Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#1001) dávid attila

dávid attila
(újonc)

aham értem akkor sztem egy márkásabb táp csere lesz ja ui: az is lehet fesz. hiány hogy mondjuk ugye wowzok és zene nélkül nem tok gamelni :D és mikor játszok elmegy a zene uttána viszajön? és ezt igy végig :((( ja meg eddig 4 perc volt egy DVD írása most kb olyan 10-11 perc, meg ha beteszek egy dvd-ét olyan hangot add ki mindha bekapcskor ön tesztet végez a gép :F ez is lehet tápegység hiba ? szerinted? :F :F

köszönöm az eddigi segitségedet is :D

(#1002) adamka16 válasza dávid attila (#1001) üzenetére

adamka16
(őstag)

érdemes lenne kicsit összébb nyomnod a csatlakozón belül a pólusokat, mert lehet valamelyik feszt nem kapja meg és attól bolondul meg a gép. érdekes dolgokat tud művelni... :))

(#1003) PAtr0n válasza dávid attila (#1001) üzenetére

PAtr0n
(senior tag)

Én is tápra gyanakszom...

Megmondom miket csinálhat egy szar táp:
-rejtélyes újraindulások
-vinyók leállása, felpörgése, pár másodpercen belül.
-terheléskor hirtelen shut down
-gépindításkor nem látja a bill.-t
-a gyakori kékhalálok is utalhatnak rá

Egyszóval minden ilyesmi probléma okozója lehet a táp. Egy táp akkor jó táp, ha a 12V-os ágán minimális feszdropp nélkül tudja azt az áramerősséget leadni ami rá van írva. A többi ág feszdroppja és leadott áramerőssége is számít természetesen, de a leglényegesebb a 12V-os ág. A márkásabb tápok 2db 12V-os ágat kapnak a nyákról, acélból, hogy elkülönítve legyen az alaplap és processzor áramellátása a HDD-k, optikai meghajtók, és videókártyák áramellátásától. Ez persze azt is jelenti, hogy a nyákra ültetett FAT-ek és egyéb alaktrészek száma is több, a nagyobb teljesítmény miatt. Tápot mindig kilóra kell venni, nem wattra. Remélem érted ;)
Amit Adamka írt, hogy a csatik tükéit kicsit nyomkodd össze, nem rossz megoldás, de az ritka probléma olyan gépeknél amikben nincsenek gyakran ki-be huizgálva a tápcsatik.

FSP 350PNR-t ajánlom tápban, ez garantáltan tudja ami rá van írva, és 6k körül már megkapod. Nekem az alábbi konfigot tökéltesen hajta ;)

Sok sikert!

[ Szerkesztve ]

"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

(#1004) adamka16 válasza PAtr0n (#1003) üzenetére

adamka16
(őstag)

nem azt mondom nekem is nagyritkán volt csak cseszegetve a csatlakozó, de minden előzmény nélkül csak azt hallom ahogy kattog meg újrapörög a vinyó majd rendszerösszeomlás. megyek cod4-ni :)

(#1005) dávid attila

dávid attila
(újonc)

adamka16 figyi !

ma megprobáltam mindent a csatlakozokat odáig nyomogattam, amig ki van fizetve :(((
már majdnem addig nyomtam mi a törés is nem halacodott de semmi :W kitakaritotam mindent ujra pasztáztam a procit mindent win is ujra raktam semmi venti megy de kép nincs

nem tudom ha felidegesit széttöröm már ki van a lógóm :O :O :F

(#1006) dávid attila

dávid attila
(újonc)

patron értelek csak most kell szerrezek egy táp.egy.séget hogy zae addig nem veszek mig bnem az a gond :F vagy nem tudom már de Köszi minenkinek :C :C :)

(#1007) Steelmanus válasza dávid attila (#1001) üzenetére

Steelmanus
(PH! addikt)

En harom napja vettem egy Sapphire HD 3650 PCIE karit es ugyanebbe a hibaba estem hogy az XP SP3 betolt de kep nincs. Eyszerre vettem egy AsRock lappal a konfignal latod, viszont raengedtem egy par GPU tesztet, es ezt irta ki.
ATI Mobility Radeon HD 3600 Series szoval a 9.3-as Catalyst-ot eldobtam, pedig a 9800Pro AGP tokeletesen ment vele. A tapom egy FSP 350 PNF szoval annak birnia kell.
Maga a venti is ugy mukodik rajta mint a laptopokban, 1%-on forog mignem eleri a 58 fofkot akkor kapcsol be egy kisidore ha meghajtom akkor huvosebb mint amikor nezegetem az Asztal-t. Kep:
Viszont a 9.3 az utolso ami meg az AGP karikat tamogatja, pl a 9800Pro is kiesik a elkovetkezo 9.4-bol.
Far xx valami hotfixek:

(#1008) dávid attila

dávid attila
(újonc)

na üdv minenkinek !

ma elvittem haveromhoz, és beletetük az ö gépjibe ezt a vacak hd 3650 és láss csodát ott is ugyan ez a hiba :O a venti 100% pörög mintha túlmelegedett volna dee semmi kép :W

vagy küldjem el garira? és ha visza küldik semmi baja ?! már nem tom mit csináljak, :F

(#1009) lala42 válasza dávid attila (#1008) üzenetére

lala42
(őstag)

Hali!
A fent leyrtak alapján talán az alaplapod nem tudja koszolgálni a videókarit. Mégpedig, utánanéztem és az alaplapod AGP sinje valszeg AGP1.0-ás. 1,5 V-os. A videókarid, pedig több áramot követel.
Lásd a lapodat[link]
és a videokarit.[link]
Nem mondom,hogy ez 100 %-os megállapítás, de nagy a valószinűsége. Ki kellene próbálni a kártyát egy másik AGP-s lapban. Pl. ABIT, ASUS. Bármelyik boltban szivesen megteszik, és ha ott működik, akkor valszeg a lap a ludas. :U De mondom, hogy ez az én véleményem.
Nekem is az egyik gépben 3650-es Pci-s kari van. semmi gond vele.Konfigom az adatlapomon.Minden esetre 1 próbát megér ez a bolti dolog. Azonkívűl annó voltak ilyen gondok az AGP sinek körül, hogy nem szerettek minden karit, éppen az 1.5 V-os határ miatt. :R

[ Szerkesztve ]

Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "

(#1010) PAtr0n válasza lala42 (#1009) üzenetére

PAtr0n
(senior tag)

"Mégpedig, utánanéztem és az alaplapod AGP sinje valszeg AGP1.0-ás. 1,5 V-os. A videókarid, pedig több áramot követel."

És ezért csinálták már ezen karikat plusz tápcsatival ellátva, ergo nem az AGP sín áramellátása lesz a gond sztem, hisz a plusz áramot rögtön a tápból nyeri :U

(#1011) lala42 válasza PAtr0n (#1010) üzenetére

lala42
(őstag)

Látod, ezt nem is néztem :B
Bocsi, de akkor tárgytalan a hsz.-em. Azzal kapcsoltam össze, hogy régebben gondok akadtak ilyen esetekben. Minden ment, de nem volt kép.Akkor passz :U :R
De a lap is ludas lehet a dologban :K A kisebbik konfigomban mint írtam Shappire 3650 PciE
megy és semmi gond nincs vele. Begy a COD4, Bf 2, Bf 2142, FarCry 2 Airborne ( a MoH) igaz Giga P35-ös a lap. Akkor tanácstalan vok, mert a táp valami nanom 400, v. 450 W-os. Szó szerint nanom, mert semmi nincs rajta, csak a madein Taiwan :DDD :C Lehet ez a márkája :Y

[ Szerkesztve ]

Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "

(#1012) PAtr0n válasza lala42 (#1011) üzenetére

PAtr0n
(senior tag)

A PCIe-s karikkal nincs is gond, egyedül az AGP verziókat szúrták el a 3650 szériánál, csak nem merik bevallani ;) Szoftveresen próbálják helyrehozni, több-kevesebb sikerrel. Ezért kell többféle hotfix drivert próbálni hozzá, hátha egyik jó lesz. Nekem a 8.12 hotfix vált be.
Amúgy igazad van, voltak olyan AGP-s karik amik nem kajáltak bizonyos lapokat, a gyenge AGP sín miatt. ;)
A régi konfigomat nekem is elvitte a ratyibb táp, nem volt gond vele. Az igaz megpróbáltatás a tápnak egy erős CPU, és erős VGA. A mostani konfigomat, már nem bírta szegény LC-power táp.

dávid attila: Láma kérdés, de a tápcsatit rádugtátok a karira? :B
Ha nem indul el egy harmadik gépben sem (ez már bőven kizárja a driver problémát), akkor tényleg gariztatni kell! Nekem egy szutyok ASrock lapban tökéltesen ment a Powercolor HD3650, még a HDMI drivert sem kellett feltelepíteni. A vevőnek már akadtak vele gondjai, de miután feltelepítette a HDMI-t, ment mint a hurrikán, és stabil volt.
Erősen gyári hiba gyanús a karid, ha a 3.-dik gépben sem indul, vidd vissza! ;)

(#1013) adamka16

adamka16
(őstag)

Ha felrakok egy szűz rendszert a 8.12-es hotfixel, ahhoz kellene a hozzá való HDMI audio driver vagy bele van már építve a korábbiakba? pl a 9.2-nél külön kellett leszedni egy audio drivert, de ehhez nem találok sehol sem :(

(#1014) PAtr0n válasza adamka16 (#1013) üzenetére

PAtr0n
(senior tag)

Nem mindegy hogy XP SP2-t raksz fel, vagy SP3-mat. Az SP3-ba már benne van az a frissítés ami a SP2-höz még kell. Ezután le kell szedni a driverhez való HDMI drivert. 8.12-nél még nem volt beépítve ha erre gondolsz. Asszem a 9.1-ben már igen!
Jobbat nem tudok, keresgélj, hátha találsz drivert. Amit a múltkor linkeltem 8.12 hotfix driver, annak az oldalán jó eséllyel találhatsz hozzá....

(#1015) dávid attila

dávid attila
(újonc)

na szal az elözökre válaszolva: sztem nem az agp hiba ez ,mert ha fél évig minen nap rendszeresen elbirta inditani a karit akkor most elfárad vagy mi ? :D

na ma megint probálkoztam, egy uj ötlettel:

ugye a lapomon van integrál video kártya is, na és kiszedtem az idégleneset, betetem a hd-ét ( persze MINDEN CSATLAKOZOT jól bedugdostam, belötem a gépet, a win-be megnéztem hogy látja e a karit és Semmi :O

én nem sz*rozok már ki van a f*szom is küldöm visza garira

(#1016) PAtr0n válasza dávid attila (#1015) üzenetére

PAtr0n
(senior tag)

Úgy néz ki tényleg kifingott szerencsétlen :(
De nézd a jó oldalát, kapsz egy újat ;)

(#1017) adamka16

adamka16
(őstag)

Már egyszerűen nemtudom mitévő legyek. felraktam egy külön partícióra egy teljesen szűz rendszert, rá SP2, SP3, alaplapi illesztők + 8.12, gyári lemezen lévő 8.501 és semmi... egy játék sem indul el. mindegyik azt írja ki, hogy a program hibát észlelt és ezért leállt...
Arra is gondoltam, hogy talán a proci kevés nekik 2800+ sempron, de akkor miért tudtam játszani más újonnan kijött játékkal? (pl mirrors edge, igaz ezzel sem kell már játszanom mert ugyan azt a tünetet produkálja már mint a többi) Szerintetek ha kevésnek találja a procit a játék akkor csinálhat ilyet? már komolyan nem tudom mit csináljak. ez egy átok ez a kártya, pedig nagyon szeretem mert nagyon jó, de hát.. működni nem akar. A másik kérdésem meg az lenne, hogy mi a feladata annak a jumpernak ami a kártyán található? sehol nem találok róla leírást..
segítsetek rajtam!!! :O :O :O

(#1018) tzsolesz válasza adamka16 (#1017) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A proci miatt nincs ilyen hiba. :N

Szedd le a drivert, és próbáld újra felrakni. Szoftveres hiba van nálad. :U

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#1019) adamka16 válasza tzsolesz (#1018) üzenetére

adamka16
(őstag)

Én is ezt mondom. de már vagy 10* raktam újra a gépem. Far Cry 2-nél memória címre hivatkozik, akkor cod5+nfs uc+necrovision+mirrors edge - ezek hibát észlelnek és leállnak. pedig mirrors edge-el is játszottam anno, aztn újraraktam a rendszert és már nem volt jó. valszeg a 9.1-ről való váltás 9.2-re, de nem biztos. Amik futnak alég szépen:
Timeshift - 1280*1024 maximum grafika+4* élsimítás
COD4 - normál grafika 2* élsimítás
Brothers in arms Hells highway
most próbálom a Blacksite Area 51-et. adatlapja alapján bőven teljesíti a minimumot a gépem.
majd kiderül.. azért ha valami eszedbejut nyugodtan írd le, ne tartsd magadban :K :)

(#1020) tzsolesz válasza adamka16 (#1019) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Prime95, vagy orthossal teszteld le a géped. Ebből kiderül, hogy a memók, vagy a proci hibázik-e. Elképzelhető, hogy nem stabil a rendszered, és ezért szarakodik. De ez nekem gyanús. :U

A játékok felénél gond van, a másik fele megy szépen, nem logikus. :U

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#1021) adamka16

adamka16
(őstag)

Lassan fény derül mindenre.
A FarCry 2, Necrovision, COD5, NFS Undercover és a mostani újabb játékok valszeg a proci miatt nem indulnak el, és azért ír ki hibát rögtön a játék indítása után. A proci csak az SSE szabványt tudja, ezeknek a játékoknak meg SSE2, SSE3 szabvány megléte szükséges a procikban. Az intelnek gondolom még volt annyi ideje anno mikor jöttek az új pci-e alaplapok, hogy a prociba ezt még beleintegrálják. Az amd-nél nem volt rá már idő, valszeg mert régebbi processzor is a sempron 2800+. Ez van sajna. Ha netán másoknál is hasonló probléma lenne akkor az tudja h ez a difi.
Viszont hiba van még a géppel:
Cod4 közben kifagy(szokásos hang továbbmegy, majd kép megfagy, monitor kikapcsol effektus) pedig sp3, szűz xp-re felrakva, +CCC 9.2, 9.3 +HDMI Audio Driver. Ha letiltom akkor van hogy 1 perc után van hogy több óra játék után fagy csak ki. Jelenleg le van tiltva, de ha engedélyezem akkor nem indul el az XP csak csökkentett módban. Mi lehet a probléma??? jah és megkérdeztem az előző tulajt, ő 8.12-vel használta, de mikor felraktam ugyan ez volt a hiba. Vagy talán nem szereti az NF7 Abit-ot?

(#1022) Steelmanus válasza adamka16 (#1021) üzenetére

Steelmanus
(PH! addikt)

Milyen drivert tettel a lapra? En az nForce_5.11_winxp2k_international_whql.exe-t tettem fel de abbol is csak a GART vezerlot mert elotte feltettem a sajatjat mast nem szabad feltenni belole. Szobal elobb tedd fel a 4.31_NF2_3-ast, mert az ujabb mint amit adtak a laphoz, nem tudom mikor vetted lehet hogy a telepito CD mar ez van, nekem meg a 4.27_NF2 volt rajta, szoval elobb a 4-es verziot, majd az 5-bol CSAK a GART vezerlot kell feltenni. csodalkozni fogsz mert a CoD2 igy elment DX9-ben elsimitas nelkul mig elotte 15 frame volt, de DX7 alatt pedig 45-50 frame.
A video drivert szedd le kulon kulon tehat driver + CCC, DE Ne tedd fel a WDM drivert, vagyis nem kell csak akkor ha TV-re akarod kikuldeni a jelet. Gondolom nem. Szoval ne a Suite csomagot tedd fel hanem csak ezt a ket komponenst es persze elotte az alaplapi drivert, majd .NET SP2 es utanna az ATI driver, mar megprobalhatod igy is, es ha kell akkor a CCC-t. Link az ATI-hoz.

[ Szerkesztve ]

(#1023) Steelmanus válasza adamka16 (#1021) üzenetére

Steelmanus
(PH! addikt)

Kijott az uj 9.4 azt is ugy tedd fel ahogy az elobb leirtam, es hozza a Hotfix-et.
A 9.3-hoz innen,

A 9.4-hez innen:

(#1024) adamka16

adamka16
(őstag)

És ezzel tuti, hogy jó lesz? Az SSE, SSE2, SSE3-ról tudsz valami részletesebbet mondani? vagy biztos,hogy ez a baja???

(#1025) Baryka007

Baryka007
(tag)

sziasztok, haveromnak van egy HD2400 Pro ja 512 mb és NFS Underground 2 nél olvashatatlanok a betűk a textúra színe változik, ezelőtt egy Geforce volt neki de letiltotta a drivert és rendesen felrakta a HD2400 Pro-t de vmiért nemmegy neki rendesen, amúgy más játékok sem...

amúgy AGP-S
2.4 celeron és 1gb ram ezvan a gépébe

légyszíves segítsetek előre is köszi

Üdv, Baryka :)

(#1026) Steelmanus válasza adamka16 (#1024) üzenetére

Steelmanus
(PH! addikt)

Itt olvass egy kicsit, de azt mondtad hogy elindul csak kifagy. En ugy gondolom hogy valoban lehet gond az utasitaskeszlet hianyara, de el kellene olvasni a jateknak a Read Me-et, mert abban ott van a minimal konfig es szerintem biztos hogy legalabb P4 kell neki minimum. Egyszer feltettem egy regebbi gepre Athlon 3000+ Ati 9800 Pro 1Gb RAM azzal elment de le kellett venni mediumra. Dehat az egy masik proci volt, szoval biztos kellene az SSE x mert a intro lejatszasahoz is szukseges. Epp ezert talaltak ki, mert az MMX mar keves volt, es gondolom hogy a jatekot is valamilyen magasabb szintu procira optimalizaltak.

(#1027) Steelmanus válasza Baryka007 (#1025) üzenetére

Steelmanus
(PH! addikt)

Az a konfig mar magasan keves az NFS Underground 2-hoz, szerintem gepet kellene fejleszteni, mert az a jatek meg a sokkal erosebb konfigokat is megakassza.

(#1028) Steelmanus válasza Steelmanus (#1026) üzenetére

Steelmanus
(PH! addikt)

Bocs ezt beneztem mert en a COD4-et probaltam es most latom hogy Te a COD5- el vagy bajban, nem is tudtam hogy kijott PC-re, az uj jatekok a SMOOTHVISION 3.0, vagy a magasabb verziot keresik itt a regi konfigom egy resze mert mar Intel de a 9800 Pro kari az maradt kep
de mivel a karid tamogatja ezeket, maradt az SSE x hianya.

(#1029) Baryka007

Baryka007
(tag)

de ez minden játéknál ígyvan nemcsa az underground2 nél adok egy linket mien a kép rajta

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/mta/uploads/Bemsolt_adat_0545.jpg

(#1030) Baryka007

Baryka007
(tag)

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/mta/uploads/Bemsolt_adat_f8bf.jpg

(#1031) adamka16 válasza Steelmanus (#1026) üzenetére

adamka16
(őstag)

Az a gondom, hogy a Cod 4 kifagy és a cod 5 el sem indul. Valszeg a cod 5 a proci miatt nem indul el. van egy haverom neki 1,4-es duronja van, azon futtatta a cod 4-et gond nélkül X1650-en. de felrakta a cod 5-öt neki is alapból el sem indult mert kiírta, hogy a program hibát észlelt... Az a proci is ugyan azt tudja mint az enyém (SSE, 3DNow, stb). Szóval abban 100%-ig biztos vagyok h amiatt nem indul sok játék. Necrovision-nál megvan a minimumom bőven http://gepigeny.hu/games.php?id=642 és ez sem indul el. Mirrors edge-el is játszottam de ott szarakodnom kellett a crackel pedig ennek még magasabb a gépigénye, igaz most már ezzel sem tudok játszani mert nem indul el ez sem... http://gepigeny.hu/games.php?id=423

(#1032) adamka16

adamka16
(őstag)

amúgy 5.10-es nForce drivert szoktam feltenni. Vaterán vettük még annó és telepítő nem volt hozzá. a lap új volt de oem. Mivel akkor újabb drivert nem tudtam szerezni sehonnan csak azt tudtam feltenni mindig.

(#1033) Steelmanus válasza adamka16 (#1032) üzenetére

Steelmanus
(PH! addikt)

Sajnos akkor marad a gepcsere, eppen en is abban vagyok ha ranezel a konfigomra akkor lathatod hogy mar atalltam, de mar de mar el is adtam mert a lap osszeveszik a videokarival, 10-bol egyszer hibazik hiaba tiltogatok le dolgokat, akkor is. A videokari csere ugyanez lesz csak GDDR3 -as a lap pedig egy ASRock 780FullHD ezen eleve mar egy ATI 3200-as integralt van igy nem fog osszeveszni, mert a regin amin GForce 6150LE volt integralva, az nem szerette az ATI-t. Most meg egy Asus P5Pe-VM + P4 2.6 + 1GB RAM DDR 400-as + ATI 9800 Pro cuccal irogatok de ez is megy eladasra 30 ropiert.

[ Szerkesztve ]

(#1034) adamka16

adamka16
(őstag)

akkor inkább gyűjtögetek xboxra. jobban járok és legalább nem lesz olyan, hogy nem indul el valami. mondjuk tervezgettük már régebben is.. szóval ez csak egy plusz indok lesz. azért még próbálkozok vele hátha...

(#1035) Baryka007

Baryka007
(tag)

valaki tudna akkor segíteni nekem a fenti hsz -hez?

Kérlek titeket fontos lenne...

amúgy lehetetlen hogy a sokkal erősebb konfigokat is megakassza ez a játék asszem

1.2 es celeron proci elég neki

nekem most ezvan

HD4850 1GB
3GB RAM 1066
2.20 Ghz Dual Core CPU Húzva 2.65 re

és még az undercovert is fullon nyomom az underground2 őt meg úgy mintha super marióznék szóval nemhiszem hogy ez megakassza az erősebb konfigokat is

[ Szerkesztve ]

(#1036) Baryka007

Baryka007
(tag)

Sziasztok megint feltenném a kérdést

Miért ilyen rossz minőségű a kép a underground 2 ben meg minden más játéknál

haveromnak a videó kariján

Ezelőtt valami Geforce volt neki most egy HD2400 Pro 512mb

itt egy kép

[link]

azthiszem lehet látni mi a probléma

[ Szerkesztve ]

(#1037) adamka16

adamka16
(őstag)

ez szerintem erősen kártyahiba.

(#1038) gbal65

gbal65
(tag)

Nekem is van nagy problémám!
A gép:intel c2d e4600(no oc meg semmi)2,4ghz
Sapphire HD 4830 512mb gddr3
2x1gb Geil ultra+2x1gb geil value (800mhz, 5-5-5-15)(az ultra gyárilag cl4-es csak a value visszafogja)
Chieftec 400W
Gigabyte p35-ds3
80gb WD Caviar se+250gb seagate
Oprendszer Windows Vista (sp1)
Szóval az a problémám, hogy naponta többazör kapok kékhalált. Az előző kareszom 8600gt volt, ekkor is kaptam kékhalált DE csak akkor, ha a cs 1.6-ot leraktam tálcára. Március körül vettem az új Atit. Na most egyre sűrűbben kapom a kékhalált(napi 2-5). Youtube vagy síma net(bármilyen böngészővel)kaptam. Mondom oké újrarakom a gépet(szal nem a 2 vga driver okozta). 1napig jó volt majd letöltésnél előjött megint a kékhalál. Lecseréltem az összes alaplapi drivert frissebrre, és a vga-ét is(9.4). Nekiálltam Cod WAW multizni és ELŐSZŐR 30perc játék után kékhalált kaptam. Máshol azt írták valószínűleg a proci adta meg magát... HELP PLS. Teljesen tanácstalan vagyok. :O :(

(#1039) PAtr0n válasza Baryka007 (#1036) üzenetére

PAtr0n
(senior tag)

Ez erősen driverhiba ... ;)
Próbáld először 8.12-es katával, ha nem jó, akkor mindig próbálj egyel újabbat. Egyszer csak jó lesz ;)

(#1040) adamka16 válasza gbal65 (#1038) üzenetére

adamka16
(őstag)

Próbáld meg kicserélgetni a memória modulokat. vedd ki az összest és egyesével próbáld végig őket. kékhalál gyakran a memóriától van. nekem pl az vele a gondom, hogy csak akkor fagy ki tőle a gépem ha xp-t vagy vistát telepítek vele. máskor nem. érdemes ennyi időt szentelni rá

(#1041) gbal65 válasza adamka16 (#1040) üzenetére

gbal65
(tag)

A gond azthiszem a hálókártya drivere volt. :K

(#1042) lala42 válasza Baryka007 (#1036) üzenetére

lala42
(őstag)

Vedd meg eredetiben :K és nem lesz ilyen. De változtathatsz a moncsi felbontásán is. Ha kicsi, vagy az arányok nem jók, pl. 16x10, vagy 16x9 helyett 4:3-as arányt erőltetsz, akkor is csinálhat ilyet. De ha tört a gam, akkor is. :K

(#1043) VipJoco

VipJoco
(lelkes újonc)

Hali

Lenne egy nagy kérdésem, mégpedig:
Ti véleményetek alapján mennyi érné meg vásárolni 2darab SAPPHIRE HD3650 512MB DDR4 PCIE VGA-t persze dual-ba rakni a gépben?

Mivel így 31ezer környékén kijönne és gondolom a dual vga csak jobb mint egy hasonló árkategoriás sima kártya. Avagy ha tudtok ilyesmi árban 1király kártyát arról is jöhet infó.
Ahogy elnézem ez a SAPPHIRE HD3650 512MB DDR4 PCIE GPU és memoria órajele is egész magas a többi kártyához képest, de ez betudható a ddr4-nek. (persze ezt ebben az árkategoriában írom)

Új vagyok az ATI világában, eddig mindig Nvidia volt és gondoltam most váltok mivel ugye AMD-m van.

Jah és ha dual VGA akkor szerintetk mennyire lesz hozzá jó az az alaplapom? ASUS M2N-E SLI

Válaszokat köszike előre is.

(#1044) Sweet Lou 6 válasza VipJoco (#1043) üzenetére

Sweet Lou 6
(őstag)
LOGOUT blog

Az első gond az, hogy az alaplapod nem támogatja a Crossfire-t, csak az SLI-t, így 2 db Radeon felejtős, csak Geforce jöhet szóba.
Viszont szerintem 2 db hd3650 nem éri meg, hiába gyors rajtuk a memória, a gpu-k nem egy teljesítménybajnokok, ráadásul a Crossfire a játéktól is függ, hogy támogatja-e. Egy db erősebb kártyával jobban jársz, és még alaplapot sem kell cserélned. :K
Ha 30-31k lenne rá, én egy hd4830-at ajánlanék, ami itt 28k+2500 házhozszállítással (Mo. területén).

androbit.org | Ha két lehetőség közt nem tudsz dönteni, csinálj egy harmadikat.

(#1045) smity

smity
(újonc)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Vettem egy ATI HD 3650-es kártyát! Abba a problémába ütköztem, hogy nem tudom kiküldeni a Catalystal a jelet a TV-re. Szinkronban nem működik mind a két megjelenítő, csak hol az egyiket, hol pedig a másikat tudom működtetni és akkor is csak fekete-fehéren. SP3-as a rendszer alatta, meg a 9.4-es catalystal fut.
Szerintetek mi lehet a probléma?
Várom válaszotokat!

Szoftverteszt.hu - Online Informatikai szoftvermagazin és hírportál

(#1046) adamka16 válasza smity (#1045) üzenetére

adamka16
(őstag)

Én is ugyan ebben a problémában voltam, hogy csak fekete-fehér kép ment át a tv-re. aztán itt is kérdezősködtem és mondták, hogy az ATI kártyákat hamar kiszokta nyírni a TV-OUT mivel valami kóborfeszültség van rajta. az előző 9600 pro-mat is valszeg az nyírta ki.
Amúgy korrektül működik a kártya? nem szokott kifagyni játék közben?

(#1047) smity válasza adamka16 (#1046) üzenetére

smity
(újonc)
LOGOUT blog

Igazság szerint jól működik, nincs vele semmi gubanc, a játékok is aránylag jól futnak rajta. Viszont az előző kártyám egy Sapphire Ati Radeon 9200 volt, arról néztem filmet a tv-n és semmi probléma nem volt vele. Ezután vettem egy 9250-eset azon meg fekete-fehér volt a kép, és most is az új kártyával. Sztem ez Catalyst hiba lesz vagy ezek az 50-es szériák a gyengébbek? Erre még nem jöttem rá sajnos. :(

Szoftverteszt.hu - Online Informatikai szoftvermagazin és hírportál

(#1048) Steelmanus válasza smity (#1047) üzenetére

Steelmanus
(PH! addikt)

(#1049) Steelmanus

Steelmanus
(PH! addikt)

Nekem is egy ATI 3650-es karim van de az a gondom hogy pl ha meghajtom a Real Time HDR-el az 98 %-ig terheli a karit, addig nem indul el a hutes amig el nem eri a 80 fokot, akkor is csak 22% -on hajtja a ventit, Valahol olvastam hogy az NVidiahoz letezik egy NVxxx bios editor amiben lehet allitani hogy mikor induljon el a venti pl 60 foktol, meglehet adni a celhofokot stb. Az a baj hogy nem talalalom sehol pedig azt irtak hogy mukodik ATI karin is.

[ Szerkesztve ]

(#1050) Velar

Velar
(újonc)

Üdvözletem! 3650-es AGP-s ATI-m van. Egy ATI 9800RX-et cseréltem re erre, mert az már haldokolt. Olyan problémám van, hogy állandóan fagy a gépem. Ált. csak akkor ha játszok vele (pedig a Warcraft 3, és a WOW nem olyan gépigényes, nem is raktam fel a grafikát). Gondoltam egyet és kikapcsoltam a VPU recovery funkciót (asszem ez a neve), és ez után csodák csodájára végre kék halállal fagyott, és nem csak "lemerevedett". Kiírta: ati2dvag.dll hibája miatt végtelen ciklusba ment a kari. Rákerestem neten, és csupa "sarlatánságokat" találtam rá megoldásként. Az egyiket kipróbáltam, és láss csodát nem fagyott többet. Egy hétig. Most már 1 óra alatt 4-5-ször is képes lefagyni. Hozzáteszem azóta sem kék halállal fagy, csak simán megáll a kép, ritkán pedig elveszi a jelet a monitortól. Újra sosem indul magától, reset segít csak. Ötletem nem sok van már, teljesen új gép összedobásán is gondolkozom, de arra most fukar vagyok. Az eredeti driver-rel is fagyott. Az ATI honlapján lévő driverrel el sem indult, a Sapphire drivere van most fönt (elvégre olyanom van). A gép teljesen újra lett rakva emiatt (mondjuk 4-5 év után ráfért :D ), és probléma ugyanaz. [Egyébként van egy olyan játék (Railroad Tycoon 3) ami csak akkor fut normálisan (5 percenkénti lefagyás helyett óránkénti), ha kikapcsolom a teljes hardware-es gyorsítást. Kicsi FPS-sel, de legalább fut. De ez lehet, hogy játék hibája ebben az esetben. Leírtam ezt is, hátha segít a tisztán látásban]
Van valami ötletetek? :F

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.