Azt javaslom,h már most vegyél hozzá egy jó hűtőt... 
"Ma teszem a dolgom,a jövőben meg majd pihenek..."

Azt javaslom,h már most vegyél hozzá egy jó hűtőt... 
Ami rajta van az az egyik legjobb hűtő, amit valaha csináltak ehhez a típushoz. 
Ez nem ref. hűtős. A családban van egy ref. hűtős 4850, tudom hogy az nem egészséges. 
Az enyém ilyen lesz.
"Nagy-Magyarország te sosem maradsz árva, mindig szívünkben élsz, szeretetbe zárva" - EF.
papi77: közben látom, hogy neked is ilyen van. Remélem csak nálad volt gond a hűtéssel, mert én erről csak jót hallottam (idáig).
Tesztben is azt írják, hogy csendes és hatékony.
Nálad mi a gond a hűtéssel? 
"Nagy-Magyarország te sosem maradsz árva, mindig szívünkben élsz, szeretetbe zárva" - EF.
Sziasztok, multkor 9.12ről régebbi driverre le akartam cserélni a catalystot, lefagyott a gép közben és azóta boot srceennél fagy a windows; ha van fent vga diver újratelepítés nem segít.
Járt már valaki így köztetek? 
Break beneath the endless tide!

Még nem jártam így, de esetleg csökkentett módban próbáld meg leszedni rendesen az összes Ati cuccot. Ha nem megy, akkor megpróbálhatod a rendszer-visszaállítást egy előző időpontra amikor még jó volt.
Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
mindet próbáltam, csökkentett mód->device manager->4770uninstall, reboot ccleaner jól csináltam?
hatása nem volt 
[ Szerkesztve ]

Az elég érdekes hogy a rendszer-visszaállítás nem segít, mert akkor szerintem teljesen bedöglött a win. 
Ja látom szerkesztettél, így azt mondom hogy visszaállítás, mert az működni szokott.
[ Szerkesztve ]
Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
csináltam azt is
xp-vel, vista-val, 7-el sem jo
ubuntuval megy...

Így ilyen későn már sokminden nem jut eszembe, mint bioszban default beállítás, vagy fail, esetleg ClrCmos. Mert ha jól értem, mikor drivert telepítesz valamelyik rendszerhez, akkor betöltéskor megfagy?
Igen ez a helyzet, fail safe settingset meg clr cmos-t nem próbáltam meg.
Vetek is rá egy pillantást
Köszi a tippet 
kiürítettem a cmost mostmár máshogy fagy le-_-'
[ Szerkesztve ]

Részemről elég érdekes hibának tűnik, így hogy mindegyik rendszer alatt fagy(újat próbáltál?). Ez akár ramhiba is lehet, de bármi más is. Próbáld 1 modullal indítani a rendszert, és én tesztelném is őket egyesével, de a többi cuccot is(Hdd).
Egyébként hogyan fagy most? 
Sziasztok!
Mostanában kevesebbet játszom mint eddig, (vizsgaidősuck), viszont többet megy a gép, éjszakánként is kerreg. Mivel nem szeretem ha melegszik, inkább járatom 50%-on a vga ventijét. Viszont mostmár kezd néha zavarni. Az órajelek levannak húzva amennyire kehetett, de a vgpu az asus top bios miatt megnőtt, smart doctorral pedig ha lentebb veszem, akkor a ventit is állítja, illetve az órajeleket, ha a ventit ccc-ben újra 50%-ra tekerem, és lentebb veszem az órajeleket, felülírja a vgpu beállítást, és megint vissza emeli. Ezért gondoltam, hogy egy új bios-t kéne hozzá hegeszteni, alacsony 2d vgpu-val és órajelekkel, hogy mikor a 95 oldalas pdf-et olvasom, ne kerregjen.
Rbe-vel futottam neki, de nem igazán látom át, anno egyszerű volt szerkeszteni a smart doctorral kitesztelt 1000/4000-hez a vgpu-t, beállítani rbe-ben, stb, most ventit is szeretnék biosból módosítani, illetve az egyes beállításokat (2d, low3d, uvd) módosítani
Ehhez van valakinek ötlete, tapasztalata?
Samsung ST500 fényképező: teljesen új, garancia, doboz, gyári cuccok, 4Gb SDHC, puha vagy kemény tok, mini tripod. 40.000 - http://href.hu/x/g0qi

Hogy lehet visszavenni a memória órajelét manuálisan? Mert azt nem szabályozza automatikusan a ccc csak a gpu-t veszi vissza.
http://www.youtube.com/watch?v=HKGiOY72ru4

ott a ccc-ben, lehuzod a mem órajelét, az a gond h egyet ugrani fog a kép, ez nem gáz emiatt szerintem hiba volt kihagyni ami nagyobb baj h nem evvel nem veszi vissza a memoria feszt, így kérdéses mennyi a megtakarítás
Olyan progi nincs esetleg, amivel beállítasz egy alacsony 2D órajelet, amit csak "hétköznapokon" használsz, és egy húzott 3D - set, ha játszanál?
Gondolom a kártya automatikusan átvált ilyen esetben, nem kell a profilok között manuálisan váltogatni (ha lehet ilyet). 
A procin kivul minden uj a gepben, lehet hogy azzal van valami mert ha kicsit fentebb rakom az fsb-t akkor neha nem jut tul a bios toltokepernyojen, de ez mar nem ebbe a topikba valo.
Koszonom a segitseget.
Szerk.: jah nem olvastam vegig :s na szoval most olyan h mikor osszeall a win7 logoja kicsit ugye dolgozik meg aztan ugrik egyet a kep es kimerevedik.
Bocsi az ekezethiany miatt, telefonrol irom a hsz-t.
[ Szerkesztve ]

nem használok ilyet már, de régen a riva tunerben volt ilyesmi
meg ezt találtam [link]

Eddig még mindenki cserélte ezt a hűtőt...(akiről én tudok)
30%-on ment,de olyan volt a hangja mint a turbina
...és nem lehetett állítani a fordulatot!
Most L2Pro van rajta,de még 7v-on is nagyon jól meghűti,és ami a legfontosabb;rendkívül halk!
Na jól nézünk ki. 
A tesztekben dicsérték, a tulaj azt mondta halk, na most akkor hogy is van? 
Remélem nem lesz hangos, mert "raplis" leszek. A mostani VGA-n lévő Zalman VF-900Cu ráadásul 5V - on megy, és tudni illik róla, hogy egy halk venti, szép lesz ha kapok helyette egy "betonkeverőt". 
Szerk.: vajon a Zalman VF-900Cu rászerkeszthető?
[ Szerkesztve ]

Honnan rendelted...?Mikor kapod meg?
Magánszemélytől veszem, ha minden igaz jövő hét közepén érkezik.
Szerintem egy ventilátor hangossága vagy halksága elég szubjektív kérdés. Mindenkinél más a hangos és halk. Nekem pl.: a 2600XT gyári hűtője sem volt hangos, persze a Zalmi halkabb. Ha 25dB(A) - nél nem hangosabb, akkor nincs gond. Ha ilyen 30 - 40dB(A), na az már gond lehet.
Amint megérkezik, írok róla bővebben, bár most "neked köszönhetően" bennem van a félsz.
Egyszer azért, mert amennyiért veszem, már 4850 - est is kapnák, másrészt meg ha tényleg hangos lesz, akkor adom is el. Csak már 2 hete le van fixálva, hogy megveszem, így már nem akarok vissza táncolni.
(#4023) atidzsiforc válasza atidzsiforc (#4017) üzenetére
Hűha, mikor kihúztam a dvi kábelt a kariból megrázott a crossfire csati.
Azt hiszem megvan a hibaforrás
. Hála a jó Istennek még cseregarin belül vagyok
.
Na megjött az Asus Formula - m. Ami fájó pont már itt az elején, hogy az FSP 350PNF tápom kevés neki. 
Másoknál működik ennyivel is, nálam viszont a gép baromi lassú lett. A tuningot elfelejthetem, vissza is állított a a gép a proci húzást. Most kivettem belőle amit csak lehetett, de így se javult a helyzet.
A hangja nem vészes, terhelés alatt is 30% - on megy, ami szerintem még elfogadható. Teljesítmény adatokat majd később, egyelőre (Dirt2, Crysis - WH) amit kipróbáltam mennek jól, proci tuning nélkül is.

Ha a táp lenne kevés(amit nagyon kétlek) akkor simán lekapcsolna a fenébe(nézd meg az adatait hogy +12v.?A), nem pedíg lassú lenne. Ott szerintem más gond van. Persze ez csak az én véleményem, de az én konfigomat simán viszi és még csak nem is kell erőlködni neki. Van aki 250-es Fsp táppal használ olyan konfigot mint a tiéd(nemrég vett ilyen kártyát ő is).

Dehogynincs! Ati Tray Tool 
kat777 blogjaiban leírást is találsz róla.
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
Akkor szerintetek mi lehet a gond? 
Az előző VGA - val (Ati 2600XT) nem volt gond. Mikor elindítom a gépet, csak villog a monitor LED - je, majd 15 - 20 másodperc után elindul a boot. A gépet csak a proci alap állapotában tudom indítani, különben fel sem áll a rendszer. A proci alaphelyzetben van, akkor feláll, bár a windows nálam elég lassú lett.
A bejelentkező hang is akadozik, meg az asztalon lévő ikonok is csak lassan "találnak" magukra.
Ha a procit felhúzom 3.2GHz - re (fesz. emelés nélkül), akkor el sem kezd boot - olni, hanem 30 másodperc után alaphelyzetbe állítja a procit és úgy megy tovább a boot.
Szerintem a táp kevés neki. 

Akkor vagy nem eredeti Fsp a táp, vagy hibás és azért nem viszi. Én megpróbálnék egy ClrCmost és alapon indítanám először, vagy még előtte azt hogy a legerősebb ágra kötném a kártyát hogy csak az legyen ott egyedül. De várd meg más véleményét is, viszont ezeket ha kipróbálod nem veszítesz semmit.
Ez a ClrCmos ez az alaplapon lévő elem kivételét jelenti vagy mit?
Muszáj két ágra kötnöm, mert kell neki ugye tápról is feszültséget adnom és két molex csatlakozót igényel (egy 6 tűs megy a VGA - ba és az ágazik 2 molexbe).
Nem hinném, hogy nem eredeti lenne a táp, mert boltba vettem és minden stimmel vele (idáig
)
A BIOS - ba esetleg valamit nem kell állítani?

Nem pont azt jelenti, hanem van a lapon két tűske az elem környékén, és ha minden igaz a tiédnél is így van. Arra teszel egy jampert kikapcsolt állapotban, és 10-15s után leveszed, majd indítod a gépet.
Az egy ágat én úgy értettem, hogy a tápból kijövő kábelre rákötöd, aminek ugye a végén 2db molex van.
Attól még lehetne hamis is (bár nem hiszem), de hibás gyenge még lehet(ezt sem gondolnám).
Ha a másik kártya ment rendesen, akkor nem hiszem hogy kellene valamit állítani.
Ja igen, oda is van írva mellé Clr_Cmos.
[ Szerkesztve ]
Most úgy van, hogy külön 1 ágon van, más nincs rákötve.
Hát nem tudom mi a gond. Olyan szépen működött idáig, csendes volt, nem is volt instabil, semmi ilyen. Most meg örülök, ha elindul a gép. 
Csak azt nem értem, hogy a te géped és az enyém gyakorlatilag megegyezik. Kis eltérés van, de szinte ugyanaz.

Megcsináltad a biosz resetet? Nem tudom nálad mi lehet a gond de nézd csak [link] és azt használja.
Próbáld meg a ramokat megigazítani, kivenni-berakni, megigazítani a kábeleket, lehúzkodni egyesével a cuccokat hátha ott van gond. Mert induláskor ez a kártya sem vesz fel sokkal többet mint az előző, mivel nincs 3D terhelés. 
Még a kártyát is megpróbálhatod hogy kiveszed és kitisztítod a slotot, mert ki tudja, vagy nem illeszkedik rendesen.
[ Szerkesztve ]
Már megpróbáltam mindent, de semmi. 
Lehet új táp lesz. Remélem azzal is ez lesz. Az "új" tápért cserélem a régi VGA - t, szóval ha azzal sem jó, akkor VGA nélkül maradok.
sata kábel nem csúszott le egy kicsit? nekem volt már hasonló problémám ebből
Ha ezt nekem szántad, akkor sajnos nem, ellenőriztem. 

Próbáltad úgy is hogy a Creativ hangkari ki van véve?
Szerintem tuti hogy nem tápgond lesz.
Én kipróbálnám egy szűsz oprendszerrel, csak a vinyó+optika+ram+vga felállásban.
Esetleg vedd ki és tedd vissza a VGA-t és a ramokat is, sőt lehet célszerű 1db rammal próbálkozni először.
aneda megbízjatósági profilja: http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/
Kivettem a hangkarit, kivettem egy 2GB - os modult, a dvd - t, egyik winyót, házhűtő ventit. Így is ugyanaz.

Nem lehet hogy szar a kártya?
Hát most már túl sok lehetőség nincsen. Vagy az, vagy a táp. Viszont az előző tulajnál ment gond nélkül.

Ezt neked kell tudni, de az biztos hogy a táp eddig jól ment...
Nerm tudsz kölcsönkérni másik tápot vagy máshol kipróbálni a karit?
Most lehúztam mind2 winyót, hogy kipróbáljam így is a tuningot, de nem engedi. Nem lehet, hogy a Beta BIOS b*szik ki velem?
Ez a legújabb, ezt raktam még fel anno.

Próba cseresznye, nem tart semeddig másik bios-t hekkenteni rá!
Bios reset, új bios sokszor segít.
Esetleg próbáld meg a falusi CMOS Cleart, gépet húzd ki a hálózatból, alaplapi elemet vedd ki, majd zárd rövidre az érintkezőit, kb10mp-ig.
Elem vissza, táp be, mindennek vissza kell állni alapba a BIOS-ban.
[ Szerkesztve ]
(#4043) HUNNIA1920 válasza HUNNIA1920 (#4041) üzenetére
Ja közben elírtam, nem a legújabb BIOS volt fent, hanem az utolsó végleges. Most raktam fel az utolsó BETA - t, amivel ugyanúgy sz*r.
Ezzel kifogytam minden lehetőségből, részemről lezárva. Sajnos túl kell adnom rajta. 
Köszönöm mindenkinek a segítséget! 

Azért én már csak kíváncsiságból is megnézném azt a kártyát egy másik gépben, nehogy az legyen a ludas a dologban. Mert mondani lehet hogy nálam ment, de láttad is? Vagy másik táp próba a tiédbe.
Hétvégén új táp lesz (FSP400-60HLN), kiderül az okozta e a gondot. 
Na megjött az új tápom (FSP 400-60HLN) és sajnos ezzel sem megy a tuning. Egy hibalehetőség kilőve. 
Még legalább 4-5 topicba másold be, ne végezz félmunkát
. Megy ez, eddig 4-et számoltam. Meglett az ötödik is.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
Azért másolom be több helyre, mert így nagyobb az esély, hogy valaki tud valami okosságot mondani. Na most te ezzel pont nem ezt tetted. 
Szerk.: legközelebb meg privátban ha lehet! Köszi!
[ Szerkesztve ]
Mondjuk ez is jöhetett volna privátba, de offba mindenképpen, igaz ha kell a hsz .
Az élet kegyetlen .
Off{
Nem én kezdtem a kötekedést! 
Felőlem nincs harag. 
}; //OFF vége