Alig várom már az XFX 1GB-s verzióját!!!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
rocket
(PH! kedvence)
Szerintem teljes mertekben bakloves volt, alig volt "selejtes" GPU es jo ideje mar teljes erteku RV770 kerult ra, raadasul a HD4830 megjelenese ota globalisan sokkal tobb 9800GT fogyott mint HD4830, igy nem is sikerult elerni a kartyaval amit szerettek volna.
AMD reszvenyes lennek biztos nem orulnek a jelenlegi helyzetnek, az RV770 keszletekbol is lehetnek meg gondok, a gazdasagi valsag es a HD4770 miatt nem lesz konnyu vevoket talalni meg nyomott aron se az RV770-re epulo termekekre, raadasul annyira osszezsufolodott a 100-150$ kozotti kategoria, hogy szinte 10$-okent jonnek kulonbozo kartyak, igy a valasztasi lehetosegek szama magas, ami nem segit azokon a termekeken amiktol szabadulniuk kellene.
Az RV740 ugy okozott ekkora galibat az AMD-nek, hogy ugytunik porazra fogtak.
Ezek persze a felhaszalokat nem kell erdekeljek, nekik jo ha tobb opciojuk van vasarlasnal 
[ Szerkesztve ]
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

Zsubi
(őstag)
Nem
Megnéztem de nem tudtam vele megcsinálni 
Meg elmondhatnád hogyan kell használni, nVidián csináltam már de ez nem olyan 
[ Szerkesztve ]
Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.
Ez alapján mért? Épp arról van szó, hogy első ref hűtővel jön ki, nem a másodikkal mint a többiek, mást én nem látok itt.
"Az eredeti gyári hűtést az információk szerint csak az XFX fogja alkalmazni, mivel a többi gyártó szerint a rendszer hangosabb az új változatnál, és a hatékonysága sem nevezhető jobbnak."
#502 rocket: Erről lehetne vitatkozni, én a helyükben vártam volna még pár hónapot
De vérpistike mindig lesz, nincs gond...na meg a sok "hozzáértő" boltosból is mindig lesz egy kalappal.
New world...old thinking...IBM T60;)

rocket
(PH! kedvence)
Az furcsa.
Videoban ott a lenyeg, ket fontos dolog van, az eredeti BIOS-rol csinalj backupot (jol emlekszem akkor a GPU-Z legujabb verzioja mar jol metni el a HD4770 BIOS-at), mentsd el olyan helyre ahol biztosan nem veszik el, es legyen keznel PCI kartya ha valami balul utne ki. (bar ha ennyire bizonytalan vagy a temaban, inkabb ne probalkozzal vele.)
[ Szerkesztve ]
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."
és a múlt heti „körlevél” értelmében mellőzik a gyári tuningot. Szelektív a látásod .
Az élet kegyetlen .
Crysis-t és FC2-t meg tudom erősíteni, ezen felül a STALKER Clear Sky-t is. sőt, rövidesen teszttel is tudom igazolni
az utóbbi kettőnél amúgy már 1280x1024-ben is érezhető hatása van a +512M memóriának 
a legnagyobb fogyasztók tényleg a textúrák, de a felbontás szerepét sem szabad lebecsülni. Első ránézésre nem tűnik soknak mondjuk 2MPixel eltárolása, de ezt a számot lehet szépen felszorozni az AA-val, ill. a pixelenként használt byte-ok számával, meg ahány különböző framebuffert használ az alkalmazás, és mindjárt 100MB felett leszünk...
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

Zsubi
(őstag)
Pontosabban szerintem felismeri, csak valaki elmondhatná normálisan hogy hogyan kell használni az a baj hogy nem tudom 
Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

gyiku
(PH! kedvence)

Zsubi
(őstag)
WinFlash nem ismeri fel ezért kellene csinálni ATIFlash-el azzal működik rendesen ha minden igaz a külföldi fórumok szerint 
[ Szerkesztve ]

gyiku
(PH! kedvence)
angol megy kicsit? [link]
Win98-as telepítővel elindítod MS-dos módban a gépet. Kislemezről benyomod a flashelő progit, majd ugyanarról a kislemezről fölnyomod a biost.
Ha nagyon hülyeséget mondtam, akkor kövezzetek meg, de alaplapi biost már flasheltem ezzel a módszerrel. Mondjuk sok olyan lap is van, ami tartalmazza a flash opciót, és nem kell hozzá progi külön. VGA-nál egyértelmű, hogy kell a saját progija, de nem egy bonyolult dolog ez sem.
Még valami: Ajánlom ásd bele jobban bele magadat a témába ATI fronton is, és csak akkor kezdj neki ilyen műveleteknek amikor biztos vagy a dolgodban. Mert különben rívás lesz a vége. 
[ Szerkesztve ]
=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

Zsubi
(őstag)
USB-s változatot próbáltam már de valamiért nem akart össze jönni de megpróbálom a Boot CD-t
THX!!! 
tzsolesz: Az a bajom hogy nincs nagyon olyan ember aki csinált ilyet és elmagyarázná nekem rendesen 
[ Szerkesztve ]

HSM
(PH! addikt)
Hű, én nagyon örülnék egy ilyen cikknek...
Ha tudnád, hány kört futottam, van-e értelme az 1GB Vramnak... Sajnos inkább kevesebb, mint több sikerrel.... Kaptam érte kígyót, békát, mert mindenki szerint elég az 512, kár hogy 1GB-os kártyát még egyik okos se látott...
Amúgy azért írtam, hogy a felbontás másodlagos, mivel kisebb felbontással nyersz mittudomén max 50-150MB-ot, gyengébb textúrákkal meg akár 100-500MB-ot is könnyedén....
Nem azt írtam, hogy nem számít, hanem hogy, a textúrák mérete mellett nem annyira jelentős... (Privát vélemény, nem vagyok játékprogramozó...
) Pláne AA nélkül... (Ezt elfelejtettem odaírni, az AA már csúnyán kér a memóriából, főleg FullHD-ben és afölött...)
(#513) Zsubi: Én pl. már csináltam ilyet, de igazából nem szeretnék ebben segíteni, mert aztán ha balul üt ki a dolog, akkor kisregényt írhatok neked, mire megjavítod....
Ezt senki sem vállalná be szívesen szvsz....
Azért ez nem olyan,triviális, mint látszik... 
[ Szerkesztve ]
Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

Zsubi
(őstag)
Pedig igazán segíthetnél, természetesen vállalom érte a felelősséget

Mi van abban az esetben, ha én nem játszok Crysis-el, és már túl vagyok az FC2-őn is., és most tudnék venni 25-26K-ért 512Mb-os 4770-et, és nem nagyon szeretnék 31-33K-ért 1Gb-os verziót venni, mert nekem nem ér annyit első ránézésre az a plusz 512Mb ram, vagy is 6K-ót, mert annyit viszont el fognak pluszba kérni érte, majd egyszer a távoli jövőben mert 1-2 hónapig szerintem nem is lesz kapható. 2 hónapig meg nem akarok VGA nélkül maradni, mert akkor inkább már megvárom a 5xxx-ös szériát.
Jó nagy kalap szar akkor a 4870 512Mb is ezek szerint. Annyit sem ér ezekben a játékokban mint egy 1Gb-os 4670????? Persze ha jól értelmezem a tényeket, és ha kifut a ramból a VGA, akkor eszméletlen szaggatásba kezd a játék. Most sajnálom csak a sok 9800GTX+, 4850/70 tulajt akiket jól átcseszett az ATI, és az NV.

Nem szelektív
Ezt kitárágyaltuk az OC-t tiltó cikkben, egy nálam jobban hozzáértő szerint a hűtő változtatás is tuning. Na most lehet téved, neweggen vagy 10 gyártótól van fenn 4770, de mind ref, max matricában különböznek.
New world...old thinking...IBM T60;)

negro
(tag)
"A HD4830 nagy bakloves volt es nagyobb "karokat" okoz utolag a HD4770-nek"
Rosszul latod, pont, hogy nem! A 4830-ak hibas kartyak sokasaga volt amit igy el tudtak adni AMD-ek! Most a 4770 megjelenesevel meg lealtak a 4830 "keszitesevel" ami annyit tesz a keszleteken levo hibas 4850-ek meg kimennek. Total esszeru uzleti huzasok jottek az AMD/ATI -tol.
Ez ervenyes a PII X3 procikra is. Valojaban azok se lennenek de igy el lehet adni a hibas 4 magosokat is. Persze most meg mar a nagy kereslet miatt kenytelenek voltak jo 4 magosokat is 3 magoskent eladni amiket meg aztan kis szerencsevel aktivalni lehet 4 magosra...
Jol csinalja az AMD na.
''A kreativitás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, hogy rejtsd el forrásaid''
Amúgy azért írtam, hogy a felbontás másodlagos, mivel kisebb felbontással nyersz mittudomén max 50-150MB-ot, gyengébb textúrákkal meg akár 100-500MB-ot is könnyedén...
Ez igaz, viszont amíg a textúrákat a PCIe busz és a kártya memória-sávszélességének keretei között majdnem ingyen tudod cserélgetni, ugyanez a frame bufferekkel nem igazán megoldható.
AA nélkül tényleg nem sokat számít a dolog, hiszen rögtön 4-gyel oszthatod a szükséges fb méretet.
tzsolesz: a 4870 egy speciális állat a memória-kérdésben, mert annyi tartalék sávszélessége van neki, hogy lényegesen nagyobb az az adatmennyiség, aminek a cserélgetése még nem okoz észrevehető performancia-csökkenést.
amúgy mindenki úgy válassza ki a memória-mennyiséget, amilyen kompromisszumokra képesnek érzi magát (lehet 3850-256-ot is venni, bizonyos megkötések mellett az is jó). de ha már az átcseszésről beszélünk, az AMD azzal hirdette az rv770-et, hogy ingyenes rajta a 8xAA, hát meg lehet nézni, hogy mit produkál a 4870-512 pl. a GRID-ben vagy a Mirror's Edge-ben 8xAA mellett 
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

korcsi
(őstag)
Azért ne legyél olyan biztos benne, hogy minden csökkentett felépítésű termékben hibás egységeket kapcsolnak ki, mert akkor nem a piaci igények határoznák meg, hogy miből mennyi készül hanem a kihozatal, aminek semmi értelme.
Egyszerűen, az ilyen termékek adott részeit nem tesztelik, és kikapcsolják, ugyanis a tesztelés a gyártási költségek egy jelentős részét képezi, és ezt így meg tudják spórolni.
Drágább kiválogatni megfelelően "hibás" csipeket, mint csak azt tesztelni aminek működni kell.
[ Szerkesztve ]
42

HSM
(PH! addikt)
Nem az Ati/NV cseszte át őket, hanem a kedves vásárlók egyszerűen nem számoltak azzal, hogy többre lesz szükség sok esetben. Ők azt gyártották, amire kereslet volt. Látod, neked sem érne annyit, amennyibe kerülne az 1GB-s....
Inkább a tesztekben nem lett volna szabad könnyelműen erősíteni a "mindenre elég 512MB VRAM" feelinget... Pl. számolásintenzív esetekben gyönyörűen fej-fej mellett van a két 4870, de ha több, mint 512MB adattal kell dolgozni, akkor elkezd keszakadni az 512-es....
Na, itt vannak a pontos eredmények: 1GB [link] (A legalsó két mérés külön 4XAA-val volt) 512MB: [link]
Különös tekintettel a min-FPS-ekre...
Sajnos azt senki sem tudja biztosra megmondani, hogy merre fognak fejlődni a játékok, szükség lesz-e az 1GB-os VGA-kra.... Itt elég alaposan leírtam a dolgot, a linkelt kisfilm megnézése kötelező. [link]
Erről jut eszembe, ezzel lehet még trükközni, hogy ne zuhanjon össze az 512-es kari, hogy késleltetve rajzolják ki az objektumokat, de valami hihetetlen szar, idegesítő dolog, pl. mikor GTA4-ben elédtesz egy betontömböt....
(#519) gbors: "a textúrákat a PCIe busz és a kártya memória-sávszélességének keretei között majdnem ingyen tudod cserélgetni"
Igen, de ha épp kéne valami, ami nincs a Vramban, akkor arra bizony várni kell míg szép lassan megérkezik... Persze, enyhítő körülmény a cserélgetés, sde egy idő után elérsz oda, hogy nem tudsz elég gyorsan cserélgetni, stb... Jut eszembe, ilyenkor van, amikor hirtelen körbefordulnál Crysis-ben, és a nagy cserélgetésben úgy beleszaggat, hogy öröm nézni... Lesd meg, amiket linkeltem, elsősorban amit mértünk Keldor papa-val! Szigorúan NO AA Crysis-ben... Hát, nem segített túl sokat a cserélgetés.... 
"de ha már az átcseszésről beszélünk, az AMD azzal hirdette az rv770-et, hogy ingyenes rajta a 8xAA, hát meg lehet nézni, hogy mit produkál a 4870-512 pl. a GRID-ben vagy a Mirror's Edge-ben 8xAA mellett"
Én ebben se látok átcseszést, az RV770-ből pont erre vannak az 1GB-os modellek. Az RV770-ről mondták, hogy képes rá, nem az 512MB-os 4870-ről. Az megint más tészta, hogy a nagyobb kapacitású GDDR5 lapkák késő megjelenése miatt jókora késéssel jött az 1GB-os 4870, és emiatt és olcsósága miatt (nameg ugye minek 1GB, felesleges) az 512-es lett a standard, de csak kicsi részben az AMD sara.... Ők azt adták, amire kereslet volt....
[ Szerkesztve ]
Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************
Akkor ezzel most azt mondod, hogy ez a kártya nagyjából olyan speciális helyzetben van, mint anno a 3850 256Mb RAM-al? Nekem nagyon az jön le.
A gond az itt, hogy plusz 512Mb GDDR5-nek nem lesz kevés a felára, és igen csak nem vennék 32K fölött egy ilyen kártyát, csak azért, hogy 3 játékban medium-ról, high-ra tudjam tenni a textúrák minőségét.
512Mb 25-26K kontra 1Gb 32K-tól (ez persze csak tipp, szvsz tuti nem ennyi lesz a különbség, mert az 1Gb már presztízsnek számít azért ilyen kategóriában is. Ennyiért már 4850-ből dual slotos-hoz is hozzájutok.

MolGabi
(kvázi-tag)
Hamarosan új gépet veszek, 4770 lesz a gépben. Azonban az iPon-on jelenleg van 3 márka, ami közül nem tudom melyik a legjobb választás. Sapphire-t szerettem volna venni eredetileg, de most néztem, hogy 30k alatt nincs, ezzel szemben ott az XFX, ami 4 ezerrel olcsóbb.
Ezek közül melyiket érdemesebb venni?
A Sapphire-on láttam van valami plusz hűtés (?), de ezen kívül ugyanazok a kártyák ha jól sejtem.
Köszönöm a válaszokat !

fagy53
(PH! nagyúr)
Nem kell rettegni attól, hogy mi lesz akkor ha nincs hely a vmemóriában! A mai rendszermemóriák sebessége és a PCI-E sávszélességének a jóvoltából az ATi kártyáknál csak FPS vesztést élsz meg ilyenkor.Amikor a 256MB-os 2600PRO 500MB-ot használt, 10-15%-ot veszítettem a játék sebességéből és 250MB-tal több fogyott a RAM-ból. A gond azoknál van, ahol a RAM eleve kevés és ilyenkor a vinyóhoz fordul a rendszermem hiánya miatt a win, és ekkor bejön az akadozás mert a HDD sokkal lassabb, mint a rendszermem.
zsubi. írták már velem együtt egypáran, holy veszélyes dolog ilyen tájékozotlanul nekimennei ennek a VGA bios dolognak, annál is inkább, mert a az Asus bios egyáltalán nem biztos, hogy jó lesz a kártyádhoz.
Kérdeztem már korábban, hogy van-e PCI-s VGA-d, mert enélkül haslövés ennek nekiállni.

HSM
(PH! addikt)
Hát ha nem zavar, hogy legtöbbször AA nélkül, esetenként még a textúrákat is lehúzva mediumra lesz jó a kártya, akkor valószínüleg jól elleszel az 512-es verzióval is. 
Amelyik olcsóbb, vagy szimpatikusabb a neve. Én az XFX-et venném, ezért Te az MSI-t vedd, mert akkor 1-el nagyobb az esélye, hogy nem fogy el amikor majd én szeretnék venni, ha odajutok.

HSM: Azért veszem, mert zavar, mivel a 4670-el így játszok kb 3 hónapja. 1680x1050, egy két játéknál 2XAA, és medium beállítások. Csak a Crysis, a Crysis WH, az FC2, és a GTA4-nél vannak gondjaim, mert ott már csak 1440x900-ban megy ugyan ez. Vista 32bit alatt.
Na már most, az az érzésem, hogy túlliheged egy kicsit ezt a témát. Ez a kártya tudjuk, hogy nem egy 4890, de igen is életképesnek tűnik 1680x1050-ben high-on 2XAA-val a játékok 99%-ban. Az 1% tudjuk hogy mi, de nincs pénzem HD4890/GTX285-re.
[ Szerkesztve ]

JohnnyX
(senior tag)
Hogy a Gigabyte se maradjon ki, nekem tegnap este ota ilyenem van, matol tesztelem. 
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

HSM
(PH! addikt)
Ja, FPS vesztést...
Mennyi a PCI-E sávszéle? 4 vagy 8GB/sec? Mennyit tud adni a rendszermemória? Jóesetben az is tud ennyit, tegyük fel... És hol van ez a 4770 saját memóriájának 50+GB/sec-es értékétől? Elárulom, sehol.... Jó móka, mikor ilyenkor kapsz 30 FPS-ből 5-öt...
Pont Te jutottál az eszembe. Most akkor várjunk jövőhónap végéig a méregdrága 1Gb-os verzióra, vagy megvehetjük az 512Mb-os változatot is.
Szerintem 128bit GDDR5 plusz egy kis tuning elégnek kell hogy legyen a megfelelő sávszélességhez, és ezzel együtt arra, hogy ne legyen lagolás játék közben. 
Ha azt nézem akkor a "többségi" hűtős a referencia, a hőcsöves meg már nem, pont a megjelent kártyák alapján . Egyébként tök mindegy, csak elfogy a 4830 és akkor jöhetnek az egyediek .
Az élet kegyetlen .

HSM
(PH! addikt)
Ja, pl nálam az 512MB-os 4850-el Crysis WH 2X AA enthusiast-on, 1680*1050, 2-3 FPS... Egy élmény volt....
AA nélkül egyből felugrott 20-30-ra, de még úgy is érződött, hogy kevés neki a VRAM....
(#526) tzsolesz: Itt viszont mintha pont azt írnád, hogy azért akarsz 4770-et, hogy pont azokkal a játékokkal tudj előrébblépni, amik megköszönik a több VRAM--ot???? 

rocket
(PH! kedvence)
"A Sapphire-on láttam van valami plusz hűtés (?), de ezen kívül ugyanazok a kártyák ha jól sejtem."
Jol sejted, ezert ar es/vagy a garancia hossza alapjan erdemes valasztani.
(#526) tzsolesz: Itt viszont mintha pont azt írnád, hogy azért akarsz 4770-et, hogy pont azokkal a játékokkal tudj előrébblépni, amik megköszönik a több VRAM--ot????
A 4670-em is 512Mb-os, így nem tudom, hogy pontosan mire mondtad ezt. Crysis, FC2,-vel nem játszok. De nálam 1440x900-ban azokkal sem volt gond, az 512Mb ellenére sem.
Nagyon sok játékkal viszont játszok.
a 4870 szerintem majdnem igen, a 4770 nem. ha pár helyen együtt tudsz élni a lejjebb vett textúrákkal, akkor a legnagyobb lelki nyugalommal vedd meg az 512M-s verziót.
HSM:
Igen, de ha épp kéne valami, ami nincs a Vramban, akkor arra bizony várni kell míg szép lassan megérkezik..
Erre (is) van kitalálva a latency hiding, addig mással foglalkozik a GPU. Persze nem mindig tud, ez igaz. A cserélegtés addig szokott jó lenni, amíg a teljes VRAM igény nem haladja meg a fizikai mennyiség 160-180%-át - onnantól kedzve biz' gáz van.
A Crysis-ben meg amúgy sem kell AA, mert csak ronda lesz tőle 
8xAA sztori: igen, az AMD helyében én is ezt mondanám. csak miután ők adták hozzá az 512M-s referencia-konfigurációt, kicsit sántít a dolog.

MolGabi
(kvázi-tag)
Nekem CRT monitor mellé, 1024x768-ba lesz a kártya. Gondolom a VRAM igényes játékok, pl GTA4-nek is bőven elég lesz az 512MB ilyen felbontásban !

HSM
(PH! addikt)
Najó, de gondolj már bele, hülye lennél 1GB-os karikat gyártani, vagy erőltetni, ha az olcsóbb, 512-eseket viszik inkább?
Az meg hogy egyesek megszívták, mert hogy ja, azthitték... Ugyan már.... Ők megmondták, képes rá, aki ezt ki akarta használni, az vett 1GB-osat...
(Aki meg 8XAA-hoz úgy gondolta, elég lesz 512MB fullhd-be, az meg is érdemli szerintem...
)
Ja, és pl. ott a GTA4-ben a draw delay is, a kis memória orvoslására, de az valami borzalom...
És Crysis-t én se nyomtam volna AA-val, csak megírtam, milyen szépen összezuhant tőle.... 

Tommmmka
(senior tag)
akkor ilyen erővel elvileg jobban megy egy 4870 vaporx 2gb-n egyGTA4 mint a 4890 refi 1gb-n?
Mégsem voltak hiába a sparkle 4gb ddr2-es csuda Geforcejai
[ Szerkesztve ]
Unokaöcsém 2600XT-mel nyomja 1024-ben, és majdnem elég is lenne, ha a procija is jobb lenne.
Oda elég egy 256Mb-os 3850-es is. Az meg 14-15K. 
[ Szerkesztve ]

HSM
(PH! addikt)
Tökéletesen jól látod. Az 1GB-osomon nem tudom HIGH-ra felhúzni magas látótávolsággal, mert kapom a késleltetett rajzolást egyből.
De 512-es kártyával mediumon is max 33-as látótávolság van, ami azért nem az igazi....
De egy játék miatt nem veszek 2GB-os karit, senkit nem is bíztattam erre... De az 1GB-osnak egyre több helyen látom hasznát.... 
A valahavolt néphülyítő Xmillió GB-os kariknak meg azért nem volt semmi értelmük, mert lassabb memória volt rajtuk több, ráadásul akkoriban még nem is kellett közelse ennyi VRAM.... Pl. nagyon szépen elvoltam a 128MB-os 9700-ammal évekig...
De volt játék, ami kerek-perec azért nem indult rajta, mert nem volt meg a 256MB VRAM....
(TDU, asszem)
[ Szerkesztve ]
Hu jól lement az ár a 4770-nek ![;]](/dl/s/v1.gif)
>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5
Oszt még csak most jelent meg. 
hát ja.
hülye voltam hogy 1 hónapja megvettem a 4830-at
...nem az ár különbözet, hanem a teljesítmény miatt zavar. 
Aurea mediocritas

fagy53
(PH! nagyúr)
Ez sem rossz vétel 750MHz-en biztos megy és az 1GB nem rossz, már a 16x10-es felbontásnál sem. A 31k 4850 512MB is elmegy, legfeljebb a hűtőt kell lecserélni.

JohnnyX
(senior tag)
Ha az ember nem vesz soha semmit, mert mindig varja a legujabbat, akkor varhat elete vegeig, szerintem. Akkor az volt az asz, most meg ez, ez igy termeszetes a jelenlegi fejlodesi iram miatt.
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
Mondjuk alap teljesítményen sincs nagy különbség, meg tuningolni is lehet mindkettőt .
Az élet kegyetlen .
Ki tudja, hol áll meg ![;]](/dl/s/v1.gif)
Wi-Fi antennák olcsón! 16dBi - 2200 Ft ( raktáron! ) - http://t7.hu/teh-16dbi-wifi
JohnnyX, Isc: ja, igazatok van, csak pánikolok itt f@sz módon. inkább megyek jáccódni a jó kis 4830-al karöltve

fagy53: ezeket nem tudom miért linkelted be...
, hiába jó vétel nem fogok most vga-t venni. de azért köszi

[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas

fagy53
(PH! nagyúr)
Hülyeség is lenne venni, éppen azért linkeltem be a hozzád legközelebb állókat árban, hogy a teljesítménykülönbség a tuningolhatóság miatt nem olyan vészes és az árak is közel vannak egymáshoz. 4830-ról most nem érdemes ebben a körben változtatni!