Ha rákattansz az "AGP Hotfix Driver" linkre, a 8.10-es verziót kínálja fel. Ennél jelenleg nincs frissebb. Ez gyakorlatilag az AGP-s kártyák meghajtóprogramja.
"Gondolj a holnapi napra, Ne legyen ugyanilyen!" - Hobo
Ha rákattansz az "AGP Hotfix Driver" linkre, a 8.10-es verziót kínálja fel. Ennél jelenleg nincs frissebb. Ez gyakorlatilag az AGP-s kártyák meghajtóprogramja.

tényleg!köszi vak vagyok 
a multkor szedtem le a 9800amhoz is driver,vmi 8.xx verziót,és nem ment vele,össze vissza színű lett a monitor képe,meg ilyenek.akkor létezik hogy azért,mert nem hotfix-es driver volt,és ahhoz is azkellett volna?vagy csak egyszerüen nemvaló már a 9800-hoz az uj driverek? 

Sziasztok. Tegnap vettem egy MSI Radeon R3650-T2D512-OC 512MB GDDR3-as kártyát!
Minden elfogultság ( ATI függő vagyok
) nélkül kijelenthetem,hogy nagyon jó kártya!!
Alapjáraton 32 fok.Mondjuk van felette egy 12cm-es venti.
Crysis-t gyönyörűen viszi és most telepítem a Warhead-ot!
Honlap: [link]
A kártya adatai: 
Nekem nagyon bejön ez a "kis alsó középkategóriás" kártya ! Szerintem aki nem akar 60-70 fps-eket annak bőven megteszi játékra és 17ezerért nem is sok szerintem!
[ Szerkesztve ]
Radeon nélkül nem élet az élet :)

Azért tudjuk 17 ezerért már van sokkkal jobb kártya.
MSI HD3850
Sokkal nagyobb teljesítmény hasonló árban.
Vagy akár 4670 19k-ért.
[ Szerkesztve ]
Valami ilyesmit ír az AMD-s link:
For Radeon HD 2000 and Radeon HD 3000 series products please download the AGP Hotfix Driver
For all other AGP based graphics card listed above please download Catalyst 8.2 or higher.
Ezexerint Neked a 9800-hoz a "Catalyst 8.2 or higher" kellene, természetesen az előzetes driver-eltávolítási procedúra után.

Ebben igazad van,hogy hasonló árban van erősebb kari,viszont nekem most ez a 17ezer volt az az összeg amit ki tudtam sajtolni kártyára! A 4670-est is néztem,de mivel nem volt abban az üzletben ahonnan hozattam a 3650-et,hanem csak itt a ph-n találtam hirdetést annyiért amit leírtál (19k) és mivel macera lett volna elfurikázni pesten a 7. kerületbe ezért inkább maradtam ennél!
Biztos,hogy vannak jobb kártyák hasonló árban,viszont nekem ez is tökéletesen megfelel!
Szerintem nem jár rosszul aki ez mellett dönt.
Radeon nélkül nem élet az élet :)

Sziasztok!
Egyszerű kérdésem van: mezei Catalyst jó EAH 3650 kártyához, vagy használjam a gyári drivert? 
Bátorság az, ha csak te tudod, hogy be vagy szarva...

Szia
Csak catalyst legyen az a lényeg..gyári driver is jó
never look back... // Ha valaki privátot kap legyen oly lelkiismeretes,hogy válaszra méltatja a másikat..

szia!ma megjön a kari.még annyi lenne a kérdésem hogy a régi catalystot az uj kártya berakása előtt töröljem le ugye?persze csökkentett módba driver clinerrel is!?
és utána kikapcs,be az uj kártya,indít normál üzemmód,és mehet a hotfix driver ugye?
és ezt a funkciót érdemes letiltani?HDMI hangátviteli funkció
nekem nincs rá szükségem.
okozhat ez nekem vmi gondot ha nincs letiltva?
[ Szerkesztve ]
Nálam elég szokott lenni az ATI-Software Uninstall Utility, az is a Vezérlőpult/Programok eltávolítása elérhetőségen keresztül. Eddig még soha sem volt problémám egy friss driver telepítéséből.
Azért egy Driver Cleaner-es takarítás valószínűleg nem árthat.
A HDMI funkció meg nem érdekes, ha nem használod.

nah megjött a kari!sajna ddr2-es csak.
de állítólag nemtalált égen földön se ddr3-ast.
egyébként sapphire,és 512 megás.
a kérdésem az lenne hogy a ccc-ben mit kell változtatni,mit hova állítsak?vagy minden maradjon a gyárin?
a fast write-ot kikapcsoltam,azt olvastam itt hogy azt ajánlatos.
most futtatok 1 3dmark05-öt,kiv vagyok mennyit kapok.
jah és az lenne még a kérdésem,hogy azt mi alapján választom meg,hogy a monitor milyen felbontásba menjen??mert itt most van 1 csomó választás,egész 1440x900-ig.
a monitor 1 19" medion crt
bocsi a hülye kérdésekér,de nem foglalkoztam eddi ezzel a témával 

közbe lefutattam 1 3d-05-öt,és nemlett vmi sok az eredmény.5647
de nem állítottam a progin semmit,ahogy fellett telepítve ugy futtattam.asszem 2 game test-et csinált,meg 1 cpu test-et.feature és batch size test-et nem csinált
DDR3-ast én sem láttam már egy ideje a kínálatban, pedig létezik.
A CCC-t egyelőre érdemes gyári beállításokon hagyni, később pedig próbálkozni a különféle képjavítási beállításokkal.
A monitor felbontást a Vezérlőpult/Megjelenítés pontból a Beállítások fülön állítsd 1024x768-ra, vagy 1280x960-ra, 32 bites színminőséggel, ahogy a szemednek a legjobb. A Speciális kapcsolóval belépve a Monitor fülön a frissítési frekvenciát próbáld meg a lehető legmagasabb értékre állítani, de a 85 Hz-nek mindenképp mennie kellene. Ezekkel a beállításokkal fog majd a CCC is operálni.

köszönöm tanácsod!1280x960-ra állítottam,és a max amit enged az a 85hz

Nekem is 3650-em van október 22. én vettem ASUS EAH3650-es. 256 MB GDDR3 memória, ASUS Glaciator hűtés. Teljes terhelés altt sem megy 45 fok fölé. A gépem többi része nem egy atomerőmű, ezért vettem én ezt a kártyát, az előző egy EAX550-es volt, az is nagyon jó kártya volt csak már az idő elszállt felette. Én is 17000-ért vettem.
Pentium Pro, (Super) Socket 7, K6-III+ , ASUS, Prescott, Wolfdale, Radeon

Szia!
Te mit tapasztaltál játékok alatt? Elég a 256 mega DDR3? Mert nekem a Powercolor AGP-s kártya 512 DDR2-jét megeszik bizonyos játékok, persze nem teljesen, de kell nekik. AtiTray-el szoktam monitorozni a felhasznált memó mennyiségét. Mondjuk én az AGP apertúrát feltoltam 256 megára, biztos ami biztos, de így meg néha nem elég a rencermemória. Sajnos csak 1Gbyte DDR1-em van. Mondjuk nem panaszkodhatok, jól viszi a CoD4-et majdnem maxon, 3Dmark05-ben megvan a 6000 pötty is, mindez egy Prescott 3.2-es procin (3.4-re húzva), asrock (szinte tuningolhatatlan) deszkán, 1G DDR1-el.
Ja és terhelve max. 65 fokra megy fel, gyári hűtéssel. Órajel: 750/1050.
[ Szerkesztve ]
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

Én már biztos nem költenék 3650-re amikor pár ezer Ft-al többe már van 3850. tehát sztem h***lye aki 3650-et vesz.
(#668) Aggregátor válasza birozoli7800 (#667) üzenetére
főleg tízen-akárhány ezerért, amikor használt 2600XT-t lehet kapni 7-8k körül.
Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

Igazatok van teljes mértékben, de ha AGP-s fronton nézzük a dolgokat, elég sok buktatója van a dolognak. Egyrészt az AGP-s karik valamivel drágábbak, másrészt egy ilyen régi konfignál mint az enyém, nem sokat dob teljesítményben egy 3850 sem, lévén a Proci nem igazán tudja már meghajtani, az alaplap abszolút nem tuningbarát, szal kb. amennyivel többe kerül annyival tud is többet. Használt karit meg hát ... úgy vagyok vele, hogy manapság amikor már tényleg olcsón lehet jót/erőset kapni, inkább veszek újat. Értem ezt egy teljesen új konfigra. Nekem jó ez a kari, karácsonyig kihúzom vele, aztán úgyis rakom össze az új gépet.

Sziasztok,segitséget kérnék.Szerintetek melyik a jobb kártya?
ATI Radeon HD 3650 256MB Sapphire DDRIII Vagy a
ATI Radeon HD 3650 512MB Asus
Sajnos nem tudok dönteni,de pl ascrock alaplapom van,és a Sapphire HD 2600XT 512mb ddr3 vga állandóan kifagy.HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az attól függ. Az Asus passzív hűtésű, ha jól tudom, a Sapphire meg aktív.
Az 512 MB memóriára nem sok szükség van, mert mire kihasználná a kártya, már régen a 0 FPS felé konvergál a teljesítménye.
Ha szeretnéd kicsit húzni a kártyát (a CCC-ből Móricka módra, egyszerűen is lehet), akkor az aktív, ha inkább a csendre vágysz, akkor a passzív.
És ha nem gyári órajelen járatod a rendszered, akkor lehetőleg fixáld a PCI-E frekit 100-ra.

sziasztok, szerintetek erdemes 3 gigas p4, 2gb ram, nforce 7800 AGP helyett egy ilyen kartyaba invesztalni vagy nem szignifikans a kulonbseg? koszi elore is
Anytime, anywhere, any war ... if the price is right
Passzív 3650-nél 75-76 fok, full passzív házban (no légmozgás) mennyire gáz?
''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Ha terhelve 75-76 fok, az a körülményeket figyelembe véve elég jónak mondható.
sowi: pusztán a több fps-ért nincs értelme, amellett a proci mellett minimális gyorsulást hozna csak. Ha szempont a HD filmek hardveres gyorsítása és a fogyasztás, akkor már lehet értelme a cserének.

igazabol az a bajom, hogy pl. egy COD5 640x480ban minden low beallitason furcsan akadozik, most raktam ujra a windowst es elvileg semmilyen driver gond nem lehet, szoval nemtudom hogy alakitana ez a kartya a mostani konfigomban, letezik hogy ennyire nem birja el? nem vagyok nagy gamer, szoval bocs ha hulyesegnek tunnek a kerdesek, mondjuk egy cod4-5 tenyleg ennyit tud egy p4+7800 kombon?
Anytime, anywhere, any war ... if the price is right

Nem játszottam a COD5-tel, de beszámolók alapján ennél azért jobban kéne futnia. Elképzelhető az is, hogy a játék bugos, majd adnak ki hozzá patchet, most még elég új.

sziasztok!
Holnap érkezik meg az új karim: Asus HD 360 Silent 512MB AGP
Szerintetek jó választás volt?Megvagytok vele elégedve?

Sziasztok!
Egy 2-4x-es agp-s alaplapon (ami nem tudja a 8x agp-t) működne egy HD3560-as kártya?
(Konfig: p4t533-c, 2.4@2.0 p4, 1GB rambus, 9600XT.)
Ha igen, akkor kb milyen mértékű gyorsulást tapasztalhatok a mostani konfighoz képest?
[ Szerkesztve ]
abba én már nem raknék 3650-est, de mást sem. esetleg egy 9600XT-ét. 
hidd el azzal már csak a bonyodalmak lennének..... 
Még csak nem is 8x agp... pf. 
=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

Háj!
Referenciaképpen elmondom, hogy haver 2.4-es celeron-os 4X AGP-s Asrock lapjába belepróbáltuk az én Powercolor HD3650-esemet, rögtön XP telepítés után, és futtattunk rajta egy 3D mark 01-et. Kb 10e pöttyöt csinált, ami nagyon rossz eredmény. Nekem a Sapphire 9600Xt-m az én konfigomban (3.0Prescott, 8X AGP-s lap) csinált 13-14e pont kürül. Szal szerintem nagyon sokat számít a 3650-nek a 8X AGP sebesség, na meg azé a proci is. 3Dmark03-ban csinálok a 3650-nel majdnem 10000 pöttyöt míg a 9600Xt-vel 3500 körül. Én a helyedben nem vennék bele 
Maximum úgy, hogy lapot cserélnék, úgy még megérne tán. De jobban jársz, ha gyűjtesz inkább egy új rencerre, manapság már viszonylag kis pénzből, nagyon jó gépet lehet összerakni PCIe karival. 

Azért a P4 más tészta, ugyebár amellé menne a 3650.
Nem olyan számottevő módon, de azért érezhetően gyorsulna 9600XT után.
Habár a 4x AGP nem sok jót sejtet, amennyi baj van ezekkel az agp-s hd2000 ill. hd3000 szériával kompatibilitás ügyileg. 
[ Szerkesztve ]
Hali! Már elnézést, hogy HD2600pro-val a seggem alatt ide kontárkodom, de a magam részéről csendben tagadnám a kompatibilitás-gondokat, pontosabban azok nagyságrendjét. Az ATI, ha csak suttyomban is, de biztosít supportot, magyarán legfrissebb drivert AGP-s kártyákhoz is. Kicsit késve persze, de eddig megbízhatóan, jól ment vele minden: (itt)
Még a 2600pro-t is alig tudom kihajtani p4-el (Pedig 3,8Ghz-n szaladgál), nemhogy a 3650-et lehet(ne) vele. Bár egy AGP-s 3850 akkor is kell majd egyszer (akármekkora őrültség is) 
A CoC5 pedig valóban hajlamos akadozásra, nálam is. 
[ Szerkesztve ]
Maradnak az igazak és a jók, a tiszták és a békességesek. Erdők, hegyek, tanok és emberek. Jól gondolja meg, ki mit cselekszik!
Sziasztok!
Öcsémnek van egy P4@3.4,845PE,1gbDDR1-400,550W-HKC táp,Sapphire Radeon 9600 256mb összeállítású gépe.
Na azt szeretném kérdezni, hogy megéri-e venni egy 3650-est(AGP) 10k-ért ebbe a gépbe?
Érezhetően gyorsul e a gép játékok alatt vagy ez a proc már ki sem hajtja?
Ha esetleg egy 6600GT-t vennék az sokkal lassabb lenne a proclimitált 3650-nél?

Háj!
Olvasd el a 3-mal ezelőtti hsz-emet, abból kiderül megéri e 
Igaz, hogy nem játékról van benne szó, de azokban is kb. akkora a különbség mint a szintetikus tesztekben. Nagyjából dupla fps mindegyikben, ráadásul shader model 3.0-ás, szóval látványban is más élmény.
Én raknék bele 3650-et a helyedben, 10k-ért megéri. 
Szval 10k-ért megéri azt mondod?
Arra kellene neki, hogy az új Need for Speed-et 1024x768-ban rendesen tudja tolni.
Ha arra jobb 2-szer, mint a régi 9600-osa, akkor megveszem neki.

Szinte tök ugyanez (volt) a konfigom, és csak ajánlani tudom! A legújabb NFS ha maxon nem is, de aközeli állapotban tolható lesz vele! Nekem pl. most a Dead Space maxon fut 1024x768-ban, kb. 27fps az átlag.
Ennél a konfignál az a helyzet, hogy hiába is rakna bele az ember erősebb karit (pl. egy HD3850-et), nem sokall több fps-t hozna a kártya, a proci és az AGP sebesség miatt. Ez a 3650-es széria még pont olyan, hogy nagyjból ki lehet belőle sajtolni 80%-ot kb, ezzel a procival és az AGP-vel. PCIe fronton erősebbek, de ott ugye jobb proci is hajta őket!
Rakd bele, 10k-ért megéri! Csak ne felejtsd el az AGP hotfix drivert telepíteni hozzá, mert csak azzal működik többé-kevésbé stabilan! A többi driver nem igazán jó hozzá.
Előbb linkelték is! 

Sziasztok!
Most vettem egy Sapphire Radeon HD 3650 AGP kártyát. Nagyon jól muzsikál eddig, de lenne egy kérdésem. Nem a hűtő felőli oldalon, hanem a másikon van egy kis négyzet alakú chip [EZ ITT]. Ez k*rva forró menet közben és a kártyának is (lehet, mert még vadiúj) olyan furcsa szaga van. Ez normális?
Live to Ride, Ride to Live... Motorozás nélkül is lehet élni, csak nem érdemes!

Mivel ez a kártya támogatja a directx 10-et, honnan lehet tudni, hogy a játék amivel játszok, melyiket használja?

Szia!
A szaggal ne foglalkozz, az normális új kariknál, nekem is volt szaga. Kb 1-2 hét oszt megszűnik! Azzal chippel szintén ne foglalkozz, valószínű direkt nem tett rá a gyártó hűtést, és valószínű azért, mert nem grafikai számításokban vesz részt. Valószínű ez az a chip, ami a "HD" video, és audio-ért felelős.
Win XP-d van fent? Akkor egyik játék sem fogja használni a dx10-et. Ha meg Vistád, akkor alapból dx10-en fognak menni azok a játékok amik támogatják ezt. Vannak olyan játékok amikben lehet kapcsolgatni a menüben a DX módot, de amelyikben nem, azt is lehet dx 9-es működésre bírni, bár erről mások többet tudnának beszélni 
Szóval Xp-n csak dx9, vistán meg mehet mind2. 

Köszi az infót 

Mennyire muzsikál jól ez a kártya vista alatt? Úgy értem, hogy most xp alatt szépen mennek ajátékok, de dx9-el. Ha teszek fel egy vistát és dx10-ben mennek a játékok, nem fog romlani a teljesítmény? Megéri vistára váltani?

Sajnos nincsenek tapasztalataim a Vista alatt futott játékokról, ergo, nincs pofám a mostani konfigomra feltenni az új oprencert 
Látom neked 1.5G ramod van (nekem csak 1), azzal már el-el fut a Vista, de játékoknak kevesebb memó marad mintha XP alatt jáccannál! Valamivel több számítási feladatot kíván meg a dx10 mód, ezért lassabb is lenne a kari, ráadásul az is sokat számítana, hogy a Vista amit felteszel csak 32bites lehetne a Procid miatt. Úgy hallottam, a 64bites Vistán sokkal jobban mennek bizonyos játékok, programok. Mondjuk szerintem az annak is az érdeme, hogy ezek alatt már legalább egy Dual Core, vagy Core2Duo dübörög, nem csak egy "sima" Prescott, vagy Northwood
Egy próbát mindenféleképpen megér, ha van annyi szabad helyed, hogy az XP mellé egy Vistát is telepíts! Engem érdekelne az eredmény! 

Éppen van másik partíció és meg is tudom oldani oda a telepítést, csak lenne néhány kérdésem. Ilyenkor xp alól kell telepíteni? Formázás kizárva az adatok miatt... És ha nem jön be, és maradok az xp-nél, hogy lehet eltávolítani úgy, hogy minen olyan legyen, mint előtte?

Én a helyedben olyan partícióra tenném ahol nincs semmi. Mert ha nem jön be a Vista akkor csak leformázod azt a partíciót és kész. A telepítést meg ugyanúgy kell elvégezni mint xp-nél! Gépindításkor lemez be, persze előtte a BIOS-ban beállítani, hogy lemezről boot-oljon.
Szóval így tégy szerintem.... 

vista semmivel sem rosszabb már,mint az xp.
1 gigával is használható,a játékok jobban igénylik a 2 giga ramot,mint az oprendszer 
én mostanság grid-el szoktam játszani,1680ban elszaladgál 

Nekem tényleg inkább az lenne a legfontosabb, hogy megéri-e feltennem. Elég sok nyűggel járna, ugyanis partícióbővítés, telepítgetés, ha nem jön be akkor vissza az egész... Ha ugyanilyen jól menne minden mint most, akkor azt mondom megérné. Na de valami csak lesz, csak nehezen szánom most rá erre magam, mert van egy stabil, jól működő xp rendszerem. Most csesszem el, lehet, hogy fölöslegesen?

Sziasztok!
Hogy röviden elmondjam mizu, kb. két éve vettem az ismert Bp.-i "űrmanós" cégnél egy AGP-s MSI 7600GS 256MB videokarit uszkve 42 ropiért, ami akkoriban nem volt kevés. Nos, a kártya spontán lerohand mostanra. Cég elismerte a hibát- MSI 3 év garit biztosított, így megy a jótállás...
A cég nem tud azonosat adni cserébe, hanem egy ASUS HD3650 Silent 256MB DDR2 AGP karit ajánlanak cserébe. Pénzt persze nem fizetnek vissza......
Kérdésem, fogadjam-e el szerintetek direktben, vagy inkább próbáljak kb. 10-12 rugó ráfizetéssel egy Sapphire 3850 512MB GDDR3 videokarira becserélni? A direkt 3850-re való cserétől elzárkózik a cég.
Köszi a hozzászólásokat előre is!
Hello!

én már 1-1.5 éve CSAK vistát használok,többnyire ATI vga kártyákkal,és már a kezdetektől fogva problémamentes volt a dolog.
939es x2 1 giga ddr rammal is simán bírta.
én úgy vettem észre,hogy kétmagos procival 1 giga ram elég neki.

Na, nem bírtam ki, felraktam a 32bit-es SP1-es Vistát, és nagyon kellemesen csalódtam benne! Én úgy éreztem, hogy valamivel gyorsabb mint az XP, megbízhatóan futtatja a játékokat, szóval én maradok ennél! Egyedül a hangkarimat nem ismerte fel, de ahhoz szereztem drivert a netről és már ment is.
Az is a Vista mellett szól, hogy egy Pendrive-ot RAM-ként tudunk használni a Readyboost segítségével. Én is így használom az 1G-s pendrive-omat, és érezhetően gyorsabb a rendszer!
Szóval tedd fel a Vistát nyugodtan nem jársz vele rosszul ...sőt! 

Olyan nincs, hogy pénzt nem adnak vissza!!! Neked a 42k jár. Vagy egy azzal árban egyenértékű kari. Vagy szerezzenek egy új olyan karit mint a te vga-d. [link] ide tessék leírni mindent alaposan!
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)