Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Ati Radeon HD 4770

(#501) S. Szabi

S. Szabi
(fanatikus tag)

Alig várom már az XFX 1GB-s verzióját!!!

(#502) rocket válasza Chaser (#495) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Szerintem teljes mertekben bakloves volt, alig volt "selejtes" GPU es jo ideje mar teljes erteku RV770 kerult ra, raadasul a HD4830 megjelenese ota globalisan sokkal tobb 9800GT fogyott mint HD4830, igy nem is sikerult elerni a kartyaval amit szerettek volna.

AMD reszvenyes lennek biztos nem orulnek a jelenlegi helyzetnek, az RV770 keszletekbol is lehetnek meg gondok, a gazdasagi valsag es a HD4770 miatt nem lesz konnyu vevoket talalni meg nyomott aron se az RV770-re epulo termekekre, raadasul annyira osszezsufolodott a 100-150$ kozotti kategoria, hogy szinte 10$-okent jonnek kulonbozo kartyak, igy a valasztasi lehetosegek szama magas, ami nem segit azokon a termekeken amiktol szabadulniuk kellene.
Az RV740 ugy okozott ekkora galibat az AMD-nek, hogy ugytunik porazra fogtak.

Ezek persze a felhaszalokat nem kell erdekeljek, nekik jo ha tobb opciojuk van vasarlasnal :)

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#503) Zsubi válasza rocket (#484) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Nem :( Megnéztem de nem tudtam vele megcsinálni :B

Meg elmondhatnád hogyan kell használni, nVidián csináltam már de ez nem olyan :U

[ Szerkesztve ]

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#504) Chaser válasza lsc (#500) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ez alapján mért? Épp arról van szó, hogy első ref hűtővel jön ki, nem a másodikkal mint a többiek, mást én nem látok itt.
"Az eredeti gyári hűtést az információk szerint csak az XFX fogja alkalmazni, mivel a többi gyártó szerint a rendszer hangosabb az új változatnál, és a hatékonysága sem nevezhető jobbnak."

#502 rocket: Erről lehetne vitatkozni, én a helyükben vártam volna még pár hónapot:) De vérpistike mindig lesz, nincs gond...na meg a sok "hozzáértő" boltosból is mindig lesz egy kalappal.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#505) rocket válasza Zsubi (#503) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Az furcsa.

Videoban ott a lenyeg, ket fontos dolog van, az eredeti BIOS-rol csinalj backupot (jol emlekszem akkor a GPU-Z legujabb verzioja mar jol metni el a HD4770 BIOS-at), mentsd el olyan helyre ahol biztosan nem veszik el, es legyen keznel PCI kartya ha valami balul utne ki. (bar ha ennyire bizonytalan vagy a temaban, inkabb ne probalkozzal vele.)

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#506) lsc válasza Chaser (#504) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

és a múlt heti „körlevél” értelmében mellőzik a gyári tuningot. Szelektív a látásod .

Az élet kegyetlen .

(#507) gbors válasza HSM (#480) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Crysis-t és FC2-t meg tudom erősíteni, ezen felül a STALKER Clear Sky-t is. sőt, rövidesen teszttel is tudom igazolni :K az utóbbi kettőnél amúgy már 1280x1024-ben is érezhető hatása van a +512M memóriának :W

a legnagyobb fogyasztók tényleg a textúrák, de a felbontás szerepét sem szabad lebecsülni. Első ránézésre nem tűnik soknak mondjuk 2MPixel eltárolása, de ezt a számot lehet szépen felszorozni az AA-val, ill. a pixelenként használt byte-ok számával, meg ahány különböző framebuffert használ az alkalmazás, és mindjárt 100MB felett leszünk...

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#508) Zsubi válasza rocket (#505) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Pontosabban szerintem felismeri, csak valaki elmondhatná normálisan hogy hogyan kell használni az a baj hogy nem tudom :)

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#509) gyiku válasza Zsubi (#508) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

ezt olvasd el.

szerintem kb ugyanaz :U

[ Szerkesztve ]

(#510) Zsubi válasza gyiku (#509) üzenetére

Zsubi
(őstag)

WinFlash nem ismeri fel ezért kellene csinálni ATIFlash-el azzal működik rendesen ha minden igaz a külföldi fórumok szerint :U

[ Szerkesztve ]

(#511) gyiku válasza Zsubi (#510) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

angol megy kicsit? [link]

(#512) tzsolesz válasza Zsubi (#510) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Win98-as telepítővel elindítod MS-dos módban a gépet. Kislemezről benyomod a flashelő progit, majd ugyanarról a kislemezről fölnyomod a biost.

Ha nagyon hülyeséget mondtam, akkor kövezzetek meg, de alaplapi biost már flasheltem ezzel a módszerrel. Mondjuk sok olyan lap is van, ami tartalmazza a flash opciót, és nem kell hozzá progi külön. VGA-nál egyértelmű, hogy kell a saját progija, de nem egy bonyolult dolog ez sem.

Még valami: Ajánlom ásd bele jobban bele magadat a témába ATI fronton is, és csak akkor kezdj neki ilyen műveleteknek amikor biztos vagy a dolgodban. Mert különben rívás lesz a vége. :R

[ Szerkesztve ]

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#513) Zsubi válasza gyiku (#511) üzenetére

Zsubi
(őstag)

USB-s változatot próbáltam már de valamiért nem akart össze jönni de megpróbálom a Boot CD-t :D THX!!! :R

tzsolesz: Az a bajom hogy nincs nagyon olyan ember aki csinált ilyet és elmagyarázná nekem rendesen :W

[ Szerkesztve ]

(#514) HSM válasza gbors (#507) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Hű, én nagyon örülnék egy ilyen cikknek... :K Ha tudnád, hány kört futottam, van-e értelme az 1GB Vramnak... Sajnos inkább kevesebb, mint több sikerrel.... Kaptam érte kígyót, békát, mert mindenki szerint elég az 512, kár hogy 1GB-os kártyát még egyik okos se látott...

Amúgy azért írtam, hogy a felbontás másodlagos, mivel kisebb felbontással nyersz mittudomén max 50-150MB-ot, gyengébb textúrákkal meg akár 100-500MB-ot is könnyedén.... :U Nem azt írtam, hogy nem számít, hanem hogy, a textúrák mérete mellett nem annyira jelentős... (Privát vélemény, nem vagyok játékprogramozó... :B ) Pláne AA nélkül... (Ezt elfelejtettem odaírni, az AA már csúnyán kér a memóriából, főleg FullHD-ben és afölött...)

(#513) Zsubi: Én pl. már csináltam ilyet, de igazából nem szeretnék ebben segíteni, mert aztán ha balul üt ki a dolog, akkor kisregényt írhatok neked, mire megjavítod.... :B Ezt senki sem vállalná be szívesen szvsz.... :U Azért ez nem olyan,triviális, mint látszik... :)

[ Szerkesztve ]

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#515) Zsubi válasza HSM (#514) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Pedig igazán segíthetnél, természetesen vállalom érte a felelősséget :K :R

(#516) tzsolesz válasza HSM (#514) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mi van abban az esetben, ha én nem játszok Crysis-el, és már túl vagyok az FC2-őn is., és most tudnék venni 25-26K-ért 512Mb-os 4770-et, és nem nagyon szeretnék 31-33K-ért 1Gb-os verziót venni, mert nekem nem ér annyit első ránézésre az a plusz 512Mb ram, vagy is 6K-ót, mert annyit viszont el fognak pluszba kérni érte, majd egyszer a távoli jövőben mert 1-2 hónapig szerintem nem is lesz kapható. 2 hónapig meg nem akarok VGA nélkül maradni, mert akkor inkább már megvárom a 5xxx-ös szériát.
Jó nagy kalap szar akkor a 4870 512Mb is ezek szerint. Annyit sem ér ezekben a játékokban mint egy 1Gb-os 4670????? Persze ha jól értelmezem a tényeket, és ha kifut a ramból a VGA, akkor eszméletlen szaggatásba kezd a játék. Most sajnálom csak a sok 9800GTX+, 4850/70 tulajt akiket jól átcseszett az ATI, és az NV. :W :W

(#517) Chaser válasza lsc (#506) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem szelektív:) Ezt kitárágyaltuk az OC-t tiltó cikkben, egy nálam jobban hozzáértő szerint a hűtő változtatás is tuning. Na most lehet téved, neweggen vagy 10 gyártótól van fenn 4770, de mind ref, max matricában különböznek.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#518) negro válasza rocket (#494) üzenetére

negro
(tag)

"A HD4830 nagy bakloves volt es nagyobb "karokat" okoz utolag a HD4770-nek"

Rosszul latod, pont, hogy nem! A 4830-ak hibas kartyak sokasaga volt amit igy el tudtak adni AMD-ek! Most a 4770 megjelenesevel meg lealtak a 4830 "keszitesevel" ami annyit tesz a keszleteken levo hibas 4850-ek meg kimennek. Total esszeru uzleti huzasok jottek az AMD/ATI -tol.

Ez ervenyes a PII X3 procikra is. Valojaban azok se lennenek de igy el lehet adni a hibas 4 magosokat is. Persze most meg mar a nagy kereslet miatt kenytelenek voltak jo 4 magosokat is 3 magoskent eladni amiket meg aztan kis szerencsevel aktivalni lehet 4 magosra...

Jol csinalja az AMD na.

''A kreativitás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, hogy rejtsd el forrásaid''

(#519) gbors válasza HSM (#514) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Amúgy azért írtam, hogy a felbontás másodlagos, mivel kisebb felbontással nyersz mittudomén max 50-150MB-ot, gyengébb textúrákkal meg akár 100-500MB-ot is könnyedén...

Ez igaz, viszont amíg a textúrákat a PCIe busz és a kártya memória-sávszélességének keretei között majdnem ingyen tudod cserélgetni, ugyanez a frame bufferekkel nem igazán megoldható.
AA nélkül tényleg nem sokat számít a dolog, hiszen rögtön 4-gyel oszthatod a szükséges fb méretet.

tzsolesz: a 4870 egy speciális állat a memória-kérdésben, mert annyi tartalék sávszélessége van neki, hogy lényegesen nagyobb az az adatmennyiség, aminek a cserélgetése még nem okoz észrevehető performancia-csökkenést.
amúgy mindenki úgy válassza ki a memória-mennyiséget, amilyen kompromisszumokra képesnek érzi magát (lehet 3850-256-ot is venni, bizonyos megkötések mellett az is jó). de ha már az átcseszésről beszélünk, az AMD azzal hirdette az rv770-et, hogy ingyenes rajta a 8xAA, hát meg lehet nézni, hogy mit produkál a 4870-512 pl. a GRID-ben vagy a Mirror's Edge-ben 8xAA mellett :U

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#520) korcsi válasza negro (#518) üzenetére

korcsi
(őstag)

Azért ne legyél olyan biztos benne, hogy minden csökkentett felépítésű termékben hibás egységeket kapcsolnak ki, mert akkor nem a piaci igények határoznák meg, hogy miből mennyi készül hanem a kihozatal, aminek semmi értelme.
Egyszerűen, az ilyen termékek adott részeit nem tesztelik, és kikapcsolják, ugyanis a tesztelés a gyártási költségek egy jelentős részét képezi, és ezt így meg tudják spórolni.

Drágább kiválogatni megfelelően "hibás" csipeket, mint csak azt tesztelni aminek működni kell.

[ Szerkesztve ]

42

(#521) HSM válasza tzsolesz (#516) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Nem az Ati/NV cseszte át őket, hanem a kedves vásárlók egyszerűen nem számoltak azzal, hogy többre lesz szükség sok esetben. Ők azt gyártották, amire kereslet volt. Látod, neked sem érne annyit, amennyibe kerülne az 1GB-s.... ;) Inkább a tesztekben nem lett volna szabad könnyelműen erősíteni a "mindenre elég 512MB VRAM" feelinget... Pl. számolásintenzív esetekben gyönyörűen fej-fej mellett van a két 4870, de ha több, mint 512MB adattal kell dolgozni, akkor elkezd keszakadni az 512-es....
Na, itt vannak a pontos eredmények: 1GB [link] (A legalsó két mérés külön 4XAA-val volt) 512MB: [link]
Különös tekintettel a min-FPS-ekre...
Sajnos azt senki sem tudja biztosra megmondani, hogy merre fognak fejlődni a játékok, szükség lesz-e az 1GB-os VGA-kra.... Itt elég alaposan leírtam a dolgot, a linkelt kisfilm megnézése kötelező. [link]
Erről jut eszembe, ezzel lehet még trükközni, hogy ne zuhanjon össze az 512-es kari, hogy késleltetve rajzolják ki az objektumokat, de valami hihetetlen szar, idegesítő dolog, pl. mikor GTA4-ben elédtesz egy betontömböt....

(#519) gbors: "a textúrákat a PCIe busz és a kártya memória-sávszélességének keretei között majdnem ingyen tudod cserélgetni"
Igen, de ha épp kéne valami, ami nincs a Vramban, akkor arra bizony várni kell míg szép lassan megérkezik... Persze, enyhítő körülmény a cserélgetés, sde egy idő után elérsz oda, hogy nem tudsz elég gyorsan cserélgetni, stb... Jut eszembe, ilyenkor van, amikor hirtelen körbefordulnál Crysis-ben, és a nagy cserélgetésben úgy beleszaggat, hogy öröm nézni... Lesd meg, amiket linkeltem, elsősorban amit mértünk Keldor papa-val! Szigorúan NO AA Crysis-ben... Hát, nem segített túl sokat a cserélgetés.... :U

"de ha már az átcseszésről beszélünk, az AMD azzal hirdette az rv770-et, hogy ingyenes rajta a 8xAA, hát meg lehet nézni, hogy mit produkál a 4870-512 pl. a GRID-ben vagy a Mirror's Edge-ben 8xAA mellett"
Én ebben se látok átcseszést, az RV770-ből pont erre vannak az 1GB-os modellek. Az RV770-ről mondták, hogy képes rá, nem az 512MB-os 4870-ről. Az megint más tészta, hogy a nagyobb kapacitású GDDR5 lapkák késő megjelenése miatt jókora késéssel jött az 1GB-os 4870, és emiatt és olcsósága miatt (nameg ugye minek 1GB, felesleges) az 512-es lett a standard, de csak kicsi részben az AMD sara.... Ők azt adták, amire kereslet volt.... :U

[ Szerkesztve ]

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#522) tzsolesz válasza gbors (#519) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor ezzel most azt mondod, hogy ez a kártya nagyjából olyan speciális helyzetben van, mint anno a 3850 256Mb RAM-al? Nekem nagyon az jön le.

A gond az itt, hogy plusz 512Mb GDDR5-nek nem lesz kevés a felára, és igen csak nem vennék 32K fölött egy ilyen kártyát, csak azért, hogy 3 játékban medium-ról, high-ra tudjam tenni a textúrák minőségét.

512Mb 25-26K kontra 1Gb 32K-tól (ez persze csak tipp, szvsz tuti nem ennyi lesz a különbség, mert az 1Gb már presztízsnek számít azért ilyen kategóriában is. Ennyiért már 4850-ből dual slotos-hoz is hozzájutok.

(#523) MolGabi

MolGabi
(kvázi-tag)

Hamarosan új gépet veszek, 4770 lesz a gépben. Azonban az iPon-on jelenleg van 3 márka, ami közül nem tudom melyik a legjobb választás. Sapphire-t szerettem volna venni eredetileg, de most néztem, hogy 30k alatt nincs, ezzel szemben ott az XFX, ami 4 ezerrel olcsóbb.

Ezek közül melyiket érdemesebb venni?

A Sapphire-on láttam van valami plusz hűtés (?), de ezen kívül ugyanazok a kártyák ha jól sejtem.

Köszönöm a válaszokat !

(#524) fagy53 válasza tzsolesz (#516) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Nem kell rettegni attól, hogy mi lesz akkor ha nincs hely a vmemóriában! A mai rendszermemóriák sebessége és a PCI-E sávszélességének a jóvoltából az ATi kártyáknál csak FPS vesztést élsz meg ilyenkor.Amikor a 256MB-os 2600PRO 500MB-ot használt, 10-15%-ot veszítettem a játék sebességéből és 250MB-tal több fogyott a RAM-ból. A gond azoknál van, ahol a RAM eleve kevés és ilyenkor a vinyóhoz fordul a rendszermem hiánya miatt a win, és ekkor bejön az akadozás mert a HDD sokkal lassabb, mint a rendszermem.

zsubi. írták már velem együtt egypáran, holy veszélyes dolog ilyen tájékozotlanul nekimennei ennek a VGA bios dolognak, annál is inkább, mert a az Asus bios egyáltalán nem biztos, hogy jó lesz a kártyádhoz. ;] Kérdeztem már korábban, hogy van-e PCI-s VGA-d, mert enélkül haslövés ennek nekiállni.

(#525) HSM válasza tzsolesz (#522) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Hát ha nem zavar, hogy legtöbbször AA nélkül, esetenként még a textúrákat is lehúzva mediumra lesz jó a kártya, akkor valószínüleg jól elleszel az 512-es verzióval is. :K

(#526) tzsolesz válasza MolGabi (#523) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Amelyik olcsóbb, vagy szimpatikusabb a neve. Én az XFX-et venném, ezért Te az MSI-t vedd, mert akkor 1-el nagyobb az esélye, hogy nem fogy el amikor majd én szeretnék venni, ha odajutok. :DDD :DDD

HSM: Azért veszem, mert zavar, mivel a 4670-el így játszok kb 3 hónapja. 1680x1050, egy két játéknál 2XAA, és medium beállítások. Csak a Crysis, a Crysis WH, az FC2, és a GTA4-nél vannak gondjaim, mert ott már csak 1440x900-ban megy ugyan ez. Vista 32bit alatt.
Na már most, az az érzésem, hogy túlliheged egy kicsit ezt a témát. Ez a kártya tudjuk, hogy nem egy 4890, de igen is életképesnek tűnik 1680x1050-ben high-on 2XAA-val a játékok 99%-ban. Az 1% tudjuk hogy mi, de nincs pénzem HD4890/GTX285-re.

[ Szerkesztve ]

(#527) JohnnyX

JohnnyX
(senior tag)

Hogy a Gigabyte se maradjon ki, nekem tegnap este ota ilyenem van, matol tesztelem. :C

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#528) HSM válasza fagy53 (#524) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Ja, FPS vesztést... :U Mennyi a PCI-E sávszéle? 4 vagy 8GB/sec? Mennyit tud adni a rendszermemória? Jóesetben az is tud ennyit, tegyük fel... És hol van ez a 4770 saját memóriájának 50+GB/sec-es értékétől? Elárulom, sehol.... Jó móka, mikor ilyenkor kapsz 30 FPS-ből 5-öt...

(#529) tzsolesz válasza fagy53 (#524) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pont Te jutottál az eszembe. Most akkor várjunk jövőhónap végéig a méregdrága 1Gb-os verzióra, vagy megvehetjük az 512Mb-os változatot is.

Szerintem 128bit GDDR5 plusz egy kis tuning elégnek kell hogy legyen a megfelelő sávszélességhez, és ezzel együtt arra, hogy ne legyen lagolás játék közben. :F

(#530) lsc válasza Chaser (#517) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha azt nézem akkor a "többségi" hűtős a referencia, a hőcsöves meg már nem, pont a megjelent kártyák alapján . Egyébként tök mindegy, csak elfogy a 4830 és akkor jöhetnek az egyediek .

Az élet kegyetlen .

(#531) HSM válasza tzsolesz (#529) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Ja, pl nálam az 512MB-os 4850-el Crysis WH 2X AA enthusiast-on, 1680*1050, 2-3 FPS... Egy élmény volt.... :W AA nélkül egyből felugrott 20-30-ra, de még úgy is érződött, hogy kevés neki a VRAM....

(#526) tzsolesz: Itt viszont mintha pont azt írnád, hogy azért akarsz 4770-et, hogy pont azokkal a játékokkal tudj előrébblépni, amik megköszönik a több VRAM--ot???? :F

(#532) rocket válasza MolGabi (#523) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

"A Sapphire-on láttam van valami plusz hűtés (?), de ezen kívül ugyanazok a kártyák ha jól sejtem."

Jol sejted, ezert ar es/vagy a garancia hossza alapjan erdemes valasztani.

(#533) tzsolesz válasza HSM (#531) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

(#526) tzsolesz: Itt viszont mintha pont azt írnád, hogy azért akarsz 4770-et, hogy pont azokkal a játékokkal tudj előrébblépni, amik megköszönik a több VRAM--ot????

A 4670-em is 512Mb-os, így nem tudom, hogy pontosan mire mondtad ezt. Crysis, FC2,-vel nem játszok. De nálam 1440x900-ban azokkal sem volt gond, az 512Mb ellenére sem.
Nagyon sok játékkal viszont játszok.

(#534) gbors válasza tzsolesz (#522) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a 4870 szerintem majdnem igen, a 4770 nem. ha pár helyen együtt tudsz élni a lejjebb vett textúrákkal, akkor a legnagyobb lelki nyugalommal vedd meg az 512M-s verziót.

HSM:
Igen, de ha épp kéne valami, ami nincs a Vramban, akkor arra bizony várni kell míg szép lassan megérkezik..
Erre (is) van kitalálva a latency hiding, addig mással foglalkozik a GPU. Persze nem mindig tud, ez igaz. A cserélegtés addig szokott jó lenni, amíg a teljes VRAM igény nem haladja meg a fizikai mennyiség 160-180%-át - onnantól kedzve biz' gáz van.
A Crysis-ben meg amúgy sem kell AA, mert csak ronda lesz tőle :D

8xAA sztori: igen, az AMD helyében én is ezt mondanám. csak miután ők adták hozzá az 512M-s referencia-konfigurációt, kicsit sántít a dolog.

(#535) MolGabi

MolGabi
(kvázi-tag)

Nekem CRT monitor mellé, 1024x768-ba lesz a kártya. Gondolom a VRAM igényes játékok, pl GTA4-nek is bőven elég lesz az 512MB ilyen felbontásban !

(#536) HSM válasza gbors (#534) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Najó, de gondolj már bele, hülye lennél 1GB-os karikat gyártani, vagy erőltetni, ha az olcsóbb, 512-eseket viszik inkább? :U Az meg hogy egyesek megszívták, mert hogy ja, azthitték... Ugyan már.... Ők megmondták, képes rá, aki ezt ki akarta használni, az vett 1GB-osat... :U (Aki meg 8XAA-hoz úgy gondolta, elég lesz 512MB fullhd-be, az meg is érdemli szerintem... :U )

Ja, és pl. ott a GTA4-ben a draw delay is, a kis memória orvoslására, de az valami borzalom... :DDD
És Crysis-t én se nyomtam volna AA-val, csak megírtam, milyen szépen összezuhant tőle.... :D

(#537) Tommmmka válasza HSM (#536) üzenetére

Tommmmka
(senior tag)

akkor ilyen erővel elvileg jobban megy egy 4870 vaporx 2gb-n egyGTA4 mint a 4890 refi 1gb-n?

Mégsem voltak hiába a sparkle 4gb ddr2-es csuda Geforcejai :C :C

[ Szerkesztve ]

(#538) tzsolesz válasza MolGabi (#535) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Unokaöcsém 2600XT-mel nyomja 1024-ben, és majdnem elég is lenne, ha a procija is jobb lenne.

Oda elég egy 256Mb-os 3850-es is. Az meg 14-15K. :R

[ Szerkesztve ]

(#539) HSM válasza Tommmmka (#537) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Tökéletesen jól látod. Az 1GB-osomon nem tudom HIGH-ra felhúzni magas látótávolsággal, mert kapom a késleltetett rajzolást egyből. :U De 512-es kártyával mediumon is max 33-as látótávolság van, ami azért nem az igazi.... :U
De egy játék miatt nem veszek 2GB-os karit, senkit nem is bíztattam erre... De az 1GB-osnak egyre több helyen látom hasznát.... :U

A valahavolt néphülyítő Xmillió GB-os kariknak meg azért nem volt semmi értelmük, mert lassabb memória volt rajtuk több, ráadásul akkoriban még nem is kellett közelse ennyi VRAM.... Pl. nagyon szépen elvoltam a 128MB-os 9700-ammal évekig... :U De volt játék, ami kerek-perec azért nem indult rajta, mert nem volt meg a 256MB VRAM.... :W (TDU, asszem)

[ Szerkesztve ]

(#540) FRENK1988

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hu jól lement az ár a 4770-nek ;]

>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

(#541) tzsolesz válasza FRENK1988 (#540) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Oszt még csak most jelent meg. :DDD

(#542) AXisBOLD válasza FRENK1988 (#540) üzenetére

AXisBOLD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát ja.

hülye voltam hogy 1 hónapja megvettem a 4830-at :O :W ...nem az ár különbözet, hanem a teljesítmény miatt zavar. :(((

Aurea mediocritas

(#543) cowboy_bebop

cowboy_bebop
(őstag)

Helyreállt a rend: Sapphire 4770 25.6K :C

(#544) fagy53 válasza AXisBOLD (#542) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Ez sem rossz vétel 750MHz-en biztos megy és az 1GB nem rossz, már a 16x10-es felbontásnál sem. A 31k 4850 512MB is elmegy, legfeljebb a hűtőt kell lecserélni.

(#545) JohnnyX válasza AXisBOLD (#542) üzenetére

JohnnyX
(senior tag)

Ha az ember nem vesz soha semmit, mert mindig varja a legujabbat, akkor varhat elete vegeig, szerintem. Akkor az volt az asz, most meg ez, ez igy termeszetes a jelenlegi fejlodesi iram miatt.

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#546) lsc válasza AXisBOLD (#542) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mondjuk alap teljesítményen sincs nagy különbség, meg tuningolni is lehet mindkettőt .

Az élet kegyetlen .

(#547) Fecogame válasza FRENK1988 (#540) üzenetére

Fecogame
(senior tag)
LOGOUT blog

Ki tudja, hol áll meg ;]

Wi-Fi antennák olcsón! 16dBi - 2200 Ft ( raktáron! ) - http://t7.hu/teh-16dbi-wifi

(#548) AXisBOLD válasza lsc (#546) üzenetére

AXisBOLD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

JohnnyX, Isc: ja, igazatok van, csak pánikolok itt f@sz módon. inkább megyek jáccódni a jó kis 4830-al karöltve :DDD :R

fagy53: ezeket nem tudom miért linkelted be... :F , hiába jó vétel nem fogok most vga-t venni. de azért köszi ;] :U

[ Szerkesztve ]

Aurea mediocritas

(#549) fagy53 válasza AXisBOLD (#548) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Hülyeség is lenne venni, éppen azért linkeltem be a hozzád legközelebb állókat árban, hogy a teljesítménykülönbség a tuningolhatóság miatt nem olyan vészes és az árak is közel vannak egymáshoz. 4830-ról most nem érdemes ebben a körben változtatni! :)

(#550) AXisBOLD válasza fagy53 (#549) üzenetére

AXisBOLD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

áhh félreértettelek :W

bocs, köszi :R

Aurea mediocritas

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Ati Radeon HD 4770
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.