Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#551) PeppErKorN válasza k-saca (#550) üzenetére

PeppErKorN
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Amit Te linkeltél, az PCI-E-s, az AGP-s itt van. Még ez is olcsóbb, de már nem számottevően.

"Gondolj a holnapi napra, Ne legyen ugyanilyen!" - Hobo

(#552) k-saca válasza PeppErKorN (#551) üzenetére

k-saca
(lelkes újonc)

Hiiii ez igaz,elnéztem rendesen :U de mentségül szolgáljon itt azért a gari az rendbenlévönek látszik és az ár sem veszélyes

(#553) bexzy válasza PeppErKorN (#551) üzenetére

bexzy
(újonc)

szia! Köszi, hogy jeleztétek, hogy hol lehet olcsóbban szerezni. Ezen az oldalon mennyi garit adnak rá. Ja és akkor tényleg igaz, hogy a videókártyába belekell dugni egy kábelt ami kijön a tápból, valami 6-os végű kábelt.
Szerintetek megéri egy ilyen kártya az msi k7n2 delta l alaplapomba, a 2 gb memória és a 2.2-es amd proci mellé. Ja és 300W-os tápom van, az elég lenne hozzá?

(#554) bexzy

bexzy
(újonc)

jaj tényleg az előbb írt alaplapba csak ddr ram rakható, vagy ez fogadja a ddr2-est is?

(#555) PeppErKorN válasza bexzy (#554) üzenetére

PeppErKorN
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Mivel ez a kártya passzív hűtésű, arra figyelj oda, hogy a házad normálisan szellőzzön, legalább 1 db ventilátor javasolt bele. Egyébként, ha nem elsőrendű szempont a némaság, inkább aktív hűtésűt válassz.
A lap alján láthatók szerint 1 db 4-es tápcsatlakozó kell ennek a kártyának. Legalább 350W-os tápot ír elő, de egy minőségi 300W-osnak el kell vinnie. Erről inkább kérdezz itt.
Ezek szerint pedig a lapod csak a DDR memóriát képes kezelni.

[ Szerkesztve ]

(#556) medium84

medium84
(tag)

Az lenne a kérdésem hogy kapott-e valaki a kártyája mellé DVI-HDMI átalakítót? Ha igen milyen típusú volt?

Az élet olyan mint a motor, ha nem megy be kell rúgni

(#557) gerrog

gerrog
(fanatikus tag)

hali :)
a Sapphire HD3650 512MB AGP változat DDR3 memóriával van?
mert a Sapphire weboldala szerint igen, boltokban viszont látok DDR2 kiírást is :F

Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben.

(#558) Gyuri27 válasza gerrog (#557) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

[link]

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#559) gerrog válasza Gyuri27 (#558) üzenetére

gerrog
(fanatikus tag)

értem, csak azt nemtom, hogy a Sapphire AGP milyen memóval készül
[link]
[link]

(#560) Gyuri27 válasza gerrog (#559) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Mindegy. Olyat vegyél amin ddr3 van. Azért adtam a linket. :DDD

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#561) Tanker21

Tanker21
(tag)

Sziasztok.

Nemsokára szeretnék venni egy ilyen kártyát. Az alaplapba PCI-E-es videókari megy bele de ahogy olvastam a specifikációját láttam, hogy ez valami 2.0-ás már. Mi a különbség? Belemegy így is az alaplapba?

Üdv.

(#562) PeppErKorN válasza Tanker21 (#561) üzenetére

PeppErKorN
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

A PCI-E 2.0 visszafelé kompatibilis az 1.x verziókkal, így egy 2.0-s kártya működni fog egy 1.x-s alaplapban.
A gyakorlati különbség a kettő között, hogy a 2.0-s dupla sávszélességgel rendelkezik (16 GB/s vs 8 GB/s).

(#563) EarL 007 válasza PeppErKorN (#562) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De különbség a kisebb GPU-knál nincs, nagyobb GPU-knál is minimális. Azaz a HD3650 ugyanolyan gyors PCI-E 1.x lap-ban, mint 2.0-s lapban.

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#564) TheLion001

TheLion001
(tag)

Sziasztok!

Remélem jó helyre teszem fel a kérdést, de szeretnék Videókarit venni!
Sürgős lenne.
A 3650-et ajánlották, esetleg a 3850. Volt aki a 8800gt-t. Szeretnék végre eligazodni, mivel nem vagyok nagy vas-guru, de jó lenne, ha jövőre az új játékok miatt nem kéne megint VGA-t vásárolnom. A három modell közül melyiket ajánlanátok, és azon belül melyik típust?

Alaplap: NF-M2 Nview
Ram: 2x1G/800
CPU: AM2 X2 5000+
Táp: vmi nem márkás 550W-os
(de van bent 3 DVD író, és 4 vinyó)
ill. nem tudom mit kéne még leírnom hozzá. :B

[ Szerkesztve ]

(#565) TheLion001

TheLion001
(tag)

Senki?! :O

(#566) Foglalt név válasza TheLion001 (#564) üzenetére

Foglalt név
(MODERÁTOR)

A 3650es a lebutított memória miatt nem a legjobb választás, az újabb játékokban viszont az atik jobban teljesítenek. Így ebben az árkategóriában 3850/3870et javaslok megvételre 512MB rammal :R

u.i.: légy egy picit türelmesebb, nem mindenki ül egész éjjel a gép előtt :R

Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!

(#567) pronyó válasza TheLion001 (#564) üzenetére

pronyó
(fanatikus tag)

Szia!

Nekem is van egy HD3650-em, de a mai játékokhoz is éppenhogy elég. Ha választanom kéne inkább HD3850 (de szerintem a HD3870 jobban megéri).

“Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.”

(#568) TheLion001 válasza Foglalt név (#566) üzenetére

TheLion001
(tag)

Bocsásd meg kérlek, hogy türelmetlen vagyok. Negyed óra múlva el kell mennem és egész nap nem leszek gép előtt. Este meg már VGA-val szeretnék hazajönni. Szerettem volna még hozzáértő véleményét, csak ezért türelmetlenkedtem. Mégegyszer bocsi. :R

Köszönöm mindkettőtöknek!
Akkor ha jól értem pl. 8800GT-nél jobb a 3850/70 (?) ill. ezekből mindegy melyik gyártmányú?
(Saphire-t néztem ki:

http://aqua.hu/index.php?id=termekek&product=sapphire_radeon_hd3850_512mb_ddr3_double_slot_pcie&art_id=53224&search_termek=[/link] vagy

http://aqua.hu/index.php?id=termekek&product=sapphire_radeon_hd3870_512mb_ddr4_lite_pcie&art_id=51746&search_terme
k=
De érdekes. A drágábbnak kisebb a memória interfésze ill. az órajele(?!)

[ Szerkesztve ]

(#569) PeppErKorN válasza TheLion001 (#564) üzenetére

PeppErKorN
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Én a HD4670-et sem hagynám ki a számításból. Sokak szerint egy szinten lesz a 3850-el, ha kiadnak hozzá egy normális drivert.
A 3650-el jól elboldogulok, de már vannak jobbak nála ebben a kategóriában.

Mod: Ha sürgős, akkor talán a 3850/3870-ből válassz.

[ Szerkesztve ]

(#570) Foglalt név válasza TheLion001 (#568) üzenetére

Foglalt név
(MODERÁTOR)

Van saját, kiemelt topikja. De a kérdésre válaszolva a gigabyte-ot érdemes elkerülni, mert az egyedi hűtés hagyja elmelegedni a vrm-et. A másik amire érdemes figyelni, hogy a dual-slotos hűtés elkell ezekre a kártyákra, főleg ha régi bios van a single-sloton, mert akkor nem megy rendesen a ventillátor vezérlés.
Tehát én azt mondanám, hogy egy minél olcsóbb duplahűtős gddr4-es 3870et nézz magadnak :R
De ha van 2 perced felteheted a linkelt topicban is a kérdést.

A 4670es valóban jó alternatíva lehet, ha alacsony felbontásban játszol. A vízválasztó az 1280*1024 és az AA használta, ezek mellett már jelentkezhet a memóriasávszélesség hiánya :U

[ Szerkesztve ]

Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!

(#571) TheLion001 válasza Foglalt név (#570) üzenetére

TheLion001
(tag)

Köszönöm!!! :R
Az előző hsz-ba betettem két linket.
Ha még nem lenne pofátlanság, és megkérhetnélek rá, rátekintenél.
Jók lehetnek?

[ Módosította: Foglalt név ]

(#572) PeppErKorN válasza TheLion001 (#571) üzenetére

PeppErKorN
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Mindkettőnek 256-os a memória interfésze, a 3850-esét elírták.
A memória órajelét meg úgy tudod összehasonlítani, ha a 3850-esét megfelezed, vagy a 3870-ét megduplázod. Ha a keretbe belefér, akkor a 3870-est javaslom.

Mod. OFF

[ Szerkesztve ]

(#573) TheLion001 válasza PeppErKorN (#572) üzenetére

TheLion001
(tag)

Köszönöm!!! :C :R
ezt a dupla meg felezést nem értem.

[ Módosította: Foglalt név ]

(#574) Foglalt név válasza TheLion001 (#573) üzenetére

Foglalt név
(MODERÁTOR)

Egyetértek az elöttem szólóval, de legközelebb az off hozzászólásokat rakjátok offba :R

A gddr4es memória órajelét 4-el szorozzuk ettől lefelé pedig 2-vel, hogy megkapjuk az effektív értékét :)

[ Szerkesztve ]

(#577) hesszan

hesszan
(tag)

Sziasztok!
Pár óra alatt végigolvastam a topicot, de sajnos kételkedek/nem vagyok biztos benne h jo lenne nekem egy 3650 AGP.
A gépet 99% filmre, netre használom (37" LCDtv monitorként 13xx*7xx felbontás)
játék: travian :) Ez lenne továbbra is a cél csak a HD 720p és 1080i filmekkel :)

Konfigom MSI neo2p (vagy vmi ilyesmi, tunigbarátlap) i865 AGP; 1,8@2,7 P4 nortwood 512DDR Ati 9800pro. xp sp3. Nah ezzel a 720p háát egycseppet szaggat, nyafogva nézhető, húzás nélkül nézhetetlen.... 1080 bukó igy is úgyis

Egy HD 3650 ténylegesen segitene-e a HD filmek kódolásán? Az AGP-s is? A 1080i is menne gond nélkül? (vagy se) Erröl tapasztalatokat kérnék ha lehet ugy hogy a brutál gépeteket downclockoljátok ;] az enyém szintjére.
Illetve 1-2 embernél ez a kártya nem tutimódon müködött a "régi" AGPs lapokkal. Tapasztalatokat kérek finomhangolással/odafigyeléssel be tudtátok lőni? Használható?
Ez a kártya kevesebbet fogyaszt mint egy R9800?

Másik kérdés most a fenti konfig 300Wos noname táppal ketyeg (+dvdiró+ata+sata vinyó és a sata óta a procituningot már nem viszi el a táp) Milyen tápot javasoltok ami gond nélkül elvinné a cuccot és olcsobb.
Ezeket nézegettem:
VGA Sapphire Radeon HD 3650 512 DDR3 DX10 BOX 2 év gar: 16.500
Chieftec 400W GPS-400AA 12cm fan, PFC 3 év garancia: 10.500
minusz régi videókari... (mennyir ér manapság egy R9800pro? eladható még egyáltalán? )

és nem akarok platformot váltani, ez a proci volt eddigi egyetlen amit tudtam tuningolni 50%ra, szép emlékeim fűződnek hozzá, most atomstabil a cucc majd 1 éves az xp rajta. És igy jövök ki a legkevesebb anyagi ráforditásból ahhoz hogy HD is ficcenés nélkül menjen pl:

Azok akik nem tudtak felrakni más drivert csak az eredetit esetleg nem Simplycity windowst szoktak telepiteni? Nekem azzal voltak driver problémáim, de ezt pl javították már utánna a többi XPee-ben

Sungdurung

(#578) DeXoSZ válasza hesszan (#577) üzenetére

DeXoSZ
(újonc)

Hello!
Egy ilyen konfighoz, főleg ha nem akarsz 3D-s játékokkal nyomulni, szerintem jobban passzol:
Asus AH3450 256MB DDR2 AGP8x kb. 10k HUF.
Tápnak meg egy FSP 300 - 350W 5k körül.

A megfelelő lejátszóprogival (pl. Media Player Classic - Home Cinema) valóban működik a hardveres x264 HD gyorsítás a filmek többségénél ( nem mindegyiknél ), a videokártya pedig könnyedén megbirkózik a legkomolyabb 1080i filmekkel is.

Telepítéskor arra kell figyelni, hogy az AGP hotfix-es catalyst drivert rakd fel. Elérhető pl. innen:
hotfix

9800pro-t pedig mostanság kb. 5k-ért tudod elsózni.

(#579) hesszan válasza DeXoSZ (#578) üzenetére

hesszan
(tag)

Köszi az infót!

A kérdés az lenne hogy csak az ára miatt javaslod ezt a kártyát (az a plusz 6 is számit, de nem túl sokat, mert ahogy nézegettem a 3650 beférne anyagilag, de sokat nem akarok feleslegesen költeni.) vagy valami spec kompatibilitási gond merülne fel? Illetve hogy a két kártya HD szériás mivolta miatt a filmlejátszás terén ugyanazt tudja vajon hajszálra? Vagy esetleg a gyorsabb ramok/gpu miatt a 3650 többet vesz le a proci terheléséböl?

A 3D-s játék nem szempont, ha esetleg majd lesz olyan játék amivel szeretnék játszani úgyis az egész gépet cserélnem kéne.

a táppal már egy másik topicban kérdezősködök az itt nem is lényeg

Sungdurung

(#580) DeXoSZ válasza hesszan (#579) üzenetére

DeXoSZ
(újonc)

Kizárólag az ár miatt írtam, a 3650 jó kártya, de a 3450-hez képest az előnyét csak játékok alatt látnád.
Tapasztalatom szerint, ha működik a hardveres gyorsítás egy HD film lejátszáskor, akkor a proci terhelés elhanyagolható lesz, nálam 3650-el 5% körüli egy olyan filmnél, ami Avivo HD nélkül nézhetetlenül szaggatott. És még csak meg sem izzasztja a kártyát, a GPU 600MHz-re vált fel, és kihasználtsága 1% közben.

(#581) hesszan válasza DeXoSZ (#580) üzenetére

hesszan
(tag)

:C
köszi az infót :R majd a fizetésem után kiderül hogy mennyi az annyi és beszámolok. Aztán reluxa le HD film be :)

Sungdurung

(#582) G.a.b.e.s.z

G.a.b.e.s.z
(újonc)

Hali! Vettem egy Sapphire HD3650 512Mb DDR3 AGP-és változatot.
Az lenne a kérdésem, hogy normáls-e az hogy játék közben akár 66-68 fokot is el éri?
A leg alacsonyabb hőmérséklet 47 fok a Windowsban, amikor nem csinálok semmit a géppel. A ház oldala nincs fenn, a kártya nincs húzva és nem is volt.

(#583) pronyó válasza G.a.b.e.s.z (#582) üzenetére

pronyó
(fanatikus tag)

Szia!
Sapphire-nál normális! :DDD

“Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.”

(#584) hesszan válasza G.a.b.e.s.z (#582) üzenetére

hesszan
(tag)

megmondanád hogy milyen géped van (lap ram proci) és hogy a HD filmekkel mi a helyzet? (és heme videókari elött mi volt?)

Sungdurung

(#585) G.a.b.e.s.z válasza hesszan (#584) üzenetére

G.a.b.e.s.z
(újonc)

Hello!
Gépem adatai:
Alaplap: Asus K8N
Proci: Amd Sempron 2800+ Húzva van 3200Mhz-re
Ram: 2×512Mb + 1Gb
Viedó kari: Sapphire Ati Radeon HD3650 512Mb DDR3 (AGP)
A HD3560 elött egy Ati Radeon 9550 256Mb 400Mhz-es volt
Nagyából ennyi!

(#586) hesszan válasza G.a.b.e.s.z (#585) üzenetére

hesszan
(tag)

Köszi. És a HD-s filmekkel mi a helyzet? (hmm jobb a géped mint enyém, 2.7 P4 +512 ram) és iylen kártyát tervezek hogy a HD filmek menjenek... 720p és 1080i -ket szeretném hogy ficcenés nélkül menjenek...

Sungdurung

(#587) G.a.b.e.s.z válasza hesszan (#586) üzenetére

G.a.b.e.s.z
(újonc)

Hello
HD-s filmekkel nem tom mi a helyzet. Ahoz nem értek!
Egy rövid magyarázást tudnál irni?

(#588) DeXoSZ válasza G.a.b.e.s.z (#587) üzenetére

DeXoSZ
(újonc)

Találtam egy elég jó leírást a témához: [link] Van itt néhány példa video is.

(#589) Rossi

Rossi
(őstag)

Üdv.

Fél éves Sapphire 3650 OC-m ventilátora elkezdett kerregni. Hasonló tapasztalat?

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#590) gerrog

gerrog
(fanatikus tag)

hali :)
játékok alatt hogy szuperál ez kártya? (COD4, Stalker Clear Sky, Crysis)

(#591) Rossi válasza gerrog (#590) üzenetére

Rossi
(őstag)

Clear Sky-ról nem tudok nyilatkozni, a másik kettőről is csak 1024x768-as felbontásban, mivel azon toltam végig őket. CoD4 high beállításokkal, Crysis mediumon.

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#592) Balagex

Balagex
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Van egy nagy problémám.

Rendelkezem egy ASUS EAH3650/HTDI/256MB videókártyával, egy ACER AL2017 LCD monitorral és egy MSI DKA790GX alaplappal.
Se a monitorhoz, se a videókártyához nincs driver CD-m, de a neten mindkettőhöz találtam drivert.

A gáz az, hogy nem lehet a monitor max 1400x1050-es felbontását beállítani. Az 1280x1024 és a 1440x900 felbontás között nem ajánlja ezt fel.
Nem a nativ felbontásban meg kicsit szar a monitor.
A kérdés az, hogy ez a kártya nem tud ilyen felbontási lehetőséget, vagy valami más gond van? Ha utóbbi, mi lehet az?

(#593) gerrog válasza Rossi (#591) üzenetére

gerrog
(fanatikus tag)

hogyhogy ilyen karid van? elég gyöngécske a rendszeredhez képest, nem?
vagy csak átmeneti állapot? :)

(#594) Rossi válasza gerrog (#593) üzenetére

Rossi
(őstag)

Valamin spórolni kellett, de már tervben van egy 4670 vagy egy 4850. :B

(#595) Rossi válasza Balagex (#592) üzenetére

Rossi
(őstag)

Monitor driverét feltetted?

(#596) Balagex válasza Rossi (#595) üzenetére

Balagex
(lelkes újonc)

A monitor és a kártya drivereit is feltettem. Próbálkoztam az ATI-s Catalyst bigyó telepítésével is, hátha az segít, de semmilyen kombóban nem ment.

A sima Winsows-os jobbklikk-propiropi-settings alatt valahol volt egy combo, amiben a kártya lehetséges felbontásait le lehetett listázni. Itt nem sorolta fel az 1400-1050-et.

Több óra szopás után leinstalláltam a kártyát, a Catalyst vacakot, kiszedtem a fenébe a kártyát, és az alaplapi HD3300-ret üzemeltem be. Erre is felkúszott az ő kis driver-e, majd tatatá, ki tudtam választani ezt a felbontást.

Mindebből azt a (lehet téves) következtetést vontam le, hogy az ASUS EAH3650 kártya nem képes 1400*1050-es felbontásban üzemelni.

Még azt tartom nevetségesnek, hogy nem igazán találni a neten a kedves gyártók honlapjain semmiféle specifikációt arról, hogy egy kártya milyen felbontásokat támogat. :(

pl. az alaplapom gyártójának honlapján, sem pedig a lap kézikönyvében sem írják le, hogy milyen alaplapi kártya van. Ha ezt a triviális infót nem tudni meg, akkor mit várjak a lehetséges felbontások terén?! :F

[ Szerkesztve ]

(#597) [lAyCsI]

[lAyCsI]
(őstag)

Tud valaki valahol boltot ahol lehet még AGP-s DDR3-as 3650-et kapni?

tenkk!

-= No way back from Here =-

(#598) Rossi válasza [lAyCsI] (#597) üzenetére

Rossi
(őstag)

Kb 6k-val drágább egy AGP-s 3850 512 MB GDDR3.

(#599) [lAyCsI] válasza Rossi (#598) üzenetére

[lAyCsI]
(őstag)

vágom...
csak egy AXP 3000-es mellé a 3650 is sok :D

-= No way back from Here =-

(#600) Rossi válasza [lAyCsI] (#599) üzenetére

Rossi
(őstag)

Valóban. :K

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.