Itt már minden fontos!
Szerintem nem a memória fogyasztása itt a bökkenő, hanem a PP úgy működik feltehetően, mint nálam a 3650-nél, csak az órajelet csökkenti az meg nemsokat ér, mint az ábra mutatja...
A 4670 és 4830-nál a feszt is csökkenti, hogy itt miért nem?
Kiforratlan ez még, talán a ref.-től eltérőek segítenek majd a bajainkon. 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
fagy53
(PH! nagyúr)

JohnnyX
(senior tag)
Ilyen kartyat vennek, van mar valakinek esetleg, tapasztalat?
GV-R477D5-512H-B

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

HSM
(PH! addikt)
A GDDR5 óraelét röhögve vissza lehet venni, gyönyörűen megy nálam pl. 500-on, sajnos lejjebb nem tudtam állítani, egyenlőre, megfelelő program híján....
Amiért a kiadott kártyákon nem csökkentik a PP-al, az a GDDR5 technológiai sajátossága, gyanítom, minden új órajelhez "tréningezni" kell a memóriát, ami a képen egy pici "ugrást" (mintha picit feljebbmenne, majd visszamenne a kép) eredményez. Ezzel a jelenséggel pedig nem lehetne kiadni a kártyát, de akinek ez fontos, az fogja az ATT-t, és gyárt hozzá 2D illetve 3D profilt, és közben észre sem veszi, hogy egy tizedmásodperce zizzen a képe..... De automatikusan néha egymásután többször is váltogatná a 2D/3D módot, pl böngészésnél, ahol ez a jelenség teljesen használhatatlanná tenné a kártyát kézi 2D/3D vezérlés nélkül.
Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

rocket
(PH! kedvence)
TSMC confirms 40-nm yield issues
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."
hát, én a munkám során sokszor kényszerülök priorizálni, és a rutin meg az évek azt mondatják velem, hogy amikor minden fontos, akkor igazából semmi sem fontos 
HSM: köszi a pontosítást - de nekem az rémlik még a 4870 megjelenése környékéről, hogy alacsonyabb órajelen a gDDR5 hajlamos fagyni - ez teljesen fals info lenne? nyilván egy ilyen kérdésben nem bizonyíték, hogy néhány usernek megy kisebb MHz-en...
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

HSM
(PH! addikt)
Hát nem tudom, majd ránézek, még nem volt türelmem ezzel mókázni.... Beraktam 500-ra, ment, kicsit úgyhagytam, méregettem ment, örültem, nem birizgáltam többet...
Itt arn próbálkozott még, ő többet tud a témáról... [link]
De amúgy majd kipróbálom, és írok, bírta-e.
Mondjuk a GDDR3-as tapasztalataim azt súgják, hogyha levétel utáni 30-40 másodpercben nem állt fejre a rendszer, akkor már ment a dolog, szerintem itt is áll.... De kitesztelem majd, amint időm engedi.
Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

P00By
(PH! nagyúr)
Pont zombi?
Elegem van a zombikból!

rocket
(PH! kedvence)
Itt egy video az 1000mhz-es tuninghoz, #2-es hozzaszolasban megtalalhatok a "mutatvanyhoz" a kellekek is 
[ Szerkesztve ]
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

HSM
(PH! addikt)
Fincsi...
De nekem azok a grafikonon szereplő eredmények nagyon sántítanak....

Meg aztán érdekes lenne tudni, mennyire bírja a GPU illetve a tápköre a nemkicsit megemelt feszültséget.... Mert oké, hogy egy alkalommal nyersz vele valamennyit, de ha 1 hónap után elfekszik tőle a kari, az nem jó üzlet... 1V-ról lazán kihúzta csutkáig, ha jól látom, 1,3V-ig!!!
(Csak miheztartás végett az 55nm-es 4890-em gyári feszültsége 1,312V.....)
[ Szerkesztve ]

RaiDani
(tag)
Nem rossz
Jól néz ki az 1000/1000 Mhz 
[ Szerkesztve ]

cowboy_bebop
(őstag)
Ha valaki kipróbálja, várjuk a tapasztalatait. 
[ Szerkesztve ]
múlt hét péntek óta van egy iPon-os PowerColor HD4770-em, de nem sok időm volt vele foglalkozni
ami feltűnt:
1. csak a gyári driver ment fel (a PowerColor weblapjáról letöltöttet használtam inkább, mint a CD-n lévőt, de ez gondolom u.a., egyébként Vista Ultimate x64-em van)
2. indulásnál maxon megy a hűtőventi kb. 2-3 mp-ig, elég hangos így, de aztán rögtön leszabályoz. 2D-ben teljesen halk, 3D-ben élesben CS 1.6 és CS: Source alatt használtam csak, Source alatt kicsit megemelkedett a hangja, de fél fordulaton sem pöröghet így sem
nyomtam egy 3DM06-ot, vmi 136xx pont lett asszem, meg néztem FurMark-ot, és csontra ugyanaz volt az eredményem olyan beállításoknál (1440*900), mint ami már itt a topciban egy gyorstesztnél is megvolt (talán Zsubi volt az a Sapphire-jával)
ha kértek vmi free bench eredményt, akkor készséggel állok rendelkezésre, de egyelőre nem tuningolok (minek) és sajnos nem is játszom az új játékokkal, majd talán a FEAR2-t megnézem nemsoká
http://soundcloud.com/morbidezza

111111
(kvázi-tag)
üdv.
mi a különsbég a sapphire és gigabyte között 2 ezerrel drágább a saphire....

rocket
(PH! kedvence)
Szia!
A Sapphire kartyajan a referencia kartyatol elteroen van egy "borda" a VRM-eken, mig a Gigabyte kartyajan nincs.
Kulfoldon nincs kulonbseg arban a 2 kartya kozott, szoval lehet csak nyereszkedni akarnak ezzel, vagy a Sapphire a full retail valtozat (tobb dolgot adnak a kartya melle) ami dragabb mint a lite retail.
[ Szerkesztve ]

fagy53
(PH! nagyúr)
A döntésben....

fagy53
(PH! nagyúr)
Hűti a FET-eket, amelyek átforrósodnak a használat során.Itt nincs sok jelentősége,részint mert a háromfázisú táplálás miatt a fázisonkénti áramfelvétel nem sok, másrészt meg a hűtőborda akkor hűt jól ha egy venti állandóan kevergeti a levegőt a bordák között, ez ebben az esetben nem igazán érvényesül.
tudom én
...csak gonoszkodtam
.
Aurea mediocritas
Csak tudnám a gpu-n lévő venti mit csinál, a levegőt eltereli a feteken lévő bordáról ?
Az élet kegyetlen .

zed1983
(őstag)
Van itt már valakinek 4770-e mert VGA vásárlás előtt állok... 
Egyáltalán mikortól lehet a ref-től eltérő kártyákat kapni?
[ Szerkesztve ]

fagy53
(PH! nagyúr)
Hol van ott borda? Egy nyomorult lamella nincs a környéken, az egész alacsonyabb a tekercsnél, így meg nemsok értelme van az egésznek! 
Nézd meg alaposan!
[ Szerkesztve ]
Mondjuk nem egy kártyán a ramokra sem bordázott hűtést raknak, gondolom a sapphire nem csak azért rakta oda azt a "lemezt" hogy elférjen a logója .
Az élet kegyetlen .

111111
(kvázi-tag)
3 giga ram és 2,2 ghz dual proci Amd Athlon x2 elég neki??
NO!
3GHz, de még az is vékony.
Aurea mediocritas

111111
(kvázi-tag)
3? 2*2,2 az 4,4 

idegbeteg18
(kvázi-tag)

kovsol
(PH! nagyúr)
akkor 2*3 
és szerinted hányan gondolkoznak ebben a kategóriában még egymagosban ?
[ Szerkesztve ]
Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|
Itt egy referencia hűtős kártya: XFX 4770ST D5 512 MB
A referencia design alkalmazása miatt kb. 10 dollárral kerül többe, mint a "sima" hűtős verzió.
Kawasaki z750

111111
(kvázi-tag)
hát 2 magos X2es 2,2 Ghz az 4,4 ghz nem 3 ghz nem mondtam h egy magos 

idegbeteg18
(kvázi-tag)
2 mag teljesítményét nem szokták összeadni!!!
[ Szerkesztve ]

111111
(kvázi-tag)
tom 
Ha van két 200 lóerős autód, az nem olyan mintha egy 400 lóerős lenne.... 
#433: Akkor miért mondod? 
[ Szerkesztve ]

Zsubi
(őstag)
Szerintetek az ASUS HD4770 Top Edition Bios felmegy a Sapphire kártyára
Meg valaki elmondhatná hogyan működik az ATIFlash nevű progi

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.
ugye ezt azért te se gondoltad komolyan 
Zsubi: nézz át a 4830 topikba és ott keresgélj, vagy kérdezd meg PH-User-t. Ő foglalkozik vga biosokkal, hátha tud segíteni.
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas

stewe2
(lelkes újonc)
A refhűtős kártya az a Sapphire, Gigabyte, és a Powercolor!!! Amit az XFX mutat az a "tervezett refhűtős", kvázi "tanulmány" vagy "teszt" kártya. Amúgy szerintem a végleges hűtő jobb. Igaz nem néz ki olyan spécin, de a tesztek szerint nagyon jól működik. Pl. a 4760-es refhűtőhöz képest (4770 XFX, hőcső nélkül) a Gainward megoldása halkabb is volt, és a hőterhelést is jobban bírta. A nagyborda-nagyventi összeállítás a 4830-on is jól muzsikál.
Amúgy az Aritc Cooling most dobta piacra azt a hűtőt (92-es venti!) ami a Sapp. 4670 gddr4-en van, durván 4k-ért.
Szvsz. a HIS és a Gainward megoldásai lesznek érdekesek!
És a legfontosabb: az XFX már tolja a 4770-et 1 gb gddr5 memmel is!!!

Nincs igazság. Csak erőviszonyok...
"Mindkettő megoldás hivatalos referencia hűtőnek minősül..."
Ez volt az úgymond eredeti hűtője, csak kifejlesztettek egy másik megoldást is, ami ugyan úgy megállja helyét, de olcsóbb.
Csupán azért linkeltem mert vkinek ilyenre fájt a foga itt.
[ Szerkesztve ]
Kawasaki z750

stewe2
(lelkes újonc)
A kérdést érdemesebb lenne úgy megközelíteni, hogy az alkalmazások mit kívánnak. Órajelet, vagy magszámot. Már írtam párszor, hogy a Witchernél a minaz 3gh. de tökmindegy hány magos a procid, mert csak egyre van optimalizálva. Az AMD core optimizer progija sokkal többet hozott(core2 +5-10%), mint a vidkari szénnétuningolása.
Bár most, hogy megnézten a gémhez ajánlott configot, ott AMD x3-at írnak

Nincs igazság. Csak erőviszonyok...

111111
(kvázi-tag)
hát én nem tuningolok vidkarit procit is csak +5 % és nem játszok ien játékokkal max fifa meg manager meg tenisz + max forma 1 azt ennyi 

Zsubi
(őstag)
Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

HSM
(PH! addikt)
Kicsi a bors.....
Árához, fizikai méretéhez képest félelmetes ez a kártya, ha jó kezekbe kerül! 

Zsubi
(őstag)
Tudod hogy kell használni az ATIFlash progit 

Zsubi
(őstag)
Valahogy fel kell műtenem ezt a bios-t a kártyámra csak nem tudom hogy mivel és hogyan 
atiflash /?
és kiír minden parancsot 
nem valami bonyolult.
#441: kár hogy nem Performance módban lett futtatva, úgy tudnám is mihez viszonyítani..
#444: nem szóltam.. így több mint 2x gyorsabb mint a vmod-os 4670.
[ Szerkesztve ]
Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

fagy53
(PH! nagyúr)
Felteheted, ill. megpróbálhatod, de az eredetit mentsd el a kísérletezés előtt és legyen kéznél egy PCI-s VGA!!!!

Zsubi
(őstag)
Pont most írtam privit......segíts légyszí

fagy53
(PH! nagyúr)
Talán holnap még nem...de le fog menni. Amíg a Sapphire 4850 Vapor-x 33.6k addíg baromság a 4770-et megvenni, szerintem. ![;]](/dl/s/v1.gif)