Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Ati Radeon HD 4770

(#251) Zsubi válasza B4MbOo (#250) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Nincs hozzá rendes driver még szerintem azért van ez az állapot :U

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#252) gbors válasza Zsubi (#236) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

akkor nála is gond van, attól tartok. a 4770 mindenben gyorsabb a 4830-nál 20%-kal a memóriát leszámítva, kizárt, hogy lassabb legyen 1-2 szélsőséges esetet leszámítva. driver?

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#253) Zsubi válasza gbors (#252) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Az a driver van fent amit hozzá kaptam a gyári lemezen de érdekes ha letöltőm én a 9.4-es Catalys-t akkor arra hibaüzenetet ír ki, csak a gyári lemezen lévővel működik rendesen :W
A rendszeremet is újra raktam tegnap este és semmi javulás teljesítmény szempontjából :(
A tesztek szerintem másik driverrel készültek amit külön a tesztekre csináltak :U
Hátha a 9.5 jobb lesz majd és tényleg hozni fogja azt amit ígértek :O

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#254) B4MbOo válasza Zsubi (#251) üzenetére

B4MbOo
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

És akkor a teszteket milyen driverrel csinálták?

az Anandtech azt írja: 9.4 Beta for 4770 (ezzel tesztelték)
a techpowerup: HD 4770: 8.60

[ Szerkesztve ]

your fight is with me, the others are no concern to you, got it you big bloated balloon freak?

(#255) szacsee válasza Zsubi (#253) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csökkentett módban szedd le driver sweeperrel az ATI driver maradékát, a Catalyst eltávolítása után és restart után próbáld meg feltenni a 9.4-est. ;)

(#256) Zsubi válasza szacsee (#255) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Ezt nem nagyon értem kifejtenéd bővebben :B :U Köszi :R
MSN elérhető vagyok :R

B4MbOo: gyári lemezen lévő driver és amivel a teszteket csináltak nézd meg a kettőnek nem ugyan az a verzsönje :D

[ Szerkesztve ]

(#257) B4MbOo

B4MbOo
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

jójó bocsi, már felfogtam:)
Próbálkozz vmiféleképpen felrakni a 9.4-est, úgy látom szacsee ért hozzá^^

your fight is with me, the others are no concern to you, got it you big bloated balloon freak?

(#258) szacsee válasza Zsubi (#256) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Driver leszedésekor marad a registry-ben 1-2 érvénytelen bejegyzés, ami megkutyulhatja a dolgokat, ha újabb drivert teszel fel...ezért:
Driver Sweeper telepít.
Catalyst leszed driverrel együtt
Újraindít, majd csökkentett módba bootol.
Csökkentett módban Driver Sweeper indít, majd Ati kijelöl és hajrá.
Ha ez megvan, akkor restart és 9.4-es Catalyst telepít...

Ja és OS-nek megfelelő Catalystot szedtél le? (tudom láma kérdés, de van, hogy benézi az ember).. :B

[ Szerkesztve ]

(#259) Zsubi válasza szacsee (#258) üzenetére

Zsubi
(őstag)

A gyári lemezen a 8.560-as verziójú van és megtaláltam azt amivel a teszteket csinálták a ATI 9.4 Beta Catalyst 8.60-090316 :C
Hátha ez jó lesz, először megpróbálom ezzel csak nagyon lassan jön lefelé :W
Ha minden igaz jót szedtem le :B

[ Szerkesztve ]

(#260) gbors válasza Zsubi (#259) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na kíváncsi leszek :)

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#261) szacsee válasza Zsubi (#259) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A végleges pedig ez:

(#262) rocket

rocket
(PH! kedvence)

Radeon HD 4770 Media Edition VS Retail Edition

Azt irjak 2-3 fokkal jobban hut a "szepseg", de hangosabb is, tehat csak csunya a retail huto, de azon kivul jol teljesit :)

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#263) LordDarkness

LordDarkness
(senior tag)

Üdv mindenkinek! Szerintetek megéri eladni a 4870esemet és helyette 4770cf? 1280*1024ben játszok és mindent lehetőség szerint fulra álitva.

[ Szerkesztve ]

Rock Katona

(#264) Zsubi válasza szacsee (#261) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Felment de minden ugyan az, a driver packing verzió stimmel :U

(#265) Speed(R) válasza LordDarkness (#263) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ígyis úgyis mocskos nagy procilimited van\lenne, teljesen mindegy szvsz.
Fogyasztásban nyernél egy picit, cserébe viszont ha nem működik a CF..

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#266) LordDarkness válasza Speed(R) (#265) üzenetére

LordDarkness
(senior tag)

Köszi a gyors választ.Akkor inkább egy phenomII-be lesz a plusz lóvé beleölve! :R

Rock Katona

(#267) FireKeeper válasza rocket (#262) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azért a media edition NYÁKjáról nem volt lespórolva az a pár fet a tápfesz stabilizáló résznél. és mint tudjuk a stabil fesz csodákra képes ;]

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#268) AXisBOLD válasza Speed(R) (#265) üzenetére

AXisBOLD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

3.1-es 6000+al miért lenne "mocskos nagy" proc limit? persze proc limitált lenne a konfig, de nem mocskosul :N

LordDarkness: de azért szerintem is phenom2-t vegyél inkább! 4870-et nincs értelme leváltani ilyen cf dolgokra.

[ Szerkesztve ]

Aurea mediocritas

(#269) Speed(R) válasza AXisBOLD (#268) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

1280ban 8xAA mellett is pihenget a kártya azzal a procival.
Ha 16xxben hajtaná, nem írtam volna ilyesmit, gondolhatod.
Jobban belegondolva, ha nincs kifejezetten szükség gyorsabb procira, én inkább monitorcserére költenék (20-22"wide), azzal nőne az élmény legjobban..

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#270) nixx-21 válasza rocket (#262) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

gondolom azért hangosabb mert kisebb a venti a media változaton és többet kell pörörgnie mellesleg 3tűs venti csati van :K meg 1000* szebb :D

azt nem tudjuk h meddig nem lehet egyedi változatú HD4770-et kiadni?
kiváncsi vagyok h az Asus csinál MATRIX változatot vagy sem :C de a His fajta IceQ se lesz majd csunya

[ Szerkesztve ]

Ati VGA tulajok baráti klubja topik.  Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3

(#271) HSM válasza Skica (#183) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Köszi! :R
Asszem megtartom a 4890-em.... :B :DDD Pedig fontogattam, hogy csinálok belőle 4770-et, de nekem nem lenne elég fürge.... :B

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#272) Mercutio_

Mercutio_
(PH! addikt)

#177-re valaki? :U

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#273) AXisBOLD válasza Speed(R) (#269) üzenetére

AXisBOLD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hogy mutat 22 colon a 1440x900-as felbontás, mert úgy gondoltam hogy nem a legjobb, de persze nincs tapasztalat, ezért kérdezem.

HSM: jó kártya a 4770, de egy kór í hét mellé?...ne bohóckodjunk már, minimum 4890 :K , jó az így.

Aurea mediocritas

(#274) stewe2

stewe2
(lelkes újonc)

Üdv Mindenkinek!

Olvasgatom az ati topicokat, és több dolog is eszembe jutott a 4770 kapcsán.

1. Még a 4670-ben Tzsoleszék agyonhipeolták a karit, a " rengeteg fps az új játékokban", azután Aggregátor szénné húzta, és annyira meggyőzőek voltak, és a7600gs is gáz volt, hogy beneveztem én is. Csak két dologra nem gondoltam: a kari nagyon ok, ja persze 1024-ben. Full hd-ban már nem annyira. Gondoltam lejjebb veszem, de jött a pofáraesés: csökkent az fps!!! Nekiálltam húzni, 824-1140 stabilan ment, de nem volt növekedés teljesítményben, szinte semmi !!! Ezzel nem azt akarom mondani, hogy rossz vétel volt 20k-ért, de minden rendszer más és más, van ahol jó egy hardver, van ahol kevésbé.

2. Nyomják a tesztekben az AA-t rendesen 4*, 8*, de minek? 1920*1080-ban mondjuk még van különbség lcd-nél, no és 2AA között, de feljebb már nem látok változást a képminőségben, csak szaggat mint állat. Hasonló felbontásban crt-n meg eleve nem is kell. (Öcsémnél láttam a San Andreast 1900*1440-ben)

stewe

Nincs igazság. Csak erőviszonyok...

(#275) AXisBOLD válasza Mercutio_ (#272) üzenetére

AXisBOLD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

itt egy pár kép.

Aurea mediocritas

(#276) B4MbOo válasza Mercutio_ (#272) üzenetére

B4MbOo
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

kb olyan hosszú mint a 4830, a 4670-nél jóval hosszabb.

(#277) lsc válasza stewe2 (#274) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mondjuk aki 19xx felbontásra játékhoz vesz 4670-et az biztosan elnézett valamit, szerintem a topicokban sem kapott ilyen tanácsot senki . A másik, most mit is akartál mondani ?

Az élet kegyetlen .

(#278) B4MbOo válasza stewe2 (#274) üzenetére

B4MbOo
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Ha megnézel egy tesztet, egyből látod h középkategória, és a fullHD felbontás a mai játékoknál az nem középkategóriát igényel.sztem. Nézed a teszteket, és max 1680*1050-es felbontásban vizsgálják h h teljesít a 4670 játékokban, valószínűnek tartom azért, mert fullHDban a bűvös 25 alatt van az átlagfps. (most a crysist ne hozzuk ide)

[ Szerkesztve ]

(#279) Geza26 válasza stewe2 (#274) üzenetére

Geza26
(fanatikus tag)

A felbontás csökkentése a processzor limit miatt nem segít!

(#280) jucye

jucye
(kvázi-tag)

Kicsit savanyú a szőlő az eddigi teszterek (pl. Zsubi) által elmondottak alapján.

Úgy tűnik, hogy egyenlőre maradok a 4830-nál, nem váltok másra. Még egy kicsit lentebb megy az ára lehet összerakok egy CF rendszert. :DDD 4770 CF ötlet elvetve...

Pedig már erősen gondolkodóba estem... :B

Mondtam hogy mondtam. Nemmegmondtam?!

(#281) lsc válasza jucye (#280) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

4830-ról nincs is értelme váltani .

Az élet kegyetlen .

(#282) B4MbOo

B4MbOo
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Amúgy ezalatt a pár nap alatt nem kellett volna elárasztaniuk a boltokat 4770-el? Eddig ha jól látom csak iponon lehet kappni ott is csak sapphiret... (jó egy kis ideig lehetett powercolort is)

(#283) Pala válasza jucye (#280) üzenetére

Pala
(PH! kedvence)

Szerintem eleve nem is túl bölcs dolog egy pár napja megjelent kártyáért elrohanni a boltba. Érdemes megvárni, amíg kicsit "kiforr" a dolog (pl. driver-oldalról), felszínre kerülnek az esetleges nyavalyák, tudnivalók, stb.... meg amúgy is lejjebb fog menni az ára. Ráadásul ez a kártya nem tölt be semmilyen űrt, a 4830/4850 lényegében ugyanez a kategória teljesítményben, +-10% ide vagy oda nem sokat számít. Valamennyit persze igen, de azt inkább csak a fraps mutatja. :)

(#284) stewe2 válasza lsc (#277) üzenetére

stewe2
(lelkes újonc)

Persze! Nem a topicot húzom le, szeretem ezt a közösséget, mindössze egy hozzászólásra reagáltam. Valaki kérdezte, hogy érdemes-e 4770-re váltani, de csak x felbontásaban szokott játszani, meg úgy is csak 19"-es a monitorja. Most. De fél év múlva? A 4670-et én sem arra vettem, csak közben monitort cseréltem. A sams. 997-en semmi gondom nem volna. Az nem jutott eszembe, hogy az lcd a natívot támogatja.
A 4800+@3000 nem hiszem hogy pclimit 2-3 éves játékoknál.

Az AA-val kapcsolatban arra gondoltam, hogy ahogyan fejlődnek a kártyák, nő a felbontás, szerintem egyre inkábbnem lesz jelentősége a nagymértékű élsimításnak, kvázi ez a kártya "sokáig" használható.

Más. Valaki boncolgatta, hova jön a kari, mikor nyáron itt a 5xxx, és az nagyon le fogja nyomni. Természetesen. Csak azok az 58xx kártyák lesznek, és nem a 30k-s szegmensben. Mire ideérnek az 56xx-k (Magyarországra, vidékre!!!), addigra Karácsony lesz. És mivel azok a 4670-et (4750 ddr3?) váltják le nem hiszem hogy durván jobbak lesznek mint a 4770. Szvsz. ez a vga nagyon jól sikerült, és egy évig tuti ki lehet vele húzni. Már csak az a kérdés, mikor lesz belőle pécsen választék?

(#285) Cs_Laci válasza B4MbOo (#282) üzenetére

Cs_Laci
(senior tag)

Powercolor volt 27K-ért, gondolom azonnal elvitték (ipon)

Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

(#286) B4MbOo válasza Cs_Laci (#285) üzenetére

B4MbOo
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Tudom, de ilyenkor nem az lenne az alap, h majdnem minden informatikai boltban megjelenik rögtön, az összes gyártótól? (nekem pl. a hisre fáj a fogam:) )

[ Szerkesztve ]

(#287) Cs_Laci válasza B4MbOo (#286) üzenetére

Cs_Laci
(senior tag)

De, de ez magyarország. Itt nincs newegg :)
És az első fecskék nem minket céloznak meg. Az USA-ban is nehezen bírják tartani a frontot.

Mellesleg kiraktak 89 dolcsis 4770-et tojásék - kettőt is.
[link]

Szer: Egyébként miért pont HIS, amikor mindegyik tökegyforma referencia? Ahhoz adnak valami keresett game-t?

[ Szerkesztve ]

Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

(#288) stewe2 válasza Pala (#283) üzenetére

stewe2
(lelkes újonc)

Én is várok még vele, bár nekem kifejezetten tetszik a refhűtős vátozat (nagy borda, nagy venti), de azért milyen jó, hogy már kettőröl van tapasztalat, és vannak már gyorstesztek.

Azok várták nagyon a karit, azok akik régiről váltanak, mint Gyiku, vagy én, ha a 4670-es kitérőt nem nézzük. Szerintem a 4830, 4850 tulajokat azért frusztrálja a 4770, mert 1. korszerűbb, 2. kevesebbet eszik.

(#289) B4MbOo válasza Cs_Laci (#287) üzenetére

B4MbOo
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Hát pont ezaz, h itt az ár is hasonló lesz az összes gyártónál (mármint a referencia daraboknál) szal pont az dönt h ki milyen gyártót favorizál/milyen gyártóban bízik jobban. (esetleg kinek tetszik az h a ref hűtőn vannak pöttyök x) ) Amúgy sztem nem adnak gamet egyikhez se.

(#290) AXisBOLD válasza stewe2 (#274) üzenetére

AXisBOLD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

köszönjük :)

Aurea mediocritas

(#291) Pala válasza stewe2 (#288) üzenetére

Pala
(PH! kedvence)

Engem ugyan nem frusztrál. :D Még korszerűbbnek sem mondanám, mert a feature-lista tekintetében az ég adta világon semmilyen különbség nincsen a 4770 javára. A fogyasztás az nálam kevésbé érzékeny pont, lehet, hogy ezért nem is tűnik fel annyira. :) Bár kétségtelen, ebből a szempontból jobb választás az újonc.
Jó kis kártya lesz ez, főleg ha kikupálódnak hozzá a driverek. Viszont nyálcsorgatva rohanni érte a megjelenés utáni pillanatokban nem biztos, hogy a legjobb döntés.

[ Szerkesztve ]

(#292) B4MbOo válasza Pala (#291) üzenetére

B4MbOo
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Én minden további nélkül megvenném most rögtön:) és úgy néz ki h 1héten belül veszek egy full új gépet és abba 4770 kerülne.. valszeg sapphire

ilyen konfigba pakolnám:
JW JW-IP35-pro
Intel Dual Core E5200 (~3,2 környékére rántanám gyári hűtővel)
Corsair TwinX 4096Mb DDR2 800Mhz DHX CL5 KIT
FSP400-60GLN

[ Szerkesztve ]

(#293) Pala válasza B4MbOo (#292) üzenetére

Pala
(PH! kedvence)

Ez olyan igazi best-buy cuccos masina lenne szerintem. :) A táp is az,a vga is, a proci is...bár a Jetway lapokat nem annyira ismerem, de biztos nem rossz. :)

(#294) B4MbOo

B4MbOo
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

az a cél h bestbuy legyen:) eleinte giga lapot akartam, de utánaolvasgattam a JW-nek, ázsiában ők uralják a piac nagy részét, megbízhatóak stb.. és ráadásul olcsó is.
pl a JW-IP35-pro 18.281Ft iponon.., és mintha pont erre a lapra írták volna vmi külföldi oldalon, h BESTBUY :) egy hülyeség van abban a lapban: a 2. PCI-E slot, ami x4-en megy...

[ Szerkesztve ]

(#295) Pala válasza B4MbOo (#294) üzenetére

Pala
(PH! kedvence)

Nos, ha ez valóban így van, akkor nincs min hezitálni, nyomás a számtekbótba! :)
Egy biztos: az adatlapodon lévő konfighoz képest a különbség ég és föld lesz!

[ Szerkesztve ]

(#296) B4MbOo válasza Pala (#295) üzenetére

B4MbOo
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

még egy pár napot várok a 4770 miatt. legfőképp újdonsült tulajok véleményére, akiknek lehetőleg hasonló konfigjuk van mint az én tervezettem:)

(#297) szacsee válasza B4MbOo (#296) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

9,5-ös Catalystot várd meg mindenképpen.. :K

(#298) gbors válasza B4MbOo (#294) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a JW tényleg király, Hilbert a guru3D-n szokott áradozni róla, csak sajna itthonfelé kevésbé elterjedt. az pedig, hogy a 2. PCIe slot négyszeres csak, az a chipset miatt van.

(#299) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

Barátnőmnek most raktam össze egy gépet, jövő héten már ő is birtokba vesz egy ilyen Sapphire HD4770-et. ;] :C
Gépe többi jelentősebb része:
Gigabyte EP43-DS3
E5200
Kingmax 2GB/800MHz
Chieftec 400W

Tesztek lesznek majd. :))

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#300) B4MbOo válasza gbors (#298) üzenetére

B4MbOo
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Tudom, azthiszem elvileg a p35 chipset egyáltalán nem képes CFX-re, emiatt is jobb a p45... azt tartom hülyeségnek, h egyáltalán rárakták... de ettől függetlenül tetszik a lap, majd írok véleményt a JW topicba..

a 9.4-es catalyst március 9-én jelent, meg tehát esély van rá h a napokban kijöjjön a 9.5-ös, ugye?

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Ati Radeon HD 4770
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.