Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Ati Radeon HD 4770

(#851) gbors válasza tzsolesz (#848) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

asszem kicsit eltévedtél annak kapcsán, hogy melyik testrészekről van szó :D

másik dolog, azért nem kell mindenért kis hazánkat szidni. a 99 USD-s MSRP-ből hamar lett 110 USD, ahhoz mérve a 28-29e FT-ot nem tartom annyira durvának, főleg, hogy ez az ár még nem az elmúlt pár nap EUR és USD árfolyama alapján képződött...

[ Szerkesztve ]

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#852) tzsolesz válasza gbors (#851) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

asszem kicsit eltévedtél annak kapcsán, hogy melyik testrészekről van szó

Nem, nem, és a sapkát komolyan gondoltam. :DDD

másik dolog, azért nem kell mindenért kis hazánkat szidni. a 99 USD-s MSRP-ből hamar lett 110 USD, ahhoz mérve a 28-29e FT-ot nem tartom annyira durvának, főleg, hogy ez az ár még nem az elmúlt pár nap EUR és USD árfolyama alapján képződött...

Nem is hazámmal van baj, hanem azokkal aki vezetik, és akik manipulálják a gazdaságot saját piszkos érdekeit nagyobbra tartva. :W

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#853) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nuh, ebben a boltban elég sok féle 4770 kapható, gyanús, hogy ha Magyarországon lesz 1Gb-os verzió, itt lesz a leghamarabb.

KATT

(#854) Vitus válasza HSM (#850) üzenetére

Vitus
(őstag)

"Én is már felkészültem, hogy jókor, megjelenése utáni napon megvettem a 4890-em 60K-ért, de már most felkészültem a látványra, mikor kb fél év múlva max 30-40K lesz.... Ha lesz annyi egyáltalán az új DX11-es csodák idején..."

Emlékezzetek vissza a Geforce 7 és x1900-ak fénykorára. Pontosan ugyanez játszódott le egyszer csak elhalgatott az nv nem adott ki több kártyát az Ati akkor kezdre el az X1950Pro/Xt és társait kitolni mint most a 4890 és 4770 semmi válaszlépés nem volt rá és puff egyszer csak megjelent a 8800GTS és mindenkinek elhült az arca és az Ati elkezdett kapkodni, hogy kiadja a 2900Pro/Xt-t. Szerintem most is a vihar elötti csend van és állítom még a windows 7 elött meg fog jeleni az nv az új geforcokkal. Persze ez csak jósolgatás de majd visszanézek ide ha megjelenik, hogy mekkorát tévedtem. :)

Jobb ma egy túzok, mint holnap!

(#855) tzsolesz válasza Vitus (#854) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor talán egy kicsit más volt a helyzet. Bár valószínű örökre ez lesz a VGA történelem legkiemelkedőbb állomása. Ekkorát nem lehet még egyszer dobni, az katasztrófához vezetne. Az a kártya még ma is erős, nem beszélve arról, hogy megjelenésekor az X1950XTX volt az ellenfele, szegénykém csoda hogy kibírta talpon. Ez elég érdekes azért nem? :D

(#856) JohnnyX

JohnnyX
(senior tag)

Szerintem meg orulnotok kellene es nem veszekedni, hogy kapni lehet MÁR 30k kornyeken elfogadhato teljesitmenyu vga karit. Aki megvette akkor a 4830-asat, az akkor miert is tette? Mert abban az idopontban beruhazott, ennyi. Mintha mas szamtek cuccra ez nem lenne jellemzo.
En most 3850-rol valtottam 4770-re, nem bantam meg. Ugyanugy, mikor 9550-rol valtottam 66gt-re. Egyeni velemenyem volt.

:R

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#857) Vitus válasza tzsolesz (#855) üzenetére

Vitus
(őstag)

Szerintem inkább az a csoda, hogy a 8800GTS ma is bármelyik játékot szépen elviszi dx10-ben. :) Nem volt más a helyzet tökéletesen ugyan ez volt. A gtx-ek igen is ellenfelei bármelyik Ati kártyának éppen azért mert borzasztóan erősek a kártyák mindkét oldalon. Jóval erősebbek mint amire valóban szükség van. Pont ugyan ez volt, az nvidia elaltatott mindenkit az Ati alázni akart és gyártotta a xt xtx és a jóisten tudja milyen szörnyeket de bealudt és a dx10 elején jól lemaradt. :) Valahogy mindig így van, nv durván bekezd az Ati lohol utána kitalál mindenféle új dolgot szépen beelőz hozza ki az egyre tökéletesebben optimalizált kártyát duplázza a paramétereket amire már igazán nincs válasz aztán egyszer csak bumm. :) Erzem a zsigereimben, hogy valami készülödik. :D És csak a mi pénztárcánk fogja bánni. :D

[ Szerkesztve ]

(#858) tzsolesz válasza JohnnyX (#856) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

30K-ért eddig is lehetett kapni, ott van a 4830/4850. Ennek 25K-ért kellene a boltok polcain díszelegnie. 33K-ért ott van a Vapor-X, és 28K-ért ott van 4830 1Gb jó féle hűtővel szintén.
Ez nem lehet alternatíva egyikkel szemben sem. :N
Most érted. ;)

Vitus Ez erősen benne van a pakliban. amikor megvettem a P4 640-est, és földúrtam 3.8-4ghz-re egy szar Asrock lapban, akkor elhatároztam hogy veszek egy X800XT-ét, a 9550 helyett. Na akkor volt nagy szám az X1950Pro, meg az X1650XT. Aztán nézegettem a teszteket, oszt csak lestem, hogy mit művel a 7900GTX, na meg az X1950XT. Csak álmodoztam, és még az X800XT-ét sem tudtam megvenni végül, mert erős falatnak bizonyult. Nah, amikor aztán ezeknek beütött a G80 akkor volt rívás, én meg már semmivel nem tudtam játszani. Így ment egy évig még, Most Wanted-et 3-szor vittem végig, Heroes 4-eztem, stb... meguntam, oszt vettem egy alplapot meg egy 2600XT-ét. gbors-ék a többit már tudják. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#859) HSM válasza Vitus (#857) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Na ja, ezért is gondolkoztam el egy 4770 downgrade-en... De letettem róla... Túl szépen szalad a 4890... :B Max betolok majd mellé egy másodikat (amit majd valami 5850 után elcsábuló fog hugyé-szaré eladni nekem... :D ) És majd következő VGA upgrade majd 6870/90-re később.... Jó kis terv, nem? ;]

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#860) Vitus válasza HSM (#859) üzenetére

Vitus
(őstag)

Ha józanul belegondolunk ezez a dx10-es kártyák vinni fogják a dx11-es progikat ahogyan a dx9-esekkel is megy minden mostani. És igazándiból a 7900GT és 1950Pro is elég még minden játéknak nem olyan szép meg kicsit alább kell adni az igényeket de megy. Na de ki tudja megállni az újak kipróbálását? :) Pedig egy generációt simán ki lehetne hagyni. Rendetegen kihagyták a dx10-et és highend dx9-es kártyával tolják és nem vesztettek semmit viszont megmaradt csomó pézük és majd vesznek valami dx11-est legközelebb. :D

tzsolesz: jól is tetted. én a mostani c2d-mal csinálom majd ezt. Már midnenkinek i7lesz amikor én még ezt fogom hegeszteni, hogy fusson majd rajta valami 15fpsel :)

[ Szerkesztve ]

(#861) JohnnyX válasza tzsolesz (#858) üzenetére

JohnnyX
(senior tag)

66gt-met majd 43k-ert vettem, 15-ert adtam el 3 ev mulva!
Sokaig lehetne vitazni kinek mi mennyit er milyen alapon...
Vitazzatok, en meg addig jatszok! :DDD

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#862) Vitus válasza JohnnyX (#861) üzenetére

Vitus
(őstag)

Hol látsz te itt vitát? :) Mi csak dumálunk. Én meg már nem játszom csak veszem a kártyákat játékra de het 1órát ha játszom. :D Csak próbálgatom őket. :D Volt nálam úgy slibe 8800-asok, hogy a képernyőkímélő volt az egyetlen cucc ami megterhelte. :D

(#863) JohnnyX válasza Vitus (#862) üzenetére

JohnnyX
(senior tag)

Ezek szerint az utobbi par "szürke" off topic hsz az csak rizsa es arány növelő :DDD

Jó ejt!

(#864) tzsolesz válasza JohnnyX (#863) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

arány növelő :U Az arányom nem itt szoktam növelni, hanem max a Bithorlón, meg a Pirateday-en. :DDD

(#865) MZsoltee válasza HSM (#859) üzenetére

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Rosszul csinálod! Én 6 hónapja vettem egy 3850et most, majd ha lemegy az ára a 4830nak 20k vagy az alá, nem kell sokat várni, akkor majd meg veszem azt. És megint el vagyok egy jó darabig... Nem a felső kategóriát kell vásárolni hanem a kimenő közepet. Mondjuk ez attól is függ ki mivel játszik, GTA 4-et nem tettem föl... :D

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#866) MakkeR^

MakkeR^
(lelkes újonc)

XFX 4770 hőmérsékletek max Overdrive mellett

KÉP

ez még nem túl sok, úgyhogy holnap rivatunerrel tovább húzom, lesz arról is kép ha van rá igény ;]

(#867) Komplikato válasza tzsolesz (#853) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Zsír ugyan az a 3 féle kártya van amit máshol is kapni. Sőt. MSI, GigaByte nincs is közte ...

Close the World ..... Open the Next!

(#868) tzsolesz válasza Komplikato (#867) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor nézd meg még egyszer, ot van az MSI is. IPON-on van 2 féle, az is drágábban mint itt. :U

(#869) cszn

cszn
(őstag)

Azért az Ati/Nvidia csatában vegyétek figyelembe, hogy az Ati elkezdett 40nm-en gyártani. Most tapasztalatot szerez. Szerintem nekik ez volt az elsődleges szempont a 4770 kidobásánál. :K

[ Szerkesztve ]

(#870) Zsubi

Zsubi
(őstag)

Légyszíves valamelyik HD4770 tulaj megnézné nekem hogy ez a program támogatja-e már a kártyát, elméletileg feszültséget is lehet vele állítani: [link] :C

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#871) 111111

111111
(kvázi-tag)

üdv.

az országban hol lehet kapni 30 alatt postaköltséggel ilyen karit? 1 gigás is van már?

Pesten hogy alakulnak az árak?

kösz!

(#872) X Factor válasza cszn (#869) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

Még jó h. a TSMC gyártya a kártyát nem az ATI.

(L) Atiradeonika (L)

(#873) cszn válasza X Factor (#872) üzenetére

cszn
(őstag)

És az a gyakorlatban szerinted nem mindegy? :F

(#874) Speed(R) válasza 111111 (#871) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Támadd meg a hardveraprot meg az árgép.hut, netán google..ennyire nehéz?

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#875) HSM válasza MZsoltee (#865) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Igen ez igaz, csak sajnos nem vagyok túl kompromisszumképes.... Anno túlzottan elkényeztetett a Radeon 9700-am, hozzászoktam, hogy mindig minden maxon.... :DDD Keveset játszom, de akkor szeretek mindent maxra húzni és csak tolni, nem azzal vacakolni, hogy vajon a shadert vagy a texet húzzam lejjebb, hogy 30 fölé menjek.... :D Mindegy, most már marad jóideig ez, ennyi még belefér..... :U

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#876) cowboy_bebop válasza X Factor (#872) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Még jó hogy csak a GPU-t gyártja a TSMC.

[ Szerkesztve ]

(#877) lsc válasza X Factor (#872) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az igaz hogy tsmc gyártja, de az ati tervezi .

Az élet kegyetlen .

(#878) Zsubi

Zsubi
(őstag)

Asus Radeon HD4770 teszt német módra :)

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#879) 111111

111111
(kvázi-tag)

üdv. 2,3 ghzes procival x2es ennek a kártyának kihasználtsága milyen lesz? 3 giga ram van..

(#880) cowboy_bebop válasza 111111 (#879) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

3ghz-re húzd fel (ah. a 4830-as topikban is írtam :) ).

[ Szerkesztve ]

(#881) lipi67

lipi67
(PH! nagyúr)

Miért nem megy fel a control center nekem? Egyedi, vagy másnál is csinál ilyet a sapphire 4770-es ? :U

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#882) Zsubi válasza lipi67 (#881) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Légyszíves ha van pár pillanatod akkor megnéznéd nekem ezt: [link] :)

Köszönöm :R

(#883) lipi67 válasza Zsubi (#882) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Bocs, de nem próbálgatom, ET6 is úgy hazavágta, alig indult utána...Leszedtem, ez van:
[link]
[link]
[link]
[link]

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#884) Zsubi válasza lipi67 (#883) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Nekem ennyi bőven elég, köszönöm. :R

(#885) lipi67 válasza Zsubi (#884) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Nincs mit! ;)

(#886) cowboy_bebop

cowboy_bebop
(őstag)

Jó látni, hogy kezd csökkeni a 4770 ára.

26.900-ért van már Sapphire meg XFX is itt a ph!-n.

(#887) Bécy

Bécy
(kvázi-tag)

Lefutattam egy Crysis benchmarkot 1024*768 minden magas beállításon van.
Gpu 46.84fps
Cpu 43.71fps
Ez van.

(#888) fagy53 válasza Bécy (#887) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Kár, hogy ilyen alacsony felbontásban! Nagyobban nem tudnád?
Jó lenne ...elég lenne csak a GPU is. :R

(#889) SiDan

SiDan
(tag)

Na megérkezett hozzám is egy MSI 4770. Far Cry 2 eredményeket (ranch small) tudok közölni, ha valakit érdekel. Összehasonlításként meg egy 9600GT-t:
1. Beállítások: 1280x1024; ultra; 0xAA + 0xAF:

9600GT:
Average Framerate: 34,54
Max. Framerate: 46,74
Min. Framerate: 28,63

HD4770:
Average Framerate: 43,25
Max. Framerate: 64,97
Min. Framerate: 27,71

Egyedül a minimum FPS az ami kicsit zavar, amúgy szép eredmény az a +9FPS átlagba.
Csináltam még szűrőkkel is, hogy össze tudjam hasonlítani az iponos erdményekkel :D , viszont ehhez már nem tudok 9600GT eredményt társítani, mert én hülye nem futtattam több tesztet mielőtt eladtam. Pedig szűrőkkel 4770 még mindig nagyon szépen teljesít, míg 9600GTvel már játszhatóság határán voltam, ezért nem is gondoltam fontosnak egy ilyen tesztet. Tehát a különbség érezhető, még azért tesztelgetem más játékokba is, de jó kis kártya ez, egyetlen probléma van -amit már itt a fórumban sokat vitattatok- szemmel láthatóan kevés az 512MB VRam extrém beállításokon. Tényleg be-beakad az fc2 benchmark többször is, ahogy azt iponék is írták - "Fontos azonban megjegyezni, hogy Ultra beállításokkal mindegyik kártyának kevés az 512MB, be-beakad futás közben a játék, ami nem szép látvány.". :(((

Végül a szűrős eredmény (1280x1024; ultra; 4xAA; 16xAF; vsync on; opt. quality)

HD4770:
Average Framerate: 35,85
Max. Framerate: 53,65
Min. Framerate: 27,43

(Érdekes, hogy jobb eredményt értem el egy x3 710@2,6GHz, mint iponék egy E8400@3,6GHz procival. Jól sikerült ez a phenom2. :) )

[ Szerkesztve ]

(#890) Bécy válasza fagy53 (#888) üzenetére

Bécy
(kvázi-tag)

Megcsináltam magasabb felbontásban nagyobb azért nincsen
mert a monitorom nem tud többet!
1280*1024 37.07fps
1440*900 36.06fps
Amúgy szerintetek egy kicsit cpu limites a konfigom?

(#891) SiDan válasza Bécy (#890) üzenetére

SiDan
(tag)

Mindjárt én is feldobom a crysist és kiderül; úgyis kíváncsi vagyok rá, mit tud nálam a kártya :).
Bár én húznám azt a procit, elvileg bírja ;] .

[ Szerkesztve ]

(#892) fagy53 válasza Bécy (#890) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Kösz, remek! A 12x10-es eredmény jó nekem. :R
Ha 3GHz környékén van a proci, akkor semmi gond! :)

(#893) gbors válasza SiDan (#889) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hozzáteszem a saját 9600GT eredményeimet, ha segít:
1280x1024, ultra, 0xAA 16xAF: 33.3fps (hát sokba nem fáj az az AF :) )
1280x1024, ultra, 4xAA 16xAF, no vsync: 26.1 fps

[ Szerkesztve ]

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#894) SiDan válasza gbors (#893) üzenetére

SiDan
(tag)

:R
Viszont ha jól látom, akkor szűrőkkel ~25-28% a különbség a két kártya között (fc2-be). Ez bíztató. :U
Mivel a csere is ennyibe fájt, úgyhogy nem jártam olyan rosszul. :)

[ Szerkesztve ]

(#895) Bécy

Bécy
(kvázi-tag)

Tudom hogy off topik de segítene valaki?
Szóval az a problémám hogy 2700mhz és alap órajelen(2333mhz-n)
úgyanúgy teljesít a crysis benchmark sőt alapórajelen még egy kicsit több is.

(#896) olizsoli

olizsoli
(kvázi-tag)

Hello
Egy 420W-os (noname)Power táp elvinne egy 4770-et egy 9500as phenommal meg 2 gb ddr2-800mhz-es rammal? mert ahogy láttam E8600-al tesztelték és nem fogyasztott sokat.

Az élet csak egy szar játék jó grafikával...

(#897) Bécy

Bécy
(kvázi-tag)

Na kipróbáltam egy másik beállítással így már +5fps-t nyertem a
Crysis alatt de 3dmark 2006 alatt nem változott az eredmény.

(#898) gbors válasza SiDan (#894) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

játéktól függően szerintem 20-50% a különbség a két kártya között. de majd lemérem :K

(#899) SiDan válasza gbors (#898) üzenetére

SiDan
(tag)

Azt megköszönném; legalább megnyugodnék, hogy megérte váltanom :B .
Még szerencse, hogy szemfüles voltam, s akkor rendeltem, mikor 25,8kér volt MSI.
Most látom csak, hogy van egy jó kis VGA-tesztes oldalad, akkor majd azt nézegetem hozzá. :C

[ Szerkesztve ]

(#900) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Ati Radeon HD 4770
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.