Jó napot Mindenkinek! Végső elkeseredésemben fordulok hozzátok. Adott volt az alábbi konfigom: P4P800-E-Deluxe
P4@3GHz Prescott
1GB RAM
DTK 400W
Ati Radeon 9800 Pro 128MB.
4 éven keresztül olyan stabil volt, hogy ezidő alatt végig ugyanazaz az XP futott rajta gond nélkül, összesen talán ha 20x fagyott le. Mígnem pár nappal ezelőtt a videókártya felmondta a szolgálatot (össze-vissza rajzolta a képernyőt). Miután nagyon fontos nekem, hogy menjen a gép nem sokat vártam, rövid piackutatás után megvettem egy azonnal kapható szimpatikus videókártyát, egy Sapphire Radeon HD3650 512MB DDR2 AGP-t. És innentől kezdve kezdődtek a problémák. Miután beraktam a másik helyére és felraktam a gyári mellékelt drivert és CCC-t (persze a régi eltávolítása után) olyan problémák léptek fel mint rossz színkezelés (böngészőben) akadozó és megálló videók/avik, valamint azonnal az indítás után lefagyó játékok (pl. NFSMW). Azóta már mindenféle lehetséges hotfixet kipróbáltam, ati és sapphire honlapjáról egyaránt, frissítettem az alaplap BIOS-t, teljesen szűz XP-t raktam fel, kiszedtem az összes nem szükséges hardware-t, kipóbáltam SP2 és SP3 alatt, szereztem Vistát és kipróbáltam az alatt, és az ahhoz kiadott hotfixszel. Kimértem a gép teljesítményfelvételét: csúcsterhelés monitorral együtt 185W volt fél órás mérés alatt. Mindezek alatt egyedül az tűnt fel, hogy amíg nem installálom a drivert és CCC-t addig a maga kis felbontásában és lassúságával stabil, folyamatosan lejátsza pl a videót. Azonban attól kezdve, hogy akármelyik drivert felrakom fagy. A végén a vista már attól kifagyott, hogy meg akartam nézni egy jpg-t.
Elnézést a hsz hosszáért, nem akarom újra leírni a Háború és békét, csak a dolog teljes hátterét le akartam írni, remélve, hogy valakinek van valami jó ötlete. Nem igazán tudom, hogy mitévő legyek, az iponnál vettem a kártyát, nem tudom vissza lehet-e vinni ezt garanciálisan, vagy hogy adjanak helyette valami más kártyát, hiszen a gépem teljesíti a kártyához tartozó rendszerkövetelményeket.
Minden ötletet nagyon szívesen veszek és köszönök szépen előre is.

de nemgarantálom hogy befog jönni

Akitől múltkoriban vettem a Seasonic SS-500HT tápomat, már megjárta egy ilyen Hipro 700-as akármivel, 1hét után elfüstölt neki. Ez volt a második rossz tápja Jánoskától. Amit nekem adott el Seasonic tápot, az meg már nálam romlott el, értesítettem is róla, és még ő kért elnézést, hogy kifizeti a javítást (persze visszautasítottam, nem ő tehet róla), és tőle tudtam meg, hogy ez is Jánoskától van. Szóval, csak így vásároljatok Jánoska26-tól! 

Meg persze javítsatok.
Azért ezek a tápok klafán szabályozottak, így nem tartok attól, hogy esetleg vinné az egész kócerájt.