Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Ati Radeon HD 4770

(#1001) cszn válasza Dark KillerX (#1000) üzenetére

cszn
(őstag)

:K :R

(#1002) gyiku válasza Dark KillerX (#993) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

julius 1el lepnek eletbe a modositasok, nem?

(#1003) CROKER21

CROKER21
(kvázi-tag)

Üdv Mindenkinek!
Nos anniyt szólnék hozzá, hogy most megint egy kicsit drágultak az alkatrészek. Egyébként meg, ne várjuk észrevehető csökkenést. Ugyanis az eladónak nem az az érdeke, hogy az árfolyammal lefele mozogjon, csak ha kifut a terméke és újra be kell szereznie. Hanem az ha romlik a forint akkor növeli az árakat könnyedén röhögve, ha meg erősödik, a rossz forint árfolyamon hagyja a termékeit. Még bizonytalan a helyzet az országban, nem fognak változtatni. MAx ha mondjuk 2 hónapja már 200-210 körül van 1 dolcsi, akkor várhatunk érdemes csökkenést. Így addig kell beszerezni míg JÚLIUS 1.jétől nem ÁFa-znak. (hd4770 2000fttal let drágább péntek óta no comment :((( )

Egy kérésem lehet? Valaki tudna nekem linkelni egy hd4770 tesztet illetve crossfireX tesztet mellé egy Hd4850 + szintén crossfireX-et) Persze nem lenne rossz ha mindkettő tartalmazn még tunnng teszteket is :DD

Tudom sokat kérek. 4770ven meg megéri a pénzét terhelés mentesen 38 wattal kevesebbet fogyaszt. Így égethetem a 40W-os izzomaat 1 óráig ingyen :DDD

[ Szerkesztve ]

Messziről jött ember, azt mond amit akar....

(#1004) Dark KillerX válasza gyiku (#1002) üzenetére

Dark KillerX
(őstag)

Akkor még egy hónap haladék.Reméljük. :K :B

(#1005) cowboy_bebop válasza CROKER21 (#1003) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Majd csökkenti a drágán áruló kereskedő az árait, ha látja h. mindenki az egészséges haszonnal dolgozó boltosnál áll sorban.

(#1006) CROKER21 válasza cowboy_bebop (#1005) üzenetére

CROKER21
(kvázi-tag)

Hát a korrekt embereket mindenki szereti. Ugyanakkor meg az is a baj, hogy még (ahogy észrevettem) szűk a kínálat a 4770esből. ez megint csak nem az árakat támogatja.
ugyanakkor meg, ha valaki szeretne egy crossfireX-et kialakítani, nem talál referencia hűtős lapot (vagy legalább is én nem találtam :( )

(#1007) cszn válasza Dark KillerX (#1004) üzenetére

cszn
(őstag)

De csak ha elfogadják... ma kellene nekik :F

[ Szerkesztve ]

(#1008) Dark KillerX válasza cszn (#1007) üzenetére

Dark KillerX
(őstag)

Remélem nem :B ,de sajnos a többség úgy is meglesz. :o :((

[ Szerkesztve ]

(#1009) B4MbOo

B4MbOo
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Szerintem jobban megéri 4830-at venni most, ha iponon nézem (bár máshol is), ugyanis a sapphire 4830 HDMI 512MB ~24k, a 4770 meg ~32k... még az 1gigás 4830 is 3k-val olcsóbb a 4770-nél.. ja és ~32-ért van 4850 is (512megás) normális hűtővel - MSI..

[ Szerkesztve ]

your fight is with me, the others are no concern to you, got it you big bloated balloon freak?

(#1010) CROKER21 válasza B4MbOo (#1009) üzenetére

CROKER21
(kvázi-tag)

Én a fogyasztása miatt választanám a hd4770et illetve a jobb tuning potenciál miatt.
De nem láttam referenciahűtésűt, így nem lenne rossz mondjuk egy hd4770es és egy hd4850 CrossfireXben :DD így a 4850 referenciás lenne a másik meg sima hűtés. Tudom furán néz ki ez a párosítás de megoldható. Egyébként 1 kérdés (lehet buta de kíváncsiság)
Hogy miben jobb elvileg vagy miben előnyösebb egy vga-n ha 1GB ram van benn mint 512.
Fpsekben látható különbség vagy gyorsabb lesz a játék.
Előre is kössz.

(#1011) FireKeeper válasza CROKER21 (#1010) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

crossfire-nél nem követelmény, hogy azonos GPU-val kell rendelkeznie a két (vagy több) kártyának? sztem a 4850-4770 nem működne, de javíts ki, ha tévedek!

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#1012) CROKER21 válasza FireKeeper (#1011) üzenetére

CROKER21
(kvázi-tag)

Szóval mivel újabb technológia pl. 4770es és mert más a gpuja nem működne. Mondjuk lehetséges. De viszont egy 4870es és 4850es passzolna. Egyébként crossfireXben 2 4770es 15-20% erősebb mint egy 4890es és ugyanabban az árban vannak. Szóval az nem lenne rossz. Mondjuk ahhoz egy 400wattos táp kevés lenne egy 500-550es viszont jó lehet...

[ Szerkesztve ]

(#1013) D.Orion válasza CROKER21 (#1012) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Mik az egyéb hardverek? Sztem egy jó kiosztású 450W-os már elég lenne

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#1014) FireKeeper válasza CROKER21 (#1012) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

cf-be én nem ruháznék. mindig jobban megéri egyetlen erős kártya. ott nem lehet driver, vagy támogatottsági gond, mint többkártyás rendszereknél. jó, manapság már jó drivereket írnak, de az ördög nem alszik. plusz meg ott a fogyasztás. nekem az nvidia féle hibrid megoldás tetszene, hogy igp+diszkrét, és 2d alatt a diszkrét kapcsol le, 3d alatt pedig az integrált.
más: cf-hez tudtommal a gpu-nak, és a memória mennyiségének/típusának kell megegyeznie. de lehet hogy az egész kártyának, bár az azonos felépítés mellett bios-átírással megoldható.

(#1015) CROKER21 válasza D.Orion (#1013) üzenetére

CROKER21
(kvázi-tag)

Nos alapon a hd4770es 150watt körül mozog, kettő máris 300 (és még nem is kezted el nyúzni) akkor mondjuk egy AMD P II X3 720BE egy kis tuninggal plusz proc hűt illetve két venti a házba dvd író WD 320 GB os merev 2x2gb kingmax ram, illetve az alaplap is felvesz egy kevés energit. Nos így nem lenne kevés egy fsb bluestrom II 400w táp? Elég szűkösen...

FireKeeper:
Nos az ATInál is van hybrid technológia. CSak az a baj, hogy ott a jó vga-k nem támogatják csak a 20eHuf alattiak. De ha támogatja mondjuk a 4850 vagy a 4870en akkor olyat veszek.

Egyébként a 4770es vagy 4850/70 es kihajtanak egy 1650x1050 20" monitort 40fps felett? Persze itt a beállítások élsimítások is számítanak illetve 4770es illetve a kártyák többsége támogatja majd a direktX 11. persze minimális minőségromlással?

[ Szerkesztve ]

(#1016) FireKeeper válasza CROKER21 (#1015) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az ati féle hibrid teljesen más elven működik. ott arról szól a dolog, hogy az igp és a diszkrét crossfire-ben működnek, gyorsítva a teljesítményen, mint simán ha két kártyát használnál cf-ben.
amúgy egy 20" monitorhoz pont elég ez a kártya, a full hd felbontáshoz már tuning és 1GB vram kéne.
én úgy tudom, hogy bár van a gpu-ban (már r600 óra is) tesszelátor, és shader alapú élsimítás, a dx11-et nem fogják a mostaniak támogatni sajna.

(#1017) CROKER21 válasza FireKeeper (#1016) üzenetére

CROKER21
(kvázi-tag)

Akkor igazából játékra elég az 512, csupán ha ful hd-zni szeretnék kellene az 1 GB.
Akkor most 4850essel is bőven jó és szeptemberben meg egy 20-25 ért megválni tőle egy kevésbé felhasználó barátnak eladni. Ez a legjobb alternatíva.
Nos egyébként ahogy mondtad, most esett le a hybrid CrossfireX rendszer (akkor csalóka az elnevezés<vagy csak én vagyok SZŐKE>, azt hittem, ez olyan mint az autóknál a hybrid). BOCSIka :DD
Pedig ez egy jó alternatíva lenne. Mert elég sok ember itt felhasználóbarát és kevésbbé barátja az elektromos számlának...

[ Szerkesztve ]

(#1018) FireKeeper válasza CROKER21 (#1017) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az 1gb vram manapság már full hd-nél kisebb felbontásnál is jól jöhet.
a hibrid technológia meg nem amiatt lenne jó, hogy most hú mekkorát spórolok a villanyszámlán. max párszáz, vagy ezer forint évente. hanem inkább, ha abba gondolsz bele, hogy elég ha már 1 wattot megspórolsz. az nem sok. de ha 1 millió ember spórol meg 1 wattot? az már 1MegaWatt! és senki nem vesztett semmit, csak kemény 1W spórolással 1MW-tal csökkentettük a totál feleslegesen elhasznált energiát. ezért ilyen fontosak ezek, hogy ne pocsékoljunk, nem pedig azért, hogy spóroljunk a villanyszámlán.

(#1019) CROKER21 válasza FireKeeper (#1018) üzenetére

CROKER21
(kvázi-tag)

Hát erről meg sem közelítettem. De kösszi hogy felnyitottad a szememet :DD
egyébként jómagam is környezet tudatos vagyok. mindent le szoktam kapcsolni a lakásban a tv- dvd lejátszót. csak a hűtő megy illetve a mikró órája. de midig megnézem a villanyórát pörög-e. Illetve Gazdaságosan tusolok. Kiállok az esőbe :DD csak az a baj hogy 2 hónapja nem esett :DDD.

(#1020) gbors válasza CROKER21 (#1015) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hol láttál 4770-et 150W-ot fogyasztani? :)

Nézd meg a configomat, képzelj hozzá egy 4870X2-t, és az még mindig 400W alatt húz ki a falból. A táp hatásfokával korrigálva az cca. 320W - és a 4770CF jó 80W-tal kevesebbet eszik a 4870X2-nél...

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#1021) CROKER21 válasza gbors (#1020) üzenetére

CROKER21
(kvázi-tag)

[link]

Akkor amit itt írnak, mit takar a teljes rendszeres fogyasztást?

[ Szerkesztve ]

(#1022) piadex2

piadex2
(senior tag)

Sziasztok!

Melyik a tartósabb kártya? A 4850 vagy a 4770?
Azért kérdem, mert nem akarok félévente kártyát cserélni.
Kösz:

piadex2

ha üzenni akartok, akkor légyszíves privát üzeneteken, e-mailen vagy telefonon (06705022167) keresztül tegyétek! köszi

(#1023) cszn válasza FireKeeper (#1018) üzenetére

cszn
(őstag)

a gondolat az szép, de ameddig a pénz az úr, a lehetőségeink igen csekélyek. akármit is teszünk, a másik oldalon többszörösét szenvedi el a világ, mert nem nekünk kéne ezt megérteni, hanem akik a hatalommal rendelkeznek. de ebbe kár és felesleges lenne belemenni :(
...de persze azért mindent meg kell tennünk, úgyhogy csak hajrá, én is odafigyelek mit fogyasztok. :K

[ Szerkesztve ]

(#1024) stevve válasza piadex2 (#1022) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

1 topikban elég feltenni 1 kérdést :DDD A másikban válaszoltunk rá páran már, nézz át oda.

PH semleges

(#1025) fagy53 válasza piadex2 (#1022) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Üdv!
Ha száraz helyen tartod, mindkettő eláll sokáig. :DDD
A 4850 picit gyorsabb, a játékok egy részénél biztosan, de többet is fogyaszt!
A DX11-et egyik sem tudja...

(#1026) AtHoS válasza CROKER21 (#1021) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Mintha a tábla fölé oda lenne írva: A teljes rendszer fogyasztása (watt)

Szerintem teljesen egyértelmű.

szerk.: Azt azért leírom, hogy nálam E5200 társaságában 170W körül kajált a rendszert Furmark-kal terhelve a 4770-et. A ph! teszt alapján ennyire jó lenne a Core 2 Quad 3,33GHz (2 x 6 MB L2 cache) fogyasztása egy alapórajelen járó E5200-ashoz képest :F

piadex2
Szerintem ugyanannyi ideig képes mindkét típusú kártya elállni, tehát egyik típus sem romlana meg a másik előtt :DDD
szerk.: fagy53 megelőzött ;]

[ Szerkesztve ]

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#1027) CROKER21 válasza AtHoS (#1026) üzenetére

CROKER21
(kvázi-tag)

MONDTAM HOGY SZŐKE VAGYOK :DDD

(#1028) lsc válasza AtHoS (#1026) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Neked monitor, hangfal is van-e mérve, szerintem a tesztben csak a gép .

Az élet kegyetlen .

(#1029) AtHoS válasza lsc (#1028) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Csak a gép. Nem az elosztó teljesítményfelvételét mértem. A ház tápkábele volt csak a fogyimérőbe dugva

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#1030) belsodavid

belsodavid
(fanatikus tag)

Milyen mostanában az ati driver ellátottséga? Kérdeztem eladót, nvida-ról váltanék atira aztmondta ismerettségi körébe többen váltak meg 4850-től, mert nem voltak jók a driverek, pedig ők komolyan belebújtak a fórumokba. Nem akar lebeszélni, de ő ezt gondolja. Alap játékok szaggatnak, valami hiba okától. Mi a véleményetek? Én 4770-et vennék most :)

http://hardverapro.hu/apro/sky_ray_stl-v2_led_lampa_elado/hsz_1-50.html

(#1031) stevve válasza belsodavid (#1030) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Badarságot beszélt. Ugyan nincs 4850-em, de a kezdeti hiszti óta nem nagyon hallani rosszat se a driver-ekről, se a kártyákról. Lehet, hogy "zöld" volt az eladó. :DDD

PH semleges

(#1032) gbors válasza AtHoS (#1026) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Furmark kérni sokat enni! :)
Amúgy ezek a Quadok állati jól esznek, de talán nem ennyire. Még a táp játszhat bele.

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#1033) FireKeeper válasza gbors (#1032) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

vagy a ddr3 alacsonyabb fogyasztása.
mod: off

[ Szerkesztve ]

(#1034) belsodavid válasza stevve (#1031) üzenetére

belsodavid
(fanatikus tag)

Nem tudom zöld e, mult nyáron voltak gondjai, azóta nem sokat foglalkozott fórumokon vele. Hoz ha akarok nem beszél le róla. Osztrákból hozza be minden héten a cuccokat, nem a zöldet akarja kiszórni :). AMD-s alaplapom, amd procim van azzal meg csak kompatibilis nem?:S

http://hardverapro.hu/apro/sky_ray_stl-v2_led_lampa_elado/hsz_1-50.html

(#1035) cowboy_bebop válasza belsodavid (#1034) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Teljesen jól fog menni, ne hagyd h. hülyítsenek.

(#1036) stevve válasza belsodavid (#1034) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Lehet, hogy a kezdeti hisztibe futott ő is bele, de már semmi gond nincs ezekkel a kártyákkal. Az újaknál nyilván 1-2 driver verziót várni kell a tökéletes működésre, de pl. a 4770-nel eddig nincs nagy para, ahogy eddig látom.

PH semleges

(#1037) mobicheck

mobicheck
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Tegnap rendeltem meg egy Sapphire HD4770-et+E5200+2 Gb Kingmax RAMot az iPonról.
A vidikari 29000 volt, sokalltam egy kicsit, de most megnéztem és már 31800, mert bejött egy új modell! :Y

(#1038) Mach5 válasza mobicheck (#1037) üzenetére

Mach5
(fanatikus tag)

Én is olyan gépet szeretnék június végén pont amilyet te veszel és annyira fog telni szerintem!

(#1039) fagy53 válasza mobicheck (#1037) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Rendeltél volna 4GB RAM-ot, még akkor is sokkal jobb ha 32 bites az OS!
Sokallni meg két hét múlva fogod a most megrendelt 4770-et. :DDD

(#1040) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hoztam egy kis csemegét az itt lévőknek.

Tanulságos.

Ez egy külföldi háziteszt.

4850 512Mb VS. 4850 1Gb

Az Unige Tropics az durva. Crysis-ben semmi változás. :F

[ Szerkesztve ]

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#1041) fagy53 válasza tzsolesz (#1040) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Mi volt a tanulság? :F

(#1042) tzsolesz válasza fagy53 (#1041) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt majd te megmondod, mondjuk kár hogy csak 3 játékot szerepeltet.

A Crysis az tanulságos, semmit sem ér plusz 512Mb RAM. :U

(#1043) fagy53 válasza tzsolesz (#1042) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Nekem a tanulság, hogy túl szimpla ez a háziteszt. Olyan játékokat kellett volna beletenni, ahol be lehet állítani, hogy 512MB felett használjon a VGA memóriát.
A NecroVision ilyen, kapcsolja be az AO-t és 1680x1050-ben garantáltan 800MB feletti a vmem használat. :D
Az Aquamark meg egy vicc erre a tesztre, de legalább lehetett derülni rajta, hogy finom legyek! :DD
Egyelőre nálad a 4850 a befutó, mert nálam a Sapphire 4830 512MB és egy AC S1. Egyébként nekem erre jó volt a háziteszt, mert láttam mi a különbség a jelenlegi hűtőm és az AC S1 között, nem kell az oldalventihez távtartó! :C

[ Szerkesztve ]

(#1044) gbors válasza tzsolesz (#1042) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A Crysis-t félremérte a kolléga - már 4xAA mellett is kevés az 512M RAM 1920x1200-ban.
A Tropics pedig csak 4xAA fölött ilyen vaddisznó.

(#1045) fagy53 válasza gbors (#1044) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Ez a vaddisznó, ez nagyon tetszik :C

(#1046) gyiku válasza Dark KillerX (#1004) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

julius 1. [link]

(#1047) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát akkor ne vegye figyelembe senki. :B

gbors: A Crysis-t én is furcsának találtam, valószínű nem veryhigh-on volt a cucc.

fagy53: Igen valószínű 4850 1Gb lesz a befutó nálam. Mindjárt rendelem is.

gyiku: Ez volt az, ami 100%-ra vehető volt, a többi még csak most jön. Remélem haszna is lesz ezeknek a döntéseknek, és 1 éven belül legalább a 2008 nyári szinten lesz a gazdaság, mert ha nem, akkor lesz csak igazán gáz. :( :W

Gyerekek nézzetek be a PCX-be, és szemetek szátok nyitva marad. A forint átmeneti erősödése, és a 4770 megjelenése miatt a 4850 árak a 2008 nyári szint alatt vannak. V

PCX: search: 4850

4850 Sapphire Dual-slot 29.9K :Y
4850 Vapor-X 32K :DD
4850 1Gb 34K (atya világ, még jó hogy egy kicsit ültem a seggemen) :C :C :C

[ Szerkesztve ]

(#1048) MolGabi

MolGabi
(kvázi-tag)

31k a HD4770 Sapphire-éktól. A HD4830 meg megy szépen lefelé, egyre nagyobb a régebbi és az új kártya között a szakadék árban. Egyre kevésbé éri meg 4770-et venni ;)

(#1049) tzsolesz válasza MolGabi (#1048) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van olyan kártya a PCX-en, aminek az ára az elmúlt héthez képest több mint 10000HUF-al zuhant az ára.
Ha valaki VGA-t akar venni, az most vegye. :C

(#1050) vergilx

vergilx
(őstag)
LOGOUT blog

ooooh :Y :Y

Szerk.:Hoppá :DDD :DD

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Ati Radeon HD 4770
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.