Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#451) Nyiscsák

Nyiscsák
(senior tag)

Köszi a választ Mania és icon! Tudnátok nekem egy képet küldeni hogy néz ki rajta a hűtő?

"-Class az inged! Örökölted? -Nem, csak /dev/null black magic-kel mosom."

(#452) icon

icon
(senior tag)
LOGOUT blog

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon

(#453) icon

icon
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez nem sikerült valami jól... :)

[link]
[link]
[link]

(#454) Nyiscsák válasza icon (#453) üzenetére

Nyiscsák
(senior tag)

Köszi szépen! Ezer hála! :R :R :R

(#455) icon válasza Nyiscsák (#454) üzenetére

icon
(senior tag)
LOGOUT blog

Milyen következtetést sikerült levonni?... Ja még 1 adalék a ventifelhelyezéssel kapcsolatban, minél jobban a közepe felé célszerű felrakni majd, így elkerülheted azt ahogy majdnem én jártam, nevezetesen a venti lapátjai hozzáértek a közelben lévő SATA foglalatokba dugott kábelbe, csak indítás előtt szerencsére megforgattam a lapátokat.

Kártya kivesz, venti feljebbrakva :)

(#456) icon

icon
(senior tag)
LOGOUT blog

És még egy infó, a CM590-es nem tudom van-e olyan széles, mint a 690-es, de nekem a 690-eshez oda ahol a videókari vonalában lehet az oldallapra ventit tenni, emlékeim szerint egy 25mm vastag normál venti úgy fért el, hogy minimális hely volt az Accelero széle, és
a venti széle között, attól féltem, hogy össze is érnek.

Így vettem oda egy ilyet:

http://www.computermode.hu/index.dw?mit=101&t_kat1_id=35&t_kat2_id=125

Itt a legalsó... jó halk és 12mm vastag csak :)

(#457) Nyiscsák válasza icon (#456) üzenetére

Nyiscsák
(senior tag)

3 mm különbség van a két ház között de amúgy oldalra nem fogok ventit rakni mert inkább rárakom az S1-re. Köszi a képet mert így legalább látom hogy néz ki rajta! Nemsokára be is szerzek egyet!

(#458) tpeter válasza belaazallat (#448) üzenetére

tpeter
(fanatikus tag)

Az miért lehet hogyha az Ati Tray Tools nem tud hőmérsékletet mérni?
Továbbra is egy 3650-esről van szó.

Köszi!

Sajnos az Everestben első ránézésre nem jöttem rá hogy hol kell nézni a hőmérsékleteket, de az viszont feltűnt hogy 2D-ben is 725/500-on ketyeg a cucc. Legalábbis az Everest szerint

(#459) belaazallat válasza tpeter (#458) üzenetére

belaazallat
(őstag)

ATT emlékeim szerint mér hőfokot, valamint az evereszt is. Melyikből melyik verziót használod? Ja és milyen op rendszert?

"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

(#460) tpeter válasza belaazallat (#459) üzenetére

tpeter
(fanatikus tag)

sajnos fejből nem tudom a verziókat, amúgy XP alatt van minden. Az ATT is mér hőmérsékletet, de nekem ki van szürkítve a "GPU Temperature", úgy csinál mintha a kártya nem támogatná...

Nem lehet hogy a Catalyst kavar be? Neked fel van téve?

(#461) Nyiscsák válasza tpeter (#460) üzenetére

Nyiscsák
(senior tag)

Nekem Sapp 3650-esem van és nem mutatja az everest sem a hőmrsékletet! Csak a GPU-Z-n tudom megnézni! A régebbi 2600 XT-m hőmérsékletét viszont kiírta az everest! Ki érti ezt?

(#462) Mania válasza Nyiscsák (#461) üzenetére

Mania
(őstag)

[IMG]http://img232.imageshack.us/img232/6617/desktopiu2.868ce1e075.jpg[/IMG]

[ Szerkesztve ]

(#463) Mania válasza Mania (#462) üzenetére

Mania
(őstag)

Kép

Szintén Sapphire és működik...

Sorry...az előzőt elb@sztam :DDD

[ Szerkesztve ]

(#464) tpeter válasza Nyiscsák (#461) üzenetére

tpeter
(fanatikus tag)

Na, megnéztem GPU-Z -vel is, ott semmi aggasztó hőmérsékleti értéket nem láttam.
Úgy döntöttem leginkább nem foglalkozom ezzel. Ha a gyárban úgy gondolták hogy passzív hűtés, akkor passzív hűtés...

(#465) Nyiscsák válasza Mania (#463) üzenetére

Nyiscsák
(senior tag)

Nekem nem működik! [link]

(#466) Mania válasza Nyiscsák (#465) üzenetére

Mania
(őstag)

Akkor is Vista futott?(2600XT)
Meg probald ki a 4.50.xxxx verzioju Everestet

[ Szerkesztve ]

(#467) Nyiscsák válasza Mania (#466) üzenetére

Nyiscsák
(senior tag)

Új everest és minden gond megoldódott! :C

(#468) dell_sas

dell_sas
(újonc)

Üdv Minkeninek!

Vettem egy 3650-es karit, a HDMI kimeneten TV-re rákötva az istennek se tudok kicsikarni hangot a kártyából. pár oldalt visszaolvastam de nem találtam rá választ.
Ha ki volt már tárgyalva akkor bocsi.
A HDMI -ből elvileg ki kellene jönnie a hangnak...
több helyen olvastam, hogy igen,na de hogyan?

Köszi
Sas

(#469) Mania válasza dell_sas (#468) üzenetére

Mania
(őstag)

link

[ Szerkesztve ]

(#470) gyalag

gyalag
(újonc)

Bocs a zavarásért!

Ehhez a konfigurációhoz ti milyen videókártyát ajánlotok?
Gigabyte GA-MA790X-DS4, AMD Athon 64 X2 5600+ AM2 BOX, Corsair TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz Fan Kit, WD 320 GB 7200rpm 16mb sata2, Corsair VX450 W...
Én egy Asus EAH3650 TOP HTDI 256MB PCIE-vel szemezek. Az lenne a kérdésem, hogy érdemesebb lenne-e ebbe a konfigba vmi jobb videókártyát rakni?

Előre is köszönöm!

gyalag

(#471) belaazallat válasza gyalag (#470) üzenetére

belaazallat
(őstag)

Ebbe a konfigba már illik egy 3850-et belerakni!

szerk: vagy megvárod a 4600-os szériát és abból vmelyik.

[ Szerkesztve ]

"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

(#472) gyalag válasza belaazallat (#471) üzenetére

gyalag
(újonc)

Köszönöm!

(#473) Mania

Mania
(őstag)

(#474) dell_sas válasza Mania (#469) üzenetére

dell_sas
(újonc)

Köszi.
De sajnos nem megy, XP-t használok sp3 van rajta, de már sp2 is visszament a KB888111 MS javítás csak sp2 re volt. Nyugtasson meg valaki, hogy mennie kellene a hangnak is XP-vel HDMI-n. milyen beállítások vannak amit elnézhettem. Vagy lejátszó hiba lenne?

(#475) cytec

cytec
(lelkes újonc)

Valaki tudja hogy az ASUS AH3650 SILENT miért nemműkszik rendesen és nemfogad el uj drivert csak azt amit adnak hozzá???????????????????
3D Mark 06 kiakad! Idegesítő! Léci valakinek ötlete? Szétverem ezt a szaros gépet mostmár! A nagy cégek bekaphatják hogy folyton fejlesztgetnek valamit az ember meg csilliárd milliárdokat kell hogy költsön a gépére!!!! Konfigom: Abit IC7 Intel 3Ghz 2GB Kingmax 400Mhz stb stb.....

>>> ???? <<<

(#476) icon válasza cytec (#475) üzenetére

icon
(senior tag)
LOGOUT blog

szia

az AGP-s világot a gyártók mindkét oldalról (értsd szoftver, és hardver) nem kezelik olyan súlyal, mint a főcsapást, ahonnan a legtöbb bevétel jön.

Nem tudom melyik Catalyst-ot próbáltad használni, ha jók az emlékeim, visszább írtak erről, hogy az AGP-s valahol külön van.

Azt a gépet ne bántsd, ha Te kerested meg rá az anyagiakat, akkor pláne, mert a Te kidobott pénzed lenne... de ez a világ ilyen, "játszani akarsz, és szépen is nézzen ki, és jó sebességgel fusson? akkor cserélj 3 évente platformot, évente videókártyát..."
Mivel nem vagyunk milliárdosok, marad a kompromisszum...

(#477) cytec

cytec
(lelkes újonc)

A használt driver amivel hajlandó működni az ASUS ATI Driver 8.452 kimondottan ehez a tipushoz. Ja és ami eddig ment játék az sem megy. Az ATI Driverek közül ennél feljebb semmit nemfogad el a progik meg nyafognak hogy tegyek fel ujabb Drivert mert akkor..... De megőrít ez a vacakolás. Ha lenne egy gépágyum néha szivesen.... Mindegy.

>>> ???? <<<

(#478) icon válasza cytec (#477) üzenetére

icon
(senior tag)
LOGOUT blog

Nyugi... szóval 1 dolgot már kiderítettem, a 3Dmark06 faq oldalán
[link]
a 2. kérdéskör foglalkozik a problémával.

Megtaláltam itt a megemlített hotfix-et:
[link]

A driver problémának még utánajárok...

(#479) icon

icon
(senior tag)
LOGOUT blog

Folytatom... úgy fest, hogy az AGP-s kártyákhoz a mindenkori drivercsomagon túl még kell 1 hotfix... az utalás erre itt:

[link]

Itt a 8.8-as Catalyst-hoz találtam, a régebbiek megkeresését rád bizom, ha ez kell.
Remélem tudtam segíteni ezzel, írj vissza, hogy mi lett.

(#480) icon

icon
(senior tag)
LOGOUT blog

[link]

ide beírod a keresőmezőbe ezt: ATI Radeon Catalyst AGP Hotfix

Aztán válogathatsz kedvedre... :R

(#481) dell_sas válasza dell_sas (#474) üzenetére

dell_sas
(újonc)

Probléma megoldva, ha valakinek hasonló hibája lenne akkor egy kis segítség:
XP32bit:
Amit gyárilag adnak hozzá DVI-HDMI átalakítót az nem visz át hangot.
Az realtek ATI-s hdmi drivert nem kell telepíteni!
KMplayer teljessen jól megy, csak valamiért mindig clone módba megy a kiterjesztett asztal nem megy, visszarakom a gyári ASUS drivert azzal jó volt.
15M kábellel is OK
És nem a sárga aljatba kell csatlakoztatni!!!!

Közben Vista alatt is kiprobáltam 64bites vistán sajnos a KMplayer és a VLC is akad.
Vistánál kell a realtek ATI HDMI driver!!
És itt elég hamar sikerült müködésre bírni.

konfig amiben teljesített:
ASUS P5B-E Plus, Pentium D935 2x3200Mhz, 2GB ram, ASUS EAH3650 silent.

Üdv:Sas

(#482) cytec

cytec
(lelkes újonc)

Nagyon köszönöm a segedelmet végre valaki(k) válaszolnak is. Megpróbálok kutakodni és kipróbálom a karit. De ha így sem fog tökéletesen menni akkor tuti kinyírom!!!!

>>> ???? <<<

(#483) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Szia mindenki!
Mobility HD3650-est szeretnék kicsit tuningolni, hátha elpukkan a notim :DDD (catalyst 8.7)
Milyen progival szaladjak neki?Rivatuner 2.09 es nem látja.
Gondolom nem lesz olyan egyszerű mintha asztalit tekernék... :Y :U

.::www.megadanceradio.hu::.

(#484) icon válasza cytec (#482) üzenetére

icon
(senior tag)
LOGOUT blog

na új hírek?

(#485) cytec

cytec
(lelkes újonc)

Nos köszönöm a hotfix-es linkeket de sajna nemtudok egy szót sem angolul és egyet sem találtam meg. Igaszságszerint nincs is türelmem ilyesmikkel kinnlódni. Ezért kari ki kézbe kalapács, szétvertem a mocskot és visszatettem a jó öreg Nvidia 7600 GS-t az legalább megbízható és nem nyafog semmiért. Sajna ugynézki ha aztakarom hogy a problémám megoldodjon ki kell cserélnem a teljes gépet és beletolni egy atom PCI-E Nvidia karit. Azért köszi a segitséget.

>>> ???? <<<

(#486) icon válasza cytec (#485) üzenetére

icon
(senior tag)
LOGOUT blog

kinyírtál egy 3650-es AGP-s kártyát???? :Y :W te gyilkos :(((

(#487) Stig20 válasza icon (#486) üzenetére

Stig20
(tag)

Hát ez tényleg lol.... Nemhogy nekem adta volna a srác ha már ennyi pénze van. :DDD

Ha nem válaszolok egyből a privátokra, akkor valószínűleg dolgozok. Megértésüket köszönöm. :) Steam: kenny2akastig

(#488) cytec

cytec
(lelkes újonc)

Nincs sok pénzem csak ha bekattanok akkor szétverek mindent. Vettem nemrég két 500 GB-os winyót az egyik két hét után badsector-os lett. Naná hogy bedurrant az agyam fogtam szétba..tam kalapáccsal. Ami szar az szar!! Felesleges kinlódnivele. Ha sokpénzem lenne nemkinlódnék szarokkal hanem vennék egy tuti gépet. Már ötéve van ez a fos abit lapom is és sosetudok anyit összeszedni hogy lecseréljem egy 775-ös ASUS lapra meg uj proci stb. Mindezt albérlrtben? Lehetetlen! Ha felmegy a pumpám egyszer az egész vacakot szétverem az tuti!!!

>>> ???? <<<

(#489) Stig20 válasza cytec (#488) üzenetére

Stig20
(tag)

Hát én is szenvedek a gép miatt, nem dől a lé, és pont ez a mázlija, mert ezért becsülöm meg annyira, hogy ne verjem szét. :D
Mostanság gondolkoztam pont egy ilyen VGA-n, hogy lecseréljem a 7300GT-t, meg vennék mellé egy E2180-as procit. Gondolom az elég lenne neki.

Ha nem válaszolok egyből a privátokra, akkor valószínűleg dolgozok. Megértésüket köszönöm. :) Steam: kenny2akastig

(#490) Gyuri27 válasza Stig20 (#489) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Tuningolva még sok is. Mennyid van a vga-ra? [link] tuti jószág. :K

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#491) cytec

cytec
(lelkes újonc)

Érdekes a régi Ati 9600 Pro-val nemvolt gond sosem. Hiába az Ati is azóta lett egy nagy rakás f.s amióta az AMD megvette. Ez az AMD mindent el.asz.

>>> ???? <<<

(#492) Stig20 válasza Gyuri27 (#490) üzenetére

Stig20
(tag)

Hát ezzel a karival csak az a baj hogy nekem AGP-s kell, és GDDR3-as. :( Én még régi platformon vagyok, az a mázlim, hogy a lapom támogatja a többmagos procikat. Meg csak pár online játékkal játszok, arra elég nekem.

[ Szerkesztve ]

(#493) icon

icon
(senior tag)
LOGOUT blog

nekem se dől a lé, én is halogattam az átállást lga775-re... aztán mérlegeltem azt, hogy vagy jó pénzért még kipofozgatom a masinám, és lesznek kompatibilitási gondok, aztán ha valamikor a váltás mellett döntök, akkor már alig tudom eladni az alkatrészeket.

Így az átállást 35-ből megúsztam, ennyit meg bőven megért egy stabil gép, meg a kevesebb bosszúság esélye.

(#494) icon válasza cytec (#488) üzenetére

icon
(senior tag)
LOGOUT blog

A garanciális csere fogalma ismeretlen a számodra? Persze nem a szétverés után... :DD
Hát nem bíznék rád semmit, pl szétvernéd gépházamat, mert mi az hogy kéken világít, meg mi az, hogy zúg a ventillátor... mondjuk az is igaz, hogy műszerész az alapszakmám, informatikus diplomám van, szóval nekem hivatalból szeretem és tisztelem az elektronikus cumókat :)

(#495) cytec

cytec
(lelkes újonc)

Garanciális csere!!?? Olyan nemlétezik! Még soha sehol nem cseréltek ki nekem semmit! Meguntam! Teszek rá! Talán majd száz év és sikerül összeszedni egy új gépre zsét amivel végre nem kell kinlódni. Rohattul unom hogy 90%-ban csak a gép tuning és hibaelhárítással van az ember elfoglalva a játékhejett. Ezen a régi kis gyengusz Nvidián meg nem futnak az újabb progik vagy iszonyat rángatnak. Aszem kezdem unni ezt az egész számítógéptémát. Ez egy szélmalomharc. Túl a harmadik x-en amúgy is idejelenne komolyabb dolgokkal is foglalkozni. Pld.: Dögleni naphosszat mert úgysem sikerül szarsem!

>>> ???? <<<

(#496) Devid_81 válasza cytec (#495) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Pozitív hozzáállás! :DDD :C
Amit boltba vettél és garanciás és megdöglik azt gariztatni kell, ha nem cserélik akkor fogyvédelem.
A számtech az szívás, ebben egyet értek! :R

Mobility HD3650est szeretnék tuningolni, catalystba nincs ilyen funkció, pedig én megpróbálnám mit megy :))
(gyárilag core : 600, ram : 500&ddr2)
5letek?Milyen progival próbáljam?

.::www.megadanceradio.hu::.

(#497) icon válasza cytec (#495) üzenetére

icon
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem eddíg mindent sikerült gariztatnom, amivel baj volt, 2 lényeg van benne, meg legyen minden tartozék, és a garipapír, illetve eléggé határozottan kell a dologhoz hozzáállni (persze nem bunkó módon, a púlt másik végén is emberek ülnek).

Még a régi rettegett boltokban sem (Mistral, Bluefish) voltak gariztatási gondok, sőt egyszer nem volt időm bemenni, és páromat küldtem be, hogy nézzék meg egy 6600GT nem éppen üzemszerű viselkedését (már bootnál öklömnyi pxelek voltak). Gond nélkül kicserélték a kezdeti hozzáállás után ("mit akar már tőlem ez...").

(#498) icon válasza cytec (#495) üzenetére

icon
(senior tag)
LOGOUT blog

Ja így, hogy mindent szétversz, azt ugye megint meg kell venned... így tényleg nem lesz pénzed új alkatrészekre... a tuningkérdésben nem nyilatkoznék, mert én nagy élvezettel vágok neki, aztán baromira örülök 1-1 3dmark pontszám javításnak, de az az 1-2 fps többlet nem éri meg egyszerűen, hogy tuningolva hajtsak egy videókarit,

Hibaelhárításról meg annyit, hogy ha már a vásárlás előtt olvasnál fórumokat, teszteket, azzal sok bosszúságtól szabadítanád meg magad, én pl. hetekig ezt csinálgatom, meg nézegetem az alkatrészeket, hogy ki-kivel tud komolyabb gondok nélkül összedolgozni.

Így nekem a játékkal megy el a legtöbb idő, meg a PH fórumokba írogatással, de szívesen teszem.

De ha neked ennyire gondod van az összerakással, vagy notebook-ot vegyél, vagy konzolt, vagy szívesen segítek.

(#499) Tucoramirez

Tucoramirez
(újonc)

Sziasztok!Meg tudnátok mondani,hogy a 3dmark06 miért nem indul el az Asus 3650-nel?

Forza Juve!

(#500) Tucoramirez

Tucoramirez
(újonc)

Már megoldottam :R :R

Forza Juve!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.