee.: Nitro csakugyan jo gyüjök is rá, és megy a suzukimba! :)

[ Szerkesztve ]

Aki másnak vermet ás az sirásó!

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4850 / 4870 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.