Üdv!
Jött nagykerbe MSI szállítmány, úgyhogy rendeltem egyet! 
Felmerült bennem a kérdés, hogy elég lesz a CPU teljesítményem a kártyához 1360x768-ban?
(E6550 2.8Ghz)

Üdv!
Jött nagykerbe MSI szállítmány, úgyhogy rendeltem egyet! 
Felmerült bennem a kérdés, hogy elég lesz a CPU teljesítményem a kártyához 1360x768-ban?
(E6550 2.8Ghz)

Nembiztos, de nem megy többet? 

Hol rendeltél és mennyiért?
Ne hülyéskedj nekem e4500 am van 2.2Ghz amit 2.86-on vígan megy és a monitorom miatt mindenképp 1680X1050 -en fogom nyomni. Szóval elég annak a kártyának ezt tesztek is bebizonyították. Nem lesz gyorsabb nagyobb procival.
Megvenni és megszerelni...

1360x768=1,04 mpixel a te monitorod meg 1,76 mpixel, szal nálad már lehet vegyes/vga limit, nála meg bőven lehet cpu limit egyes esetekben.

De megy többet persze, csak úgy voltam vele eddig, hogy a 9600GT-hez nem húztam tovább. Akkor azt hiszem azt lesz a legjobb ha megjött a kártya, hogy teszelek egyet 3DMark06-al és utána kiderül, hogy nő e a pontszám a CPU húzása után.
MSI közben ugrott mert elfogyott mire a rendelésemet feldolgozták volna, ASUS lett belőle.

Nagykerből rendeltem Budapestről, árat ha nem gond nem írok mert meglincselnének! 

3d markot felejtsd el, nem a modern vga-kra van irva, gpu kihasználtság se lesz 100%. Ráadásul a mark pontod mindig nőni fog gyorsabb proci alatt, (még a 4 mag is számít, pedig a játékok ugye nemnagyon használják ki) a játékok meg nem profitálnak mindig a gyorsabb cpu-ból. Játszál, csinálj bencmarkokat stb inkább

Miket ajánlanál tesztelésre? Warez-el nem szeretnék élni, van valami ingyenes cucc erre?
[ Szerkesztve ]

játékokon belül van benchmark (pl crysis, fc2) Esetleg frapsot futtatsz a háttérben és a rögzited az fps-t

esetleg tudnal nekunk is rendelni? 

Crysis DEMO-ban is benne van a benchmark?

Ha ez ilyen könnyen menne, szebb világban élnénk. 

Kircsi akkor azt majd lefuttatom, plusz eszembe jutott mintha a Lost planet-ben is lenne benchmark, kérdés a DEMO tartalmazza-e, de semmi perc alatt kiderül ha letöltöttem. Várom még a benchmark-os gamek listáját amit a DEMO is tartalmaz! 

Nem reklám képpen de az Iponban most egész jó ára van az MSI nek.
A munka az nem farok, így effektíve állhat napokig is!

lattam en is
gondolkodom is rajta
csodalkozom, hogy miert az msi a legolcsobb, van esetleg tobb fajta is belole???

A honlap szerint 4 féléjük van 4830 bol. Ebből kettő 512-es.
Reménykedem hogy az ünnepek után méglejjebb megy és akkor beleruházok. De már kezdek meghülyülni, mert a tesztek alapján nekem tökéletesen megfelelő kártya, de a hűtő hangja nem hagy nyugodni. Valakinek a Sapphire halk, valakinek tré széria. MSI röl többnyire jókat olvasok itt.
Aquánál is szinte ugyanennyi.
[ Szerkesztve ]
You say Lady Gaga, I say Dash Berlin You say Hannah Montana, I say Chicane You say Owl City, I say Above & Beyond You say Jonas Brothers I say Markus Schulz You say Justin Bieber, I say Armin Van Buuren

A4team-nél is ennyi
Énis filózok egy MSI 4830 + S1 rev2 + 12es ventin, vagy egy 4850 IceQ4en. Az MSI gyárilag nem tesz VRM hűtést, így nekem se kellene foglalkoznom a dologgal, és S1 alatt húzva 4850 körüli teljesítménye lenne, csöndben, hűvösen. Már csak az a kérdés, hogy rámegy-e az S1? Mert ugye valamennyire eltér a reftől a kari, de talán gond nélkül felmenne rá. Tapasztalatok/vélemények?

...tudom hogy illetlenség, de tényleg kéne...nincs valakinek egy Sapphire 4830-as hűtője?
...
"...a lét határozza meg a tudatot,ha megiszod a lét,elszáll a tudat...másból van millió,de belőlem csak egy...előleg,majd utólag..."...×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×

Na, most már tényleg nem tudom melyiket vegyem.
4850, vagy 4830 ?
Melyik a hűvösebb, melyik fogyaszt kevesebbet( ha egyáltalán van különbség) ?
A hűtőjét valószínűleg lecserélem így is úgy is.
Nem vagyok MSI párti, maradnék a Sapphire-nál.
Mi ez a promóciós kód?
Mennyi a garancia a Pixmaniánál?
Megint elavult a vas... Új év, új gép! Bár így lenne.

...a 4830 hűvösebb-kevesebbet fogyaszt-kicsivel gyengébb,de tuningal utolérhető-jelentősen olcsobb...és ha esetleg Sapphire 4830-as mellett döntessz,és a gyári hűtőt is lecseréled, engem érdekelne a gyári cooler...
...a promóciós kódról nem tudok,és sajnos nem ismerem a pixmaniát...
"...a lét határozza meg a tudatot,ha megiszod a lét,elszáll a tudat...másból van millió,de belőlem csak egy...előleg,majd utólag..."...×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×

A 4850 is megkapta az új hűtőt, így is melegebb?
Persze ha többet is tud, melegebb is lehet nem?
A fogyasztásra is igaz lehet ez.
Az árkülönbségből (pixmania) kijön a hűtő ára, vagy más.
Mégis valami a 4850 felé húz. (Talán a kis dobogó odabent)
Valaki komolyabb érvekkel beszéljen le róla a 4830 javára.
Nem tudok dönteni 

Ha van rá plusz 6 rugód akkor vedd meg a 4850-et, mert kb. majdnem ennyivel gyorsabb, viszont, most még bőven jó a mai játékokra a 4830. Ha egy év után így is úgyis leváltod egy újabbra, akkor felesleges a 4850, mert kiszolgál a 4830. Az biztos, hogy kevesebbet fogyaszt és ezáltal hűvösebb is, de nem is olyan gyors. (amúgy nem tudom mit hülyülünk ezen a 10%-on... nem ettől nem fognak szaggatni a játékok!!! amúgy meg nagyon jól tuningolhatóak. Szóval jobban lehet húzni, mint a nagytestvért ezáltal már kevesebb a 10% így meg nem éri meg a 6000 pluszt.
Szóval vedd meg a 4830-at.

Megvenni és megszerelni...

Oké, köszi!
Egy szavazat 4830-ra. 

Na eldöntöttem, maradok a HD4830-nál, holnap rendelem meg a WoX computertől
[ez az e!]
Nagyon jó áron van, amúgy is szeretem a Sapphire-t, ráadásul óccsóbb mint az MSI!
Ja és eladom a gyári hűtőjét ha kell, rendelek magamnak Cooler mastert rá 
MAC72: Szerintem te is ezt vedd, jobban megéri mint a 4850, elég csak a teszteket elolvasnod akár itt a Prohardveren, akár az ipon-on, akár máshol ...
Bestbuy kártya az biztos!
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

Jó a monitorod, vagyis olyan jó is mint amilyen szép?
Be akarok újítani én is valami 22"-os szépséget, csak még nem tudom
milyet válasszak ezért érdekelne a véleményed erről a típusról.
Ezzel szemeztem én is.
[ Szerkesztve ]

Arra figyelj, hogy a Sapphire nem ref nyákos, szal sok hűtő nem megy fel rá. Pont ezért néztem én az msi-t, amin ráadásul egyedi tápellátás van és szilárd elektrolitos kondenzátorok, vagymi 

Ebben lehet valami, bár ahogy én láttam rá fog menni a Cooler master erre is. Szilárd elektorlitos kondik vannak a Zafíron is 
Bár ettől függetlenül, hogy biztosra menjek, lehet MSI lesz. Majd megláttyuk ...a vak is aszondta 

Milyen CoolerMaster hűtőt rendelsz?
"Szilárd elektorlitos kondik vannak a Zafíron is" --> ezt honnan tudod?
[ Szerkesztve ]

Cool Viva Pro SE-t rendelek!
A kondikat meg ránézésre megmondom, ilyenekkel is dolgozok
Az MSI-n meg a Zafíron is vegyesen van mind a szilárd mind a folyékony elektrolitos.
[ Szerkesztve ]

Utána olvastam, nemrossz hűtő, de pl nem PWM-es a ventije, tehát fix 2000en pörög. Ha már cserélnék hűtőt akkor S1+12es venti... Csak az meg nemmegy fel a Sapphire-ra.
Vagy igen? 

Bekarikáztam mind2 kari esetében: sárgával a szilárd elektrolitos kondikat, kékkel a folyékonyakat.

Szerintem felmegy rá, azért annyira nem hülyék a Sapphire-nál, hogy korlátozzák a helyet a nagyobb hűtőknek. De talán ha megnézed a karikázós képet, úgy meg leeht saccolni a helyigényt!
Jó nekem a fix 2000-es pörgés, amúgy is elég halk hűtő, nem nagyon fog zavarni. Legalább üresjáratban jegelni fogja a karit 

...mégegy szavazat a 4830-ra...
...
...PAtr0n: küldtem privit...
...a folyékonyakat pirossal karikáztad, nem kékkel...
...és szerintem az a hűtő elviszi félfordulaton is a 4830-at...csak tegyél rá rambordát...
...
[ Szerkesztve ]

Ezt is tudom legalább
Tehát színkód alapján látni? Érdekes, hogy az MSI mekkora merketinghadjáratot épít a szilárd kondikra, a Sapphire meg meg se említi.
Amúgy ha jól emléxem Gaboman rendelt Twinturbot egy Sapphire 4830ra és nem ment fel neki. Ha leszel kedves fórumtárs, írd le, h mi volt a gondja a turbonak, ill egy S1 pl felmenne rá? 
[ Szerkesztve ]

...nem szinkód alapján...a szilárd fémházas, a folyékony pedig a fóliázott(a képen a fekete)...
...

Aztaaa, milyen okos lettem
A tuning esetén hogy működik ez a powerplay cuccos? Mármint akkor is leveszi olyan alacsonyra a 2D-s órajeleket a Sapphire, ha a 3D-s órajeleket megemelem? Vagy ahhoz már ATT kellene?
(#987) Str8 sk8r köszi, az jó 
[ Szerkesztve ]

...tuningal is leveszi...
...

Elég rossz helyen van az a GPU is.
Nem hiszem, hogy felmegy. 

Nem reklám
de meg is lett rendelve egy a részemről
.A zafír sajnos kifogyott. Pedig szivem szerint az lett volna.Sebaj.Nagy finnyásan elleszek vele
.
Kell egy kis WTC? -----> http://phwtcc.ucoz.hu/

Hogyhogy rossz helyen van? Túl hátra, vagy előre? Mert az nem gáz ha lelóg róla a hűtő, csak az alatta lévő cuccok férjenek el, de sztem az S1 elég magas, szal az nem lehet akadály. A lukak meg ugyanott vannak, mint a ref 4830-on nem?

Az biztos, hogy le fog lógni róla, túl "jobbra" van a GPU.
Ettől még jó csavarhelyekkel működhet, de gyanús a dolog.
Nekem is S1-em van, nekem már nem ment rá a ház oldala
, bár elég kicsi házam van
Elég magas szerintem, de kockázatos.
Az MSI-re viszont biztos rámegy.
[ Szerkesztve ]

Ha már vga hűtő,lenne egy kérdés.Veszettül keresem,az is lehet hogy rosszul,de nem tudja valaki hogy ez a hűtő passzol-e 4830-ra?THX

Jah hát nekem azért még van hely a vga mellet (CM 330 Elite). Azért néztem a sapphire-t mert olcsóbb mint az msi.
De valszeg várok vele januárig, hacsak nem lesz vmi visszautasíthatatlan ajánlat. Neked 4830+S1 van? Tuningban többet megy, mint a gyári hűtővel? Milyenek a hőfokok? VRM hűtést hogy oldottad meg?
(#992) NÉMÓ510 Jó rá elvileg Csakhát az ára... 
[ Szerkesztve ]

Nekem 3870-en van az S1.
A Gigabyte Zalman hűtőjét cseréltem erre (VF700Al Cu)
Nincs külön hűtés a bordán, csak az oldalsó nagy házventi szellőzteti a cuccot, így idle alatt 40 helyett 35 fokos, loadnál 80 helyett 55 fokos a GPU, úgy, hogy még el is rontottam a pasztázást, tehát még ennél is jobb a hűtő
Nem tuningoltam, én hang miatt cseréltem.
[ Szerkesztve ]

Köszike,át is futottam.Használtan jutottam hozzá
.De nem is az ára.Hanem a súlya
.Alá kell bakolni a karit hogy le ne törjön
.

Télleg! Az nem is kék! (Ne szóljatok senkinek, hogy színvak vagyok
)
Küldtem én is privit vissza 
Mármint melyik hűtő viszi el félfordulaton? A gyári, vagy a CM Colviva Pro SE? 

...a CM...alapból a gyári is csökkentett fordulaton megy még terhelve is...csakhát ugye a ramok...
...

Én nem értelek benneteket, nekem MSI - m van. Ugyebár 4830OC. (Nekem volt az első) Jó drágáért persze, de sebaj. A lényeg...... nem meleg, nem hangos és naggyon jól lehet húzni (lásd előző hsz- met). Szal minek plusz hütő, nem elég a gyári?
Intel Core 2 Duo E7300 2,66 Ghz, 2x2 GB DDR2 800 Kingston HyperX, Sapphire Ati Radeon HD5750 1GB PCX, HDD 500GB Samsung SpinPoint F1 SATA2, HDD 300 GB Maxtor SATA2, HDD WD 1 TB SATA2

...csak a GPU-n van hűtés, a ramok kopaszok, és azok melegednek is...kéne rá memborda, de ahoz a gyári hűtőt is meg kéne faragni, vagy lecserélni...mivel álltalában mindenki a második variációt választja, gondoltam, én barkácsolok...
...a tieden jobb memók vannak, tehát egyazon frekin, lényegesen kevésbe melegednek...
...
[ Szerkesztve ]

Aham, bár nekem ha jól tudom a hütőbordák alatt helyezkednek el a ram - ok és ezáltal ha megy a fenti akkor fújja a ram modulokra is a levegőt.
Ez az 1000. -ik hsz!
Intel Core 2 Duo E7300 2,66 Ghz, 2x2 GB DDR2 800 Kingston HyperX, Sapphire Ati Radeon HD5750 1GB PCX, HDD 500GB Samsung SpinPoint F1 SATA2, HDD 300 GB Maxtor SATA2, HDD WD 1 TB SATA2