Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Ati Radeon HD 4770

(#751) tzsolesz válasza nixx-21 (#750) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Áhh, már értem, miért is dobott akkorát az IPON-on a tuningos eredmény. GDDR5 tuningolása érezhetőbb, mint a GDDR3-é. :C :C

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#752) gbors válasza tzsolesz (#751) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

31% tuning 31%-kal magasabb órajelet jelent, akár gDDR3, akár gDDR5 :)

amúgy idő kérdése, de mindenképpen lesz ATIs 512M vs 1G teszt :K

[ Szerkesztve ]

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#753) AtHoS válasza rocket (#682) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Nyah egy délutánom elment a zafír 4770 kínzásával. Mondanom sem kell a végére már eléggé idegbeteg állapotba kerültem.

A gyári lemezen található meghajtóval a memó akár downclock akár overclock teljesen lutri. Véletlenszerűen lehet sikeresen változtatni az órajelet.

Moddoltam a béta 9.5-öst, hogy hajlandó legyen települni és láss csodát, mintha megtáltosodott volna a tuning. Mondjuk engem inkább a downclock izgatott.
A catalyst autotuningját másfél óra után untam meg és nekiláttam inkább a downclock-ot vizsgálni.

160/300-ra tudtam működőképesen levinni, de sajna sokszor előferdült, hogy többedszeri órajelváltoztatásnál (memórajel) összecsíkozta a képernyőt majd a recovery helyrehozta a karit csak a képernyő maradt csíkosan :F Azért a bekapcsoló gombbal le tudtam állítani a gépet. Viszont, ha egyből ugrattam arra a frekire aminél az előbb csíkozott, simán vitte. Tehát még mindig meghajtó probléma áll fenn a 9.5 bétánál is. Ahogy olvasom Vista alatt jól működik tyuning, amit szintén a meghajtóprogi különbségnek tudok be.

Sajnos program még nincs, hogy a 160/300-at a mindennapokban értelmesen használni is lehessen, így nekiláttam BIOS-t moddolni. A 2D órajeleket átírtam és flesseltem a kariba. Mondanom sem kell, hogy újraindítás után win már fekete képernyővel fogadott, de xp működött rendesen. DOS alatt simán ment a kari, tehát a 2D órajeleket nem komálta. Ki gondolná :DDD

Na itt kezdődtek a tortúrák. Nem részletezem, hogy az S3-as vidkarit nem bírtam feléleszteni, az ATIflash 3.6 összefosta magát flashelés közben. Még szerencse, hogy CF-es lapom van, így kis kártyázás után (mert ugye ASUS-éknál teljesen egyértelmű, hogy ha mindkét PCI-E x16 slotba vidkari van téve, akkor a másodlagos ún. Universal PCI-E slotban lévő vidkari adja a képet, ami ilyenkor max. 4x-es sebességgel megy csak. Az elsődleges 16x-os sebességűből nem lehet ilyenkor képet kicsalni. LOL) sikerült rájönnöm, hogy Csökkentett módban nem lehet flashelni, mert winflash nem képes felismerni ilyenkor a kártyát. Normál módban indítva szembeötlött, hogy a logitech webcam valamiért folyamatos jelleggel indítgatja a windows installert. Ekkor majdnem kettéfejeltem a monitort, de visszatartott az a tudat, hogy holnap (illetve ahogy látom inkább ma) be kellene üzemelni az új gépet és monitor nélkül picit nehézkes lenne.

De a lényeg, hogy az előbbi nehézségek ellenére sikerült visszaflesselni az eredeti BIOS-t, így a kari ugyanolyan "szar lett" mint előtte.

Végülis ha megbékül az ember azzal, hogy 2D-ben kb. 20W-tal többet fogyaszt mint egy szépen downlclock-ot 4830, akkor nem lehet rá panasz, mivel 3D-ben meg kevesebbet eszik.

3Dmark06 alap teszt:
Q6600 2400MHz, 4770 750/800
Score: 11784 pont
SM2: 4517
HDR: 5323
CPU: 3808

A teljes rendszer fogyasztása (moncsi nélkül) 3Dmark közben legelső tesztnél ~170W. Ez azért elég szép tőle. Csak sajnos nálam 95%-ban 2D-ben illetve csökentett órajelekkel üzemelne, ami ugye a Qimonda GDDR5 memóknak köszönhetően nagyon-nagyon labilis, így jött-láttam-kell a francnak. Marad a jó kis 4830.

2D-ben nem lehet hallani a hűtő hangját. 30%-os ventivel elég csendesnek mondható és szerencsére lehet szabályozni a ventit rajta.

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#754) AtHoS válasza AtHoS (#753) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Kis összehasonlításként:

3Dmark06 alap teszt:
Q6600 2400MHz, 4830 575/900

Score: 11635 pont
SM2: 4468
HDR: 5232
CPU: 3786

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#755) Zsubi válasza AtHoS (#753) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Sajnos vannak még hibák amit reméljük a 9.5-ös Catalystal ki fognak javítani :U
Tetszett ez a rövidke kis írás! LOL :DDD :C

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#756) gbors válasza HSM (#714) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez az észrevehető különbség miben nyilvánul meg az NV javára?

Apróságokra gondolj, pl.:
- Az nVidia kártyákhoz normálisan feltelepül a moddolt monitor driver, az ATI-khoz kell egy kicsit utánahackelni a registry-ben
- ATI kártyákkal gyakrabban előfordul fagyás a testsuite futása közben
- Szintén az ATI-knál jellemző, hogy valamivel többet ingadozik a framerate egyes játékokban, időnként újra kell teszteljek eseteket emiatt

Szóval semmi komoly, de azért az nVidia megoldások érezhetően "áramvonalasabbak".

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#757) tzsolesz válasza gbors (#752) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Értem, hogy 31%, de én nem ezt kérdeztem. Hanem azt, hogy a hatásfoka a két esetben megegyezik-e?

Tehát, hogy hatásosabb-e 31% ram tuning GDDR5-nél, mint GDDR3-nál? :F

#756 gbors: Keldor Papa nem így nyilatkozott, amikor GTX280-ról 4890-re váltott. Ő pont az ellenkezőjét mondta. Azt hogy a 4890 kiegyensúlyozottabb mint a GTX. :U

[ Szerkesztve ]

(#758) cowboy_bebop válasza tzsolesz (#757) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Attól függ, hogy mekkora volt az alapórajel.
800mhz-nél értelemszerűen kevesebbet jelent +31%, mint 900mhz-nél.

Illetve ez attól is függhet, hogy mennyi sp-t kell kiszolgálnia.
De jelen esetben 640sp vs. 640sp, így ott nincs különbség.

(#759) gyiku válasza tzsolesz (#737) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

engem se hagyjal ki...
fagy majd beall a sorba, mikor hozza a kartya az eredmenyeket a 9.5el :K

(#760) tzsolesz válasza gyiku (#759) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nah igen fagynak nagyon kényes a gyomra VGA ügyekben. :DDD
Pedig a 9600GT-től nem kicsit erősebb ez a kari. 1680-ban ott lenne mint most 1280-ban, vagy talán még előrébb, sőt. :)

De Ő majd megvárja az első fecskék levonulását, az összes PH! kedvence ilyen rafinált öreg róka. :D

Héj, gyikuci te meg szervizeltesd csak a verdádat. Mindig csak játszanál. :D Majd rád uszítom már az asszonyodat. :DDD :DDD

[ Szerkesztve ]

(#761) gyiku válasza tzsolesz (#760) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

meg jo, hogy csak addiktok vagyunk :DDD
ne is mondd, 60k sutty :U
lassan mar 2 honapja, hogy elment a 2600xt :O
na majd az 1 gigas 4770el bepotolok mindent :DDD

[ Szerkesztve ]

(#762) cszn válasza RaiDani (#748) üzenetére

cszn
(őstag)

Még jó hogy tegnap feltettem a win7-et én is. Már csak a kártyának kell megjönnie :) :P

(#763) tzsolesz válasza gyiku (#761) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tavaly költöttem én is a kocsira egy vagyont, ebben az évben is költenem kell rá, mert meg van nyomva a hátsó csomagtér ajtó, és újat kell rá venni, meg a festés stb....
Öcsém tavaly húsvétkor rátolatott vele egy villanyoszlopra.
:W :W

Most már egyébként én is megvárom az 1Gb-os verziót, ha lúd legyen kövér. Csak ne hogy az az 1Gb GDDR5 a tuning rovására menjen.

Ezúton kérek meg egy hozzáértőt, hogy nyilatkozzon, erről valamit. 1Gb mennyiségű RAM-nál nem romolhat a tuningpotenciál 512MB mennyiségű RAM-hoz képest? Lehet hogy hülyeséget kérdeztem, de ha már eszembe jutott felvetem.

(#764) HSM válasza gbors (#756) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

"- ATI kártyákkal gyakrabban előfordul fagyás a testsuite futása közben"
Ez egy igen érdekes dolog.... Megmondom az őszintét, nagyon sokat játszottam 4850-4890-es karimmal, és tuning nélkül fagyást egyáltalán nem tapasztaltam, se XP32, se Vista64 alatt.... Pedig megkaptak ám mindent... Crysis, Crysis WH, Mirror's Edge, Far Cry 2, Stalker CS, CMR DIRT, Prey, C&C TW3... És semmi olyan fagyásom nem volt, ami a VGA sara lett volna.... Pl. Stalker volt, hogy hanyattdobta a talpát (Xray.exe nem válaszolt, stb) de az a program baja volt, ugyanis bezárás után újraindítva hibátlanul ment újra, órákig.... Az egy érdekes kérdés viszont, hogy mi van akkor, ha Ati-n más optimalizációkkal fut a játék, és az a "codepath" bugosabb, mint az NV-s.... Ja, és az is egy érdekes dolog, hogy pl. Crysis teszttool volt, hogy befagyott, ha kézzel nem raktam fullscreenre, mert valamiért ablakban akarta indítani, és magától nem mindig váltott, de a játék közben sose volt hasonló... :F
De én pl. NV-nél tapasztaltam olyat a 182.08 WHQL driverrel, hogy néhány (5-8) alt+tab váltás után kidobott a GTA4 valami hibával (RESC10), pedig volt 1.02-es patch.... Ati-n meg sose.... :U (Más nem tapasztalta ezt a hibát NV-vel, szóval érdekes...)

"Szintén az ATI-knál jellemző, hogy valamivel többet ingadozik a framerate egyes játékokban, időnként újra kell teszteljek eseteket emiatt"
Nem lehet, hogy ez azért van, mert 512-es karikkal nézted? :U Keldor Papa 4890-es élménybeszámolója is ezt támasztaná alá... :U [link]

[ Szerkesztve ]

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#765) gyiku válasza HSM (#764) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

C&C TW3. :Y
nekem is fent van, jatszunk mar egyet! viragbolti van, szoval hamachi kene, de vmiert nem megy :(

(#766) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az XFX próbálja az 1Gb-os verziót az 512Mb-os ára körül adni??

forrás Aqua Computer.

A cég kihúzta (nos… szóval… valószínűleg ki fogja húzni) a nyulat a kalapból: nem az ATI által ajánlott 512MB memóriával, hanem 1GB DDR5 memóriával fogják szállítani a budget bajnokot. A mai memória árak mellett még talán “bele is fér” az árrésbe az a plusz 512MB, így a konkurens gyártók 512-es kártyái árában tudják majd adni az 1GB-os változatot. Mindez persze csak találgatás, és a tényszerűséget is mindösszesen csak egy kiszivárgott termékdoboz fotó erősíti meg – amin jól látható az 1GB RAM jelölés –, amit azóta természetesen töröltek az XFX oldaláról… A hír kikerülése után talán a többi gyártó is el fog gondolkodni az 1GB-os változaton.

De egy aggasztó dolog is van a hírben: Ez csak pletyka lenne????? :F

(#767) gyiku válasza tzsolesz (#766) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

komolyan mondom nem ertelek. te mit olvasol itt a ph-n? mert cikkeket nem, es bizony a hszeket is eleg feluletesen :D dekoncentralt vagy kicsit, mivan, ejjel nem tudsz aludni? :DDD
[link]
nekem meger $10-et a refhuto +512 ram. :K

[ Szerkesztve ]

(#768) tzsolesz válasza gyiku (#767) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Te vagy a dekoncentrált, a PH!-án már mindent elolvastam, ezt pedig érdekességnek raktam be. Még pedig azért, hogy mutassam, az Aqua szerint sem lesznek elszállva az 1Gb-os verzió árai. Így pedig már más a tészta. :D

Egyébként azt vettem észre, hogy nagyon gyér a kínálat. :((( Ez pics@füst vazze. Tegnap előtt még volt is 25-26K környékén, de mára mindenhol 30K. :W Na mindegy a 25K-ós lóról már lemaradtunk (végül is azok úgy is csak 512Mb-osak voltak). Utánunk a vízözön. Kíváncsian várom a webshopokban a fejleményeket.

(#769) gyiku válasza tzsolesz (#768) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

jo, meg csak 1 hete lehet kapni, ne csodalkozz. most szorjak a fapados verziokat, a fniomsagok kicsit kesobb jonnek majd. en meg sajnos juniusig qrvara raerek :)

(#770) Aggregátor válasza AtHoS (#753) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha már így belejöttél a bios cserélgetésbe, próbáld már ki ezt a bios-t :)

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#771) tzsolesz válasza gyiku (#769) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Várjál csak rá, lesz ez még 34K fölött is. :K Az árak emelkedő tendenciát mutatnak, ami nem jó jel. Ha kiderül hogy 30K, és fölötte is viszik mint a cukrot, akkor a kereskedők nem fognak habozni kitartani az árát. :W

(#772) gyiku válasza tzsolesz (#771) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

hat eleg egyertelmu, hogy meg a 25%os afa elott kell vga-t venni. mondjuk most epp 278 az euro :U

(#773) gbors válasza HSM (#764) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nálam fagyások csak 3 játéknál fordulnak elő: Clear Sky, Stormrise, Crysis. nVidián a középsővel sose volt gond (hehe), a Crysis-nél egyetlen egyszer lassan fél év alatt, a Clear Sky meg hébe-hóba. ATI fronton a Stormrise cca. minden harmadik tesztmenetben csinál valami hülyeséget, a másik kettő pedig valamivel gyakrabban pusztul, mint nVidián - a Crysis nem vészes, a Clear Sky-t pedig megszoktam :DDD

Ingadozás (@tzsolesz is): OK, pontosítom a dolgot. 512M-s kártyák esetén egyértelműbben stabilabb fps-eket kapok GeForce-szal. 1G-s kártyából Radeon oldalon csak a 4870X2-vel volt dolgom, ott volt jól látható ingadozás, de annak lehet a CrossFire is az oka. A GTX280/285 szép stabil fps-eket produkált, nehezen tudom elképzelni, hogy ennél a 4870-1G jobb lenne, de elvi síkon nem kizárt.

tzsolesz, RAM tuning: a RAM tuning hatásossága nagyban függ az egyéb komponensektől, de pl. 800MHz-es gDDR5-128bit és 800MHz-es gDDR3-256bit tuningja között aligha van különbség...

[ Szerkesztve ]

(#774) AtHoS válasza Aggregátor (#770) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Csak az Overdrive limit miatt moddoltad a BIOS-t?
RivaTuner 2.24-ben két katt a limit átlépése.

Amúgy már kivágtam a gépből a kártyát, ment vissza a 4830 :DDD

Havernak rakok össze egy gépet, neki lett rendelve csak gondoltam kicsit meglesem milyen is. De neki még egy tápot is be kell szerezzek ahogy látom. Giga lap nem hajlandó elindulni 24-es tápcsati nélkül

(#775) Aggregátor válasza AtHoS (#774) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csak az overdrive limit miatt, de az azért kell, mert ha riva-val tuningolsz, akkor nem működik a PP.

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#776) HSM válasza gbors (#773) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Szívesen lefuttatok pár tesztet gigás 4890-emen, akár 4870 módban, akár loggolt FPS-mérővel is.... :U Dobj PÜ-t, mit és hogyan.... Én meg meglátom, mit tehetek az ügy érdekében... ;) Ami játék megvan: Mirror's Edge, Crysis v1.00, Unigine Tropics demo v1.1, Assassin's Creed v1.0, Far Cry 2 v1.00, S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky benchmark (xrEngine v1.5.0.7).

Mondjuk a fagyások, ahogy írod, inkább játék-specifikusnak, mint VGA-specifikusnak látszanak, de tény, ezek szerint az NV-s codepath stabilabb.

Azt amúgy én is megfigyeltem teszteken, hogy a Geforce valahogy jobban tolerálja az 512MB ramot, gyanítom, ügyesebben trükközik a tartalommal a driver, olyannyira, hogy a partíciós vezérlés rosszabb kihazsnálását is leküzdve kerekedik felül.... :U De jól látszik, csodára az se képes....

[ Szerkesztve ]

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#777) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Így van.

Egyébként most hívtam a PCX-et, és a héten biztosan nem lesz már más 4770-ük a Sapphire 512Mb-oson kívül. Megnézte az összes beszállító listáját, és nem talált rajta 4770-est. :(

Az IPON-on van a Gigabyte, és a Sapphire. Az MSI, és az XFX elfogyott. Gondolom volt belőle vagy 3. :DDD

Egy kis ízelítő.

Remélem nem sokára itt lesz a papa gépében. :DDD

gbors: Értem. De hál istennek nem sokáig lesz ez már így. Nem sokára jön az ATI uralom a játékpiacon is. 2009-2010 már az ATI éve lesz. ;) Az a kis ingadozás meg nem zavar 80 fps-ről 65 fps-re, észre sem lehet venni, ha nem kapcsolunk fraps-ot. Bár én ezért is veszek 1Gb-os verziót. :K

(#778) P00By válasza tzsolesz (#777) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Nagyon vad a kicsike! :D

(#779) gyiku válasza P00By (#778) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

bizony :K ez lesz a befuto. hat ha meg lenne rajta 1 nativ hdmi is, becsokiznek...

(#780) gbors válasza HSM (#776) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

köszi a felajánlást, megnéztem a konfigodat, sajna nagyon más mint az enyém, így nem lennének hitelesek az eredmények :(

a GeForce 512M-s dologra nekem van egy sokkal prózaibb magyarázatom: arra optimalizáltak egy csomó játékban :(((

tzsolesz: a 80fps helyett 65fps azért nem igazán megnyugtató, ha a memória miatt van - az ilyenkor rendszerint nem úgy néz ki, hogy 65-65-65-65..., hanem inkább 80-80-20-80...

[ Szerkesztve ]

(#781) MolGabi

MolGabi
(kvázi-tag)

Egyre inkább azon vagyok, hogy nem lesz érdemes venni 4770-et, a magyar boltok viszik fel az árát mint a fene ... És 30k-t azért akárhogy is nézem, nem ér meg egy sima 4770 512 Rammal, 40nm-hez képest baromi nagy idle fogyasztással ... :U Szerintem még nem elég kiforrott példányok a jelenleg kapható 4770-ek.

[ Szerkesztve ]

(#782) tzsolesz válasza gbors (#780) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a GeForce 512M-s dologra nekem van egy sokkal prózaibb magyarázatom: arra optimalizáltak egy csomó játékban

Éppen ezért írtam azt amit írtam. Nem mindig lesz ez így. :N

MolGabi Így van 30K-t nem ér meg ez a kártya 512Mb rammal. :( Az 1Gb-osank kell ennyinek lennie. :U

[ Szerkesztve ]

(#783) MolGabi válasza tzsolesz (#782) üzenetére

MolGabi
(kvázi-tag)

30k-ért akármilyen "szar" a HD4830, inkább azt veszek, és még 1 gigás is legalább.

(#784) gyiku válasza MolGabi (#783) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

nyilvan.
vagy 28k hasznaltan [link]

[ Szerkesztve ]

(#785) malwy válasza RaiDani (#748) üzenetére

malwy
(senior tag)
LOGOUT blog

Változik is a sebesség vagy olyan, mint ami nekem anno 4830-nál volt?
furaaaaa

Sebesség nem változott, csak minden progi így jelezte.

PC alkatrészek (P3-P4) stb. ---> http://href.hu/x/hpft "A hollók rajban repülnek, a sas egymagában."

(#786) MolGabi válasza gyiku (#784) üzenetére

MolGabi
(kvázi-tag)

Most éri meg az árát a 4830. A 4770-ért meg némely boltok nem tudják már mit kérjenek ... hiába új cucc, annyit nem ér mint a jól bevált 4830 szerintem.

(#787) cowboy_bebop válasza MolGabi (#786) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Tuti nem ér annyit a 4770, mint a jól bevált és lassabb 4830. ;]

[ Szerkesztve ]

(#788) 64b0r

64b0r
(fanatikus tag)

Hali!
Az valaki meg tudná mondani, hogy ha 19 colos monitorral (1280x1024 nativ felbontás) akarok játszani, akkor melyik a jobb kártya a jövőt nézve: a 4830 szélesebb memóriavezérlővel, de lassabb memókkal, vagy a 4770 128bites busszal de gyors memóriával? (Azért írtam be a monitorom felbontását, hogy egyértelmű legyen, hogy tuti nem kell 512MB-nál több ram a kártyára.)

On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.

(#789) MolGabi válasza cowboy_bebop (#787) üzenetére

MolGabi
(kvázi-tag)

Akárki akármit mondd, annyival azért nem gyorsabb mint amennyivel többet kérnek érte szerintem ! Vagyis nekem annyival többet nem ér meg.

Mindegy, egy esetleges vita kezdete előtt befejezem az OFFolást

[ Szerkesztve ]

(#790) Zsubi válasza 64b0r (#788) üzenetére

Zsubi
(őstag)

szvsz: egy szavazat a HD4770-re :R

[ Szerkesztve ]

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#791) old gray válasza 64b0r (#788) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

4830 23k.

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#792) cszn válasza 64b0r (#788) üzenetére

cszn
(őstag)

Meg még egy a 4770re.
Egyébként én is 19" és 1280*1024, már megrendeltem, csak hogy bíztassalak. :U
De bármelyik legyen, rosszul nem választasz...

[ Szerkesztve ]

(#793) adorjant válasza old gray (#791) üzenetére

adorjant
(senior tag)

ki vesz ezek után 4670et? :DDD
tetszik a 4770,de az árakat elnézve,én is egy 4830at vennék inkább :)
majd amikor a 40nm is beérik,lehet váltani :)

(#794) cowboy_bebop válasza MolGabi (#789) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Én az előbb beleolvastam a 4830-as topikba, van akinek 650mhz a max. amit ki tud hozni a 4830-ából, 4770-eseknek meg az alap frekvenciájuk 750mhz, tuninggal 850-860 egyenlőre a vége, feszemeléssel több, mint 1 ghz-et értek el.

Nekem ennyit megér az a plusz 2-3K.

[ Szerkesztve ]

(#795) GuB3Ra válasza cowboy_bebop (#794) üzenetére

GuB3Ra
(senior tag)

Az a 650mhz nagyon ritka dolog a 4830-nál a legtöbb megy 720mhz körül feszemelés nélkül is. Vmoddal ezek is mennek 840-850mhz-et :)

MiNiMaL+TeChNo^ Ati FTW! BC2_NaMe: M0ZiLLA+ Lg Optimus+Android<3

(#796) AXisBOLD válasza cowboy_bebop (#794) üzenetére

AXisBOLD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez tényleg egy egyedi eset!!!

ez így csúsztatáás ;]

Aurea mediocritas

(#797) lsc válasza cowboy_bebop (#794) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Rendesen belekeveredtél az arányokba, az a 650 már nem rossz tuning, a 4770-nek meg az 575-ön futó gpu-hoz van 5-10 % előnye . Ha így nézed akkor ez a tuning el is tünteti a 4770 előnyét . A másik hogy egy kártya alapján általánosítani nem igazán jó . Egy kicsit többet kellene olvasni, akkor talán jobb következtetéseket tudsz levonni . 700-on simán megy az enyém is, igaz 650-en hajtom , 12xx-re elég . Ha a topicot átnézed ez a 650-es a kakukktojás, a 700 de inkább fölötte szinte mindegyiknek megy . Megnéztem ipon-t, az a 2-3 e sem stimmel, a legolcsóbb 30-as 24360, a 70-es 28776 .

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#798) MolGabi

MolGabi
(kvázi-tag)

Nem látom sok értelmét annak, hogy azt nézzem egy hardvernél, hogy mennyit lehet belőle kihozni tuninggal. Főleg VGA-nál. Persze nem baj, ha van benne egy kis tartalék, de ne ez legyen a fő szempont szerintem.

(#799) cowboy_bebop válasza lsc (#797) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Akkor a te kedvedért: a mai napon 4416 Forint különbséget ér meg - de hellyel-közzel egy árban van a két VGA.
Elég sokáig volt már 25.6K-ért is 4770, s valószínűleg még ez alatt is lesz bőven, hiszen az AMD most csökkentette a 4770 árát 89$-ra s az EURO is úgy tűnik, kezd erősödni (ma pl. 278,74 forint). Utoljára január közepén volt ilyen erős a forint.

A Sapphire 4830 pedig ma reggeltől 24K, előtte napokig nem volt, csak 28K-ért a legolcsóbb. Holnap lehet h. a 4830 lesz megint a drágább.

4830-at nem éri meg venni, hisz senki sem akar lenni az az egyedi eset, akinek max. 650-et megy a GPU-ja. De a 700mhz is alatta van azért a 4770 alap órajelénél. A tuningra soha sincs garancia ugyebár.

A 4770-nél garantáltan megkapod a 750mhz-et, kis szerencsével (meg ASUS top BIOS cserével) az 1ghz-et is elérheted, ami egy 4830-ról soha az életben nem lesz elmondható. :R

[ Szerkesztve ]

(#800) cszn válasza cowboy_bebop (#799) üzenetére

cszn
(őstag)

Viszont aki 4830 felé hajlik nem árt ha siet, mert elfogy!

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Ati Radeon HD 4770
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.