Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#401) xGregAx

xGregAx
(újonc)

Az mondjuk vígasztal egy kicsit, hogy ezzel a géppel azért nem kell már olyan sokáig húznom, mint ameddig az eddigi alappal húztam. A tervek szerint néhány hónap múlva elköltözöm, ez a gép itt marad és legkésőbb jövő év eleje felé veszek egy teljesen új erőművet legalább egy 4850-es kártyával.

(Bocs az offért.)

(#402) belaazallat válasza icon (#399) üzenetére

belaazallat
(őstag)

"az Ati-Nvidia cuccosok szeretnek egymással összeakadni"

Ez igy ebben a formában nem igaz! NF3 chisettel is használtam Ati kártyát, most 3éve használok nf4 chipsetet felváltva ATi NV kártyával, Atival sokkal kevesebb problémám volt. (NV-nél többször akadt össsze a chipset a vga driverrel)

mod: helytelen írás

[ Szerkesztve ]

"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

(#403) icon válasza belaazallat (#402) üzenetére

icon
(senior tag)
LOGOUT blog

Én csak arra hivatkoztam, amit más fórumokon olvastam, sok panasz van az ilyen jellegű összeakadásokra.

De szerintem az nforce2 összeeresztése egy HD3650-es kártyával nem túl szerencsés választás, hiszen alapvetően egy PCI-E technológia lenne ez a fajta videókártya, melyet a HSI-chippel próbálnak AGP-síteni, ilyen-olyan sikerrel.

A régebbi kártyáidat nem tudom milyenek, voltak, de ha alapvetően még AGP-re készültek, akkor kevesebb lehetett a hibajelenség.

És emlékképeim szerint az nforce2 nem igazán volt egy jól sikerült chipset...

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon

(#404) xGregAx válasza icon (#399) üzenetére

xGregAx
(újonc)

Azt még szeretném megkérdezni, hogy a VPU Recovery az pontosan micsoda?

(#405) belaazallat válasza icon (#403) üzenetére

belaazallat
(őstag)

Igen, sajnos ez a hülyeség még mindig köz szájon forog. Az nf2-nek voltak bizonyos kompatibilitási problémái, ami a köv generációknál már nem volt meg, de kialakult az a sztereotípia hibásan, hogy nv chipsetet nem jó párosítani ATI vga-val. (Ez kb majdnem olyan, mitha azt mondanám: az intel jobban melegszik, mint az amd.) Én csak erre szerettem volna rávilágítani. A többiben egyetértek. De ez már nagyon off.

"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

(#406) xGregAx

xGregAx
(újonc)

A VPU Recovery-t megtaláltam a Control Centerben, tehát már tudom, hogy mi az, már csak arra volnék kíváncsi, hogy nagyon veszélyes-e ha nem engedélyezem????

Másik. Gondoltam kipróbálom a legújjabb driverrel a kártyát, hátha majd ez segíteni fog a problémáimon, de [ezt] írta ki és igazából nem értem.
Ha valaki tudná rá a válszt, az nagyon jó lenne.

(#407) icon válasza xGregAx (#406) üzenetére

icon
(senior tag)
LOGOUT blog

VPU recovery az elvileg azt csinálja, hogyha a videóchip valamitől leáll (túlmelegszik, hibás utasítást kap) akkor alaphelyzetbe teszi a kártyát.

Ezt bizonyos játékok nem szokták tolerálni, olyankor lefagyás, asztalra kidobás, rosszabb esetben kék halál szokott fogadni. Ha ki van kapcsolva, néha bejön, néha komplett rendszerfagyást szokott eredményezni, nálam bekapcsolva hagytam, mert ez tán a jobbik rossz...

Ha a legújabb drivert akarod feltenni, akkor előtte uninstallálni kell az előzőt, mert előfordulhatnak olyan hibaüzenetek, amit belinkeltél.

Elvileg az "Ati szoftver eltávolító"-val kell uninstallálni a "Programok telepítése és törlése" ablakban, utána minden Ati cuccost is, és utána telepítheted az újabb verziót.

(#408) xGregAx válasza icon (#407) üzenetére

xGregAx
(újonc)

Úgy csináltam mindent pontosan, ahogy leírtad. Elvileg semmi ATI-s cucc nem maradt a gépe n és mégis ezt írta ki.

(#409) belaazallat válasza xGregAx (#406) üzenetére

belaazallat
(őstag)

Hali!

Az AGP-s kártyákhoz van külön ATi driver, azt kéne megpróbálni. Most nem tudom melyik a legfrissebb AGP-re. Meg kellene kérdezni a Catalyst-os topicban.
Üdv!

(#410) xGregAx

xGregAx
(újonc)

Új tapasztalat!

Kipróbáltam megint a CandC 3-at. Előtte kikapcsoltam a VPU Recovery-t, de nem tudom, hogy mennyi köze van hozzá. Nos, megint elindult a játék, de most nem indult újra a gép egérmozdításra... hanem megvárta még 4 épületet megépítek és utána csinálta.
Viszont ez nekem is azt sugallja, hogy nagyon melegszik a kártya és az a baja, bár én nem értek hozzá.

Akkor viszont lassan új kérdés merül föl. Milyen hűtést rakhatok erre a kártyára, ami kellőképpen végezni fogja a dolgát?

(#411) xGregAx

xGregAx
(újonc)

Már lehet, hogy sok lesz belőlem, sorry, de engem most nagyon érdekel a kártyám sorsa.

Szóval, új tesztelések történtek, elkezdtem az alapoktól CnC3-ban:
1. Minden teljesen minimumon, 1024x768-as felbontás:
Kifolyt tőle a szemem, de nem indult újra a gép, sőt, végig tudtam játszani minden gond nélkül az egész csatát.

2.Mindent eggyel feljebb állítottam az alaphoz képest, szintén 1024x768:
Lényegesen szebb volt a játék és megint végig tudtam játszani a csatát.

3.Mindent még eggyel feljebb (tehát minden a 3. szinten van, de hozzáteszem valamiből ez már a max, valamiből meg még csak közepes beállítás) és még mindig 1024x768:
Na itt jöttek a gondok. Itt az átállítás után nem játszottam egyből, hanem kiléptem. Legközelebb mikor elindítottam a játékot már az EA logónál jelentkezett képhiba, ezután elindítottam a csatát és az első épület építésénél újraindult a gép.

Nem tudom, hogy ezek a dolgok mondanak-e valakinek valamit. Azt se tudom, hogy egy ilyen kártyánál milyen beállításokat lehet használni (tehát, hogy mekkora élsímítást bír meg ilyenek), de a játék rendszerkövetelményében Geforce 4-es kártya van írva... Úgy gondolom, hogy ennek a kártyának bírnia kéne a maximumot mindenből.

Szóval... Ötlet???

(#412) belaazallat válasza xGregAx (#411) üzenetére

belaazallat
(őstag)

Proci nincs húzva? Everest milyen hőfokokat ír alap/terhelt állapitban? Mikor volt pasztázva a proc/chipset?

A VGA környékén rendezzd el jobban a kábeleket, lehet nem áramlik ott eléggé a levegő.

(#413) icon válasza xGregAx (#411) üzenetére

icon
(senior tag)
LOGOUT blog

Szia,

még anno a P4 3GHz gépemet 6600GT-vel megtámogatva ezzel a játékkal sem tudtam rávenni, hogy maximum beállítással menjen a C&C3 akadásmentesen...( nem írtad milyen procid van, de gondolom az nforce2 behatárolja, hgy mit tehettél a masinádba :) )

De fel fogom rakni ezt a játékot, megnézem, hogy nálam mit is alkot, mert nálam minden bizonnyal videókártya limites lesz a dolog, majd ha hazaérek melóból.

(E6550 Core2 Duo, EP35-DS3, 2x 1GB 1066 Kingmax ram, HD3650 512 videókártya)

(#414) xGregAx válasza belaazallat (#412) üzenetére

xGregAx
(újonc)

Azt tényleg elfelejtettem leírni, hogy milyen procim van... AMD Athlon XP 2600+. (Tudom, nem mai darab.) Amúgy nincs húzva és egyelőre annyit tudok, hogy alap állapotban 43 fokos és most a hétvégén pasztáztam a procit, de mást még sosem pasztáztam a gépben mióta megvan. Erre őszintén szólva nem is gondoltam, hogy a procin kívül mást is kéne.

(#415) xGregAx

xGregAx
(újonc)

Kijavítanám magamat. Felraktam az Everestet és az adatok a következők:
Alaplap: 37 fok
CPU: 52 fok

Ez alaphelyzetben. (Mármint játék nélkül, de azért fut 1-2 dolog.)

(#416) rbalazs89

rbalazs89
(újonc)

heló
nekem is hasonló problémám van a hd 3650 esel
abit nf7-s
AMD athlonn xp 3000+
ati radeon hd 3650 512ddr2 AGP
1.5 ddr ram 400 mhz
350w táp
eddig 9600pro-m volt azzal semmi baj nem volt.
amióta ez megvan gépem mindig ujraindul vagy kék halál segítsetek mi lehet a baj?
driverek nél ugyan azt irta ki mint ami feljeb van

[ Szerkesztve ]

(#417) belaazallat válasza rbalazs89 (#416) üzenetére

belaazallat
(őstag)

Hali!

Milyen márkájú a táp? És melyik drivert van fent?

Mod: egyébként a HD2600Pro/XT topicban linkeltek egy agp-s drivert érdemes lenne megnézni.

[ Szerkesztve ]

(#418) general

general
(senior tag)

Hali!

Ha be kéne kb pozicionálni a 3650 512ddr3-as agp-s karit, hová tennétek? Lecseréljem a 7300gt-t erre?
Sürgős lenne, még egy darab van a boltban... :-)

Köszi!

(#419) belaazallat válasza general (#418) üzenetére

belaazallat
(őstag)

Hali!

Milyen gépbe raknád? A 3650 jobb, mint a 8600GT, Kicsivel gyengébb mint a 2600XT(10%).

(#420) general válasza belaazallat (#419) üzenetére

general
(senior tag)

s478 - abit ic7
p4 3Ghz Northwood@3.3 Ghz
1Gb ram

18k a boltban, megéri lecserélni a 7300gt-t, ami 600/800-on fut?

(#421) belaazallat válasza general (#420) üzenetére

belaazallat
(őstag)

Ha nagyon váltani akarsz és fontos hogy gyorsabban fussanak a játékok akkor talán megéri. De érdemes elgondolkodni azon, hogy gyűjteni pénzt és komplett gépcsere.

(#422) general válasza belaazallat (#421) üzenetére

general
(senior tag)

az minimum 50 ropi, annyi nincs, és igazából nem is olyan fontos most, viszont egy kis gyorsulásnak örülnék, ha lecserélem, az kb 10 ropiba fáj, annyit megérne.
7600gt- szerettem volna, de azt nem lehet kapni agp-st, nem tudom, hogy ez jobb-e avagy nem annál, mivel tesztet nem találtam.
ha kb a 8600gt és 2600xt-hez hasonló, az azért nem olyan rossz, gondolom...

(#423) rbalazs89 válasza belaazallat (#417) üzenetére

rbalazs89
(újonc)

Enermax 350w os a táp 2 ventilátoros a drivert a cd ről raktam fel
újjab drivert ha fel akaromrakni akkor azt irja hogy nem kompatibilis a gépemmel

(#424) belaazallat válasza rbalazs89 (#423) üzenetére

belaazallat
(őstag)

gyári driver le kell cserélni frissebre, van direkt agp-s karikhoz catalyst.

general: olcsóbban összelehet rakni egy nagyon jó rendszert.

[ Szerkesztve ]

(#425) general

general
(senior tag)

Nos, megvettem a 3650 agp-t (Sapphire, 512 ddr3)..... és már vissza is vittem! :O
Kicsit más képe van, mint az nVidiának (7300gt-m van), kicsit talán tisztább és kontrasztosabb, de a hibák is jobban kijönnek. Játékban komoly előrelépés - nekem. Battlefield 2-vel játszom általában, mással nem is nagyon (majd télen :-) ), és végre minden fullon, plusz AA, ami hiányzott már nagyon. Más játékot nem nagyon teszteltem, nem volt rá szükség, mivel sajnos a videolejátszás egy katasztrófa volt.
Egyébként hiba nélkül elindult a gép, miután betettem és installáltam a gyári drivert, (asszem Catalyst 8.45xx), aztán indítottam egy sima mpeg.gel, ami szörnyen nézett ki, a mozgó alakok szélei fűrészesek voltak, nézhetetlen...
Aztán egy wmv file, ez is szörnyű, mintha óriás méretben lenne pixelhibás... Jött a HD videó lejátszás,ami ugye az egyik erőssége a kártyának a dobozon nagy betűkkel hirdetik ezt a tulajdonságát. Gondoltam de jó, akkor az 1080-as filmeket is le tudom majd játszani, azzal már nem boldogul az egymagos procim (P4 Northwood 3 Ghz @3.3Ghz).
Hát.... egy először kép nuku, csak hang, és bámulom a feketeséget, majd gép fagy, újraindul... Pfff... Nézem a Catalyst opciókat, találtam egy kipipálnivalót, 720p 50 és 60 Hz formátum hozzáadása... talán ez kell neki..Oké, lássuk.
Na elindult a film, majd kb 15 mp múlva átvált a nagy zöldbe, minden zöld, és mega méretű kockákkal díszítve próbálhatod felismerni a filmet. Szóval nem megy. Több filmet is próbáltam, 3-ból 2x ez a jelenség, egyszer ment a film rendesen, de be-beugrott egy-egy piros négyzet... Szóval nem az igazi.

Lehet, hogy csak én nem értek annyira hozzá, és némi állítgatás meg varázslás kellett volna még, meg drivercsere, de pont ehhez nem volt se kedvem, se türelmem (és több opció nem is volt!), az egyszerű kis 7300gt-m hiba nélkül visz mindent... Igaz, hogy a cpu dekódolja az x.264-et, de legalább működik.

Talán segítettem ezzel másoknak!

Köszönöm az infókat!

Üdv.

(előbb utóbb platformcsere lesz, nem úszom meg, úgy látszik, pedig a szívem szakadna meg a jó öreg Abit IC7-ért, ilyen hibátlan és STABIL konfigom lehet,hogy nem lesz több!)

(#426) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Sziasztok!
Most ez komoly , hogy csak szutyvadék Vista driver van a mobile HD 3650 hez? :O
Én sehol nem talizok WinXP-set... :U

.::www.megadanceradio.hu::.

(#427) xGregAx válasza belaazallat (#417) üzenetére

xGregAx
(újonc)

Mindjárt megnézem ezt a drivert, de az a durva, hogy leszedtem a gyártó (Sapphire) saját oldaláról az agp-s drivert a kártyához és azt sem tudtam felrakni a már jópárszor emlegetett probléma miatt.
Új eredményem pedig az, hogy kipróbáltam az Oblivion-t majdnem maxon, csak az antialiasing-ot nem kapcsoltam be és a screen effecteknél a Bloom-ot állítottam be és a börtönös szakaszt gond nélkül gyönyörűen végigvittem, viszont ahogy kiléptem a szabadba és egyszer körbefordultam, megintcsak újraindult a gép...

Ja és tényleg jobb a 3650 a 8600GT-nél? Ez nekem gyanús egy kicsit.

(#428) Mania válasza xGregAx (#427) üzenetére

Mania
(őstag)

Az ujabb driverekkel már igen(legalábbis a legtöbb játékban).

Teszt

(#429) xGregAx

xGregAx
(újonc)

Mégegy teszt, ami elég jelentős előrelépést jelent:

Már jópárszor írtam a CnC3-ról, többek közt azt, hogy ha mindent maxra veszek, akkor a megjelenítés után 1 mp-cel újraindul a gép.

Na most kipróbáltam, hogy a nagy, szobai állóventillátort közvetlen beleirányítottam a gépházba és így már bírta egy percig is a játék.

Már csak az a kérdés számomra, hogy tényleg a kártya melegszik vagy esetleg a procinak jelent ez akkora terhelést, hogy az nem bírja szuflával és az melegedik túl?

(#430) belaazallat válasza general (#425) üzenetére

belaazallat
(őstag)

Gratulálok!

Többször le lett írva hogy ne tegyétek fel a gyári drivert, linkeltem többször a direkt agp-s drivereket. Amit meg említettél hiba a film nézés közben, az kodek hiba volt.

Tehát ha vetted volna fáradtságot keresel megfelelő drivert, kodeket, lett volna egy jó kártyád.

Mod:
xGregAx: ha van egy fölös 8/12 cm-es ventis, azt irányítsd rá elősző a vidkarira, ha továbra is fennáll a hiba, akkor a passzív chipsetre. Ha megszünik a hiba meg van a tulmelegedő alkatrész.

[ Szerkesztve ]

(#431) xGregAx

xGregAx
(újonc)

Azt elfelejtettem odaírni, hogy a ventillátoros pöri már az új driverrel volt, amit a 2600-as topicból vettem (ez végre felment), de nem a driver miatt ment egy percig, mert előtte még kipróbáltam venti nélkül is és 1mp volt.

A filmekkel kapcsolatban pedig csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz. Nekem sincs az ég egy adta világon semmi bajom vele. Minden filmet meg tudok nézni, még a HD-t is, pedig elvileg ugyan olyan kártyám van.

(#432) PuMbA válasza general (#425) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

HD támogatás az Blu-ray filmekre van meg szabványos H264-ekre.
Ilyen HD-ripekhez (mkv) felesleges ilyen kártyát venni,úgyis csak procival mennek (többségük).

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

(#433) general válasza belaazallat (#430) üzenetére

general
(senior tag)

Hát én kérek elnézést, hogy a gyári, dobozos kellékekkel (értsd: driver) nem működik a kártya...! :F
Olvasgattam előtte természetesen ezt a fórumot, sajnos az említett intelmet nem találtam, pedig nem csak az utolsó oldalt futottam végig!
Kodek asszem kettő van, ami x.264-hez ajánlott (ha mégis több, ne kövezzetek meg), abból az egyiket használom már hónapok óta hibátlanul, ha az Ati-nak ez nem jó, nem szereti, és keresgetnem kéne itt, mint Columbo a megfelelő szoftvereket, kísérletezgetni, akkor kösz, inkább nem kell ez az agp-s varázslat, majd előbb-utóbb gépet cserélek.
Ha ennyi próbálgatás kell neki, nem lehet valami stabil, összerakott termék...
Ez az én véleményem... :C

(#434) belaazallat válasza general (#433) üzenetére

belaazallat
(őstag)

Tényleg csak a kötekedés miatt: ezen az oldalon csak két hszben említem, hogy ne a gyárit rakjátok fel. Működik a kártya az eredeti driverrel is, csak bizonyos perifériákkal nem teljesen kompatibilis, ezeket a hibákat általában orvosolják a frissebb driverekben. És ez így megy mind nv, mind ati fronton. Sajna egyik cég sem tud elsőre hibátlan szoftvert írni.

Egyszerre van fönt a két kodek az x.264-hez?

(#435) general válasza belaazallat (#434) üzenetére

general
(senior tag)

Nem, csak az Core avc-t használom.

Igazad van, már látom a hsz-okat, de tényleg nem volt időm sem (hamar ki kellett deríteni, hogy okés-e a kari, vagy nem, és ha nem, visszaveszik) és kedvem sem elkezdeni bűvészkedni!
Sebaj, majd télen kell csak igazából, most ritkán játszom...

(#436) belaazallat válasza general (#435) üzenetére

belaazallat
(őstag)

Nem baj legalább megmaradt a pénzed, gyűjtesz még hozzá és veszel egy sokkal jobb konfigot. :D

egyébként a k-lite, vagy az ace pack a két legjobb kodec, amit ismerek. Mind nv-val, mind atival kompatibilisek.

[ Szerkesztve ]

(#437) Vicoo válasza belaazallat (#436) üzenetére

Vicoo
(senior tag)
LOGOUT blog

Kodekcsomagot soha!!! A general által leírt "hibák" pedig minden atival megjelentek volna: a HD-gyorsítást nem minden lejátszó támogatja, a WMP biztos nem,szóval hiába van UVD ha a lejátszó nem használja. A fűrészfog pedig azért van ,mert alapból ki van kapcsolva a pulldown detection, ami pont ezt szünteti meg. Konklúzió: tényleg kár volt visszavinni. :(

(#438) belaazallat válasza Vicoo (#437) üzenetére

belaazallat
(őstag)

"A general által leírt "hibák" pedig minden atival megjelentek volna"

Én is kipróbáltam a két hd-s karimat is (2600XT, 3650) full hd-s filmelőzetesekkel, és érdekes módon nem volt darabos, nem volt semmilyen hiba, köszönhetően a jól megválasztott kodec pack-nek és a lejátszónak.

(#439) Ismo

Ismo
(újonc)

Sziasztok!

Van egy Sapphire 3650 512 DDR2-es kártyám, és valamiért nem küldi át a tv-re az S-Videon keresztül a képet. Nem tudom engedélyezni a 2. monitort sem (itt lehet valahol a gond). A régi kártyámmal ugyanezzel a kábellel ment (s-vid rca átalakító van). Mit lehet tenni?

Ismo

Make money, no war!

(#440) belaazallat válasza Ismo (#439) üzenetére

belaazallat
(őstag)

Ajánlom figyelmedbe a linket. [link]

(#441) tpeter

tpeter
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy mivel szoktás mérni a GPU hőmérsékletét? Egy 3650-esről lenne szó.

Köszi!

(#442) Mania válasza tpeter (#441) üzenetére

Mania
(őstag)

Everest

Ati Tray Tools

Az ATT természetesen finomhangolásra(pl. ventillátor fordulatszám szabályozás) is kiváló. A linkelt verzió ajánlott a HD3xxx és HD4xxx szériához.

(#443) pocsface

pocsface
(újonc)

Hellósztok.
Az miért van hogy az Ati Tray Tools a kártya memóriáját és a GPU ját (hd3650)is 13.5Mhz esnek nézi húzásnál meg amugy is?????????

[ Szerkesztve ]

(#444) tpeter válasza Mania (#442) üzenetére

tpeter
(fanatikus tag)

Köszi szépen!

Ventillátorról szó sincs, mivel sikerült a hírhedt Asus csodabordás passzívat (EAH 3650 Silent) beszerezni :).
Az az aggályom, hogy az ATI tool (ami egy régi program és ezért nem is bízom benne) üresjárásban kb. 45-50 fokot ír, ha meg van valami igazi terhelés akkor felmegy nyolcvan fölé.

(#445) Nyiscsák

Nyiscsák
(senior tag)

Nem tudja valaki hogy egy Sapphire 3650 512 MB OC kártyára felmegy egy Accelero S1 vagy egy Coolink GFXChilla?

"-Class az inged! Örökölted? -Nem, csak /dev/null black magic-kel mosom."

(#446) belaazallat válasza pocsface (#443) üzenetére

belaazallat
(őstag)

Hali!

Nem lehet, hogy túl régi verzióval nézted?

tpeter:
ne csodálkozz! passzív kártya előnye halk, viszont meleg, támogasd meg egy ventivel, mindjárt hűvösebb lesz.

Nyiscsák: az acceleroban nem vagyok biztos, de emlékeim szerint, vki már rakott chillát ilyen karira.

(#447) tpeter válasza belaazallat (#446) üzenetére

tpeter
(fanatikus tag)

Hello, köszi a választ!

Mielőtt postoltam a kérdést elovasgtattam itt a hozzászólásokat és több ember is említi hogy ez a kártya "amúgy sem hajlamos a melegedésre", szóval kicsit furcsáltam a dolgot.

Egyébként tudtok valami olyan tool-t amivel beállítható hogy vegye vissza az órajeleket hogyha nincs rajta nagyobb terhelés? Most az Atitool-t használom ilyen célokra, de nem tudom hogy az manapság mennyire jó ötlet... elég régi cucc.

(#448) belaazallat válasza tpeter (#447) üzenetére

belaazallat
(őstag)

A 3650 alapon visszaveszi 2d-ben az órajeleket. De ha van kedved, akkor az ati tray tools-szal játszhatsz, azzal tudod kezelni mind 2d, mind 3d-ben az órajeleket.

van külön topicja a proginak, korábban linkelték, ajánlott olvasmány.

(#449) Mania válasza Nyiscsák (#445) üzenetére

Mania
(őstag)

Most rendeltem egy S1 rev.2-t. Amúgy a gyártó szerint felmegy.

(#450) icon válasza Nyiscsák (#445) üzenetére

icon
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem egy HIS HD3650 IceQ-m van, arra felment. Pár dologra azonban vigyázni kell:

- a hőcsőnek célszerű a foglalat felett elhelyezkedni, különben nem lehet abba beletenni majd a kártyát. Ezt úgy éred el, hogy a hűtő felhelyezése előtt kilazítod azokat a csavarokat, melyekkel beállítható a kívánt magasság (én feltoltam teljesen)

- célszerű a házban lévő kábeldzsungelt valami rendezett formában kialakítani, hogy ezen hűtővel szerelt kártyád bemehessen a helyére, mert különben szép kis közelharc alakul ki, mire bejátszod a kártyát a helyére

- én használok Turbo Module-t is, de sima ventikkel is megoldható.

Nálam a végeredmény idle:38 fok, terhelve a GPU Caps Viewer Fur Rendering tesztjével 50 fok átlag 50fps 820/920 MHz-en

Elégedett vagyok az addigi 44/70 helyett, melyet a gyári hűtő produkált valamiért folyamatosan alacsony fordulatszámon tekerve...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.