Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Ati Radeon HD 4770

(#51) jucye válasza cizoe (#1) üzenetére

jucye
(kvázi-tag)

Tud valaki már itthon boltot amiben lehet kapni? :DDD

Mondtam hogy mondtam. Nemmegmondtam?!

(#52) fagy53 válasza jucye (#51) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Itt

(#53) gbors válasza cowboy_bebop (#46) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ne vedd magadra, de a beidézett képen hemzsegnek az éktelen baromságok. én nem tudom, hogyan csinálja az a gárda a tesztjeit, de az ezzel a designnal készült grafikonoknak már a láttára is kiráz a hideg.

szki: xbitéknek elhiszem a fogyasztás-adatokat, általában az elemzés része szuper a cikkeiknek.

fagy: ééééééééééééés nyertem - 30e felett van :DDD

[ Szerkesztve ]

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#54) nixx-21 válasza gbors (#53) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

ne legyél benne annyira biztos :P [link]

[ Szerkesztve ]

Ati VGA tulajok baráti klubja topik.  Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3

(#55) fagy53 válasza gbors (#53) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Ma, de holnap! :D Végignéztem mégegyszer az általam kedvelt ComputerBase most megjelent tesztjeit és nagyon nem tetszik az idle fogyasztás, az ebből következő melegedés és zaj. :W A load még elmegy...! Jól látható, hogy pusztán az órajel különbségek érvényesülnek, annakidején a 4830 órajelét szándékosan visszafogta az ATi, hogy ne veszélyeztesse a 4850 pozícióját. Biztos vagyok benne, hogy 700MHz közelébe húzott 4830 ua mint a 4770. A felépítését tekintve a 4850 éri meg most legjobban az árát a rejtett tartalékai miatt, amelyek a 4770-nek sajnos nincsenek meg.

(#56) rocket válasza fagy53 (#52) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Sapphire kartyajan meg VRM huto is van, legalabbis remelhetoleg nem illusztracio csak a kep, sot letakartak a huto "sapkajan" levo fenylo felulet egy reszet matricaval :)

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#57) rocket válasza fagy53 (#52) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Sapphire kartyajan meg VRM huto is van, legalabbis remelhetoleg nem illusztracio csak a kep, sot letakartak a huto "sapkajan" levo fenylo felulet egy reszet matricaval :)

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#58) rocket válasza fagy53 (#52) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Uhh, erdekes, hogy lett ebbol tripla post amikor nem is nyomtam refresht :)

[ Szerkesztve ]

(#59) nixx-21 válasza rocket (#58) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

te roh@dt gyorsíró :DDD :DDD :DDD

Ati VGA tulajok baráti klubja topik.  Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3

(#60) Kicsimix

Kicsimix
(fanatikus tag)

POWERCOLOR HD4770 512MB DDR5 PCIE

27555

Ez baráti :Y

...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)

(#61) jucye válasza fagy53 (#52) üzenetére

jucye
(kvázi-tag)

Azért mi magyarok 99 dolcsihoz képest rátesszük a magunkét rendesen. Sztem az elfogadható ár 23-24k ezért az újoncért.

Mondjuk nagyon gondolkozom a cserén (4830-at váltanék :) lehet CF-ben két 4770-el ;] )

De tegyük félre az álmokat, hisz válság van!

Mondtam hogy mondtam. Nemmegmondtam?!

(#62) Zsubi

Zsubi
(őstag)

Sziasztok!

Nem tudja véletlenül valaki hogy ennél a kártyánál is lehet GPU feszt emelni és meg is kapja :F :R

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#63) milbo

milbo
(senior tag)

Végre megérkezett!
Egész kellemes az ára a 4830-hoz képest. Vennék én is, de a beharangozott hűtővel jobban tetszik. Remélem az XFX majd gyárt valami hasonlót.

(#64) RaiDani

RaiDani
(tag)

Van aki már rendelt 4770-et? :)

(#65) fagy53 válasza RaiDani (#64) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Majd ha olcsóbb lesz! Bár a 20k körüli 4830 és a 30k 4850 egyaránt jobban megéri majd az árát, mint a 25k 4770. ;] Mivel a 4830-nak már nincs sok ideje, megszűnik, lehet, hogy ő lesz a favorit az olcsóság terén egy rövid ideig.

(#66) gbors válasza fagy53 (#65) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a 4830 vásárlás most nagy taktikai játék lesz - az ára fog lejjebb menni még, viszont minden bizonnyal elég váratlanul fog eltűnni.

miért gondolod, hogy a 4850 ér 20%-kal többet, mint a 4770?

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#67) atom87

atom87
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hello mindenki!

Ezen működik a kártyán vajon működik a ventilátor szabályzás??

Eddig én is 4830ban gondolkodtam, de egyértelmű, hogy 4770-es lesz belőle.

Kawasaki z750

(#68) szacsee

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ipon-nál már látni 4770-et. :))
Powercolor: 27.5K
Sapphire: 30K
Ezeken még faraghatnának... de amint kikopnak a 4830-ak a raktárakból biztos olcsóbbak lesznek itthon is. :)

(#69) stevve válasza atom87 (#67) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

RBE-ből biztosan. Teljesen dinamikusan nem hiszem...

Az Xbit tesztje alapján elmondható (lustáknak és angolul nem tudóknak :DDD ):
A venti a gyárilag beállított értékek mellett a tesztelők szerint szinte hangtalan még terhelés alatt is (nem mérések alapján). Kicsit furcsán néha fel-felpörgött 100%-ra 1-2 másodperc erejéig, de ritkán. Ezt már jelezték, javítják.

A hűtési képességét ismerjük a tesztek alapján, tehát nem kell ehhez hozzányúlni sem, mert a hűtő jó!

Más.
Szintén Xbit-ről:
Ha már valaki beszerezte a kártyát, a legfrissebb RivaTuner felismeri, ha egy kiegészítést teszünk a konfig fájlban:
Rivatuner.cfg fájl-ban kell szerkeszteni ezt a sort:
“RV770 = 9440h-9443h,944Ch”
a [GPU_1002] részben erre:
“RV770 = 9440h-9443h,944Ch,94B3h

Így már húzni is lehet, mert a CCC lekorlátozza 830/850MHz-re a GPU/mem órajeleket.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#70) HSM válasza stevve (#69) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Vajon mikor jön az első tuningtapasztalat, az első vevőtől? :DDD
Izgalmas lesz, mennyire lesz tuningos, pláne az Asus voltage-tweakes verziója.... :Y

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#71) cszn válasza HSM (#70) üzenetére

cszn
(őstag)

emiatt tuningos teszt még valószínüleg egy darabig nem lesz.

[ Szerkesztve ]

(#72) arn válasza cszn (#71) üzenetére

arn
(őstag)

attol meg tuningolni lehet, max a gyari tuningos verziok nem jelennek meg. kesobbre hagyjak az utokartyat.

http://project-brian.blogspot.com/

(#73) stevve válasza HSM (#70) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Hát... én is kíváncsi vagyok. Az X-bit tesztjében (1x már linkeltem) megrángatták kicsit azért 860/975-re és az eredmény is elég látványos lett:

[Teszt]

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#74) cszn válasza arn (#72) üzenetére

cszn
(őstag)

ez így van

(#75) CHIPman válasza fagy53 (#50) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

700MHz GPU-val az alap 4850-et nyomja le, szal húzva jobb, mint a 4770 alapon...

Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

(#76) rocket válasza stevve (#73) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Xbitlabs tuning tesztjevel egy gond van, hogy nem a retail kartyara epul (ami a tesztek tobbsegere elmondhato), raadasul ez nem csak egy sample a kereskedelmi forgalomba kerulobol, hanem a masik nyak (joval tobb alkatresszel), es masik hutovel rendelkezo sample kartya.
PCGH is ezt a tipusu samplet kapta, es 900mhz-ig tudtak huzni a GPU-t, ami stabil volt GRID alatt.

(#77) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

(#78) gyiku válasza stevve (#37) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

[link] ;)
a teszt tenyleg nagyon rendben van :K

(#79) AXisBOLD

AXisBOLD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na ki lesz az első irigyelt tulaj :))

Aurea mediocritas

(#80) rocket válasza P00By (#77) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

XFX marketing mukodik azert :DDD

(#81) fagy53 válasza gyiku (#78) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Itt írogatsz ahelyett, hogy sorbanállnál? :DDD

gbors: az erő vele van... mármint a 4850-nel. :D A 4770 olyan mint egy pörgős olasz motor. A következő játékok esetleg nemcsak az órajelet díjjazzák majd, hanem a felépítésből adódó nyers erőt! Ha a DX11-re készül az ember, tudom egyiket sem érdemes megvenni, de a gondolattal eljátszhat az ember! ;]

(#82) szacsee válasza gyiku (#78) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ja húzzál Iponba... :K
Gyorstesztet a PH előtt... :))

Abu
: Ezek most vagy csíteltek, vagy az AMD írta el a specifikációkat.
Single vs CF-ből kitotózva:
IDLE: 37W
Video: 41W
Game: 80W
Furmark: 101W

1Gb-os kártyák OC kivitelben és X2-t a népnek 2Gb memóriával 40K alatti áron. :K ;]

[ Szerkesztve ]

(#83) P00By válasza rocket (#80) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Jaja, múkodik! :DDD :D

(#84) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

ipon kinalata egyelore nem elegseges szamomra :N

(#85) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

aproban mar van :U

(#86) Abu85 válasza gyiku (#85) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

És drágább, mint a bótba. ;] Lassan az Aprónk is a profitra megy. :DDD

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#87) arn válasza gyiku (#85) üzenetére

arn
(őstag)

en komolyan nem ertem ki lat ebben perspektivat - dragabb, ilyenolyan garral. :F

(#88) stevve válasza arn (#87) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Na igen, honnan a bánatból szerezhette? Mert ha külföldről, ehetjük a gart... én utána nem járnék kiküldeni, várni, stb. :U

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#89) fagy53 válasza arn (#87) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Ezen nincs mit nem érteni, még a futárt is ki kell fizetnie délelőtt, akkor hogyan adhatná a bolti áron délután. :D

(#90) stevve válasza fagy53 (#89) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ennyi erővel én is megvárom a futárt és nincs felár. :DDD

PH semleges

(#91) arn válasza stevve (#88) üzenetére

arn
(őstag)

az nem is gond - ugyanonnan :) csak ha felszivodik par het mulva, vagy megunja a dolgot, akkor fujhatod. van nekem ilyen "garos" vinyom.

(#92) stevve válasza arn (#91) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Hát igen... ez is benne van a pakliban.

PH semleges

(#93) gbors válasza fagy53 (#81) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a +2 ALU/TEX clusterre gondolsz erő alatt? a 25%-os darabszámbeli előny 4%-ra olvad a 4770 gyorsabb órajele miatt. ha azzal számolsz, hogy a 4850-et is feljebb pörgeted, akkor jogos a mondás, de alapórajeleken szerintem csak a 800MHz-es memória miatt van előnyben egy-két helyen a 4850...

(#94) RaiDani

RaiDani
(tag)

Jöhetne egy HIS az iponba vagy bárhová, lecsapnék rá egyből :)) ;]

(#95) arn válasza RaiDani (#94) üzenetére

arn
(őstag)

csak referencia van egyenlore - akkor nem mind1, milyen dobozban van? :F

(#96) fagy53 válasza gbors (#93) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Most az órajelek döntenek, természetesen a 4850-et húznám és biztos menne 700 fölé, a 4870 750MHz-en megy! Tulajdonképpen azonos órajelen lehetne a két kártya erőviszonyait felmérni. Persze tudom a 4770 túlhúzással meg lehet 5-10%-ra közelíteni a szintén húzott 4850-et, de lehet, hogy arra a hiányzó clusterre még szüksége lehet a jövő egy-két játékában a 4770-nek! ;]

(#97) c41r0^

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

elvileg holnap hozok el egy PowerColor HD4770-et az iPonból, saját felhasználásra

szerintem megéri a befektetés, a Zalmanos Giga 98GT-m eladom ~21K-ért és egy 15-40%-kal erősebb, időtállóbb kártyám lesz, halkabb hűtővel

http://soundcloud.com/morbidezza

(#98) RaiDani válasza arn (#95) üzenetére

RaiDani
(tag)

Igen tudom, de a HIS 4670 után ragacskodnék megint csak HIS-hez.
Nekem ennyi ok is elég hogy ne legyen mindegy :))

c41r0^ :várjuk róla az infókat és a tapasztalatodat :R

[ Szerkesztve ]

(#99) Mach5 válasza c41r0^ (#97) üzenetére

Mach5
(fanatikus tag)

Szerintem 9800GT-hez képest a HD Radeon 4770 nem lesz 15-40%al erősebb! Szerintem csak 15, vagy annyi se! Amúgy olcson árulód szerintem a 9800gt-t használtan is! Szerintem 23ezer lenne reális ár vagy 24ezer!

(#100) c41r0^ válasza Mach5 (#99) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

Nagy felbontások és szűrők esetén meglehet a 40%, de tény, hogy nem ez lesz a jellemző, hanem inkább az 5-15%+. Nem játszom már igazán, és nem a teljesítménye az elsődleges szempont jelen esetben, hanem az, hogy másra váltsak, mégha nem is észszerű. Megelégeltem egyelőre az nVIDIA-t és másra vágyom, kb. ez az indok. És ~6K Ft ráfizetés ettől nem tántorít el.

Az 1360*768-as felbontás (LCD TV-m van) amúgy is inkább procilimitált (bár 8xFSAA-val már meg lehetett fektetni a 98GT-t), de ha nemsoká FullHD-s TV-re váltok, akkor 1920*1080-al jobban el fog boldogulni a HD4770 a 98GTnél. És 1920*1080-on már nincs szándékomban FSAA-t sem használni.

Azért árulom olcsón, hogy gyorsan elvigyék, mellesleg megkímélem magam az alkudozástól és további árcsökkenéssle jár, hogy gari sincs már rá.

[ Szerkesztve ]

http://soundcloud.com/morbidezza

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Ati Radeon HD 4770
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.