Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Ati Radeon HD 4770

(#301) sYs válasza stewe2 (#284) üzenetére

sYs
(lelkes újonc)

http://hardverapro.hu/apro/sapphire_radeon_hd4770_512mb_gddr5_pci-e_dual_dvi/hsz_1-50.html

(#302) Pala válasza D.Orion (#299) üzenetére

Pala
(PH! kedvence)

Csak nem hardcore gamer a barátnőd, hogy ilyen gép kell neki...? :DDD

(#303) RaiDani válasza Pala (#302) üzenetére

RaiDani
(tag)

Lehet a Sims 3-hoz készülnek elő :)) ;)

(#304) sYs

sYs
(lelkes újonc)

Ugy terveztem hogy ha kicsit csokken az ara a 4770-nek veszek meg egyet es CF-ben hasznalom, de most kezdtem el gondoldkodni rajta, hogy nekem Intel P45os chipsetem van ami CFben csak 2db 8x PCI2.0nak felel meg, esetleg van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy ez mennyire szamitana 1680x1050es felbontasban?

Ezt [link] a tesztet talaltam, de ez 4850el keszult es ahogy neztem lenyeges csokkenes csak nagyobb felbontasokban jelentkezett, esetleg van valakinek konkret tapasztalata?

[ Szerkesztve ]

(#305) D.Orion válasza RaiDani (#303) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Talált süllyedt. :DDD Egyébként tényleg arra kell többek közt. :) Persze van még néhány autóversenyes játék(GRID, Burnout Paradise) és a Spore ami nagyon tetszik neki. Azt már meg sem említem, hogy a létező összes Photoshop kieg fent van. :DD

A jelenlegi gép után nagy váltás lesz: 2.8GHz HT Northwood, 1GB ram, NV6200 64MB/64bit. ;)

(#304) sYs: Öcsémnek EP45-DS3 van, szinte semmi hátulütője nincs a PCI-E 2.0 8x-ból kialakított CF-nek. Igaz csak egyszer lett tesztelve és csak 1280x1024-ben. Ha belegondolsz PCI-E 1.0-ás lapban is alig van lemaradva ugyanazon kártya a 2.0-ás konfiggal szemben (proci és egyéb hardverek egyezése esetén) .

[ Szerkesztve ]

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#306) sYs válasza D.Orion (#305) üzenetére

sYs
(lelkes újonc)

Ah, koszi, lehet tudni, hogy milyen kartyaval probaltatok?

(#307) RaiDani válasza D.Orion (#305) üzenetére

RaiDani
(tag)

Érdekesek ezek a barátnők, enyémnek is ugyan ezek az autós játékok jönnek be + az rFactor :DDD

(#308) D.Orion válasza sYs (#306) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

2db HD 4850 pont. :DD Kaptunk egyet kölcsönbe azt megnéztük mit tud kihajtani az E8400@4.2GHz

(#307) RaiDani: Hát én ki tudom kergetni a világból a barátnőmet a szimulátorokkal, főleg az FSX-el. :DD

[ Szerkesztve ]

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#309) AXisBOLD válasza D.Orion (#299) üzenetére

AXisBOLD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És ebbe a jó konfigba ramot nem is teszel :(( ?

én átgondolnám...

szerk: látom a te gépedben rendes germán memó van :) , barátnőd már nem érdemli meg? csak cukkollak, ne vedd fel :R

[ Szerkesztve ]

Aurea mediocritas

(#310) B4MbOo

B4MbOo
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

a GTX280-hoz képest mekkora a kártya?

your fight is with me, the others are no concern to you, got it you big bloated balloon freak?

(#311) P00By válasza B4MbOo (#310) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

a 4670 és 4830/50 között van hosszúságban! :)

(#312) B4MbOo válasza P00By (#311) üzenetére

B4MbOo
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

:D odáig tudom, de ezekhez nem tudom a GTX280-at viszonyítani, pedig fontos lenne!

your fight is with me, the others are no concern to you, got it you big bloated balloon freak?

(#313) Blaze71

Blaze71
(őstag)

Sziasztok!

Ezt a topikot nem olvastam végig, csak a hírre reagáló 230 hsz.-t. Lehet, hogy már többen is írtatok hasonlókat, ezért előre elnézést kérek Tőletek. Én is vártam ennek a kártyának az eljövetelét, hiszen elég rendesen beharangozták. Félre téve, hogy most sajnos nincs rá keret, mindenképpen érdemes kicsit várni a vásárlással. Indokaim a következők:

1. Teljesen új technológia. Tehát nem igazán lehet tudni, hogy a nagy versenyben a kiforrott darabokat dobtak piacra, vagy a seftében összefércelt kártyákat?

2. Mint minden újdonságnak, ennek is magasan van az ára, ami ahogy nagyobb készlet lesz a nagykereknél, rögtön esni fog. Most csak Saphire-t láttam az Ipon listában, de biztosan jön pár héten belül a többi gyártó is.

3. Az árfolyam ingadozásnak és a többszörös beszerzési láncnak köszönhetően jelentősen drágább egy számtech alkatrész Magyarországon, mint Európa nyugatabbi csücskében. A többszörös beszerzési lánc sajnos az ország mérete és az új technikára éhes fizetőképes kereslet megfelelő méretének hiánya miatt nem nagyon fog változni. Az árfolyam viszont változhat, igaz felfelé is. Pénteken erősödött a forint, így lehet az is, hogy ha ez stabilizálódik, vagy tovább erősödik, akkor lejjeb megy az ár.

4. Összességében úgy érzem, hogy nem lehetetlen, hogy egy hónap múlva már kiforrottabb darabokhoz lehet jutni, nagyobb kínálatból lehet válogatni, ráadásul olcsóbban. Olyan 25 ezer körül várom egy masszívabb hűtővel szerelt változat árát. Nem hinném, hogy ezzel a hűtővel gond lenne, de nem lenne baj, ha a memóriára is jutott volna belőle.

5. Viszont végre elérkezett az idő, hogy tényleg megfizethető áron juthat bárki egy valamire való kártyához, ami biztosan nem elégíti ki a hardgamer igényeit, de egy átlagos felhasználónak, aki mellesleg rendszeresen játszik, bőven megfelel. Csak üdvözölni tudom és valószínüleg hamarosan én is beszerzek egyet.

DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D

(#314) D.Orion válasza AXisBOLD (#309) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

CSX CEC FAN-ból ez a mennyiség majdnem a duplájába kerül, övében nem lesz tuning most, így jelenleg elég. Később meg lehet cserélni. 4GB akkor lesz benne, ha ősszel vált Win7-re(jelenleg XP Prof SP3). Mindig van egy fránya anyagi keret amiben kompromisszumokat kell kötni. :)

(#315) D.Orion válasza Blaze71 (#313) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

1. "Szart" csak nem dobnak piacra, kétlem, hogy bármi szériahiba lenne benne.

2. Mivel az AMD jelenleg csak referencia modelt enged "gyártani" (címkézni) így minden gyártó ugyanannyiért adja a kártyáját(külföldi webshop-ban meg lehet nézni).

3. Az árfolyam ingadozást lenyelik a kereskedők, mint ahogy szokták. Persze ha romlik a forint, akkor még több lesz.

4. Jelenleg csak referencia modelt lehet kapni, valószínűleg 1hónap múlva már jönnek az új fecskék, csak nem hazánkba. Hűtő csere sem lehetséges most gyártói szinten. Memóriára felesleges, de ha gondolod 800FT-ért vehetsz rá Zalman vagy más bordát(ha aláfér).

5. Hát igen, ebben nagy igazság van, jelenleg ez a Best Buy. :R

(#316) P00By válasza B4MbOo (#312) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Sokkal rövidebb! Most nincsen kedvem utána nézni, így nem tudom számszerűsíteni :D

(#317) lsc válasza Blaze71 (#313) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezzel most mit is akartál mondani ?

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#318) gbors válasza B4MbOo (#300) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát, tudni tudja, csak a 4x sebességű 1.1-es port már azért visszaveti a dolgokat...

az új Catalyst után a twitteren érdemes nézelődni a CatalystMaker nevű user kommentjeiben, 1 hétre előre már napra pontosak szoktak lenni az előrejelzései.

GTX280-as kérdés: ha a 4850-nél valamivel rövidebb a kártya, akkor a GTX280-nál olyan 4-5 cm-rel lehet kisebb - de ha pontos számra van szükséged, a google némi kínzás után biztosan kiköpi!

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#319) B4MbOo válasza gbors (#318) üzenetére

B4MbOo
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

köszi, ez eléggé kielégítő válasz.
amúgy azért érdekelt, mert JW-IP35-pro lapba raknám a 4770-et (már leírtam), és ráparáztam erre:
http://prohardver.hu/tema/j_w_alaplapok/hsz_57-57.html

(#320) Blaze71 válasza D.Orion (#315) üzenetére

Blaze71
(őstag)

1. Nem is sz@rra gondoltam, csak már megszokott ebben a világban, hogy sokszor nincs idő megfelelő tesztekre. Ha működik, mehet a boltokba. Max cserélik gariba, ha mégsem jó.

2. Igen, ezt néztem én is. Ezért írtam, hogy várnák vele picit. Ez igaz a 4.-re is. A memóriák sok kártyánál nincsenek hűtve, ezért nem is vagyok benne biztos, hogy szűkséges őket hűteni. Azért baja nem lenne tőle. :)

3. Nézem már egy ideje rendszeresen az Ipon árait és azt látom, hogy náluk követi sokszor az árfolyamingadozást az ár egy pici késéssel. Amit Te is írtál, érdekes, hogy felfelé előbb ugrik, mint lefelé. :)

4. Már írtam a 2.-nál.

5. Ez egyértelmű, hogy best buy. Ennyiért egy teljesen új technológia első darabjához nem igazából lehetett eddig hozzájutni. Ráadásul teljesítményben is ott van rendesen. Néztem egy tesztet, ahol a tuningolt példány sévszélessége 70 GB/s volt GPU-Z szerint. Sajnos GPU-Z képet referencia beállítás mellett nem találtam, de olyan 60-65 GB/s közé várom. Nem gyenge, az már biztos. Ráadásul nem kell bika táp sem hozzá, mint egy 4890-eshez. Igaz, hogy az már nem ez a kategória.

Isc! Csak véleményeztem, mint mások is. Örülök neki, hogy végre elérhető. :)

[ Szerkesztve ]

(#321) D.Orion válasza Blaze71 (#320) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

AMD/ATi most nagyon nyerő helyzetben van, most nem hiszem, hogy bevállanak ilyen selejt szisztémát.

(#322) Blaze71 válasza D.Orion (#321) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Igazából most mindenképpen a sz@r anyagi helyzet miatt is várnom kell. Viszont lehet, hogy nem járok vele rosszul, mert ha mégis van benne nem teljesen jól sikerült széria, akkor addigra úgyis kifut. Meg ugye az ár is mehet lejjebb és megjelenhetnek a nem referencia modellek. Ezek néha csak pár száz forinttal, esetleg egy ezressel kerülnek többe, mint a referencia modell. Ilyen a mostani 8500GT-m is. 300 forinttal került többe, mint a referencia és kétszer több a memória sávszélessége.

A másik, hogy van igazság abban, amit írtál, de sosem lehet mögélátni ezeknek a dolgoknak. Nem elképzelhetetlen, hogy inkább bevállalják a gyengébb szériát, mint átengedjék az első sorozatban gyártott 40 nm-es GPU dicsőségét a zöldeknek. Max ráfogják a nyuszira.... :DDD

(#323) baleee89

baleee89
(fanatikus tag)

nekem kicsit olyan 8800gt érzettem van! valaki tudna nekem melegedési eredményeket mondani passiv rendszert szeretnék persze megfelelö hütö cserével! :R

VESZEK rossz, javíthatatlan, fizikai sérült (6fele tört), alkatrész hiányos pc cuccokat http://hardverapro.hu/apro/keresek_hibas_rosz_alaplapokat/friss.html

(#324) Blaze71 válasza baleee89 (#323) üzenetére

Blaze71
(őstag)

A Re HD4770 topikban, ahol a hírre írtak reagálásokat, valaki belinkelte a hőmérséklet értékeket. Ha jól emlékszem, Load alatt volt 64°, idle pedig 40° körül. Nézd meg a teszteket is, amiket oda belinkeltek. Bizalomgerjesztő.

(#325) B4MbOo

B4MbOo
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

http://www.argep.hu/product_999770.html

http://www.argep.hu/product_999788.html

(#326) TheChos3nOne

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hello!

A 4770-nek milyenek a furatai? Accelero S1 vagy S2 megy rá?

"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"

(#327) Zsubi válasza TheChos3nOne (#326) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Azt tudom hogy a Coolink GFX Chilla rámegy ha minden igaz :U :R

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#328) Zsubi

Zsubi
(őstag)

Most próbáltam a Crysis WH-et 14400x900-as felbontáson, élsimítás és V-sync nélkül játékos beállításokkal 3.6Ghz-es E5200-al és a HD4770-el (830/850-es órajellel) és néha-néha beszaggatott, 25 és 45FPS között mozgott a game legelső pályán :)

Csak viszonyítási alapként: anno alapórajeles E8500-al és húzott 98GT-vel egyszer sem szaggatott és még a 2xAA-t is rátudtam kapcsolni gond nélkül, de a HD4770-nél egyenlőre felejtős :D Várom már az új drivert, mert ez így nagyon ratyi :C

[ Szerkesztve ]

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#329) HSM válasza Zsubi (#328) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Szerintem túl nagy felbontást állítottál be, az lesz a baj! :K Próbálkozz inkább 1440*900-al, hátha megjavul! ;]

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#330) Zsubi válasza HSM (#329) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Lehet egy kicsit sok volt neki......... ;] :B SORRY :R

[ Szerkesztve ]

(#331) Pala válasza Zsubi (#328) üzenetére

Pala
(PH! kedvence)

Crysisnél nagyon sokat számít a proci. Nekem majdnem 10fps-t dobott átlagban, mikor E2220-ról E7300-ra váltottam. Előbbinél a minimum fps bizony a játszhatóság határán volt.

[ Szerkesztve ]

(#332) B4MbOo válasza Pala (#331) üzenetére

B4MbOo
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Azonos órajelen?
Csak 1MB cache a különbség a két proci közt, illetve órajel, de tudtommal a 4770-et egy kétmagos ~3Ghz körüli proci már kihajtja...

(#333) Pala válasza B4MbOo (#332) üzenetére

Pala
(PH! kedvence)

2MB cache a különbség (nagyon nem mindegy, mert a játékok meghálálják a minél nagyobb gyorsítótárat) és a rendszerbusz is magasabb órajelen üzemel (800 vs. 1066). Egyébként azonos órajelen néztem (2.7GHz). A minimum fps-nél bizony észrevehető a javulás. GTA4 esetében szintúgy, ott is kapásból legalább 5-6fps-el magasabb értékeket kaptam mindenhol. Egy E8x00 procival valószínűleg még gyorsabb lenne.

[ Szerkesztve ]

(#334) Zsubi

Zsubi
(őstag)

3DMark 06: E5200@3400Mhz+HD4770@830/850=12164pont :( :(((

[ Szerkesztve ]

(#335) RaiDani válasza Zsubi (#334) üzenetére

RaiDani
(tag)

Reméljük driver miatt van ez a lassúság :( (más miatt nem is lehet, ha a specifikációit nézzük)
Jövőhéten én is tulajdonosa leszek egy zaffírnak :))

[ Szerkesztve ]

(#336) Zsubi válasza RaiDani (#335) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Én is nagyon remélem mert ez így nagyon "kaka" :W Csak még mindig nem értem akkor a teszteket milyem driver-rel csinálták ha ott jobb eredmények születtek :(( Gratula hozzá! :C

[ Szerkesztve ]

(#337) RaiDani

RaiDani
(tag)

Itt Cat 9.4-el tesztelték és elég szépen ment az asus :)

(#338) TheChos3nOne válasza Zsubi (#327) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor az S1-es lesz :K

Viszont egy furcsa dolgot vettem észre. A referenciához képest minden gyártó , aki a másik hűtővel forgalmazza a karit, az a lehagy egy csomó kondit és fetet a nyákról. Gondolom azért nem véletlenül tették oda a gyárban. Ez viszont tuningban okoz visszaesést nem?(tippen szerint)

itt láthatjátok: ref ,nem ref

mod: az a 3dm-es eredmény egész jó, főleg egy ilyen középre szánt karitól :K

[ Szerkesztve ]

(#339) Zsubi válasza TheChos3nOne (#338) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Érdekes hogy ha megnézzed akkor ott van a nyákon a helye, azt viszont nem tudom mekkora szerepe van :U

(#340) TheChos3nOne válasza Zsubi (#339) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na ne , ott van a helye? :DDD Ebből láttam , hogy nincs rajta, mivel csak a helye van ott. :K .Mennyiért sikerült egy ilyen karira szert tenned?

(#341) HSM válasza Zsubi (#336) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Ja, a valaha volt megboldogult 3870-emmel vagy egy szinten! :C [link]
De elárulok egy titkot, nem a kártya a szar, hanem a bencs.... ;) Nézd meg majd Vantage-ban, bár az is eléggé "zöldlogós"..... :U
De ha ez megnyugtat, íme egy régebbi mérésem egy eléggé húzott 4850-el (igaz, régi driverrel): [link]

És azt nem árt tudni, hogy a 4770 butított beállításokon tudtommal picivel lassabbnak kéne lennie egy OC 9800GT-nél DX9-ben, viszont a számítási kapacitása sokkal nagyobb, ergó úgy érdemes használni, ha nem bírná, hogy AA és textúrákból érdemes csak visszavenni.... (Legalábbis nálam 4850-nél ez volt a helyzet...)

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#342) HSM válasza TheChos3nOne (#338) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Kétféle refi van, a kifújós, "telekondis", meg ez az olcsóbb verzió, csaképpen minden partner az olcsóbbért ugrott..... :D

(#343) RaiDani

RaiDani
(tag)

Catalyst 9.5 Béta:
[link]
HD4xxx szériához, csak driver, CCC nincs benne.

#344 D.Orion: 13-án jön a teljes

[ Szerkesztve ]

(#344) D.Orion válasza RaiDani (#343) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Még pár nap és jön a teljes 9.5. :R Remélem még a héten. ;] PP-re kíváncsi leszek. :U

(#343) RaiDani: Thx, kár, hogy olyan soká. :(

[ Szerkesztve ]

(#345) TheChos3nOne válasza HSM (#342) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez érdekes , ugyanis a 40nm és a többi gyártási költség miatt amúgy is nevetségesen olcsó a 4770. :DDD

azért kíváncsi lennék egy ref vs spórolós tesztre :K

(#346) Zsubi válasza TheChos3nOne (#340) üzenetére

Zsubi
(őstag)

32k-ért, XFX-et akartam de az csak jövő héten lesz :)

HSM: Hiába tuningolom akkor sem hozza azt az érzést mint egy 98GT OC valahogy olyan kevésnek tűnik, de majd az új Catalyst-al hátha meglendül :U :B

[ Szerkesztve ]

(#347) szacsee

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csináljatok már egy screenshotot a GPU Caps Wiever 1.60 Fur renderingjével...anno a 8800GTS 512-essel csináltam egy képet... valamilyen szinten összehasonlításnak jó. (default beállítás ablakban MSAA=0)
GPU Caps Wiever megnyit... alúl Fur Rendering... megnyíló ablakban MSAA=0 és Go. :)
Szerintem alázni fogja... ja és eredeti állapotában is kérnék egy screent és a GPU Caps Wiever átnevezésével is, hátha a driver lekorlátoz. ;)

[ Szerkesztve ]

(#348) HSM válasza szacsee (#347) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Én csináltam anno tuningolt GTX260 (216sp) vs .4890 furmark-tesztet.... A GTX260 tuningolva is csak 4772 pontot csinált, a 4890 pedig 6500-at, ha jól emlékszem, alapon....

(#349) B4MbOo válasza Pala (#333) üzenetére

B4MbOo
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Elnéztem, E5200-at olvastam x)

(#350) HSM válasza Zsubi (#346) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Ja, hátha az új driver... :F De azt ne feletsd el, hogy messze vagy még memória-órajelben egy tuningolt 9800GT 1ghz - 1,1ghz-étől... Ráadásul itt pont a memória-órajel a lehető legkritikusabb, pláne a 4770-nél.... A 4850-em sebességét is egyértelműen a memória lassítota.... Pedig ott 1Ghz-es.... Hiába tuningoltam a GPU-t, alig kaptam valamit, tuningoltam a memóriát, egyből megkaptam, amit beletettem.... ;)

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Ati Radeon HD 4770
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.