Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Ati Radeon HD 4770

(#651) gyiku válasza tzsolesz (#648) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

latom rendesen olvasod a topikot :( [link]

pixmaniat felecsd el :N

(#652) cszn válasza HSM (#644) üzenetére

cszn
(őstag)

Akárhogy is csűrjük-csavarjuk itt a lépcsőfok. 1280*1024-hez még jó az 512MB, aki nagyobb felbontásban gondolkodik annak ajánlott az 1GB. :U
Mindig mindent figyelembe kell venni :K Az alapkérdés, hogy hosszú vagy rövidtávon tervezünk.

[ Szerkesztve ]

(#653) old gray válasza Komplikato (#650) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Kár, hogy a Hexus tesztkörnyzete nem állandó, ha így lenne akkor az előző 4830CF tesztel összehasonlítható lenne az eredmény. Itt QX9650-el tesztelték a 4770CF-et meg i7 965-el.

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#654) RaiDani

RaiDani
(tag)

Na én is csatlakoztam a HD 4770 tulajok bandájához egy Sapphire-ral :)) :C
Alap órajeles és tuningos tesztek majd jönnek.
Furmark Stabilitási teszt alap beállításon(1280), alap órajelen ,extrém börning rúm nélkül 3 perc után 100%-os ventivel (mint a porszívó olyan a hangja :D ) 64 fokra hevült fel.
Majd meglesem egy vf900cu-val is :)

[ Szerkesztve ]

(#655) gbors válasza HSM (#644) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a GTA4-nél amúgy akár még el is tudom fogadni az 1G-t, mert, ahogy írod is, egy gazdag outdoor környezethez tényleg sok textúra kell. azt viszont túlzásnak érzem, hogy még az 1G sem elég a max. textúraméretekhez - szebb lesz tőle amúgy?
a "sok kicsi" témában - jó LOD menedzsmenttel azért sok mindent meg lehet oldani...
a TEX vs ALU érveddel alapvetően egyetértek - egy bizonyos határig. én mindenképpen vinnék olyan módon is változatosságot a környezetbe, ahol ugyanabból a textúrából algoritmikusan generálok többféle verziót (on-the-fly, hogy több memóriát ne vigyen).

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#656) RaiDani

RaiDani
(tag)

Hát a ram oc-t rivából elfelejthetem, 1 mhz-t állítok zöld-re vált a monitor...
Felteszem a CCC-t és ha ott megy akkor megpróbálok egy bios cserét :)

(#657) tzsolesz válasza RaiDani (#656) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem ismeri még föl szerintem. Próbáld AMD-GPU Clock Tools-al.

gyiku: Néztem, de előrébb nem jutottam. Jah, és Pixmániát hanyagolom amúgy, ahogyan azt eddig is tettem. Érdekességnek azért nem rossz.

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#658) JohnnyX válasza RaiDani (#656) üzenetére

JohnnyX
(senior tag)

Ja, riva nem ismeri fel, tegnap keso este megneztem volna ccc-bol auto tunet, bedobott egy csikos kepet, bal also sarokban amd logoval, a venti felporgott neha, de nem birtam mar kivarni az eredmenyt mert almos voltam, megszakitottam.

Majd ma delutan.

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#659) rocket válasza HSM (#644) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

"1680*1050 már eléggé beleesik az ilyen VGA-t vásárlók pénztárcaméretéhez, ott pedig sokszor AA nélkül is kevés az 512MB VRAM."
Leirtam a lehetoseget ebben az esetben.
Valamivel el kell adniuk a dragabb kartyakat, 100$-ert kisse sokat varsz, amivel nincs gond, csak ne ugy probald meg beallitani a tortenetet, hogy az AMD hibaja amiert a kissebseg felteteleinek nem felel meg az 512mb VRAM.
RV770 megjelenese ota sokan azt gondoljak az AMD valami joteknysagi intezmeny lett, es irrealis elvarasaik vannak.
Inkabb orulni kellene, hogy a "csata" az AMD es az NV kozott milyen jo helyzetett teremtett a felhasznaloknak, sose volt meg szazalekosan a dragabb kartyakhoz kepest ilyen teljesitmeny a jatekok jelentos tobbsegeben 100$-ert, mindezt nem a kategoriaba szokasos nem tul effektiv, a tobbsegnek tul hangos hutovel, hanem egy nem tul szep, de hatasos referencia hutessel, es mivel ez itt nem a "miss cooler universe" igy nincs ennek jelentosege, raadasul szubjektiv is kinek mi a szep :)

#656: Ezt mar is tapasztalta a topikban, Rivatuner HD4770 config filet felraktad?

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#660) RaiDani válasza JohnnyX (#658) üzenetére

RaiDani
(tag)

Én feltoltam 830/850-re , furmark benchmarkban 56-ról 60-ra nött az átlaf fps...

(#661) regger

regger
(senior tag)

Van arról infó, hogy a magas idle fogyasztás csökkenni fog későbbi Catalyst driver alatt?

(#662) lsc válasza regger (#661) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hardver gond, szerintem ha már nem quimonda /vagy abból más /ramok lesznek rajta csak akkor lesz változás .

Az élet kegyetlen .

(#663) lipi67

lipi67
(PH! nagyúr)

Hali!
Tegnap vettem egy ilyen karit..Sajna béna vok, s eddig más topikba írtam..(aludnom kellene)
[ennyi ]
[történt..] eddig,
Most próbáltam újrarakni, és..Már csak a saját cd-jét fogadta el.. :O Sőt..A control center nem is működik. Mikor jön a 9,5-ös?
Más:Zsubi- val beszéltem, neki uez a kari a ramokat 850-ig engendi..Nekem 830-ig.. :U

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#664) gyiku válasza lipi67 (#663) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

13.-ara igertek [link]

[ Szerkesztve ]

(#665) Zsubi válasza lipi67 (#663) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Nekem először durván 10Mhz-enként engedte csak, utána fél óra játszás és megint engedett 10Mhz-et hibázás nélkül és így jutottam el a végén 850-ig :K Ha egyből nagyobbat akartam volna rajta húzni akkor egyből fagyott v. csíkos lett a képernyő :B

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#666) RaiDani

RaiDani
(tag)

Működik a bios flash, RBE-vel és winflash-el, csak a catalyst nem indul ha az overdrive limitet megemelem :F
[link]

(#667) cszn válasza RaiDani (#666) üzenetére

cszn
(őstag)

Ilyen értékekkel nem kell egy darabig új kártyát venned :))

(#668) Zsubi válasza RaiDani (#666) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Azóta indítottad már újra a gépet ha nem akkor ne is csináld, mert szerintem nem fog elindulni :K

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#669) RaiDani válasza Zsubi (#668) üzenetére

RaiDani
(tag)

Persze hogy indítottam , különben nem megy az új bios, de azóta már visszaraktam a régit.

(#670) Zsubi válasza RaiDani (#669) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Én is megpróbáltam felrakni az Asus TOP bios-t de újraindítás után nem kapcsolt be a gép a karival úgyhogy most várom az újat gariból :B :D

(#671) P00By válasza Zsubi (#670) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

:D

(#672) Fecogame válasza RaiDani (#660) üzenetére

Fecogame
(senior tag)
LOGOUT blog

És ennyikéért megéri tuningolni? Főleg egy beckmarkban... :)

Wi-Fi antennák olcsón! 16dBi - 2200 Ft ( raktáron! ) - http://t7.hu/teh-16dbi-wifi

(#673) rocket válasza Zsubi (#670) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Nem hallgattal ram ;)

Nagy szerencsed lesz ha kicserelik gariban, az ilyen "hibat" a legegyszerubb eszre venni, es nyoma is van.

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#674) Zsubi válasza rocket (#673) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Kicserélik gariban ha minden igaz, megvan az eredeti bios is természetesen elmentettem de hiába ha be sem kapcsolt vele a gép :) Szerintem nem lehet észre venni vagy legalábbis nem tudom milyen nyomott hagyhat maga után :U Nekem is ugyan azt mutatta a GPU-Z mint RaiDani-nak és újraindítottam és semmi :B Igazából ez miatt nem idegesítem magam :DDD

[ Szerkesztve ]

(#675) Dark KillerX válasza Zsubi (#674) üzenetére

Dark KillerX
(őstag)

Hát azért te bátor versenyző vagy :K ,látom mindent ki akartál facsarni a karidból. :U

[ Szerkesztve ]

(#676) old gray válasza rocket (#673) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

A lényeg a maximum speed meg, hogy meglegyen az 5GHz, BIOS-t flashelni meg előkészületek nélkül..... Szertem az ilyeneket.

[ Szerkesztve ]

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#677) Zsubi válasza old gray (#676) üzenetére

Zsubi
(őstag)

1.: Nem panaszkodok :N 2.: Mi közöd van hozzá :U
Nem előkészületek nélkül ugrottam bele, mert nVidián már párszor csináltam hanem egyik program sem támogatja még, ha meg nem garizák le akkor egyik PC boltos haver elintézi nekem. Ha meg nem akkor így jártam....ennyi....

Dark KillerX: Nem azért vettem hogy nézegessem :DDD Ez most így alakult, valakinek bejön valakinek nem, nekem most nem :B

[ Szerkesztve ]

(#678) rocket válasza Zsubi (#674) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Ha be se kapcsolt azzal a kartyaval akkor nem sikerult a flasheles.
Ezert kell legyen PCI kartya keznel az ilyen muveleteknel, azzal visszatudod flashelni DOS alatt az eredeti BIOS-t.
ATiflash 3.6-ot hasznaltad?

(#679) Zsubi válasza rocket (#678) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Nem azzal hanem WinFlash-el próbálkoztam :B Másik karim van de az a baj hogy már vissza küldtem gariba, elméletileg pár nap és kapom az újat :U

(#680) fagy53 válasza Zsubi (#677) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Emlékszel? "zsubi. írták már velem együtt egypáran, hogy veszélyes dolog ilyen tájékozatlanul nekimenni ennek a VGA bios dolognak, annál is inkább, mert a az Asus bios egyáltalán nem biztos, hogy jó lesz a kártyádhoz. Kérdeztem már korábban, hogy van-e PCI-s VGA-d, mert enélkül haslövés ennek nekiállni." Ezután megkérdezem, tudod mire kell a sokat emlegetett PCI-s kártya? Hátha megint elcseszed és jó ha tudod. :K

[ Szerkesztve ]

(#681) Zsubi válasza fagy53 (#680) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Tudom hogy mire kell de hirtelen eszembe sem jutott :B :R Addig van másik kártyám amit tudok használni szerencsére :D

[ Szerkesztve ]

(#682) rocket válasza Zsubi (#679) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Akkor nem csoda nem jott ossze.
Nem veletlenul az ATiflash 3.6-ot hasznaljak a HD4770 kartyak flashelesehez, ez teljes mertekben tamogatja a kartyat, persze "bonyolultabb" a DOS miatt, nem 2 kattintas mint a winflash.

(#683) JohnnyX válasza Zsubi (#677) üzenetére

JohnnyX
(senior tag)

Hat nem erzed hogy aggódott erted? :DDD

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#684) Zsubi válasza rocket (#682) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Csak nem találtam egyetlen értelmes írástudó embert sem aki eltudta volna magyarázni hogy hogyan kell használni :N

JohnnyX: :DDD :P

[ Szerkesztve ]

(#685) old gray válasza Zsubi (#677) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

1. Ne is panaszkodj. 2. A fórum nyilvános arra reagálok amire úri kedvem tartja. Max. becsukod a szemedet ha meglátod a nickemet.

(#686) gbors válasza Zsubi (#684) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha elindítod paraméter nélkül, akkor szépen kilistázza a paramétereit meg a kapcsolóit.

[ Szerkesztve ]

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#687) lipi67 válasza gyiku (#664) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Úgy legyen, időm van. ;)
(#665) Zsubi : Én még nem játszottam vele,(nem is fogok:) ) Majd a fiam kezelésbe veszi. Széthúzni nem fogom, majd idővel úgy is kitalálnak valamit az okos emberek. ;)

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#688) negro

negro
(tag)

Olvaslak itt titeket es fel nem birom fogni hova eroltetetitek ezt a 1680-as illetve Full HD-es felbontast. Nem eleg sima HD-es 1280x720(800) 4xAA-val ne adj isten 8-al? Nativ nem nativ. Jatakban marhara mind1 lesz. 17" -os LCD -emen 1024x768 -ban jatszom tobbnyire 4xAA -al es ugyanolyan szep kepe van mint 1280x1024-ben.

Qrva magas felbontasokban akartok jatcani es csodalkoztok, hogy nem eleg a vas?
En jo ideje tervezem a monitor cseret 22(21,5)" -os 16:9 Wide monitorra ami persze FullHD-es de Windows -on kivul es azonbeluli 1080p film nezesetol eltekentve biztos, hogy csak 1280x720 -ban fogom hasznalni. Untig eleg.

''A kreativitás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, hogy rejtsd el forrásaid''

(#689) HSM válasza Zsubi (#674) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Az a baj, hogyha észreveszik, tuti levágós..... :U Valószínüleg csak egy fél-BIOS-t sütöttél be a karidba.... Olyan meg nem történik "csak úgy"... Látod, megmondtuk??? :U Remélem azért nem lesz vele gondod... :U (És könnyen lehet, hogy egy másik VGA-val indítva a gépet életre kelthető a kari.... Mondjuk mikor én elrontotam így, akkor csak pár karaktert töröltem ki véletlen a legvégéről... :DDD )

(#659) rocket: Sokat várok? :U Csak azt mondtam, hogy lehet megéri 4770CF helyett a 4890 valamint azt, hogy önmagában is megérheti 1DB 1BG-os 4770, ha nem lesz jelentősen drágább, márpedig a pletykák szerint nem... :U Kitűnő termék amúgy a 4770, pláne ezen az árán! :K Csak ha pici pluszköltséggel jóval többet ki lehet hozni belőle? :U Nekem igazából a 4890-em mellett asszem eléggé mindegy, ki milyen 4770-et vesz... :U Csak segíteni próbáltam...

(#688) negro: Persze, hogy untig elég... Csak nem natívban a TFT monitorok 80%-ának pocsék a képminősége...

(#655) gbors: Abszolút, láthatóan szebb! Pláne a környezet! :K Mondjuk nem sokáig volt ott, mert rögtön jött a delayed draw, amitől hányok... :DDD Pl. ott volt az oszlop, 2seccel később tette mellé az árnyékát.... :D Igen, a LOD menedzsment nem rossz ötlet, csak mégse nagyon szokták használni... Megaztán egy objektumnak azért nem lehet 50 LOD-level-je... :U És sajnos ennek is vannak gondjai, pl GTA4-ben amikor egy szintnél közelebbjön egy kocsi, hirtelen a "tömör kocsi-kockából" átlátszó üvegű kocsi lesz, vezetővel... Elég vicces, ha az ember egyszer kiszúrja.... :D Az on-the-fly generálás amúgy nem rossz ötlet, valamelyik játék alkalmazza is, (Tán pont a GTA4?) hogy random generálja a karaktereket bizonyos "építőkockákból". :K

[ Szerkesztve ]

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#690) FireKeeper válasza negro (#688) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én is egyetértek veled, de azért azt is el kell ismerni, hogy néhány monitor eléggé torzít, ha nem natívban használod. ezért kell olyat nézni, ami jól skálázható.

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#691) Zsubi válasza HSM (#689) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Csak azt áruld el ha nem indul el vele a gép akkor hogy jönnek rá hogy mi történt vele :F :U :R

(#692) negro válasza FireKeeper (#690) üzenetére

negro
(tag)

Epp ezert nem veszek BenQ 2220HD -et es inkabb varok a majd 2x annyiba kerulo Samsung 2270p -re pl. Most is Samsung lcd van jol teszi a dolgat lassan 5 evesen is, az elott is Samsung CRT volt...szoval.

Mostanaban nagyon olcson lehet hozzajutni FullHD -es monitorokhoz de nem kerdes, hogy olcsosaguk egyben a roszabb kepesegeiket is magaban rejtik. Mint pl egy a nem maximalis felbontasban tapasztalhato torz kep esetleg. Es bar ez Off itt de pl az emlitet Benq 19" LCD -be melo helyen bele egett a winamp playlist. Eletembe nem lattam meg ilyet.

[ Szerkesztve ]

(#693) FireKeeper válasza Zsubi (#691) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szerintem itt jön a képbe a nemrég említett pci-os S3trio mondjuk, amiről meghajtják a monitort, és frankón megnézik, hogy milyen a BIOS-a. persze csak akkor ha nagyon alapos a vizsgálat, és win alól látni egyáltalán a kártyát.

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#694) fagy53 válasza Zsubi (#691) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Eszerint még mindig nem tudod miért kell a PCI-s kártya? Azért mert a PCI slotba téve működik a monitorod és a PCI-E-ben lévő rossz bios-ú VGA-nak ki lehet így cserélni a bios-át. :)

(#695) HSM válasza Zsubi (#691) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Beteszel egy akármilyen VGA-t (Ha van PCI-e szabadon akkor olyan is jó) vagy veszel kb. 300Ft-ért egy PCI-os antik S3 Trio 1MB-ot, és bedugod a halott 4770-ed alá, arra dugod a monitort, CMOS reset, és máris az S3-on lesz kép, dos mód, Atiflash+régi BIOS-od, és ha szerencséd van, az Atiflash látni fogja a karid, és vissza tudod majd flashelni. De nem fogok regényt írni neked minden részletről, megmondtam.

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#696) JohnnyX válasza negro (#692) üzenetére

JohnnyX
(senior tag)

Errol privibe tudsz kepet kuldeni?
Csak erdekesseg keppen erdekel.

"bele egett a winamp playlist"

(#697) negro válasza HSM (#695) üzenetére

negro
(tag)

" nem fogok regényt írni neked minden részletről, megmondtam"

:D

Bocs hogy igy beleszolok de itt latcik az emberunk nem jarta vegig a dos-os korszakot. Ok nem "gondolkodnak" Nem sertes, mas is ilyen.

JohnnyX

nem tudok, jo 1 honapja volt. eszembe se jutott kepet csinalni rola.

[ Szerkesztve ]

(#698) gbors válasza negro (#692) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

akkor innentől kezdve csak átcsoportosítod a pénzt - nem a VGA-ra költesz sokat, hogy tudj nagy felbontásban játszani, hanem a monitorra, hogy a kisebb felbontáson az interpoláció ne rontsa el a képet :D

(#699) HSM

HSM
(PH! addikt)

Jó kis 4770 és 4770CF teszt 4890-ekkel, GTX-ekkel, mindenfélével, sok játékkal. [link]

(#697) negro: itt: [link] :DDD

(#701) negro: Oké, inkább nézzük onnan, hogy a 4890 alig drágább, és nem tud fejreállni a memóriaelfogyásnál, mint a 4770CF. A 4770CF tökéletes skálázódással se lesz soha semmiben +50%-nál gyorsabb, viszont ahol elfogy a ramméret, ott a 4770CF megköszöni az együttműködést... :U És a 4890 mellé fél év múlva nyugodtan betehetsz majd mégegyet, vagy egy év múlva, relatíve olcsón, míg a 4770CF-el már telelesz a lapod.... :U

[ Szerkesztve ]

(#700) negro válasza gbors (#698) üzenetére

negro
(tag)

Nalam a monitor mindig elso helyen volt. :) Anno ezt a 17-es Samsungot 80k -ert vettem jo 4 eve. Mintha most vennek vmi 24" -os nem TN panelest kb. Ebbol is latcik rosszabul eleunk. Vagy is en mindenkeppen, Most is csak max ennyi a keret de inkabb ~65k :)

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Ati Radeon HD 4770
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.