Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#10001) bolcsodal válasza grunge (#10000) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jah..Starforce Másolásvédelemnek hívják! ;) Azért nem indult.

Nekem a WW is ment rendesen 1280/960 full maxon 60FPS körül...

They drew first blood....

(#10002) M@trixfan válasza Májsztró (#9989) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Teljes dinamikus fényekkel tolom max beállításokkal mert úgy tetszik a grafika. Ezáltal ingadozik rendesen. Most a bárbanis , azaz kis térben érezhetően berántgat. Azelőtt azért a 30 fps megvolt átlagban. Minden esetre most már "What the hell!" alapon kipróbálom a 8.5-öt, de takarítok előtte egyet. ;]

twitter: MatrixfanLive

(#10003) M@trixfan válasza grunge (#9991) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Nálad is 2 Gb ram van, illetve nekem is ennyit lát a 32 bites XP ami most fönt van. Nagyon gyanakodtam, hogy kevés a játéknak a két giga, de akkor nem ez a helyzet. Azért látom a 2600xt teljesítménye hasonlóan tökéletes egyensúlyban van a te gépedben is a többi komponenssel. :DDD

(#10004) stevve válasza M@trixfan (#10003) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

2 GB RAM ne lenne elég egy viszonylag régi játéknak? Furcsa is lenne... 2 GB egyelőre bármelyik játéknak eleegendő, nem lesz korlát a memória. Neked inkább a video az, ami visszafoghat bármit. :)

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#10005) CPT.Pirk válasza M@trixfan (#10003) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

2 Giga ramot jelez ki, akkor azt a videokártya ramjával együtt méri! Ergo ha van 2 giga ram a gépben megy egy videokártya, akkor a teljes ram kihasználásához be kell iktatni a /3GB kapcsolót a boot opcióba, vagy használni 64 bites oprendszert.

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#10006) stevve válasza CPT.Pirk (#10005) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

:K és ha már van 4GB RAM, akkor miért ne tegyen fel az ember egy 64 bites Vistát vagy Server 2008-at? :D
Akkor legalább ki is van használva a 4GB valamennyire.

PH semleges

(#10007) macy válasza CPT.Pirk (#10005) üzenetére

macy
(senior tag)

Ácsibácsi. Mi ez a 2GB ramos izé? Nekem is 2GB ram van a gépben, akkor ebbe beleveszi a videókártya 512MB-ját is? Légyszi írd már le, hogy mi ez a /3GB kapcsoló.

(#10008) fagy53 válasza gbors (#9987) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

:DD
Nagyon érdekel, hogy mire jutsz, ez mindenkit foglalkoztató érdekes téma! :K

(#10009) M@trixfan válasza CPT.Pirk (#10005) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

"Boot.ini"-ben kell szerkeszteni? Ha lesz időm akkor felrakok majd 64 bites Windowst is, de átmenetileg jól jönne.

(#10010) gbors válasza M@trixfan (#10009) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

csak óvatosan, mert egyes rendszerek hajlamosak befagyni tőle (nem ismert az egzakt ok) - legyen kéznél vmi DOS, amivel vissza tudod írni a boot.ini-t, ha kell :-)

Cpt.Pirk: nem ennyire rossz a helyzet a 2G RAM terén - alkalmazásonként él ez a korlát, és nem az egész VRAM számít bele. a 2G-t gyakorlatilag még csontig ki lehet használni.

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#10011) KMT válasza CPT.Pirk (#10005) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

Azért előtte nem árt megnézni, hogy aktív-e a PAE (fizikai cím kiterjesztés) a gépen, mert az nem 3 GB, hanem korlátlan mem felhasználást biztosít.

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#10012) fagy53 válasza gbors (#10010) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Megfigyeltem egy-két játéknál, vagy tesztnél, hogy a 2600-as 256MB felett egyértelműen a RAM-ból használ, de az alap 256MB miért kell a 2GB RAM-ba beleszámolni?
Minden alkalmazásnál adott, hogy a proci mennyi átmeneti tárolót használ a számításokhoz, a játékokra is igaz ez azzal kibővítve, hogy a VGA felhasználhatja a RAM egy bizonyos területét, mint vmem kiterjesztést. Amikor a 256MB elfogy ezt meg is teszi, mert a CoD4 440MB vmem használatánál a RAM használat majd 200MB-tal megemelkedett.
A PCI-E-nél mennyi lehet ez a lefoglalt terület a RAM-nál, ill. be lehet-e ezt állítani valahol?

Hoppá, ez éppen a 4000. hsz!

[ Szerkesztve ]

(#10013) tzsolesz válasza fagy53 (#10012) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gratulálok uram! Nem emlékszem mi is voltál előtte? :F

Hogy is van ez, kiderül itt, hogy csak kell az az 512Mb-os VGA 2008 közepe táján? :F

szerk: egyébként hogy a fenébe is van ez a rangsorolás? Biztos nem csak a hsz-ok száma számít csak, hanem a regisztráció óta eltelt napok száma is?

[ Szerkesztve ]

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#10014) stevve válasza tzsolesz (#10013) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Hatalmas textúráknál és memóriaigényes dolgok felhúzúsa esetén nem árt az 512 MB, ez igaz. De megy annyira jól 2600 alatt a Cod4, hogy feltegye az ember 1600x1200 fölé? /Nem játszottam vele./

Nekem eddig elég volt a 256 MB, kb. 1440-ben játszok mindent.

Tényleg érdekes, mert eddig szinte kánonnak számított, hogy ebben a kategóriában, ahol a HD2600 van, még nem kell 512 MB, de ez mégis megdől? :F

PH semleges

(#10015) Zolee11

Zolee11
(senior tag)

32 bites oprendszer maximum 4Gb-ot tud megcímezni, azaz ha 4Gb RAM van a gépben akkor abból le fog vágni annyit, amennyi az összes más memória (VRAM, vinyók gyorsítótárjai, stb.) összmérete, de ez esetben a rendszermemória kisebbnek fog tünni, pl. 3.8Gb vagy 3.5Gb, mintha nem is lenne 4GB RAM a gépben.
A fizikai cím kiterjesztése alapból be van kapcsolva, kivéve ha valami probléma van a memóriavezérlővel (akár szoftveresen is).

Egy 2600-os kártyára teljes mértékben fölösleges 512MB ram, a memóriaszükséglet összefügg a felbontással, a 2600-os rég kinyiffan teljesítmény terén (a felbontás nagysága miatt) mire értelme lenne 512 ramnak. Ez szintén egy parasztvakítás, és pénkidobás, dehát a sok ramot el kell adni :)

no brain, no problem

(#10016) fagy53 válasza tzsolesz (#10013) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Kösz!
Nem, a 2600-as remekül megvan az 512MB nélkül is, a CoD4 játszható 256MB-tal és nem csinál problémát a 2600-as ha a textúrázást felteszem extra-ra. A sebessége alig csökken, de a 256MB feletti részt hozzálapátolja a RAMhoz, ennyivel megnövelve annak kihasználtságát.

Egyébként valóban 2008-ban találkoztam az első olyan játékkal, RaceDriver GRiD, amely 12x10-es felbontásnál jól játszható FPS-szel 500MB felett felett volt.

(#10017) stevve válasza Zolee11 (#10015) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Akkor marad a kánon! :D
Már megijedtem, hogy csak nálam nem megy akkora felbontásban semmi, amikor már a 256-ot túllépné. Persze ezt nem néztem vagy mértem ki, csak tapasztalás...

Az tetszik a legjobban, hogy AGP-set szinte már nem is lehet kapni 512 alatt, pedig oda aztán plána nem kell
fagy53, akkor a RaceDriver GRiD nem képviselteti magát nálam egy ideig

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#10018) Aggregátor válasza fagy53 (#10016) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kipróbáltam a RaceDriver GRiD-t, kb. fél óráig volt a gépemen :DDD hiába a csilli-villi grafika, az autók irányítása egy vicc. Szvsz még mindig a Race07 az egyik legjobb autós játék PC-re.
Egyébként 1024*768, High, AA nélkül még éppen játszható.

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#10019) fagy53 válasza stevve (#10017) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Pont oda kell! Mármint az AGP-nek.
Az AGP-s karik döntő többségben natív PCI-E-k és egy átalakító chip segítségével illeszthetők az AGP-s buszra. A RAM és a VGA közötti kommunikáció így nagyon lelassul, ezért ha egy AGP-s VGA memóriája elfogy, sokkal többet veszít a sebességéből mint a PCI-E-s. Erre a gyártók rájöttek időközben, és ezért lehet, hogy az AGP-s kártyák 512MB-osak.

Aggregátor: kormánnyal jobb a helyzet mint billentyűzettel, de a grafikától nem vagyok elájulva, még úgy sem, hogy mindent maxra tettem. A Codemasters nálam a Colin McRae 3-al kifújt, mint autós játék. ;] De 2008-as tesztnek jó! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#10020) stevve válasza fagy53 (#10019) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

hmm... igazad van. Ma is tanultam valamit :)

PH semleges

(#10021) fagy53 válasza stevve (#10020) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Az ATi kártyák, így a 2600 is, a szebb megjelenítés mellett a memóriakezelésben jobbak mint az nV. Ez a túlcsorduló vmem dolog sokkal simábban zajlik le mint az nV kártyáknál, itt a GF 8-asokra gondolok.

(#10022) bubuka71 válasza Aggregátor (#10018) üzenetére

bubuka71
(fanatikus tag)

túl könnyü vagy túl nehéz irányítani ?

(#10023) bolcsodal válasza fagy53 (#10019) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem még nem sikerült kimerítenem az 512MB-ot AGP-ben. Bár ezt a puffermemória túlcsordulást (az AGP szűk keresztmetszete miatt) nem hallottam még sehol? Tudsz valami linket, ahol ezt kimutatták?

(#10024) M@trixfan

M@trixfan
(őstag)

Kipróbáltam a kapcsolókat de maradt ugyanannyi a látott memória. Azt hiszem a bootcamp fikszen ennyit ad a 32 bites XP-nek. Na mindegy, úgyis felteszek valami 64 bites wint. Azért köszi az inókat.

(#10025) Aggregátor válasza bubuka71 (#10022) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem túl arcade-os. Ha kikapcsolok minden segítséget, akkor irányíthatatlan, ha bekapcsolom, akkor meg túl könnyű. Bár a Mustang bekapcsolt segítséggel is megpördül a kanyarokban.

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#10026) bubuka71 válasza Aggregátor (#10025) üzenetére

bubuka71
(fanatikus tag)

nekem tetszik , mindent kikapcsolva a bmw-vel szoktam menni . így is szoktam nyerni . jó nehéz , de tetszik .

(#10027) fagy53 válasza bolcsodal (#10023) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

A túlcsordulás azt jelenti, hogy a VGA memóriája megtelt, 100%-osan használt, ezért a RAM egy meghatározott méretű területét használja a VGA a GPU számításaihoz.
Ez így van a PCI-E és AGP-s kártyáknál is. A hozzáférés sebessége a különböző, az AGP sokkal kisebb.
Ahhoz, hogy véleményt tudj mondani az AGP-s 2600-as túlcsordulási jelenségéről, a bekövetkezett sebességváltozásról, legalább 600MB-ot kellene igényelnie a GPU-nak, ez pedig egyhamar nem következik be. :DDD
A PCI-E-s 256MB-os 2600-asom 200MB-os túlcsordulást alig vett észre, ezért írtam, hogy az ATi az nV-val ellentétben milyen jól oldja meg ezt a problémát.
Neked az 512MB-tal egyenlőre nem kell félned. :K

bubuka71: menj a Ford-dal! ;]

[ Szerkesztve ]

(#10028) grunge válasza M@trixfan (#10003) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

De szépen fogalmaztál :DDD amugy én high beállitásokal toltam, szintén dinamikus fényekkel. kevés helyen lassult be igy a játék, és szép is volt rendesen:) nem 2g ram a szük keresztmetszet, az biztos! söt! ez a másik oylan játék a sturmovik 1946 mellett, ami sokat profitált abbol hogy a procit 3ghz-re uztam. markok, hl2 1 fps-el se lett több...

(#10001) bolcsodal igen starforce...ne mvolt kedvem gépet szétberhelni emiatt! egyszer win reinstal llett valami hasonlo okosság miatt:)

I heard, the truth was built to bend..

(#10029) gbors válasza Zolee11 (#10015) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a levágás (ha van) nem az OS hibája, a virtuális memóriakezelés miatt nem gond, ha több forrásból 4G-nál több memóriát kell címezni. a baj ott kezdődik, hogy a 32-bit miatt a processzek virtuális címtere is 4G-ban korlátos - és ott lesz nagy (mármint a baj), hogy ebből a win 2G-t lefoglal magának, azaz az alkalmazás (ha 1 processzből áll) max. 2G-val tud gazdálkodni, és ebből még vmennyit a VRAM-ra is el kell pazarolni. XP-n ez relatíve kevés, de a korai Vistán pl. a teljes VRAM-ot le lehetett vonni, így nagyon érdekes volt Vista alatt 88GTX-szel Supreme Commanderezni... ezen segít vmennyit a Cpt.Pirk féle kapcsoló.

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#10030) Zolee11 válasza gbors (#10029) üzenetére

Zolee11
(senior tag)

nem az OS hibája? így is lehet fogalmazni, de ha 64 bites a processzor akkor 64 bitesben is tud címezni, és ekkor már a 32 bites OS hibája :) :P
azt viszont nem tudtam, hogy amit az OS lefoglal (2 GB) az teljesen tiltott a processzeknek, és ezáltal jön létre a 2 GB-os korlát, így már értem Captön Pörk hozzászólását :)
mindig tanul az ember valamit. ha vistat tolok egyszer akkor az tuti 64 bites lesz.

no brain, no problem

(#10031) gbors válasza Zolee11 (#10030) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

akkor még konkrétabban:
- nem az OS hibája, hanem az alaplapé (asszem a chipseté, de itt nem mozgok annyira biztos talajon) :)
- az OS nem a fizikai memóriából foglal, hanem minden egyes processz virtuális címteréből. így 1 processznél megvan a 2G korlát, de 2 processz már ki bírja használni a 4G fizikai memóriát.

(#10032) CPT.Pirk

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ramos dolognak itt lehet utánnaolvasni: [A Windows XP 32 bit memóriakezelése]

ÁÁÁ felraktam friss windózt, és rá a 8.5-ös catalystet, erre csak 3 féle felbontás állítható be a tévémnek, és hiába teszem 50HZ-re, mindig 60-at rak ki, amitől összenyomott, mosott képem lesz. Külső refresh rate állító progi sem tudott rajta állítani.

Lehet az volt a baj, hogy win telepítése alatt nem volt bekapcsolva a monitor?

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#10033) BabLeWeS válasza CPT.Pirk (#10032) üzenetére

BabLeWeS
(lelkes újonc)

hamár igy a ramokban is jártasak vagytok és elolvastam amit CPT.Pirk adott linket megvan rendelve a 2x2gb ram és fogja tudni használni az xp vagy rakjak rá vista-t?? szerinetetek...

(#10034) fagy53 válasza BabLeWeS (#10033) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Ha elolvastad, akkor miért kérdezed? :D
Elég egyértelmű, hogy az XP 32bit nem tudja kihasználni a 2x2GB-ot.

(#10035) aphra2

aphra2
(senior tag)

FAGY53: nekem ugyan NV kártyám van de ez a memória túlcsordulás érdekel, hogy ezt hol lehet :mérni, látni,megnézni?

Probléma??Hát az meg micsoda?!!

(#10036) fagy53 válasza aphra2 (#10035) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Pl: a Rivatuner segítségével játék közben vagy utána is végig lehet nézni grafikonon a memória használatot.

(#10037) bolcsodal válasza aphra2 (#10035) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha jól tévedek ez a 8-as széria sajátja. A 7900-asoddal nemhiszem, hogy probléma lesz.

(#10038) aphra2 válasza fagy53 (#10036) üzenetére

aphra2
(senior tag)

Majd meglesem, köszi.
bolcsodal Jaaa...azt hittem ez általános jelenség

[ Szerkesztve ]

Probléma??Hát az meg micsoda?!!

(#10039) fagy53 válasza bolcsodal (#10037) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Úgy tudom a G80-as magnál figyeltek fel először az nV-nál erre a problémára. A G92 is szenved ettől és sejtem, hogy a G94-esnek is gondja ez.

(#10040) bolcsodal válasza fagy53 (#10039) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Úgy értettem g80-tól felfelé... :DDD

A G71-es tán nem szenved ilyesmiben...

[ Szerkesztve ]

(#10041) CPT.Pirk

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azt észrevettétek, hogy 8.5-ös catalyst uninstall ablakában nincs szöveg, csak 2 rádiógomb?

Most visszaraktam 8.4-et, és ismét szépen megy az 50Hz. Kicsit mintha béta lenne a 8.5, talán majd a 8.6...

(#10043) Aggregátor válasza BabLeWeS (#10033) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kitudja használni, kb. 3.5GB-t fog látni.

(#10042) illu: lol, ez nem tudom hogy jön ide :DDD

(#10044) gbors válasza fagy53 (#10034) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

pontosítsunk - 1 alkalmazás (pl. játék) használata mellett az XP32 nem tudja kihasználni a 4G RAM-ot.

(#10045) CPT.Pirk válasza gbors (#10044) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor ha jól értem, egymástól független programok futtatása esetén már szépen kihasználható a több ram?

(#10046) gbors válasza CPT.Pirk (#10045) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ühüm. ha az alaplap is úgy akarja.

[ Szerkesztve ]

(#10047) bolcsodal válasza gbors (#10046) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hálistennek az alaplapom, csak 2GB-t tud fogadni..így nem kell pörögnöm ilyesmiken... :DDD

(#10048) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

passziv giga xt-mnek mit merjek meg adni? :U igy terhelve 65 fok. igaz huzas nelkul is annyi :K

(#10049) Zolee11 válasza gyiku (#10048) üzenetére

Zolee11
(senior tag)

Egy normális hűtőt :DDD
Hát én a helyedben nem nagyon nyaggatnám, szegényke így is izzad rendesen.

[ Szerkesztve ]

no brain, no problem

(#10050) gyiku válasza Zolee11 (#10049) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

huto lol :DD oke :K

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.